Gott Nytt År!

Så var årets sista dag här... och vad gör man en sån dag då? INGENTING! Har varit och promenerat i -17 grader. Kallt, men ändå rätt skönt. Nu ska vi strax iväg och storhandla, tänkte vi skulle stanna till på solariet innan vi far hem sen.

Mikke får roa ungarna i 10 minuter medan jag står och dansar i rymdraketen :-) Perfekt att det bara tar 10 minuter ju. Egentligen ska man inte sola mer än åtta minuter står det, för det motsvarar 20 minuter i ett vanligt solarium. Men klart man måste maxa tiden!!!

Sen ikväll blir det inte så mycket mer än en förhoppningsvis god middag. Soffläge under filten och kanske sticka klart vantarna jag håller på med... Inte så spännande avslutning på året direkt.

ps, vinet var verkligen gott! Rekommenderas!

myskväll...

Fick ett riktigt fint vin av Ingela Och Jouko på julafton. Har öppnat det nu och tänkte det skulle få lufta en stund innan vi avnjuter det. Jobbar ju på nyårsdagen så vi tänkte att vi skulle "fira" ikväll (= dricka alkohol). Tog en cointreau till kaffet till och med och mikke tog sig en konjak :-) Värsta nyårsfirarna!



Efter middagen så spelade vi Viggos nya fiskespel som han fick i julklapp. Men det var bara att stänga av det efter en stund. Alva blev vansinnig! Fullständigt rasatokut när hon inte prickade fiskarnas munnar med sitt fiskespö... Det flög en hel del fiskar runt köket kan jag ju säga. Undras vem hon släktar på...????




Jag började och lyckades få två fiskar. Sen var det lilla prinsessans tur och då var det inte ens värt att ta fram kameran och ta ett kort! Bara att akta sig för flygande fiskar och fiskespön :-) "Mammas lilla 3-års trots"

En ny upplevelse ;-)

Har fått en förklaring till det nedsläckta solariet här i Ursviken. Det är STÄNGT! Kikade in genom fönstret och det enda som finns i lokalen är några kablar som hänger ner från taket. Skit också!

Blev då att köra hela vägen in till staden för att sola. Och det var ju en upplevelse :-0

Det var kö till solarierna, så jag ställde mig snällt att vänta... efter en stund såg jag att det faktiskt blinkade ledigt på solarierum 9. Gick lite närmare och såg att det var ett ståsolarium! Hmmmm... Frågade ungdomarna som stod framför mig i kön om dom provat ett sånt nån gång??? Jodå, men den unga söta tjejen tyckte att det var jobbigt att stå i 10 minuter. Ingen verkade vilja sola i det... hmmm. Tittade på de andra displayerna och såg att det skulle dröja ca 10 minuter innan det var min tur.

Då gick jag fram till 9an och stoppade i mina tior, trots att det borde ha ringt en varningssignal när den unga tjejen tyckte det var jobbigt!

Måste säga att jag var lite nervös.... hur gör man? Hur sitter glasögonen fast när man står? Klädde av mig och öppnade dörren till rymdskeppet som stod inne i rummet. Se, där på en stång hängde det ju ett par glasögon med gummiband runt! Perfekt om man hade haft väldigt tätt mellan ögonen. Dom var i Alva-storlek, men var ju tvungen att ha dom på mig. Är ju rädd om ögonen! Tryckte på startknappen och svosch så satte HELA VÄRLDENS FLÄKTAR IGÅNG! Tur det fanns två ledstänger att hålla sig fast i annars hade jag nog ramlat omkull. Redan efter två minuter så var det väldigt jobbigt. Hur kunde jag tro att JAG skulle orka när inte en tonåring gör det???

Stod där och tänkte på vad som utlovades på den stora skylten utanför solariet. "Inga vita fläckar". Brukar ju alltid få en stor rund fläck vid svanskotan när jag ligger i solariet, ibland även vid skulderbladen. Tänkte att det är nog värt mödan att stå här...tills jag kom på, eller snarare kände att jag nog kommer att få vita halvmånar under skinkorna.

När jag stod där kom jag att tänka på hur kvinnor faktiskt ser ut.... Har faktiskt sett en och annan dam på badhuset som har både rumpa och bröst som hänger låååångt nedanför där de borde vara. Dessa kvinnor måste ju få VÄLDIGT stora partier som är vita... Då snackar vi inte halvmånar längre! Måste dessa kvinnor stå och hålla upp sin enorma byst i ett sånt här solarium???? Med vita handavtryck på brösten som resultat*fniss*????

Musiken som spelades var i alla fall bra, värsta discot, och när Michael Jackson började spelas kunde jag inte stå still längre... Började dansa och sjunga med... naken... ihållande en ledstång... med Carolavindar i håret hahaha.... Kunde dock inte dansa alltför vilt eftersom glasögonen satt fast med ett väldigt kort snöre i ledstången :-)

De tio minutrarna gick faktiskt väldigt snabbt, och jag tror jag klarade mig utan "vita fläckar och halvmånar". Hade faktiskt riktigt KUL! Helt klart värt ett till besök, särskillt som maxtiden i ett sånt solarium är 10 minuter!

       




Mitt 426:e inlägg

Oj, vad jag hunnit med att skriva mycket detta år. Särskilt med tanke att jag startade bloggen i mars. Det blir ju långt fler än ett inlägg per dag. Flitig bloggerska! Här händer minsann ingenting som inte världen måste få ta del av :-) Snacka om skvallertant haha...

Idag visar temperaturen på -8 grader, så jag måste ju ut och promenera idag. Lovade ju det i förra inlägget... Hade ingen aning om att det REDAN skulle bli varmare väder. Men det ska faktiskt bli skönt. Behöver både frisk luft och röra på mig. Har ju som sagt blivit väldigt mycket stillasittande blandat med rent frosseri i godsaker.

Var duktig på jobbet igår och åt bara två skumtomtar och EN chokladbit! Yeah! Hoppas mina kollegor tömmer godislådorna som är kvar innan jag ska jobba igen på lördag. Nu får det faktist vara NOG!!!!

Ska försöka hinna med en solning idag också. Fortfarande har jag inte lyckats ta mig till ett öppet solarium. Är det fortfarande stängt här i Ursviken så ska jag tamme klån köra in till storstan! Jajemen... Måste nog ditåt hur som helst, för Jocke ska på banken med sin stora myntsäck. Funderar på hur vi ska frakta mynten till banken??? Just nu så ligger dom i en blå 10-liters hink. Känns inte som nån käck accessoar att gå omkring med på stan. En påse håller inte heller. Kanske måste accessoera gossen med en av mina avlagda handväskor??? Det är verkligen TUNGT med mynt.....




resultat av julen: övervikt!

Jobbkväll igen... Men sen är jag faktiskt ledig torsdag och fredag. Jobbar visserligen nyårshelgen. Börjar 8 på morgonen på nyårsdagen så inte blir det mycket firande i år heller. Jobbar ju ALLTID nyårs...

