Vilken kyla!

Så oförskämt kallt det är ute!!! -19 grader! Helt vansinnigt!

Joakim missade sin buss i morse så jag var tvungen att klä på hela hopen och skjutsa honom till Balderskolan! Hurvas så kallt det var. Knappt man överlever när man går ut och röker.

Är samtidigt glad att det just är idag när jag ändå inte kan gå ut och gå. Men arg blir jag om det är lika kallt på torsdag och fredag!

Skönt att börja klockan 14 idag. Har njutit hela förmiddagen av att gå omkring i mysbyxor. Bakat chokladbollar med barnen och fixat familjens middag har jag också gjort. *duktig*!

Funderar på att fara förbi en skoaffär innan jag börjar jobba. Måste ha nåt varmt att ha på fötterna när jag promenerar. Funkar inte alls med det jag har nu. Är ju faktiskt ute en hel timme och då behöver man rätt så varma skor. Kanske bara far förbi coop forum eller nåt sånt. Det är ju inte så viktigt hur gångarskorna ser ut. Bara dom är varma...

Vet helt ärligt inte hur jag ska klä mig när jag ska iväg och jobba. Skulle behöva en skoteroverall! Tänk om bilen går sönder efter vägen? Då hinner man ju frysa ihjäl innan hjälpen kommer. O hemska tanke... men fullt möjligt när det gäller våra bilar. Kallstart på forden också då inte motorvärmaren fungerar. Åååååå...

Brrrr...hurv...


viktproblem

Det var inte alls så skönt att promenera i afton. Minus 16 grader. Håret som sticker fram under mössan fryser till is... Det är nog min maxgräns för utevistelse känner jag. Hoppas det inte blir kallare!


Är lite besviken på mig själv. Denna helg förstörde hela min viktnedgång. Kan det verkligen gå så fort? Drack ju öl och jag vet att EN öl = 6 st wienerbröd! Inte så konstigt då att vikten skenade iväg. Men jag tycker ju ändå att "motionerad" viktnedgång ska hålla sig även för utsvävningar nån gång??? Okej om man sörplat i sig bantningspulver och svält sig själv, då förstår jag att man går upp om man vräker i sig kalorier. Ska det verkligen vara så här????

Blir skitsur! Och nu kommer två kvällar när jag inte kan/hinner promenera. Jobbar nämligen tisdag och onsdag kväll... Suck! Känns som att det bara är att ge upp. Så här trögt ska det ju inte gå...

Förr i tiden gick jag ner 3-4 kg på en vecka genom att promenera och vikten höll sig där den skulle vara... Men det var ju förr i tiden... på den gamla goda tiden :-) Nu är det nyare tider och saker och ting funkar inte alls som de gjorde förr. Måste kanske prova nån modern diet-metod? GI, Atkins och allt vad dom nu heter...? Kanske går ner fortare om jag kör nåt som ligger i tiden? Ska kolla upp de moderna metoderna och om det inte ser alltför avancerat ut så kanske jag försöker mig på nåt sånt...

HUR SKA MAN GÖRA FÖR ATT GÅ NER 5 KILO???? Har just sett på biggest looser igen. - 60 kg på 15 veckor!




Perfekt helg

Åååååå.....så härligt vi har haft det!

Är verkligen supernöjd med vår lilla miniweekend. Vi har haft det riktigt kul! Vi började vår lördag med att gå på stan och leta kläder. Hittade nästan genast klänningen jag ville ha :-) Jättefin var den! Hittade den på ESPRIT! Naturligtvis ingen billig blåsa, men absolut värd varje peng. Kände mig jättefin! Till klänningen köpte jag mig en fin bolero från H&M.

Sen till hotellet och vila upp oss lite. Somnade nog till och med till en stund. Lyxigt värre. Sen snofsade vi upp oss och drog ner på staden. Blev pub och sen for vi på Mollys! Alldeles folktomt på mollys, men skitkul hade vi. Systeryster kom också och roade sig med oss. Lite folk, men alldeles rätt personer :-) Vi dansade en massa och jag var så SNYGG i min nya klänning :-)

Vaknade redan klockan 6 i morse... som vanligt. Men vet ni vad.. JAG SOMNADE OM IGEN :-) Tjohooooo! Så lyxigt att få ligga och dra sig på morgonen. Vi gick inte ner och åt frukost förrän närmare halv tio.

Har varit en alldeles perfekt helg! Tack snälla mor och far, och systeryster som ordnade rummet på scandic.

Julstök #¤&@¤#%

Har nog ALDRIG aldrig varit så arg som när jag fixade mina köksfönster!!!! Ååååå, vad jag inte är road av advent... Satte upp kapporna jag sydde förra året. NATURLIGTVIS så passar dom inte bättre i år! Funkar ju fortfarande inte med stjärnor i fönstret till kappa, fast jag letade upp en stjärna på fot. Neeej, bara att flytta på de förbaskade gardinstängerna och stryka de ostrykbara vita linnegardinerna! Suck...

Har sen flyttat omkring glittriga hjärtan och lysande bollar och pappstjärnor tills jag blev less och slutligen "nöjd". Eländes elände.... Och vad gör man med alla sladdar som hänger och dinglar överallt från all elektronik som ska kopplas in i väggen? Grrrr... ska man inte bli glad och sjunga julsånger medan man håller på med sånt här tjoller??? Starkvinsglögg kanske skulle ha hjälpt? Synd att jag inte har nåt sånt då....

Sitter och funderar på packningen som ska med imorgon. Kommer ju att bli oändligt mycket. Särskillt när jag inte bestämt mig för vilka kläder jag ska ha? Måste nog ta med mig en massa ifall jag inte hittar nåt på stan imorgon heller... Hårtork, plattång, skor, allt smink... ja herregud, måste ju ha med mig ALLT!

Positiva tjejen... jag vet. Men jag ser verkligen fram emot morgondagen :-) Kommer att njuta av varje sekund!

Mycket att göra nu....

Vaken igen! Blev inte många timmars sömn för min del. Men det är mitt eget fel som ställde väckaren. Tänkte innan jag somnade (vid 9-tiden) att det skulle vara skönt att hinna med nåt denna dagen... just nu känns det som att jag skiter i allt "görande" som jag tyckte jag skulle hinna med... är sååå trött!

Fortfarande snöar det lika ihärdigt. Håller helt ärligt på att vara riktigt spyless på denna vinter REDAN! Visst kan det väl sluta snöa en STUND i alla fall? Behöver ju fara ut med bilen och storhandla... lön idag betyder ju att det är dags att fylla skafferiet :-)

Sen så småste jag ju städa här hemma. Renbädda sängar och göra lite fint. Mor och far ska ju bo här i helgen! Stress, stress... Och om man nu lix städar... är det inte lika bra att julstöka då när man ändå håller på??? Nä, fy vad jag har mycket att göra! Kan ju inte bara sitta här, borde redan ha börjat ju!

Någon som har märkt att jag använder ordet "ju" HELA TIDEN??? Ni ska bara veta hur många jag har deletat. Kan använda ordet flera gånger i samma mening. Helt sjukt! Är ju inte ens ett ord väl? Bara utfyllnad? Måste skärpa mig (ju)!

Nu har kaffet fått mig att vakna till. Ska ta mig ett bad och tvätta bort mascaran som jag inte orkade ta bort i morse innan jag la mig. Sen blir det att sätta igång... fram med jullådan från vinden (mikkes jobb), dra dammsugare och renbädda sängar... Jipppi vad kul!

Insnöad??

Har nog aldrig varit så rädd som när jag körde till jobbet igår kväll. Man såg absolut ingenting. Körde 40-50 hela vägen och till och med det kändes för fort. Naturligtvis så hade det ju varit hockey på kvällen. Som varje torsdagkväll. Alltså flera hundra bilar efter vägen.. och alla skapade dom enorma mängder snörök. Satt på helspänn hela vägen och var aldeles skakig när jag kom fram. Fyyy så hemskt.

Det snöar lika mycket fortfarande. Hoppas det lugnar ner sig innan jag ska hem om fyra timmar... annars fixar jag nog inte att köra hem! Hoppas också att någon snäll traktorförare kommer till denna gata på moröbacke och fixar bort snön. Här är det inte plogat NÅT sen snön började falla. Är nog fast här för evigt...?


Väder-helvete

Promenaden from HELL! Kommer just hem från min extrema powerwalk. Minus 8 grader och SNÖSTORM! Kändes inte så farligt när jag började gå, men det blev mindre roligt efter en stund.

Går under gångtunneln när det plötsligt faller ner ett ton snö en meter framför mina fötter! Plogbilen körde alltså ovanpå tunneln! Vem har konstruerat bron så att all snö far ner dår det går folk! Blir förbannad! Tänk om jag gått en sekund snabbare??? Då hade jag fått all snö över mig ju. Gissa om jag skulle ha gråtit!

Fortsätter min färd i blindo. Snön yr så det går inte att titta framåt. Kommer fram till korsningen skehamn/sundgrundsbron. Där kommer en bil sladdandes och svänger åt mitt håll! Hjäääälp! Bilen sladdar när han svänger och vid ratten sitter en karl i 50årsåldern som flinar elakt när bilen passerar mig med bara nån meter. Huh... farligt att gå där ju. Blir lite orolig när jag fortsätter att gå. Ser fortfarande ingenting. Sliter mig framåt i motvind och kastvindarna är skoningslösa! Hör ett oväsen och försöker förtvivlat blinka bort lagret av snöflingor som sitter fast på mina ögonfransar, så att jag ska kunna se vad som händer. Ser ett moln av snörök och några röda lampor som blinkar mitt i eländet. Stannar upp för att torka bort snön från ögonfransarna, vilket var ett misstag då jag har på mig lovvikavantar. Får ju förstås en massa ulltrådar/hår i ögonen istället. Blir ännu blindare!

