Klädkammar´n

Nu har jag tapetserat ena väggen i klädkammaren :-) Har en vägg kvar att måla, sen är det bara att sätta upp hyllor och fixa och dona... Kommer att bli sååå fint :-)

Nu är det dags att gå och lägga sig. Fattar inte hur jag ska kunna somna bara. Känner mig inte alla särskillt trött. Men bara blunda och försöka ju. MÅSTE sova!

Synd att batteriet i kameran är slut, annars så skulle jag lagt upp en bild på hur fint det blir... Nåja, bättre lägga upp en bild när det är KLART!





Inredningstips :-)

Kikade in på min jobbarkompis Lindas blogg. Nu är dom klara med renovering av sitt hus och O MAJ GADD så snyggt dom har det!!!!!

Kolla in så får ni se. Det snyggaste jag sett! Man blir verkligen sugen på att göra om ännu mer...
Kolla in hennes blogg HÄR.

Själv så dolar jag på med min "walk in closet". Hann måla ett varv på ena väggen efter idol, men sen stupade jag i säng. Sov som en stock fram till kvart över fem.

Jobb ikväll, så idag blir det inte att göra så mycket. Ska ta det lugnt och bara umgås med mina små....

sjåar på som bara den :-)

Toaletterna klara! Knäskurat med liten disksvamp och skurpulver. Skrubbat väggarna i duschen. Nu jäklar är det rent! :-)

Målat rören inne på toan också. Wow vilken skillnad det blev! Inte konstigt det aldrig kändes "rent" hur mycket man än städade där inne. Rören var ju jätteskruttiga! Färg som flagnat och färgen som satt där var gulvit. Bläää! Men nu är det vitt och fint. Målat två varv på toafönstret också. Ett varv kvar. (hoppas jag).

Före middan tog jag en långpromenad med ungarna. Gick ca en timme och sen for vi ner till älven. Helt underbart väder ju. Höll på att svettas ihjäl! Inte mycket vatten i älven inte. Strandkanten var ca två meter längre ut än den brukar vara. Barnen brukar ju stå där och kasta sten och pinnar i vattnet. Nu fick dom gå ut i lerbottnen och tjaska sig fram för att kunna nå vattnet. Alvas skor sög fast och där stod hon tills jag kom till undsättning :-) Skitiga ungar kan jag ju bara säga, men kul hade dom!

Efter middan tvättade jag fönsterna i tv-rummet och i köket för femtioelfte gången. Nu är dom ÄNTLIGEN RENA! Håller ju på och skitar ner dom hela tiden med allt måleri, men nu får det räcka med dessa fönster.

Nu håller vi på och tömmer det sista ur klädkammaren. Mikke har skruvat ner hyllor och stänger och sen ska garderoberna ut. Hoppas hinna påbörja målning av åtminstonde ena väggen.

Upptäckte att jag köpt vanlig papperstapet. Nån som vet om det går att använda vävlim till såna? Om man stryker det direkt på tapeten istället för tapetklister????

Trodde jag köpt nonwowen (heter det så?) som man bara sätter upp på klistrad vägg. Så mycket smidigare ju!

Tja... så mycket mer än så har jag nog inte gjort idag. Jo, jag har ju bakat chokladbollar med barnen också, innan promenaden. Inte att förglömma....

De små änglarna sover då nu. Viggo är svårt skadad.. Han och Alva badade och Viggo fick tag i min rakhyvel och rakade sin överläpp med den. Stackars han. Slutade ju ALDRIG att blöda. Alva var nog mer skärrad än gossen faktiskt. Det var hon som ropade förtvivlat på oss att "Viggo har BLOOOOOOD!"

Nu IDOL.... eller målning? Hmmm svårt val, men det blir nog idol!

Nytt :-)

Fick oss iväg till maxi till slut... Men det hann ju bli lunchdags så vi var ju tvungna att göra mat innan vi for. Hittade inte de krukor jag ville ha, men det blev några andra från Blomsterlandet. Nöjd ändå!

Trodde aldrig jag skulle köpa fejkblommor någonsin, men nu har jag gjort det :-) Tycker dom är jättefina!



Mina nya krukor och plastblommor på min nymålade vägg :-)



Behöver verkligen nya färgglada gardiner....

Nu längtar jag efter att fortsätta i min garderob. Har färg och tapet, behöver nu bara hyllplan och skenor och en massa krokar. Längtar vansinnigt mycket efter ordning och reda!




I väntan på bajsning...

Håller på att städa stortoan. Var tvungen att måla lite vattenledningar när jag höll på och tvätta duschdraperiet... Har hållit på med denna toa hela morgonen och aldrig blir det färdigt... Kan inte fokusera på en sak i taget. Blir så irriterad på mig själv! Nu mitt i alltihopa kom jag på att jag akut vill fara och kolla efter blomkrukan på icamaxi...???? Why? Inser ju själv att det inte är bråttom och att jag faktiskt skulle kunna göra toan klart... men nej då. Vi gjorde oss klara att fara men då blev Viggo bajsnödig :-(

Provade med toan. Han har ju ingen blöja och är jätteduktig. Men han vill absolut bajsa i en blöja! Nu provade vi med toan i alla fall eftersom det skulle gå fortare tänkte jag...

Han satt i två minuter sen kommer han och säger att han vill ha en blöja istället. *Suck*. Bara att sko av sig då för det lär ju ta tid..

"Bajset ville inte komma ut på toan. Bajset tycker det är otäckt att fara ner i hålet i toan..." Haha... är han inte för söt då?

hmmm... nu gick det förbi en liten kille som luktade illa. Dags för blöjbyte då :-)



Lång dag

Det har varit en riktigt lång dag idag. Jobb mellan 8-17. Sen föräldramöte på Balder mellan 18.30-20.30. Hemma strax före nio. MISSAT IDOL!!! Ååååå...

Men det låter då på mikke som att det inte var nåt att se. Tydligen var dom dåliga allihopen...?

Jag som hade tänkt storstäda våran stortoa ikväll. Har ju inte hunnit med nåt denna kväll ju och nu är det snart dags att gå och lägga sig. Galet! Får bli storstädning imorgon... och en sväng till bibblan med böcker som ska lämnas igen. huh... måste ju ta med mig hela barnahopen!

Kanske en sväng till icamaxi. ska se om dom har kvar en kruka som jag köpt där tidigare. Måste ju pynta köket... känns onekligen tomt och öde här. Kanske lite färggladare gardiner skulle göra susen..?

Ja, vi får väl se hur mycket som hinns med imorgon... Ska då INTE måla i alla fall :-)

söndag - full fart hela dan

Hunnit med en hel del idag :-)

Köket är färdigmålat, tack vare hjälp från sambon. Gardinerna uppsatta i kök och tv-rum! Inte riktigt färdigmålat i tv-rummet, men det SKITER JAG I! Orkar inte mera just nu...

Jättefint blev det i köket. Ljust och härligt! Känns lite tomt på väggarna bara. Är ju van att ha mönster på väggarna och nu är det ju bara enfärgat. Känns rent och fräscht, men lite tomt och färglöst på samma gång. Måste hitta nåt färgglatt att sätta upp :-)

Vi har även varit en sväng till Boliden och ätit mammas goda palt. Trevligt!

Ikväll blir det film med popcorn.. Case 39 ska vi se. Tydligen en otäck skräckis, enligt systerdotterns blogg. Det ser jag fram emot. Hoppas den är riktigt, riktigt otäck :-)

Så himla sluuuut...

Håller på att ta död på mig själv. Är helt slut! Springer som en tok mellan allt som ska målas. Börja känna stressen över all röra som bli när man målar. Har ju alla fönster på gång och fönsterbrädan i tv-rummet är ett helvete att måla... Det är en sån där ribbad jäkla fönsterbräda. Hatar den!!!! Alla blommorna står på golvet i en enda röra och gardinerna är nedplockade, naturligtvis. RÖRIGT!