Fast det spelar då inte så stor roll. Tycker inte nyårs är nåt speciellt att fira! Dessutom så är det ju bara en vecka sen det var jul och då firade vi minsann till halv tre på natten :-) 

Börjar tycka det är ett problem med allt "julgott" som fortfarande finns kvar överallt. Både hemma och på jobbet dräller det av chokladaskar och skumtomtar. Tycker inte ens att choklad är speciellt gott, men likförbannat så stoppar jag in den ena pralinen efter den andra. Äcklad är vad jag är! På jobbet har jag till och med tryckt i mig dom där som alla lämnar i alladinasken. Dom med romrussin och körsbäret. Japp! Jag har ätit dom :-)

Har inte vågat ställa mig på vågen för jag har verkligen kännt att jag gått upp i vikt. Men idag tvingade jag mig själv. Har gått upp, men inte över det jag hade gått ner tidigare puh... Ett halvkilo till så väger jag så mycket som jag vägde för ca två månader sen. SÅ NU ÄR DET STOP! Inte en pralin till!!!!!! Har alltså gått upp ca 1,5 kg denna julen..... Usch! Bara att sätta igång med promenaderna igen. Bara vädret kunde bli lite snällare. Har ju inte gått på mer än två veckor nu... Antingen så är det svinkallt eller så är det ihållande snöstorm! Men så fort vädret tillåter ska jag iväg...


 

Nöjd med stolarna :-)

Titta så fina stolarna var :-) Fick slita som ett djur för att få med mig dom hem. Blev fullt i bilen kan jag ju säga! -20 grader var det också och utan vantar var jag ju naturligtvis.. Men men.. det gick bra till slut. Är jättenöjd! Dom är riktigt rejäla och blytunga! Dom lär nog hålla ett tag...






Måste ju bara slänga in några bilder på mina ♥ ♥ ♥



smutsig runt munnen men vad gör det...


♥ ♥ ♥


"Nya" stolar :-)

Har just ringt på en annons på blocket! Ska fara till kåge nu och hämta 8 st stolar :-)
Jättefina var dom. Låter som att det är nån fläck lite här och där på tyget, men det går tvätta eller byta tyg på stolarna. VÄÄÄÄRT!





Hoppas bara att jag får in alla 8 stolarna i bilen????? Tillsammans med två barn!  Måste skynda mig nu så jag hinner innan jag ska fara och jobba :-)


"nästan" sjuk...... igen!

Känns som att jag håller på att bli sjuk IGEN! Var dödligt trött på jobbet hela dagen igår, och när jag kom hem la jag mig i soffan och SOV i närmare en timme. Helt slut, så där så man knappt orkar lyfta på armarna... Frös som en tok också. Blev både varmt bad, varm vetekudde och brasa i kaminen innan jag fick upp värmen...

Det visade sig att jag hade höööög feber. Hela 37,5 grader (FÖRE bad, vetekudde och brasa ) :-) Vilket faktiskt är rätt så mycket när det gäller mig. Har en normaltemp på 36 grader! Men jag lovar att det kändes som att det var 40 grader. Känner mig lite risig idag också. Frusen och ont i halsen. MEN inte tillräckligt för att sjukanmäla sig och bädda ner sig under täcket.

Oftast är det ju så... brukar gå omkring och vara "nästan" sjuk i evigheter. Oftast hela vintern. Det tar på krafterna. Tänkte jag skulle fara och lägga mig i solariet för då brukar det ju alltid bryta ut. Om bara solariet kunde öppna nån gång. For dit både igår kväll och i söndags men det var STÄNGT! Så irriterande! Nu måste jag vänta till torsdag eftersom jag jobbar tisdag och onsdag kväll. Men då är det väl nyårsstängt kan jag tänka mig??

ps. klockan är över åtta och småttingarna ligger fortfarande och sover.... yeah! 


Ny kamera :-)



I morse for jag och skulle handla på ica maxi. Kom dit vid 9.30 och döm om min förvåning när det är STÄNGT! Dom brukar väl aldrig nånsin ha stängt ju! Alla dagar 8-21 står det. Var tvungen att fördriva tiden på ett ödsligt solbacken så jag gick in på onoff. Dom hade minsann som enda affär haft öppet sen 8 på morgonen.  Gick och tittade på diverse ointressanta prylar och kom helt plötsligt på att jag är så vansinnigt arg på vår kamera som vi har hemma. Så jag spontanköpte en ny kamera :-) Inte likt mig kan jag ju bara säga...

Är jättenöjd i alla fall!
Det blev en Sony cybershot dsc-w390












Oj vad det ska fotas! Hoppas jag slipper bli galen på den här också. Med den andra kameran så ska man helst veta i förväg vad som ska hända så man hinner få en bild. Försökte förtvivlat få en bild när Viggo hämtade en julklapp av tomten. Eller när han gav tomten en kram. Det gick inte. Viggo hann hämta julklappen, sätta sig i soffan och öppna paketet innan kameran tog bilden. VARJE GÅNG!!! Grrrrrrr...!!!!!!


Julaftonslek :-)

På julafton lekte vi en lek där vi ska följa en bana med en penna bara genom att titta titta i en spegel. Hysteriskt roligt! Tydligen så kopplar inte hjärnan så bra när man tittar i spegeln... En del fixade det enkelt och snabbt, medan andra höll på i flera minuter. Här har Ingela (29 sekunder) och Jouko (4minuter, 18 sekunder) kört sina rundor. Höll på att skratta ihjääääl mig när Jouko satt med sin penna...



Ändå så var det här inte värst. På kräftskivan i höstas körde vi samma lek och då satt vissa personer i upp till 7 minuter :-) Visserligen så var banan lite svårare då, men ändå.....

♪♫♪Nu är glada julen slut slut slut ♪♫♪

Ja... nästan i alla fall. Fortfarande ska man väl gotta sig i julmat och annat fettbildande. Men nu handlar det ju mera om att bara njuta av sin ledighet. Så skönt att ligga i soffan med en chokladask och titta på tv!


Alvas nya kök. Visst är det fint? Tänk om man hade haft så fina grejer när man själv var liten...



Mammas lilla Pippi.


Jag är verkligen nöjd med denna jul! Barnen har fått så mycket fina grejer och det är så kul att se dom så glada! Jag hör att Joakim har gett sig på den stora hinken med mynt. Antar att han sitter och räknar :-)
Fortfarande vet vi inte slutsumman för det tar ju en evighet att räkna dom. Men nu verkar det som att han inte kan hålla sig längre...

Jag är HELT SLUT! Längtar tills man får gå och lägga sig. Lite väl tidigt än. Men tidig kväll lär det ju bli. Igår gick vi och la oss vid 2.30. Inte klokt!
 Är också döless på att äta godis och choklad ÄNDÅ sitter jag hela tiden och gräver i godisskålen och tar för mig av chokladaskarna. FY säger jag bara. 

Måste nog köpa hem lite frukt imorgon!

 


Julafton 2010



Viggo och Alva fick varsin klapp på julaftonsmorgonen. Tomten hade lämnat dom ute på bron som tack för gröten och pepparkakan vi lagt ut åt honom :-)





Så kommer den efterlängtade tomten och Viggo springer genast fram till honom och börjar resonera.




Alva blir så rädd att hon knappt vågar titta...


