Hmmm...?

Imorgon är sista dagen på bup. Måste ju säga att det är intressant och givande men också skrämmande. Jag är alldeles full av ny kunskap. En del bra och en del insikter känns lite jobbiga. Jag har lärt mig en massa om framför allt mig själv. Ja, hör och häpna! Jag förklarar ett beteende eller en känsla i en viss situation med att "så gör man ju" eller "så tänker man ju". Helt normalt i mina ögon. Jag tror alltså att MAN gör så. Har kommit till insika att det inte är så. JAG gör/tänker/fungerar så :-) Det är DÄRFÖR jag inte tycker att sonen är avvikande utan helt normal i vissa situationer som vi diskuterat. Det säger ju en hel del om mig själv.

Fick veta att Tourettes, Aspbergers och adhd är tre "grenar" inom neurologiska störningar som ofta eller alltid interagerar med varandra. Har du en av dom så har du oftast eller nästan alltid en till av dessa syndrom. Fick idag veta att jag lider av tourettes precis som sonen. Trodde att tourettes var mer än bara tics? Har ju en del såna som jag haft hela livet precis som många i min familj. Nedärvt i rakt nedstigande led utan att hoppa över en enda generation. Tics har jag ju men inte har jag väl tourettes för det???? Det är ju bara tics??? Så har då jag alltid tänkt. Men tydligen så är kriteriet för att få den diagnosen bara att man har muskulära och "verbala" tics. Men jag skriker ju inte ut fula ord i tid och otid? Harklar jag mig eller kraxar eller har jag andra konstiga "hals-ljud" för mig? Ja, det gör jag ju. Hela tiden! Så med största säkerhet har jag tourettes. Haha... Tycker det är helt galet!

Sen fick jag förklarat för mig än en gång vad adhd egentligen står för. Hela betydelsen och en massa exempel och då trillade nästa polett ner. Herregud alltså! Det kan ju förklara min vansinniga rastlöshet och att jag inte fixar att vara stilla. Sitter jag stilla för att jag måste så gungar mitt ben garanterat eller så sitter jag och "rullar och vickar" på fötterna. När jag ska sova så ligger jag och gnuggar fötterna mot varandra ända tills jag somnar. Måste alltså hålla igång ända tills jag faller i sömn :-) "Hyper" betyder alltså inte att man måste springa omkring och studsa och dampa, som jag förstått det. Det räcker att man hela tiden är i "rörelse". Man snurrar med tummarna eller nåt annat stillsamt... Jaha.

Adhd kan också förklara min oförmåga att slutföra grejer jag påbörjar. Vad jag än påbörjar så GÖR JAG DET ALDRIG FÄRDIGT! Det irriterar mig ofta. Har till exempel kvar ett varv att måla på två fönster utomhus. Kommer nog aldrig att bli klart. När jag ska städa så är jag så oorganiserad så att det oftast är stökigare när jag slutar än innan. En sån enkel sak som att städa stortoan här hemma kan ta hela dagen för mig. Måste ju börja med att plocka ihop all tvätt som är därinne. Tvättkorg och handdukar. Tar med mig dessa till tvättstugan och startar maskin. Därinne viker jag ihop tvätten från torkställningen. Går iväg med kläder till Viggos och Alvas garderober. Där inne kan jag hitta mer tvätt eller något annat som distraherar mig. Kanske funderar på att möblera om i Viggos rum när jag liks står där. Gardinerna borde i alla fall bytas. Går och letar upp gardiner sätter på strykjärn och sätter upp dessa. Just ja. Alvas kläder som skulle till hennes garderob ligger på Viggos säng. Bär in dessa i hennes rum. Har jag tur så kommer jag ut därifrån utan att komma på något jag skulle ha gjort därinne. Hmm, vad var det jag höll på med. Just ja, där är en hög med smutstvätt från viggos rum. Bär dessa till tvättstugan. Strykjärnet är varmt. Skulle kanske passa på och stryka nåt? Nä, jag tar mig en kopp kaffe. Går och kissar och blir påmind om att jag ju skulle städa toan. Det var ju det jag höll på med. Bär ut mattor, och måste sen bära bort alla dockor/bollar/ bilar som ligger på golvet från ungarnas bad dagen innan. Bär in dessa i deras rum och vips så kom jag på att Alvas dockor borde vara samlade på samma hylla, eller nåt annat dumt som distraherar mig tillräckligt länge för att glömma vad jag höll på med. Så här kan det hålla på en hel dag. Har jag tur så är toan städad innan jag går och lägger mig. Men knappast HELT färdig. Jag kan ha skrubbat duschhörnan frenetiskt med en liten disksvamp och fortsatt med allt porslin så det är skinande rent. Speglarna glänser och det luktar gott. Nya handdukar hänger på krokarna, men golvet "ids" jag inte skura! Så! Klart. Det tog hela dagen och inte blev det klart heller. Har dessutom hunnit påbörja 14 nya "projekt" som inte heller är färdiga och troligtvis aldrig kommer att bli det heller. Har stökat till en massa när jag flyttat runt och bytt plats på saker när jag i min iver att ha "städdag" vill vara duktig och förnya och göra fint. Troligtvis så ligger det en massa grejer i högar som "skanånstansjagvetintevart".  ÄR DETTA NORMALT??? Det tycker ju jag, har alltid funkat så, men jag har ju insett att det inte är det :-)

Måste ju bara tilläga att köksbordet kan jag inte tömma heller. Det måste mikke göra för där ligger såna grejer som ska på flera olika ställen och det fixar ju inte jag utan minst tre timmar tillgodo.

