Flyg vilda fågel



Lyssnade på denna låt i bilen när jag körde hem idag. Älskar Lisa Ekdahl och denna låt är helt underbar. Den har alltid varit en av mina favoritlåtar.  











Viggos rum

Lite av det jag gjort hittills i Viggos rum. Färdigt är det ju naturligtvis inte. Bilvägen som fortsätter på golvet har fortfarande inga mittsträck och sen så ska vägen fortsätta upp på väggen också. Till en svart hylla som ska hänga ovanför bänken. Tyvärr så var det tydligen omöjligt att hänga upp den hyllan enligt sambon..(?). Han skyllde på sned vägg och fel sorts plugg... Nåja. Oavsett om det går eller ej så ska hyllan upp! På den ska bilarna stå snyggt uppradade, tänkte jag. Det kommer ju aldrig att ske (att dom står snyggt uppradade), men kanske i några minuter i alla fall :-)

Säng och sängbord ska målas vita och fönstret ska målas färdigt också. En hel del kvar med andra ord!

Sen så fattas det ju en hel del på väggarna också. Tänkte köpa tavelhyllor att ställa alla tavlor på. Snyggare än att sprida ut dom på väggarna. Dessutom så har tavlorna en förmåga att alltid hamna på sniskan efter ett tag. Månde det vara de sneda väggarna som är orsaken... eller kan det vara tåget som dundrar förbi i tid och otid?

Rummet ser både tomt och rörigt ut på samma gång, när jag nu tittar på bilderna.
    

   

                    




Alva ställde gärna upp som modell när jag fotade rummet. Mammas lilla linslus, som är smutsig runt munnen... som alltid :-)




Mycket grönt blir det....

Sjåar på i Viggos rum så jag är alldeles slut! Hinner inte ens blogga :-) Knappt jag hinner sjåa på heller för jag jobbar ju jämt och ständigt. Men nu håller det på att likna nåt i alla fall. Snart klart!

Hittat en fin vit hylla på myrorna för 50 kr!!! Fyllde den med stora gröna korgar från Jysk, för bara 25 kr styck. Inhandlade även ett grönt överkast där för hela 50 kr. Snacka om att jag fyndat. Sen så håller jag på att måla om en gammal ful möbel som Viggo haft i sitt rum. Tror det kommer att bli riktigt bra!

Har sytt ett nytt fodral på den två meter långa kudden och matchande gardin sitter på plats. Hittade ett snyggt "väggklistermärke" (vad heter det?), som numera pryder den anskrämliga garderoben i Viggos rum. Hatar garderober! Snacka om svårplacerad möbel. Nödvändig, men ack så stor och ful och klumpig!

Så, efter ommöbleringar i det oändliga håller jag faktiskt på att vara nöjd. Nu ska jag bara inhandla en stor grön fluffig rund matta, och få den ommålade möbeln på plats. Ser fram emot det. Det kommer att bli så himla snyggt!
Ja... jag ska ju klä om en saccosäck också. Måste bara hitta något snyggt tyg.

Bilder kommer väl så småning om. Jobbar nu fem kvällar på raken. Fattar inte hur jag ska hinna nåt... Är helt slut också efter två jobbnätter. Hade ju inte tid att sova på dagarna eftersom jag var mitt inne i målarilet :-)

ps. Kikade in på Hemtrevnad igår och där fanns dom. Postlådorna! Ska köpa en i sommar. Måste bara bestämma mig för vilken färg jag ska ha. 495kr. Överkomligt... Så himla snygga!!!!

knasmonster

Har påbörjat lite pyssel och målning här hemma. Nu ska barnens rum fixas! Har inte gjort så mycket än, men ideérna är många. Har i alla fall målat en massa knasmonster på Viggos vägg. Nu pågår vitmålning av de blåa ränder och den helblåa fonväggen i hans rum också. Nu ska allt bli vitt! Kommer nog att bli en hel del färgklickar både här och där också.

Har planer för Alvas rum också. Det är bara synd att hennes rum är så litet. Skulle vilja ha så mycket därinne, men inget får ju plats...

Viggos knasmonster, som behöver ett till lager med färg :-)

      
      
      

Så här vill jag måla i Alvas rum. Älskar dessa träd!

Visst är dom fina? Kommer att få användning av de knalliga "Linda-färgerna" jag köpte tidigare :-)

solBRÄND!

Vilken dag det har varit!!!! Har solat heeeela dagen lång. Barnen har badat i poolen och vi har bara njutit hela dagen. Tyvärr så fick jag mitt straff nu. Har nog aldrig bränt mig så mycket på en och samma dag! Mina smalben hettar och svider och jag har fått såna där knallröda/rosa framsidor på smalbenen :-) Ansiktet är knallende rött och hettar som bara den. Och man kan TYDLIGT se att jag haft bikinibehån på mig. Röd på mage och bröst också. Ont i ögonen också, har nog bränt sönder dom. Har väl aldrig sett på maken. Vad är det med solen? Det var inte ens speciellt varmt ute. Satt till och med och småfrös då och då, när vindilarna kom. Kanske just därför jag inte skyddade huden. Trodde inte att solen var så stark... aj aj aj. Det här kommer att bli jobbigt. Har haft solfrossa och nu har det övergått till brinnande hetta! Hoppas jag inte får feber bara. Och jag hoppas ansiktet klarade sig från brännskador.

Har faktiskt aldrig någonsin bränt mig så här. Förstår nu hur hemskt en del människor har det varje sommar. Hoppas jag kan säga att det var värt det, imorgon. Är jag lika röd då så blir det inte kul. Men jag tror och hoppas att färgen då har övergått till en mörk solbrun nyans :-) Fast pannan ser ut att kunna vara röd i några dagar...

Så här går det när jag äntligen får vara ledig en dag när solen skiner. Tur jag ska jobba mycket nu då under en period. Nu är det färdigsolat för min del!


Storm, skräck, orkan!!!!

Gården är städad!!! När jag vaknade igår efter bara någon timmes sömn så var plötsligt allt på gården bortstädat! Bilen står i garaget och skottkärror och krattor är borta. Leksakerna i friggen och bara det nödvändiga står framme :-) Helt fantastiskt! Tror bestämt att någon liten hustomte läst mitt morgongriniga inlägg... 

Undrar om sambon nu förväntar sig att jag ska köpa nya blommor till rabatterna och nya krukor till altanen..? Han kanske också längtar efter lite "piff"?