Jamal och Kevin




Middagsmys...


Här hjälper vi till att räkna skattpengarna. Det tog sin tid, trots att vi var många. 50 kg i småpengar blir en hel del..



Här har jag kul med min 100-kronors-klapp. Fick mig nya tatueringar och en huvudmassagegrej :-) Måste nog sola lite så tatueringarna matchar huden lite bättre haha....

Julklappsrimproblem

Tänk att jag aldrig lär mig. Tror alltid att jag ska kunna göra saker när jag jobbar natt. Men saken är att när klockan slår 01.00, så blir man hjärndöd till minst 2/3. Går inte att göra något som helst som kräver tankeverksamhet. Sååå irriterande! Trodde i min enfald att jag skulle få till det julklappsrim som fattas på EN julklapp, samt tänka ut några andra klurigheter. Har inte lyckats med det trots att jag suttit med ett block i handen nästan hela natten... Har lyckats komma på att sak och tak rimmar... och ting och ring, leta, veta, reta och streta rimmar också :-) Haha.. men vad ska jag göra med den kunskapen då???

Brukar tycka det är jättekul att rimma på klappar, och jag hoppas verkligen att det beror på den nattliga hjärndödheten att jag inte lyckas. Måste ju få till det ju! Får väl ta mig ett glas glögg i kväll och sätta mig ner och författa.

Efter jag lämnade barnen på dagis idag.... eh.. igår, så blev det en till tur upp på solbacken. Köpte ljus och lite grejer till bordsdukningen och förstås så blev det några till klappar. Skulle nog kunna hålla på hur länge som helst. Har ingen koll längre på vad jag köpt till vem eller hur mycket jag spenderat, men jag börjar känna att nu får det vara nog! En klapp har jag kvar och den får mikke fara och köpa imorgon...idag alltså!

Tänker inte stressa mera nu. Ska sova i lugn och ro när jag kommer hem och sen blir det att laga västerbottenslax och ostpaj och ikväll ska skinkorna griljeras. Inget att stressa upp sig över. Sen är allt klart! Så skönt! Det enda som grämer mig är detta rim och klurigheterna som ska på pränt. Men det ordnar sig säkert till ikväll då hjärnan börjat fungera igen :-)


Full av energi

Tack och lov så har ungarna slutat med sin soffkudde-hög-lek! Men vet inte om den nya är så mycket bättre??? Försökte mig på att plocka bort lite i kök och hall, men naturligtvis så är allt tillbaka. Dessutom så är numera ALLA mjukdjur ca 50 stycken bosatta i ett hörn på köksgolvet. Det är barnens nya dagliga lek! Vanligtvis så brukar denna hög av mjukdjur ligga i tv rummet, men idag blev det köket. Hopplöst att städa med andra ord!

Har bakat en mjuk pepparkaka, med en massa hjälp från decilitermåttsbeväpnade barn. Gick bra, men en del spill blev det ju förstås. Har städat lilltoan och startat en till maskin med tvätt. Full av energi efter en rejäl sovmorgon! Barnen sov till åtta i morse!!!!!

Sådärja...

Frösundafikta avklarat, mammas julklapp till pappa inhandlad, lunch till barnen avklarat, tvätt hängd. Vad ska man då sätta igång med?

Skulle behöva fara iväg igen och köpa min 100-kroners klapp, men det känns motbjudande att spänna fast barnen i bilen igen. Dessutom så tog bilgodiset slut när vi var inne på Granngården. Var tvungen att muta dom med sånt eftersom dom började slåss riktigt ordentligt. Tror att Alva råkade stå precis där Viggo tänkte stå... det vill säga fastklistrad vid mitt vänstra ben! På frösunda var dom hur tysta och snälla som helst.... visserligen så satt dom fast vid min kropp även där, men dom bråkade i alla fall inte.

Nina var ju där med sin lilla Ellie-bebis, så Alva och Viggo var rätt nöjda med att bara stå och titta på henne :-) Alva vill då för övrigt att vi ska skaffa oss en bebis. Hon sa det när vi satte oss i bilen. Gissa om jag skrattade henne rätt upp i ansiktet :-) Haha...

Har så mycket städning att göra att jag inte vet var jag ska börja..? Måste möblera om i tv-rummet också innan julafton, men det är inte så jobbigt. Mikke måste ju förstås flytta på tvn igen. Den hänger på väggen och då måste det ju skruvas och användas skruvdragare och vattenpass och sånt :-)

Nä, blir nog bara att tvätta några maskiner och tömma diskmaskinen nu känner jag. Städningen får vänta till på torsdag eller fredag morgon. Ingen mening alls med att städa nu. Allt måste ju ändå göras om innan julafton. Vår städning håller bara i några timmar, sen ser det ut som vanligt igen. Börjar tro att det ligger någon leksaksmagnet i våra golv som iderligen drar till sig bortstädade leksaker... Måste ju vara så, för det kan ju inte vara mina ordningssamma små barn som stökar till på detta vis?

pladdrar, svamlar och blajar...

Har varit duktig i kväll och bakat biskvier! Så nu har jag gjort EN grej klar till julafton :-) Orkar inte ens tänka på hur mycket som är kvar. Bakning och matlagning är ju inte värst. Det ska hittas på lekar och aktiviteter och ett julhäfte för 2010 ska ligga på allas tallrikar till julmiddan. Det är sånt som tar tid... 

Tog med mig Jocke till Ica-maxi så han skulle få köpa sin 100-kronors klapp! På kvällen brukar vi vuxna som inte byter julklappar med varandra köpa varsin 100-kronors klapp som vi sen lottar ut på diverse olika sätt. Vi kommer aldrig ihåg hur vi gjorde året innan så det brukar ta halva kvällen att komma på hur vi ska göra med dessa klappar :-)

Nu för tiden så är ALLA med på dessa klappar. Även Jocke då som nu hittade en rätt bra grej faktiskt. Jag har ju inte köpt min än, men jag tror jag vet vad det blir ;-)

Imorgon bitti tänkte jag fara till Frösunda och julfika! Tar med mig småttingarna. Sen så ringde mor och ville ha hjälp med en julklapp till min kära far = jag ska fara och köpa den åt henne!

Idag på jobbet så har jag, förutom dragit rullstol till vårdcentral på helt oplogade gångvägar med 30 cm snö *pust*, fått kunskap om hur komplicerat det är att lära sig svenska. Har en jobbarkompis som skulle iväg och göra ett prov i svenska B. Hon satt och pluggade in ord och synonymer och metaforer... Vad menas med "nu är han ute på hal is" t ex. Haha.. det är inte lätt att förstå saker som betyder nåt helt annat.

Fick också insikt i hur otroligt många ord vi har för att prata: babbla, tjattra, jollra, tala, resonera, orda, orera, snacka, språka, pladdra, sladdra, svamla, gaffla, hålla låda, diskutera, samspråka, blaja, gagga... bara för att nämna några :-) Och ändå så räknas ju vårat språk som fattigt! Tycker synd om henne som ska lära sig allt detta! Hoppas det gick bra på provet i alla fall...


Snöskottning!!!!

