Var är Energin?

Vaknade med tät näsa och huvudvärk denna morgon. Har dessutom fortfarande ont i ögonen efter ljus-chocken igår. Känner att jag har en ordentlig förkylning på gång. VILL INTE! Har inte tid eller ork att bli sjuk. Det är ju nu man ska ha en massa energi för att fixa och dona och städa. Jag brukar vanligtvis bli full av energi när solen skiner som den gjorde igår. Det är då som soffdynor och mattor brukar åka ut på vädring och huset ska lukta såpa. Älskar den lukten! Den hör våren till på nåt sätt.. vet inte varför?


Väntar och längtar efter den energin. Den kommer ju med säkerhet inte att infinna sig idag, men kanske imorgon? Hoppas solen skiner då och att inte förkylningen blivit värre. För då ska ALLT SOM ÄR LÖSTAGBART ut på vädring! Huset ska dofta såpa och musiken ska ljuda högt ur stereon när jag dansar fram med dammsugaren... :-)


Kanske till och med byter gardiner, planterar om blommorna och putsar fönster...? Hmmm... det krävs en MASSA sol för att jag ska få så mycket energi känner jag. Ska dricka min Blutsaft nu och ta mina vitaminer tillsammans med lite nässpray och alvedon. Hoppas som sagt på energi till imorgon!!!



Sol :-)

Så var arbetsveckan igång igen. Det var en riktigt lugn dag på jobbet igår. Nästan FÖR lugn. Man blir så trött och slö när det finns lite att göra. Ändå så gjorde vi massor med grejer. Fattar inte varför det känns som att vi bara suttit??  Har väl någon form av damp i kroppen eller nåt?


Hemma blev det full rulle direkt jag kom in genom dörren! Två friska barn (äntligen!) fulla av energi som bara ville busa. Mikke hade maten klar när jag kom hem. Skönt! Efter maten busade vi fram till halv nio. Dom var hur pigga som helst igår kväll! Helt speedade! Vi fick oss många skratt, dom är så roliga när dom är i sitt esse :-)
Alva är för underbart rolig när hon blir arg på Viggo. "-nu är jag arg på dig Iggo" "-titta på mig, gosse". Sen ska ni se blicken hon ger honom. Går inte beskriva, måste upplevas :-)


Idag skiner solen och jag är ledig! Underbart!!!

Men varken jag eller Viggo kan vara ute i solen. Känna som att titta rätt in i en 100 wattslampa! Det är så VANSINNIGT ljust. Tårarna bara rinner och vi ser ingenting! Jag var tvungen att köra in till stan med min lönerapport och det var fruktansvärt. Stannade på OKQ8 och panikköpte 2 par jättefula solglasögon. Mina låg ju naturligtvis i Audin, som mikke tog till jobbet. Med solglasögon går det faktiskt rätt bra att vara ute..


Ska göra i ordning lite mellis till barnen, sen ska vi nog klä på oss och gå ut en stund ändå. Med våra JÄTTEFULA SOLGLASÖGON. Man bara MÅSTE UT när det är så här härligt väder.


Mina älsklingar

Här kommer lite bilder från denna helg :-)


Alva och Viggo lyssnar på saga


BusViggo                           Jamal & Kevin                    Far och dotter
   


Mammas lilla prinsessa



Viggos nya cykel



Joakim...
 

...och hans nya grejer.
 



God morgon

Vilken morgon!

Klockan är åtta, och jag är den enda i huset som är vaken. Visserligen så har vi ju ställt om klockorna så egentligen är den ju bara sju. MEN ÄNDÅ! Så länge brukar ju barnen aldrig sova.

Jag steg upp klockan fem, ställde om klockan till sex och har bara njutit i min ensamhet... Hunnit med tre koppar kaffe och suttit och surfat runt en del. Härligt! Nu kommer visst alva tassandes....

Gud så söt hon är när hon stiger upp på morgonen. Håret står åt alla håll och hon ser ut som ett litet troll :-) Man blir glad bara av att se henne.

Fortfarande ont i axel/nacke. Känner när jag sitter och skriver på min laptop att det kanske är DEN som är orsaken (och inte bara morötterna). Sitter och håller upp armarna på nåt konstigt sätt när jag skriver på den. Satt ju med den hela torsdagnatten och skrev och surfade ..och fredagkväll...och igårkväll. Kan faktiskt vara det! Måste hitta nåt att ha som stöd för armarna när jag skriver känner jag...

Nu ska jag gå och mysa med min underbara dotter...

Lyckad dag.. trots allt!

Äntligen är denna dag snart slut! Den började tidigt...

Redan halv sju var det presentutdelning för småttingarna. Då vaknade även Jocke och grymtade i sitt sovrum. Där låg han och väntade på att vi skulle komma in och sjunga för honom. Så det gjorde vi ju förstås :-)

Precis i samma sekund börjar sedan ALLA TRE BARNEN kräva hjälp med än det ena än det andra. Viggo och Alva kunde ju inte få ut sina leksaker ur förpackningarna. NATURLIGTVIS INTE! Köpte ju det mesta på Barnens hus!! Förstår inte varför dom måste vira fast och till och med skruva fast leksakerna i kartongerna???? BLIR GALEN! Ingen annan som stört sig på det? Har man ingen skruvmejsel till hands kan inte barnen leka med sina saker.. Helt sjukt! Borde starta en protestgrupp på facebook eller nåt, mot ogenomträngliga leksakskartonger!!

Nåja... hann ju inte mer än få ut grejerna så skulle dom ha hjälp med att leka med dom också. Och Jocke ropar och behöver hjälp med nya plattskärmen till datorn. Den funkade inte! Oj oj oj vad vi fick sjåa med alla grejer. Supporten öppnade inte förrän 10, så vi fick stå ut med en halvsur tonåring i tre timmar. Vi provade allt. På mikkes dator fungerade skärmen men inte på Jockes! Halv elva packade vi ihop skärmen och körde till onoff för att byta till annan modell. Måste ju vara att skärmen inte funkar med windows 7, trodde vi. Men på onoff fick vi hjälp med hur vi skulle göra, så det var bara hem och kämpa på igen. Efter många om och men lyckades vi! Samtidigt skulle ju jag fixa tårtor, städa och GÖRA LUNCH!


