Lydia




"....♪♫♪..Hon hette Lydia, Lydia.... hon hade herpes, gonorré och klamyyyydia...♪♫♪..."

Detta var en låt som spelades ofta från tonårsrummet det året som vår katt Lydia föddes... måste ha varit 2005. Namnet fastnade och den stackars katten fick sitt namn efter denna lösaktiga Lydia :-)

Nu verkar det ju inte som ett helt obefogat namn. Hon är minst sagt lika lösaktig som den dom sjunger om. Vi glömde ge henne p-piller i två veckor. Vårt fel, naturligtvis! Två futtiga piller glömdes bort och nu går hon omkring här med en växande mage!!!!!!! *Djup suck*....

Vad ska man göra? Bara att köpa läget antar jag, men det känns verkligen inte kul med en till kull kattungar. Det är ju inte direkt så att det råder brist på kattungar i kommunen. Hur ska vi bli av med dom? Tänk om dom är missbildade? Vi gav ju katten p-piller ett tag innan vi upptäckte hur det låg till.

Har ingen aning om när ungarna kommer. Bara att vänta och se.... Nån som vill ha ett gäng kattungar?

Hittade låten på youtube :-) Det är nästan så den fastnar igen....






En låååång dag.

Oj, vilken dag. Jag är helt slut! Möte med specialpedagog på dagis på morgonen, och sen iväg och storhandla. For en sväng på Allbutiken som hade 40 % på allt i butiken. Fyndade lite tyg, men hade gärna köpt MASSOR med fler tyger. Blev lite snål trots den stora rean. Men när tyget kostar 400 kr/ meter ordinarie pris, så blir det ju ändå inte så billigt när det är 40 % rabatt.... Tråkigt att dom ska lägga ner inredningsdelen på affären :-(

Ja, sen så har vi bakat lite (chokladbollar, inget avancerat här inte), lagat mat, ungarna har stökat fram och jag har plockat bort... om och om igen. Sista omgången orkade jag inte så vi kan väl säga att barnen vann den här dagen :-) Får helt enkelt plocka bort resten imorgon. Om det nu är nån idé? Det ska ju ändå dras fram igen....?

Mikke han har jobbat PRECIS hela dagen. Han jobbade till åtta ikväll och sen for han direkt på basketträning, så jag har fått ha barnen alldeles själv hela dagen lååååååång. Ja, det blev en lång dag.  

Imorgon ska jag på Aspergerkurs 10.00-15.00. Ska bli intressant. Hoppas jag i alla fall :-) Sen direkt efter det så måste jag hem och toksova så jag orkar jobba natten. Önskar verkligen att jag var en sån som kunde fara och jobba natt utan att sova innan. Vet att det är många som gör så, och jag har faktiskt provat några gånger... men det blir ju olidligt jobbigt! Jag är ju trött NU och klockan är inte ens tio. Nä, det skulle aldrig gå att hoppa över sömnen.

Nu ska jag värma min vetekudde och lägga mig under täcket... ska bara wordfeuda liiiiite innan jag stänger ögonen ;-)


Akta backa

Det finns en låt som snurrar dagarna i ända här hemma...

För någon vecka sedan hittade jag några låtar som Jamal spelade in när han var 16 år. Spelade upp dom för Viggo och berättade vem det var som sjöng. Sen dess är det liksom kört....  Viggo hämtar en stol och sätter sig alldeles bredvid högtalarna när vi spelar denna på hög volym. Och han vill höra den om och om igen :-)

och igen... och igen...

Hoppas du inte blir sur på mig nu Jamal- Joppelito - Quslig ;-) för att jag lägger upp dina låtar. Men dom ÄR verkligen superbra!!!!! Vi diggar dom fortfarande efter så här många år :-)

Dom kallade sig "Element 208" och här är bästa låten "Akta backa voff"




Aningens tråkig bild på buss 208, i brist på musikvideo av den fantastiska gruppen :-)

Denna låt är faktiskt nästan ännu bättre :-)







Lugnet före stormen

Viggo är på 4-årsgympa och jag och Alva har städat. Vi har det rätt lugnt och skönt faktiskt :-) När gossen kommer hem ska vi iväg och storhandla. Det är tur vi får sitta och ta det lugnt så här innan den stora påfrestningen som en storhandling innebär...

Trots att det är jobbigt så är det ändå kul. Är det nåt jag gillar så är det att fylla en kundvagn full med saker :-) Det är till och med kul att packa upp sakerna när man kommer hem. Nu ska jag även försöka hitta vantar och skor till barnen. KUL! Är nog lite av en "shopoholic".