Vilken LÅÅÅÅNG dag det här var! Mörkt ute och ett snöfall som aldrig verkar vilja ge med sig. Snart jul och man borde ju vara i full färd med bakning och julstök, men inte här inte....

Städade stortoan i morse och sen har det inte blivit mer än snöskottning några gånger. Kanske därför som dagen känns så lång? Har inte gjort nåt nyttigt alls...

Jamal kom förbi och drack kaffe och surrade en stund.

Har plockat ner MASSOR med kläder från vinden som jag tänkte skänka till Oy som varit i Thailand och hämtat hit sina barn. Hon har en kille som är runt tio år, tror jag. Har hur mycket kläder som helst till en 10-12 åring. Han har nog inte så mycket varma kläder kan jag tänka mig, så det är ju lika bra att han tar alltihopa.

Mikke håller på att städa och stöka på övervåningen. Han har satt upp hyllor till alla böckerna som fortfarande till dags datum, legat i en hög på golvet i gästrummet. Visst var det i mars nån gång som Jocke bytte rum och alla böckerna bars upp? Vissa saker tar sin tid, minsann :-) Jag hade ju gärna som jag sagt tidigare, lämnat alla böckerna till soptippen! Fult är det och dammigt blir det och vad ska man ha alla lästa romaner till? Och all gammal kurslitteratur från universitetet som vi dessutom har dubbla uppsättningar av...??? Hmm... måste nog upp och kolla hur det går och kanske dra dammsugaren ett varv därinne. Kan ju inte ha varit gjort sen i mars....?? huh.

Imorgon jobb och bad i handikappbassängen. Nästa pass: onsdag natt och sen är det JUUUUUL!



Recept till julbordet :-)

Tänkte dela med mig av 2 supergoda rätter att ha på julbordet. Laxen är en rätt som vunnit pris och ostpajen kommer från min jobbarkompis Helena. Två enkla och supergoda rätter som går utmärkt att tillaga dagen före julafton.

Västerbottenslax
 
4-portioner:
ca 700 gram lax
Riven västerbottensost
salt
peppar
--------
Garnering:
rödlök
dill
röd rom (liten burk stenbitsrom eller löjrom)
 
Skär laxen i tunna skivor på snedden för att få ut så mycket som möjligt. Salta, peppra och fördela västerbottensost på skivorna. Rulla ihop skivorna så det blir "rosor" av dom och ställ dom i en ugnsfast form. Brukar ställa dom ganska tätt ihop, men tänk på att det ska hällas en sås över också så ställ dom inte för tätt.
 
sås:
2 msk smör
2 msk mjöl
1 fiskbuljongtärning
1 dl vatten
1 dl vitt vin
3 dl grädde.
 
Koka ihop såsen och slå över laxrätten. Ställ in den i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.
Garnera rätten med hackad rödlök dill och löjrom/röd rom, när du tagit ut den ur ugnen.
 
 
Fransk ostpaj:
500g ost av 2-3 slag ( t ex Grevé, prästost, hushållsost eller vb-ost för starkare smak.)
2 tsk paprikapulver
1 vitlöksklyfta
lite cayenne eller chili efter smak
3 ägg
3 dl vispgrädde
 
1. Smörj en 1,5 liters form, värm ugnen till 175 grader.
2. Tärna osten och fyll formen
3. Blanda ihop ägg, vitlök, paprikapulver, grädde och ev cayenne/chili. Häll allt över osten
4. Grädda på lägsta falsen i 35-40 minuter. KLART!
Bör ätas ljummen eller kall. Passar som komplement till både fisk och kött, eller bara med en sallad och bröd.


Dela gärna med er av era delikatesser på era bloggar så kanske man får ide´n till nåt nytt att laga till julbordet



Borta bra men hemma bäst ♥

Hemma och vid liv!

Men det var nära ögat några gånger. OJ så hemskt det var att köra. Snöstorm så man inte såg mer än max 10 meter. Trodde faktiskt jag skulle dö några gånger när jag inte visste vars på vägen jag var och körde. Mötte både blinkande polisbil och ambulans. Blev ännu mera nervös då. Körde inte mer än 40km/h mellan Renström och Skellefteå. Det tog sin tid, men jag lever då :-)

Stannade till en stund i stan och köpte ett gäng julklappar. Skönt att få sträcka ut kroppen som hållit ratten i ett krampaktigt grepp i timmar... 

När jag kom hem hade barnen hittat på en ny lek. Det låg bindor lite här och var runt hela huset. Dom har varit inne på toan och hämtat bindor hela dagen och använt dom till dockblöjor :-) Haha... ja så kan man ju också göra! Går ju även att klistra fast på hakan och vips så har man ett tomteskägg :-)

Ångrar att jag inte stannade till på bolaget när jag var på stan. Hade varit gott med lite stark glögg. Börjar faktiskt hör och häpna, få lite julstämmning :-)

Masserad av en dansbandskille

Kommer just från en alldeles otroligt skön fotbehandling! Kunde väl aldrig tro att det skulle vara så skönt att få fotmassage...

Fötterna är behandlade med en massa oljor, skrubb och framför allt masserade med starka händer av en muskulös man med en alldeles för liten och tight pike´t-shirt :-)

Behandlingen började med en ansiktsmassage..? Kunde man ju aldrig ha trott. Men joo, nåt med avslappning eller nåt och det fungerade då :-)

När behandlingen var över så sa han att han känner igen mig nånstans ifrån...? Brukar jag vara på dans..? Är jag från skellefteå?

Hmmm. kanske inte dans men ute på krogen har jag ju varit en del i mina dagar, rätt mycket till och med! Jo, han kände verkligen igen mig och det kan ju ha varit på nån av hans spelningar med sitt dansband, tyckte han. Han har varit med i Brandons...? Tror jag det hette.. Tyvärr så har jag ingen aning om vilka dom är.

Men bra på att massera var han då denne dansbandskille :-)

Nu är det snart dags att packa och fara iväg. He sig ut i kylan (-13) och snöovädret, för här snöar det då oavbrutet... Har varit hur skönt som helst och jag är verkligen nöjd med min lilla miniweekend!

Hem till stöket och böket och julstressen.....


Njuter :-)

Vilken underbar dag! Har ätit god lunchbuffe, solat solarium, suttit i världens skönaste massagefåtölj i en halvtimme... seriöst, den var helt UNDERBAR! Vissa stunder trodde jag faktiskt att det stod nån bakom mig och masserade. Helt otroligt att en fåtölj kan massera så där bra :-)

Har sovit en stund (lyx) och njutit av lugnet och tystnaden. Målat naglar i lugn och ro :-), Sen har jag avnjutit en supergod trerätters middag. Är så mätt så jag tror jag spricker snart! Njuuuuuter! Det enda jag saknar är min vetekudde. Skulle gärna haft en varm vetekudde att lägga under täcket för jag fryser lite halverst... Får väl dra på mig hellyhansen-sockarna och mysa ner mig under täcke + överkast och läsa en bok... 
 


Källan!