Viggo somnade strax före gästerna kom! Gick inte väcka honom... Så han sov sig genom i alla fall halva kalaset. Är i alla fall jättenöjd med dagen för barnen är så himla nöjda! Särskillt Joakim som fick jättebra saker. Ny plattskärm, surroundsystem till datorn, en ny klocka och en ny säng! Viggo fick en cykel med stödhjul. Jättefin var den, plus en massa bilar, skoter, motorcykel, påslakan och pengar till kläder. Alva fick två dockor. Med en av dockorna följde det med termometer, spruta och stetoskop! Oj vad hon har lekt med den. Det är bra hon övar så hon ser att det inte är farligt med termometrar och sånt... tänkte jag. Det återstår väl att se hur pedagogisk den är. Dockan skriker alldeles förfärligt när man ger den en spruta. ....


Från det ena till det andra. Har gått omkring med en förfärlig värk i axlar/nacke hela dagen. Särskillt på höger sida. Har funderat hela dagen på vad jag kan ha gjort för att förtjäna denna smärta. Känner ju att det är någon form av träningsvärk.. Kunde inte komma på att jag burit/lyft något tungt??


Har just kommit på vad det beror på. Skratta inte åt mig nu!


Torsdag natt när jag jobbade bakade jag ju en morotskaka. Rev 5 morötter på rivjärnet! Japp! Så är det.. Jag är alltså så svag att jag får träningsvärk av att riva morötter!!! Men å andra sidan så stark att jag vågar erkänna det :-) så någonstans måste det ju jämna ut sig. Eller???

Vet inte om man ska skratta eller gråta...





ZzzZzzz.....

Fick två timmars sömn efter min vaknatt. Inte alls tillräckligt känner jag nu... är trött som bara den, men känns inte så kul att gå och lägga sig halv tio en fredagkväll.


Imorgon har vi kalas! Har inte hunnit/orkat förbereda särskilt mycket idag. For och panikköpte en massa presenter till Viggo, och även till Alva förstås. När dom är så här små så går det ju inte att ge bara den ena presenter. Skulle nog bli ett himla liv då. Viggo får ju å andra sidan extrapresenter den 9 maj när Alva fyller två år. Dom har det bra dom små....


Kom ihåg att jag är bjuden på fest imorgon. Hade glömt det. Vet inte hur jag ska göra...? Är så himla besvärligt att ta sig hem från staden sen på natten. Kostar 300 kr att ta taxi hem. Helt vansinnigt! Sen tillkommer ju inträde på krog och en och annan öl. Nää.. tror jag stannar hemma.. Och vad ska man ha för kläder när man går ut nu för tiden??? Var ju så länge sen jag var ute..


Har hur många ursäkter som helst för att inte fara.. fast jag nog egentligen vill!?..kanske... Ska tänka på saken till imorgon... Hoppas bara att inbjudan står kvar fast jag velar så mycket??? Hör av mig efter kalaset imorgon om det blir så att jag plötsligt hittar nåt snyggt i garderoben ;-)


Nu har klockan hunnit bli tio. Då är det väl okej att gå och lägga sig fast det är fredagkväll?

ps. Har en väldigt förväntansfull tonåring som bara sitter och väntar på att det ska bli lördag och presentutdelning, ser hur han lider för att tiden går så sakta ;-) minns själv hur det var när man var liten. Fast det var länge länge länge sen jag längtade efter att fylla år. Nu gruvar jag mig bara...


Längtar till imorgon när dom ska få öppna sina presenter. Är så kul att ge bort grejer.




Upprörda känslor

Wow... Klockan är fem på morgonen och jag är fortfarande pigg! Har bakat min morotskaka. Mums!! Blev inga havrekakor. HANN INTE! Jag tvärkikade in på min kompis Tessans blogg och hon var tydligen upprörd över någon debatt som pågår.


Var tvungen att se vad det handlade om. Hon hade länkat till "uppdrag granskning". Blev fast och såg hela inslaget som handlar om en 14-årig flicka som blivit våldtagen i sin skola. Hela samhället där hon bor misstror henne och sprider lögner. Istället hyllar de våldtäksmannen!


Hemsidor och grupper på facebook står på förövarens sida och pekar ut offret som lögnare och hora. De flesta tvivlare och upphovsmän till internetsidorna är VUXNA MÄNNISKOR i detta samhälle som heter Bjästa. Skola, kyrka och kommun har i stort sett bidragit till denna stämning då dom inte tagit ställning i frågan. Rektorn på skolan säger att dom "ville vara neutrala i frågan". Alltså låtsas som ingenting... fast ett BARN BLIVIT VÅLDTAGET inne på skolans toalett. Borde dom inte haft kris- och samtalsmöten eller nåt? Istället låter dom ALLA på skolan mobba och förtala den stackars flickan! Herregud alltså!


Ett år senare våldtar killen återigen en 17-årig flicka. OCH SAMMA VISA UTSPELAR SIG! Fast han erkänt, är dömd och dna-bevis finns, tror inte befolkningen i Bjästa att han kan vara skyldig för han "ser så bra ut" och "är så trevlig". BLIR SÅ VANSINNIGT ARG! Vad är det för inavlade människor som kommer från detta samhälle? Och vilka är de 1000-tals människor som gått med i dessa grupper på facebook?

Dessa personer borde ju hängas ut till allas beskådning. Och alla dessa borde få en tatuering inristad med budskapet "Jag är ett sadistiskt svin, ett kräk och en våldtäktsman"


För det är dom allihopa! Flickorna blir ju återigen våldtagna och kränkta, men denna gång av hela befolkningen! Troligtvis värre för dom än den första våldtäkten. Ni som inte sett eller läst om fallet. Kolla in det här!




