Vik hädan, du otäcka skräcksnuva!

Är döds-sjuk! Ont i halsen, öronen, kroppen. Hostan smakar sjukdom...uäääh så äckligt. Näsan är tät och rinnig på en och samma gång. Men det är lugnt så länge inte "RINNSNUVAN" sätter igång. Då är det kört! Känner dock på mig att den närmar sig... ORKAR INTE! VILL INTE!!!!

Får jag den sjukdomen så är det bara att dra täcket över sig och släcka lampan. Min rinnsnuva innebär inte rinnande snuva från näsan, utan svidande rinnande ÖGON. Borde kanske kalla den för "gråtsnuvan" istället. Det är det värsta som kan hända! Det känns precis som när man hackar lök. Fast HELA TIDEN. Ögonen tåras och det SVIDER som fan... HELA TIDEN! Tål inget som helst ljus. Inte ens nässpray och rinexin hjälper. Då är det riktigt synd om mig. Det var ett tag sen jag var så sjuk. Säkert två år sen eller nåt. Minns att jag for på jobbet en helg i tron att det skulle gå att jobba, men det var bara att vända och ringa ut nån som såg mänsklig ut. Nån som inte grät hela tiden, med svullet ansikte och salta läppar av ständigt rinnande tårar. Ser ut som en skräcködla. Fy sjuttsingen så jobbigt det är. Tycker synd om mina barn som fått ärva detta helvete... I alla fall vissa av dom. Jocke och Viggo har samma problem vid förkylningar. Och min mor och mina systrar... Kanske går att operera? För trånga tårkanaler har jag fått förklarat för mig. Så när näsan blir täppt och svullen så kläms tårkanalerna åt...och producerar tårar i vansinne. Skitskumt låter det ju och helt galet!

Men PLÅGSAMT!!! Hoppas på en vanlig liten nätt förkylning som går över lagom till imorgon när jag ska iväg och jobba :-)

Ja, hoppas kan man ju... nu väntar sängen med varm vetekudde och fem minuters sudoku-lösande...

God natt mina vänner.

  

Telefonförsäljare

     
                                                             
Borde kanska vara tacksam för att den ihärdiga telefonförsäljaren ringde och väckte mig redan klockan 11.15? Jag fick ju sova hela två timmar och femton minuter efter min jobbnatt! Är fortfarande inte vid mina sinnens fulla bruk... tar nog nån timme till innan min hjärna hinner ikapp och förstår att jag är vaken. Hade kanske inte klarat att hämta barnen på dagis kl 15 om jag sovit till 13.00? Eller också så hade jag varit skönt utsövd och lycklig?

Håller på att vara riktigt less på den förbaskade "försäljaren"! Han har ringt mig tre gånger nu.. om det nu är samma? Har varit dum nog att säga att jag är "upptagen och har inte tid, var god ring senare"..typ. Nu svarade jag inte när jag såg att det var ett nummer som började med 0500..., men jag antar att det var samma snubbe som SÅ GÄRNA VILL TA HAND OM MIN PENSION! "Men HAR du ingen koll på den? Vem har hand om din pension nu? Banken har ju så dålig avkastning och investerar bara i egna aktier..osv". Vet att jag borde ta tag i saken med pensionen, men jag orkar inte bry mig, dumt nog.  Jag BORDE göra något, det är därför jag inte snäst av denna "försäljare", men jag kommer aldrig att idas sätta mig in i saken. Banken får ha koll på min pension, med dålig avkastning. Orkar bara inte säga det till den som ringer för då blir jag dumförklarad och måste försvara mina val medan jag står i köket och steker köttbullar. HATAR verkligen när dom ringer dom förbaskade typerna!!!!!! Vill inte ta viktiga beslut om pensioner o dyl när jag sitter hemma och skiter eller lagar mat!!!! Vill jag göra någon aktiv förändring så letar jag väl själv upp lämplig förvaltare när jag själv HAR TID! Så det så! Måste nog ta tag i saken och svara nästa gång han ringer och  "göra slut" med min stalker. Får stå där och känna mig dum för att JAG VÄLJER DET SÄMRE ALTERNATIVET. Usch och fy vilken dumskalle jag är....

Har ju "NIXAT" telefonen, men när man är så dum att man deltar i vissa undersökningar och tävlingar på nätet så får man skylla sig själv. Vinn en iphone..svara bara på dessa frågor, luras dom med. Och det är klart det rings efter det då. Särskillt när både jag och mikke går på sån skit. Märker genast när han deltagit i något lotteri på nätet för då rings det om prenumerationer på illustrerad vetenskap och sånt...