Framme:-)
Visst ser det ut som huset i nån skräckfilm? Haha... ser inte alls ut så i verkligheten, men på bilden ser det verkligen spooooky ut!
Det gick bra att köra trots ihärdigt snöande. Skönt att vara framme. Har ätit lunch och just fått mitt rum. Jättefint :-)
Ska gå ner och sola i solariet om en stund. Promenad känns ju som överkurs när man är på ett sånt här ställe. Bättre att njuta här inne.
Väldigt svårt att hitta hit då alla, ALLA skyltar var översnöade. Hade ingen aning om var jag var nån gång. Visste ju att jag körde förbi Boliden, men sen var det en gissning... Trodde ett tag att jag missat avfarten. 11 mil är det från Skellefteå inte 15. Alldeles för långt ändå...
Nu ska jag bara njuta och må bra. Läsa tidningar, bok och se på tv. Förhoppningsvis så kommer jag hem med en fin solbränna :-)

Minus fyra :-)

Rekommenderar ett par dagars deppande till den som strävar efter att gå ner i vikt! Har hipps vips gått ner hela FYRA kilo, utan att göra någon svettig kroppsansträngning! Inte illa! "Efter regn kommer solsken", "ur det negativa kommer alltid något positivt". Så sant!
Längtar och gruvar mig samtidigt för den långa färden... Kom på att det ju finns solarium där borta. Hur sköööönt ska  inte det bli??? Ååå vad jag längtar!
Grrrrr! Fortfarande får jag ingen styckeindelning!

puttrande köttgryta

Har en köttgryta puttrandes på spisen och det doftar helt underbart :-)

Lagar mat till mor och far och alla barnen. Jag far ju till Källan imorgon förmiddag! Tänkte att mamma och pappa skulle få nåt gott att äta till lunch när dom är så gulliga och kommer och sköter tills mikke kommer hem från jobbet.
Blev så himla sugen på att göra en köttgryta när jag såg Per Morbergs matlagningsprogram igår. Han lekte 1700-tal och lagade mat i ett gammalt torp. Jag riktigt kände hur gott den grytan doftade :-) Nu gör jag en egen variant av hans gryta och ni ska bara veta hur gott det luktar. Både mikke och Jocke har stått och dreglat...
Känns inte alltför roligt att köra de 15 milen till källan i detta snöoväder! Jag brukar ju med nöd och näppe ta mig den korta biten till jobbet när det snöar så här. Femton mil känns ju inte rimligt... klarar jag det?
Hoppas hoppas hoppas på uppehåll i alla fall den stund jag är på vägen. Ska ta med mig täckbyxor så jag kan ta en långpromenad när jag är därborta.. kanske? Är ju rädd att gå vilse eller att jag plötsligt inser att det inte finns gatubelysning i skogen när mörkret överraskat mig :-)
I annat fall så har jag laddat med tidningar och datorn ska förstås med. Kommer att njuta av varje sekund, om jag bara kommer fram helskinnad.
Efter en massa tjat idag så bakade vi viggos julgodis. Vi smälte blockchokladen i vattenbad precis som han sa man skulle göra. Han lär sig minsann saker när han ser på tv. Misstaget var väl att jag missat resten av bolibompas recept. Blandade chokladen med cornflakes och gjorde godis av det. Jättekul tyckte både Alva och Viggo, men gott tyckte dom då inte att det var :-) "Har du ringt till gästerna nu då, mamma?" frågade gossen stolt när godiset var klart. Tydligen skulle man ha haft gäster också....missade det också. Men då vet jag då till nästa gång!
Nu blir det ett varmt bad och lite fotfilning. Ska ju få fotmassage imorgon :-) Vill ju inte att den stackars människan ska få skärsår på sina händer av mina skarpa hälar...
så irriterande. Har skrivit denna text uppdelad i stycken men när jag publicerar så blir det bara en enda lång text... inte ens jag orkar läsa igenom den!



Tack alla för all uppmuntran och alla kramar :-)


Idag vaknade jag strax efter sex. Alva kom ut från sitt rum och har alltså sovit i sitt rum HELA NATTEN??? Otroligt! Själv sov jag i soffan eftersom det kom en stril med vatten från ventilationen 10 cm från min huvudkudde! Inte så kul att ligga och sova med skvitter i ansiktet...

Klockan sju klädde jag på barnen overallerna för att köra till OK då all nikotin var slut och kände mig därför rätt så retlig... Tänkte sätta i motorvärmaren en stund, men det gick inte så bra eftersom det genast gick en säkring. Som vanligt.... Bara att skrapa rutorna då.

Vid åtta var det bara att klä på dom igen för det var ett hiskeligt tjat om pepparkaksbak. Bara att fara och köpa pepparkaksdeg! Och blockchoklad till julgodis! Viggo hade minsann lärt sig från bolibompa nu på morgonen att man kan göra godis. Choklad ska man ha... och vatten ;-) Undrar vad dom bakade, men jag tänker då göra några enkla cornflakes/blockchoklad-godisar. Bara så dom blir nöjda med att få göra nåt...

Nu har vi bakat pepparkakorna klart! Ont i ryggen av allt kavlande... Man kavlar ut en stor deg och sen så trycker dom dit sina formar. Ryms inte mer än ca 4 kakor eftersom dom inte fattar att man måste planera hur man lägger formarna... naturligtvis! Så det blev en MASSA kavlande. Men nu är det klart i alla fall. Och dom var sååå duktiga!

Snart blir det väl att sätta chokladen i vattenbad och påbörja nästa projekt.

Tänkte dra med mig barnen ut på en promenad idag. Äntligen är ju vädret som det ska vara. Nästan sommar ju. Minus 4 grader! Synd bara att huset ska börja läka när det blir varmare ute...


sjukskriven

Ja... att deppa i två dagar hjälper ju ingenting. Känner mig rätt tom just nu! Och alla bekymmer finns ju kvar....

Bara att bita ihop och skärpa sig och klistra fast leendet igen. Fortsätta som förut och hoppas på det bästa. Börja baka julkakor och planera julfester.... jippi....

Har sjukskrivit mig från jobbet dessa två dagar. Har inte kunnat/orkat vara bland folk. Blir lätt så när man känner sig ledsen och tycker synd om sig själv. Tårarna kan komma när som helst. Själviskt..? kanske, men ibland måste man få vara det också. I alla fall en gång vart sjunde år eller så...

Strax ska barnen och mikke iväg på julfest på dagis. Jag är ju inte anmäld eftersom jag skulle ha jobbat. Trist... men hade nog inte orkat sitta där ändå och skratta och vara glad. Ganska skönt att få vara ifred. Tiden läker ju alla sår sägs det och vi får väl hoppas att tiden är inne imorgon? Hoppas i alla fall att jag lyckas författa ett positivare blogginlägg imorgon :-)

...

Så less!
Och ledsen och besviken på folk runt omkring mig.

Önskar man kunde säga upp sig från sitt liv och anställa nån annan ett tag. En månad eller så...

Varför finns det inte sån arbetskraft? Skulle gärna anställa nån som tar hand om ALLT, lämna över alla bekymmer man har till nån som tar hand om det. Hushållsarbetet tar jag gärna hand om. Piece of cake.

Men allt det andra... suck!


SÅ MÄTT!


