Beautiful Blogger Award

Fick en Beautiful Blogger award från min syster Marie. Det innebär att jag ska välja ut 7 andra bloggare, samt berätta 7 saker om mig själv som kanske inte alla vet.



Har bara 6 bloggvänner, förutom min syster. Utser dessa vackra bloggare:
Tessan

Linda

Nina

mikke

Fatima

Leila

Japp, det är alla. Lyckades ju få ihop hela 6 stycken. Skulle ju kunna nominera min syster också, men hon har ju redan skickat den till mig :-)

Hmm.. Sju saker om mig själv som inte alla vet..svårt.

1. Har varit på första sidan i Norran två gånger. En gång när jag höll i fanan längst fram i ett första maj tåg. En annan gång när jag hungerstrejkade för att min dåvarande pojkvän skulle få stanna kvar i sverige (Vilket han också fick.).

2. Har bott i en lyxvilla i Marbella och jobbat på en libanesisk restaurang.

3. Blev erbjuden en sprillans ny mercedes för att gå på en dejt med en rik arabs son, när jag bodde i spanien. Allt jag skulle göra var att gå ut och äta på restaurang med hans son. Klart jag inte gjorde det, men inte alla som fått ett sånt erbjudande :-)

4. Har sjungit Alanis Morisett med en trubadur på "Verandan" . Lät nog förskräckligt hemskt och trubaduren ångrade sig säkert, men kunde inte göra så mycket annat än spela klart låten :-)

5. Har varit på efterfest med Mikael Rickfors, där han sa till mig att " jag har väl sällan skådat en kvinna med sådan aptit"  Haha.. Det var sent på natten och jag var HUNGRIG. Satt och åt upp alla mackor och godsaker som var framställt på borden :-) *Skäms*

6. Har sett filmen "Broarna i Madison county" 5 gånger, och gråter lika mycket varje gång.

7. Var bara tre år gammal när jag och min kära syster cyklade till skellefteå från Boliden. Min syster hade glömt att säga till våra föräldrar som åkt iväg till stan, att dom skulle köpa en flöjt. Hon, som var barnvakt tvingade med sin lillasyster den långa vägen (3 mil). Jag cyklade från Boliden till Varuträsk( 2 mil) på en 12-tums cykel. Där blev vi upplockade av våra grannar som tyckte att vi var liite väl långt hemifrån :-)


Valborg

Jaha.. så var det fredag igen. Sovit till närmare tolv idag. Inte så farligt länge med tanke på att jag la mig vid halv nio. Känner mig helt groggy..


Alva verkar då vara piggare idag och feberfri. Tack och lov. Just nu sover hon och Viggo leker med sina bilar. Mikke for iväg på sin ärenderunda. Hans tur att storhandla! På tiden eftersom all MAT stod på hans lista. När jag var och storhandlade så köpte jag allt annat än mat. Blöjor, toapapper shampon och allt som ska in i skafferiet och tvättstugan. Börjar eka tomt i kylen nu.


Idag är det Valborgsmässoafton. Borde ju bli grillat till middag då, men som vädret ser ut så blir det nog inte det. DET SNÖAR OCH SLASKAR! Fy så trist! Det jobbigaste med denna dag är att min 16-åring sa att han nog ska till stan ikväll. VARFÖÖÖR?? Det innebär alltså en kväll fylld av oro och stress. Trodde ju att jag äntligen skulle få slappna av ikväll efter all sjukdom vi haft i huset. Synd också att det är en fredag. Min tröttaste dag! Men det är ju bara att hålla sig vaken och invänta gossen..


När mikke kommer hem ska jag fara och inhandla lite färg så jag kan sätta igång med lite målning här och där. Det kan ju hjälpa mig att hålla mig vaken ikväll om inte annat..


lång dag

Idag har tiden stått stilla. Längsta dagen någonsin! Halv fyra har vi tid hos doktorn. Har som bara suttit och väntat in tiden.. Alva är lite piggare, men forfarande så varken äter eller dricker hon något. Jag packade nyss ihop barnen och for och handlade en massa godis och chips, så just nu sitter båda två och knaprar karameller. Bättre än inget tänkte jag. Kanske får igen aptiten av alla sötsaker? Man kan ju alltid hoppas...


Har en köttgryta puttrandes på spisen. Luktar gott.. Hoppas barnen är lika hungriga som jag när vi kommer hem från vårdcentralen. Jag ska bara äta och sen genast gå och lägga mig så jag får sova några timmar innan nattskiftet börjar.


Finns inget värre än att sitta och vänta :-(


Sååå sjuk flicka!

Alva är fortfarande jättesjuk. Hög feber och en förskräcklig hosta. Sitter och väntar på att klockan ska bli halv åtta så jag kan ringa vårdcentralen. Nu vill jag att någon tittar på henne. Ringde dit igår och då tyckte dom vi skulle avvakta, för det hade ju inte gått tre hela dygn då.. Tydligen ska man inte oroa sig förrän på fjärde dygnet..?


Hon varken äter eller dricker. Jättejobbigt!Inte går det att få i henne hostmedicin heller. Med Viggo kan man ju alltid dra någon hemsk historia om nåt "hosttroll" som vi måste trolla bort eller nåt och lura i honom medicinen. Men det går inte med Alva inte. Hon vill gärna träffa host-trollet. Ska ha kvar sin hosta! Vad göra? Går inte att tvinga i henne heller.. har provat! Måste kanske fara och köpa en massa småpresenter och göra så att hon får en present varje gång hon tar medicinen...? Suck...


Nu har klockan passerat halv, så nu ska jag ringa doktorn!

Tisdag kväll...

Sjuka barn - igen! Alva har över 39 grader och Viggo 38 grader.. Känns som att dom ofta insjuknar på tisdagar dom här barnen, för alltid måste vi diskutera hur vi ska göra på onsdag när jag börjar kl två. Konstigt!

Tur att mikke har tid att ta ut, så han behöver då inte VABa. Det är ett elände när man alltid måste vara hemma med sjuka barn. Förlorar ju en massa inkomst. Känns som att jag alldeles nyss har tjatat om detta? Var nog bara en vecka sen dom var sjuka sist?

Just nu är mikke ute och byter däck på forden. Lite i senaste laget men "Mr ordning&reda" hade ju slarvat bort en del som behövdes till däcket. Men nu blir det då gjort i alla fall. Igår kväll grävde han igen diket här bak. Tack och lov! Har varit lite orolig att något barn skulle trilla i och drunkna..eller nåt. Ganska slitsamma kvällsnöjen. Tur jag har en duktig karl! :-)

Jag har då inte alls varit duktig idag. Fick aldrig tillbaka någon ork. Alva tjuvade all energi jag hade. Mor och far kom förbi på kaffe och hade med sig massor med fikabröd. Kul, men Alva och Viggo sov i stort sett hela tiden dom var här. Typiskt, för det var ju barnen dom ville hälsa på. Hoppas bara att dom inte blev smittade av vad det nu är dom har för sjukdom..