Igår hade vi orkan här i Ursviken! Var absolut livrädd! Våra björkar som står runt huset och har en höjd på ca 20 meter såg inte ut som att de skulle stå kvar. Jag hörde hur det knakade oroväckande i stammen på den största björken. Min oro förstärktes när jag genom köksfönstret såg granngubbarna iklädda både keps och stängd jacka, stå och kisa över vårat tak. Det såg ut som att dom var redo för grovt arbete, eller så var dom bara pratsugna över den stundande katastrofen. Dom brukar bara samlas när det är nåt stort på gång. Har dom dessutom kepsarna på sig då är det allvar. Jag var så rädd! Magen vände sig ut och in och jag var helt säker på att träden skulle ramla över huset. Eller att de som står närmast järnvägen skulle lägga sig över rälsen. Mikke sa att vi nog måste ringa banverket! Hjääälp!  Varnade Jocke som har sitt rum närmast den största björken. Var så nervös att jag bara ville sätta mig på toan. Men dit kunde jag ju inte gå! Vem vill i katastrofens stund sitta på en toalett med neddragna byxor? Så vill jag inte dö, tänkte jag. Pinsamt! Bara att knipa igen och vänta ut stormen! Tack och lov så höll den inte i sig så länge, men mycket elände lämnade den efter sig.Inga större katastrofer dock.  Bilder från norran.se:



                                

Tack och lov så står våra björkar kvar. Men gissa om jag vill ha bort dom nu!!!! Vet inte ens om jag vill vänta till hösten när löven trillat bort? Vet ju att man inte ska fälla träd när dom är som grönast och stammen fylld med vätska. Då torkar ju aldrig veden! Men spela roll då...? Vill inte vara med om en till sån här skräckupplevelse! Fy, så himla rädd jag var....

Idag blir det att städa upp alla kvistar som fallit runt hela gården. TACK OCH LOV så är det bara kvistar! Vindstilla, sol och 10 grader ute nu på morgonkvisten. Kanske får min soldag idag? Hoppas, hoppas, hoppas.....


Morgongrinig???

Några timmar kvar nu bara, sen får jag göra helg :-) Jag hoppas vädret blir fint idag så man får sola lite. Är less på den molnblandade himlen och blåsten som härjat senaste tiden. Skulle vara så himla härligt med en soldag!

Har inte ens lust att gå runt ägorna och planera och plocka ogräs när det bara blåser hela tiden. Vanligtvis så brukar jag ha fullt upp vid den här tiden på året. Brukar njuta av att se hur blombänkarna frodas. Har som tappat lusten det här året. Blommorna får slåss med ogräset om plats.  Skyller min trädgårdsolust på vädret... Och på barnens allt för många leksaker som ligger färgglatt utspridda runt hela gården.  Spelar ju ingen roll hur mycket man påtar och planterar och har sig, för leksaker och cyklar och sparkcyklar och traktorer med släp och bollar och studsmatta och hinkar och fjärilshåvar är det enda man ser på gården. Förutom krattor och skottkärra och trasiga sopar, två vuxencyklar och en moppe och två rostiga bilar. Det är väl ingen människa i världen som märker om jag köper en snygg blomma till rabatten eller en ny kruka till altanen. Allt sånt "piff" försvinner ju i röran av alla andra mer störande synintryck. Måste nog ta tag i gården likförbaskat. Känner ju det när jag skriver om den... Det ser verkligen ut så. Och nu snackar vi bara om framsidan. Gungställningen och den egenhändigt byggda däckgungan som hänger från friggeboden med den trasiga rutan, Viggos byggda "rymdraket" och grillringen som finns på baksidan, ska jag inte ens nämna. Herregud hur det ser ut!!!!!!

Skulle behöva ett litet cykelskjul eller nåt till alla barnens cyklar och grejer. Och en ny postlåda. Kan inte leva med den med svart isoleringstejp fastsatta gröna trasiga postlådan. Vad är den fastsatt i tror ni? Jo, den är fasttejpad i lyktstolpen på kommunens mark. Funkar ju bra för vissa av oss, men när man inte ens har en egen postlådestolpe då är det illa.

En sån här postlåda vill jag ha. Finns i en massa olika färger. Har dock inte hittat någon återförsäljare??? Någon som vet var man hittar en sån här i närheten? Den kommer från Bruka design. NÅN i stan borde väl sälja saker därifrån kan man ju tycka..

           

Usch vilket gnälligt inlägg det här blev. Inte alls som jag tänkte mig när jag började skriva. Då var jag på gott humör för att mitt arbetspass snart var avklarat, och nu när jag slutar är jag irriterad över hur det ser ut på vår gård och över allt arbete som väntar. Tänk så fort det kan vända...




Fyndat idag, både här och där...

Sitter och laddar för nattjobb. Det är tydligen bara just innan jag ska iväg och jobba som jag har tid att sätta mig ner och blogga...

Idag har jag och Alva varit och fyndat på Jysk som har rejäl lagerrensning och massor med rea. Bästa ordet i hela världen.. REA...! Köpte en massa nya handdukar till toan (ej på rea förstås) och 6 stora korgar. Två gröna till hallen, skulle förstås ha köpt tre för det blir ju snyggare, tre turkosa till toan och EN lila...? Varför? Vet inte vart jag ska ha den, men någonstans kommer den säkert att passa så småningom. Kanske ska ställa nån blomma i den och ha den på altanen. Jättebilliga var dom i alla fall. Bara 25 kronor/styck. Köpte även 5 meter tyg i velour. ROSA! Har köpt flera andra färger förut (röd och svart i alla fall). Dom passar perfekt att ha som duk när det är festligheter. 5 meter räcker också till båda borden som behövs när vi blir många. 35 kronor! FYND!!!

Har också hunnit med några timmars sömn mitt på dagen, så jag hoppas det ska gå bra att jobba i natt. Har även hunnit med att städa storgossens rum. HALLELUJA! Det var på tiden kan jag ju tala om :-) Vi gjorde några fynd även där. Hittade bl a kepsen som varit borta i en evighet... gjorde även några inte så angenäma fynd. TROR att det ena var en halväten hamburgare...? Är inte helt säker, då den skrumpnat ihop med ett lager damm på sig :-) Men det är sånt man kan hitta under en säng tydligen, tillsammans med alla sockar som saknat en maka. Har länge trott att dom försvunnit i tvättmaskinen, men tydligen så är det under tonårssängar dom håller till.

Känner mig rätt nöjd med alla fynd som är gjorda idag. Har till och med fixat och piffat lite inne på toan, i min glädje över de nya korgarna och handdukarna.

Imorgon tror jag det blir att fara en sväng på 4H-gården som har nåt jippo. 20-årsjubileum med ponnyridning och loppis och en massa annat som kan vara skoj för de små. Slutar ju visserligen klockan 9 imorgon bitti, men behöver nog inte sova längre än till tolv. Det är ju inte så att jag ska ut och jobba en till natt... Brukar bli en tidig lördagkväll istället.


Aspergers syndrom


Rekommenderar en länk till mina nära och kära som beskriver aspergers på ett riktigt bra sätt. Provade nyss att publicera hela sidan till min blogg och det blev heltokigt. Gick inget bra alls. Gå in på denna länk och "öka din kunskap" :-)






Resultatet!

Nu är det klart! Asperger och adhd. Trots att en massa detaljer i utredningen stör mig vansinnigt mycket, så känns det ändå i stort som en korrekt diagnos.