Fullt hus när jag kom hem idag. Det bakades och lagades mat för fulla muggar. Syster med son var här också. Samer har varit och lagat mat hos oss hela eftermiddan och bakat mitt älsklingsbröd :-) Det bjöds på grillad kyckling, Foul..(vet inte hur det stavas?) och Molochie(vet inte hur det stavas heller haha....) Gott var det och jag har nog ätit ihjäl mig!

Känner mig ganska trött på att jobba nu. Känns som att det blivit väldigt mycket jobb på sista tiden. Två jobbkvällar kvar nu och sen är jag ledig på torsdag. På fredag blir det att åka till Källan och vila upp mig. Det kommer ju alldeles lämpligt...

När jag körde ut bilen från gården i morse så fick jag se nåt jättehemskt! Grannens katt Zingo låg bland en massa blod på vägen bredvid vår postlåda. Fy så hemskt. Han hade blivit överkörd! Rusade in till grannen och berättade och vad dom gjorde med honom sen det vet jag inte... vad gör man med en död katt? Mitt i vintern? Stackars grannens barn som fick katten i våras.


Söndag... snart måndag :-)

Ska få ARABISK mat imorgon! yeah!!!!

Efter jobbet imorgon far vi hem till Jamal där Samer har lagat en massa gomat. Har verkligen längtat efter dessa maträtter! Ska bli SÅ GOTT! Mmmmmm...

Har äntligen kommit över den värsta tröttheten... Idag har vi verkligen släpat hem halva solbacken. Har shoppat julgran och en massa grejer hit på jobbet. Det gick faktiskt riktigt bra!

Tack och lov att jag har datorn med mig på jobbet idag för här är det bara skidor på tvn. Fattar inte nöjet med att se det faktiskt...? Tror jag ska ta och packa upp julgranen nu, då har jag då nåt att göra.

Trött

Är avundsjuk på alla som är lediga idag! Är sjukt trött. Har inte kommit ikapp med sömnen sen jag jobbade natt och inte fick nån sömn dagen efter... MÅSTE ju vara därför jag är så här trött? 

Idag blir det julhandling med jobbet . Vi blir hämtade en timme tidigare så jag måste börja en halvtimme tidigare... Pust och stön... Trängas med miljoner andra julhandlare dragandes på en rullstol! Det ska handlas presenter och korgar och julgran + den sedvanliga 5-påsars veckohandlingen!

Börjar själv vara stressad över at jag inte är klar med julklapparna. Inte länge kvar nu ju. Sen så kommer lönen först den 23e! Då ska man trängas med alla på ica maxi dagen före julafton. Då ska all mat inhandlas! OCH lagas! Oj oj oj... hur kunde jag njuta så mycket av julen förr? Det är ju bara en massa JOBB och STRESS!!!!

Det jobbigaste är ju att jag har jobbat natt mellan den 22-23. Så egentligen så måste jag ju sova hela dagen den 23! Hmmmm... kanske måste ge bort det arbetspasset också..? Det går liksom inte ihop känner jag.

Kärt besök

Vilken dag! Slutade jobbet vid halv åtta i morse. Skyndade hem och kastade mig i ett varmt badkar för jag höll på att frysa ihjäl! Halv nio var det sjukgymnasten och en massa nålar runt svanskota och på skinkorna... kopplat till ström förstås! Durade faktiskt till där en stund, så jag fick nog i alla fall ca fem minuters sömn. Sen en snabb handling på ica så jag skulle ha nåt att bjuda på till middag.

Sen hem och hämta Jocke och spendera två timmar på bup.

Var så trött så jag höll på att dö när jag kom hem. Ögonen kändes alldeles grusiga. Ställde klockan på en timme och la mig i soffan och sov. Hade behövt fem timmar till, men vad göra när man är stressad och har mycket att göra?

Vid fyratiden kom Samer och Jamal med familj! Åååå, så roligt att träffa Samer igen :-) Känner mig helt varm i hjärtat för Jockes skull också! Det var så himla kul. Han har lovat att baka bröd och laga nåt libanesiskt också :-)

Vi har pratat gamla minnen och tittat i gamla fotoalbum. Han är sig precis lik! Han har tänkt fara till Boliden också och hälsa på mor och far. Känner mig riktigt glad faktiskt.. en bra dag trots att jag inte sovit!

Från det ena till det andra....

Har INTE fått sova mycket idag... Just när jag höll på att somna ringde telefonen! Kunde inte somna om på en lång stund efter det. Ska jobba natten igen och imorgon bitti blir det inte heller att sova. Halv nio ska jag på akupunktur hos sjukgymnasten och sen klockan tio är det läkarbesök. Suck, vad jobbigt!

Det är tur jag jobbar med sprinklermannen i natt. Ifall jag skulle råka dura till i sittande ställning så kan jag då alltid räkna med att bli väckt MINST två gånger av ljudligt urinerande inne på personaltoan under natten! Det stör mig inte att han kissar med öppen dörr, jag blir mest häpen! Hur kan man känna sig SÅÅÅ hemma på jobbet? Själv kan jag inte kissa utan att sätta på kranen i handfatet när jag är på jobbet. Bakom en väl låst dörr naturligtvis! Måste ju kamouflera ljudet... för tänk om nån hör att jag kissar..???? haha.. hur knäpp är inte jag då?

Det är synd att jag jobbar hela helgen nu när vi får storfrämmande från "far away-country". Vet inte riktigt när han kommer och hur länge han ska stanna, men jag vill ju gärna hinna träffa honom! Måste också baka nåt så jag har nåt att bjuda på... en massa stress i mitt huvud över grejer jag måste hinna. Men jag får inget gjort! Jag blir ofta så när jag har mycket att göra. Då vet jag inte vart jag ska börja så då blir det istället INGENTING! Tror jag ska ta med mig ingredienser till jobbet och baka nåt. Där finns det då en massa tid i alla fall. Det  jobbiga är bara att flytta rumpan från soffan när man är där.. Den har en förmåga att fastna i den mjuka sköna dynan. ALLT är jobbigt klockan tre på natten!

Nä, nu ska jag ta och inventera kyl och frys och se om det finns något att laga till middag som passar ALLAS munnar. Vilken önskedröm... nåt sånt finns ju inte! Måste bli minst två rätter ju!


Bloggtidning!

Hittade en kul länk som jag tänkte dela med mig av. Du kan göra din blogg till en tidning! Hur kul lät inte det då? Att ge bort eller bara för att spara själv. Tror jag ska göra det faktiskt!

HÄR hittar du länken till sidan!






Behöver ljusterapi!

Så kallt!

Är verkligen less på detta väder. Ena dagen är det sköna -4 grader och den andra - 16grader. Vad är det för tjollervinter? Om då temperaturen kunde bestämma sig! INTE kul när det är svinkallt. Känns som att det varit väldigt mycket innedagar för barnen nu, men jag har då ingen lust att gå ut med dom heller. Hur kul är det att stå ute i - 15 grader? JAG får ju min beskärda del av friskluft varje dag under mina promenader. Har faktiskt lite dåligt samvete å de smås vägnar... Men idag blir det ju dagis för dom och de brukar ju fara ut en stund varje dag oavsett väderlek.