Sen så har jag varit och köpt ljusgrå färg till köket, så allt som hängde på väggarna ligger på köksbordet, och även köket är ju då utan gardiner. Målar och målar och målar. Ont som bara den i ryggen, och högerarmen ska vi inte ens tala om... AJ!

Vill ju ha allt klart i helgen, för jag orkar inte måla en hel vecka till. Har ju inte tid under veckan, så då måste jag ju leva med denna extrema röra. Och det går INTE!

Imorgon blir det boliden och paltlunch. På måndag jobbar jag och sen är det föräldramöte på balder.... Näää, det kommer aldrig att bli klart!

Fem olika färgburkar står på diskbänken och alla används flera gånger per dag. Grund inne- och ute, Färg inne- och ute samt väggfärgen till köket. Dessutom en stor bytta med spackel....

Vet inte om jag ska skratta eller gråta? Nu ger jag mig för ikväll i alla fall. ska lägga mig i badet och försöka få lite lindring till min stackars kropp som steg upp klockan halv fem i morse. 

Höst



Nu känns det verkligen att hösten är här. Kallt och rått och löven börjar fylla upp gräsmattan. Så himla tråkigt. Det enda som känns skönt med hösten är alla tv-program som startar upp :-)
Och mörktet så klart.
Så himla mysigt att tända ljus på kvällen när det är mörkt... 

Nu är båda barnen uppstigna. Dom vaknade ju förstås när jag stod och målade... kunde inte låta bli att börja med det. Kan ju inte bara sitta still och njuta av tystnaden.

Funderar på att fara till Boli'a idag. Mamma hade visst kokat palt som hon ville bjuda på. Ska höra med resten av La familia om dom är sugna på sådan kulinarisk lyx.


Morgonpigg

Gick och la mig halv tio igår kväll. Helt galet tidigt... Detta resulterade ju förstås i att jag vaknade före tuppen. Uppe redan halv fem! Skit också..

Har läst norran...druckit kaffe.. uppdaterat min nyfikenhet på facebook. Sen då? Inte kul att smyga omkring här i huset. Vill ju inte väcka några barn, annars så hade jag satt igång med fönstermålning. Blev ju inte nån målning igår kväll. Orkade inte resa mig ur soffan...

Ska göra mig en till kopp kaffe och genast sluta skriva på datorn. Det låter ju alldeles förfärligt mycket nu när huset är så tyst. Kommer ju att väcka något nyfiket barn annars :-)


Fredagsmys och bebislycka

"Nu är det fredagsmyyyys..."

Sitter och ser på idol, iklädd mysbyxor. Chips-skålen är snart tömd och jag är mätt och belåten :-)

När jag gick av mitt nattjobb i morse körde jag ner till frösunda med lönerapporten, sen for jag upp på ica maxi och storhandlade. Var inte hemma förrän halv tio... trött trött. Men inte gick jag och la mig ändå inte. Nä, jag satte igång med fönstermålning! Tänkte att om jag målade på morgonen så skulle jag kunna måla ett till varv ikväll.

Inte så säker på att jag orkar det faktiskt. Jag sov mellan 11-13. Alldeles för lite, så det blir nog en tidig kväll för min del. Men jag vill ju så gärna ha allt klaaart! Blir så himla fint! Nu har jag grundat inne på toan också, och påbörjat inne i Alvas och Viggos rum. Har börjat kika på tapet till tv-rummet också. Också har jag hittat en matta som jag vill ha också...

Kommer bli supersnyggt! Jo, jag måste nog måla ett varv till innan jag lägger mig, fast det är as-tråkigt. Tänk om det är klart imorgon..???

Oj.... glömde ju nästan berätta: Fick ett mms imorse när jag satt på jobbet. ÅSA HAR FÅTT BEBIS! En liten gosse på 2725 gram och 47 cm lång. Så himla liten och söt.. GRATTIS ÅSA! Blev rejält för tidigt tror jag. Har för mig att hon skulle få 20 oktober eller nåt sånt... Men både mor och son mår utmärkt.

Nu ska jag fortsätta se på idol och de stackare som får åka hem. Hoppas på att mina favoriter blir kvar. Verkar bli så hittils i alla fall..

Onsdag: målning, roa goa barn, och sen jobb...

Har två nakenfisar som springer omkring här och förgyller min dag. Inte ett enda bråk har det varit denna morgon. Dom har lekt och haft skoj. Badat/duschat i en evighet... Najs!

Jag har målat ett fönster på insidan och ett och ett halvt på utsidan. Önskar jag fick tid att måla färdigt på utsidan, men man kan ju inte ha FÖR stora förhoppningar på barnens samarbetsvillighet... Blir väl kanske lite mera målning när jag kommer hem från jobbet sent ikväll. Kanske ska satsa på måleri på min "egentid" imorgon. Också går jag och lägger mig när mikke kommer hem från jobbet, som jag gjorde förr. Det är nog enda chansen att få detta klart!

Det är så himla skönt att barnen VILL fara på dagis nu för tiden.. Man slipper må dåligt över att lämna dom där. Det har faktiskt varit riktigt jobbit när dom inte velat fara dit. Fattar inte att jag har orkat. Man har ju redan 100 andra saker som man stressar upp sig över varje dag, och det var en riktigt stor stressfaktor. Skönt att det är över!

Dags att klä på barnen så dom inte fryser ihjäl. Sen kanske ut på gården en stund.... (kanske får dra penseln på nåt fönster?)

Sjåat idag.

Började dagen med att fara och inhandla en massa färg. Grundfärg och lackfärg till fönsterna på insidan, och fönsterfärg till utsidan. Måste ju få klart måleriet nu. Direkt från färgaffären till vårdcentralen.

Hade fått tid hos läkare IGEN för att beskriva Alvas konstiga smärtor. Ingen fattar nånting om hennes besvär... Hon skulle i alla fall skicka remiss till barnkliniken. ÄNTLIGEN! Men det känns som att dom inte kommer hitta nåt dom heller. Men man får ju hoppas dom undersöker allt som går att undersöka...?

Nåja. Just nu så mår hon ju bra, men man vet aldrig när det slår till. Jag tror ju fortfarande på njursten ÄVEN om små barn inte brukar ha det.. Liknar ju det på pricken ju.

Efter lunch satte jag igång med ett storprojekt! Ångra....ångra...

Började tömma min föskräckliga storgarderob. Drömmer om en fin "walk-in-closet". Stället har mest fungerat som ett stökigt förråd. Det man inte vet vart man ska lägga, det hamnar till slut där inne... MEN NU ÄR DET SLUT MED DET :-)

Har kastat, sorterat burit upp.... nä, nu ljuger jag. Jag har sorterat och burit ut ur garderoben och MIKKE har burit ut skräpet (massor) i garaget, vissa grejer upp på kallvindan, andra grejer till de två stora garderoberna på övervåningen. Var ju tvungen att tömma dessa garderober också. BARA skrot i dom... vilket slöseri med utrymme. Nu ska det minsann bli ordning och reda. Till skillnad från nu när kaos råder... Särskilt på övervåningen där TVÅ garderober är tömda. Fattar inte varför det bara blir stökigare när jag ska "städa och göra fint" ?


Vill också köpa nåt hyllsystem och få lite snygg ordning i garderoben. Upptäckte ju dock att det inte alls var så billigt. Vill köpa fina boxar och lådor och en massa krokar till väggen. Få ordning på väskor och scarfar o dyl. Åååååå.. vill ha det fint nu genast!

Har också hunnit med att börja måla fönster. Vilken skillnad det blir!!

Gör bara insidan nu, så jag kommer att ha kvar MELLAN fönstren...  oj oj det kommer aldrig att bli klart. *suck* Kan inte fatta att det är så mycket jobb med fönster. Blir ju aldrig klart när det finns 1000 sidor på varje fönster. Blääääää...