Trodde jag skulle få börja grundmåla lister ikväll, men inte hade han köpt nån grundfärg. Han ska iväg på fredag och göra sina inköp och ärenden.. hmm. Vilket slöseri med tid! Men det blir väl okej att börja på fredagkväll. Ska ju ändå inte göra nåt på Valborgs. Måste ju hålla mig hemma och nykter ifall storgossen plötsligt skulle få för sig att han ska någonstans. Riskhelg kallas det väl. Alkoholdebut och allt sånt.. usch vad jobbigt! Hoppas han stannar hemma med oss gamlingar.

Hmm..verkar inte bli nåt däckbyte. Grejen till däcket som han varit och köpt idag passade visst inte.. Får väl hjälpa till och leta efter den förlorade delen.. tror ju dessvärre att det är något jag kan ha kastat bort om det är något som legat på någon byrå här inne.. Hm.. ordning och reda :-)

Måste få gnälla lite..

Vaknade i morse med en massa energi. Hade planerat fönsterputs och byte av gardiner i tv-rummet. Lite sugen på att huset skulle dofta ajax och såpa också... Men all energi bara försvann. Alva har 39 graders feber och är jättesuperextragnällig! Hostig och snorig också. Känns som att det är något hela tiden. Precis all energi har försvunnit! Vill helst bara lägga mig i soffan och sova...


Har ju en obstinat tonåring också som vägrar stiga upp och fara till skolan. Blir så trött av att tjata. Sov då! Sov bort livet! Orkar inte tjata mer idag känner jag. Ger upp!


Så... känns lite bättre när jag fick sätta mig ner och gnälla lite. Kanske ska ta ner gardinerna från fönstret ändå.. Göra lite snyggt innan jag får främmande. Mamma och pappa kommer nog förbi i eftermiddag.

Har inte BARA legat på latsidan

Okej att jag varit lat i några år, men liiite har jag ju ändå åstadkommit :-)  I höstas har jag ju faktiskt både målat trappen och tapetserat den OCH tapetserat hallen.. måste ju bara skryta upp mig själv lite grann, så jag inte ska känna mig helt värdelös. Ligger ju fortfarande långt efter planeringen, typ flera år.. MEN JAG ÄR PÅ GOD VÄG! Har ju börjat i alla fall.


Hallen, som blev lite randigare än jag tänkte mig :-)



Trappen blev jag riktigt nöjd med. Är målad i högblankt, syns nog inte så bra på bilden.



Men vad är det för bruna lister som syns på bilden? VEM KAN HA GLÖMT ATT MÅLA DOM?



Avundsjuk.. och inspirerad

Oj, vilket fint hus Helena har. Blir så vansinnigt avundsjuk! Känner att jag genast måste börja renovera och göra om överallt. Har berättat för mikke hur himla snyggt det var. Ångrar att jag inte tog med kameran och fotade alla rum så jag kunde visa honom hur jag vill ha det :-)


Fick en massa ideer ialla fall. Vill nu bygga in en massa saker... garderober, väggtv:n och sånt. Och toan måste jag ju göra något åt. Men mest av allt så vill jag ha en sån ORDNING som hon hade! Var sak på sin plats.. till och med i förrådet som dom byggt fanns det prydliga fina lådor i rader märkta med innehåll. SÅ VILL JAG OCKSÅ HA DET! Så snyggt! Kan ju säga att i mina förråd kastar man bara in grejer. Man ska vara glad om man nånsin hittar åt sakerna igen..


Ååå jag vet inte vart jag ska börja. vill börja i alla rum samtidigt! Nu genast!! Mikke ska i alla fall stanna till på färgbolaget i morgon och köpa grundfärg så jag kan sätta igång med att måla lister som fortfarande är bruna, samt dörren till tvättstugan! Känns ju fjuttigt med tanke på alla stora förändringar jag vill göra, men det är sånt som måste göras. Ska också köpa mer färg till köksluckorna så jag får det klart också. Efter det blir det att måla om väggarna i köket. SEN kan jag börja i resten av huset. Måste lära mig att göra klart på ett ställe först. Har en förmåga att sprida ut mig väldigt mycket och det resulterar alltid i att jag lämnar något ofärdigt..


Är så glad att jag fått tillbaka lusten att göra om! Det har som stått stilla här i några år nu. Inte orkat eller haft någon inspiration. Är väl rätt normalt när man har hela huset fullt med barn och utspridda leksaker. Man ger liksom upp.


Tack Helena för att du inspirerat mig! Och tack för god mat och gott fika!

Så var helgen slut...

Fast jag har ju inte haft någon helg så det spelar ju ingen roll. Har ju jobbat. Ser fram emot tisdag när jag äntligen är ledig. Fast jag ser även fram emot morgondagen när vi ska iväg till en jobbarkompis och äta lunch. Helena har bjudit oss som jobbar imorgon, hem till sig. Ska bli kul! Dels att få komma hem till henne och se hur hon bor och dels för att slippa de sedvanliga måndagsaktiviteterna på jobbet. Trevligt!

Ikväll har jag varit riktigt duktig. For på ica maxi och storhandlade och sen har jag skurat upp golven i huset! Hemska saker hur det såg ut... Är så less på leran vi drar in. Men nu är det rent i alla fall och det luktar riktigt gott! Inhandlat både nytt skurmedel och ny skurkäpp. Den förra gick sönder för ett tag sen, det bara sprutade kulor och fjädrar ur den just när jag var inne i ett städil. Så typiskt! 


Känner mig riktigt trött. Blir ju så när man stiger upp före alla andra i hela världen. Orkar inte ens tänka ut något att skriva om. Ska kolla igenom några bloggar och sen lägga mig och sova. Måste ju kolla in mina gravida jobbarkompisars bloggar. Dom ska föda vilken dag som helst. Väntar bara på att få läsa att dom åkt in. HOPPAS DOM INTE GLÖMMER SKRIVA DET PÅ SINA BLOGGAR! Jag vill ju veta :-)



Söndag

Sitter på jobbet och har det lugnt och skönt. Morgonbestyren är avklarade och nu sitter jag med en kopp kaffe som jag får dricka alldeles ifred. Antar att Mikke inte har det lika lugnt hemma.. Alva var inte så nöjd över att mamma skulle fara på jobbet igen.


Började ju hutlöst tidigt idag. Klockan 7.00 börjar vi på söndagar. Men jag ska inte klaga. Har bara en sån dag på 6 veckor. Dessutom så är jag ju helt vansinnigt morgonpigg nu för tiden. Steg upp klockan fem i morse. En halvtimme före klockan skulle ringa... vad är det för fel på mig?