Dom på bup sa att man behöver ju inte få en diagnos om man inte anser att adhd:n ställer till med problem. Många har ju adhd och har inget större problem med det. Vardagen funkar som den ska ändå...

Frågan är ju om jag har problem eller inte????? Kan jag ha adhd? Kanske borde gå och göra en utredning på mig själv :-)

Tycker att detta är ytters intressant!

Grattis världens goaste Joakim!

Idag fyller världens gulligaste Joakim 17 år :-)

Helt otroligt att min lilla kille blivit så gammal.


Uttröttande utredning...

Har fått en helt galen dygnsrytm! Är medvetslöst trött på kvällarna så jag lägger mig alldeles för tidigt. Det resulterar ju naturligtvis i väldigt tidiga morgnar. I morse steg jag upp 4.45. Hur mycket kul händer vid den tiden då? Inte mycket kan jag ju säga. Kommer troligtvis att lägga mig tidigt ikväll också. Fast i en ond cirkel!

Dessa dagar har verkligen varit utmattande. Är helt slut av allt tänkande och funderande... och att ständigt sitta i intervjuer gör ju att man hela tiden måste vara på topp. Intressant och kul att sitta och bolla funderingar med utredarna. Dom säger att dom aldrig haft en så svår utredning. All samlad information genom åren som dom läst är motstridig. "En väldigt charmig, positiv och duktig/flitig kille"   -   "En väldigt negativ och nonchalant kille som inte bryr sig om skolarbetet".

Det finns inget som liksom klockrent tyder på aspergers... dom kommer att få det svårt när dom ska ta ett beslut. Dessutom finns inga tecken på avvikande beteende före 7-8 års ålder. Tecken ska finnas före tre års ålder! Har verkligen grävt i min minnesbank, men hittar bara en fullt normal kille. Har till och med hittat papper från utvecklingssamtal från dagis. Så här beskriver dom en 5-årig J: "Älskar leka ute och inne. Rörlig, klättrar. Klipper och ritar - intresserad av bokstäver. Bra språk, berättar bra. Kompromissar, diskuterar, tjurar ibland. Intresserad av pussel och spel. Populär kompis, omtänksam, tar hänsyn, lyssnar på andra. Visar sina känslor. Gråter ibland helt oförutsett(förnärmad?)."  Tycker ju inte detta låter som en autistisk kille...????

Känner ju inte att jag blivit klokare efter dessa dagar. Snarare mer förvirrad...

Nu ska jag göra mig en ny kopp kaffe. Måste hälla bort den jag hade eftersom jag har en katt som kommer och dricker ur koppen så fort jag lämnar den utan tillsyn. Äckligt! Kan ju inte vara normalt??? Hon dricker verkligen kaffe VARJE DAG! Doppar ner tassen och slickar i sig de uppiggande dropparna. Hon har gjort så ända sen hon födde sina ungar. Hon kanske behöver det för att orka...??? :-)
 
Vecka TRETTON!

Det var nog bara inbillningssjukan jag led av. Känner mig okej idag! Tack och lov!

Denna månad har verkligen varit lång. Helt makalöst! Och den är inte ens slut än. En hel vecka kvar. Hur är det möjligt? Har hunnit med två jobbhelger, snart tre födelsedagar (den sista den 31/3), kattungar har kommit till världen, en massa inbokade möten, föreläsning, bråkat med dagis om tider, en dunderförkylning har kommit och gått, och nu har jag en veckas intensiva möten framför mig. Det BRUKAR ju vara så att tiden går for när man har mycket att göra men det har snarare kännts tvärtom.

Det ska bli skönt när denna veckan är över. Har ju på nåt sätt bara levt i ett töcken det senaste året, i väntan på denna vecka. Det är så jobbigt att inte veta... Jag hoppas att utredningen ska leda till NÅNTING i alla fall. Vet att det kommer att krävas en hel del från min sida denna vecka och jag kommer nog att vara helt slut efteråt. Känner mig redan tom i huvudet. Hur ska jag kunna komma ihåg hela Jockes liv från födseln fram tills nu, när jag inte ens kommer ihåg vad jag åt till middag igår? Jag har verkligen kort minne... *suck* Det kommer verkligen att bli jobbigt!

inbillningssjukan?

Är helt knäckt av att ha stigit upp RIKTIGT tidigt denna morgon. Hade ju oturen att börja klockan sju nu när vi ställt om klockan till sommartid. Förlorade ju en timme på morgonen. Vet inte om det är det som gjort att jag känner mig knäckt, eller om det är den "misstänkta magsjukan" som härjar på jobbet. Är inte helt säkert men med största sannolikhet så är det nåt magvirus som härjar där.