Baka baka liten kaka...

Det blev ett litet minibak idag med barnen, trots brist på ingredienser. Mördegskakor gjorde vi. En massa olika. Vilket perfekt kakrecept! Vi gjorde schackrutor, finska pinnar och chokladkakor. Allt från samma recept! Man tillsätter bara choklad i receptet för att göra en helt ny sorts kaka. Perfekt när man bakar med småbarn..


Har planerat mer avancerat kakbak i natt när jag jobbar. Ska göra morotskaka.. med philadelphiaost. Min absoluta favorit! Sen om jag ids ska jag göra havrekakor också. Inte så avancerat, men också gott. Blir mycket småkakor. Brukar normalt ALDRIG baka sånt, men jag har upptäckt att det är det mest gångbara i vårat hus. Långpannekakor är annars det jag brukar göra. Finns ju så mycket otroligt goda såna och enkelt och snabbt går det också. Men tyvärr ingen som fikar längre sen Jamal flyttade hemifrån. Han uppskattade minsann mammas bakverk!


Blir inte ens någon avancerad tårta i år. Frågade Jocke vad han ville ha för tårta och han ville ha en vanlig traditionell gräddtårta. Inte alls som Jamals forna födelsedagar.. Då var det Hemmagjord Dajmtårta som gällde. Kräver lite mer arbete. Faktiskt så gjorde han sin första EGNA dajmtårta när han fyllde år sist, så jag antar att han kommer att fortsätta den traditionen ett tag till. Gott är det ju :-) 


Lugnt och tyst här på jobbet nu, så jag ska alldeles strax sätta igång med kakbaket....




Host..host

Vilken natt!

Alva är faktiskt lite piggare idag. På gott humör och leker som vanligt. Men natten var ganska jobbig. Jag la mig vid 23-tiden och Alva låg och hostade mig i ansiktet till ca 0.30. Kunde inte somna...


Vid fyratiden satte Viggo igång med sitt hostande. Stackare, nu har även han fått hostan. Klockan fem kom han över på min sida av sängen så jag hade ett barn på varje sida. Båda hostade mig i öronen resten av natten. Vilket visserligen "bara" var en timme. Klockan tio över sex väckte jag Mikke som försovit sig. Han börjar ju kvart över... Då vaknade även barnen. Suck....


Hur ska jag orka jobba vaknatt i natt????  Äa sååå vansinnigt trött och utan energi.


Hade ju tänkt göra en massa skoj idag med barnen, men det ser ut som vi sitter fast här idag. Mikke tog bilen med bilbarnstolarna så jag kommer mig ingenstans :-(


Blir väl lite utelek på gården bara. Baka kan jag inte göra eftersom det kräver en massa inköp från affären, dit jag INTE tänker promenera med två sjuka barn!







Back in business

Så  S.K.Ö.N.T att vara på jobbet!Det är rena semestern att vara här...

Det har inte varit en lätt match att vara hemma med sjuka barn. Alva har fortfarande feber. Men ingen vet hur hög den är, för det får vi inte kolla. Hon känns dock inte så varm, gissar på 37.7 eller nåt.


Jag har världens tjurigaste dotter! Utan att överdriva. Vi har en termometer som man mäter i pannan. Det tar tre sekunder, men vi lyckas inte få en temp ändå. På kvällen brukar vi vänta tills hon somnat, i tron att hon inte skulle märka något. Men ack vad vi bedrog oss. Det går inte att få en temp fast hon sover! Hon vaknar i samma ögonblick som vi vidrör hennes panna. Vrider och vänder på sig så vi inte ska lyckas. Ni kan ju bara föreställa er problemet med att få i henne alvedon. Flytande går inte, så det är en supp som gäller... Stackars lilla flicka. Hon har det inte lätt när hon är sjuk. Jag hoppas verkligen att hon är piggare imorgon, för hennes mamma har det inte så lätt hon heller.


Måste hur som helst hitta på något kul med dom imorgon. Stackarna har ju varit inne i tre dagar nu och haft jättetråkigt. Ut i finvädret ska vi då helt säkert!


Vi kanske bakar något gott till dubbelkalaset vi ska ha på lördag. Viggo fyller 3 år och Joakim 16 år. Har en hel del att fixa innan lördag. Hann faktiskt fixa presenterna till Jocke idag innan jag for på jobbet. Mikke kom hem redan efter lunch idag för vård av barn, så jag hade två timmar på mig. Superbra! Hittade allt jag skulle ha. På fredag blir det att hitta presenter till Viggo... Kul. Måste nog köpa något till Alva också, annars blir hon nog ledsen.


Hoppas hoppas hoppas hon är frisk imorgon....



Mammor kan allt... eller?

Fortfarande är Alva sjuk. Hon varken dricker eller äter. Jättejobbigt! Det värsta är att Viggo verkar göra på samma sätt. Tycker inte han ser speciellt sjuk ut, men han äter inte heller.. Måste ju vara nåt som inte är riktigt som det ska med honom heller.


Är helt mör i kroppen idag efter allt flyttande och bärande igår. Undrar hur ont Joakim har i kroppen. Han bar ju mest av oss alla... Han sover då så sött i sitt nya rum, trots barnskrik och andra störande ljud. Han har nog inte tänkt på att han kommer att bli störd i tid och otid, nu när han bor här nere.


I morse kom Viggo och ville ha hjälp med att sätta på byxor på en barbiedocka. Enkelt! Ingen match för en mamma som kan allt. Två minuter senare kom Alva med ett par barbiebyxor och ett mjukisdjur i form av en häst. Hon KRÄVDE att jag skulle klä hästen med barbiebyxorna. Försökte förklara att det inte går. Att det inte finns minsta möjlighet att de ska passa,  men inte lyssnar hon till vad man säger. Hon blev ju förstås rasande arg på mig som inte kan nånting.. värdelösa mamma! Det tog säkert 15 minuter innan hon kom över den stora besvikelsen över att mamma inte kan allt.