Ja oj vilket sjåande det varit idag. Får fortsätta stökandet imorgon, för nu orkar jag inte mera.

god natt


Mitt barnbarn :-)

Här är en bild på min 40-årspresent :-) Så spännande med ett till barnbarn.... Och så kul att h*n är beräknad att födas på min födelsedag!

(snodde din bild från facebook, Stephanie)






Tack Sofie!

Har världens bästa jobbarkompis! Hon släppte iväg mig tidigare från jobbet så jag skulle hinna med allt jag skulle göra idag! Klockan är nu kvart i nio, och först nu har jag landat hemma.. pust och stön....

Ilade iväg till Barnens hus för att köpa en traktor till barnbarnet. Döm om min förvåning när det inte finns en enda bil inne på detta jättevaruhus! Måste ju vara blind tänkte jag och sprang flera varv runt den ombyggda affären. Frågar personalen, dom visar mig en, EN, liten hylla med småbilar. "Det är allt vi har hemma nu... vet inte hur bråttom du har men vi väntar på en sändning snart...?" HALLÅÅÅÅ... Brukar det inte finnas leksaksbilar på en leksaksaffär, typ ALLTID?????

Bara att köra ner på stan då. Stopp efter E4an. Superlång kö och stress, stress.... HERREGUD! Hitta parkering...klockan går... lite mera stress. Hittar traktor. SMSar mikke ordagrant:* beställ pizzor till klockan tio i fem. I ursviken*. Får ett svar också¨: ok!

Kör hemåt. stannar på pizzerian tjugo i fem. Kommer in och dom frågar om jag beställt, Japp säger jag och sätter mig ner och väntar.....och väntar.... Klockan fem frågar dom vad jag beställt...? Berättar vad jag tror är beställt, men nej inte har dom fått nån beställning!??? VA?   ?????

Ringer mikke och hör om han inte beställt? "Nä.. vaddå? Skulle jag beställa?"... Grrrrr!

Vad i mitt sms var så otydligt??? Helt omöjligt att missförstå ju! Mäkta irriterad och stressad fick jag då beställa de förbaskade pizzorna och sätta mig ner och vänta en kvart till! Hemma kvart över fem... Halv sex ska vi vara på kalas.

Kastade i oss pizzorna och for sen i ilfart till väntande kalasbarn. Visade sig dock att vi kom precis i rätt tid. Jamal och Steff hade suttit fast i trafiken. Dom hade varit på ultraljud och fått se sin lilla bebis... Tydligen så fick dom veta vad det är för kön på bebisen också. Men det håller dom hemligt :-)

Vad dom också fick veta är att bebisen ska födas PÅ MIN FÖDELSEDAG! Den 6 mars är beräknad födelse... :-)


Födelsedagsbarnet...








En stressig eftermiddag blev det, men allt hanns med. Till och med handling efter kalaset. For en vända på coop, och på hemvägen somnade båda barnen...


Grattis Kevin!


Idag fyller världens sötaste barnbarn 2 ÅR! Är så ledsen att jag jobbar idag och inte kan fara på kalaset... MEN VI KOMMER IMORGON! Hoppas du får en riktigt bra dag med många presenter...


Storkillen.




och nyss var han så här liten...


Tänk vad tiden går fort!




jobbhelg

Snart dags att fara på jobbet. Jobbhelg igen! Tycker onekligen att dom infaller ofta dessa helger Trots att jag vanligtvis tycker att tiden står stilla, så måste den ju rusa fram utan att jag vet om det...?

Imorgon fyller mitt lilla nyfödda barnbarn två år! Hur är det möjligt???? Tyckte ju att det var alldeles nyss han var en bebis... Visserligen så är ju Alva bara 5 månader äldre och hon tycker jag borde vara en 5-6 år snart... Konstigt hur tiden känns olika beoende på vem man tänker på.

Tyvärr så kan jag inte fara på Kalaset imorgon eftersom jag jobbar :-(

Blir att fara dit på måndagkväll efter jobbet istället. Kom just på att det också blir snävt om tid, då jag jobbar till 17. Hem och äta och sen fara dit. Men det ska nog gå bra. Bara att skynda sig lite ju...

Har varit fullt upptagen med att redigera bilder i olika program. Försökt få några skojsiga bilder på barnen, men det var ju lättare sagt än gjort... Vi får väl se om det blir några tavlor eller inte. Men kul är det då :-)


Mera lek med bilder :-)

Hittade en kul sida här där man kan göra lite skoj med bilder :-)










Lek med bilder


Liiiite kul är det ju faktiskt :-)

Hittade ett program där man kan leka med bilder, men tycker inte riktigt det fanns så mycket alternativ. Måste väl lära mig lite mera kanske..? Men nog kan man lätt fördriva en timme eller nåt med såna här meningslösa grejer. Tänkte att om jag får till bilderna lite häftigt så skulle det ju vara kul att ta kort på alla familjemedlemmar och göra tavlor. Roligast om alla gör någon kul grimas också... Får dock inte till dom nåt bra. Skulle antingen vilja ha så man ser ut som en tecknad figur, eller skissad med blyerts..










Trött.. tröttare.. tröttast!

Med nöd och näppe har man klarat sin vaknatt på jobbet. Är dödligt trött som vanligt.. Men nu får jag inte gå och lägga mig!!!!

Har ett läkarbesök klockan tio, så det är bara att hålla sig vaken. Inte lätt kan jag ju bara säga. Huvudvärk och tunga ögonlock, och kaffet smakar inte så gott som det brukar eftersom jag druckit tre muggar med kaffe under natten...

Hade med mig TVÅ BÖCKER till jobbet i natt. Trodde ju i min enfald att jag snabbt skulle läsa ut boken som jag hade 1/3 kvar av. Inser att det inte går att läsa när man jobbar natt. En halvtimme då och då kanske.. på sin höjd. Omöjligt att läsa när man är trött ju. Fast man läser alla orden så fattar man inte innehållet. Får läsa om samma sida flera gånger. Fast boken är hur spännande som helst så går det bara inte. Kommer hem nu med ca 10 sidor kvar av boken. Ska läsa dom ute på altanen med en kopp kaffe och en cigg.

Kommer att sova lääänge i eftermiddag... hoppas jag!


web cam

Har haft denna dator sen i mars, alltid undrat hur man får igång den inbyggda kameran och NU FICK JAG IGÅNG DEN :-)

Så kul!

Bjuder på den osminkade och okammade sanningen bara för att det var så kul....








Haha... hur kul kan inte det här bli då, för en fåfäng person som jag? Oj, vad här ska fotas :-)

Perfekt när man snabbt behöver en bild för att "leka" med när man hittar ett kul program som gör om bilder till exempel. Finns ju en massa kul program som gör om foton till olika former av konst eller sketch. Har alltid velat provat dom programmen, men när man aldrig har en närbild på sig själv så är det ju svårt. Och framför allt krångligt när man ska leta igenom alla sina fotomappar där det eventuellt kan finnas en bild...

Kul!


Torsdag

Torsdag! Bästa dagen.. tralla laaa... Barnen ska på dagis klockan tolv och jag får vila och vara alldeles ifred :-) Just nu är barnen ifärd med att göra en "hög" i tv-rummet och jag orkar inte bry mig. Dom har roligt och dom är sams. Värt städningen efteråt.

Tydligen så får Mikke dom att städa upp efter sig. När jag ber dom händer inget alls. Dom tittar helt oförstående på mig som att jag pratade ett annat språk, när jag ber dom städa. När jag tänker efter så har det nog varit så med mina storkillar också. Måste ligga i HUR jag säger det? Eller..? Är det bara för att jag är mamma och dom vet att dom kan styra mig som dom vill? Dom vet att dom ändå får en kaka och att mamma plockar bort när hon blir less på stöket? Haha, så är det nog.