Känner mig yr och det vrider om i magen då och då... och tröttheten är obeskrivlig. Har ändå sovit en stund sen jag kom hem från jobbet. Det hjälpte inte ett dugg. Är precis lika trött ändå.

Det vore ju katastrof om jag fick magsjuka just nu. Imorgon startar ju vecka 13!!! Veckan jag väntat  och väntat på... då vi äntligen ska börja med aspergerutredningen. Hemska saker om jag ska ligga och kräkas då!

Håll tummarna att det bara är nåt annat som spökar i min mage. Är ju aningens hypokondrisk så det kanske bara är inbillningssjuka...  

Vad jobbigt att det är så ljust ute nu. Barnen kommer ju aldrig nånsin att fatta att det är kväll. Det är fullt dagsljus nu och klockan är snart läggdags för de små. Blir nog lite förskjutet ikväll skulle jag tro...

Ska fixa mig en till kopp kaffe och se om jag inte kan piggna till???

Pank men faktiskt nöjd ändå :-)

Jäklar också så vithårig jag är!

Otroligt nog så är jag riktigt nöjd! Det blev bra, men det är klart det kommer att se bättre ut om några dagar när det vuxit ut lite i hårbottnen :-) ÄR VÄÄÄÄLDIGT VIT NU!

2,5 timmars njutning, två cappuchino och chokladbit, massagestol, huvudmassage och en massa hårbehandlingar. Skulle ha kostat 1360 kr enligt internetbokningen. Men när jag skulle betala blev det 1570kr???? +188kr för en hårprodukt som jag bara mååååååste köpa (den ville jag faktist ha!). 1758 kronor fattigare alltså.... DET ÄR JU HUTLÖST!!!!!!!!!!!! Tror ni jag ifrågasatte de 200 kr extra som det plötsligt kostade? Näää, klart jag inte gjorde för jag är ju en riktig tönt!

Hon tyckte också att jag absolut skulle köpa balsam och shampo för 199:- styck. Men så dum är jag i alla fall inte. Fick veta att vanligt "butiksshampo" är det värsta man kan tvätta håret med. Hon gav exempel på personer som drabbatds av än det ena än det andra... av vanliga wella och head n´shoulders osv. Konstigt att jag lever än då för det lät ju verkligen livsfarligt att använda det jag använder :-) Ett under att håret sitter kvar....

Hur som helst så är jag då riktigt nöjd! Värt pengarna trots allt och jag ska nog aldrig mer hålla på med att färga på egen hand. Varför har jag aldrig gjort detta förut? Det ska jag helt klart unna mig nån gång då och då.

Ikväll blir det att baka för fulla muggar igen. Imorgon har vi kalas för Viggo som fyllde 4 år igår. Han har bestämt vad han ska ha på sin tårta också. Bokstäver med sånt där rosa som jag hade på tårtan när jag fyllde år :-) Ska alltså skriva viggo med tårtpynt. Sen så ska han ha runda platta chokladgodisar som man köper på lösvikt. Och strössel förstås. Det blir nog en riktig fin tårta :-) Blir nog inte så avancerade bakverk heller. Undrar helt seriöst om det inte räcker med chokladbollar...? Ballerinakex funkar ju också. Japp, så får det bli. Får ägna tiden åt lite bortstökande i huset istället.


Klipp-ångest

Vaknade väldigt tidigt i morse. (ovanligt..?). Kom ju på att idag är den stora dagen när jag ska fara och KLIPPA MIG! Oooo... så gruvsamt. Inte kunde jag somna om när jag börjat tänka på det.

För det första: Hur förkyld är jag? Kommer jag att fixa att sitta där i två timmar utan hostattacker och vansinniga tår-attacker? Det är ju inte så att man kan tvärsmita iväg och snyta sig mitt i klippningen.
För det andra: Hur i hela fridens dagar ska jag klippa mig? Har inte en susning. Funderar på att låta dom få fria händer... fast det kan ju bli heltokigt! Assymetriska frisyrer är då inget för mig. Långt på ena sidan och kort på den andra eller nåt sånt tokigt. Så ser jag ju ut när jag kliver upp på morgonen. Eller när jag somnat i soffan. Då har jag ju en väldigt assymetrisk frisyr. Stort hår på ena sidan och slickat platt på den andra. Längre hår där det är platt och kortare på sidan som lockarna fått leva sitt eget liv.... Nä, inte attraktivt alls :-) Men säkert väldigt modernt haha...

Det värsta som kan hända är ju ändå om jag kommer hem med samma frilla som jag har nu, och ingen ser nån skillnad varken på färgen eller frisyren. Nä, ska jag nu lägga så mycket pengar på den här skallen, då ska det minsann synas skillnad!!!

Hur som helst så känns det verkligen gruvsamt. Så fånigt!

Nästa inlägg kommer troligtvis att handla om den hemska frisyren, den gula nyansen i håret och om hur jobbigt det var att sitta och nysa i två timmar med händrna under ett skynke...


Helt knäckt!