Hemskt att hon redan har kommit på det. Jag sa åt henne att be pappa göra det när han kommer hem. Då får hon då leva med villfarelsen att han är perfekt och kan allt i åtminstone 8 timmar till. För jag tror inte han fixar det heller. Eller vad tror ni???


pust och stön..

Oj. vad vi har jobbat hårt ikväll! Hela familjen har varit engagerade i rumbytarprojektet. Vi har burit böcker i vansinne. Alva och Viggo var duktiga och hjälpte till...


Det blev sååå himla snyggt i Jockes rum. Han är riktigt nöjd. Jag har städat och renbäddat och piffat och puffat i hans rum så även jag är riktigt nöjd. Värre ser det ju ut i hallen utanför hans rum, för att inte tala om ÖVERVÅNINGEN! Hur kommer det sig att det alltid blir över en massa grejer när man byter rum? ALLTID är det så. När vi bodde på kvistgatan så gjorde vi ofta rumbyten, och JÄMT blev det över en massa möbler, påsar fulla med diverse prylar och en massa SKRÄP!


Dessa grejer är det aldrig någon som gör något anspråk på. Det är tydligen INGENS GREJER, som NÅGON ANNAN får ta hand om. Det är sladdar i mängder, nån stol, en massa påsar med okänt innehåll, ja mycket är det.


På övervåningen är det ca två ton böcker lite chict utspridda över golvet. Där kommer dom nog att ligga ett tag för vi kastade nämligen iväg de hemska bokhyllorna där böckerna stod. (Jippi)


Mikke har fixat och donat med kontoret där uppe. Riktigt fint blev det och datorn är igång. Det som är fixat är alltså skrivbord och teknik. Är rädd att det är allt. Tror nämligen att allt annat som ligger utspritt inkl böckerna är sånt som plötsligt "blev över". Ingen kommer att kännas vid alla kartonger med sladdar och "bra att ha"-grejer och alla ton med inbundet papper.


Kvar är nu rummet som Jocke bodde i på övervåningen. Herregud så stökigt. Han tog det han behövde och lämnade resten. Allt som är kvar där blev alltså "över".

Kul!


Men han har faktiskt lovat att städa där imorgon. Det ska ju åter bli ett gästrum. Återstår att se hur det blir med det löftet...


Vård Av Barn

Har en sjuk dotter idag. Igår kväll hade hon 38.5 graders feber och hostade en massa. Lite bättre idag, men fortfarande varm och hostig. Hoppas hon är frisk till på onsdag när jag jobbar igen. Inte kul att behöva vara hemma från jobbet.

Den här helgen kändes som världens längsta... kanske för att jag inte hade något inplanerat? Kom faktiskt ihåg att jag inte gillar såna helger :-(

Jag blir så rastlös. Får DAMP! På lördag eftermiddag kom Jamal och Kevin förbi ett par timmar. Och på söndag bakade jag bullar. Det var allt som hände på HELA HELGEN.


Söndagkväll kom Joakim på att han vill byta rum. Det kunde han väl ha kommit på tidigare under helgen så jag hade haft något stort projekt att göra! Han vill "flytta ner" till resten av familjen på nedervåningen. Inget litet projekt! Det blir att flytta in i rummet som vi nu har som "kontor/lekrum" . Kruxet är bara att vi i detta rum har miljoner ton med böcker, som Mikke envisas med att vi ska ha framme. Han tycker att det är SNYGGT!!???


Jag skulle ju helst skänka bort dom allihopa, eller möjligtvis hitta en plats på vinden åt dom. Hur som helst så verkar det ju viktigt att kunna titta på sina böcker när man blir sugen på det, så böckerna måste stanna framme synligt i huset. Nya kontoret blir följdaktligen på övervåningen och DIT SKA ALLA BÖCKER BÄRAS! Ve och fasa!


Jag tycker ju det räcker med alla skrivbord, bokhyllor och TV-apparater som ska skifta plats. Trappen är smal och vriden. Det är inte roligt att bära upp saker dit. Någon som vill komma och hjälpa till? Kan bjuda på nybakade bullar :-)


Hade tänkt börja lite smått idag när jag nu ändå är hemma med småttingarna, men vet inte var jag ska börja? Inget väger ju så lite att jag ska orka bära upp det. Jag är ju svag och bräcklig som en liten liten flicka :-) Min rygg går ju av på mitten för minsta lilla fellyft. Det är tur jag har två starka karlar i huset. Väntar nog tills dom kommit hem båda två :-)


Då ska jag domdera och peka och visa vart skåpet ska stå! Problemet är bara att jag inte vet var det ska stå? Och vilka möbler ska stanna kvar och vilka ska flyttas.. Jocke får ju ett rum som är dubbelt så stort som det han har..... hmmm måste nog sätta mig ner och planera hur det ska se ut.

Vårdagjämning

Japp. Idag är det vårdagjämning...



Det syns väl långa vägar? Synd jag har så dålig kamera, annars hade man sett de stora snöflingorna som fortfarande dalar ner från himlen...

Nästa helg ställer vi fram klockan till sommartid! Helt obegripligt att det ser ut som det gör här ute. Har nog aldrig varit med om värre vinter!



Detta är alltså på våran gård! Knappt man ser huset bakom all snö. Jag bryter ihop snart om det inte börjar töa inom en snar framtid. Finns väl ingen människa som kan leva så här!!!

Inte konstigt man får rynkor och åldras i förtid....



Huvudsaken är ju att katterna är nöjda.. eller?????

Upp klockan fem i morse.. suck!
Gjorde en viktig upptäckt denna morgon. Nästan varje dag vaknar ju barnen i svinottan. Har inte fattat varför? MEN NU VET JAG!


Jag låg faktiskt vaken vid fem, utan att något barn hade väckt mig. Då fick jag se vad som händer på morgonen...