Sist jag "tävlat" fick jag en massa erbjudanden via telefon och post om viktminskning, yngre hud, olika damtidningar, rabatt på biobiljetter osv. IRRITERANDE!!!!!

Nu får det vara nog med störande telefonförsäljare!!!!! Ska säga till på skarpen nästa gång!

Har otroooligt ont i min hals just nu. Småhostar och snorar. Nu kommer den, den jäkla förkylningen! Hoppas jag klarar mig från feber och den "allmänna sjukdomskänslan". Jag jobbar ju nu oavbrutet till och med onsdag nästa vecka. Vill ju inte vara sjuk när jag ska jobba min långhelg.

Oj, nu ringer visst min väckarklocka. Bäst att vakna nu då :-) Tänk... jag kunde ha fått sova ända tills nu. Grrrrr!






                                                       



Wordfeud

Vad ska man säga? Jag är fast! Förstår nu allt tjat om beroendet som det pratas om i alla medier. Började spela på söndag kväll och blev genast fast. Har inte tid att se tv eller umgås på kvällarna (eller dagarna). Piper det i min telefon så rusar jag genast dit för då är det min tur :-) Och jag vinner hela tiden! Är en mästare på wordfeud redan efter två dagar... Har 25 "matcher" på gång, men ändå så piper det alltför sällan. Herregud alltså, sitter inte folk bara och väntar på pipet? En del svarar ju inte på ett dygn.



Vansinnigt kul spel!!!!






Morgonpigga katter

Väckt klockan 06.00 av envisa katter! Tydligen så var båda kattmatskålarna tomma. Katastrof tyckte dom... Nåja, jag la mig i tid igår så jag är utsövd och pigg. Brasan brinner i kaminen och tre små barn har springtävling i långhallen :-) Full rulle! Mysigt!

Kevin somnade i min famn igår. "Jag vill kramas, farmor" sa han och så satt vi i soffan och kramades till han somnade. Går inte beskriva med ord hur go han är den lillkillen! Det är nåt särskillt med den killen, precis som med hans far. Kanske för att dom är kopior av varandra?

Undrar vad man skulle ha hittat på idag? Kanske en tur till Boliden? Känner inte för en till innedag i detta hus. Blev alldeles för många såna under veckans regndagar. Är smått allergisk mot det här huset just nu... Ska invänta husbondens uppvaknande så får vi planera nåt. Han är inte lika planeringssugen som jag i arla morgonstund. Men efter ett par koppar kaffe så kanske...


Storfrämmen ikväll :-)

Så är man vaken igen efter en tretimmars tupplur :-) Gick riktigt bra att jobba inatt. Målade en tavla för att hålla mig vaken. Den blev för övrigt skitful, men det spelar ingen roll. Lyckades ju hålla mig pigg i alla fall :-)

Ikväll kommer Kevin och ska sova över hos farmor. Ska bli så mysigt. Han säger alltid så roliga saker så man får skratta och dessutom så är han en riktig pratkvarn :-) Längtar efter honom. Det var ett tag sen han var här nu... Sist vi sågs var på 3-årskalaset förra helgen, men då fick man ju inte rå om honom. Då var det fullt bus med alla kalaskompisar :-)

   

Känner mig fortfarande vansinnigt seg efter vilan... hoppas jag piggnar till. Mikke tog med sig barnen till Karamelltåget för att köpa lördagsgodis. Måste säga att jag är äckligt less på godis. Sällan man vill ha nåt sött efter en jobbnatt när man tryckt i sig massor. Blääää! Känner ett stort behov av att gå och borsta tänderna bara jag tänker på allt jag smaskat i mig... huvva. Borsta, borsta, borsta.....


                                                                   

Fredag

Det är konstigt hur all energi bara kan försvinna från en dag till en annan. Idag orkar jag inte göra nåt. Har suttit ett tag nu och tittat på den överfyllda diskbänken och blängt på diskmaskinen som är full med ren disk... känns verkligen motigt att ta tag i röran!

Har varit en sväng till solbacken och köpt lite grejs till barnen. Dom fick välja sig var sin tröja på Lindex, och Alva hittade en mössa hon ville ha. Viggo fick mockasiner att ha på gympan. Sen for vi på barnens hus där dom också fick välja sig var sin leksak... värsta snälla mamman. Elller så ville jag bara muta dom så dom skulle hålla sig snälla idag?

Önskar jag hade dagistid idag, så jag kunde lägga mig och sova. Ska ju jobba i natt. Nu måste jag tyvärr roa barnen hela dagen tills mikke kommer hem efter kl 17. Först då får jag lägga mig. Fy så jobbigt. Har suttit och skrivit om dagisschemat nu och inkluderat denna fredag. Hade glömt den... Så nästa gång den infaller kommer dom att vara på dagis. 