Där står jag... en Amazon-michelingubbe i reflexväst och blinkar frenetiskt och plötsligt förstår jag vad som är framför mig. PLOGBILEN! Och den kommer på MIN sida. Han kommer att köra över mig hann jag tänka. För han ser väl inget heller i denna snörök. Och vart ska jag ta vägen??? Kan ju inte ställa mig på sidan för han plogar ju hela vägen in mot diket. Måste alltså ÖVER VÄGEN på andra sidan. Helt förblindad av snöröken springer jag över till andra sidan av vägen och hoppas att ingen bil ska köra över mig.

Puh.... Tredje gången under denna promenad som jag var nära döden!

Var nog inte meningen att jag skulle ut och gå denna dag. Kortade ner rundan med en kvart. Tyckte jag förtjänade en kvart mindre lidande idag...

Adventpynts-stress

Kikar ut på grannens tomma köksfönster. Känner stressen komma smygandes... Antar att det är julfint i deras fönster om en timme eller två. Ser att dom står och jobbar febrilt. På jobbet har Erika Andersson varit dulktig och gjort jul både i kök och tv-rum...

Orkar inte ens tänka ut var jag har alla grejer. Har för mig att jag köpte en massa nytt förra året. Bland annat en guldig boll som lyser. GULD???? Inte vill väl jag ha guldigt i mitt kök. Hur tänkte jag där? Blev nog inspirerad och meddragen i min arbetskompis Beatas frossa i julsaker :-) Jag handlade nämligen en MASSA saker när vi två var och handlade med jobbet. Köpte till och med några kvistar som ska placeras i en vas eller dylikt, i sann Beatastil. Tyvärr så är jag inte lika duktig som henne att få till det. Är inte så pyntig av mig. Tyvärr....

Så i år blir det nog något enklare i fönstret. Har röda linnepaneler eller vita dito att välja på. Vill helst ha en kappa bara, men jag har för mig att jag testade det förra året? Blev så konstigt med allt som ska hänga i fönstret. Hur hänger man julstjärnan om man har en kappa???? Hela stjärnan UNDER gardinen... eller ska den bara sticka fram och anas bakom gardinen???? Nääää, alldeles för komplicerat. Ska man ha grejer hängandes i fönstret så måste man nog ha panellängder....

Undrar vad Mikike säger när han åter igen måste flytta på gardinstångsfästena? Måste förlänga stången om jag ska ha paneler... annars syns inte fönstret.

Näää, vill inte tänka på eländet! Nu ska jag ut och röka och titta på grannens fönster som nu redan fått sig EN knallröd gardinlängd :-)


Tre kilo

Torsdag morgon... Vi närmar oss lördag :-)

Funderar på att fara in på stan idag, men samtidigt så behöver jag ju sova. Helst mellan 9-16. Ska ju ut och jobba en till natt ju! Tänkte fara in till frösunda nu när jag slutar. Ska lämna in lönerapport och en massa kvitton. Helst så skulle jag ju bara vilja skynda mig hem och lägga mig under täcket.

Har varit förvånansvärt pigg denna natt. Och jag som inte ens hade tid att sova igår... Låg i sängen mellan 17-19, men småsov bara lite då och då. Börjar känna att jag ger upp klänningletandet. Känns riktigt jobbigt! Blir nog ändå bara nån pub vi ska på och då är det inte så noga... Värre om man ska på mollys eller statt.

Vid närmare eftertanke är det inte ens säkert att jag orkar fara ner på frösunda känner jag. Börjar faktiskt känna mig riktigt trött nu. Kanske far imorgon bitti istället..? Hmm.. antar att jag är lika trött då?

Förresten... vägde mig igår. HELA TRE KILO har jag gått ner! Bara genom att motionera! Det där med att äta mindre och nyttigare har jag inte orkat bry mig om.... Blev dock ingen promenad igår, men 4 timmars rännande på stan måste väl också räknas som motion?

Täcke, kudde och varm vetekudde... å, vad jag längtaar. "Bara" två timma kvar!

Storhandlat...?

Har gått på stan idag... *suck*. Hur kunde jag längta så mycket efter det??? Började med H&M. Provade en massa fina festblåsor. Tyckte nog att de flesta var riktigt snygga... Hängde undan en till imorgon. Fortsatte på ALLA andra affärer. Har provat kläder i sinne! Och letat skor! Tydligen är det slut skor i Skellefteå??? Finns INGET jag vill ha. Annars brukar man ju åtminstonde hitta ETT par snygga, som bara finns i storlek 37 eller nåt sånt, men inte ens det fanns!

När jag gick omkring i alla affärer på jakt efter klänningar så tänkte jag på den jag lagt undan... Var den verkligen snygg??? Nääää... den vill jag nog inte ha. Så paniken börjar ju naturligtvis sprida sig i kroppen efter två timmar på stan. Bara fara och parkera om bilen. P-passet räcker ju bara två timmar. Bytte till en annan parkering och stod där i TVÅ timmar till!!! Har alltså varit på stan i FYRA timmar! O herre gud! Hittade ett par strumpbyxor som jag köpte till den tänkta klänningen som jag fortfarande inte hittat. Köpte en julklapp till en av sönerna samt kollade in vinterjackor till Jocke...

4 timmars strosande på stan resulterade alltså i ett par strumpbyxor och en julklapp!

Hittade en klänning på BERLINS (heter det så). Dyr som bara den, 900 kr! I min panik så var jag villig att betala det för en klänning jag ska ha EN gång. Gick omkring med den länge inne på affären. Den var verkligen cool. Men det är egentligen bara en enkel trikåklänning och det tycker jag inte är värt 900 kr så den hamnade på sin plats i affären igen.

Suck.

Vad ska jag nu göra? VILL ju verkligen ha en klänning! Måste nog fara på stan igen då? Men vart då? Har ju varit på alla ställen. Ok, kanske några udda affärer kvar att undersöka... men FY SÅ JOBBIGT! Av med jacka, mössa, tröja och kofta 100 gånger igen. Känns inte lockande alls.... Tur jag hade mössan ändå, för man är inte fin i håret när man provat ett antal klänningar i olika material. Statiskt och djävligt.

Jag var sååå lycklig när jag kom till stan, men väldigt besviken när jag for därifrån!

snöoväder och hosta!

Vaknar till ett tio cm tjockt snölager som ligger på bilen. Och det snöar oavbrutet, yr och blåser! Fy säger jag bara!

Fick faktiskt sova till kvart i sex denna morgon. Trodde jag ju inte.. Denna morgon så har barnen lekt som små snälla lamm, så det bådar ju gott för dagen :-) Igår slogs dom direkt dom steg upp! Hoppas deras goda humör håller i sig till klockan tolv när dom ska på dagis...

Funderar på att beställa en tid hos farbror doktorn. Har fortfarande en besvärlig slemhosta. Är tät i näsan och känner mig orkeslös. Har nu varit så här i närmare tre månader och det känns ju inte normalt. Tror jag är på min fjärde nezerilflaska och jag vet inte hur många bisolvonförpackningar jag förbrukat. 5-6 stycken + en flaska theracough (stavas det så?). INTE bra...

Kom på att jag nog inte törs lägga mig i solariet innan helgen. Då kommer det väl riktigt att bryta ut... denna förkylning. Vill inte få feber och bli liggandes. Nää, får helt enkelt vara vinterblek/blå/grå ett tag till!

En sak till.. Borde man inte bli starkare i kroppen/ryggen av att motionera? Jag blir bara mer och mer ofärdig! Är stel som en gammal gubbe i ryggen, och höfter och knän har börjat krångla mer än förut. Svanskotan gör lika ont som förut. Som att man blivit sparkad av en häst på svanskotan... Eller brutalt halkat omkull och landat på den.

Kanske bara är ännu ett ålderstecken? Håller nog på att vara riktigt riktigt gammal... faller väl snart isär?


Oj så plågsamt...

Promenad nummer två för dagen blev inte så rolig. Glömde nämligen tömma blåsan innan jag for. Halva vägen, det vill säga i 30 minuter var jag AKUT kissnödig! Så där så man måste stå och stampa om man står still...

Oj oj oj så jobbigt det var. När jag kom in på min gata då var det liksom överakut. Tänkte plinga på hos nån granne och låna toaletten :-) Men höll mig HELA VÄGEN till mitt hus, sprang över ungar och kastade mig in på toan. Det kom en tår från ögat när jag ÄNTLIGEN fick tömma blåsan. Vilken prestation alltså! Puh..

Jobbig dag idag med bråkiga barn. Jag som varit så nöjd i flera dagar för att dom leker så bra ihop. Tydligen så är det över nu för nu bråkar dom om ALLT! Ska bli riktigt skönt att lämna dom på dagis imorgon och FARA PÅ STAN! Kommer att måsta stressa eftersom jag ska hinna sova också. MÅSTE verkligen sova, för jag är ganska säker på att jag måste stiga upp väldigt tidigt imorgon. Alva är redan på väg att somna och klockan är ju bara sex.. Gissar på att hon kommer att vakna vid femtiden... suck!