Det är ju de @&&@&&%¤%-KATTERNA som väcker barnen varje morgon. Lydia kom smygandes upp i sängen och jag kastade genast ner henne, DETTA HÄNDER TRE GGR. Sen ser jag hur hon smyger upp till viggos ansikte(han sover ju förstås i vår säng) och börjar puffa och kurra på honom. Som tur var så hann jag ta henne innan hon väckt gossen. Hon vet minsann vad som fungerar. Väcker hon barnen så stiger vi ju upp! SMART KATT!!! 

NU FÖRSTÅR JAG JU ATT DET ÄR SÅ DET GÅR TILL VARJE MORGON!! Måste tänka ut någon strategi för att förhindra att detta händer igen...

Släpp inte in katterna i sovrummet, tänker ni säkert. Men det är inte så lätt, när man har småbarn som vandrar in i sovrummet mitt i natten. Dörren är alltid öppen. Förutom när Viggo kommit in i sovrummet. Han är så noga och stänger dörren efter sig, vilket ofta resulterar i att någon katt blir instängd i sovrummet och högljutt vill ut därifrån vid 4-5-tiden på morgonen.

Måste nog helt enkelt snöra ut katterna på natten, eller stänga in dom i tvättstugan! Något måste göras i alla fall. Så här KAN MAN JU INTE HA DET!

Måste ju även tillägga att när jag steg upp med katterna i morse, så var dom inte nöjda ändå. Lydia var tvungen att puffa upp dörren till Alvas rum och troligtvis har hon stått och trampat på henne tills även hon vaknade. För Alva har ju KORS I TAKET sovit i sin säng hela natten. Det händer inte ofta.

Nåja... huvudsaken är väl att NÅN är nöjd! Eller....? I detta fall är det katterna.. När dom äntligen fått upp mig och Alva så kurade dom ihop sig i soffan och sov.







HEEELG!

Äntligen har jag jobbat klart för denna vecka! Känns så skönt att vara ledig i helgen. Har INGENTING inplanerat, så jag har inga måsten... 

Tänkte spendera dagarna med lite motion och besök på solariet. Övrig tid ska jag INTE GÖRA NÅGONTING! Så skönt! Möjligtvis om det är fint väder, att vi far ut med barnen på något äventyr. Behöver ju inte vara så avancerat har jag upptäckt. Räcker ju kanske med en spännande promenad med kiss och bajs-jakt. :-) Det funkade då för övrigt också idag när vi gick hem från dagis. Det bästa jag har kommit på, på länge!

 

Det brukar oftast uppstå nån liten kris när jag har har en sån här helledig helg. Något stort arbete som GENAST måste utföras, eller något som går sönder.. Magsjuka småbarn.. Det brukar sällan bli så att man får njuta av sin ledighet.

 Ska jag be till högre makter så att inget inträffar.

Håller på med en köttfärssås nu, för jag tänkte göra en lasagne till middag ikväll. Är såå sugen på det. Ska bli gott!
Kanske till och med ska ta mig en öl eller två ikväll. Och riktigt slappna av...

 

 

 


Räddad av hundkiss och hundbajs!

Tog en promenad med småttingarna idag. Gick iväg med endast EN Kälke. Båda satt på boben och det gick jättebra... en stund i alla fall. Sen ville Alva gå själv och så även Viggo efter några meter. Kanon!

Båda två gick hela rundan runt Öhn! Helt otroligt att dom orkade. Nu är det ju inte så himla långt, kanske en och en halv km. Men för en som inte ens är två år måste det ju vara jättelångt. Sista 300 metrarna började dom dock att ge upp. Och ingen av dom ville sitta på boben. Ve och fasa tänkte jag.. kanske måste BÄRA bägge två?

Men det slapp jag. Vi gick på hundkiss och -bajs jakt! Sakta men säkert närmade vi oss hemmet genom att leta nya kissbefläckade snöklumpar. Vi hittade till och med en STOR hög med hundbajs! Det var det mest spännande med hela promenaden. Höll inte på att få med mig barnen från denna otäcka hög med frusna bajskorvar. De var helt fascinerade och kunde inte ta blicken från den. Både förtjusta och äcklade på en gång... Fick verkligen anstränga mig med att göra kissjakten mer spännande så vi fick oss hem. :-)


 



I tisdags tog jag en promenad till solariet i smällkalla kylan. Känns bra att jag i alla fall både har börjat röra på mig + att jag har börjat sola. 3 ggr har jag hunnit med nu så jag börjar faktiskt få lite färg. Onsdagar och torsdagar har jag ingen möjlighet att röra på mig eftersom jag jobbar då. När Mikke kommer hem i afton så måste jag direkt gå och lägga mig och sova. Ska ju jobba vaknatt som vanligt på torsdagar. Förhoppningsvis så skriver jag ett mer intressant inlägg i natt när jag har all tid i världen.





Hur jobbigt ska det va egentligen...?

Här är mina senaste patetiska försök till att föryngra mig själv. Går ju på allt!

 

Det är mina antirynk-krämer + en roll som ska strama upp ansikte och hals. Smörjer och rollar och står i spegeln för att beskåda när det händer! Väntar och väntar... på det där magiska ögonblicket när jag ska få se hur rynkorna slätas ut och ansiktet stramas upp som på drottning Silvia. Men icket! DET HÄNDER JU INGENTING!!!!

 

Snacka om lurad!

 

Till på köpet har jag köpt en ”whitening-penna” till mina tänder. Ska appliceras 2-3ggr/dag i 7 dagar. Perfekt, tänkte jag som inte har så stort tålamod. 7 dagar är ju lagom. Annars brukar det ju vara så att man ska vänta i flera veckor innan man ser resultat. 2 dagar har gått nu och KAAAANSKE tänderna är en nyans vitare...kanske.

 

Det jobbiga med pennan är dock att man måste stå och LE sitt största LEENDE en bra stund tills det har torkat. Gelen får inte komma i kontakt med läppar och tandkött! Igår kväll målade jag mina tänder och stod och beundrade mitt stora leende i spegeln. Tänkte utnyttja tiden medan jag väntade med att använda mina nya rynkkrämer. Började med ögonkrämen. ”Ett tunt lager smörjes runt ögonen morgon och kväll”. Sagt och gjort!