"vi måste köpa mera kuddar... och ett täcke" hör jag från tv-rummet nu. Antar att högen växer till oanade höjder denna morgon. "- ja, och vi måste ha pengar också (pokermarker), vi måste skynda oss... innan tåget kommer" . Ganska kul att tjuvlyssna på barnen när dom leker. Antar att dom bygger ett fort som kan skydda dom mot allt ont dom känner till såsom tåg, bilar och hemska rävmonster från barnprogram. Kanske till och med från "det stora fula elaka trollet" som vi brukar sjunga om?

Idag skiner då solen i alla fall. Tempen är 11 grader, inte nåt att glädjas åt direkt, men det blir nog bra uteväder ändå. Funderar på en promenad innan lunch. Ja, det är väl ungefär det enda jag har planerat för dagen och mer än så blir det nog inte. Nu ska jag gå och smygtitta på vad barnen har ställt till med i tv-rummet...

Varje dag...

WHY????

Varenda dag stökar ungarna till och gör "högar". Håller på att driva mig till vansinne! Städade till i sofforna och gick in i köket i fem minuter. När jag kom tillbaka såg det ut så här:



Tydligen så får det inte finnas några dynor och kuddar i sofforna. Men detta var ju lindrigt. Brukar se värre ut. Högarna brukar bestå av ALLA soffdynor, leksaker OCH alla deras sängkläder. Har bilder på det också...



Hur kul är det att städa bort dessa högar två-tre gånger om dagen? Funderar på att bara låta det ligga där och sen låta dom sova i högen bland sina täcken och kuddar. Dom har inte ens skam i kroppen att skämmas för sina tilltag.



Nöjda och glada är dom trots dagliga tjat om att städa efter sig, vilket dom ju förstås struntar fullständigt i...


Sosso Milegrim - föreläsning

Var på en alldeles underbar föreläsning igår. Sosso föddes med en ovanlig sjukdom och hennes öde såg dystert ut. Hon är idag 40 år gammal, 120 cm lång, sitter i rullstol och har för korta armar för att kunna torka sig själv. Men inte ser hon nåt större problem med det. Hon är nog den mest självklara och självständigaste person jag stött på. Hennes handikapp är inget hinder i hennes liv. Hon gör allt det hon vill göra. Backpackat i australien i tre månader, tagit dykcert i Dominikanska republiken. Utbildad socionom och sex-och samlevnadsexpert. (har varit med på fråga olle), Hon har även varit fosterfamilj till tre stökiga tonåringar. DESSUTOM blev hon tillsammans med skolans snyggaste kille när hon gick i åttan. Storleksskillnaden mellan dom beskrev hon med att hon kunde gå upprätt mellan benen på honom utan att slå i huvudet! Dom var ett par i 12 år!

Wow säger jag bara. Var alldeles fylld med positiv energi när jag kom hem. Är verkligen glad att jag for på denna föreläsning. Hon berättade med humor om hela sin uppväxt. Hur det var när hon föddes 1970 i en byhåla i finland (30 cm lång och 3,5 kg med ena benet vänt åt fel håll och elefantöron och superkorta armar), hennes uppväxt i sverige med alldeles fantastiska föräldrar som gjort henne självständig redan från småbarnsåren. Allt berättades med en alldeles otrolig humor. Det var längesen jag fick skratta så mycket.

Är mycket imponerad av denna kvinna och jag skäms över mig själv som gnäller om allt möjligt. Livet går under för att jag har ett par kilos övervikt och några strån på hakan :-) Nääää, jag ska skärpa mig! "Våga leva" och skit i vad alla andra tycker och tänker. Fis när du behöver och var dig själv! Det finns alltid NÅN som tycker om dig för vem du är...

För den som blir nyfiken på denna roliga, fantastiska, humoristiska kvinna, gå in på hennes hemsida och läs om henne här.

Underbara barn :-)

Tog en promenad med barnen. En stor traktor har huserat på dagiset nästan hela dagen. Dom har grävt och byggt om lite på gården. Tagit bort staketet för att kunna köra in osv...

Detta störde ju förstås Viggo. Han var orolig att dom inte skulle sätta tillbaka staketet. "Då kan ju barnen fara ut på vägen och bli överkörda av bilarna och bli döda precis som min farfar" Så klokt och insiktsfullt av min lilla pojke! Alva fortsatte diskussionen, naturligtvis, eftersom hon ska härma sin bror vad han än gör... "..ja, då kommer bilarna och kör över barnen å Viggos farfar, åsså kommer Viggos farfar och blir arga på barnen, åsså kommer Viggos farfar tillbaka" Intressant! Hmm.. Undras om hon har en aning om vad hon pratar om? Fick mig då ett gott skratt i alla fall, fast det var allvarliga saker dom pratade om.

"vad skalar du mamma?" Frågade Viggo när jag för ett tag sen satt och stickade på mössan till Alva. Berättade att det heter STICKA och inget annat. Det gick några dagar och jag satte på honom en stickad tröja innan vi skulle på dagis. "Har du skalat den här mamma?" Hellycklig för att kanske mamma gjort något så fint till honom...?  Haha... jag älskar när dom säger så gulliga saker. Tyvärr så glömmer man ju alltför fort bort allt sånt. Egentligen skulle man ju fixa en pärm där man kan skriva in allt sånt som man vill minnas...

Efter lunchen har vi hunnit med promenad, lekpark och sen ett bad när dom kom hem. Just nu springer dom omkring i sina morgonrockar och tror att det snart är läggdags :-) Alva vägrade sova efter lunchen trots att hon var trött. Hoppas bara hon håller sig vaken tills det blir kväll.

Nu börjar det vara dags att sätta in fisken i ugnen ser jag. Blir Fiskgratäng och ris idag. Eller vitlöksfisk som vi säger i detta huset. Torsk med ett täcke av 2 dl creme fraishe, två vitlöksklyftor, salt, en tsk sambal oelek och lite dill, hällde dit lite grädde också så vi med säkerhet inte magrar bort. Mums..


Möblerat om

Blev inte alls trädgårdsarbete för min del. Fick inte ut ungarna på hela förmiddan och nu är det mulet och tråkigt väder. Har däremot möblerat om tv-rummet för tionde gången. Beslutade mig för att göra ett sista försök. Och möblerna står faktiskt kvar :-) Brukar ju ALLTID sluta med att jag måste ställa tillbaka dom som dom stod. Nu väntar jag bara på mikkes hjälp med att skruva ner tvn från väggen och flytta även den. Tror det blir ganska bra.... ÄNTLIGEN! Bytte ju gardiner därinne i helgen så nu håller det SNART på att bli fint :-) 

Har skurat upp golvet och även målartvättat ett av fönstren i tv-rummet. Känns som att jag snabbt vill få dom vita nu när ena soffan står mitt emot fönstret. Betyder ju att man kommer att SE på fönstret mycket mera... Ett fönster kvar att tvätta. Sen grunda och sen måste jag ännu en gång sitta och vänta på lönen så jag kan köpa färg och måla.

Känns som att mitt liv till 80% består av väntan på pengar... Inte konstigt att ingenting blir klart nån gång. Men man får väl göra det bästa av situationen och hitta på gratis aktiviteter som ommöbleringar och dylikt. Problemet är ju bara att även det brukar resultera i något som man akut behöver köpa för att kunna slutföra det man påbörjat. Skulle ju behöva en ny rumsmatta nu. Och nytt tyg till tavlan ovanför soffan.... *suck*

Får väl väva mig en matta (har ju även gått en sån kurs)och kanske använda mig av min lapptäcks-kurs och skapa mig ett nytt tyg av befintliga tyger... ? Haha, det skulle va nåt det. Ett alldeles eget "klipp och klistra"-tvrum.