Är sååå himla slut! Förkylningen tar död på mig. Om jag då slapp de tårande ögonen, blir ju så himla trött i mina ögon! Skulle verkligen vilja byta ut några kroppsdelar, för detta är ju inte normalt. Är ju felskapad när man inte kan fixa en tät näsa. Grrrr... Det värsta är ju att jag spridit den dåliga förkylningsgråtar-genen vidare. Både Jocke och Viggo har ju tyvärr samma problem. Dom stackarna...

Tur jag har jobbat med Linda ikväll. Hon är som alla färgburkarna jag köpte för ett tag sen. Alla färgerna på en och samma gång :-) Glad och sprudlande och delar med sig av sin energi gör hon också! Och energi har hon verkligen efter sin mammaledighet. Så skönt att nån kommer och rör om i den annars så stilla lunken på jobbet. Känner mig faktiskt lite mer positiv trots den förbaskade förkylningen. Blev till och med lite halverst sugen på att återuppta mina promenader. Några jobbarpass till med energiknippet så kommer jag nog att starta :-)

Fortsätt sprida din positiva energi Linda! Den smittar av sig :-)

Nu har micron plingat och vetekudden är rykande varm. Ska genast ta med mig den och gå och lägga mig under täcket. Ska bara nezerila näsan ordentligt innan jag lägger mig, så jag kan andas heeela långa natten...

Förkylt värre.

Är det inte typiskt att det ska storma ute när man är så här förkyld? Kan ju knappt gå ut och röka... Mina förkylningar är inte nådiga. Är nog till och med värre än när en karl är förkyld. Jag tål inte ens vinddraget när någon passerar mig lite för fort. Eller andningen när någon sitter för nära. Ögonen tåras av minsta lilla vindpust! Och nu är det ORKANVINDAR ute!!!! Så himla taskigt!

Känns lite jobbigt att det är jobbarkväll. Fast jag känner mig ju inte sjuk på annat sätt än att snuvan (och tårarna) rinner. Ska nog gå bra ändå! Skippar nog solningen ändå, vill inte riskera ett feberutbrott!

Om 45 minuter ska mikke dra iväg med barnen till dagis, då ska jag nog lägga mig och vila en stund, så jag är pigg och fräsch till jobbet sen. Vi har ju ändrade dagistider nu när mikke blivit "mellan jobb". 15 timmar i veckan, som vi inte ens fick bestämma över själva. Måndag tisdag och onsdag ville dom ha barnen. Helt vansinnigt då jag ju jobbar natt onsdag och torsdag varannan vecka. Vi lämnade in ett schema med önskemål om onsd, torsd och fredag, så jag skulle få sova i lugn och ro efter och före jobbnätterna. Men icket! Det skulle minsann inte gå. Dom har så lite personal då!(?). Man kan ju då undra hur det funkat fram tills nu, eftersom vi hafr dom tiderna hela tiden??? "Vi tänker då minsann inte på barnens bästa om vi kräver de dagar vi önskat" WHAT???? Det är ju dessutom bara 5 timmar per dag. 8.45-13.45. Dessa tider har dom ju förstås tänkt ut bra, för då får dom varken frukost eller mellanmål :-)

Mikke blev skogstokig och ringde barnomsorgschefen och förklarade vår situation. Att jag inte kan sova efter jobbnatten om barnen är hemma och att det VERKLIGEN SKULLE PASSA OSS BÄTTRE MED DESSA TIDER. Skulle jag måsta byta jobb, för att mäkta med de dagistider DOM bestämmer? Hon var inte lättövertalad och även där fick han höra att vi inte tänkte på barnens bästa. Mikke frågade om dom skulle ha fått vara där dom tiderna om han inte varit arbetslös? Och jo... det är ju klart!

Dom gav till slut med sig och erbjöd oss ons, torsd och fredag VARANNAN vecka när jag jobbar natt. Tack och lov! 

Känns ju på nåt sätt vansinnigt att lämna dom på dagis idag när vi båda är hemma och vi inte behöver barnomsorg. Men jag vet ju att dom trivs där och att dom behöver vara där för att träffa andra barn. Dessutom så kan vi ju inte säga upp dagiset utifall att mikke plötsligt får jobb(förhoppningsvis). När vi ändå får betala för det så vill man ju utnyttja det också... Liiite skönt känns det ju ändå att få en hel förmiddag i lugn och ro :-)

Oj, det blev mycket om dagistider i detta inlägg...


I förändringens tid.

Idag har jag gjort något jag inte gjort på evigheter. Jag har beställt tid hos frissan! Nu jäklar ska här förändras. Har bokat tid för klippning och färgning. Kan ju bli riktigt spännande, eller hur?

Jag både längtar och gruvar mig på en och samma gång. Jag brukar ju aldrig någonsin bli nöjd när jag varit och klippt mig. Oftast får jag gå lös med saxen när jag kommit hem, på lockar som spretar åt fel håll och annat som inte stämmer. Men nu HOPPAS jag verkligen att jag ska bli nöjd för en gångs skull...