 

STÄLL DIG I SPEGELN OCH PROVA ATT SMÖRJA IN DINA ÖGON SAMTIDIGT SOM DU STÅR MED VÄRSTA LEENDET PÅ LÄPPARNA! UTAN ATT VIDRÖRA TÄNDERNA MED LÄPPEN.. Omöjligt! Fick ju naturligtvis gel fulla överläppen! Gick då med mitt leende till hårtorken och blåste tänderna med full styrka tills dom torkat :-)

 

HERREGUD! Hur jobbigt ska det va egentligen att bli vacker? 

Kan ju tillägga att min sambo blev väldigt road av mina kvällsbestyr!

Blev rätt så road själv också :-)




Träning..


Har kommit så långt att jag börjat tänka tanken... trääääning...

Hade en diskussion med en bekant idag angående träning. Hon är en sprudlande energisk person med tusen järn i elden. Hon har vanligtvis inte ens tid att se på TV. När hon inte jobbar på något av sina TVÅ heltidsjobb, eller tar hand om sina barn, varav en handikappad, så är hon idrottstränare. Två hundar hinner hon med också, och de får sina dagliga promenader. Helt makalöst! För tillfället är hon sjuk (jobbar ändå..). Äter cellgifter i massor. Hon klagar på att hon känner sig trött och utan ork. Hon skyller orken på att hon gått ner en massa i vikt, och förlorat muskelmassa. Sa till henne att nu när hon äter alla dessa mediciner så har hon hamnat på samma nivå som jag befinner mig på. Och jag är fullt frisk. Bara lat!


Vi diskuterade ork och muskelmassa. Berättade att jag tog en promenad häromdagen med barnen i tvillingvagnen. Tog en runda på knappt två km. (detta är pinsamt) Var genomsvettig och höll inte på att orka dom sista metrarna hem! Helt vansinnigt!!! Har aldrig haft så dålig kondis förut! Vet ju att jag är otränad men det här är ju löjligt...

Funderar nu på om det är så att jag inte har någon ork för att jag inte har några muskler, (har verkligen inga) eller är det bara för att konditionen är så dålig?

Om det beror på brist på muskler så har jag kommit på att det finns en enkel lösning på mitt problem. Någon som sett TV-shop på sista tiden? Det finns ett "bälte" som man sätter på sig som "tränar" musklerna åt en, medan man lugnt kan sitta och se på sina tv-serier. Utan ansträngning, svett och tårar så byggs musklerna upp och efter några veckor ser man ut som en vältränad elitidrottare. Erkänn att du vill ha en :-)

Tänkte att om jag köper en sån så kanske orken kommer automatiskt? I och med att jag får muskler? Borde ju bli så om det är så att ork(energi) och muskelmassa står i proportion till varandra? Kanske till och med blir träningsnarkoman om jag får tillräckligt mycket muskler???

Blir så avundsjuk på folk som verkligen VILL träna. Dom som mår psykiskt dåligt om dom inte får jogga sina rundor varje dag, eller lyfta sitt skrot. Har en annan bekant som berättade hur dåligt hon mådde när hon INTE FICK träna på flera månader efter en operation. Måste ju vara så att jag saknar den genen. Har ALDRIG NÅGONSIN kännt något behov av att springa mig svettig eller gå till ett gym och träna i grupp. ALDRIG NÅGONSIN!

 JAG VILL BLI TRÄNINGSNARKOMAN!!

Finns det inget piller man kan ta så att man vips känner ett enormt sug efter att knyta på sig springarskorna? Jag lovar att jag skulle köpa det i så fall....


Tidsbrist

Hmmm...

kollade almanacka och schema.. Har bara två lediga helger i april! Ser inte ut att bli en vild månad trots allt :-(

En av helgerna kommer jag ju att vara på KÄLLAN. Nåja, får väl se till att ha extremt roligt den enda helgen jag är ledig. Eller hur systerYster?





Full rulle...

Full rulle hela dagen! Har jobbat 8-16. Sen hämtade jag upp Jamal och Kevin på vägen hem. Mikke hade börjat med maten så jag kunde ägna all tid åt barn och barnbarn.

Jamal jobbar ju jämt så sent på dagarna så det blir inte så ofta vi träffas. Kevin har varit lite reserverad mot sin farmor, men nu börjar han tina upp. Nu var det ju bara en vecka sen dom var här. Han är så go och glad. Och kramig. Han delar friskt ut kramar till alla. Han lärde sig att säga både "Alva" och "Ammo"=farmor, idag :-) 

Kevin och farmor



SysterYster ringde idag, för hon hade läst på bloggen att det var MITT år i år. Hon undrade om jag inte skulle följa med utomlands en vecka..? Men näää.. Jag är nog inte redo att lämna mina små så himla länge. Är mera sugen på en krogsväng. Eller kanske en helg i Pite, Luleå eller nåt? Helt okej för henne, så vi ska planera in nåt skoj tillsammans. Kul!!

Har ganska fullt upp alla helger i mars. Jobbar ju denna helg, Sen har jag två gossar som fyller år med en veckas mellanrum, den 23/3 och den 31/3. Sen jobbar jag igen sista helgen i mars. Suck! HUR SKA JAG FÅ TID TILL ATT GÖRA NÅGOT KUL?

Ska reservera alla lediga helger i april åt nöjen. Bara så ni vet! Bered er på vilda fester :-)

Hinner ju sola en massa innan dess och min rynkkräm har säkert hunnit göra sitt så jag kommer att se ut som en fräsch tonåring när det väl är dags att slå klackarna i taket :-)

                      Älskade barnbarn
       




2010 - MITT år!