Det är mycket att smälta för oss alla, och jag antar att jag måste förbise allt som inte stämmer. Men helt säkert så kommer jag att fortsätta grubbla på om det är rätt och riktigt! Det är ju så mycket som stämmer om man läser rätt beskrivning (inte lätt att hitta på internet), men ändå är det så viktiga saker som INTE stämmer. Ganska många saker till och med. Det kommer nog att störa och gnaga på mig rätt länge skulle jag tro... Men man ska väl lita på vården???? Är det inte alltid rätt och riktigt det dom säger och kommer fram till? Jag har ju just fått veta att jag är FET, till exempel, och det måste väl anses som rätt och riktigt? Bara att acceptera, fast jag EGENTLIGEN vill protestera på den punkten, TROTS att jag är väldigt självkritisk och ständigt klagar över min vikt...

Jag frågade vad dom baserade diagnosen på UTÖVER det som stämmer in på adhd. Dessa diagnoser är väldigt lika varandra och svårigheterna i stort sett desamma. Dom sa att utöver det som stämde in på adhd så tyckte dom att han hade specialintressen...? (jag har aldrig märkt av något sånt och vet fortfarande inte vilket hans specialintresse är), "brist" på känslor...? (vilket inte innebär att han inte HAR känslor, utan att han inte kan beskriva och sortera känslorna i rätt fack, tydligen) Han berättade för mig om de frågor han fått angående detta ämne och att han inte kunde svara på dom. Han kunde inte beskriva hur han känner sig när man är glad. "Då är man glad", tyckte han. "Lycklig".. tyckte han. Men hur känner man sig när man är lycklig då?

Hmmm... försökte mig själv på en förklaring av det begreppet. Hur förklarar man det med andra ord? Kom inte på nåt jag heller.. upprymd, euforisk, pirrar det i magen?, nä det gör det nog inte. HUR I HELA FRIDENS DAGAR beskriver man en sån känsla med rätt ord? Jag misslyckades då totalt. Tänkte också att de ord jag äntligen hittade även de var adjektiv som man kan bryta ner i mindre delar, och knappast såna ord som en ungdom/barn använder sig av. Samma problem hade han att förklara känslan "ledsen", "arg", och så vidare... Så därför anser dom att han inte kan beskriva "känslor". Den tredje grejen kommer jag faktiskt inte ihåg vad det var. Får väl läsa sen vad dom skrivit i luntan jag ska få nästa vecka.

Men som sagt. Diagnosen stämmer säkert, och mycket av motståndet hos mig ligger nog i min egen syn på aspergers syndrom. Jag har nog egentligen inte en susning om vad som menas. I min hjärna så är en pojke med aspergers den stereotypa killen i filmen "I rymden finns inga känslor". Eller om jag ska dra det ännu längre så är ju aspergers en autism, och en autistisk pojke för mig är en kille som gungar fram och tillbaka, snurrar på en pinne samtidigt som han utstöter konstiga ljud och åtföljs av ett par assistenter ständigt beredda på någon form av utbrott. Okej... liiite längre har jag väl kommit i min kunskap, men det var nog min uppfattning för något år sen!

Ja, man kan väl säga att jag har en del att lära och det är nog ganska enkelt att förstå att jag inte kan placera min son i detta sammanhang. Men å andra sidan så ser jag ju klara likheter med Stefan Widerlöv, killen med föreläsningen. Tydligen har Tyra Banks också aspergers, eller var det bara en av deltagarna från Top Models?... likaså våran komiker Robert Gustavsson, för att inte tala om Bill Gates, enligt rykten i alla fall.

Vad nu det har för betydeles...? Men det ger mig då ett hopp om att det kommer att ordna sig.

Jo, nu tror jag att jag minns den tredje grejen dom pratade om. Sociala sammanhang. Han förstår inte hur han ska umgås med jämnåriga. Och det bekräftar väl lite av det dom pratar om. Det gick bra när han var mindre, för då "gjorde" man nåt när man umgicks. For till lekparken, spelade spel, lekte kull och annat som barn gör. Samvaron hade ett SYFTE! Man lekte! Vad gör man som ungdom? Man "hänger" på stan. Vaffördå? Man går några varv och spenderar timmar på detta vis. Vaffördå? Sitter kvar och pratar om ointressanta, ovidkommande saker i timmar EFTER att man ätit upp sin pizza på Dallas. Vaffördå? Gå på stan med mig och "titta på saker". Vaffördå? Köp tröjan och sen far vi hem, tycker han! DÄR är jag fullt övertygad om diagnosen :-)

Ja, visst är det fler grejer som stämmer och många fler grejer som inte stämmer, men frågan är ju kanske hur viktiga de detaljerna är? Om jag tänker efter så är det kanske ovidkommande i sammanhanget att många av "huvudkriterierna" saknas....? Det räcker nog med de som faktiskt finns. Man ska inte fastna i de "små" detaljerna! Precis som i min 40års-koll. Min fina "hälsoprofils-stjärna" blev ju jätteful p g a att jag numera räknas som FET! Ännu en liten detalj som stör mig, men som är helt ovidkommande i det stora hela. Att allt annat var topp trim (förutom rökningen då), räknas inte eftersom den detaljen fastnat i min hjärna! Dessutom så VET jag att jag inte är FET, men men men.....

Har läst någonstans att ett kriterium för aspergers är att "fastna i detaljer som är oviktiga för helheten". Har aldrig förstått vad som menas med det kriteriet, men nu tror jag att jag vet :-)

Hmmm....??????





Svart på vitt: Jag är FET, TJOCK, RUND!

Har en HELT ledig dag framför mig :-) Inget jobb och framför allt INGA möten!!!! Det känns otroligt skönt. Synd bara att det spöregnar. Hade tänkt ge mig ut på en långpromenad nu på morgonen, men där får jag ju backa. Blir nån form av inneaktivitet, typ sitta och göra ingenting. Passar mig rätt bra idag.

Var på Hälsosamtal igår. Uppföljning av provtagning och svar på enkäten jag så mödosamt fyllde i. Jag hade toppbetyg på alla prover. Perfekta värden! Det var ju kul att höra. Jag har 2 % chans att dö i hjärt/kärlsjukdom vid 60 års ålder. 0% före det. Mitt enda fel, förutom att jag röker är tydligen mitt midjemått. Ligger några cm över gränsen för vad en kvinna ska ha. Jag är alltså för fet! Mitt BMI är perfekt, men midjemåttet drar ner värdet alltså. Hade ingen aning om att jag var SÅÅÅ FET? En kvinna får tydligen inte ha ett midjemått ÖVER 80 cm. Då räknas man som överviktig. Frågade om det generellt gällde ALLA kvinnor, oavsett längd? Japp, det gör det! Spelar ingen roll om du är 150 cm eller 190cm. Är du kvinna så ska inte midjemåttet vara över 80!!! Så det så! För en man gäller 104, oavsett längd förstås. Bara att tokbanta nu då för man vill ju inte räknas som FET!!!