Skulle behöva besöka solariet ett par gånger också. Undras när jag ska klämma in det i mitt pressade schema? Måste ju hinna med min entimmespromenad efter jag sovit imorgon. Blir väl just innan jag far och jobbar antar jag. Ska försöka klämma in solariet på torsdag när jag vaknat efter jobbnatten... och samma på fredag kanske..? Å, så SMAL, VÄLTRÄNAD och BRUN jag kommer att vara till helgen :-)


Jobbigt att va ledig...

Rensat avloppet från badkaret, skurat toagolvet, sytt gardiner till Jockes rum + tvättat hans fönster. Sen en promenad till konsum med tvillingvagnen! Är helt knäckt! Var svettigare efter den promenaden än efter min timmespromenad. Ofattbart jobbigt att dra den där jäkla vagnen.. puh..

Tog vagnen för jag hade ingen lust att starta den iskalla bilen som står ute på gården. Motorvärmaren funkar inte så bilen är som en isbit. Har nu genomlidit den hemska promenaden i onödan, för när jag kom hem stod Jocke i hallen och ville ha skjuts till tandläkarn. Skit också... Bara att skjutsa honom då. För långt och kallt att gå för en stackars tonåring. 3 km. Trodde han skulle ta bussen från skolan direkt till skelleftehamn, men tydligen for han hem när det blev lunch. Tyyypiskt! Han ska i alla fall få äran att gå ut och skrapa rutorna på bilen.

Sen blir det att fortsätta med städningen av toaletterna och tvätta en massa tvätt... suck. Att det aldrig tar slut med jobb här hemma.

Biggest looser

Har suttit och tittat på finalen i Biggest looser sverige. Wow säger jag bara. 75 kilo gick vinnaren ner!!!! Inte klokt ju. Själv kämpar man på med 6 ynka kilo som ska bort. Ska det vara så svårt då? Men det går faktiskt neråt. Har nu tappat 2,4 kg helt utan att banta. Bara tränat och gått mina powerwalks. Känner mig riktigt nöjd! Sakta men säkert.... Blir jättepeppad när jag ser program som Biggest looser. Det GÅR ju faktiskt!

Är glad att temperaturen blev lite humanare i afton. Var ju svinkallt på dagen, men när jag gick min promenad så var det "bara" - 8 grader! Känner en enorm skillnad på min mage måste jag säga. Har blivit mindre plus att det finns MUSKLER i den helt plötsligt :-) Blir superpeppad! Pepp, pepp!

Längtar till onsdag då jag ska fara på stan och inhandla nått nytt och fint att ha på mig i helgen. Älskar att få gå och strosa på affärer alldeles själv i min egen takt! Åå.. vad jag har mycket att se fram emot. Både onsdag OCH lördag :-)

Ledig imorgon, vilket betyder lekdag med barnen... eller nån sorts städning. Kul...?



Kalla kinder

Jobbat hela dagen och sen promenerat samma runda idag igen. Inte lika skönt som igår eftersom termometern visar på -10,9 grader! Kändes lättare att gå rundan idag, jag bara flöööög fram :-) Det var bara kylan som fick mig att vilja bli skjuten så jag fort fick dö en smärtfri död! Mina kiiiinder! Är ju ömtålig som en liten bebis när det gäller kyla. Allt är min mors fel, som drog ut mig på världens längsta promenad när jag var ca 5 år. Vi gick rundan runt gruvan. Det finns två rundor och vi gick den lååånga rundan.

-20 grader var det och jag satt mestadels i pulka. Hon hade sin väninna med sig och dom gick och surrade med varandra hela vägen. Och där satt jag på pulkan och förfrös mina kinder. Dom svällde upp och blev alldeles vita! Såg inte klokt ut. Ont gjorde det också... Var alldeles förstörd i flera dagar! Traumatisk barndomsupplevelse :-)

Sen den dagen tål jag knappt nån kyla alls. Förfryser kinderna nästan direkt! Så patetiskt! Sitter nu här med hettande kinder. Dom håller väl på att tina upp. Mikke sa jag var alldeles vit i ansiktet, men det känns snarare som jag har en vinröd nyans..

Synd att det ska vara kallt hela denna vecka. Jag som just kommit in i  ett träningsberoende...eller nåt! Men det ska inte få stoppa mig. Får väl ta en annan kortare sväng om det blir för jobbigt för mina runda bebiskinder :-)

Tog med mig mikkes GPS/telefon denna gång. Ville veta hur lång min runda var. Tyvärr inte så långt som jag trodde. 6,6 km bara. Men jag har hållit en medelhastighet på 6,9 km/h. Maxhastighet 7,1 km/h. Inte illa! Skulle säkert ha gått fortare om jag inte var tvungen att stanna var femte minut för att stänga av larmet på mikkes telefon. Glömde att det är söndag. Mikke har ställt ett vansinnigt irriterande larm på telefonen där det står att katten Lydia ska ha sitt p-piller. Det ringer vaaarje söndag! I hate it!!! Naturligtvis så kan jag ju inte stänga av larmet heller. Trycker på allt som går att trycka på, men tydligen så snoozar jag bara det förbannade larmet så det börjar om igen efter en stund. Grrrr! Blev skitförbannad! Mest på mikke som skickar med mig en sån värdelös telefon på min powerwalk!

Nåja, fick av den på nåt sätt när jag hade en kilometer kvar. Dumma dumma telefon!!! Det roliga är ju också att det bara finns TRE knappar på telefonen! Hur kan man då misslyckas 10 gånger med att stänga av den???

Ska ALDRIG byta till en modern telefon!


Längtar till NÄSTA helg ♥ ♥ ♥

ÄNTLIGEN har jag hittat en entimmesrunda! Usch och fy så jobbigt det var! Måste nog dra ner på takten lite om jag ska gå så långt känner jag. Var helt slut när jag kom hem. Särskilt i armarna..? Måste ju svänga enormt med dom alltså? Undras hur DET ser ut???? Äh.. vem bryr sig.

Nästa helg ska jag och mikke få roa oss stort. Min kära mor ringde och frågade om vi inte ville ha barnvakt den 27e??? Ehhee...JA, självklart? Hon tyckte att jag och mikke skulle bo på scandic hotell och gå ut och roa oss, så då ska dom sitta här och ta hand om alla barnen... WOOOOOWWW! Fatta vilken grej! Dom kommer mitt på dan på lördag och då far vi ju genast iväg och kommer inte hem förrän på söndag! Så himla underbart! Jag har verkligen världens bästa föräldrar! Har ALDRIG varit ifrån barnen så länge... Håller på att längta ihjäl mig!!!!!!!!!!!!

Kruxet är ju bara att om jag ska ut och roa mig så måste jag ju ha några kläder att sätta på mig! Hur ska jag hinna fixa det då? Kanske får satsa på shopping på lördagen när vi far hemifrån kanske redan efter lunch??? Lite riskabelt ifall jag inte hittar nåt. Måste alltså fara i veckan. Får offra några av mina sovtimmar och åka in när jag lämnat ungarna på dagis. Har ju nattpassen denna vecka...

Åååååå, det ska bli så kul :-)

Jobb

Lördag morgon. Upp klockan 05.45. Jobbhelg!

Känns verkligen trist att fara och jobba när alla andra är hemma. Verkar bli perfekt uteväder idag också. Bara -3,5 grader nu på morgonen.

Igår var jag duktig och powerwalkade. Tog en helt annan runda. Gick och gick och gick. Kändes som att jag gick flera miiiil. Men tydligen så tog det bara 40 minuter. Den nya rundan var alltså bara 3 minuter längre än den gamla! Helt ofattbart! Måste alltså förlänga även denna runda nu då. Vill ju gå i en timme! Blir nog att göra det när jag kommer hem från jobbet...

Nu dusch och göra sig klar för jobb.

Barnbidrag = ICA maxi

Har varit iväg till maxi och "storhandlat". Köpte en ny overall till Alva, tyvärr så blev det en rosa. Köpte en till Viggo igår, svart och neongrön, skitfin! Tänkte det skulle finnas nåt liknande till Alva, men då fanns det bara svart med blått på!!! Var alltså tvungen att köpa den helrosa.... Mikke som är så less på rosa... så även jag! Men jag KAN bara inte köpa nåt som är blått till henne. Alla andra färger funkar. Synd jag redan köpt den gröna till Viggo.

Köpte även chokladkalendrar till barnen och gissa om dom haft roligt! Dom springer omkring här och har choklad hela vägen upp till öronen :-) Vet inte vad som hänt, men denna vecka har dom varit helt underbara. Dom leker TILLSAMMANS hela tiden och dom har verkligen roligt. Dom vill absolut inte bli störda heller... Helt underbart! Har det äntligen vänt?

Alva har väl kommit ikapp i ålder nu så hon kan hänga med i Viggos fantasilekar. Dom leker invecklade lekar, som naturligtvis kräver en massa oreda och stök. Det är alla leksaker på golvet... små bunkar med vatten och cornflakes som röres omsorgsfullt med små slevar. Antar att det är dockorna som är hungriga. Har bestämt mig för att låta dom leka utan att gå dit och gnälla över stök, nu när dom äntligen leker ifred!

När mikke kommer hem ska jag ta min powerwalk. Har ju hoppat över den i tre dagar nu. Två jobbkvällar också igår när vi fick besök av Åsa. Var inte så sugen på att promenera efter 21 igår.

En och en halv timme kvar.....