 

Bestämde på nyårsnatten när jag satt på jobbet att detta skulle bli MITT år. Ett år när jag sätter mig själv i centrum och gör allt det JAG själv vill göra. Det var mitt nyårslöfte till mig själv.

Har jag gjort något för att uppfylla mitt löfte än då? Kan ju inte påstå att jag gjort det. I julklapp fick jag ett presentkort på VILA spa. Och ett annat på KÄLLAN spa och hotellvistelse. Perfekta julklappar till någon som vill bry sig om sig själv! Eller hur? MEN VARFÖR LIGGER PRESENTKORTEN FORTFARANDE KVAR I SKÅPET??

Det har ju gått snart tre månader av detta år och jag bara slösar min tid på ingenting. Måste rycka upp mig och sätta igång med att njuta av MITT ÅR! Ska sätta mig ner denna vecka och boka in min vistelse på Källan. Ser verkligen fram emot att fara dit och få vara ALDELES SJÄLV i ett dygn. Behöver verkligen det…

Ska också ta mig tid att besöka solariet några gånger i veckan. Har varit på väg dit i flera veckor nu, men det blir aldrig av. Ska bli snygg och fräsch har jag bestämt mig för :-)   Har till och med inhandlat en ny rynkkräm som lovar ungdomlig hy. Kanske borde unna mig en tid hos frisören också? Håller på att vara ett år sen sist..

Brukar vara bra på att planera och göra listor. Sämre på att fullfölja och bocka av dom. Förra veckan bantade jag. Skulle börja mitt nya liv. (bli fräsch, smal, rynkfri, sola etc.) Körde stenhårt i tre dagar. Bara nutrilette och en massa ”övningar” för mag-och rumpmuskler. Förbränna var det enda som fanns i min tanke. Var ute och skottade som en galning. Gick ner tre kilo på tre dagar och på fjärde dagen blev jag less. Tänkte att det här var väl inte så svårt. Det kan jag ju göra när som helst.. sen!  Återgick till soffan och mitt varje-timme-intag-från –skafferiet.  Gick upp mina tappade kilon på bara två dagar, eller snarare en och en halv…

Men nu ska jag fullfölja!

·         Börjar sola redan imorgon. Kanske på väg hem från jobbet imorgon bitti till och med?

·         Boka Källan.

·         Börja promenera MINST två gånger i veckan. (ENSAM –utan barnvagn)

·         Fara ut och roa mig! Har inte varit på krogen på väldigt länge. Nu är det dags! BÖRJA LEVA!

Så..  Ännu en lista!

Men borde inte vara så svår att bocka av. Börjar ju redan imorgon :-)

 

 

 


snö snö och mera snö...


Måste bara visa hur vansinnigt mycket snö vi har här idag. Bilderna är tagna idag när vi var ute och skottade. Viggo jätteglad och bara älskar att vara ute. Alva grät i stort sett hela tiden. Hon tycker INTE om att vara ute i snön. Visserligen så var hon extremt trött, ville inte släppa sin snuttefilt fast hon klättrade i djupsnön. Hon gick in efter en kvart och såg Dora på datorn. Där somnade hon sittandes efter bara fem minuter. Jag och Viggo var ute en halvtimma till...

       

 

Tittar ut genom fönstret och jo... visst är det SNÖ som faller där ute. Fortfarande...




O mamma mia..


Ikväll är mina tankar hos min kära mamma som opererats idag. Tre timmar tog operationen. Och hon var VAKEN hela tiden och KÄNDE ALL SMÄRTA! Bedövningen tog visst inte som den skulle. STACKARS lilla mamma...

Först gjorde hon en starroperation och sen en glaskroppsoperation. Dom har fyllt ögat med gas, och då måste hon hålla huvudet framåtböjt i tre dagar!!! Vilket också innebär att hon måste sova på mage i tre dagar. Skulle nog inte jag fixa.

Stackars dig lilla mamma. Vill bara fara till Umeå och krama om dig...
Tänker på dig. Älskar dig.




Onsdag

Nu är det onsdag.. igen. Tycker alltid att det är onsdag. Jag jobbar kväll då och jag tycker det är väldigt tätt mellan mina onsdagar. Jobbade jag inte nyss kväll...? hmmm

Igår hade vi finfrämmande. Min äldsta son med familj kom och firade min födelsedag i efterskott. Bjöd på middag och sen tårta. Det var trevligt! Fick ju träffa lille Kevin. VÄRLDENS SÖTASTE BARNBARN! Han är verkligen go och glad. Han visade mig sin TÅ :-).  Han lär sig prata nu och han är verkligen duktig! Kan en massa ord och djurläten..

Synd bara att dom kom så sent. Jamal jobbar till kl sex på kvällarna. Och innan han hämtat upp familjen så hann ju klockan bli närmare sju. Alva hann bli trött och var en riktig tjurskalle när dom kom. Typiskt. Hon som annars alltid är så snäll och rar... eller hur det nu var. :-)

Blev en sen kväll för barnen så jag trodde jag skulle få sovmorgon idag. Vet inte hur jag kunde vara så naiv. Klart dom stiger upp tidigt ändå. Alva klev upp med Mikke,redan halv sex. Jag fick sova till kvart över...

Nu ska vi strax klä på oss och gå ut och SKOTTA. Jippiii! För tänk ändå vilken tur vi har som bor i denna del av landet där det kommer tjugo cm snö VARJE DAG! Suck...

Tyckte dom sa på nyheterna att det skulle bli sol och fint väder denna vecka. DOM BARA LJUGER!!





värsta blogg-familjen :-)



Nu har även min kära sambo börjat blogga.. Följ gärna hans blogg på urdverdandiskuld.blogg.se


Alva

Hittade några söta kort på Alva som jag bara måste lägga upp. Dom är några månader gamla, tagna före jul någon gång...


Alva med hatten igen :-)







Mina kära små busungar


Här är barnen som älskar att klä ut sig....


Min söta lilla docka




Alva har satt på sig Viggos skor vantar och mössa.. alldeles själv! Duktig va?






Viggo



Ren ilska!