Så ta och mät erat midjemått, kära vänner så ni får veta om ni ligger i riskzonen. Måttbandet ska gå precis under revbenen, precis ovanför höftbenet...

                            

Jag som trodde jag var som slank, och att det bara var i mitt eget huvud som jag var fet, nä inte ens fet. Ett par kilos övervikt..... Men icket. Med ett mått på 82 cm ligger jag två cm ÖVER MAXGRÄNSEN för vad en kvinna får ha. Men säger dom så, så är det nog så. Bara att acceptera, precis som så mycket annat inom vården..




Lång promenad för små ben...

Idag lurade Viggo iväg morfar på en riktig långpromenad.

Jag hittade en ny lekpark under en av mina promenader som jag tog med mig Viggo till igår afton. Han hade verkligen kul där och ville ju att Alva skulle få se den samt morfar nu då. Mormor och morfar var barnvakter en stund idag så Mikke skulle kunna följa med på mötet vi skulle på. 

Viggo började prata om lekparken och ville att morfar skulle följa. Ja, tänkte han, klart jag följer till lekparken. Så dom började ju gå. Stackars halvsjuka Alva följde också med. Dom gick och dom gick och dom gick.... Morfar börjar tycka det håller på att vara alldeles för långt och frågar gossen om det är långt kvar när dom passerat sundgrundsvägen och Sävenässkylten ;-)

Jo, säger Viggo. Det är långt. Mamma körde bilen när vi for dit! 

Stackars morfar insåg ju då att det kanske inte är promenadavstånd för två små knattar, så dom vänder hemåt igen. Det var ganska trötta barn som kom hem berättade mikke, för han kom själv hem i samma veva. Tror nog att det var den längsta promenad dom någonsin tagit. Måste nog vara två km i alla fall, tur och retur. Det är långt för små Alva- och Viggoben :-) Stackars morfar trodde ju att lekparken skulle ligga i nästa kvarter eller nåt sånt ...

Efter middagen så var vi ju tvugna att fara en sväng så Viggo fick visa lillasyster och pappa den nya lekparken. Inte alls så märkvärdig, men nytt är ju alltid kul. Det är en handikappanpassad lekpark i Sävenäs alldeles bredvid den blåa bron som går över vägen...

      

    

    

    
Om inte lekparken var tillräckligt spännande så var då i alla fall bron det! Det var med skräckblandad förtjusning dom skulle gå där och tvärtitta ner på bilarna som körde under. Fy så högt! Det riktigt suger i magen när man står där. Huvva...


Måndag

Har fått sms från systeryster som befinner sig i Turkiet  OCH från sonen som är i Barcelona. Blir aningens avundsjuk en dag som denna. 8 grader och det känns riktigt grått och kallt. Regnet smattrar mot altantaket och man blir trött och deppig bara av att titta ut genom fönstret.

Varje dag inväntar jag sol och värme så alla nya sommarkläder kan användas. Känner mig verkligen less på de mörka trista vinterkläderna. Jag har till och med både mössa och vantar när jag tar mina långa promenader. Ett måste när man bor så nära havet. Det blåser isvindar även när solen skiner. Less less less!!!

Nu sitter jag bara och väntar på att klockan ska gå. Igen! Steg upp alldeles för tidigt även denna morgon. 5.15 var det bara att stiga upp då blåsan inte kunde vänta på tömmning. Genast hade jag tre skuttande kattungar runt benen, som krävde uppmärksamhet. Har sovit i soffan från klockan 3 i natt, eftersom sängen var full med barn, varav den som låg närmast mig var febrigt orolig och sparkade och rörde sig hela tiden. Ingen bra natt med andra ord. Stackars Alva hade 39,5 graders feber igår kväll. Jag hoppas hon kryar på sig under dagen.

Snart iväg på jobb. Måste nog göra lite frukost känner jag. Bad på schemat idag, samt ett inklämt möte under dagen...

Tidig söndagmorgon

Har en sjuk liten flicka här hemma. Närmare 39 graders feber igår kväll. Jag antar att det är sviterna efter sprutan hon fick den 4 maj. Så hon har väl fått en blandning av mässling/påssjuka/röda hund?. Gillar inte alls alla vacciner som barnen måste ha. Egentligen så ska ju den sprutan ges vid 18 månaders ålder, men vi väntade tills hon fyllt tre år. Har hört så mycket hemskheter om den sprutan. Såg en dokumentär för många år sen som skrämde mig rejält. Det visade sig att många barn blivit autistiska efter injektionen.

Dom beskrev många små barn som varit fullt friska och efter sprutan slutat ha ögonkontakt och slutit sig in i sig själva. Huh så hemskt. Jag vet att jag är nojig, men dom sa också att om minsta misstanke finns att någon i släkten har autistiska drag så är risken än större. Dom rekommenderade att vänta tills barnet fyllt tre. Så nu har vi gjort det :-) Lite feber får man väl ta, normal biverkning, men jag ska minsann observera dottern noggrannt.

Nog om det.

Mina "snörlampor" blev det inte mycket av. Snöret fastnade ju inte alls ihop av tapetklister. Kämpade på igår kväll med badboll, klädda snörringar och ståltråd. Snöret var kanske för grovt? Blev himla besviken känner jag. Var helt säker på att det skulle funka. Får väl leva med mina tråkiga kökslampor ett tag till! Så IRRITERANDE!!! Blir nästan arg bara jag tänker på de limdränkta snörena...

Sitter och tittar på tre morgonbusiga kattungar. Dom springer järnet genom hallen och flyger på varandra. Skuttar och far och försöker se farliga ut. Patetiskt söta :-) Dom spöar verkligen varandra. Även Lydia är med och skuttar och hon verkar då tycka det är minst lika roligt som de små. Dom är verkligen busiga nu. Attackerar allt som rör sig. Mina fötter börjar bli lite smått rispiga av alla attacker under köksbordet. Jag kan ju tydligen aldrig hålla dom stilla så jag får väl skylla mig själv? Ondast gör det ju när dom klättrar upp för benet. De små vassa klorna är inte att leka med.

Nu ska jag gå och se hur det är med min lilla flicka. Ont i halsen har hon säger hon, så det kanske inte är vaccin-sjukan? Kanske bara en rejäl förkylning med ond hals?

Utsövd och storstädning på schemat



Vilken skön känsla att få sova ut tills man vaknar. Visserligen så var klockan inte mer än 5.30 när jag steg upp, men det var alldleles tillräckligt för att jag skulle bli som en ny människa. Har dolat på en massa här på morgonen. Tvättmaskin och diskmaskin går för fullt, och köksbordet är uppskrubbat med hårda svampar och starka medel. Funderar till och med på inköp av nya köksgardiner och nya kökslampor. Blev sugen på att pyssla ihop egna kökslampor. Låter helt vansinnigt, men Helena hade jättefina lampor ovanför sitt köksbord. Stora vita bollar av rotting. Vi diskuterade om man eventuellt skulle kunna göra såna själv..? Tror jag ska inhandla lite snyggt snöre, vitt eller svart, var man nu ska hitta det? Klä en badboll med ett grövre snöre och limma med tapetklister, sen göra hål på badbollen och dra ut den och vips så borde man ju ha en snygg skärm? Eller? Tvivlar ju på att det funkar, kom på att den nog kommer att bli lite halvtung så den kommer att dras ut och bli äggformad istället för rund, om den ens håller ihop. Men jag blev ändå sugen på att prova!