Börjar märkas på dom att dom varit inne för mycket. Väldigt mycket spring och högljudda lekar och en massa bråk.

Jag läääängtar tills klockan är tolv och jag får lämna dom ifrån mig. Tror jag ska besöka solariet innan jag lägger mig och sover. Behöver lite färg och framför allt ljusterapi. Är konstant trött! Kommer säkert bli jobbigt att jobba i natt. I fredags var det riktigt jobbigt... Tvärsomnade sittandes i soffan med en STOR ljusblå skumgroda i munnen. Vaknade av att min manliga kollega  var uppe och kissade LJUDLIGT med öppen dörr på vår personaltoa :-) Japp, han gör så!

Ryckte till och fortsatte tugga på den ofantligt stora uppblötta skumgodisen som låg i min mun :-) Kunde ju faktiskt ha kvävt mig själv med en skumgroda! Livsfarligt att bli så trött på jobbet, så jag hoppas verkligen jag lyckas sova nu under dagen!  

akupunktur

Usch vilken lång dag med en massa barnbråk... Båda två vaknade nog på fel sida denna morgon för dom har inte varit sams många timmar.

Har varit hos sjukgymnasten idag. Ville veta vad som är fel med mitt bäcken och svanskota? Det finns två sjukgymnaster i Ske-hamn och jag valde den jag INTE brukar gå till för hos den andra får jag alltid bara akupunktur när jag kommer med min onda rygg!

Hon hittade då inte nåt större fel, annat än att jag är överrörlig i mina leder. Hon tror att det beror på mina senaste graviditeter, att bäckenet fortfarande är ostabilt. Tror ju inte jag. Är helt övertygad om att det är nåt fel. Vill röntga! Men nej då... AKUPUNKTUR! Hon skrev upp mig på en massa tider + att jag fick akupunktur i en halvtimma idag också. Blir så sur när man inte kan få en ordentlig undersökning! Jag ringde ju om en läkartid först, men dom tvingade mig till sjukgymnast! Grrrr...

Sen så skulle jag också äta en iprenkur i fem dagar. Som om jag inte gjort det förr då.. Har ju haft ont i 2,5 år! Sen så tyckte hon inte att jag skulle promenera en hel timme när jag är ute och går. Värken har ju blivit värre sen jag börjat med mina promenader. Men det tänker jag då göra ändå... LIX!

Kanske får en läkartid om skelettet till slut faller isär?

Storfrämmen från Grekland

Fick höra en glad nyhet idag :-) Jamal ringde och berättade att Samer är på väg upp. Han är i Malmö nu och kommer till ske-å senare i veckan. Storfrämmande direkt från Grekland alltså!

Ska bli riktigt kul att träffa honom och speciellt för Jamal och Joakim måste det betyda mycket. Jocke har ju inte träffat honom på minst 10 år. Jamal var ner till Malmö en gång och träffade honom men det är också en evighet sen...

Tror jag ska be honom laga en massa arabisk mat som jag längtat efter och kanske baka sitt libanonbröd :-) Kan man begära det av en gäst som kommer och hälsar på?? haha...

Det ska i alla fall bli riktigt kul!


Nästan alla julklappar inköpta!

Just nu så sitter vi och myser vid köksbordet med kaffe och tända ljus. Ungarna mumsar på chokladbollarna dom bakat idag :-)

Jag fick en rejäl sovmorgon idag. Steg upp strax före nio, och mikke och barnen steg upp kvart i åtta. Måste vara nåt slags rekord både för mig och barnen!

Vi tiotiden tog jag en KYLIG promenad i minus 16 grader. Glömde äta frukost innan jag for så jag hade INGEN som helst energi. Var trött redan efter 200 meter men jag fortsatte rundan ändå *duktig*.

Vid halv ett åkte jag iväg till solbacken och inhandlade en MASSA julklappar... fortfarande tom i magen. Glömde igen att jag borde ha ätit. Blev riktigt jobbigt! Sen hem och började städa i Jockes rum medan mikke tog tag i Viggos rum. Skönt att det är gjort.

Nu är jag äntligen mätt i magen efter ett gäng med tacobiffar och pasta. Termometern står på - 10 grader så det blir nog en till promenad ikväll. Sen ska vi slå in klappar när barnen somnat. Sååå kul :-) Kan knappt vänta tills dom ska öppna dom...

Tuff lördag...

Puh, vilken dag!

När jag gick av mitt nattpass i morse for jag på ica maxi och handlade några julklappar. Hemma nån gång efter nio, la mig halv tio och ställde klockan på halv ett. Inte så mycket sömn idag... ville som inte sova bort en hel helgdag.  

Sen kom Jamal, steff och kevin på besök och åt middag med oss. Kul att träffa dom, det var ett tag sen sist...

När dom for så skyndade jag mig på med gångarutstyrseln och tog min powerwalk. Heeelt slut när jag kom hem! Maxade hastigheten så mycket det bara gick för att förbränna mer..? Alltid när jag kommer hem så är mina händer svullna. Typ som när man har vätska i kroppen. Nu var dom extremt tjocka. Fingrarna såg ut som prinskorvar :-) och det gick inte att knyta näven. SKUMT! varför blir det så för??? Går över efter en halvtimme ungefär...

Fick verkligen mersmak på att köpa julklappar. Vill bara ut och köpa mera... Håller på att ha ett lager hemma nu och jag ångrar bittert att jag inte köpte julklappspapper. Kommer att ta en hel kväll att slå in allt. Blir nog en tur till Barnens hus imorgon för mera inköp. Kul! Är barnsligt förtjust i att köpa leksaker :-)

Måste ju in till stan också, men det blir nog till veckan när jag har barnen på dagis. Får offra min sovtid även denna vecka. Men det gör jag så gärna när det gäller att handla julklappar! Har glömt hur kul det var.

Lördag morgon

Very very very soon får jag fara hem och lägga mig :-) Har varit extremt jobbigt att hålla sig vaken denna jobbnatt. Sov ändå rätt bra innan jag for och jobbade...

Funderar på att fara och julshoppa lite innan jag far hem. Är ju ändå så nära solbacken, trist bara att allt öppnar klockan 10. Är väl bara Maxi som öppnar 8??? Det är ju på Barnens hus jag måste handla...

Skulle vara så skönt att få lite julklappsinköp avklarat! Vet ju ungefär vad jag ska köpa, men ofta så brukar varorna ta slut! Särskillt veckan före jul... oj oj oj, vad det är jobbigt att vara sent ute med inköpen. Har varit det några gånger och fått ångra mig bittert. Springa runt som en tok och leta upp det sista exemplaret av något viktigt som stod på någons önskelista... Näää, nu ska jag vara ute i tid! Blir det inte nu på morgonen så får jag väl fara i afton! 


sjåar lite här och lite där...