Nä, får tålmodigt vänta... och vänta... och vänta.

Ledig

Ledig idag... Känns skönt men vad ska man då hitta på? Vill ju gööööra nåt! Var duktig och klippte gräsmattan igår. Kanske ska fortsätta med lite trädgårdsarbete. Finns ju en hel del att göra så här på hösten.

Tråkigt arbete visserligen då det inte handlar om att skapa utan mera om att rasera och plocka bort sommaren. Men det måste ju göras. Trist när allt är kvar när våren kommer. Gruvar mig för krattningen som väl inte är alltför långt borta i tiden. Vi har MASSOR med löv!!!! Fast vi tagit bort ett tjugotal björkar och aspar så blir hela gården fylld av dessa gräsliga hemska löv. Helt okej att kratta, men sen ska man ju TA HAND OM LÖVHÖGARNA också. Inte kul alls. Fylla sopsäckar med löv och köra dessa till tippen... Måste bygga nån sorts kompost tror jag. Skulle bli så mycket enklare då.

Nåja. Krattning hör då inte till dagens sysslor, Tack och lov! Solen skiner så vi får väl försöka vara ute så mycket som möjligt. Ikväll blir det föreläsning. Kul att göra något annat nån gång. Synd bara att man missar idol....

Pysseldrömmar :-)

Sitter i soffan och slappar. Tittar på när andra tränar och kämpar för att gå ner i vikt i Biggest Loser Sverige. Tänker att jag borde... jag måste... Tänk om man hade en personlig tränare? Och tänk om man kunde satsa all sin tid åt sitt mål som dom gör i programmet. Jag har egentligen bara tisdagkvällar som jag skulle kunna "träna". Kanske skulle ta och satsa på den dagen då..? Nåt måste jag ju göra.

Satt och diskuterade med en jobbarkompis idag om drömmar. Hennes dröm är att starta en egen liten butik och sälja små prylar och sånt. Hon älskar att pyssla och skapa grejer. Jag gör ju också det egentligen. Har bara inte haft tid eller inspiration de senaste 10-15 åren. När jag var yngre tecknade jag mycket med blyerts och kol. Jättekul var det. Har gått kurser i kalligrafi, klädsömnad, keramik, tennbroderi(tennarmband), lapptäcksteknik. Någon som kommer ihåg "de torkade blommornas era"? Tänk vad man skapade med torkade blommor och flytved. Ja, herregud vad man har pysslat i sina dagar :-)

Nu får man på sin höjd lägga en pärlplatta. Har faktiskt målat tavlan som hänger ovanför vår säng. Det gjorde jag 2008, så det är ju bara två år sen. Ska väl kanske vara nöjd med att skapa nåt vart tredje år eller nåt. Fast jag blev riktigt sugen på att börja pyssla. Har ju en hel övervåning som jag kan hålla till på. Just nu funderar jag på att göra nåt med ståltråd och pärlor. Låter ju kanske inte så spännande, men jag såg några jättefina ljusstakar på "Trädgår´n" i Ursviken i somras. Dom var gjorda av bara ståltråd och pärlor. Kostade skjortan också. Tänkte då att såna kan man ju göra själv... Hade glömt bort det, men nu när vi pratade om allehanda pyssel så kom jag ihåg dom. Vill verkligen försöka. Blir att fara på nån hobbyaffär när lönen kommer, för här ska pysslas :-)

När lönen kommer ja... Har snart planerat upp varje krona av min nästa lön. Känns som att jag har skrivit den meningen i varenda inlägg på denna blogg den senaste tiden. Men det är väl så det är. När man är utan pengar så har man en massa ideér som man vill göra "om man hade pengar". Det är som när man går på stan utan pengar. Då hittar man en massa kläder man vill köpa. När man sen har fått lön och verkligen MÅSTE köpa nåt för man kanske ska nånstans. Då hittar man minsann inte nåt... När jag har som mest pengar och planerat en heldag på stan för klädinköp, då bruka jag komma hem med ett nytt lypsyl. På sin höjd. Kanske en klänning till Alva också... Det är sååå typiskt!

Drömmer i alla fall om att pyssla just nu. Vi får väl se hur det blir när pengarna kommer :-)




Fortfarande hostig :-(

Känner mig sjuk idag :-(

Har hostat som en tok hela dan och frusit som bara den. Tycker förkylningen borde ge med sig snart???? Har ju snörvlat i över två veckor nu!

Har i alla fall varit en riktigt lång och tråkig dag... Sovit en stund, läst ut en bok och börjat på nästa... Inte hänt mycket här med andra ord.

Grillade kyckling och gjorde en god(?) currysås till. Kände ingen som helst smak. Hur kul är det då att äta? Har också trots att smaklökarna är förstörda bakat både kladdkaka och en mazarinkaka. Onödigt kan tyckas, om man nu inte känner nån smak. Men jag blev toksugen på bittermandelsmaken i mazarinkakan. Har just tagit ut den ur ugnen så jag sitter och väntar på att den ska svalna så jag kan sätta på glasyren. Hoppas verkligen att jag känner hur den smakar. Luktar då otroligt gott. Kladdkakan gjorde jag till Jocke, fast jag ska erkänna att jag smakat en bit :-)

I afton for vi och köpte träningsbänk med skivstång till Jocke. Följde med några vikter också. Allt för 200 kronor! Vilket fynd! Oanvänt är det också. En av mikkes jobbarkompisar som köpt hem och aldrig använt... Perfekt till gossen som enträget tränar vidare.

Jobb imorgon och återigen ska man klämma sig in i badkläderna. På tisdag ska jag på nån föreläsning i frösundas regi. Ska bli intressant. Hoppas jag. Nu ska jag blanda glasyren och smaka min goda kaka...


Lekparken

Blev en tur till skelleftehamn och lekparken efter middan. Soligt och varmt när vi for, men det hann bli ganska kyligt innan vi var hemma. Viggo somnade i soffan direkt vi kom hem i stort sett. Bara lilltjompan kvar nu då... innan det blir lugn och ro. Lite småhurrvigt nu faktiskt. Längtar efter ett varmt bad...

Lite bilder från i eftermiddag. SAMT bilder på min mycket mycket korta frisyr :-(













Min EXTREMT korta frisyr.... Bläääää!
 


Lördagmorgon

Pigg och "göra om sugen". Vill byta gardiner, måla om och en massa annat. Problemet är bara att jag inte har några gardiner att byta till. Inte har jag nån färg heller :-(

Vad ska man då göra av all sin energi? Energin är ju bara inställd på "göra om". Tanken på nåt annat energikrävande gör att lampan börjar blinka och fladdra och visa tecken på att slockna... Kanske skulle sy om några gardiner? Göra kappa av några tråkiga panellängder...? Hmmm. Kanske. Blir ju inte nytt, men i alla fall nåt annat.

Byta sängkläder i barnens rum i alla fall. Kanske möblera om där inne. JA! Viggos rum behöver absolut ny möblering nu när jag tänker efter..

Yes! Tur man kan sätta sig ner och filosifera vid datorn så här, då kommer idéerna. Ska genast sätta igång.

Haha... vilket svammelinlägg.

LongTallSally.com

Upptäckte att brittiska pundet inte ligger på mer än 10,75kr nu. Läge att gå in på LongTallSally.com.... Sist jag var in där låg pundet på över 15 kr. Stor skillnad med andra ord. Hittade en jacka som jag blev supersugen på att köpa.

Love it! Jackan finns här. Är ju inte superbillig ändå, men jag tror jag ska beställa den när lönen kommer :-)
Grejen med alla kläder från denna affär är ju att dom passar min kropp perfekt! Är ju sydda för LÅÅÅÅNGA kvinnor. Midjan sitter på rätt ställe om man köper en jacka med insvängd midja etc... Kan ju vara värt de extra pengarna. Var ju mest sugen på att hitta mig ett par jeans, men hitta inget snyggt...