Är glad att jag jobbar i helgen. Ni ska bara se hur det ser ut på vår gård! Det blir bara värre ju mer av snön som smälter bort.. Hela gräsmattan är full av grå otäck lera! Sen har vi ju diket som är fyllt till bredden av smältvatten. Det är inte så kul att vara ute med barnen. Men Viggo trivs ju.. han har massor att göra. Kör med bilarna i leran och kastar stenar i vattnet. Vill vara ute hela tiden. Han förbrukar två par täckbyxor och ett par galonbyxor varje dag. Tvättmaskinen kommer väl att kläggas igen av all lerig tvätt! Alva är inte alls intresserad av att kullra runt i leran. Tack och lov! Henne måste man lyfta över leriga fläckar på marken. Hon vill inte smutsa ner sig.. Vill bara sitta i gungan. Skönt med åtminstone ett rent barn, men hur kul är det att stå och gunga ett barn i timmar...? Som sagt, är glad att jag jobbar i helgen :-)



Fredag

Fredagar känns rätt meningslösa för mig måste jag säga. Sover ju halva dagen och resten av dagen går jag bara omkring och är trött.. inge kul alls.


Har redan satt på mig pyjamas och skulle helst vilja gå och lägga mig. Hur roligt sällskap är man då en fredagkväll? Har förresten ändrat ståndpunkt om filmen "The girl next door". Ångrar nu att jag såg den! Kan inte sluta tänka på den flickan och hennes stackars syster... Kommer säkert inte att kunna somna. Åååå, va jobbigt! Att jag aldrig lär mig. Tog ju flera dagar att komma över filmen "soraja M" som jag såg för ett tag sen.


Berätta inte för mig om någon hemsk verklighetsbaserad film! Vet att jag inte kan motstå frestelsen att se den, så därför vill jag inte veta att den finns..


Nästa torsdagnatt ska jag bara se på komedier! Helt säkert! Nu ska jag.. ja vad? Gå och sätta mig i soffan och titta på tv. Kommer troligtvis att somna...

Starka filmer

I natt har jag suttit och tittat på två riktigt jobbiga filmer. Den första heter "The girl next door" Baserad på en verklig händelse i USA på 50-talet. En flicka blir torterad och misshandlad av sin faster och hennes söner. Helt sjukt! Och vansinnigt jobbigt att titta på. Fattar inte verför jag ska se på såna filmer för jag blir så himla påverkad. Vill inte se... men samtidigt så vill jag ju veta vad som hände med denna stackars flicka. En stark film som jag faktiskt inte ångrade
att jag såg. Men titta inte om du är känslig.


 



Den andra filmen heter "När mörkret faller" En svensk film som faktiskt är riktigt riktigt bra! Det är tre parallella historier som alla handlar om något slags våld och hot. En kvinna blir misshandlad av sin man, en man blir utsatt för våld och hot inför ett vittnesmål. Den tredje och kanske starkaste historien handlar om hedersmord. Filmen vill på något sätt visa att det lönar sig att våga säga emot. Stå på dig och gör rätt! Det finns en massa stöd i samhället, bara man vågar be om hjälp! Rekommenderar denna film. Realistisk skildring som skulle kunna vara baserad på verkliga händelser...



 

Avancerad kirurgi

Måste ju bara delge världen om mitt senaste storverk! *stolt*  Har haft ont i min armhåla ett par dagar och hittade orsaken igår. En "vårta" eller "hudflik" eller vad man nu ska kalla det? En sån där grej som en del gamla människor kan ha i ansiktet lite här och där.. Ännu ett tecken på min undergång!

Hade i alla fall jätteont av den så jag beslutade mig för att den måste bort. Men hur skulle jag göra? Sax? kniv? Nagelklippare förstås! Emlade området, kokade upp både nagelsax och nagelklippare, gjorde i ordning koksalt så jag skulle kunna tvätta det nyopererade området. Beredde mig på stora blodförluster med många kompresser till hands. Kirurgi på hög nivå! Tänkte att jag kanske borde fara och låta en läkare göra detta istället? Darrade allt lite på handen när jag skulle till att knipsa av den ömmande svulsten. Aj aj aj...

Borta! Kändes inte ens. Kom inte ens en droppe blod! Och jag som hade gått med svetten i pannan i en hel timme och gruvat mig för den oerhörda smärtan jag skulle åsamka mig själv... Men herregud! Det var väl ingen sak! Jag är ju en alldeles utmärkt kirurg! Undrar om jag har några fler konstiga utväxter? Har ju ett födelsemärke som borde opereras bort.. kanske skulle....?

Dagens svåra val: svettas eller frysa?

Upp med tuppen även idag..


Idag blir det nog inte mycket sova innan jag ska fara och jobba natt. Vi har personalmöte klockan 14.30 och jag tror nog inte att det bara tar två timmar som dom utlovat. Sen ska jag hem och äta middag och sen varva ner så jag kan somna. Brukar inte inte vara lätt att varva ner just när man kommer från ett möte.. Hoppas i alla fall att jag lyckas somna en timme i alla fall. Annars blir det riktigt jobbigt att hålla sig vaken hela natten.


Gammal gumma som jag är så måste jag ju säga något om vädret.. Verkar som att det blir varmare idag. Faktiskt hela +0,7 grader nu på morgonen. Solen skymtas också.. Wow..(ironiskt!) blir nog en utedag idag också! VAR ÄR VÄRMEN SOM SKA SMÄLTA BORT ALL SNÖ??? Längtar sååå mycket efter sommaren nu! Helt omöjligt att klä sig nu ju. Alltid har man fel kläder. Antingen så får man frysa ihjäl eller svettas ihjäl. Bara att välja. Undrar vilket felval jag ska göra idag då? Tror jag väljer att svettas idag.. Ja, det blir nog bra.



Sol :-)

Äntligen kom den glada soliga dagen!

Vi har varit ute hela förmiddagen och njutit av sol och bara liite blåst. Tog en långpromenad och sen var vi ute på "baklänges" som Viggo säger. Det vill säga på baksidan. Där var det lä och helt underbart skönt! Alva gungade tills hon somnade sittandes med huvudet hängande bakåt.. såg inte skönt ut alls, så då var det bara att bära in henne och sätta igång med lunch till Viggo. Han ville ju helst inte gå in. Hade jättekul i sandlådan som tinat fram och framför allt i lerdiket efter bergvärmen som grävdes ner i december. Vi hann aldrig gräva igen det djupa diket innan kälen och snön kom. Så ni kan ju föreställa er vilket kaos som tinar fram.. Usch hur det ser ut! Och så även barnen när dom krälat runt i leran. Hoppas att kläderna hinner torka innan dom ska iväg på dagis.


Synd att man ska iväg och jobba en sån här dag. Hade gärna varit ledig och suttit och solat hela dagen. Tror jag ska göra mig en kopp kaffe och gå ut med Viggo en stund till. Måste väcka Alva före ett, så hon hinner få i sig lite mat innan dagis..