Viggo & Alva ♥ ♥ ♥

Äntligen har bilderna från dagisfotograferingen kommit! Världens finaste Alva och Viggo.

♥ ♥ ♥





♥ ♥ ♥


Åsa och lille Ragnar på besök.

Totalt värdelöst besök på barnkliniken. Uppföljning från när han var inlagd och sjuk. Dom frågade hur han mår nu...? Tja... bra..! Ok. Då var det klart. Bara att klä på ungarna och fara hem. Proverna som togs var bra också... Kunde väl ha avklarats på telefon!

Ikväll har vi haft besök av Åsa och lille Ragnar. SÅÅÅÅ himla söt bebis :-) Viggo blev överväldigad. Tror han blev kär i både Åsa och Ragnar. Han satt och strök honom på huvudet, läste böcker för honom. Han satt och väntade på att vi skulle fika klart, för sen ville han att Ragnar skulle följa med honom upp på övervåningen och titta på när han spelade bolibompaspelet på datorn :-) Så gulligt!

Jag har verkligen fått sköta och lukta och mysa... Ååååå, så mysigt! Skönast är ju att det inte är min egen bebis :-) Bara att lämna tillbaka honom när jag retat upp honom med för många pussar.

Trots att han föddes för tidigt så är det en stooor kille. 2 månader och väger snart 6 kilo. Vägde ju bara 2800 när han föddes. Han växer lika fort som mina barn :-)




Viggo sköter...


och även Alva...


Ja, även jag. Å, vad vi har myst ikväll.

Skönt uteväder. -4 grader!

Leeeedig :-)

Har varit duktig idag och tagit en promenad med ungarna. Fyyy så jobbigt att dra tvillingvagnen i uppförsbackarna! Oplogat och knöligt och TUNGT! Fick ont i ryggen igen :-( Stannade en stund och pustade ut när jag tagit mig uppför backen. "Nu går vi vidare mamma" tyckte Alva efter 15 sekunder. Hon skulle nog bli en riktigt bra träningscoach. Ingen vila eller tid för återhämtning. Bara att skynda vidare....

Vi stannade till i lekparken en stund också för Viggo ville minsann INTE hem. Inte så kul i en lekpark som är helt täckt med snö... Men vi gungade en stund och åkte lite rutchkana.

När vi kom hem ville dom bada. Sen lunch. Inte en lugn stund. Nu sover min lilla docka, så jag får pusta ut en stund med bara Viggo som sällskap. Klockan tre bär det iväg till återbesök på barnkliniken... Känns jobbigt som bara den. Varför återbesök? Dom kan väl bara meddela per telefon om det är nåt med proverna tycker jag. Skitjobbigt att fara dit... klä på ungarna 100 lager med kläder som sen måste av när vi kommer dit... och sen på igen innan vi far! Ååååå, så jobbigt! Har ingen kupévärmare i bilen så det är inte skönt att sätta sig i den. Iskallt!

Näää, jag ska inte klaga så mycket. Är ju trots allt leeeedig idag! Skönt, trots en massa på- och avklädning! Borde inte gnälla så mycket om min rygg heller. Har en jobbarkompis som har det jobbigare. Häromdan "lossnade" ett revben från sitt fäste bak i ryggen. Stack ut som en knöl, strax under skulderbladet. AAAAJJJJJ! Sånt som händer, tycker hon. Bara att be nån trycka tillbaka det. Hon har en sjukdom som heter EDS...? tror jag. Innebär att man är överrörlig. Att skelletet inte sitter ihop så bra med andra ord. Höftleden kan hoppa ur led när som helst ...huh... gäller alla leder! 

Ska kanske inte klaga så fasligt mycket över min svanskota då? Men jag har ju OOONT!! Fattar inte varför svanskotan är så ond? Tar fruktansvärt ont  när jag hostar. I svanskotan! Känns ju som att några nervtrådar måste ligga lite tokigt för vem fan får ont i svanskotan av att hosta????? Är väl felskapt, för nån annan förklaring hittar jag då inte....

Sovit som en stock! ZzZZzz...

Igår kände jag mig riktigt risig på jobbet. Hostig och trött som bara den. Önskar jag kunde bli riktigt sjuk så det går över nån gång.

Denna morgon vaknade jag av min väckare klockan 7 på  morgonen. Barnen var uppstigna och lekte och hade roligt som bara den. HUR kan jag inte ha hört när dom steg upp??? Eller mikkes väckare som jag ALLTID vaknar av??? Måste ha varit helt död! Känner mig faktiskt lite piggare idag. Inte hostat särskillt mycket idag heller :-) Kanske gick över av min supersömn i natt. Jag har verkligen sovit stenhårt!

Har varit duktig på morgonen och städat ur kylskåpet. Det var välbehövligt. Hittade en massa oidentifierbara grönsaker längst ner på hyllan som gud glömt! Usch! Hemska saker... Måste nog göra ett städschema här hemma igen känner jag. Går ju alldeles för lång tid mellan såna här upprensningar. Gjorde ett schema en gång och jäklar vad vi fick städa... Det var nåt rum varje dag... eller ganska många till och med. Har ju rätt så stort hus. Det blev alldeles för jobbigt att hålla det schemat, så nu kör vi typ... ingen städning förrän det är AKUT nödvändigt. Funkar inte så bra det heller.... Tänk om man hade råd att anlita städhjälp en gång i veckan. Hur skönt skulle inte det vara då?

Fast å andra sidan så hinner man ju städa hela huset på två timmar själv, om man ger sig fan på det. Så varför ska nån annan göra det åt en? Kanske så man ska göra... Städa allt på en gång EN gång i veckan? Istället för att städa lite här och där då och då... JAAAAA! Nu blir det att införa fredagsstädning!!!! Japp, så får det bli! Jag anställer mig själv två timmar varje fredag!


Tisdag

Så... ungarna på dagis. Ett möte avklarat. Bara en tid till att passa då, innan det är dags att fara på jobbet. Måste skjutsa jocke till tandläkaren klockan ett. Han ska ju laga sina första hål. Blir nog så att han får ta bussen hem sen, annars blir det nog svårt att vara på jobbet i tid...

Tänk att det alltid ska vara nån tid att passa om man råkar vara ledig ett par timmar. Blir så less. På torsdag är det dags att fara på barnkliniken med Viggo. Återbesök sen han var så jättesjuk. Togs ju en del prover då. Dessa ska det bli intressant att få svar på. Troligtvis så visar dom inget.. får man ju hoppas!

Är sååååå himla snorig och hostig! Varför blir jag aldrig frisk??? Detta håller på att ta kål på mig känner jag. Har vaknat flera gånger i natt av den förbaskade hostan. Nu har jag varit och inhandlat ett gäng olika hostmediciner. Nåt måste ju funka! Står inte ut!!!!!


Nog är det väl själva faaaaN!

Har plågat mig igenom fem dagars nutrilettkur... äter mindre portioner och har motionerat VARJE dag! Inget godis! Okej.. farsdagstårta blev det ju... och lite blåbärspaj på jobbet idag. Men vafaaan! Nu har jag gått upp ALLT som jag gick ner och dessutom lagt på mig ett hekto extra!!!!!  Hur är det möjligt????? Blir riktigt förbannad... vet inte vem jag ska bli arg på..? Men arg blir jag!

Ger upp!

Återgår väl till soffliggande istället. Då går jag då inte UPP i vikt i alla fall. Håller mig stadigt på samma övervikt istället. Denna jojjo-vikt står jag då inte ut med. Fattar dock inte hur jag kan gå upp i vikt när jag både äter mindre OCH MOTIONERAR????

De tre vännerna... ♥ ♥ ♥

Min kompis Carita har lagt ut dessa bilder på facebook. Det är de tre bästa vännerna Nicke, Jocke och Isabell.

Dom lekte jämt tillsammans när de var små. På första bilden är dom 3-4 år gamla. Så för några år sen så tog hon en bild på dom igen. Jättesöta, med blommor i håret. Älskar dessa bilder :-)





Helt ofattbart att dom är stora nu. Skulle vara superkul med en tredje bild på dom. Vi får väl ta en ny när dom är runt 18-20 år...



Total bloggtorka

Har kommit på varför jag inte har något att skriva om på min blogg! Eller snarare var det så att min syster påpekade saken när jag skrivit att jag "bloggar" när jag är ute på mina powerwalks. Klart jag inte har något att skriva om när jag redan gått igenom ett ämne under en hel promenad. Som hon sa... när man behandlat ett ämne så lämnar man det och är redo för nästa. Jag går alltså omkring och "bloggar" för mig själv utan att skriva nåt! Tänk så mycket ni missar :-)

Nu när jag var ute och gick så tänkte jag inte på nåt alls... Rensade hjärnan fullständigt! Hade en irriterande reklamsnutt på hjärnan HEEEELA rundan. "118 800... superbillig nummerupplysning...via telefooon och sms". Väldigt irriterande, men det funkade bra!

Jobbat idag. Är döööödligt trött. Troligtvis så har jag inte återhämtat mig ännu från helgens bravader. Ändå blev det ju inte så fasligt sent. Hörde att det satt kvar folk på festen till 7 på morgonen. SJU!!!??? O maj gadd! Tur man är småbarnsmor och till på köpet farmor. Måste ju vara därför jag har hov att he mig hem i tid! Man orkar ju inte....

Två jobbkvällar kvar nu och sen ledig torsdag och fredag. På torsdag har jag halverst bokat en dejt med Åsa och hennes lilla bebis. Har ju FORTFARANDE inte sett underverket!