Ska gå in på shopen igen när lönen kommit i alla fall. Får väl se hur snål jag blir...

Bla...bla...bla..

Har varit sjukt dålig på att uppdatera känner jag. Vet inte varför...

Vaknade av ett sms strax före halv två. Det var från sonen som undrade om jag slutat blogga??? Klart jag inte har, men det händer ju inte så mycket som är värt att skriva om. Man ska ju helst vara superglad, eller lite småsur över något. Då går det bra att blogga :-) Har nog bara varit så där lagom humörsvängig den senaste tiden...

Hann inte mer än kliva upp så ringde min väckare som jag ställt på halv två. (så det gjorde inget att du väckte mig Jamal ). Kan inte fatta att jag sovit så länge. Brukar alltid ställa klockan på 13.30, men vaknar ju ALLTID av mig själv vid tolvtiden. Visserligen så somnade jag inte direkt jag kom hem. Fortsatte läsa min bok som är riktigt spännande nu. Läser ännu en Koontzbok. "Odd Thomas" heter den och den är riktigt riktigt spännande nu. Gillar Koontz karaktärer. Mystiska och konstiga och jag fattar inte var han får sin fantasi ifrån...  Superbra böcker!

Natten gick riktigt bra trots att jag ännu en gång inte kunde sova innan. Men det är nog tack vare att arbetskompis satt uppe till närmare två, och sen blev det upp för henne igen vid tre-tiden p g a en massa action som även jag fick ta del i. Det håller en pigg och alert när det händer nåt på jobbet.... ska dock tillägga att inget allvarligt hände :-)

Inna jag for och jobbade hann jag med ett litet mini-spa som bara omfattade fötterna. Riktigt nöjd med resultatet av derma-setan faktiskt. Fast inte vet jag... nog blir det nästan lika bra på egen hand med en vanlig fotfil?

Hmm.. upptäcker nu när jag sitter och beundrar mina armar att jag har en massa konstiga prickar på armarna. Vad???
Ser ut som ungefär 400 tätt sittande myggbett??? Tänkte ju genast på slippapper-behandling, men ser ju att det fortsätter uppför överarmen också. Där har jag då inte behandlat... Vad i hela fridens dagar har jag nu fått??? Räcker det inte med hostan som aldrig går över, eksemen runt ögonen och övervikten (två kilo kvar att gå ner)..

Detta var mystiskt. Måste undersökas i helgen... Aldrig sett nåt liknande. Allergi??? Liknar "knottrorna" man kan få när man ansar bikinilinjen, förutom att dom inte är röda... Börjar allvarligt undra om vi inte har nåt sjukt i huset? Har ju läkt in vatten som ett såll här i vintras. Måste ju ha resulterat i mögel någonstans... Jocke hade ju exem runt ögonen hela vinter. Hmm.. vem ringer man för att kolla upp sånt? Nån mögelkille? Skulle vilja kolla fukten i vårt hus. Huset står ju på platta precis som alla andra hus i min omgivning, där alla varit ansatta av fukt med stora renoveringar som följd...

Nä... orkar inte ens tänka på det. NU ÄR DET HELG! Och jag är ledig igen!!! Najs.... undrar vad jag ska göra av all ledighet?? Nåt kul blir det säkert, om inte annat så får man ju springa omkring i myskläder och bara det är ju värt allt i livet... när jensen känns för trånga :-)

Trevlig helg!

Nytt schema :-)

Måste ju säga att jag är riktigt nöjd med hur chefen löste schemaproblemet. Har nu ett nytt schema som känns riktigt bra. Till och med bättre än det jag hade. Jag har kvar mina måndagar varje vecka, sen kommer jag att jobba tisdag- och onsdagkväll ena veckan och andra veckan jobbar jag onsdag-och torsdagnatt. Blir precis lika många timmar som innan och framför allt så blir det då lite variation. Har också bytt ut min förhatliga fredagkväll som alltid infaller efter jobbnatten. Kommer att jobba en fredagnatt under veckan som jag bara jobbar kväll. Hur bra som helst ju!

Kommer att vara ledig to-söndag varannan vecka, de veckor jag inte jobbar helg. Fyra dagars ledighet! wow...

Skulle ju gärna börja på detta schema genast, men det blir först den 1 november.

Äntligeeeen!

Nu har jag hämtat ut min nya derma seta! Och den fungerar :-) Fick dessutom med hela kittet med tillbehör som jag redan har hemma. Nu har jag dubbla uppsättningar av allt. Perfekt! Gjorde ena smalbenet och jäklar sååå mjuk man blir. Dock så går det åt ett slippapper för bara ett smalben. Det kommer ju att ta slut hur snabbt som helst... Försökte snåla och använda samma papper på nästa ben, men det händer ingenting. Är det slut så är det. Bara att slösa alltså. Tur jag fick med fem extra nu då + de fem som kom i fredags..

Imorgon blir det att göra en riktig spa-behandling. Längtar.. Idag hinner jag inte för det är ju jobb i eftermiddag. Men redan klockan ett ska jag till chefen och prata schema. Är rädd att mitt schema kommer att ändras för att han gjort bort sig och gett mig ett pass från en annan som nu kommer tillbaka från mammaledigt. Blir så irriterad! Alltid när man varit mammaledig ska man måsta fightas för sin schemarad. Bara för att chefen inte kan hålla reda på arbetspassen! I det här fallet så visste jag att min torsdagnatt "ägdes" av någon annan, vilket jag påpekade för honom när han gav mig den. "Ja, men det ordnar sig", sa han då. Hur???? Trodde ju då att hon sagt att hon inte ville jobba natt eller nåt, men så verkar det ju inte vara eftersom vi ska träffas nu alla tre och gå igenom schemat. Grrrr.  Om vi inte kan komma överens så blir det att blanda in ännu ett schema, vilket innebär att en till person kan få nytt schema, sa han.

Ja, vi får väl se vad han har att säga... ska bli spännande att höra hur han har tänkt lösa detta :-)

Sol och värme och ledighet :-)

Ledig tisdag! Så himla skönt det är...

Har varit iväg till lekparken med kidsen. Vi for till skelleftehamns stora lekpark. Längesen vi var där. Helt plötsligt så når Viggo allt han inte nått förut och klättrar omkring på alla ställningar utan hjälp. Så kul att se att han vuxit så mycket och framför allt att han vågar... Han kan till och med cykla igång karusellen själv. Storkillen :-)

Sen for jag med mycket trötta ungar på ica. Inte lika kul. Alva fick bäras... skrikandes. Svettigt! Sen hem och sätta igång med köttsoppakok som vi ska äta till middag. Blev toksugen på hemmagjord köttsoppa. Nu sitter jag bara och hoppas på att dottern ska bli riktigt trött och sova en stund. Hon behöver verkligen det.

Helt galet varmt ute! 21.6 grader. Känns nästan på tok för varmt, men det kan ju bero på att man inte har sommarkläder på sig. Hade både jeans och jacka när vi var i lekparken... puh! Viggo kastade då av sig både solhatt och flecejacka. Förstår honom. Man borde ju sätta på sig shorts och t-shirt, men på nåt sätt så känns det fel. Det är ju faktiskt 7 september idag. Sockarna sitter på fötterna och man är redo för kyliga vindar. Satt och drack mitt kaffe ute på altanen men jag var tvungen att gå in för det blev alldeles för varmt. Galet!

Bäst att klä av sig lite och gå ut och sätta sig igen. Måste ju passa på och tanka sol innan den försvinner igen.


Måndag

Har hämtat ut ett paket från H&M, med kläder till barnen. Så kul! Vill ju bara genast klä mina dockor i de nya fina kläderna :-) Älskar verkligen när dom har nya kläder. Dags att rensa bort lite av de gamla...