Nu ska jag fortsätta ignorerandet av disken och tydligen läsa böcker för barnen. Dom står här med var sin bok och tigger... (Den ena ser förfärligt tjock ut, hoppas på stora  och många bilder!) 

Bakat idag :-)

Jisus kraist alltså, vad slut jag är! Har bakat hela dagen. Äntligen är det klart och min rygg är helt trasig. Fattar inte hur det kan ta på ryggen att baka? Men det är klart... man står ju halvkrokig hela tiden och rullar och penslar och håller på. Sen så har jag fått en massa extrajobb mellan varven, i form av små olyckor i barnkalsonger. Och detta av den typ som gör att man genast vill sätta igång tvättmaskinen, vilket jag har gjort också. Har just satt igång fjärde maskinen för dagen. Är ganska less nu... och klockan är bara två!!!! Har en middag kvar att förbereda och tillaga också innan dagen är slut. Pust och stön.

Att jag är så slut kan ju också bero på vad jag ätit idag. Ingen frukost och ingen lunch. Däremot har jag tryckt i mig en chokladboll, tre bitar lyckselekaka och två kanelbullar och en massa koppar kaffe förstås. Stadigt och näringsrikt :-)

Det spöregnar ute och är mörkt och trist. Har halverst dåligt samvete för att jag varit så upptagen hela dagen och barnen har fått ha jättetråkigt. Men vad ska man hitta på en dag som denna? Viggo har i alla fall varit på 4-års gympa! Det var en stolt kille som traskade iväg med sin nya ryggsäck. Och det gick riktigt bra med Alva också. Kan ju bero på att jag lovade henne att vi skulle baka chokladbollar när Viggo farit :-)

Men titta så duktig jag varit!!!!





Nu har vi då go´fika ett tag framöver....


Vilken härlig morgon!

Barnen är sams och har lekt från det dom steg upp. Helt underbart! Dom har knappt haft tid att äta frukost. Blev bara en banan som dom kunde äta i farten. Misstänker dock att dom har en skål med cornflakes någonstans under alla täcken och kuddar som dom klätt fåtöljen i. Det är ett rymdskepp! Bara för att dom har så kul, så låter jag dom hållas, men tvrummet ser ju ut därefter :-)

Har fått en massa egentid. Duschat och fixat och donat och allt utan klängiga barn runt benen. Funderar till och med på att måla naglarna. Det ni! Inte ofta det bli nu för tiden. Jag sparar ut naglarna, men ids sällan fila och måla. Är ju en sån där obotlig nagellacksklösare. Nagellacket hinner knappt torka innan jag börjar klösa bort det. Omedvetet till en början, men när det väl farit bort en bit i nåt hörn då jäklar börjas klösandet. Jätteirriterande. Därför ids jag sällan måla dom, inte snyggt med sönderklöst nagellack...

När jag lämnat barnen på dagis ska jag åka iväg och köpa en ryggsäck till Viggo. Imorgon ska han på 4-års gympa. Gissa om han är glad!!! Men mest beror nog lyckan på att Alva inte ska få följa med. Hon är ju bara tre... Undrar stilla hur hon kommer att reagera när han far iväg. Kommer väl att bli ett himla liv. Precis som när treåringarna förra året fick fara på nån teaterföreställning. Alva och ETT till barn fick stanna kvar på dagiset. Hon har inte kommit över det än. Fortfarande kan hon prata om den fruktansvärda upplevelsen! Tyckte så vansinnigt synd om henne då! Men jag antar att dom måste sätta gränsen nånstans. Och en åldersgräns är väl rimlig kan man tycka, men om alla kompisar far iväg så är det ju jättetaskigt om bara två får stanna kvar...

Jaha... nu börjas det. Direkt jag sätter mig vid datorn så börjas det skrikas och flännas. Nu har dom tydligen lekt färdigt och friden är över... bara att ta tag i tröstandet nu då.

 


Häxan surtant

Det känns som att jag håller på att glömma bort den här bloggen. Är inte så flitig på att uppdatera längre. Det kanske händer för lite i livet just nu? Men inte ens när det händer nåt så känner jag någon brinnande lust att kasta mig på datorn och berätta om det... konstigt och lite trist. Jag som varit så beroende av att skriva av mig varje dag.