En hektisk dag

For och handlade tidigt i morse med barnen. Tror vi var på COOP före nio. GICK RIKTIGT BRA! Är alltid lite oroad när jag ska fara med båda barnen. Brukar vanligtvis vara väldigt jobbigt eftersom dom helst vill springa omkring själva, och gärna åt olika håll också. En del hysteriska utbrott brukar också förekomma från den lilla damen. Det finns mycket på affären hon vill ha... Nu lyckades hon övertala mig att köpa en förpackning med kritor som man ska rita på vägen med. Stora färgglada kritor. Tänkte att hon har väl ingen aning om vad det är för något, men hon skulle absolut ha dom. Satt snällt i kundvagnen undet hela shoppingturen och höll i dessa kritor hela tiden. När vi kom ut i bilen och jag spände fast barnen i sina stolar så ville Alva att jag genast skulle öppna förpackningen. Sa att det gör vi när vi kommer hem. Att man ska ju måla med dom på våran gård. Ni skulle ha sett hennes min.. när hon sa att hon ville jag skulle öppna glassen. Stackars liten.. Hon somnade i bilen på väg hem med en rosa krita i handen. Tror hon var ganska besviken :-)


Viggo fick ett set med kakformar och kavel och sånt, så det blev att snabbt knåda ihop en playdo-deg till honom SAMTIDIGT som jag packade upp alla varor. För bråttom var det att skapa fina kakor..


När Alva vaknade for vi iväg och hälsade på Tessan och hennes barn Smilla och Philip. Jättekul tyckte både barnen och jag. Alva blev så glad så hon vibrerade när hon såg deras stora hund. Viggo var lite mer skeptisk till en början. Han blev jätterädd när hunden skällde, vilket den gör varje gång det ringer på dörren. Han blev riktigt förskräckt några gånger, men ändå ville han klappa den hela tiden. Skräckblandad förtjusning :-). Låter hemskt, men det är verkligen en snäll hund.


For sen hem och fortsatte med min köttsoppa som jag hade påbörjat innan vi for dit. Supergod blev den! Efter middagen for mikke ut och skruvade med Joakims moppe. Naturligtvis så ville barnen hjälpa till. De skruvade och höll på. Var riktigt roande att titta på. När alla skruvar satt där dom skulle .. eller vad som nu var felet.. så fick dom åka en sväng. LYCKA! Gång på gång skulle dom turas om och åka. Resulterade ju naturligtvis i hysteriska barn, när pappa tyckte det var färdigåkt. Trots iskalla händer och blåa läppar (hos alla tre) så var dom inte nöjda. MER MER MER.. Men till slut fick vi in de små isbitarna.

Alva mekar


Viggo vet minsann hur det går till..



Viggos tur..                        ..och sen Alvas.
  

När barnen äntligen somnat for jag iväg och solade i solariet. Så himla skönt! Känner mig rätt nöjd med den här dagen. Hann med en hel del. Planerade också in en sväng på krogen den 7 maj med Tessan & co. Vi får väl se hur det blir med den saken. Men det känns ju som att det är på tiden!
Nu ska jag lägga mig i ett varmt bad och sen krypa in i pyjamasen.

God natt


Den 20:e

"Vad är det för en dag.. är det en vanlig dag? Nej det är barnbidrag idag tra lall lalla lalllaaa..."

Efterlängtad dag. Inte minst av min 16-åring som längtar efter sin månadspeng... Idag ska jag fara iväg och storhandla. Fylla skafferi och kyl med sånt där som man blir glad av att hitta när man öppnar dörrarna.. och antagligen fet också! Behöver massor med sånt känner jag. Blir nog pizza till middag också? Eller så gör jag en köttsoppa. Såg att dom hade bra pris på fransyska. Blev som sugen på hemmagjord köttsoppa. Ska höra med Jocke vilket han föredrar. I och för sig la han in ett önskemål om spenatgryta. Japp, ni läste rätt.. Spenatgryta är faktiskt det som båda mina äldsta söner oftast längtar efter. Supergott, men pizza känns mindre ansträngande att fixa. Bara ringa och fara och hämta..


Fortfarande kallt ute. Visserligen så skiner solen, men det hjälper inte. Den värmer ingenting. Igår frös jag precis hela dagen. Satt på jobbet med gåshud på armarna. Vi åkte även iväg till tandläkaren med fröken fräken. Gick hur bra som helst, men jag höll på att FRYSA IHJÄL! Måste ju ha något fel... eller så har min kropp ställt in sig på sommartid. Jag hoppas verkligen att det kommer någon värme snart!!! Står inte ut med att gå omkring och frysa hela dagarna...


Nu ska jag sätta mig ner och skriva en lååång inköpslista.







Har blivit en gammal gumma

Samma gråa dag idag! Blåser kallt som bara den. Försökte mig på en promenad i morse, men det var bara att vända tillbaka hem igen. Höll på att frysa ihjäl och tårarna bara rann ur ögonen! Fy vilket väder!

Har just varit ute med barnen en stund. Fick springa in flera gånger och hämta mera kläder. På med vinterjacka OCH vantar OCH mössa OCH halsduk. Inte klokt alltså!


Vad gör man en sån här dag??? Bara att kura ihop sig i soffan med en filt över sig..  Man deppar ju ihop! Att vädret kan påverka en så mycket. Håller nog på att bli gammal. Är det inte då man bara pratar om vädret och dessutom vaknar före tuppen på morgonen. Ja, det är nog så det är! Håller på att bli en gammal gumma..


Jag som hoppades på en solig glad dag idag. Får väl fortsätta hoppas på att den kommer en annan dag...





En mycket grå och tråkig dag

Usch vilken dag detta varit. Har varit såå trött och på dåligt humör. Inte blev det någon promenad heller...

Kallt, blåsigt och mulet! Vad gör man en sån dag??? Ungarna har inte varit på sitt bästa humör heller. Alva började sin morgon med att spy ner köksgolvet. Som tur är så blev det ingen mer spya på hela dagen. Men hon har ju inte haft någon aptit och inte ätit något. Därav hennes känsliga humör..

Vad är det för konstig magsjuka dom fått? Viggo blev dålig i onsdags och Alva först idag. Väldigt lång inkubationstid för magsjuka. Och bara en enda spya? Konstigt! Hård i magen är hon också och Viggo skiter då normalt. Kan det verkligen vara magsjuka???  Jag ställer mig tvivlande till den frågan.. men vad skulle det annars vara?! Kanske ett släng av muterad bakterie från mitt tidigare ostädade kylskåp? Tja.. vem vet. Bara dom är friska till på måndag!


Ikväll blir det en tidig kväll. Känner för att gå och lägga mig redan nu, men kruxet är ju bara att då kommer jag att vakna redan klockan fyra. Och vad i hela friden har man ogjort den tiden på morgonen??? Det kommer inte ens någon Norran, så det blir att sitta och glo in i köksväggen. Känns inte så lockande! Ska försöka hålla mig vaken till efter tio i alla fall. Är så glad att denna dag äntligen är över. Hoppas på en solig glad dag imorgon...

God Natt!



Rent hus och Anna Skipper

Upp klockan 05.00. VARFÖR??? Min dygnsrytm blir ju helt galen när jag har jobbat natt. Men den borde ju bli åt andra hållet. Så att jag sover extra länge en morgon som denna, men inte det inte.