Det ska bli så kul att träffa dom. Måste fara iväg och köpa nåt fint till lillgossen också...

Farsdag

Idag har matt mått man som man förtjänar.... blääää! 40-årsfest igår. Vi kom väl hem vid tvåtiden..tror jag? Vi skippade bussen, fast jag hade tagit med mig gångarkläder. Blev en dyr taxi istället..

Kul att sitta och surra med folk till sena natten. Men är ju lite otränad när det gäller alkohol känner jag. Mådde INTE bra i taxin på hemvägen. Usch och fy!

Har legat i soffan hela förmiddan, och sen for vi till Boliden och firade världens bästa far! Där blev det ju förstås god mat och tårta. Mums!

Nu är det äntligen tid att krama kudden. Har längtat hela dagen. Jobb imorgon...

 

Lördag

Upp 05.30! Då var det morgon tyckte barnen. Jag hade gärna sovit några timmar till...

Klockan 7 gav jag mig ut på en powerwalk. Skönt att ha gjort bort det på morgonen. Lagom svettig och otäck nu med andra ord.

Ikväll blir det 40-års fest om vi lyckas få barnvakt. Ska höra med Jocke om han kan/ids passa sina småsyskon. Borde inte vara nåt problem tycker jag... Är faktiskt lite sugen på att dricka öl och sitta och surra med folk! Frågan är bara hur man ska få sig dit och hur ska man sen få sig hem??? Men det löser sig nog, brukar ju göra det. Har bara inte lust att lägga 400-500kr på taxi. Känns ju väldigt onödigt!

När jag är ute och går så har jag tusen ämnen som jag "bloggar" om i mitt huvud. En del riktigt fyndiga till och med. Tänker att det här ska jag komma ihåg och skriva om på bloggen sen, men i samma stund som jag kommer hem på bron töms hjärnan på allt jag tänkt på den senaste halvtimmen. Varför är det så??? Har med andra ord inget som helst att blogga om... lika bra att ge sig då. Hoppa i duschen och göra sig klar för dagen...

Så där ja...


... Nu har jag tagit min powerwalk! Det var det jobbigaste jag gjort på länge. Snöslask och snöfall. Det snöade sån där snö som inte bestämt sig för om den ska vara snö eller regn. Liknar mest is eller små små spikar, som landar på kinderna och smälter. Aj aj aj... Träffade inte på en enda människa på hela rundan, Brukar vara massor med folk som promenerar. Kloka människor som håller sig inne en sån här dag!

Men jag känner mig då nöjd för att jag trotsade vädret och gick. Överlevde ju även denna gång :-)

Snart är det dags att fara och jobba natt nummer två! Känns som att det ska gå bra för jag har då sovit bra idag, trots en irriterande hosta som väckte mig ett antal gånger. Har ett problem bara... vad i hela fridens dagar ska jag mumsa på i natt??? Är ju inte sugen på lakritsbåtar och popcorn. Det är bara gott EN natt i veckan, sen vill man inte se en lakritsbåt igen.... Svårt det här :-)

Mikke håller på att bränna ut en film jag ska ha med mig. "The boy in the striped pyjamas". Hoppas den är bra. Ser då väldigt bra ut och har fått bra betyg.

Nu blir det en kopp kaffe och sen ett varmt skönt bad innan det är dags att ge sig ut i snöovädret igen, fast med bil denna gång. Tack och lov :-)

 

nattjobb

Snart dags att ge sig ut i vintervädret och köra till jobbet. Ångrar nu bittert att jag inte tog en promenad ikväll. Jätteskönt väder ju! Har snöat och stormat hela dagen, men nu är det lugnt och +0,6 grader. Visserligen en MASSA snö på vägen. Tydligen har dom bestämt att det inte ska plogas förrän det ligger 10 cm snö. Västerbotten har högsta gränsen i landet innan dom skickar ut plogbilar...

Tänkte att jag får väl göra lite träning på jobbet istället. Lite situps och benlyft eller nåt annat som man inte blir jättesvettig av :-) NÅT måste jag ju göra. Har nämligen gett mig ut på snöiga vägar för att inhandla lakritsbåtar och popcorn :-) Ska förresten nämna att jag vägde mig ikväll igen.. jag vet, det håller på att bli en besatthet. Hade gått ner 0,2 kg till!!!!! Jaaaa! och det var ändå kvällsvikten. Känns bra :-)

Nu ska jag sätta mig och se på tv med mikke en stund innan jag far....

Fort går det ju inte....

Hittade en död mus på hallgolvet i morse. Nice. Det är min kära katt Lydia som är så duktig och drar in sin fångst för att visa upp den. Blev inte glad på henne kan jag ju säga! Begravde den långt ner i soppåsen, inte nån värdig begravning direkt. Stackars söta lilla djur...

Lovade mig själv att inte ställa mig på vågen förrän till helgen, men kunde inte låta bli denna morgonen. Det här med att följa regelboken med måttlig mat och motion verkar ju inte göra nån stor skillnad på vågen. Vem har tålamodet att följa den regeln? Ett kilo i veckan eller kanske ett halvt är väl vad det brukar resultera i? Man blir ju inte så peppad direkt. Har nu gått ner... om jag räknar med de fem dagarna med nutrilette 1,7 kg. Gick ju ner 2,5kg med nutrilette, men gick ju naturligtvis upp när jag slutade och dessutom frossade i godis och paj. Gick upp 1,5 kg efter det. Har med andra ord gått ner -0,7kg med den nya metoden... Har slitit och motionerat i 6 dagar! Inte går det fort inte....

Oj så mycket siffror det blev :-)

Hoppas vädret lugnar ner sig innan kvällen så jag får ta en promenad innan jag ska fara och jobba natten. Just nu så ser man knappt ut för det snöar och blåser åt alla håll på samma gång. Blääää!!!!

Nu ska jag "stå ut" med förhoppningsvis snälla, rara barn som älskar varandra och leker och är sams, till klockan tolv då de ska på dagis. Sen blir det att krypa under täcket och sova resten av dagen...



God natt!

Det blev en powerwalk. HELA RUNDAN gick jag också, trots att snön yrde och jag fick blunda nästan hälften av tiden. Känner att tjurskallen i mig har vaknat (jippi)!

Känns som att ryggen blir bättre ju mer jag går. Börjar släppa mer och mer... Det är en himla tur att jag bara jobbar nätter denna vecka. Inte så mycket lyft, bara av och påklädning egentligen och det fixar jag nog fast ryggen krånglar. Det var rätt vecka att få ont i ryggen! Så omtänksamt av olyckskorpen som sitter på min axel och smider ondskefulla "stoppa-tränings-planer". Väntar bara på att jag ska halka och stuka foten eller nåt... Ska bli spännande att se vad det tredje hindret blir.

Hostan har jag fortfarande kvar och det tär också på ork och humör. Tur att bisolvon finns. Alva och Viggo hostar också, särskilt när dom lägger sig. Ve och elände...

Hungrig är jag också... Har ju slutat nutriletta och försöker istället äta MINDRE och inga mackor eller andra onyttigheter. Ska BARA äta sånt (onyttigheter)på mina nattpass som är varannan vecka. Borde ju få synda två nätter på 14 dagar ändå...? Ska dricka ett glas vatten nu och gå och lägga mig..


trött.. ont.. stel.. less!

Det gick bra för Alva på Barnkliniken. Vi fick ju en remiss dit för ingen kunde ju svara på vad hon hade för återkommande smärtor på nätterna. Hon vaknar ju nu och då med en otrolig smärta i underliv/livmoder/njurar/tarm?????  Läkarna på vårdcentralen och på akuten har sett ut som frågetecken. På barnkliniken visste dom mer, om än inte så mycket. Dom visste direkt vad det var.. har haft in många små flickor med samma symptom. Dom vet inte VAD det är, men dom "vet" att det försvinner med tiden. Att anfallen kommer mer sällan för att sen försvinna helt. Det lät ju betryggande, men samtidigt så vill jag ju veta vad skjuttsingen det är som är fel???? Om nu så många småflickor lider av detta varför har ingen orkat ta reda på vad som är tokigt? Det syns ju verkligen att det är smärtsamt.. vad det nu är.

Jag tror dom har rätt i att det försvinner med tiden, för nu var det ett tag sen hon hade ett anfall. Allt glesare mellan dom i alla fall...

Jag har i alla fall blivit lite bättre i ryggen. Har inte ansträngt mig på något sätt på hela dagen. Tror ungarna är rätt less på att höra att "... nä, mamma kan inte göra det för jag har ont i ryggen..." Ganska glada blev dom då när pappa kom hem. Alva har klättrat på honom, flygit, snurrat, busat... allt som hon velat göra idag men inte fått p g a en tråkmamma! Har verkligen känt mig värdelös... Har knådat ihop en chokladbollssmet, som dom sen fick rulla själva. Det är allt jag gjort.

Känner mig helt trött och slut av att gå omkring som en stelopererad idiot. Känner inte ens för att ta en promenad och det är ju katastrof! MÅSTE ju det ju! Antar att jag skulle känna mig lite piggare och på bättre humör efter en riktigt snabb promenad. Både av promenaden och av att fly huset en stund...

aj aj aj...

Lika ont i ryggen idag! Snacka om att man blir handikappad och begränsad när ryggen är paj! Är ändå rätt duktig på att röra mig tycker jag. Om jag böjer mig riktigt riktigt ssssaaakta så går det faktiskt. Har fått på mig sockar och långkallingar *stolt*. Även lyft upp Alva på skötbordet och bytt blöja på henne!