Var på Lindex igår och konstaterade att jag vill ha hela deras sortiment av Bamsekläder till barnen. Såååå fina och färgglada och plyschiga. Helt underbara! Vill köpa alla byxor och tröjor och klänningar. Finns hur mycket som helst både till tjej och kille och allt matchar. Men jag undrar hur dyrt det skulle bli...? Får väl köpa lite i taget. Men jag vill ha allt på en gång!!!!!

Ska passa på nu och läsa en bok för Alva och mysa lite med henne i soffan innan storebror kommer hem. Dom brukar nämligen strida om vilken bok som ska läsas. Även om dom får välja var sin så blir det bråk om vilken bok som ska läsas FÖRST!  


uppdatering

Barnen är lämnade på dagis och jag sitter och väntar på att klockan ska röra sig framåt...ätandes på en fettdrypande Billy´s panpizza.

Ska förbi frösundakontoret en sväng och sen ska jag på kurs på habiliteringen för att sen i ilfart köra till jobbet och jobba till 23.00. Full fart idag alltså.

Har almanackan alldeles fullklottrad med tider denna månad. Det är föräldramöten, utvecklingssamtal, kurser och föreläsningar. Nästa onsdag är det en heldagskurs om aspergers. Har bjudit med min kära mor och far den dagen, så att även dom ska förstå denna diagnos. Det ska bli intressant. Knappast något nytt för min del, men det gäller att suga åt sig all tänkbar information :-)

Sådärja... lyckades ju klämma in en liten uppdatering :-)

Nu iväg till frösunda!

mörkrädd


Men vad har hänt? Varför uppdaterar jag aldrig bloggen? Jag antar att man inte kan ha en sån här nonsensblogg hur länge som helst...? Det känns som att jag bara tjatar på om samma saker i alla inlägg hela tiden. Det är förkylningar och hosta..(fortfarande faktiskt) och trötthet och frustration... måste vara tråkigt att läsa om mitt ständiga gnäll om diverse saker.

Var i alla fall barnvakt igår till mina söta barnbarn. Herregud så mycket som har hänt sen jag träffade Neo sist. Och det var inte ens länge sen. Max två veckor skulle jag tro. Då var han fortfarande en bebis. Nu sitter han själv, kryper och reser sig upp mot allt han får tag i. Det var full sjå, kan jag ju tala om :-) Ville ju inte så gärna att han skulle resa sig upp och falla och slå skallen mot något. Så det var full fokus på den lille :-)

Samtidigt som Kevin hela tiden ville att jag skulle leka med honom i hans lekrum, eller läsa böcker. Försökte verkligen hinna med båda två på en gång, men jag har lite dåligt samvete för att Kevin fick så lite tid. Fick ju inte i säng Neo förrän strax före nio. Och då var det inte så mycket tid över för killen som hade väntat hela dagen på att farmor skulle komma. Han hade till och med sparat sitt lördagsgodis så att jag skulle få smaka. Gullungen! Men jag var ju tvungen att natta honom också strax efter nio, låååångt efter deras ordinarie sovschema....

Jag kände mig verkligen gammal igår... Tänk att jag nyss har haft två små små barn själv. Fattar inte att jag orkade när jag hade Alva på höften hela tiden och Viggo som krävde en massa uppmärksamhet. Helt ofattbart att jag fixade det. Tack och lov att dom är "stora" nu. Men det var verkligen mysigt att få vara barnvakt till båda två. Och få rå om dom alldeles själv :-) 

Kände mig faktiskt lite mörkrädd i det stora huset inatt. Det är mycket ljud i ett gammalt hus. Från början var det bara katterna som traskade omkring, men sen när båda katterna låg i soffan med mig, så hörde jag fortfarande ljud...?  En gång tvärsprang en av katterna ut i hallen och smög sig runt hörnet... precis som att den skulle attackera något osynligt väsen. Lite rysningar längs ryggraden då och då fick jag allt. Värst var det när jag gick förbi den stora spegeln i hallen. Förväntade mig nästan att jag skulle se någon bakom mig i spegeln. Haha... det är så skönt när man jagar upp sig och blir mörkrädd. Det var länge sen jag var det. 

Hoppas dom snart ska ut på galej igen så jag får barnvakta igen :-)

 


Äntligen....



... en ny postlåda!

Det blev inte den dyra fina jag ville ha som det står "post" på. Vi köpte en postlåda på Clas Ohlsson för billig peng och satte dit bokstäver istället. Jag är då nöjd i alla fall.

Blev riktigt fint faktiskt, eller vad tycker ni?

                                    





4 dagar och 22 timmar...

Ja, så länge sen är det jag uppdaterade bloggen. Det måste vara nåt slags rekord när det gäller mig. Var inte så flitig innan dess heller...

Vi är fortfarande förkylda familjen. Fy så långdragen denna förkylning var. Värst drabbad är Joakim som har varit sängliggandes sen i onsdags, med rinnande ögon. Stackare! Själv så knaprar jag bisolvon och använder nezeril i tid och otid för att fungera normalt. Men snart ska det väl vara över....