Halv åtta gjorde jag mig klar för att ta en uppfriskande promenad, men då hoppade mikke in i duschen. Jaha.. vad skulle jag då göra med all energi som bara ville ut ur kroppen? Kunde ju inte fara iväg och lämna barnen helt obevakade hemma. Tittade in i kylskåpet.. riktigt noga.. och förfärades över all gammal mat och smuts som belägrade varje hylla. FY! Ut med allt och alla hyllor, fram med skrubbborstar och svampar. Borde inte nämna vad som fanns därinne.. men några påsar innehöll nog tomater, TROR JAG? Går inte att säga med säkerhet. Är ganska säker på att det var en gurka bland äcklet på nedersta hyllan. Var bara en blöt gegga kvar av den. Usch och Fy! Skärpning! Så kan man väl inte ha det i kylen heller. Kom att tänka på TV-programmet "Rent hus". Hon med bakterieodlingarna skulle nog må om hon fick komma hit och ta prover. Hon skulle nog säkert ha hittat någon ny mutation av liv, särskillt på min grönsakshylla. Och tänk vad tidningar och tv skulle skriva om saken! Oj oj... måste verkligen ta tag i städningen av huset. För tänk om någon får veta hur skitigt det är här. Vad jag skulle få skämmas (!) Tur att ingen vet...


Men nu är i alla fall kylen blänkande ren. Bara att komma och ta prover! *Stolt*


Men kylen blev ju alldeles bekymmersamt tom när jag skulle fylla den igen. Kvar blev bara de sedvanliga burkarna med rödbetor och andra inlagda delikatesser, nåt mjölkpaket och annat som man inte har nån större nytta av när man öppnar kylen och är sugen på något. Man skulle kunna tro att jag haft besök av Anna Skipper.


Blev ju tvungen att rusa iväg till konsum. Hängde på låset när dom öppnade klockan nio. Nu är i alla fall inte alla hyllor tomma.. tack och lov! Jag som trodde att det var alldeles GRATIS att städa? Ack vad jag bedrog mig. Blev ju dyrt som bara den!


Och hur gick det med promenaden då? Hmm.. Nu är jag ju helt slut av all stress över bakterier och tomma kylskåpshyllor. Får väl se om jag får mig iväg senare idag. Funderar på om jag har något annat ställe i huset som gud glömt?? Toaletterna skrubbade jag ju upp förra helgen! Rejält. Stod på alla fyra och skrubbade golv och väggar med en liten disksvamp. Borde väl vara någorlunda rent där fortfarande ... eller? måste nog gå och ta en titt!


Jobbfredag

Såå trött!  Sov ändå som en stock igår innan jag for och jobbade. Var helt slut av all frisk luft..

Idag är det Fredag, och inte vilken fredag som helst. Det är JOBBARFREDAG! JIPPII! ...eller int!  Slutar klockan åtta på morgonen och ska alltså tillbaka igen klockan två. Bläää. Har en enda sån fredag på sex veckor, men det känns verkligen som att den här fredagen dyker upp oftare än så. Nåja, vädret ser ju ut att bli bra så man kan ju kanske hitta på nåt kul att göra på jobbet i afton?


Fick tipset av en jobbarkompis om ett billigt kakelställe i Klutmark. Kanske far vi dit i helgen och tittar. Mikke har ju tagit hem en massa kakelkataloger, men det står inga priser i dom. Fick höra att priset på det kakel jag och mikke funderar på ligger på mellan 800-1000 kr/kvm. Hmm.. blir ju jättedyrt! Tydligen så är han i klutmark betydligt billigare än andra återförsäljare. Värt att kolla upp alltså!

Annars så har vi inget inplanerat i helgen. VAD SKA JAG HITTA PÅ? Kan ju inte bara sitta på rumpan en hel ledig helg! Om ekonomin hade tillåtit så hade jag farit och köpt väggfärg till köket. Och till luckorna! Men det måste jag tyvärr vänta med tills lönen kommer. Så trist! Kan nästan lova att då har jag inte lust att måla längre. Då har säkert "ilet" försvunnit. Brukar bli så när jag blir avbruten i mitt skapande... 

Men städa kan man ju alltid göra. Det är ju alldeles gratis.. *ja, vad kul, Trallalla la la..* NOT! Annars kan man ju hoppas på fint väder så man kan vara utomhus hela dagarna. Det är faktiskt riktigt skönt. En och annan promenad borde man ju hinna med i helgen....



Duktiga jag!

Idag har jag varit superduktig! Varit ute med barnen hela dagen. På förmiddagen tog vi en promenad till konsum som tog en och en halv timme. Denna tur brukar normalt ta kanske 30-40 minuter! Alva skulle gå själv! Så det så!

Det gick minsann inte undan.. två steg, sen måste jag komma och titta på något otäckt som hon hittat på marken. Kunde ju kanske vara hundbajs tyckte hon.... ? usch! HELA VÄGEN HEM! Tur jag inte hade bråttom för då hade jag nog blivit galen.

Sista 300 metrarna ville hon åka vagnen och då hann hon somna. Fick sova ute 45 minuter, äta lunch efter det och sen ut och leka igen. Vid ett-tiden åkte vi iväg på 4H-gården, eftersom jag visste att mitt jobb var där den tiden. Kul! Dom fick klappa kossor (kalvar) mata getabocken och framför allt titta på grisarna! Dom hade även smålamm som var hur söta som helst! Hästen var också intressant, i alla fall för Alva. Själv är jag inte så förtjust. Opålitliga djur! Man vet aldrig om dom känner för att tvär ta en tugga ur en eller om man ska få en spark. Nu är ju dessa hästar visserligen inte så stora, typ en meter höga. Men ändå.. man vet aldrig! 


Sitter nu äntligen inne och dricker kaffe, ungarna leker efter sitt mellis. Önskar att dom kunde vara nöjda med uteliv för en stund, men jag ser att Alva sitter i hallen och tar på sig sina stövlar igen. Mössan har hon också satt på sig. Suck... Är väl bara att he sig ut igen då.. Om dom då bara kunde hålla sig på gården, men dom (läs HON) ska ju smita iväg längs vägen hela tiden. Jobbigt!


Men jag ska ju få lägga mig och sova snart i alla fall. Direkt efter middan trycker jag in öronpropparna och hoppas få sova lika hårt som jag gjorde förra torsdagen. Känner mig faktiskt riktigt slut!


Elände.. och Lycka

Jaha.. då var det dags igen!

Viggo ligger i soffan och kräks titt som tätt. Stackarn mår jättedåligt. Han blev nog smittad i torsdags när vi var i Boliden. Pappa mådde inte så bra då och det visade sig att det var magsjuka. Både mamma och pappa har varit sjuka i flera dagar. Jag som var så glad att vi hade klarat oss.. Tycker ju att det är konstigt att det tog så lång tid ändå? Brukar man inte bli sjuk direkt man blivit smittad? Fast jag har för mig att det tog ett tag för mor och far att bli sjuka också. Dom hade varit och hälsat på barnbarnsbarn som haft magsjuka. Ve och elände!!!!