Igår morse for jag och la mig tjugo minuter i solariet, och som tack för det så åkte jag på en dunderförkylning! Snorar och hostar som bara den. Inte kul alls. Funderar ändå på att fara en till sväng ikväll. Undrar om det blir värre då, eller är det redan så kört det kan bli? Man kan väl knappast bli MER förkyld av en solning? Om man redan snorar på max? Kan ju i och för sig sjå mig till imorgon bitti och fara då för sambon är ju numera hemma om dagarna. Kan ju fara när jag vill...

I fredags for jag en runda på stan för att köpa mig nya kläder. Kom ju förstås hem UTAN! Ja, lite till Alva och Viggo blev det ju som vanligt...

Har fullständigt tappat min "hitta snygga kläder-gen". Vem orkar stå och titta igenom alla fulla klädställningar på affärerna? Gick in på H&M och trodde jag skulle göra några fynd, men icket! Dom saknar ju totalt ordning bland sina kläder. På en och samma klädställning hänger det trångt packade t-shirts,tunikor, jackor, byxor och en och annan klänning. Sen är det samma sak på alla andra ställningar. Varför inte tunikor på en, klänningar på en och så vidare. Jag gav upp ganska snabbt kan jag ju säga. Hade spanat in några grejer i HM katalogen som jag tänkt köpa, men HUR I HELA FRIDENS DAGAR SKA MAN HITTA DOM GREJERNA????? Hänger dom uppe eller måste jag ta rulltrappan ner? Var??? Hade lust att gå och skälla ut personalen för den oordning dom har!

Fortsatte ju naturligtvis till alla andra affärer också, men det är ju samma sak där! Vill ha, men orkar inte leta! Satte mig vid datorn istället och klickade hem lite grejer. Ordning och reda och fullständig överblick råder minsann på alla sajter där dom säljer kläder. Vill jag ha en tunika så skriver jag bara det och... vips, där får jag se hela sortimentet. LOVE IT! Börjar nog bli riktigt gammal. Har aldrig förstått mig på min mor som vägrar fara på stan och handla kläder. Alltid sitter hon med sina kataloger och beställer hem och skickar tillbaka. Börjar förstå henne nu....

Ska dock vänta tills efter friseringen innan jag handlar mera. Gud vet hur jag ser ut när jag kommer därifrån? Kanske har en helt ny stil? Ja, jag måste nog vänta och köpa kläder som passar den nya frisyren ;-)

 

I´m back!

Min lilla konstnärinna som älskar att rita :-)
Hon kan sitta hur länge som helst och rita och fantisera ihop teckningar.

Titta så fint det blev :-) Fina huvudfotingar som föreställer en gubbe som äter en gubbe som äter en gubbe.. osvHär har vi en stolt mamma! Den gråa kattungen i mitten ser man knappt, för den är samma färg som Lydia :-)


Tackar och bockar!


Vill tacka alla som kom och firade mig idag, trevligt, och tusen tack för alla fina presenter och blommor!Tänker lägga ner bloggen ett tag. Vet inte om det blir för gott eller om det bara blir en paus. Men just nu så känner jag att jag inte vill fortsätta. Allt som jag känner och tänker nu är sånt jag inte kan dela med mig av på bloggen. Vill inte skriva nåt jag ska ångra sen.

Men en sak kan jag ju säga och det är att jag säger upp mig som partyfixare! Japp, nu är det färdigt! Hoppas nån annan tar vid och fixar midsommar och jul och bröllopsdagar och andra saker som ska firas...? 

Tack Jamal för att du är så gullig och omtänksam. Det uppskattas verkligen :-) Älskar dig ♥ 

Ha det så bra alla läsare!

kram jag.


Spännande...Har skrivit "kattungar" i almanackan denna helg. Undrar om det stämmer? Nära är det då. Spännande värre...
Problemet är bara att hon inte "byggt bo" någonstans. Däremot så går hon och lägger sig på de mest besynnerliga ställena hela tiden. Skötbordet i tvättstugan och köksbordet är ställen hon annars aldrig brukar söka sig till, men nu är det där hon lägger sig. Hon vill tydligen ligga högt upp!

Hon är mycket i Jockes rum så det blir kanske där?

Stackars kissen är så tjock så hon kan inte ens tvätta sig efter toabesök. Tycker riktigt synd om henne. Hoppas verkligen det blir ungar snart...

kallt och hurrvigt!

Brrr.... så kallt! Vi gick en promenad med barnen upp till "Viggos skola" (y. ursviksskolan). Höll fullständigt på att frysa ihjäl! Hade täckbyxor, mössa, vantar och dubbla tröjor under jackan. Vad är det frågan om? Det är ju bara EN ENDA minusgrad. Förfrös till och med kinderna! Det känns kallare nu än när det var minus 20. Very, very konstigt! Hatar verkligen att frysa!!!!

Blev så besviken idag också, när solen sken som bäst. Jag klädde på barnen för att gå ut på gården och leka (medan mamma skulle sitta i en solstol och njuta), ett himla jobb bara att klä båda två! När vi väl kom oss ut så var det total kall skugga på hela gården, p g a grannens förbannade tallar som skymmer solen. Så där fick jag sitta och frysa och vara förbannad. Alva ville in efter tio minuter efter våldsam dispyt med sin bror och Viggo ville aldrig nånsin gå in! *suck*. Det har inte varit min dag idag...