Full av energi är jag alltså. Så skönt! Har nog varit rätt utpumpad den senaste tiden. Inte gjort mycket här hemma. Var ju duktig igår och storstädade sovrummet, vilket verkligen var på tiden. Tvättade fönster och bytte gardiner och nu finns inte ett dammkorn därinne. Var så nöjd med mitt arbete tills jag insåg att det är det enda rummet i huset som nu är rent. Har rätt mycket kvar med andra ord. 

                                                                    


Tänk vad skönt det skulle vara att få leja bort städningen till en städfirma. Då behövde man bara ta hand om piffet och byte av gardiner och sånt. Det roliga. Känns övermäktigt att göra allt just nu känner jag. På övervåningen har kattungarna levt rövare och det finns nog inte mycket blomjord kvar i krukorna där. Det mesta ligger utspritt runt HELA hallen där uppe och halvvägs ner för trappen.

Nä, inte duger det att sitta här och beklaga sig. Bara att sätta igång om något ska bli gjort...


                                                                


Trött



Kan inte komma ihåg när jag nånsin känt mig så slut förut? Nu hägrar den renbäddade sängen och det nystädade sovrummet :-) Ska bli så skönt att äntligen få gå och lägga sig! Fast det känns ju lite sjukt att gå och lägga sig vid nio en fredagkväll. Tog en tupplur i soffan efter kursen idag, annars hade jag nog aldrig orkat så här länge ens...

Ha en trevlig fredagkväll alla ni andra! Nu går jag och kastar ett öga på mitt korsord. Tror inte det tar mer än två minuter innan dom faller ihop. Såååå skönt!

Tack Ulrika!

Sista natten fixad :-) Nu ska jag snart iväg på kurs! Klart jag känner mig aningens mosig och trött, men det ska nog gå bra. Fattar inte att jag har klarat av den här veckan som kändes sååå himla jobbig. Det var ju inte alls så svårt.

Ser fram emot kursen och idag följer även mikke med. Det känns alltid kul att lära sig nya saker. Dessutom så är den ju lagom många timmar. 9-12 är ju helt okej. Man hinner inte tröttna och bli less. Ska nog försöka hålla mig vaken hela dagen och istället lägga mig riktigt tidigt ikväll. Wow... kan knappt fatta att denna vecka är över. 

Borde ju känna mig helt slut och trött av allt nattvakande OCH av all ny information man pumpats med och ska ta ställning till, men konstigt nog så gör jag inte det. Känner mig snarare upplyft och konstigt nog lite positiv? 

Har nog min jobbarkompis att tacka för det. Satt ju och pumpade henne på information sent på onsdag kväll. Jag blir så himla imponerad av hennes kunskap i ämnet. Fattar inte hur man kan kunna precis allt bara så där spontant? Själv skulle jag ha behövt läsa på och friska upp minnet om jag skulle bli utfrågad på detta vis. Har fått så himla mycket kunskap både om autism/aspbergers, men även om vad som händer efter diagnos. Vet nu vart man kan vända sig och vilka rättigheter som finns och så vidare. MYCKET viktig information! Enkelt för henne att kunna i och för sig eftersom hon jobbat som den person som tar hand om och sätter personer med dessa svårigheter i aktivitet/arbete. Tack Ulrika, och förlåt att jag höll dig vaken så länge... kommer säkert att bombardera dig med fler frågor snart :-)


Magrar i en rasande fart...

Snart är min jobbiga vecka över... bara värsta dygnet kvar nu. Ska snart iväg på natt nummer två. Fick faktiskt två och en halv timmes sömn i morse. Blev visserligen snävt om tid att "fixa" sig och hinna få nåt i magen innan vi skulle iväg på möte nummer två denna vecka. Men det var det värt! Hade nog inte kunnat jobba i natt annars. Känner mig förvånansvärt pigg faktiskt, så det ska nog gå bra!

Mår mest dåligt över att jag inte hunnit med någon promenad. Men å andra sidan så känner jag mig smalare än nånsin. DET är verkligen skumt! Fattar inte hur, men vikten bara rasar utan att jag anstränger mig det minsta. Det är inte ens jobbigt att "inte äta kakan". Det är ju i stort sett bara det jag gör. Äter frukost, lunch och middag bara. Helt vanlig mat. Visserligen inga pizzor och hamburgare, men annars helt vanligt! Fantastikst kul! Snart har jag ju gått ner allt jag skulle ;-)

Imorgon bitti blir det kurs hela förmiddagen. Undrar om jag fixar att hålla mig vaken ända till kvällen? Känns ju som att det blir helknasigt att lägga sig och sova vid halv ett. Då lär ju dygnet knasa till sig rejält resten av helgen... Piggnar kanske till av promenaden jag tänkte ta när jag kommer hem från kursen. Vi får väl se om jag fixar det?

Mötet idag blev inte det slutgiltiga utan vi har ett till på måndag. Måste ringa chefen och ta ledigt en och en halv timme mitt på dagen. Men det ska nog inte vara några problem...

Nu börjar klockan äntligen röra på sig. Dags att fara strax. Det är jobbigt att sitta och vänta in tiden. Är alltid klädd och redo MINST en timme innan jag ska fara någonstans. VÄLDIGT IRRITERANDE! Jag som hatar att vänta...

Diagnos-grubblerier...

Sitter nu och väntar på att klockan ska bli lite mer så jag kan fara iväg på jobbet. Inte blev det någon sömn för mig idag inte. Jag som längtat efter att få sova en hel dag, men vad ska man göra när inte tröttheten infinner sig? Har spenderat några timmar i sängen men blev till slut less på att ligga och stirra i taket.

Har ju så mycket att tänka på och då är det svårt att komma till ro. Helt omöjligt faktiskt! Det känns som att jag nu bara har ett dygn på mig att avgöra en annan människas liv och framtid. Det känns inte bra alls... Mina åsikter går fortfarande isär, och mikke som var med för första gången i tisdags är ännu mera kluven. Han tycker inte alls att det dom säger stämmer och där måste jag nog hålla med. Tycker inte dom gjort någon bra utredning då dom inte gjort några relevanta intervjuer.

Jag lämnade sååå många namn på personer från skolor och dagis och kontaktfamiljer andra som jobbat kring gossen som dom skulle intervjua och de enda dom intervjuat är två personer från balderskolan där han senast gick. Dom har inte träffat honom många gånger eftersom han bara gick på balder tre förmiddagar/vecka under tre månader.

Vet inte om jag misstror diagnosen eller om det bara är materialet dom grundar sina åsikter på? För när dom beskriver gossen så är det då inte min son dom pratar om! Fattar ingenting???