Trodde min derma seta skulle komma idag, men icket. Dom måste ju ha skickat den med snigelpost. Paketet har "varit på väg" sen den 1 september. 6 dagar alltså... hm.

Men det vette tusan om jag vågar använda den nu. Min hals hettar som bara den efter behandlingen igår. Inte skönt alls. Men det är klart, halsen ska väl kanske inte behandlas med denna produkt? Huden är nog lite aningens tunnare och känsligare där än på benen..

Badet gick då bara bra idag trots för tighta badkläder. Måste försöka komma i bättre form till nästa måndag för bekväm var jag då inte. Dessutom så kom sjukgymnasten och ville ta foto på oss som badade. Hon skulle ha foton för att visa vilka olika aktiviteter som sjukgymnasterna har. Jippi. Precis vad jag kände för denna måndag morgon. Modellande i badkläder! Undras vem som ska se dom bilderna..?

Ledig dag imorgon och förhoppningsvis lika soligt och varmt väder.

ska inte gnälla...men.

Upp före fem! Var tvungen att stiga upp och ta en bisolvon för jag höll på kvävas av lunginflammation...? Har en alldeles föskräcklig massa slemhosta. Fy vad äckligt! Har dessutom ont i lungorna när jag drar in luft. Undras om det är lunginflammation på gång..? Fast då ska man ju också ha hög feber och det har jag ju inte. Har haft den sjukdomen några gånger och då har det varit 41-42 graders feber. Helt feberfri nu, så det är väl sjukdomen KOL jag har då?

En annan orsak till att jag inte kunde ligga kvar i sängen var att jag kom på att jag var snaggad i nacken. Hur fixa till håret idag...? Men jag måste ju säga att efter hårtvätt och mitt vanliga fix, så är det inte så stor katastrof. Kortare än vanligt och behöver med säkerhet klippas och fixas lite till men nån katastrof är det inte längre i alla fall. Det löser sig..

Eftersom jag är en sån som skapar mitt eget elände, så ska jag inte gnälla om detta... men efter solningen, när jag satt i bilen på väg hem och tittade på mig själv i backspegeln så fick jag ju i dagsljus se hur förskräcklig min hals ser ut. Skrövlig och kalkonlik. När jag kom hem kom jag på idén att jag skulle exfoliera halsen. Kanske skulle huden bli fast och slät...? Gnuggade på som bara den, för det gjorde inte ont. DÅ! Idag är jag knallröd(kalkon?) på hela halsen! Lite ömt är det också... MEN JAG SKA INTE GNÄLLA OM DET.... inte alls.

Nu ska jag strax fara på jobbet. Ska bara packa badkläderna för idag är det ju bad.... (provade bikinibyxorna igår och jag ska inte gnälla om det heller... hrmf. )

söndagkväll

Fint väder. Har just varit på skogspromenad med familjen. Helt underbart ute nu ju :-) Har varit duktig idag och tvättat audin. Skiner och blänker som bara den. Mikke tog hand om forrrden, så nu är båda bilarna tvättade. Skönt och väldigt behövligt!

Har även hunnit med en färd till staden och 16 minuter inne på Sun Tan. Nybytta rör och helt underbart skönt. Tänkte att om jag solar och blir brun så är det kanske inte någon som upptäcker att allt mitt hår är borta imorgon på jobbet..? Fast jag kan då inte påstå att det blev någon större skillnad. Behöver nog några gånger till. Jättelängesen jag var på sun tan, Så fint dom gjort där. Det var så högteknologiskt att jag knappt visste hur jag skulle göra. Fick stå där och klura en stund faktiskt. Men väldigt snyggt och fräscht! Värt ett besök faktiskt... Ska försöka hinna dit två gånger till denna vecka.

Nu ska jag sätta på barnen pyjamas för nu är det läggdags för dom. (äntligen)

KATASTROF!

Bestämde mig för att det var dags att toppa mina slitna hårtoppar. Var noga och blötte håret och satte upp hår med klämmor eftersom jag skulle klippa allt i etapper utan att missa några strån. Bad mikke om hjälp med underhåret längst bak. Skulle klippa ca en och en halv centimeter. Allt jag ville var att få hjälp med ett enda klipp. Var omöjligt att få rakt på egen hand då håret bara krullar ihop sig... Visar PRECIIIS hur han ska klippa. Det slutar med att han har KLIPPT AV MIG ALL LÄNGD! Han klippte ända vid roten!!!! Va???? Hur tänker man då??? En sak är då säker och det är att han ALDRIG MER ska få sätta saxen i MITT hår. Tror inte han är så sugen på att göra det heller...

Det tog hela förmiddagen att få till frisyren, men naturligtvis så är jag ju inte nöjd! Är ju på tok för kort!!! Faaan och skiiit! Men vad göra? Är ju bara att leva med det... hoppas att de närmaste 6 månaderna går fort, för det är den tid det tar att växa ut till den längd jag vill ha!


Härlig dag

Vilken härlig dag! Soligt och varmt och härligt... Har haft äldsta sonen på besök idag tillsammans med lille Kevin. Jamal har tvättat sin nya pärla. Har väntat honom hela veckan... Han köpte ju bilen förra lördagen, fattar inte att han hållit sig så länge med att tvätta och putsa sin nya skatt ;-) Skämt åsido... bilen är jättefin och nog är jag lite avundsjuk.

Har bestämt mig för att jag ska tvätta Audin imorgon! Kommer nog att bli lika fin... eller not. Grejen är att den inte är tvättad sen förra sommaren. Håller nog på att vara dags snart...? Om jag får riktigt mycket energi så kanske jag tvättar forden också..

Sååå himla härligt att vara ledig en helg. Helt ledig! Känns som att det var väldigt länge sen.. Har jobbat en hel massa helger på raken och dessutom haft en massa inbokade event. Barnvakt/kräftskiva... Nu njuter jag bara av min ledighet. Ids inte ens bry mig om min bantning :-) Näää.. jag håller mig borta från mackorna bara så löser det sig säkert så småningom. Hostan har blivit mycket bättre också. SUPER!

Mikke har installerat nya lampor inne på toan. De inbyggda spottisarna vi hade ovanför spegeln var helt slut! Så har det varit i ett helt år.. minst! Det var som ett lotteri varje gång man tände lamporna, ibland lyste ingen, ibland en och nu slutligen INGEN! Nu lyser det minsann... Hade ingen aning om att jag såg ut på detta vis. Är ju helt otroligt fenomenalt vacker och ungdomlig... Helt seriöst! Skuggorna som blev av mörkret tidigare var inte att leka med... Nä, jag skojar bara. Nu ser man ju istället allt mycket tydligare. Men jag ska inte gnälla... Tack Mikke, är supernöjd med belysningen!



Stor Besvikelse

Blev en ANING besviken när jag hämtade mitt paket i morse! Det var ett PLATT vadderat kuvert. Kände ju genast att här låg det ingen apparat :-(

Slet upp paketet medan jag satt i bilen. Det var FEM STYCKEN "slip-refiller"! Det var allt! Besviken över att det inte var derma-setan och ännu mer besviken över att jag bara fick fem stycken refiller som kompensation för min långa väntan...

Skitföretag!

Spårade mitt paket som jag fått besked om att de skickat. Det verkar inte ha kommit långt. Ligger som sorterat någonstans i sverige.. Blir väl förhoppningsvis på måndag den kommer då. Dissapointed! Det innebär ju att jag måste fara och bada med jobbet på måndag ALLDELES hårig och o-exfolierad. Attans också!

Nu har den kommit!!!!