Har i alla fall tvättat några maskiner och bakat mina kokostosca-kakor. Inte just gjort nåt mera. Mest varit trött och frusen. Och rastlös! Vad gör man hemma när man inte har ett projekt på gång? Sitta vid köksbordet och göra ingenting, eller sitta i soffan och plågas av svampbob fyrkant? Näää, det var nästan så jag längtade tillbaka till jobbet. Ångrade nästan att jag tackade nej till extrapasset som fanns i natt. 

Ikväll blir det att söka igenom huset för femte gången efter försvunna biblioteksböcker. Dags att lämna tillbaka dom imorgon och naturligtvis så är ju en bok spårlöst försvunnen. Inte konstigt när man har lånat 20 böcker på en gång. Vi tänkte passa på att fara dit imorgon när det är "fredagslek" för barn mellan 0-6 år. Har velat fara dit med barnen så länge men det har ALLTID varit en fredag efter jag jobbat natt och då har jag aldrig orkat! Men NU ska det bli av! Tror det blir riktigt kul för dom faktiskt...

 

ps.Kolla in hur det såg ut den 20 mars förra året! Liiiite bättre har vi det ju nu :-)

Leeedig :-)


.....Och en massa att göra förstås. Stora tvättardagen och bakardagen! Men det är helt okej. Får traska omkring i mina mysbyxor hela dagen och behöver inte snygga till mig ett dugg! Skönt :-)

Har bokat in mig och Joakim på en föreläsning den 16 mars. Det är Stefan Widerlöv som har en föreläsning där han berättar om sig själv. Han har aspergers syndrom och add. Längtar verkligen till den 16:e för det ska bli riktigt intressant att lyssna på honom. Bra recensioner har han fått också!

Nu ska jag njuta av den här dagen så mycket som det bara går. Skulle ju inte vara så tokigt om solen kunde öka sin styrka lite grann och sätta igång ett riktigt porlande takdropp! Skulle vara så härligt att få sitta ute i solen med sin kaffekopp och bara njuta... Bara EN plusgrad just nu, men kanske, kanske..... *håller tummarna*

Ha en bra dag!


bleka.. eller inte?

3,5 timmar kvar :-) Snart ledig!
Har en lugn kväll på jobbet. Mätt efter att ha ätit en supergod spenatpizza. Låter kanske inte så gott men det är helt klart min nya favoritpizza! Kommer aldrig mer att äta pizza från en pizzeria. Prova "spinaci" från Dr Oetker så förstår ni vad jag menar, gärna med några droppar tabasco... mums!

Igår bakade jag supergod chokladkaka med kokostosca här på jobbet. Ska minsann få ner en sån bit också om en stund :-) Blir mycket ätande här på jobbet.

Ska baka samma kaka hemma imorgon. Måste komma på nån mer kaka att baka också, men vad? Morotskaka har jag fortfarande inte lyckats med. Den blir inte alls lika bra som den som har på Eddahallen. Den är oslagbar! Kolakakor går ju alltid hem. Behöver kanske inte göra så avancerade saker... känner mig rätt lat faktiskt!

Går i funderingar på att smeta in lite blekning i mitt hår IGEN! Står inte ut med den mörka färgen i mitt hår. Lyckas ju som aldrig få till det. Men jag tror jag ska klippa mig hos en frisör först. Kan ju inte bleka det INNAN jag far dit, för då får jag nog skäll för att jag misshandlar mitt hår...

Måste nog köpa den starkaste blekningcremen för att mitt hår ska bli ljusare. Är livrädd för den! Har mardrömmar om att håret faller av i stora tester efter att ha bränt sönder det med starka kemikalier. Är ju medveten om att jag inte passar utan hår. Har nog troligtvis världens fulaste skalle. Lite platt baktill, fick nog sova mycket på rygg som bebis, och säkert är den knölig och hemsk också :-) Inte ser jag då ut som Sinead O´Connor!

Hmmm... ska jag våga? Stod på ica idag och spanade in olika varianter av väteperoxid, men köpte ingen. 2-4 nyanser ljusare, eller 4-6 nyanser... vet inte vilket jag ska ta. Får beslutsångest!


Uppvaktad av chefen :-)

18 timmars arbete kvar... Sen leeedig! Fattar inte varför denna jobbvecka känns som hundra år, men det är så varje gång den dyker upp. En enda vecka på 6 veckor. Tycker det känns som att den kommer oftare än var 6e vecka, men det är väl bara tiden som rusar fram så fort att jag inte hinner med. Det är tur jag har så bra jobbarkompisar! 

Imorgon blir det besök på bup på förmiddagen och sen jobb till sena kvällen. Det är full rulle hela tiden. Inte mycket tid över till nåt annat.

Torsdag och fredag kommer jag nog att ägna åt bakning. Har ju en massa kalas nu i mars. Viggo fyller ju år den 23e och Joakim den 31a. Ska bli skönt när almanackan byter blad till april. Då är det i alla fall lugnt...