Har mycket att "lösa" inatt. Hoppas det är lugnt på jobbet så jag får sitta och få ihop alla mina trådar som spretar åt alla håll. Måste få ihop det så jag kan rulla ihop dom till ett snyggt nystan. Först då är jag nöjd....

Hoppas att min kollega på jobbet kan hjälpa mig att få ihop några av trådarna i alla fall?

Imorgon blir det en slutgiltig diagnos. 
 

Vägning och mätning

Barnen på dagis. Jag har hunnit med en morgonpromenad, dock inte hela timmesrundan, för jag hade klätt mig alldeles för mycket. Höll på att svettas ihjäl. Blev den kortare 40-minuters. Är lite sur över det faktiskt nu när jag skulle ha kunnat gå hur länge som helst eftersom ingen väntar på mig här hemma.

Men jag har faktiskt en till sak på min agenda idag som jag måste hinna med. Måste fara iväg och köpa nya skor till Alva och Viggo. Stövlar och foppatofflor har dom bara och intet av det duger ju en dag som denna. Måste ha gympadojjor! Blir en tur till nyöppnade Skohuset på solbacken. Ska faktiskt skynda mig dit så jag sen får lägga mig och sova resten av dagen.

I morse vägde jag mig och mätte mig på alla tänkbara ställen för att hålla koll på om jag minskar någon centimeter eller nåt hekto. Nu ska jag verkligen ta detta på allvar! Det konstiga är att jag redan nu helt plötsligt väger lika mycket som EFTER min LCHF-bantning i vintras. Hur kan det komma sig? För bara en vecka sen vägde jag ju 2-3 kilo mer. Fattar inte hur min vikt kan variera så vansinnigt mycket från dag till dag? Kan det redan ha gett resultat, mina små tappra försök till ett sundare liv? Kan ju inte skryta med några större förändringar. Med dagens promenad inräknad så har jag gått fyra gånger! Har inte ätit någon smalmat, utan bara INTE ätit mackor på kvällen och undvikit chips och godis. Det måste ju vara pizzan som jag INTE åt igår som gjorde susen ;-)

Är då hur som helst, oavsett orsak, väldigt nöjd med framgången! Ska det gå så här lätt är det ju ingen sak att bli snygg och i fin form till sommaren...? Men det kommer säkert att vända snart och stå stilla. Det är ju så det brukar vara...

Nu iväg till Skohuset!


Oj, vilken dag!

Gick och la mig hungrig och törstig igår. Steg upp halv sju i morse för att spendera två och en halv timme på vårdcentralen. Det var de drygaste timmarna någonsin... inget kaffe och ingen cigg på morgonen. Stackars mig! Tydligen så funkar ingenting för mig utan kaffe och morgoncigg. Satt och gäspade besvärande mycket och det tog mig 75 minuter att fylla i ett frågeformulär om min hälsa. Fick sällskap i väntrummet efter en timmes väntan och jag noterade att han fyllde i sitt formulär på en kvart! Hur hjärndöd blir jag egentligen? Hade ingen aning om att jag funkade så... Tror inte jag NÅNSIN varit utan kaffe och cigg på morgonen. HEMSKT var det! 

Men nu är då proverna tagna och sen blir det ett hälsosamtal nästa vecka. Lyckades alltså boka in ännu en tid nästa vecka. *suck*

Sen var det möte på bup. Fortsättning på torsdag. Säger inget mer om det förrän vi bestämt oss för om vi håller med eller ej. Ska prata med min "aspergermentor" på jobbet när jag jobbar onsdag kväll. Hon är väldigt duktig på att förklara begrepp för mig som jag inte begriper mig på. Dessutom på ett väldigt TYDLIGT sätt! Måste ju säga att det känns lika veligt som tidigare... Hoppas torsdagen ger mig mera.

Hemma vid fem och hungriga barn hämtades från dagis. Blev pizza-beställning till övriga familjen då jag kände att jag varken hinner eller orkar göra något snabbt som passar allas kräsna munnar. Pizza funkar ju för de flesta i alla fall. Eftersom jag "bantar"...eller nåt, så beställde jag naturligtvis ingen pizza. Duktig som jag är så ställde jag mig och lagade mat ändå, fast jag inte orkade. men eftersom vargarna fått mat så var det ju ingen brådska längre.

Nu är jag just hemkommen efter timmesrundan till skelleftehamn. Sitter här och pustar ut med svullna fingrar. Känner mig rätt nöjd ändå med dagen. Överlevde alla möten och hoppade inte över promenaden. Frestades inte av pizzalukten utan åt en lagom stor portion av nyttigare mat. Känner mig riktigt stolt över mig själv. Vågen på vårdcentralen visade dessutom ett och ett halvt kilo mindre än min våg. Inte för att det spelar nån roll, jag blir ju inte smalare för det, men liiite glad blev jag ändå :-) För DEN vågen måste ju ändå vara riktigast????

Tror att vi har dagis imorgon. Är inte säker, men OM det är så så blir det en promenad på förmiddagen också. Innan jag ska bädda ner mig i sängen och soooooova så länge det bara är möjligt. Ser fram emot en sovardag faktiskt! Bara lägga sig och blunda och strunta i allt annat. SÅ SKÖNT!!!


Tydligen så fungerar inte bloggen alls som den ska fortfarande! Förra inlägget tog hela natten innan det publicerades. Undrar när detta kommer upp? Inte genast i alla fall.... Irriterande!




De e mycke nu...

Äntligen funkar bloggen igen...

Denna helg har det verkligen varit full rulle! Jobbade ju både lördag och söndag, men hann även med ett barnkalas på lördagen och en fiskesväng nere vid älven på söndag. Idag har jag också jobbat hela dagen och skulle ju sätta igång med min stora "komma i trim-bantning". Har dock inte rört en fena sen jag kom hem. Efter en heldag hos jobbarkompis Helena med suring och efterrätt har jag inte orkat göra nåt alls. Det måste vara den chockerande värmen som gjort slut på all min energi? En riktig sommardag har det varit. Nu är klockan 20.30 och termometern visar 18 grader. Det är ju helt otroligt! Var dock alldeles för varmt klädd idag, eftersom benen var orakade och fötterna ofilade ;-) Har alltså några timmars jobb kvar innan jag kan lägga mig ikväll. Måste ju kunna gå barfota och barbent i denna värme.

Inte för att jag kommer att kunna njuta nåt av det soliga vädret denna vecka. Imorgon bitti ska jag vara på vårdcentralen för 40-års besiktning. Sen efter lunch ska jag på möte på bup för "återlämning" som dom kallar det. Dom är klara med utredningen och nu ska jag få veta... 