Mikke måste alltså komma hem och VABa halvdag, för jag börjar ju jobba kl två. Det blir kostsamt när barnen är sjuka. Särskilt när det händer varje månad :-(


I förrgår kom en kär vän förbi som jag inte träffat på ett tag. Trevligt! Hon hade en liten begynnande kula på magen! Så himla roligt! Hon väntar sitt första barn trots att hon är 37 år, så det är ju verkligen på tiden! Jag är så himla glad för hennes skull och jag hoppas att allt ska gå bra för henne. Ska hålla tummarna fram till oktober när det är beräknad nedkomst. Ska även hålla tårna, eftersom det inte gick så bra för henne när hon väntade barn för ca 12 år sedan.



Före och efter

Äntligen :-)  Luckorna på plats, men fortfarande fattas det några handtag. De kommer inte förrän nästa vecka.
Vi kollar febrilt efter snygga bänkskivor nu. Blir nog IKEA, för FY så dyra en del är! Mikke har varit och hämtat massor med kataloger på kakel. Finns mycket fint, men gillar inte att det finns så mycket att välja på. Hur ska man kunna välja???

Före


Efter


Skillnad blir det ju! Längtar sååå tills allt är klart. Vi har kollat in en snygg svart fläkt också. Skåpet ovanför den förskräckliga fläkten ska ju också bort. Sen ska det kaklas där hela vägen upp. Finns ju många snygga rostfria fläktar också... oj så många val man måste göra. Jobbigt för en som inte kan bestämma sig!


 

SOL :-)

Så härligt väder!

Äntligen är våren här. Har varit ute med ungarna hela dagen. Så ljuvligt underbart... Skottade fram gungställningen på baksidan av huset. Inte det lättaste, men Alva blev helt galet lycklig så det var värt allt slit. Att hon sen blev hysterisk när mamma var less och ville gå in är ju en annan femma...


Nu sover i alla fall mammas lilla docka och jag och Viggo sitter ute och solar. Han leker med bilar och plaskar i vattenpölar så jag kan bara sitta här med min kaffekopp och njuta :-) Ååå, vad jag längtar till sommaren nu!


Ikväll ska mikke sätta fast handtagen på skåpen. Hoppas det blir bra. Vi gjorde ett försök igår, men jag kunde inte bestämma mig för hur jag ville ha handtagen.. vilket resulterade i onödiga hål och att jag fick ta fram spackelspaden igen. TROR att jag bestämt mig nu..

Nöjd, trots stel och värkande rygg

Så var den här helgen slut! Och lika slut är jag. Nu är jag RIKTIGT less på att måla. Har JÄTTEONT i ryggen! Känns som en inflammation eller nåt mellan skulderbladen? Det värker och hettar.. inte bra alls.


Nu hänger de flesta luckorna på plats i alla fall. Jättefint blev det! Vilken skillnad! Nu är vi på jakt efter handtag. Vi var och köpte jättefina långa handtag på coop bygg, men tyvärr så fanns det inte tillräckligt många. Mikke ska ringa dit imorgon och höra om dom kan ta hem flera. Annars måste vi lämna tillbaka dom och hitta några andra :-(


Skafferidörren och luckorna ovanför kyl och frys är fortfarande omålade. Bläää.. Dom tar vi om nån vecka eller så. Måste verkligen vila min rygg nu. Vi är i alla fall jättenöjda både jag och mikke. Blev precis som jag drömde om. Återstår nu bara en ny svart högblank köksbänk, kakel, ny fläkt och ny färg på väggarna. Sen är jag nöjd :-)

Skrattar ihjäl mig

Världens roligaste ståuppare! Helt vansinnigt rolig kille..


Å så vitt och fint :-)


Måste bara visa..


Titta så fint det blir! Hade ju önskat att luckorna var helt släta, utan "spår", men vad ska man göra? Bara köpa läget. Är nöjd ändå.. SÅ himla skönt att slippa den andra intetsägande gråbeige-daskiga färgen!



Ska lägga upp före- och efterbilder när allt är klart och luckorna på plats. Och när nya handtag är inköpta och monterade.. *längtar*


Ryggvärk

Idag har jag målat i stort sett hela dagen! Ville ju hinna så mycket som möjligt innan halv tre när barnen kom hem. Har skyndat på som en tok! Nu har alla luckor fått färg, en del är nästan klara och en del är bara grundade. Har också hunnit grunda runt skåpen. Hade glömt att det måste målas där också... och listerna runt skåpen. DET TAR ALDRIG SLUT! Min rygg värker av att stå på alla fyra och måla. Det var nog inte så smart ändå att lägga ut luckorna på golvet.. Inte skönt alls! Trångt är det också så man får vrida och vända och böja sig i alla möjliga ställningar. Men vad gör man inte för att det ska bli fint...


Hela dagen när jag har sjåat på så har jag haft Soraja M i mina tankar. Filmen jag såg i natt har verkligen berört mig. Det var så hemskt att se hur hon fick plågas. Filmen visar förtryckta kvinnor, men samtidigt så himla starka och modiga. Vilket hemskt livsöde. Fick både hata och gråta, förfäras och beundra...

Klart sevärd film!

En skön dag

Idag har det varit en bra dag. Har inte ens tittat på mitt måleriprojekt! Kände att jag behövde en dag utan färgfläckar på fingrarna.

Vi for till Boliden och hälsade på hos mina kära föräldrar. Det är alltid kul att fara dit, och barnen tycker verkligen om att vara där. Vi far dit alldeles för sällan känner jag. Bestämde med min syster att vi ska fara dit oftare. Kul att träffa henne också. Hon bor så nära men ändå så träffas vi nästan aldrig.. Helt galet. Skärpning!


Sitter på jobbet nu och känner mig riktigt pigg! Sov riktigt bra innan jag for hit, för en gångs skull. Sov så hårt att jag inte ens hörde väckarklockan. Mikke fick komma och skaka om mig! Det är ovanligt, måste ha varit riktigt riktigt slut.. kanske beror på att jag äntligen kan slappna av, för att jag ser att mitt måleri blir lyckat? Var lite orolig ett tag för jag hade lite problem med limrester på luckorna. Men det problemet är löst nu och det ser riktigt bra ut!


Imorgon blir det att ta fram penseln igen. Hoppas hinna en del innan barnen kommer hem från dagis. Blir inte att sova så länge när jag kommer hem imorgon alltså.


Övervåningen är full av utspridda köksluckor! Det är tur jag har ett stort hus. Och jag har fått användning av böckerna vi har där uppe :-)  Staplar två högar med böcker och lägger sen en lucka på dom. Perfekt när man ska måla! Tur man kan ha nån nytta av dom ändå :-)


Nu ska jag sätta mig och se en film. Soraja M, heter den. Bygger på en verklig händelse om en kvinna i Iran som blir stenad. Läste en recension om den och den verkar vara riktigt bra. "Angeläget men svårsmält drama om vår tids grymhet får tårarna att forsa"







Boliden

Ledig idag. I alla fall under dagen, ska ju jobba natten sen. Målade och grundade några luckor när jag kom hem från jobbet sent igår kväll. Nu är jag less! Vi flyr fältet och åker iväg till Boliden några timmar, jag och barnen. Ska hämta upp min syster Ingela också. Kul! Det var länge sen vi träffades...

Det ser i alla fall bra ut det jag har målat. Blev inte så farligt randigt ändå :-)

Hmmm....