Hoppas inspirationen och lusten kommer tillbaka så att alla som klickar in sig här slipper se samma rubrikrad i flera dagar. Ska försöka bättra mig. Det kanske beror på att jag aldrig får sitta vid min dator längre. Viggo och Alva köar ju för att spela på den hela tiden. Bolibompa-spelen står högt i kurs här på fyrvaktargatan. Jag tror "häxan surtant" är det som spelas mest :-)

Nu hägrar sängen efter en lång kväll på jobbet. Imorgon är det möte och sen kvällsjobb igen. Smörgåstårta är utlovat... mums!

God natt

snart vinter

Ja, då var helgen över...

TRE grader i morse. Inte klokt ju! Vintern närmar sig med stormsteg. Huvvaligen, det känns inte bra alls. For en sväng till solariet i afton för att färga min höstbleka hud lite grann. Medan jag låg där och poppade musik så hann jag planera en massa grejer. Sluta röka... spara 1200 kr/månad = shoppa ganska ofta! Börja träna.. hantlar..proteinpulver. Träna seriöst alltså, bygga muskler. Tänkte köra förbi ica innan jag for hem för att inhandla lämpliga proteiner. Tur jag inte gjorde det, för risken finns väl att man bara går upp i vikt och blir rundare om magen? Men jag känner mig fortfartande lite peppad. Låg och drömde om såna där bra träningsgrejer som finns på tv-shop också. Såna där stora otympliga saker som dom säger att man bara kan vika ihop med ett litet knix, men som i verkligheten inte alls går att gömma undan. "Rulla in den under sängen bara"... Men min säng är ju typ en låda. Går inte rulla in nåt där inte... Nä, nån sån grej vill jag nog inte ha hemma. Fast kanske på övervåningen??? Hmmm...

Hann även planera en klippning och blekning av håret. Det är verkligen akut nu! Kunde dock inte vänta, utan satte saxen i håret direkt jag kom hem. Tog bort det värsta riset. Men jag måste absolut beställa en tid. Borde väl inte vara lika dyrt att bara bleka utväxten som att bleka hela håret? Får hoppas på det i alla falll, för det blev verkligen inte billigt sist jag klippte och blekte. Tror det var 1500 eller nåt sånt. Usch så hutlöst!

Så mycket planer... hoppas att jag åtminstone ids fullfölja NÅN av dom :-) Skulle ju vara läckert med snygga armar där muskeln syns... o ja. Det skulle det! Och en fin vältränad mage! jaja... det har jag ju drömt om förut. Ouppnåeligt. Men kanske med en tvshop-träningsgrej?







Ett evigt tjatande....

Vet inte i hur många blogginlägg jag har tjatat på om trötthet, men det känns som väldigt många... Ska sluta tjata, men bara en gång till :-) Önskar jag kunde vara piggare efter mina jobbnätter, att jag kunde fungera normalt efter några timmars sömn, men så är det tydligen inte. Seg, trött och huvudvärk som aldrig vill ge sig. Hur kul är det då? Lite som baksmälla... 

Imorgon ska väl allt vara normalt igen förhoppningsvis. Då ska vi på kalas i Bodan och fira mitt äldsta barnbarn som fyller hela TRE ÅR!!!!! Ska bli så kul. Längtar att träffa både honom och Neo. Lite abstinens faktiskt :-) Sen så längtar jag att gå in i det underbara huset som dom bor i också. Det är så fiiiint!

Hoppas verkligen att min energi kommer tillbaka så jag får något gjort i helgen. VILL verkligen vara i gång. Älskar när jag springer omkring med femmans växel hela dagarna. Har ju som sagt bara en växel och är inte den i så är det NOLL. Motorstopp!  Ganska trist och meningslöst med andra ord...

Nu ska jag gå raka vägen till sängen och sova ut rejält. Räknar med att jag ska vakna pigg och utvilad imorgon bitti. (troligtvis vid femtiden).


Halleluja

Nu är barnen på dagis!

Sitter här och bara andas i tystnaden. Helt underbart. Snart dags för mig att krypa under täcket... Så himla skönt! Det är i alla fall något positivt när man känner sig hösttrött. Det går bra att sova inför jobbnätterna. Är man pigg och full av energi brukar det oftast inte gå att varva ner så man kan somna. Förödande för det kommande nattskiftet. För trots allt så behöver man ju ett visst antal timmars sömn varje dygn. Idag lär det inte bli några problem med att somna. Känner mig redan trött och seg och tanken på kudden och min sköna säng känns väldigt lockande :-)

"ska bara....", som Alfons Åberg brukar säga, göra/fixa/plocka lite innan jag lägger mig på kudden.