Minus 2 grader denna morgon. Kanske dags att sätta på vinterdäcken snart? När får man sätta på dom egentligen? Det kanske är aningens för tidigt än? Annars så vore ju det en bra söndagsaktivitet. Det och lövräffsning! Yeah... så roliga aktiviteter hösten bjuder på. Kanske skulle plocka bort alla sommargrejer som finns på gården också, typ studsmatta och miljoner små färdmedel som ungarna använt. Cyklar, trehjulingar, sparkcyklar, tramptraktor... det känns som att snön kommer snart. Lika bra att vara förberedd. 

Vanligtvis brukar vi byta till vinterdäck när snön redan kommit. Man får stå ute i snöslasket och snöstormen och lida och förbanna sig själv för att det inte gjorts tidigare. Detsamma gäller studsmatta och leksaker. Lövhögarna man räffsat ihop brukar sakta tina fram mot vårkanten och när man då tar bort dom så har vi döda gräsfläckar där dom legat. Nä, i år ska vi vara förberedda när snön kommer!!!!

Ska försöka bättra mig med uppdateringar. Har ju numera något nytt som upptar min tid när jag är rastlös. WORDFEUD. Oftast så brukar jag ju sätta mig med bloggen när jag känner mig uttråkad, men nu har jag hjärngympa istället :-) Börjar faktiskt känna mig lite småless på att vinna alla "matcher".... Nä, jag förlorar faktiskt ibland också...men inte är det ofta ;-)

Har spelat så jag börjar bli less. Kanske blir lite ordning med bloggandet igen....?



 

Favorit!

ÄLSKAR verkligen detta klipp med Dane Cook!!!!! Har lagt ut det på bloggen förut, måste bara lägga ut den igen :-)







Gömmer mig för solen likt en vampyr

Helt underbart höstväder idag. Solen skiner från en blå himmel utan ett enda moln och det är 16 grader varmt. Vilken otur för mig då att jag inte tål solljuset. Vill bara sitta bakom stängda perienner och lida. Känner mig verkligen eländig. Och fånig. Herregud alltså... det är ju bara en förkylning. Känner mig som den där förkylda mannen i reklamen för tio år sen, som sitter med huvudet över ångande vatten och säger något i stil med... " och ni kvinnor snackar om hur hemskt det är att föda barn, då har ni inte provat vara man och ha en förkylning..."  Känner mig precis så!

Är då himla glad att jag sjukskrev mig idag. Hade aldrig fixat att jobba... Sjukskrev mig även imorgon, vilket orsakade en massa frågor nere i stockholm och en massa extra samtal med dom. Tydligen så skulle jag inte jobba imorgon? Och det skulle jag ju inte heller. Hade helt glömt att en jobbarkompis bytt med mig just den här söndagen. Hade jag inte varit sjuk så hade jag alltså farit på jobbet ändå på söndag... mitt minne är tydligen inte större än en guldfisks. Jobbar dock desvärre nästa lördag istället. Det ska jag då inte glömma bort! Det var ju ganska tur ändå att det bara blev en sjukskrivningsdag. Det är dyrt att vara sjuk, särskilt på en helg.






Satan i gatan


Skit också! Steg upp klockan fem efter svår andnöd då näsan är helt täppt och en svidande hals som inte tillåter att jag sväljer. Är det inte konstigt att när det gör ont att svälja så procucerar kroppen dubbelt så mycket saliv så man måste ligga och svälja HELA tiden? Hur sjukt är inte det? Eller är det bara som man upplever det, för att man tänker på det och för att det gör så förbaskat ont? Har varit upp några gånger i natt och druckit varm mjölk för att dämpa halsont och hosta... Nu sitter jag här med snytskavsår under näsan och rinnande svidande ögon. Har "hackat lök" sen halv sex och inser ju att jag måste sjukskriva mig idag. Tycker synd om den stackare som blir utringd på jobb en helg som skulle varit ledig. 

En sån här gång önskar jag att man inte hade småbarn. Tänk att få bädda ner sig och få vara stackars en hel dag. Att verkligen få vara sjuk som man var förr i tiden. Nu ska man göra oboyflaskor och läsa högt ur barnböcker och laga mat fast man varken vill eller kan... *suck* Tycker verkligen synd om mig själv...

                                          

Har ett tips till den som är worfeud-beroende. BETAPET! Hade glömt bort det spelet. Var en trogen spelare för 5-6 år sen och smått beroende även då. Där spelar man på tid, det finns en hel del stressiga spel där man förlorar poöng om man är för långsam. Skitkul är det! Spelet hittar du HÄR.


RSS 2.0