Blev överraskad av chefen på jobbet idag! Plötsligt stod han bara inne i hallen på takdropps med en bukett blommor. Sååå himla gulligt :-) Att uppmärksamma när personalen fyller tant så där...Det uppskattades verkligen!Så var helgen slut...

Känner mig rätt trött och sliten. 40 timmar spenderade på jobbet onsdagnatt - söndag kväll. 27 timmar kvar innan jag är leeeedig i hela 4 dagar. Inte klokt att jobba 67 timmar på en enda vecka!

Haft en mycket lugn första dag som 40-åring måste jag ju säga :-) Men gjorde en förfärlig upptäckt när jag kom hem och tvättade bort min make-up. Har fått en "hudflik" på ögonlocket. En sån där som gamla människor har. Har för mig att jag skrivit om en sån förut här på bloggen där jag utförde avancerad kirurgi. Japp, hittade inlägget!


VA? Är det min 40-årspresent? Inte nog med att man har åldersnoja för att man byter siffra, nu blir man dessutom skröplig på en gång! Hann ju inte mer än fylla år.... Hur i hela fridens dagar ska jag få bort den då? Går ju inte "operera" på ett tunt ögonlock. Inte själv i alla fall. Dessutom så ser man ju inte så bra eftersom man måste blunda! 

Nu fick jag då nåt nytt att klura ut :-) Kanske kan glömma slapp hud och rynkor ett tag, för det här var ju MYCKET VÄRRE! Får väl leva med den i tre dagar till. Ska operera när jag har mina efterlängtade 4 lediga dagar. Kan ju bli både intressant och blodigt :-) 

gammal, äldre, äldst....

Nu är jag äldre än jag nånsin varit! Det är synd om mig nu. Men jag blev just påmind av Helena om att 40 är det nya 30! Så är det ju. Det hade jag glömt ;-)

Känner mig genast lite yngre! Har rullat ihop huden och tryckt in den i kläderna ;-)  Vikit in tissarna i bhn och är nu färdig att fara och jobba min första dag som 40-åring. Huh... så hemskt det låter! Har som inbillat mig att man fortfarande är ung när man är 39? Fast helt ärligt så känner jag mig inte en dag äldre idag än igår. Var ju redan alldeles för gammal. Visst är det så att man slutar fylla år nu när man passerat sträcket?

Börjar redan vänja mig vid siffran... 40! Hmmm. låter nog inte så illa ändå, men 41 låter ju alldeles förskräckligt! Tur jag har ett helt år på mig att vänja mig vid DEN siffran! Men tiden går ju alldeles för fort.

Är nu alltså "40år, på mitt 41:a år, snart 42." Det lät bättre när man var "sexton, på sitt sjuttonde, snart arton" :-)

1-års jubileum!!!!

Idag har jag haft bloggen i precis ett år! Kollade av nyfikenhet igenom vad jag skrev om för ett år sen. Till min stora besvikelse så är det precis samma saker som jag skriver om nu... Här ändras minsann ingenting.

Tjatar på om samma saker fortfarande, måste ju vara otroligt långtråkigt att läsa denna bloggen. Det är tidig morgon och värk i rygg, samma som alltid! Barnens påhitt, en och annan rolig anekdot har jag i alla fall satt på pränt. Men hur gick det med mina nyårslöften? "Mitt år"! Vilken bluff :-) Källan bokades en vecka före jul. (bara för att presentkortet gick ut på julafton). Mitt presentkort på VILA gick inte till nån skön behandling utan det blev ett snabbt besök och ihoprafsande av produkter istället. Nä, inte kan jag påstå att detta på något vis varit mitt år! Skrev ju visserligen om att jag skulle satsa på mig själv och att jag ville bli ung och fräsch. Det har jag ju verkligen ansträngt mig för att uppnå detta året. Bantat och köpt krämer och produkter som en galning. Allt utan resultat förstås... Har ju blivit lurad några gånger. Mest skämmigt är väl att jag faktiskt verkligen TROTT på allt jag provat. Tror så här i efterhand att allt jag provat fått mig att se ÄLDRE ut. Blir väl så när man provar så mycket och resultatet aldrig visar sig. Besvikelsen tynger ner kinder och hals flera centimeter extra. Huden har blivit så tung av alla krämer och medföljande besvikelser att den börjar lossna från sitt fäste och dra sig mot marken. Tror den planerar att sakta fly från denna kroppen och krypa iväg och gömma sig någonstans... Kanske skulle prova att bandagera fast huden? Pressa fast den flyende hudmassan med bandage om nätterna? Kanske får den att fästa igen med stort tålamod? Nä, bara att inse att man blivit gammal detta året! Nu fyller jag dessutom kärring! Hur kul är det då? Känner hur bara tanken på passerande av 40-årsstrecket får min hud att förtvivlat försöka rycka sig loss...

Men jag ska nog komma på nåt sätt att få fast den igen :-) Det får väl bli detta årets stora projekt! Precis som förra årets. Lovar meddela om jag hittar något otroooligt bra sätt!


Jobbhelg

Skönt att äntligen ha fått sova ut en natt! Vaknar pigg och utsövd klockan 5.30. Låter ju inte klokt att stiga upp den tiden en lördagmorgon, men tydligen så kan jag ALDRIG sova längre än så. Börjar bli en riktig pensionär!