                                                





Gaphalsar

Undrar var all min energi tog vägen? Känner mig helt slut och orkar inte göra nåt nyttigt över huvud taget. Så TRIST! Kan ju bero på det otroligt tråkiga och gråa vädret...

Har i alla fall varit en sväng till arbetsförmedlingen på förmiddagen så nu har Jocke ett "jobb". Praktik visserligen med pengar tjänas ju och då är det ju ett jobb :-) Han är skitnöjd och även jag! Han börjar imorgon bitti!!!!

Sen har vi varit på vårdcentralen och kollat Viggos hörsel och syn och allt var superbra. Precis som väntat. Har beslutat att avvakta fortsatt utredning på lillgossen. Känns inte alls längre som att det skulle vara något tokigt. Och när inte dagis påpekat några brister så känns det inte aktuellt. Händer något senare så får vi väl ta upp det med läkaren igen. Vänta tills skolan börjar eller i alla fall förskolan...

Känns skönt att det börjar bli kväll, i alla fall för de små. Det är inte kul att varta hemma en hel dag när det är så här tråkigt väder. Vi tog en promenad till lekparken idag och gissa om det var jobbigt. Det var dom som ville gå.. och inte ska ni tro dom ville gå hem inte. Jo, dom ville hem, men dom ville inte GÅ. Dom trodde helt seriöst att jag skulle bära hem dem från lekparken. Pust, stön och djupa suckar. Lilla tjejen är ju duktig på att låta som alla sirener på alla utryckningsfordon på en gång. Och det visade hon minsann att hon kunde. HEEELA långa vägen hem! Är riktigt trött på barnskrik och hysteriska 3-årsutbrott... Kan hon inte bara fylla fyra år snart????

Skönt att det är dagis imorgon... Vill ha tillbaka min energi!!! Förra veckan var det ju helt underbart att vara hemma med barnen. Men direkt man känner sig lite orkeslös så är det övermäktigt med två gaphalsar som springer runt benen på en.


Halv åtta... och barnen är oroväckande pigga. Medan jag suttit här har dom dragit in alla dockor dom äger in i köket. Tömt halva kornflakes-paketet och matat dom... nu är dockvagnen tydligen en motorbåt.. dags att dra fram dammsugaren. *suck*

Men dom bråkar i alla fall inte med varandra...



Trött

Helt knäckt efter tre arbetsdagar på raken. Låter ju helknasigt... men det är nästan max vad man orkar på en och samma gång. Sen behöver man en dag ledigt och det har jag imorgon :-) Välbehövligt kan jag ju säga! 

Imorgon ska jag bara njuta av min lediga dag, läsa barnböcker i vansinne och kanske baka? Fast det är väl kanske för mycket sagt. Tror ofta att jag ska idas baka men det brukar sällan bli så. Men det skulle inte vara så tokigt med kanel- och vaniljbullar i frysen. Tål att tänkas på. 

Nu ska jag skynda mig i säng innan jag somnar här vid köksbordet. Är riktigt riktigt trött och slut.





 

OCH??? Vad kan hända då?

Känner mig lite smått upprörd. Måste skriva av mig lite känner jag. Har just klivit upp ur ett varmt skönt bad. Njöt en bra stund innan det började jäklas...

En liten minimygga, eller vad det nu var, kom flygandes och satte sig på väggen strax ovanför badkarskanten. Såg den ju och tänkte ju därför genast döda den. Men tänkte ju till lite. Jag sitter i badet med blöta händer, vill jag verkligen att den ska trilla ner i vattnet? Nope! Struntade därför i den och fortsatte min tvagning i lugn och ro. Blundade till och med en stund när jag lutade mig tillbaka i badkaret. När jag tittade upp så var den borta. Perfekt tänkte jag, då behöver jag inte bry mig nåt mera, för så länge den sitter inom synhåll så måste man ju bry sig. Eller hur? En helt ofarlig liten minimygga upplevs alltså som ett HOT, så länge man ser den. Jag menar...vad kan hända??? Den kan hamna på mig... OCH?

Lutar mig tillbaka igen och blundar ända tills DET STORA VIDRIGA FLADDRIGA DJURET FLYGER RÄTT IN I MIN NÄSA!!!! Jävlar alltså. KRIG!!!!! Den otacksamma lilla besten kunde alltså inte låta mig vara... fast jag just låtit den leva!

Det blev ett väldans slagsmål i badkaret kan jag ju säga. Fnös och frustade och äcklades... och det värsta av allt är att jag tror att den lilla besten vann! Hittade nämligen ingen död liten minimygga i badvattnet. Letade minsann väldigt noga för hur äckligt är det inte att sitta i ett badvatten tillsammans med en död minimygga. Huh..