Men nog är det jobbigt... Har inga starka värktabletter heller. Hur långt kommer man med ipren och alvedon? Kompade dessa igår och blev snurrig i huvudet...? Men inte tog det bort nån värk inte! Näää, helt värdelöst!

Tur att barnen är samarbetsvilliga när mamma är "stackars". Har inte behövt lyfta och böja mig så mycket för deras skull. Alva har en tid på Barnkliniken idag och då kommer mikke hem och tar henne dit. Jag skulle inte fixa att fara dit med båda barnen, lyfta in dom i bilen, spänna fast dom(ve och elände) och sen klä på/av dom vinterkläder ett antal gånger... Tur jag har en snäll sambo som kan flexa lite som han vill från jobbet.

Skott i ryggen!

Pang! sa det bara... Och ryggskottet var ett faktum!

Står inne på toan på jobbet och duschar frökenfräken, lutar mig lite framåt och .....ser stjärnor! 1000 knivar skär in i min svank/svanskota! Helvete också! Kunde inte röra mig ur fläcken... flimmrar...kroppen vill nästan tuppa av av den hemska smärtan.

Tur vi hade dubbelbemanning på jobbet idag. Stackars söta snälla rara Beata fick göra allt grovjobb resten av dagen medan jag gick omkring och vände och vred på mig och försökte hitta en ställning som inte gjorde ont. Såg säkert lustigt ut :-)

Hittade en ställning som funkade i alla fall. Om jag svankar ryggen och drar axlarna långt bakåt.. bröstar upp mig. DÅ gör det inte ont. Då kan jag gå obehindrat :-) Men till vilken nytta är jag då som personlig assistent? Ingen alls... kan inte ens nästan böja mig framåt. Tar helt stopp! Faaaaan också! Ser ju ut som en idiot dessutom!

Hittade två värktabletter i min väska som jag svalde för att fixa resten av arbetsdagen...

Hela dagen har jag längtat efter min powerwalk som jag skulle ta när jag kom hem. Knaprade två tabletter tilll och tänkte att det kan ju kanske bli bättre om jag går...? Bestämde mig för att prova en kortare runda. Hade mobilen med mig ifall mikke skulle behöva hämta mig någonstans. Men det gick riktigt bra ändå måste jag säga. Går ju som sagt bra att gå om jag lutar mig lite bakåt och bröstar upp mig... Jobbigt var det dock i de branta uppförsbackarna. Prova gå bakåtlutad i uppförsbacke säger jag bara! Helt omöjligt! Skar som knivar när jag var tvungen att luta mig framåt för att inte trilla bakåt... MEN JAG ÖVERLEVDE! Är nöjd att jag ändå for ut och gick trots allt. Verkar inta ha gjort varken av eller till på ryggskottet...

Är det inte typiskt att när jag ÄNTLIGEN för första gången i livet VILL TRÄNA, då ska jag drabbas av än det ena och än det andra..? Först förkylning och hosta och nu ryggskott! Kanske är det ett tecken på att jag inte ska träna..? Börjar ju undra. Har inte haft ryggskott på flera år, varför nu????

Finns inga genvägar!!!!

Detta måste ha varit världens längsta dag... Den tar ju aldrig slut! Tiden har stått stilla efter lunchen. Fattar inte varför vissa dagar blir så här??? Har jag för lite att göra kanske? Går som bara omkring och väntar på att kilona ska rasa från min kropp... Går ju dåligt måste jag säga.

Det blev en powerwalk i morse i alla fall. Nemas problemas med hostan. Funderar på att ta en till i kväll när barnen somnat. Inga problem alls att gå med täckbyxorna. Lite svettigare bara och lite mera motstånd. Måste ju ligga i nu om jag ska se nåt resultat och minskning av kroppsmått! Ställde mig på vågen efter promenaden i morse och blev än en gång besviken!

Nutrilette är ju bara SKIIIIT! Paketet tog ju slut så jag har ju ätit sen lunch på lördag. Tydligen så satte sig allt direkt på kroppen igen. 0,8 kg till så är jag tillbaka där jag började. BLIR SÅ FÖRBANNAD! Visserligen så åt vi godis igår, men vaddå???

Näää, jag får hitta ett annat sätt! Dra ner på mat och go´saker och helt enkelt powerwalka varje dag! Följa regelboken helt enkelt! Finns inga genvägar alltså! En hel veckas kämpande helt i onödan! Fast å andra sidan så har jag ju blivit peppad på att träna och det är ju inte fy skam. Skulle jag nog inte blivit utan denna veckas kämpande... En sak är då säker och det är att jag ska inte väga mig förrän nästa helg nu!

Känns faktiskt riktigt skönt att gå sig alldeles svettig! Trodde inte jag skulle säga det nån gång... Tänk om jag håller på att bli beroende??? (Yeeees! hoppas!!!) Pepp,pepp..

Host host och snörvel...

Vaknar med en rejäl förkylning i kroppen. Hostar som en tok. Samma sak med Viggo och Alva. Hur kul är det då när man vill ut och tokförbränna kalorier. Känns inte bra att ta en svettig powerwalk när man mår så här. Fast jag vill ju inte heller hoppa över en dag.

Har ju just hittat en sån effektiv träningsmetod. "Core", läste om det i nån måbra-tidning i nåt väntrum nånstans. Innebär att man drar in naveln mot ryggraden så gott det går, när man promenerar. Effektiviserar träningen med nästan 50 procent! Superjobbigt är det och man riktigt känner hur mag/ryggmusklerna får jobba :-) Orkar ju inte gå så heeela tiden, men några minuter åt gången i alla fall. Pausa en stund och sen dra in naveln igen...

Visste ju om denna metod sen förr men inte att det gjorde SÅN skillnad. Min sjukgymnast sa att jag skulle göra så när jag hade problem med ryggen. Stärker tydligen ryggmusklerna. Men jag hade ingen aning om att även bilringarna påverkades av det :-) Så nu vill jag ju bara ut och "cora".

Har tagit bisolvon och nezeril, kanske en alvedon också skulle hjälpa? Blir nog inte en morgonpromenad känner jag *host, host*, men kanske en i eftermiddag?

Victory!

Gick hela 3,7 kilometersrundan, fast jag HELA tiden tänkte att jag skulle gå en kortare sväng. Victoryyyy! Höll nämligen på att förfrysa mina lår. Jäklar så kallt det var trots att jag hade långkallingar! Just när jag skulle svänga av och korta av rundan så tänkte jag "dålig ursäkt". Gå för fan! Och det gjorde jag :-) Visserligen så var mina lår iskalla och knallröda när jag kom hem men det var ändå värt det! Måste köpa mig några varmare långkallingar. Vill inte gå med täckbyxor. Det går inte. Står inte ut med ljudet när benen nöts mot varandra... ritch..ratch..ritch..ratch. Dessutom så känns det dubbelt så TUNGT att gå med dom..? Nääää.. det går inte!

Måste hitta en längre runda att gå också. 3,7km duger ju inte! Det måste vara en RUNDA också. Vill inte gå och sen vända på vägen! Känns mycket jobbigare då :-)

Det är konstigt att man (jag) alltid ska gnälla på något och aldrig vara nöjd. Nu när jag gått ner några kilon så har jag helt plötsligt blivit JÄTTESKRÖVLIG på halsen! WHYYYYYY? Visserligen så kan jag ju förstå det eftersom när jag går upp i vikt så sätter det sig först på halsen! Riktigt så alla verkligen ska se att jag blivit fet. Blir väl så också då när jag går ner i vikt att det försvinner runt halsen först. Frågan är ju nu då: Är det bättre att vara fet och ha dubbelhakor än att bli smal och huden under halsen ska hänga och slänga som på en kalkon????

Ja... vilket dilemma! Går det inte att träna upp halsen på nåt sätt?

Jävla paj!

Bara att he sig ut och gå nu då. - 6,7 grader känns inte så trevligt, men det är väl bara att klä sig. Är frusen och har ont i halsen. Men jag ställde mig på vägen och blev riktigt besviken. + 0,2 kg. Faaan! Skyller på den jäkla pajen!

Nu kanske man inte ska väga sig varje dag. Vet ju det eftersom vikten varierar väldigt mycket, men man vill ju se resultat ÅT RÄTT HÅLL!

Därför MÅSTE jag nu ut och promenera fast jag känner mig halvsjuk... Ska bara vänta till klockan åtta då jag ska dricka min nutrilette. Tror inte jag orkar gå utan nåt i magen.

Fredagkväll

Har haft LÖRDAG hela dagen idag. Jätteskumt att JAG är ledig OCH att Mikke är ledig samtidigt. Helt underbart att det bara är fredag ju. Har ju hela lördan kvar imorgon :-)

Har suttit och tittat på idol och ätit annanaspaj. Jag vet, låter inte bra när jag bantar. Har varit sugen på det hela veckan så jag STRUNTAR i att jag inte borde äta det. Helt galet gott! Känner mig ändå nöjd med mina 2,5 kilo som försvunnit så snabbt och enkelt. Hälften avklarat nu då! Målet är 5 kilo. Gick fort i början, men nu verkar det gå lite trögare. Bara 0,1kg senaste dygnet. Undras hur det ser ut i morgon?