Blir en lugn förmiddag hemma innan det är dags att fara på jobbet igen. Jobbar ju heeeela långa helgen. Hoppas vädret är mindre blåsigt idag, så man kan vara ute en stund.

Igår sov jag bara två timmar efter andra jobbnatten. Alldeles för lite. Sen blev det bullbak och pajbak. Gjorde en ananaspaj som är sååå supergod. Efter middagen kom "tant Åsa" och Ragnar på besök. Det är så kul att höra Viggo tilltala henne som tantÅsa.... Nu heter hon så för evigt :-)

Ragnar han har minsann blivit en riktig storkille. En stadig bit på 5 månader som inte står stilla en sekund. Han hoppar och studsar och är glad hela tiden. Verkligen söt och go!

Hmmm.. verkar inte bli en så lugn förmiddag som jag hoppades på. Alva och Viggo har REDAN börjat strida om tv-program. Viggo vill se blixten mcqueen och Alva vill se tv. Det brukar bli en konflikt som inte går att lösa eftersom båda är 3-års tjuriga! Brukar sluta med att nån boxar till den andre...Torsdag kväll

Snart dags att fara iväg på jobbnatt nummer två. Hade riktigt svårt att hålla mig vaken förra natten. Får inte riktigt till det med sömnen innan jag ska fara och jobba. Idag har jag legat i sängen i stort sett hela dagen känns det som. Tvingat mig själv att sova. Har inte gått så där jättebra måste jag ju säga. Men det känns ändå som att det ska gå bättre i natt. Hatar verkligen dom där nätterna när man får kämpa i stort sett hela natten. Det tar på krafterna.

Har i alla fall varit duktig och möblerat om lite i Jockes rum. Satt upp några hyllor och sånt. Eller... snarare har jag talat om för mikke vart hyllorna ska sitta och HAN fick sätta upp dom under min övervakning :-) Jocke har dammsugat och skurat, så jag kan väl knappast ta åt mig äran. Men jag kom i alla fall med idén!

Har ju en massa ideér till Alvas rum nu också, men jag orkar inte börja. Känns verkligen jobbigt, och då ska man inte göra det anser jag. När jag VERKLIGEN vill, då är det inte ens jobbigt att spackla väggar och göra annat tråkigt förarbete. Får helt enkelt invänta den skaparlusten.

Ser fram emot att läsa den sista boken av Roslund &Hellström i natt. Dom är verkligen bra! Helt otroligt bra allihopa. Började ju med att läsa "Tre sekunder", som är den sista boken. Har sen plöjt igenom "Odjuret"-ruskigt bra, "Box 21", "Edvard Finnigans upprättelse" - riktigt, riktigt bra,  och nu håller jag på att läsa "Flickan under gatan". Rekommenderar verkligen allihopa! Tydligen så blir det film av böckerna snart. Tre sekunder och odjuret är på gång i alla fall. Dom måste jag ju absolut se....

Ambivalent

Snart måste någon stoppa mig. Kan inte sluta... Nu har jag gjort om skåpet en gång till också :-) De gröna bladen passade ju inte alls in när jag målat ränder på väggen. Helt fel blev det och fel grönfärg också. Kom på att det går ju jättebra att måla med väggfärg på tyg...? så jag målade ett par vita linnepaneler...

Så nu smälter skåpet in i väggen haha....

Kommer antagligen att göra om allt snart eftersom idéerna bara sprutar och jag ändrar mig HELA tiden... Hade ju en knallrosa och en turkos rand på väggen också, men det har jag målat över med vitt :-)
Det jobbiga med att jag ändrar mig är att jag då måste göra om allt annat också. Börjar bli trött på jobbiga arbetsställningar nu...
Visst ser ni så snyggt golv jag har :-) Det passar verkligen in i miljön. BLÄÄÄ!
Tror jag ska lugna ner mig nu och invänta det nya golvet och sen köpa en snygg matta...

Får väl ge mig på nåt annat rum när jag får nästa nya geniala färgidé! Dags att göra nåt åt barnrummen igen... Har ju turkos och rosa färg :-)


Sol och plusgrader :-)

Vilken underbart härlig dag! Solen skiner och det är 5 PLUSgrader ute. Helt otroligt skönt. Sitter och dricker en kopp kaffe och sen ska vi ut och njuta av vädret igen. Vi var ute i en och en halv timme på förmiddagen. Det gäller att passa på när solen skiner. Den är ju inte uppe så överdrivet länge på dagarna och det är ju faktiskt bara den som värmer. På kvällen är det inte alls så skönt...

Det är så härligt när solen skiner in i köket. Känns nästan som sommar. Har ju äntligen fått bort de hemska panellängderna som satt i köket. Kapporna på plats och det känns så mycket renare och ljusare. Korta raka kappor. Känns nästan som när man är nyklippt :-) Kort rak lugg! Konstig liknelse, men det känns faktiskt så. Snacka om att sitta ihop med sitt hus...haha.

Nä, nu ska jag ut. Tar med mig kaffet ut till solstolen jag tagit fram!

RSS 2.0