Så här arg blir jag också när saker inte fungerar :-)

Har försökt lägga upp ett klipp från youtube hela dan, men begriper ju inte hur man gör. Tror jag fattar nu äntligen...





Hemma igen

Puh... Äntligen hemma!

Det var kul i Piteå, men allra mest för barnen. Jag och Mikke är helt slutkörda!  Hela lördagen blev barnen roade med diverse aktiviteter. Nimby´s Värld var ju succé. Jättekul hade dom där. Lekarna avslutades där med en show för barnen där dom fick träffa självaste Nimby. Viggo var helt lyrisk. Han såg hela showen med stort intresse och följde till och med "sjörövar-Hasse" på skattjakt. Kul!

mamma och viggo på barnshow.
Viggo och mamma är helt hänförda av barnshowen

Alva har skoj med bollarna


Alva utanför Nimby´s värld



Efter ett par timmar där så trodde vi att vi skulle få lite lugn och ro. Men icket! Då ville dom gå till äventyrsbadet. Sagt och gjort. Kl 17 ramlade vi in på badet, plaskade en stund och åt en glass. Upp på hotellrummet igen strax efter 18. Då var det bara att skynda sig och göra sig snygg, för showen och middagen började kl 19.00. Inte ett lugnt ögonblick alltså.

Lagom till att maten skulle serveras blev barnen dödligt trötta och småsura... Men det kan man ju förstå efter en sån dag. Men det gick ändå förvånansvärt bra. Dom gillade showen dom med, fast det var fruktansvärt hög volym. Trots allt folk och hög volym så somnade dom efter ett tag i vagnen. Vi fick ju faktiskt med oss den och all annan packning utan problem. Hade ingen aning om att Audin var så rymlig!

Viggo håller för öronen under "Casinoshowen"



michael jacksonshow-superbra!


Är nöjd med helgen, fast jag skulle nog ha uppskattat showen och kvällen mer om jag varit där utan småbarn. Får bli en sån resa framöver. Behöver "bara" fixa barnvakt. Kanske min kära syster kommer upp från Malmö och sköter mina söta rara små barn nu till våren? :-)



Det är mycket nu...


Ja, sitter nu på jobbet och är dödligt trött.. Inte blev det mycket sova för mig idag. Jag sov mellan åtta och nio i morse. Ställde klockan för att jag skulle väcka Joakim som börjar skolan kl tio. Hade ju tänkt lägga mig igen när han for men inte blev det så. Upptäckte att det droppade vatten från taket inne i toan. Inte kul! Igår droppade det i tv-rummet. Stackars Mikke fick då fara upp på taket och skotta igår kväll. Vi har ett takfönster på övervåningen som tydligen inte håller tätt. Eländes elände…

Men nu droppade det alltså från toa-taket.  Panik.. vad göra? Mikke kom hem tidigare från jobbet och fick fara på vindan och kolla in eländet. Tydligen var det ingen ny vattenläcka utan vattnet som trängt in i torsdags. Det har vandrat vidare mellan bjälkarna till ovanför toan OCH Tvättstugan, visade det sig. Det började droppa därifrån också efter att Mikke varit på vindan och stökat omkring.  Det handlade bara om några deciliter vatten trodde han. Jag hoppas han har rätt. Orkar inte med någon större vattenskada på huset!

Har inte riktigt tid att vara på jobbet nu känner jag. Har fortfarande inte packat en enda pryl inför resan till Piteå imorgon. Måste börja genast när jag kommer hem. Om jag inte somnar direkt jag kommer innanför dörren..

Har massor med saker som MÅSTE göras inom en snar framtid. Båda bilarna måste fixas inför besiktningen om ett par veckor. Huset måste kollas upp (vattenskada?). Fönstret måste tätas på övervåningen och sen så måste vi skotta bort all snö från taket. Erbjöd Joakim bra betalt för att skotta, men han gav upp redan efter ca 3 kvadratmeter. För tungt och jobbigt tyckte han. Men han försökte i alla fall. Inte illa av en lat tonåring :-)

Nu ska jag sätta mig ner och skriva en packlista inför morgondagen. Den kommer att bli lång med tanke på att två småbarn ska med. Och en tonåring med dator och allt. Tror du vi kommer att rymmas i lilla Audin?  Fem personer, en tvillingvagn, en dator med skärm och allt, plus en ofantligt stor packning med finkläder, badkläder och allt som barnen behöver(blöjor,flaskor,leksaker etc.).

Det kommer att bli spännande att packa bilen. Pax att inte göra det! Tror jag paxar förarsätet också.

 


Världens sötaste barnbarn

Måste ju bara lägga upp en bild på världens gulligaste lilla familj. Det är min äldsta son Jamal och hans sambo Stephanie med mitt lilla barnbarn Kevin. Bilden är tagen 2008 så Kevin var inte så gammal här.





Tjohoo!

Jag har startat en blogg! Känns kul. Vet inte vad jag ska skriva om, men det kommer väl att bli en massa nonsens..

Sitter på jobbet nu och klockan är 6:00. Har jobbat vakennatt och ögonen känns riktigt tunga. Längtar hem till min säng! Slutar om ca en timme. Då måste jag skynda mig hem för Mikke behöver bilen för att ta sig till jobbet. Forden är ju trasig som vanligt..

Blir inte mycket sömn för mig idag för jag ska vara tillbaka på jobbet kl 14.00. Känns jobbigt! Jobbar då till 23.00.

Imorgon ska vi packa oss iväg till Piteå. Vi ska fira min födelsedag på Piteå havsbad. Har bokat hotell med bad, show och middag för hela stora familjen. Det ska bli kul. Hoppas bara att Viggo och Alva orkar hela lördagen. Det blir ju bad och Nimbys värld på dagen för dom och sen kl 19.00 börjar casinoshowen med mat fram till ca 23.00. Det blir en lång dag för dom.

Nu ska jag stöka bort lite här på jobbet och göra morgon för min brukare.




Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0