Har nu grundat lådor och EN lucka. Målade ett varv med färgen på några av lådorna i morse. Med PENSEL! Precis som han sa, experten från färgbolaget. Skulle inte bli penselrandigt med den dyra LADY färgen. Hmmmm.. tycker nog att det ser lite randigt ut?? Börjar tvivla på kompetensen hos den som hjälpte mig inne på affären. Berättade för honom precis vad jag gjort med luckorna och vilket material som jag skulle måla på. Läser på grundfärgen att den ska användas på högblanka material som t ex plast och LAMINAT!!! Va??? så vi kunde alltså ha målat direkt på laminatet ändå?


Hursom helst. MDF kan väl knappast räknas som ett sånt material?? Bara där känns det ju fel. Sen kollade jag in övriga grejer han plockade ihop åt mig. Penseln, som var jättedyr, 110 kr, passar till VATTENBUREN FÄRG. Hmm.. Hur tänkte han där? När han samtidigt säljer oljebaserad färg till mig.


Man ska nog inte lita blint på personalen känner jag. Hade nog blivit både bättre och billigare om jag plockat ihop min egen påse. Men, jag ville ju att ALLT SKULLE BLI RÄTT!


Torktiden är ju 24 timmar så det kanske "flyter ut" och blir slätt ändå. Får vänta till ikväll och se hur det ser ut då. Blir det randigt, då kommer jag att rolla istället.


Om en och en halv timme ska jag iväg och jobba. Igen! Tycker jag har varit där väldigt mycket på sista tiden.. Viggo antydde igår att "mamma har jobbat i veckor". undrar om han vet betydelsen av det? Men det känns verkligen som att jag inte varit hemma på flera veckor... Och säkert tycker nog Viggo det också.


Tog en långpromenad med barnen idag på förmiddagen. Ganska skönt ute trots att det är mulet och trist. Hoppades att Alva skulle bli trött och somna när hon kom hem, men icket. Hon har börjat sova så sent på dagarna nu att det blir problem på onsdagar när hon börjar dagis kl 13.30.

Tadaaaa!

Nästan klart! Bara lite småfix kvar..


Har varit och inhandlat färg till köksluckorna nu :-) Dyrt blev det, så jag hoppas det blir bra! Kommer dock att ta ett bra tag innan det blir klart. Kan bara ta några luckor/lådor i taget p g a platsbrist. Dessutom så är det helt galet lång torkningstid på färgen. Hoppas det räcker med två varv i alla fall... utöver grundfärgen.


Före


Efter


Usch! Måste verkligen tapetsera om! Vi funderar på att måla väggarna vita med en fondvägg i annan färg, men jag ska vänta med det tills allt annat är klart. Kan hända att det blir FÖR vitt?
Måste nog lugna ner mig ett tag. Blir som besatt när jag börjar med nåt. Kommer ihåg en lägenhet där jag målade i stort sett alla rum i olika varianter av GULT. (låter hemskt, men det var skitsnyggt i mitten på 90-talet)
Har burit upp några lådor som jag ska börja grunda nu. Håll tummarna att det ska gå bra nu...



Duktiga snälla barn.

Vilka duktiga barn jag har! Nu har vi varit hos tandläkaren och Viggo var hur duktig som helst. Han gapade och svarade själv på alla frågor. När vi skulle fara så frågade hon hur gammal Alva var. Sa att hon blir två i maj och då gjorde hon 2-års kollen på henne också. Alva var ju jättesugen på att prova den spännande stolen som viggo fick sitta i, så det gick ju jättebra. Hon gapade och var precis lika duktig som sin bror. Blir så glad :-)


Efter några turer upp och ned i hissen så gick dom snällt till bilen också. Inget tjat om att stanna kvar och åka rutchkana, eller hysteriska utbrott. Helt smärtfritt! Kanske vågar ta med dom till färgaffären senare idag...? Vi får väl se.

pust och stön

Oj, vilket projekt jag har startat... är helt slut!


Har jobbat från sex på morgonen till sena natten med mina fönster. Däremellan har jag varit och jobbat 10-timmars pass på mitt jobb. Inte konstigt jag känner mig slutkörd. Men det är ändå tur att jag hade jobbhelg. Fick ju fara dit och vila upp mig mellan målarvarven. Var ju borta precis den tid det tog för färgen att torka. Bara att stryka på nästa varv efter jobbet :-)


Bra planerat tycker jag!


Nu börjar det vara klart. Fönsterna alltså.. Sen är ju allt annat kvar. Måla köksluckorna, byta ut handtagen på luckorna, byta ut köksbänken, kakla om och montera ny fläkt. Det sista kommer nog att dröja eftersom vi måste koppla om befintligt system eftersom vi har en rexovent. Vi vill ha en snygg fläkt och det finns inte till rexoventen. Eller jo, det finns, men då kostar den runt 8-10 000kr. Inte värt pengarna!


Längtar tills allt är klart. Börjar vara riktigt less på att måla nu. Är rädd för att mitt "lilla" projekt kommer att kosta betydligt mer än jag hade räknat med. Tänkte ju bara måla om luckorna! Det var allt jag hade planerat! Hade färgaffärerna varit öppna så hade det nog bara blivit köksluckorna. Nu var det ju stängt och jag fick målarabstinens och alldeles för mycket tid till att planera och tänka... hade ju aldrig satt igång med fönsterna om jag hade fått börja med luckorna. På gott och ont.. Det blev fint i fönsterna men jag är OTROLIGT LESS PÅ ATT MÅLA! Och jag har inte ens börjat med det viktigaste... suck!

Men jag får väl vila upp mig i ett par dagar så kommer kanske orken tillbaka. Tidigt imorgon bitti så ska jag till tandläkaren med Viggo. Blir ju spännande att se om dom får titta i hans mun. Men han är en duktig kille så det ska nog gå bra. Tur det inte är Alva dom ska titta i munnen. Fröken Bestämd är inte alls lika samarbetsvillig. Nästa år när det är Alvas tur, då får Mikke fara :-)


OM jag ids och orkar imorgon kanske jag far till färgbolaget och kollar/köper färg. Det är ju så jobbigt att fara iväg på såna affärer med TVÅ små barn... 




Jag är SÅ duktig!

Jobbar som en besatt! Varje ledig sekund står jag med penseln i handen :-)


Steg upp kl sex, och halv sju hade jag hunnit med ett fönster :-) Måste ju va nåt fel på mig? Blir sån himla skillnad! Fattar inte varför vi inte målat fönster tidigare? Längtar sååå tills det blir klart.


Har även hunnit med att köra runt till ALLA färgaffärer i stan, helt i onödan förstås. Alla hade stängt till på tisdag. Blir så sur. Fattar dom inte att det är såna här helger folk vill måla om....? Eller är det kanske bara jag?


Fick en massa extra målningstid då jag inte behöver komma till jobbet förrän fyra. Hon jag jobbar hos skulle visst hem till familjen och fira påsk. Det passade ju mig ganska perfekt! Har hunnit riktigt mycket. Får se om det blir sista varvet ikväll när jag kommer hem från jobbet...