Bara att kliva upp och avbryta badet. För en liten SKITMYGGAS skull. Ja, jag känner mig lite upprörd faktiskt!!!!!




Ny tavla :-)

Har roat mig ikväll med att måla en ny tavla. Och denna gång heeeelt utan att tjuvkika på annan konst. Så denna gång är det min alldeles helt egna sjuka fantasi som speglas :-) Tycker faktiskt den blev riktigt fin. Lite sjuk, men faktiskt fin! Jag är nöjd!





Nu måste jag bara bygga en ram till den också. Får bli ett projekt för en annan dag...


Alvas rum städat!!!!!!!

Superturbo! Det är min fart idag :-) Fortsätter med mina städil. Måste ju passa på när man har dom. Det händer inte så ofta. Jag har kors i taket städat i Alvas rum! Möblerat om, bytt gardiner och köpt en ny härlig matta. Rensat bort kilovis med skrotleksaker. Jag måste säga att jag är riktigt nöjd, trots att min garderobsvägg som jag vill bygga inte finns. Blev riktigt bra. Det var länge sen det gick att gå in där utan att trampa på miljoner små leksaker. Nu vill jag bara sitta där och mysa :-)









Har till och med hängt upp mitt konstverk "Rosa Giraff", haha....

Ja, det är väl det jag har sysslat med idag. Förutom spirometrin och ett besök på biblioteket där vi lånade 20 barnböcker. Blir mycket högläsning nu ett tag framöver :-)

Alva var ute när jag piffade till det sista, så när hon kom in så visade jag henne sitt nya fina rena rum. Det enda hon brydde sig om var den rosa ballongen som låg på golvet. Helt obrydd om nya gardiner och mattor och ny ordning...


spirometri

Ska strax iväg och göra en lungfunktionsundersökning. Känns lite gruvsamt, för tänk om jag har värdelösa lungor? Har rökt i 25 år. TJUGOFEM ÅR!!!!!!!!!

Det låter ju inte klokt! Så sjukt! Varför kastar jag pengar på dessa giftpinnar var eviga dag? Vill jag sluta då? Nääää... det är ju jobbigt och ansträngande och jag gör ju sällan nåt ansträngande om det inte är KUL! I och för sig så vore det ju kul att se de sparade pengarna växa ifall man skulle sluta, men det växer alldeles för långsamt. Vill i så fall ha 10 000 direkt! Tålamod är ju inte min grej liksom. Kanske skulle spara pengarna i en stor glasburk så jag verkligen SER att pengarna växer?

Ja, börjar lungorna vara dåliga så är det nog en bra idé. Eller kanske en ännu bättre idé om dom fortfarande är bra? För varför ska man vänta tills det är kört?

Hmm.. tål att tänkas på. Kanske är dags att fimpa för gott nu när jag fyllt 40. Ska helt seriöst tänka igenom saken. Orkar jag med den jobbiga tiden? Kanske inte blir så tokjobbigt om jag snusar istället? Det är ju inte heller bra, men lungorna tar då inte stryk av snuset i alla fall...

Gjorde en spirometri och lungröntgen för ca 10-15 år sen och då var lungorna perfekta! Visade inte minsta spår av tjära och kolmonooxidförstörelse. Så då kunde jag ju lugnt fortsätta mitt rökande... Ska bli spännande att höra vad resultatet blir nu. Skulle kanske behöva en röntgen också?

 

Rena skåp

Fy fasiken vad jag är duktig! Har frostat av frysen, klippt gräsmattan och städat ur det värsta ur skafferiet. Igår städade jag ett mycket smutsigt kylskåp! Känner mig riktigt nöjd med dagen :-) Vi har hunnit storhandla också, för det blev ju plötsligt så ekande tomt i kylen när det mesta kastades... SÅ SKÖNT!

Barnen är ute och leker med sina bästisar. Viggo leker med Emil som är lika gammal och Alva hon leker med Edvin som har börjat förskolan. Dom har verkligen roligt ihop, men dom leker sällan alla fyra :-) Det är bra att Alva och Viggo får vara ifrån varandra ibland. Det är så skönt att dom har blivit så stora att dom är och leker hos kompisar.

Edvin kom just och frågade om han fick sova över här. Och Alva blev superlycklig. "Då kan du sova i miiiin säng". Hon är väldigt förtjust i den killen. Skulle nog rent kunna påstå att hon är lite smått kär till och med :-) Synd bara att han är förlovad med Malva som är lika gammal som honom. Tror dom varit ett "par" i ett par år eller nåt :-) Lovade att han får sova här när det blir helg, om han fortfarande vill. Han ska ju på förskoleklass imorgon, storkillen!  