Hoppas verkligen att vädret tillåter en powerwalk imorgon bitti. Snöar nu! Skulle inte förvåna mig om vädergudarna ska stoppa mig nu. Brukar oftast bli så och jag vet att om jag hoppar över EN dag då kommer jag att hoppa över fler. Håll tummarna för bra väder hela veckan.


Powerwalk

Kan ju inte påstå att Inception var en av de bästa filmer jag sett. Väldigt rörig och det tog en bra stund innan man fattade nåt...


Började dagen med en powerwalk. Känner mig riktigt duktig! Mikke skickade med mig sin mobil som mäter sträcka, tid och hastighet mm. Blev lite besviken när min nya runda bara visar sig vara 3,7 km. Trodde faktiskt på närmare 4,5. Tydligen har jag hållit en medelhastighet av 6,7 km/h :-) Är väl rätt okej antar jag, men imorgon vill jag nog gå snabbare ändå...

Nutrilettar idag också fram till middagen. Då blir det tacos! Och det ska jag minsann äta. Mums. Fast jag måste ju säga att det går riktigt bra med nutrilett nu. Magen har blivit van och jag känner mig inte alls hungrig. Tar mig ett päron lite då och då om hungern gör sig påmind.

När jag kom hem från promenaden i morse så var jag toksvettig. Fortsatte då med uppskrubbning av köket. Dammsög, skurade, klöste bort en massa målarfärg från golvet som stört mig sen jag målade fönster.. städade upp sopskåpet under diskbänken (fy). Fortsatte sen med hallgolvet. Är man redan svettig så kan man ju fortsätta svetta ner sig tänkte jag. Efteråt var jag totalt dränerad på energi. Nästan så det svartnade för ögonen. Kastade i mig ett päron och sen var jag igång igen :-)

Vi har just varit på Maxi och inhandlat en ny pippifilm till barnen. Pippi firar jul. Barnen älskar verkligen pippi och när det dessutom är jul inblandat så blir det ju alldeles superspännande :-) Dom längtar verkligen till julen nu. Viggo kommer faktiskt ihåg förra julen. Trodde inte det, men han minns precis vad som hände och var julgranen stod och stjärnan i granen... Alva var dock för liten förra året för att hon ska minnas tror jag.

Viktminskning denna morgon. -2,5 kg. Går sakta nu, men jag känner verkligen skillnad. Ångrar att jag inte tog mått istället för att väga mig...


Inception

Har varit duktig idag! Nutrilettat hela dagen fram till middan då jag avnjöt en massa stekta grönsaker, kyckling och ris. Riktigt gott var det att äntligen äta mat :-)

Tandläkarn med Jocke på förmiddagen. Visade sig att han hade 3 hål så det blir återbesök. Det är hans första hål någonsin! Han har inte en enda lagning och det är ju otroligt med tanke på hur mycket läsk han dricker.

Det blev en promenad med ungarna idag och lek i lekpark, chokladbollsbak och efter middagen tog jag en egen powerwalk! Sååå härligt! Ska försöka få mig iväg imorgon också... inte bara försöka. Jag SKA!

Skönt, och ovanligt att vara ledig en torsdagkväll/natt. Det var ett tag sen. Mikke har laddat hem en film så jag tror nog att det blir movietajm ikväll. Inception ska vi se. Hoppas den är så bra som alla säger :-)

Torsdag

Oj så skönt det är att vara ledig idag. Synd bara att Jocke har en tandläkartid. Måste ju skjutsa honom dit klockan 11. Det stör min ledighetskänsla. Vill inte ha NÅN som helst tid att passa!

Igår fick jag för första gången använda det nya systemet för lönerapportering. Gick ju hur bra som helst! Inte alls svårt... Men det var lite pirrigt i magen när jag slog numret...för tänk om jag skulle göra feeel? Hemska tanke :-)

Idag kommer den nya torktumlaren till jobbet också. Är glad att inte jag är där och tar emot, för då måste ju JAG förmedla instruktioner till alla andra om hur den funkar.... eller dom kanske inte visar sånt dom som installerar? Följer väl med en instruktionsbok som man inte förstår sig på. Tycker alltid det är jobbigt att lära sig nya maskiner. Men det ska bli skönt med en tumlare som funkar. Blir ju en hel del tvätt på jobbet.... Skulle gärna ha en hemma också! Vill VERKLIGEN ha en! Mikke är inte alls lika angelägen. Bryr sig inte speciellt om knöliga kuddar och nya handdukar som ALDRIG går att använda för att dom behöver tumlas!

Köpte ett gäng svarta handdukar som aldrig slutar "fälla". Går ju inte torka sig med dom fast jag tvättat dom minst 20 ggr. En torktumlare får ju bort allt sånt ludd. Har även förstört nya vinterjackan jag köpte i fjol. Tvättade den och insåg försent att den måste tumlas. All stoppning låg i fina runda bollar i hela jackan. Bara att kasta!

Viktminskning denna morgon : -2,4 kg. Tjuvåt en gokaka som Mika bakade på jobbet igår. Trodde jag skulle gå upp av det faktiskt. Puh... fortfarande går det då neråt!




HEMMMMMA!

Ledig i 4, FYRA hela dagar nu! Så OTROOOOOLIGT skönt det känns. Har krypit in i pyjamasen nu och vill helst ha på mig den i 4 dagar känns det som....

Ska joina alla andra i huset nu. Dom ligger och sover allihopa. Så klokt av dom....


Två små systrar

Två mycket små systrar med otroligt lockigt hår :-) Hittade denna bild i min mobiltelefon. Tog några bilder på gamla foton när jag var i Boliden för något år sen. Ville väl ha dom för att se om något av barnen liknade mig...? Hårfärgen har dom då fått, men lockarna delade jag inte med mig av :-)


Marie och lilla Erika



Mätt i magen!

Har redan brutit mitt nutrilettlöfte :-(

For och handlade med barnen och blev tvungen att stå i kö ca 5 minuter. Var bara någon sekund från att svimma av när jag stod där... Orkar inte svälta ihjäl...fy... helt utmattad!

Stekte mig två ägg och några grönsaker till lunch och det känns SÅÅÅÅ skönt i magen nu :-) Har packat ner nutrilette att ta med på jobbet och det känns som att det kommer att gå bra att leva på det resten av dagen. Man måste nog äta åtminstonde ETT mål mat om dagen känner jag. Imorgon blir det middag. Ser redan fram emot det :-)

Har Jocke hemma nu för det är ju LOV. Oj oj oj, vad han äter! Han ville ha spenatgryta till frukost klockan tio. Snäll som jag är så fixar jag ju det. Kokar ris och tinar grytan som tack och lov fanns i frysen. Säger åt honom att det här blir ju din lunch nu då... "nääää, det här är ju frukosten" säger han då...??? Måste ju också nämna att det var en DUBBEL portion han fyllde tallriken med :-)

Klockan tolv steker jag fiskpinnar till småttingarna och vips så står Jocke där och frågar om det är till honom..??? Haha.. bara att steka fler och föda upp den utsvultna pojken! Hoppas han klarar sig tills i afton nu då när mikke kommer hem. Fast det finns ju några Billys i frysen och köttsoppaburkar i skafferiet. Han ska nog klara sig. Han vägde sig för övrigt i morse och kom ut med ett stort leende på läpparna. 87,5 kg!!!! (vägde alltså 74kg i juli månad).

Tänk om man själv kunde finna sådan glädje av viktuppgång!  Tjuvvägde mig idag, fast jag inte skulle göra det förrän imorgon.. -2,1 kg :-)))))))


sömnlös natt...

Sovit som en kratta i natt. Fattar inte hur jag ska orka jobba ännu en kväll? Halva natten låg jag vaken och trängdes med Alva och vid tretiden gick jag ut och la mig i soffan. Väcktes av skrikande och hysterisk katt ute på bron vid fyra.. Hon hade ovälkommet herrbesök!

Börjar kännas jobbigt med nutrilettandet. Vissa stunder tänker jag att jag skulle kunna äta VAD SOM HELST, bara det är maaat! Sånt som jag egentligen inte tycker om ser plötsligt gott ut.. Ska kämpa denna dagen också, sen får vi se hur det blir imorgon. Ska väga mig då! Imorgon är jag ju äntligen ledig, så då kanske jag kommer mig ut på en långpromenad. Då kan jag ju i alla fall äta middag :-) 

Nu när jag bara jobbar och jobbar förbränns inte mycket. Hoppas på någorlunda väder i afton så man kan ta sig en prommis på jobbet också. Just nu regnar det!

Igår kväll var det ju jätteskönt ute, men inte kom vi oss ut. Satt som förbluffad och förskräckt och lyssnade till en helt otrolig och bisarr historia, fylld av skräck, action och rysande obehag. Delvis därför jag inte kunnat sova i natt tror jag.... Den påminde mig om hur min livssituation var för många år sedan. Tungt! Påverkade mig otroligt mycket och jag känner en stark oro...

Ska inte klaga längre över mitt händelsefattiga liv. Känner mig ganska nöjd faktiskt! Skulle inte klara av ett liv fyllt av spänning och action. Ser hellre en skräckfilm på tv som jag kan stänga av när det blir FÖR obehagligt!





olycksklippt :-)

När jag läste Helenas kommentar i det tidigare inlägget, om självklippta barn inför fotografering, kom jag att tänka på att jag äger ett foto taget precis efter en sån incident.

Fast i mitt fall så var det inte jag själv som klippte av lockarna. Det var min kära syster Marie. Vet inte om hon ville göra mig fin inför fotograferingen som skulle ske dagen efter, eller om hon bara av ren illvilja ville göra så att inte jag skulle vara finare än henne hos fotografen???? Hmmm....