Kör med kritvitt. Håller med dig Helena om att det blir "krispigare". Problemet är ju bara att allt annat som man tyckte var vitt helt plötsligt ser gult ut. Men men... bara att måla det också då!


God natt

Nu ger jag mig för ikväll! Alla fönster i köket är grundade och mikke han "skalar" köksluckor...

Blir nog bra det här! Känns redan ljusare. Ser även att jag måste måla om elementen. Dom är inte så fina.. blir bara mer och mer som måste göras. Men så är det ju när man börjar med något. Då ser man plötsligt alla andra brister som måste åtgärdas. Köket kommer nog att ta ett tag att fixa. Jag hoppas färgaffärerna är öppna imorgon?? Det är väl bara en vanlig lördag? Kanske inte, men jag ska då dit och kolla. Måste ha bra färg till mina luckor..


Nu ska jag lägga mig i ett hett bad, och sen krypa in under täcket..

Ett problem löst.. ett annat olöst. Hjälp...?

Så! Nu har jag köpt färg till fönsterna.. bara att sätta igång så fort barnen inte är i vägen, det vill säga när dom somnat ikväll! Ååå... så jobbigt att vänta!

Men jag undrar om jag köpt rätt färg?? Köpte VIT, kanske skulle ha köpt antikvit? Det ser verkligen vitt ut. (har redan hunnit tjuvstarta lite på översta fönsterlisten) Vad säger ni andra??? Vad brukar man ha runt fönster, vitt eller antik????


Har löst problemet med köksluckorna i alla fall. Vi tar bort laminatet! Enklast så. Då måste ju färgen sitta i alla fall. Vi provade ta bort laminatet på en av lådorna och det var ju hur lätt som helst. Vi använde strykjärnet med ett lakan emellan. Bara att dra av det sen. JIPPIII!!! kOMMER ATT BLI SÅ BRA! Frågan är ju bara nu om det blir FÖR vitt? Ska i alla fall satsa på en riktigt bra och dyr färg på luckorna, så att det säkert ska bli bra.


Trist att jag jobbar hela helgen bara. Har inte tid med det nu :-(


Jag är som ett litet barn. Vill göra Nu Nu Nu!

Hem ljuva hem

Trodde jag skulle mötas av springande barnfötter och ljuva barnskratt när jag kom hem. Men icket! ALLA I HUSET LIGGER OCH SOVER!!!  VA???

Vad är det frågan om? Klockan är kvart i åtta och barnen ligger och snarkar. Har nog aldrig hänt så länge jag kan minnas. Måste ju bero på att JAG inte ligger i sängen med dom! Det är alltså MITT FEL att dom vaknar så tidigt varje morgon? Och jag som skyllt på katterna...


Detta innebär ju att jag inte kan krypa ner under täcket och sova än. Måste snällt sitta här i tystnaden och vänta tills dom stiger upp. Dom ligger ju i min säng :-(


suck...


Hmm.. Ska nog sätta igång med lite hostande och kraxande vid åtta.. Då måste dom väl ändå ha sovit tillräckligt? Eller är jag ond då?


Så trött...

Oj, vilken kämpig jobbnatt. Fröken fräken har sussat och sovit så sött, medan jag har kämpat för att hålla mig vaken. Det blev ju ingen sömn för mig igår, trots ihärdiga försök. Jag hade med mig en skiva med en massa filmer jag skulle se. Stoppar in den i dvd:n och inget händer. DISC ERROR, står det på displayen. Hur kul är det då?


Hade absolut inget att se, annat än dålig TV. Hur skoj är det med MacGyver?? Varför visas bara så dåliga program på tv på nätterna? Och alltid är det samma, varje torsdagnatt... :-(


Längtar verkligen hem till min säng nu. Mikke ska åka iväg med barnen på Leos Lekland vid 10-tiden så jag ska få sova ifred! Har världens bästa sambo! När jag sovit färdigt ska jag fara och köpa färg. Kan knappt vänta.. vill bara sätta igång på en gång med måleriet. Om dom säger att man inte kan måla luckorna så ska jag i alla fall köpa färg till fönsterna!!! Nåt ska bli vitt i helgen i alla fall..





Så TYPISKT!!

For iväg på Färg och Tapet: SKÄRTORSGAG =STÄNGT!!!!


Är det inte typiskt då? När man äntligen får tummen ur, och ska göra något. Får väl göra ett nytt försök imorgon på någon annan affär. Slutar alltid med att man far på COOP bygg. Dom har alltid öppet, men känns inte som att dom kan så mycket. Jag är ju mest ute efter expertråd.


Har försökt att sova idag. Gick och la mig vid ett-tiden, men det var helt omöjligt! Blir så arg!!!!
När nu mikke äntligen slutar tidigt en torsdag och jag ska få sova riktigt ordentligt inför min jobbarnatt då går det inte att somna! Vad är det för fel på mig?? Låg och kämpade och knep ihop ögonen fram till halv fyra.  Det var bara att ge upp. Måste göra ett till försök efter middagen, men det känns hopplöst....




Projekt på gång

Förkylningen känns inte alls värre idag. Snarare tvärtom! MEN VAR ÄR SOLEN??? Det regnar ute och ett tjockt lager med blöt is täcker hela omgivningen. Ser helt sjukt ut! Inte direkt något väder som bidrar med energi och städlust.. inte vill jag då slänga ut soffkuddar och mattor i alla fall. Då får det vara känner jag. Väntar tills solen kommer fram. Såg en sol på väderprognosen på lördag. Hoppas dom inte ljuger igen...


Suck. Tänk att jag alltid har något att skylla på...


Går i funderingar på att måla om mina köksluckor. Går det att måla på laminerade luckor??? Ska fara på färgbolaget och höra vad dom säger om saken. Står inte ut med mina fula köksluckor längre!!! Har en jobbarkompis som just satt in nytt kök. Är såååå avundsjuk! VILL OCKSÅ HA! Om dom ger klartecken på färgaffären så köper jag färg och sätter igång med det under helgen. Är inte ledig så mycket, men några penseldrag borde man ju hinna med. Vill ha VITT. Supervitt ska det vara! Är så himla less på färgen vi har. Fransk valnöt heter luckorna och dom är beige-aktiga. Känns smutsigt! Måste ju förstås tapetsera om också, men det är ju bara kul. Blir inte så dyrt heller för det är inte så mycket väggar i köket. Tror det räckte med 3 rullar sist...


Vilket roligt projekt! Hoppas bara det går att genomföra.. ÄLSKAR PROJEKT! Det är så kul att planera och göra om. Det tycker faktiskt mikke också. Han står inte heller ut med vårt kök längre. Men han brukar inte tycka det är speciellt kul att måla och tapetsera, så det får jag göra själv, vilket jag är tacksam för. Han får istället bära bort, skruva ner, hämta och sköta allt runt i kring. Perfekt arbetsfördelning :-)


Far på färgaffären direkt mikke kommer hem, vilket är alldeles snart. Han slutar tidigt idag eftersom det är skärtorsdag!


RSS 2.0