På onsdag ska jag förhoppningsvis sova så jag orkar jobba två vaknätter. Det blir min sista chans att sova på några dygn. Går ju av mitt pass på torsdag morgon och vid lunchtid så blir det möte nummer två på bup. Dom har tydligen mycket att "återlämna" eftersom det krävs två möten. Blir inget sova efter mötet heller för vid 18-tiden är det dags för nästa möte. Utvecklingssamtal på dagis. Oavsett vem av mig och mikke som går på det mötet så blir det ju ingen sömn för mig. Den som är hemma har ju barnen. När jag går av mitt pass på fredag morgon så ska jag på kurs igen. 9-12 är det adhd-möte. Men SEN får jag sova!

Blir helt slut bara jag tänker på hur denna veckan kommer att bli. Bläddrar jag framåt så vet jag också att två till möten hägrar i början på nästa vecka... längre fram än så orkar jag inte tänka.

Tänk om man bara fick vara ledig en dag? Sitta i en solstol med ett korsord! Vilken lyx! Är det inte så en normal kvinna i min ålder borde ha det JÄMT???

Börjar känna mig rätt slutkörd. Behöver tanka energi någonstans ifrån, men vet inte vart jag ska hitta den. Nån som vet av en energidepå någonstans? På fyrvaktargatan finns det då ingen... 

Hoppas jag orkar motionera imorgon för annars kommer det inte hända mycket med min kropp. Nåja, åt inte så mycket middag (nyttig tonfisksallad), för jag var så otroooligt mätt efter lunchen idag. Och nu får jag inte stoppa nåt i munnen p g a alla prover som ska tas imorgon. Får inte ens DRICKA något efter 20.00 kvällen före provtagning. Tydligen så får jag inte ens röka imorgon bitti...? Kaffe...? Oj det blir nog en jobbig morgon för mig. 

Här kommer några bilder från söndagens barn-fiske:









Måste ju säga att tålamodet är stort hos lillgossen. Blir nog en fiskare av honom också, precis som sin äldsta bror. Tyvärr så var inte fiskelyckan så stor denna dag, men han HAR ju faktiskt fått en fisk förut...

Nu ska jag gå och lägga mig i ett skönt bad och försöka återhämta mig efter den stressiga helgen och samtidigt ladda inför en stressig vecka. Det bli nog bra. Förhoppningsvis så kommer det väl nån lugn vecka/helg så småningom...


Grattis Alva!

Imorgon fyller min lilla flicka hela 3 år! Det är verkligen helt otroligt vad tiden går fort... Igår hade vi kalas. Mycket presenter blev det och det bästa av allt... tycker jag i alla fall, var den fina cykeln hon fick. Alva däremot är inte alls så intresserad av att cykla. Vägrar till och med. Suck... Men det kommer väl?

Min lilla stortjej



Grattis älskade söta lilla docka ♥ ♥ ♥


Full rulle även denna dag...

När jag steg upp i morse kom jag på att jag skulle på kurs idag. Det kändes inte så himla kul! Bara att klä sig och skynda sig iväg. Anmälan var bindande så jag kunde liksom inte bara skita i det kände jag. Varje fredag mellan 9-12 ska jag vara på denna utbildning. Hela maj månad.

Men när jag väl kom dit så var det riktigt givande. Kursen heter STRETEGI och är en kurs för föräldrar till barn med adhd. Fick lära mig en massa nytt om adhd och add. 

Det var alldeles otroligt mycket folk på denna kurs. Och ändå var det många som inte fick plats sa dom. Det blir en till kurs till hösten för en lika stor grupp! Tror vi var 50-60 stycken. Hur många barn och ungdomar finns det i denna stad med denna diagnos, undrar man ju? Kände igen en massa folk. Gamla kurskamrater, folk från Boliden, en chef från brännan, en massa vänner till vänner. Ja, staden är ju liten så man känner ju faktiskt rätt många.

Ser faktiskt fram emot nästa fredag, trots att det kommer att bli jobbigt att sitta där direkt efter 10 timmars vaknatt. Lärde mig en massa!

Sen hem och iväg till lekpark med barnen. Det var faktiskt riktigt kul för en gångs skull. Nu kan dom ju göra allting själva! Behöver inte springa efter och lyfta i och ur, och stå bredvid och tro dom ska falla... HAR STORA BARN NU! Jipppppiiii! Sist vi var i denna lekpark så behövde dom hjälp med precis allt! Hatgrejen var cykelkarusellen. I timmar ville dom sitta på den och själv var man tvungen att springa runt runt med böjd rygg och snurra den förbaskade karusellen. För inte kunde dom cykla igång den inte. Men NU! Nu cyklade dom igång den och det gick undan ska ni veta :-) Så himla skönt!

Ikväll har det bakats och slagits in paket inför den lilla damens 3 årskalas imorgon. Hoppas dom vaknar tidigt så jag hinner vara med på presentöppningen. Jag ska ju NATURLIGTVIS fara och jobba. Direkt det vankas födelsedagar och kalas så har jag en schemalagd helg. Är det inte typiskt! Eftersom jag sen har fullt upp hela veckan med både möten och 40-årsbesiktning och jobbnätter så går det inte att ha kalaset under veckan heller. Måste alltså ha kalaset imorgon direkt jag kommer hem från jobbet....

Mina superduktiga stora lekparksbarn...






Helt knäckt

Idag har jag varit ute nästan hela dagen. När barnen lämnats på dagis så satte jag på mig gångarskorna och gick en riktigt lång promenad. En och en halv timme promenerade jag. Rekord! Var dyngsur i svett när jag kom hem och händerna svällde upp till dubbel storlek...? Varför blir det så? Samlar alltså på mig en massa vätska när jag promenerar. Skumt! Troligtvis beror det på någon skum sjukdom, som jag inte ens ids forska mera om.  

Det tog i alla fall en bra stund innan mina händer gick att använda igen. Satt ute och solade en stund och sen gick jag in och dammsugade och skurade hall och kök. Efter det tog jag ett välbehövligt bad innan det var dags att hämta de små änglarna från dagis igen.

Och när dom kom hem så blev det inte mycket tid inomhus. Full rulle. Laga middag och efter det tog vi en strandpromenad med barnen. Gick i trollskogen och letade efter skogstroll. Vi hittade tyvärr inga, men det var då barnen bara glada över ;-) Trollen har nog inte kommit fram ur sina vinteriden än...

Nu är jag helt knäckt. Skulle LÄTT kunna gå och lägga mig nu. Viggo somnade för en stund sen på rumsgolvet. Stackars kille... men det såg ganska sött ut där han låg i fosterställning. Alva däremot verkar ha en stund kvar.

Jag höll på att frysa ihjäl när vi gick där i skogen. Inte mycket värme i luften när man lämnar solbelysta platser. Rekommenderar inte att gå i djupa mörka skogar nu... Har fortfarande inte fått upp värmen fast vi kom hem för snart en timme sen. Brrrr... Barnen skulle ju gå själva och inte sitta i vagnen så det tog ju sin lilla tid att komma sig hem. Tyckte mig se en liten blå nyans på mina läppar när jag klev in genom dörren.