                                     Idag var Kevin i Norran. Sötnosen :-)
                                             
Ett reportage om hans dagis nyttiga mat. Värsta lyxen! Nästa helg blir det kalas hos honom. Storkillen fyller 3 år! Inte klokt vad tiden går...

By the way... DETTA ÄR MITT 700e INLÄGG! Inte klokt ju! Det är ju en massa inlägg...








morgondamp

Halv åtta. Duschad och klar, diskmaskinen tömd. Vad ska man nu göra då? Börjar inte jobba förrän kl 16.00. En evighet dit ju... morgondamp! Barnen har inte ens vaknat än och här sitter jag redo för att ta tag i dagens göromål. Vad nu det är? Väggar är målade och kaminen är numera vit i stället för svart. Har inte så mycket mer att göra. Efter lunch ska jag och Jocke fara och fixa praktikplats och sen på arbetsförmedlingen. Jag hoppas han får den praktikplats vi är ute efter. I så fall så kommer han att jobba halvtid och ändå få ca 5000 i lön/mån. Det vore ju super om det blir som vi tänkt :-)

Men som sagt... det är länge kvar till "efter lunch". Nu vaknar då förresten barnen. Hör små tassande steg i hallen, bara att starta dagen nu då!

Ha en bra dag.

wow!!

Så makalöst duktig tjej!!!!!!

soffbord

Så! Nu har vi varit och köpt färg till väggen :-) Puh... blir ju alldeles snurrig av alla bokstäver på väggarna. Har redan hunnit måla över ett varv. Mikke han målar kaminen. Nu ska den svarta kaminen bli vit! Hoppas det blir bra.

Igår var vi på MIO och tittade på tv-möbel och rumsbord. Hade INTE tänkt fara hem utan, men eftersom dom hade så lite inne så fick vi ett gäng kataloger. O Maj Gadd, så fina grejer det finns. Nu kan vi ju inte bestämma oss :-) Bara en sån sak som svart eller vitt? Högblankt? Det fanns hur mycket snyggt som helst! Synd bara att vi har så få väggar att placera vår tv på. Hade gärna haft en tv-möbel som är 180cm lång. Men tyvärr är vi begränsade till 90-110cm. Utbudet är inte lika stort i den storleken. Tyvärr! Men billigt är det då inte!!!!!

Hoppas vi kan enas om något ganska snart för det verkar ju vara en himla massa veckors väntetid om man beställer...

vad sägs om detta?

 

eller detta?



Ja, det fanns massor som vi tyckte var snygga... Nu ska vi bara enas :-)


Bild?

Har fått förfrågan på bild på den hemskt röriga tapeten :-) Jag vet inte det jag... Skäms ju över resultatet. Vet inte hur jag tänkte alls. I min fantasi så såg det jättefint ut innan jag satt upp den. Föreställde mig att det skulle bli hur snyggt som helst, men det bevisar ju bara att jag inte alltid tänker så klart. Min fantasi är väldigt dålig med andra ord...

Men okej. En liten tjuvtitt kan jag ju bjuda på :-) Innan den ryker!



Förstår ni nu vad jag menar med rörigt?



Inte nöjd!

Känner mig inte alls nöjd med tapeterna i vardagsrummet. Blev alldeles för rörigt! Nog för att det ÄR rörigt där inne med leksaker och mjukisdjur som ligger och dräller överallt, men med en mönstrad vägg blev det på tok för mycket som händer där inne. Om man har ett strikt pedantiskt hem så funkar det nog, men när det varje dag dras fram alldeles för mycket grejer så krävs det att väggarna är enfärgade för att dämpa röran. Blir nog att tapetsera om eller måla väggen vit! Eller att köpa nya möbler så att åtminstone dom blir enhetliga. Just nu har vi ett vitt högt skåp, en svart tvbänk och ett ekfärgat bord. Bläääää. Vill byta ut allt till vitt...tror jag. Eller svart?

Ett projekt genererar alltid i en massa merarbete i detta hus. Ändrar jag en sak i ett rum, så måste allt annat också ändras. Blir så trött på mig själv!

Ska i alla fall pausa från vardagsrumsfunderingar idag och fara till Boliden. Min kära mor ska bjuda oss på mat, och inte vilken mat som helst! Pappas goda öring. Den mat jag är uppvuxen med och älskar mest av allt! Pappa kom hem från fjällfiske förra veckan och fick några riktigt stora öringar. Det ska bli riktigt gott!


Blöjtvätt = ingen bra idé!