Minns i alla fall hur det gick till i stora drag.. Vi var i vårt rum med orangea skrikiga tapeter och jag minns att vi hörde att mamma kom hem. Marie skyndade sig att stänga in mig i garderoben och jag skulle minsann INTE få gå ut därifrån! Och vem trotsar en 6 år äldre storasyster med en vass sax i handen? Stod där snällt tills mamma letade efter mig. Gick säkert rätt fort, för jag kan tänka mig att systeryster såg rätt skyldig ut..?

Minns inte om min kära mor blev arg, och jag har inget minne av att jag brydde mig, men jag kommer ihåg hur mamma fixade och höll på med mig när vi kom fram till fotografen...

Detta är resultatet av min systers snedklippning. Undrar varför min mor inte klippte bort ALL lugg istället för att ha kvar den där sneda. Hon kanske tyckte jag kunde komma undan med det ifall någon skulle tro att jag bara hade kammat luggen lite snett. Var det inte modern med snedlugg på 70-talet?

Haha..


Hjäääälp! Det brinner!!! ... eller brann i alla fall!

Puh... Har just lämnat två bårnstyriga barn på dagis för fotografering. Har kämpat hela morgonen med frisyrer och finkläder. Gjorde flätor i Alvas hår som jag sen skulle ta ut för att få lite fejkade lockar och volym. Bara det arbetet krävde mer energi än vad min svältande kropp orkar med.

Tog hårtorken för att få flätorna att torka snabbare. Blåste kanske en minut (maxtid för obstinat dotter), hänger upp hårtorken på sin krok( bland en massa scarfar) efter jag stängt av den. Fortsätter fixa dotterns hår och DÅ STARTAR HÅRTORKEN AV SIG SJÄLV... det knastrar och ryker och BRINNER!!!!!! Hjääääälp! Sliter ut den ur kontakten och kastar den i tvättstället, där den till slut slutar brinna. Ryker en bra stund och luktar fan.....

Fatta vad som kunde ha hänt om jag gått ut från toan efter jag hängt upp den förbannade hårtorken! Huset skulle ju ha brunnit upp!

Tänk så vansinnigt hemskt! Blev alldeles chokad efteråt. Jag har ju ALLTID hårtorken inkopplad i kontakten. Tänk om den fått för sig att börja brinna när vi sover, eller är på jobbet. Huh... gissa om jag INTE ska koppla in DEN NYA  hårtorken som jag nu måste fara och köpa! Faaan! Kan ju inte vara utan! Blir en BAD HAIR-DAY idag. Inte mycket att göra åt det för idag hinner jag inte fara iväg.

Tillbaka till de bångstyriga barnen... Alva ville ju naturligtvis inte att jag skulle göra henne fin i håret. Och hon skulle minsann inte ha det fina diademet som jag inhandlat speciellt för detta tillfälle. Tjurskalle! Viggo ville helt plötsligt inte heller bli fixad i håret. Han som brukar komma och tigga om hårspray! Däremot så ville han gärna ha det rosa diademet med rosett som hans syster inte ville ha :-)

Sen skulle jag sätta på Alva den fina nya rutiga tunikan. "Neeeej, det är ju pappas" säger hon då med trots i blicken. Klart hon trodde det.. den är ju rutig! Nog vet hon att pappa brukar ha rutiga skjortor. Inte brydde hon sig om att den var rosa och alldeles för liten för sin far. Fick slita mig fördärvad för att få på henne den *suck* vilken morgon...

Lyckades i alla fall till sist fixa till båda barnen och Alva hade diademet när jag lämnade henne på dagis. Några lockar syntes däremot inte till i håret, så allt slit var förgäves. Har provat med locktång förut och det funkar inte heller. SPIKRAKT! Detta trots att jag använde en stor klick hårmousse innan jag flätade håret, samt lite spray på flätan. Men nejdå! Håret vill inte lockas... Eller jo.. lockarna sitter kvar ca 5 minuter efter man tagit ut flätan sen rätar det ut sig till sitt normala tillstånd. SÅÅÅÅÅ IRRITERANDE!

Hoppas dom blir fina på bilderna i alla fall :-)


Barnslig humor

Alla gör det! Flera gånger dagligen. Ändå är det förlagt med skam och tabu. Varför undrar jag..?

Pratar ju förstås om prutten. Fisen eller pjutten som Alva säger :-) Oavsett ålder så har alla en åsikt om den. Får den finnas? Är det naturligt? Den ger upphov till känslor, antingen glädje eller ilska eller kanske till och med avsky. "Men för helvete..."

Hemma hos mig är den en ständig glädjekälla :-) Fast jag är snart 40 fyllda så tycker jag fortfarande att det är barnsligt roligt. Alva tycker också det är kul..."men.. haha... vad gjorde jag..? ..jag pjutta"

Kan skratta hysteriskt om jag lyckats släppa en ljudlös som sen överraskar de stackare som sitter bredvid mig..haha. Vet att även Joakim njuter av den bedriften. I alla fall när vi sitter i bilen allihopa! Mikke är väl måttligt road, men han låtsas nog bara bli irriterad. Ser nog att han inte kan låta bli att dra på smilbanden. Han är inte så dålig han heller.

För nåt år sen så var vi, jag och mikke, de enda kunderna i en liten butik i Skelleftehamn. Allbutiken heter den, där finns tapeter, fina marimekkotyger, verktyg och annat kul. Vi stod och bläddrade i tapetkataloger när jag hör ett bekant (o-)ljud komma från min sambo. Neeeej, tänker jag som tycker det är fruktansvärt skamligt att prutta SÅ NÅGON ANNAN HÖR! Helt förbjudet! Får ju bara göras i hemlighet inom hemmets fyra väggar ELLER bland vänner som man känner väl och har en outtalad pruttöverenskommelse med.... Hann ju tänka att butiksinnehavaren kanske inte hörde...? Men dåååå, då kom lukten smygande och den spred sig i hela butiken. Det var en dräpare, en sån som får blommorna att vissna och mig att skratta så det kommer tårar när vi är hemma, men får mig att vilja lägga benen på ryggen och fly i såna här sammanhang. När lukten var som värst och troligtvis fastnat i de dyra marimekkotygerna för all framtid, då kommer han fram. Butiksägaren! Känner hur svetten tränger fram under armarna... huh. Det finns liksom inget tvivel på vad det är som skett i hans lilla fina butik. Han frågar om vi behöver hjälp med nåt..?(!) Jag skrattar inombords så att jag inte kan prata och mikke han ser helt oskyldig ut. Säger att vi är ute efter tapeter till sovrummet...bla..bla. Han står alltså och pratar helt utan skam med den troligtvis chockade butiksägaren. Strongt! Fortfarande skrattar jag ihjäl mig när jag tänker på den händelsen.

Undrar när jag ska växa ifrån sådan barnslig humor?

uppblåst!

Om någon tycker jag varit lite tystlåten i ett par dagar och bloggat lite, så beror det nog på näringsbrist. Samt att jag vilken minut som helst kommer att lyfta och flyga till väders...

Lördag kväll ställde jag mig på vågen och bestämde mig! Nu jäklar ska jag gå ner i vikt!!! Köpte ett paket nutrilette när vi var och handlade med jobbet. Före jag for på jobbet så åt jag den enda påsen nutrilette jag hade hemma.. Det var allt! Nästa påse åts klockan tre! Oj oj oj, höll ju nästan på att dö av näringsbrist. Färdtjänsten strulade till det och hämtade oss sent så jag var nästan nära döden.

Fortsatte hela dagen igår med nutrilett och så även idag. Har alltså inte ätit mat sen i lördags! Är stenhård med mig själv och har inte ens tjuvsmakat av godiset vi har i skafferiet...

Det går rätt bra med hungern. Problemet är den fruktansvärt uppblåsta magen! Hade ju inte varit nåt problem om jag varit hemma och ledig från jobb. Men nu har jag ju tillbringat ALL tid på jobbet och där törs man ju inte släppa ut någon luft. Nej där går man omkring och låtsas som att man mår jättebra. Hostar till lite grann för att dölja ljudet av tarmar som jobbar förtvivlat för att göra sig av med ofantliga mängder metangas. Resulterar ju i helt vansinnigt stor och smärtsam ballongmage som då ska tömmas ut när man kommer hem, till mikkes förtret ;-)

Springer omkring här hemma hela kvällen och låter som en ballong man blåser upp och sen släpper iväg utan att knyta ihop den. Har inget minne av att jag fått såna problem tidigare av nutrilette??? Nog för att jag har krånglig mage i vanliga fall, men det här är ju löjligt!

Planen är nu i alla fall att jag ska köra nutrilette i fem dagar. Så långt som paketet räcker med andra ord. Förhoppningsvis så har jag då tappat några kilon och blivit peppad till att tappa fler... Ska försöka få mig ut på promenader också under veckan. Tror nu verkligen på den här idéen och kommer att bli grymt besviken om det misslyckas. Hoppas bara att magen blir lite bättre, för jag vill ju inte plågas till döds av LUFT! Har två jobbkvällar kvar denna vecka och det känns ju si sådär... Får väl ta en promenad runt moröbacke kanske och släppa iväg en smygare eller tre :-) Allt för att överleva! Tarmarna kan ju glömma att dom ska vinna över mig! Ska inte ge mig. Så det så!


RSS 2.0