Snart är detta arbetspass över. Klockan är sex och det är ju den tid jag brukar stiga upp... Är helt sjukt trött! En och en halv timme kvar, får jag lägga mig. Läste min mail inatt. Fått besked från tv-shop.. NU HAR DEN KOMMIT! Min apparatgrej! Det vill säga min Derma Seta :-)

Ska hämta upp den på OK på vägen hem. Sen när jag sovit ska jag påbörja behandlingen av hela kroppen :-) Kommer att bli så slät och len och ...ung? Hoppas kan man ju alltid!

Berättar sen hur det gick.

I väntans tider...

Har inte riktigt vant mig vid de nya torsdagsrutinerna. Brukar ju lägga mig vid fem och sova till åtta, hoppa in i badet och göra mig klar för jobbet. Nu steg jag upp klockan fem och vet inte riktigt hur jag ska hantera all tid jag plötsligt fått innan det är dags att fara och jobba... Sitter här och bara väntar in tiden... drygt.

Gjorde världens hetaste grönsaksröra när jag vaknade. Fortsätter med mina grönsaker och nyttigheter.. Men denna röra var inte att leka med! Råkade göra den ungefär sju gånger starkare än vad som var tänkt. Åt upp allt i snålen, för jag orkade inte börja om igen... kommer nog att ha halbränna hela natten.

Vi fick oss iväg till barnens hus idag. Tyvärr hade dom inte pärlorna jag skulle ha!!! Fanns inte på ica maxi heller! Det blev smålego istället. Dom har ju duplolego sen tidigare, men jag tänkte det skulle vara skojigare med riktigt lego. Köpte en stor kartong och en till med bara fönster och dörrar... Så vi har byggt hus idag :-) Liiite komplicerat för Alva kanske, men Viggo tyckte det var skitkul. Köpte också små pärlor och pärlplattor. Det var då alldeles för svårt för båda två. Fick plocka fram de STORA pärlona och den STORA pärlplattan. Skyndar kanske på för fort? Men JAG älskar ju pyssel och längtar tills dom kan pyssla på med smågrejer. Tänk vad jag och Alva ska göra mycket rosa pyssel när hon blir större :-) Fast som det ser ut nu så verkar hon inte alls bli någon pysseltjej. Jamal och Jocke pysslade då en massa och Viggo verkar bli en pysslare han med. Precis som Jamal så vill Viggo vara med och laga mat också. Alva bryr sig inte alls om sånt :-)

Min lilla tjej kanske blir den pojkigaste av mina barn? I så fall så hoppas jag då på Viggo! För halsband och armband ska vi trä... Han har gjort såna på dagis och bär dom med stolthet varje dag :-) Han gillar att måla sina naglar och vill gärna ha spray i sitt hår. Säkert skulle jag få göra pippilotter i hans hår om han hade haft långt hår. På Alva får jag inte ens sätta fast en hårklämma. .. Vad månde bliva?


Hah! -0,6kg :-)

Måste ju vara avsaknaden av Libabröd som gör att jag går ner i vikt :-) Då är det ju inte så svårt att återgå till normal vikt. Bara att inte äta såna mackor ju! Kan då inte påstå att jag gjort något annat för att gå ner... tror inte det hjälper att jag var nyttig just bara igår??? Så fort kan det ju inte gå att förlora vikt??? Totalt 1,9 kg nu. Känns bra!

Nu ska jag fara iväg och köpa de förbaskade pärlorna som jag FORTFARANDE inte hunnit inhandla. Har ju lovat de små liven att vi ska göra halsband...

Torsdag

Denna morgon var det inte skoj att kliva upp. Barnen vaknade halv sex, och jag och Alva har sovit i soffan hela natten. Inte så skönt! Hon fick upp en ont-skrik-attack just när vi hade lagt oss igår.  Ville tvättas och helst ha ett plåster i de inre organen...? Fattar inte varför hon får så tväront ibland? Livmodern? Kisseriet???? Njursten??? Ingen vet, efter ett antal besök på akutmottagningen. Bara att härda ut anfallet... Men det är verkligen synd om henne och det finns inget man kan göra heller. Helt galet! Hon sa nåt intressant när jag bytte blöjan på henne. Mitt mellan all gråt säger hon att hon har en "jättemyra i rumpan". Hmmmm... Vad betyder det? Är det i rumpan eller i de kvinnligare delarna hon har ont? Svårt att veta då allt tydligen är rumpan....

Konstigt är det också att hon BARA får ont när hon sover på natten???? Aldrig annars.... Det är mycket skumt och hur mycket jag än googlar dessa symptom så ger det mig inga kloka svar.

Jobbade ju igår och jag och Ulrika satt och hostade ikapp. Hon låter faktiskt värre än mig. Vi fick besök av ännu en assistent, Ante. Han hostade också ikapp med oss. Verkar vara en epidemi...

Eftersom vi fick främmande så blev det ju att dricka kaffe och ta fram mazarinkaka. Attans också, kunde ju inte låta bli att smälla i mig TVÅ bitar av denna kulinariska delikatess! Fast jag var duktig igår och åt inte nåt annat onyttigt. Kom på en "kur" jag kört förut. En kopp Varma Koppen och en skiva fiberbröd till lunch varje dag. Helt okej faktiskt. Har gått ner i vikt förut när jag kört det konceptet. Ska då prova en vecka i alla fall. Om inte annat så är det då väldigt billigt :-) Till middag åt jag stekta grönsaker och en skiva fiberbröd. Supergott!

Tänkte jag skulle ta en promenad med barnen nu på förmiddan. Behöver ju inte gå så långt, för jag känner mig inte frisk än. En kort promenad måste ju ändå vara bättre än ingen promenad..? Börjar faktiskt längta efter att röra på mig.

Vid tolvtiden är det dags att kila iväg på dagis med mina små :-) EGENTID! Tänk att jag helt plötsligt börjat se fram emot torsdagarna nu. Jag som alltid gruvat mig för denna veckodag... Brukar ha börjat gruva mig redan på tisdagen. För det är verkligen JOBBIGT att vara mamma från 6 på morgonen och sen fara och jobba vakennatt! Rekommenderas inte! Är så supernöjd över mitt beslut att ha dagis denna dag. Det har förändrat hela veckan egentligen... Trots att det bara är fyra timmars extra dagistid, så påverkar det hela veckan :-) Behöver inte ens ha ångest för att jag steg upp halv sex, efter en sen jobbkväll och haft en risig sömn i soffan hela natten... Ska ju snart få lägga mig och sova igen :-)

Nu ska jag gå och vara en bra mamma fram till tolv. Måste ju kompensera mitt egoistiska beslut med att göra förmiddagen riktigt bra för de små...


-1,3 kg

Ja, faktiskt! Visserligen så är det ju morgonvikten och den ljuger ju som bara den, men jag ska låtsas att jag verkligen HAR gått ner. Känns lite bättre då :-) Fast inte känns det då på byxorna som att det är nån skillnad. Upptäckte till min förskräckelse att alla Behåar plötsligt blivit för små också... Ve och elände. Ja, då har jag ju verkligen gått upp i vikt. Det är väl det sista stället som fettet lägger sig. Det far väl dit först när det inte finns mera plats runt midjan och under hakan..? Fick gräva i garderoben efter en Bh som jag hade när jag väntade Viggo. Och DÅ VAR JAG VERKLIGEN FET!!! Den passade perfekt!

Idag blir det bankbesök och sen barnens hus, för det blev inget med det igår. Åsa kom förbi efter att ha varit och vägt sin bebis i magen. Det blir tydligen en STOOOR bebis säger dom. Den väger ca två kilo nu och hon har 8 veckor kvar. Blir inte under 4 kilo i alla fall. Är tydligen 8 % större än genomsnittet...

Nu ska barnen få frukost och få kläder. Själv ska jag dricka en halvliter vatten och äta en morot eller nåt... Måste inhandla en massa frukt som jag kan ta med mig på jobbet sen. Måste ju undvika den goda mazarinkakan som även finns på jobbet....

RSS 2.0