Fredag... har jobbat två nätter efter varandra och sovit som en kratta på dagarna. Denna morgon lade jag mig vid nio och steg upp igen halv tolv. Alldeles för lite sömn, det är tur jag inte ska jobba en till natt.

Men jag saknar ork och energi. Borde egentligen vara i full gång med att sätta upp tapeter just nu. Har tre våder kvar och har ingen som helst lust att sätta upp dom. Borde också gå in i tvättstugan och se hur tvätten ser ut. Hade en till dust med tvättmaskinen igår kväll innan jag for och jobbade. Skulle hänga upp tvätten som var klar just innan jobbet. Redan när jag tittade på luckan så fick jag se att något var fel. Öppnade luckan och ut faller mängder med cellstoff... hela tvätten är täckt av äckliga små "gelekulor". Fattade ingenting tills jag såg vad som gömde sig i klädhögen. En blöja!

Japp! En kissig nattblöja! Tvätten jag rafsade ihop inne på toan innehöll även en liten pojkpyjamas som låg slängd på golvet. Att det låg en väl ihoptejpad kissblöja under den hade jag ingen aning om. Tömde tvättkorgen på svarta kläder och fyllde på pyjamashögen som jag sen bar raka vägen till tvättmaskinen! Faaaan, säger jag bara! Bar ut all äckeltvätt och skakade av det värsta, sen in i tvättstugan för att använda tvätthon och skölja upp varenda plagg. Torka ur maskinen var ingen lek det heller! Sen i med tvätten igen och tvätta om. Nu sitter jag alltså här och vågar inte gå och titta...

By the way... blöjan som låg i maskinen. Nån som vet hur mycket vatten en blöja kan suga upp? Jag och mikke gjorde ett test en gång när Viggo var bebis. Vi slog vad och sen kollade vi. 2,5 liter! Och det var i en liten bebisblöja! Ni kan ju tänka er hur stor och tung blöjan var som låg i maskinen, trots att hälften av stoppningen trillat ut i form av små gelekulor :-)

Nä, nu är det en timme kvar tills jag ska hämta barnen. Måste nog ta tag i livet ändå. Dricka lite kaffe. Gå och öppna luckan i tvättmaskinen och hänga upp ren tvätt eller ta ut och skölja upp ett varv till. Håll tummarna att jag får hänga upp den :)



Kannibalistiska påslakan

Har just förlöst min tvättmaskin! Jobbigt värre då tvätthopen är dubbelt så stor som tvättmaskinens hål. Jag brukar akta mig för att tvätta ett påslakan tillsammans med annan mindre tvätt, men den här gången tänkte jag att det skulle gå bra. Ett påslakan och en massa handdukar av varierande storlek. De flesta riktigt stora. Tänkte att så stora saker kan väl inte påslakanet sluka, men ack så fel jag hade! Påslakanet lyckades svälja precis varenda handduk, vilket fick en mycket svår förlossning till följd!

Nån annan som har problem med att tvätta påslakan? Det är alltid med avsky som jag stoppar in dessa förrädiska tingestar i tvättmaskinen. ALLTID slukar dom mina kläder. Tycker alltid att jag fått ut allt, men ibland kan jag hitta en strumpa eller ett linne ihoptjorvat inne i påslakanet. När jag ska vika ihop tvätten så ligger det en fuktig liten strumpa eller ett oigenkännligt linne där inne. Det har till och med hänt att jag hittat strumpan när jag lagt mig i min renbäddade säng. Känner nån liten knöl i det annars så släta och fina täcket. Stoppar in handen i det lilla hålet och gräver runt och där kommer den lilla svarta herrstrumpan.

Har tänkt till några gånger och trott jag varit smart. Har INTE blandat påslakan med annan tvätt, utan bara stoppat in ett gäng påslakan! Haha.... Tänkte inte på att det alltid finns ett påslakan som är av den onda typen. Kannibalen som äter de andra. Får alltid ha en kamp med tvättmaskinen när jag tvättat sänkläder. Får slita och dra och bli förbannad...

Annan tvätt spottar maskinen minsann ut bara jag öppnar luckan. Hinner knappt placera den lilla tvättkorgen under luckan innan små barnsockar och underkläder trillar ut. Min maskin gör minsann skillnad på tvätt och tvätt. Är det min tvättmaskin som är ond, eller är det ett vedertaget faktum att påslakan är kannibaler? Kan i alla fall inte begripa hur all tvätt kan hamna inne i ett påslakan? Vad händer där inne i maskinen egentligen? Borde ju vara en omöjlighet!

Ett i-landsproblem?




RSS 2.0