Äntligen snart dags för mig att gå och sova :-) Ska bli riktigt skönt för jag är helt slut! Inte fortsatte jag med köket inte... Diskbänk, spis och skåpluckor, sen bytte jag aktivitet. Bordet och golvet är fortfarande en katastrof, och skafferiet förstås :-) 

Nu håller jag på med soffan. Har tvättat överdragen på en av sofforna och strykit dom torra. Blev varmt och svettigt! Sen har jag försökt tvätta själva sofföverdraget på plats. Gnuggat och gnidit med trasa och flytande tvättmedel. Också jättejobbigt! Så nu har jag en soffa med EN torr dyna och självaste soffan är full med blöta fläckar :-) Får ju hoppas det blir bra. Egentligen får tyget inte tvättas. Tål tydligen varken vatten, centrifugering eller tumling...BARA kemtvätt. Men det är inte första gången jag tvättar i maskinen så jag vet att det går bra. Problemet är bara att när det torkar så brukar det vara jätteskrövligt. Och det brukar inte gå att stryka heller, så soffan brukar se lite "melerad" ut. Men nu strök jag direkt när jag tog ut den ur maskinen. Blev skitbra! Om jag inte höll på att dö av värmeslag så skulle jag fortsätta, för jag har en dyna kvar... den får nog självtorka och bli lite käckt melerad :-)

Känns jobbigt att fara och jobba natt när det är helg. Men jag hinner ju se idol hemma innan jag far, om jag är vaken då...?

Städdag

"... ♪♫♪ Hela dan får, hon arbeta,
Hon får jobba,
Hon får streta,
Putsa, diska, tvätta, damma,
Varje dag är det detsamma..♪♫♪"


Skurat upp den otroligt skitiga ugnen, så nu är den som ny :-), Tvättat tre maskiner... det tar aldrig slut!

Har gjort upp ett "städschema". Tydligen behöver jag nåt sånt för att huset ska bli städat. Fredag är kökets dag, därav den numera rena spisen :-) Ska nog ta tag i skafferiet lite senare. Puh... det blir inte kul! Fattar inte varför det blir sån oordning därinne hela tiden. Vi är lite slarviga hela familjen faktiskt. Köper ju nya grejer när det håller på att vara slut.. stoppar in det i skafferiet och använder då det nya paketet istället för att göra slut på paketet som fanns. Detta resulterar i ett överfullt skafferi med en massa halvtomma kakao-mjöl-socker-makaron-havregrynspaket = katastrof!

Har även planerat att klippa Alvas lugg idag. Jättehemskt är det! Det svåraste man kan göra faktiskt. Hur man än bär sig år så blir det antingen snett eller ett hack som syns hur tydligt som helst i hennes SPIKraka hår. Till slut brukar luggen bli så kort så det är synd om den lilla flickan... och ÄNDÅ är det ett hack eller snett :-) Men nån gång måste man ju sluta. Usch... gruvar mig!


Skoskav

Varit i Boliden och ätit massor med smörgåstårta och gräddtårta... och bullar och kakor :-) Mumms! som Maria Montezami skulle ha sagt!

Väl hemma blev det att snabbt fara och handla ingredienser till middagen. Blev spenatgryta som Jocke tjatat om. Gjorde en rejäl sats så det finns i frysen när han blir sugen :-) Sedan en promenad till skelleftehamn och tillbaka. Det gick sakta sista biten... fick skoskav efter halva rundan! MITT under foten??? Trodde inte man kunde få skoskav där, men nu har jag en blåsa där. Tydligen så är skorna liiiite för stora så foten glider lite grann. Attans också. Jag som hade planerat att gå en längre runda idag eftersom det TROLIGTVIS inte blir nåt imorgon. Ska ju jobba natten och måste ju sova när mikke kommer hem från jobbet. Har inget dagis imorgon.

Fick ett par skor av min kära mor som hon köpte för nåt år sen. Helt oanvända! Det var de skönaste jag nånsin stoppat in mina fötter i... Vi har samma storlek, men kanske inte samma smak :-) Men dom var faktiskt inte så tokiga måste jag säga... ska bara köpa en sula att lägga in i dom så blir dom perfekta :-) Ganska dumt att ta en långpromenad med oanvända skor. Klart det ska bli nåt elände...

Idag har jag bokat in min spahelg på Källan. Jag åker dit den 17/12 och hem igen den 18e. Ska bli såååå härligt! Har bokat in en fotkur, med oljor och massage. Lät super :-) Sen så ingår det lunch, fika, middag och frukost! Lyxigt värrre. Känns bra att få åka iväg mitt i julstressen! 

Julstress

Ledig idag! Tjohoooo...

Fast ändå rätt så upptagen. Ska ju till Boliden idag, men det blir ju kul. Skulle behöva fara och köpa en massa julklappar också. Blir stressad av att det är ogjort. Har inte köpt en enda julklapp till mina yngsta än...

Sitter med en lista också med sånt som måste fixas innan julafton. All mat som ska lagas och allt som ska finnas hemma... Hitta på nån kul aktivitet på kvällen måste vi ju också göra. Det är mycke nu och inte alls länge kvar till julafton. Att man aldrig kan planera sånt här långt innan jul? Tänk om man gjort sånt här klart, så man bara hade julklappsinköpen kvar... Nu måste man göra allt på samma gång. Tur att jag har några jobbnätter kvar innan jul, då kan man baka lite och sitta och planera!

Igår innan jag for på jobbet upptäckte jag att det droppade vatten från ventilationen lite överallt. 2 cm från min säng droppade det jättemycket. En stoooor pöl med vatten bredvid sängen. Sprang genast och kollade alla rummen. Inne på kontoret var det också en stor pöl, och i soffan i tv-rummet :-(

Förbannade rexovent. Mikke ringde till nån firma som sysslar med ventilation, och dom trodde det var för dåligt isolerat runt ventilationsrören. Vi satte också rexoventen på max. Det hjälpte. Slutade droppa i alla fall. Får väl ha det så tills det är bättre isolerat. Blir så less... förra året stannade ju hela systemet av och det droppade vatten överallt. Visade sig vara nåt enkelt elfel då. Men blev ju ändå dyrt när vi var tvugna att ringa hit en snubbe för felsökning.

Nåja... nu droppar det i alla fall inte. Hoppas vi slipper ringa hit nån denna månad. Känns som en onödig utgift under julmånaden....



Grattis Mamma!



I dag fyller världens bästa mamma år!

Ett STOOOORT grattis på din dag!



Älskar dig!


Så trist att jag inte kan fara och fira i Boliden idag. Jag jobbar ju 14-23. Men imorgon blir det att packa in ungarna i bilen och åka iväg! 


irriterande!

Igår skrev jag ett inlägg som jag publiserade TVÅ gånger. Fortfarande har det inte kommit upp på bloggen! Vad är det för fel? Så himla irriterande!

Minus fem grader idag! Helt underbart! Ska försöka ta mig en prommis med barnen på förmiddagen så jag i alla fall får röra mig lite grann idag! Sen blir det att fara på jobbet...

Kanske kan ta en promenad även där om vädret fortsätter vara så här bra? Underlaget har ju också en viss betydelse när man ska dra en rullstol, så man får ju hoppas att plogar och traktorer gjort sitt jobb. Nu ska jag göra frukost till gossen som ska till skolan. Viggo tjatar om fiskpinnar, men det känns ju lite fel att laga det klockan sju på morgonen.....

RSS 2.0