Jag som funderade på en till kvällspromenad, men jag tror jag står över faktiskt. Har faktiskt gått och sneglat på min kära cykel idag också. Kanske skulle damma av sadeln och börja cykla? Som variation till alla promenader. Kan ju passa bra nu också då jag dragit på mig ett skavsår på hälen. Gör ju så förbaskat ont att gå med en blåsa...

Så...nu blev jag lite piggare. Uppiggande värre att sitta och blogga :-) Orkar nog hålla mig vaken några timmar till nu då. Mikke pratade om nån film han laddat hem så det blir väl kanske att somna i soffan senare ikväll....?


 

Biggest loser. Nu ska det bli av!

Jag vill gå ner i vikt!!!!!

Men jag vet att jag inte klarar det på egen hand. Måste ha nåt som peppar mig. Nåt som driver mig framåt. Kom på att bästa sättet för mig att gå ner är nog nån sorts tävling? Jag måste tävla mot någon om att gå ner. Eftersom jag absolut MÅSTE vinna såna tävlingar så skulle det nog vara det ultimata för mig. Tror jag. Biggest Loser är ju det perfekta sättet att gå ner i vikt! Där kämpar alla om att få vara kvar och då kan man inte bara strunta i bantning och träning några dagar för då är man körd. Ute ur leken!

Måste hitta någon som vill tävla med mig fram till sommaren. Tävla om vem som går ner mest i vikt ELLER minskar mest i centimetrar eller nåt sånt... på en månad! Finns det någon som desperat behöver tappa några kilon???? Vill börja NUUUUUU!

I annat fall så får jag köra min egen "tävling" och publicera mitt resultat på bloggen. Då får jag ju skämmas om jag inte klarar det....kanske? Fast å andra sidan så brukar jag ju utan skam i kroppen publicera mina misslyckanden i detta forum, så jag vet inte om det skulle hjälpa mig så mycket. Hmmmm....

Men nu ska jag verkligen sätta igång! Jag börjar på måndag den 9 Maj. Japp. Börjar på Alvas födelsedag. Och kör stenhårt i fyra veckor fram till den 6 Juni. Några kilon borde man väl hinna få bort under den tiden???? 

Nån som vill vara med och "tävla" om att bli The biggest loser?

Smal midja och fast kropp.... *drömmer mig bort till den 6 juni* 


                       
                 

Hur vill du se ut i sommar?


               

Sporra mig nu så jag kommer igång!



krimskrams

Köpte en sååååå himla gullig hårsnodd till Alva när jag var och storshoppade till henne! Älskar det! Igår köpte jag ett till. Ett turkost :-)

Jag undrar vem det är som skapar prinsessan här hemma? Jag är löjligt förtjust i allt som finns att köpa till småtjejer. Snart kommer jag väl själv med nåt rosa krimskrams i håret...? Jag köpte en ny bikini igår och när jag satte på mig den igår kväll så fick jag nästan ångest... Kom på att detta är ju nåt jag kunde ha köpt till Alva. Lite småbarnslig bikini med andra ord. Åååå... varför? Varför köpte jag inte bara en SVART bikini? Det är ju det jag vill ha ju! 

Blir så fast i allt bling som finns på affärerna. Måste nu fara och köpa en TILL bikini. Måste ju ha nåt neutralt att ha på mig när jag badar med jobbet. Den barnsliga bikinin får jag ha när jag är på gården och solar. Den är perfekt att springa omkring i här på gården. Bikinibyxan är som en liten kjol, så den döljer de värsta skavankerna :-)

Egentligen så ville jag ha en röd bikini med vita prickar! Alva fick ett hårspänne av sin farmor som var formad som en liten rosett. Röd med vita prickar. Blev löjligt förtjust i den. Har den nästan jämt på mig. Kom på att jag kanske skulle försöka hitta en KLÄNNING som är röd med vita prickar? Lite 50-tals inspirerat... Och varför då inte en bikini också..? Får jag en idé så ska jag alltid överdriva! Nån som vet var man hittar en fin röd klänning med vita prickar. Lite LAGOM 50-tals-inspirerad???? Vill verkligen ha en! 

Men bikinin ska vara svart! Utan prickar och annat krimskrams :-) Nu får jag skärpa mig och försöka inse at jag inte är en liten 5 årig flicka utan en 40-årig tant med alldeles för slapp hud och för många kilon runt magen !


Alvas fina rosa krimskrams! Nu har jag ett turkost också, så nu måste jag ju matcha henne med en turkos klänning idag :-) Hon kommer att bli såååå fin!


7 veckor!

Tänk vad tiden går fort. Idag blir kattungarna hela sju veckor gamla. Lydia har tack och lov slutat bära dom upp och ner för trappen och gömma dom för allt och alla. Nu tar dom sig själva överallt och dom lever rullan hela dagarna. Fast fortfarande är dom små och jag oroar mig ständigt för att dammsuga upp nån av dom eller möjligtvis mosa sönder nån av dom när jag sätter mig i soffan. Dubbelkollar alltid tvättmaskinen innan jag sätter igång den. Det vill säga: Jag snurrar trumman ett varv och tittar noga, sen stoppar jag in kläderna, kollar noga varje klädesplagg innan jag stoppar in dom. När jag sen med möda fyllt tvättmaskinen  måste jag tömma den igen och göra om proceduren igen.... Dubbelkoll! Nojig, jag vet! Men skräcken med tvättmaskinen sitter fortfarande i.

Så här stora har de rumsrena rackarna blivit nu :-)






Valborgs och helgen som gick...

Oj, har ju inte bloggat på flera dagar! Blir lätt så när man har fullt upp och även när det är tvärt om faktiskt.

I lördags for vi till Boliden och åt arabisk/afrikansk buffé. Spännande värre! Mest krångligt var det ju att få en plats till hela släkten som kom dit :-) Många blev vi. Mor och far, Jamal med familj, Jaana med familj och så jag och Alva. Viggo stannade hemma med mikke eftersom han (Viggo) fortfarande hade hög feber, stackarn...

Det fanns mycket gott att välja på. Det arabiska kände jag igen mycket av, men det afrikanska var helt okänt. En hel del starka smaker bjöds det på. Gott! Innan vi åkte hem bunkrade vi allihopa upp med vatten från de friska kranarna på mossgatan. Jag tror vi alla hade med oss varenda petflaska och dunk vi kunde hitta :-) Så nu har vi en MASSA govatten från Boliden hemma!

När vi kom hem så grillade vi och sen gjorde vi vår egen lilla majbrasa ute i vår grillring! Ungarna grillade marschmallows och jag och sambon avnjöt några kalla öl i kylan :-)








Vet inte om det syns så bra, men kolla in pinnarna som står lutade mot grillringen. Dom hör till vårt kubb-spel som legat ute hela vintern. Vi eldade upp hela kubbet! Det var svartfläckigt och lite halvmögligt, men det brann bra :-)

Inte så värst spännande helg och valborgs, men det var helt okej... Mysigt att elda i grillringen. Måste absolut göras oftare!



RSS 2.0