Snart långledig :-)

Halv tio.. och vi har inte fått oss ut än! Väntar just nu på att Viggo ska äta upp sin macka och dricka upp sin oboy. Han är inte så snabb lillgossen...

Verkar bli fint väder idag också trots molnen som fyllde himlen när jag vaknade. Fortfarande lite molnigt, men solen lyser igenom och det är varmt i alla fall.

Hör och häpna, jag tänker ta en promenad med ungarna igen. Finns det något annat man kan göra när man är hemma? Blir nog en lekpark eller nåt så dom får göra av med lite energi dom med!

Far ju snart iväg på mitt näst sista arbetspass innan semestern :-) Längtar såååååå mycket till fredag för då är det färdigjobbat!

Ska njuta varenda dag av min lediga tid. Blir kanske en tur ner till Malmö i sommar, festival, och kanske en barnfri helg för mig och mikke någon gång i sommar. Skulle gärna fara och tillbringa en helg i Luleå eller Piteå, bara jag och min sambo. Vi får väl se om det finns någon barmhärtig samarit som kan ta hand om de extremt snälla och väluppfostrade små liven?

Taskigt värre...

Men väldigt kul ändå! Hittade denna på min kompis Tessans facebooksida.. Höll på att skratta ihjäl mig :-)

367 000 blodtörstiga myggor

Mina JätteVallmo, som jag dödade förra året!

 

Hur är det möjligt att dom blommar nu? Rensade hela blombänken så det var helt TOMT! Verkar ju vara värre ogräs än maskrosor? Fast betydligt snyggare då. Faktiskt en av mina favoriter. Ska låta dom blomma ut nu och sen gräva bort dom igen... Det gäller ju att hålla sig sysselsatt :-)

Efter middagen så tog vi en till långpromenad, fast denna gång släpade vi med oss mikke också. Blev samma runda som på förmiddagen. Helt underbart om vi bara hade sluppit de 367 000 myggorna som ALLA var ute efter vårt goda nordiska blod. Värst ute var Alva och Viggo som är så bleka så blodådrorna lyser blåa mot deras vinterbleka hud. Tydligen så har myggen färgseende för dom flyger genast till de blodrikaste ställena på kroppen.

Usch och fy! Vi var alldeles svettiga efter våra försök att springa ifrån de otäcka blodsugarna. Springa och slåss på samma gång tar på krafterna! Fulla med nya färska bett tog vi igen oss när vi kom hem... en stund i alla fall! Men jag fick då visa sambon mina nya utflyktsmål och båda blev vi sugna på att fara och fiska någon kväll. Är riktigt fint där ute. Längtar till sommarstugan och att fara ut med båten där och fiska. Så himla mysigt. Pappa åker till fjällen imorgon och fiskar. Blir lite avundsjuk faktiskt. Så kul att fiska där. Men jag vet ju hur myggigt det är där och dom kan jag gärna vara utan!

Lite bilder från idag när barnen badade i nya poolen och från vår kvälls promenad.
   






wow.. vilken dag..

Oj vad jag sjåar! Är ganska knäckt! Tog en lååång, låång promenad med barnen på förmiddagen. Tänkte vi skulle gå på helt nya ställen, så jag gick och gick och gick. Och solen gassade och när man närmade sig vattnet så var det storm! Phu.. svettigt! Men jag hittade en massa trevliga utflyktsmål i alla fall. Och en helt ny liten badvik där barnen kan bada nån dag :-) Jättemysigt!

En och en halv timme gick jag omkring, innan vi äntligen var hemma igen.. Kaffe och glasspaus. Byta kläder på barnen (glass-spill) och sen iväg till Rusta! Var ute efter en ny badpool till kidsen. Hittade en men vet inte än hur den ser ut. Ligger i kartongen än... Vi stannade på Frasses på vägen hem och smällde i oss fet mat. Ja, i alla fall jag och Viggo. Alva smakade inte ens sin mat. Drack sin festis och sen var hon nöjd. Barnen hann somna innan vi var hemma, så just nu har jag det ganska skönt.

Köpte även "buskstöd" till mina rosbuskar. Men tydligen köpte jag för små såna. Gjorde ingen skillnad alls! Orkar då inte fara och byta. Dom får väl hänga och ligga efter gräsmattan då. Ordnar sig ju ändå när dom blommat färdigt.. (blommar bara en vecka eller så). Skulle verkligen vilja bli av med dessa rosbuskar! Men dom är så taggiga och djävliga att man inte vill röra i dom. Klippte ner dom fullständigt förra våren, men nu är dom lika stora igen.. Bläää. "Finska vita rosen" tror jag dom heter. Nån som vill komma och hämta? Ni får dom alldeles gratis. Bara att gräva upp dom och ta med sig dom hem :-)

Nu ska jag skynda mig ut i solen och dricka en kopp kaffe och blåsa upp badpoolen. Måste väcka barnen om 20 minuter. Skulle helst av allt vilja lägga mig i en hängmatta resten av dagen och läsa en bok och halvsova då och då.. 

Nån som vill byta liv med mig?


2 dagar kvar...

Nedräkningen har börjat :-) Bara två arbetspass kvar innan semestern börjar!

Det känns riktigt jobbigt att fara iväg på jobbet nu. Det är som att alla mina celler redan tagit semester... Känner mig riktigt slut och less. Behöver verkligen lite ledighet nu! Skäms nästan att säga det, men jag är på väg i säng nu. Klockan har inte ens passerat 22. Kan då inte skylla på att jag haft en betungande dag på jobbet i alla fall. Idag var vi 3 stycken som jobbade med fröken fräken. Lite väl många kan tyckas, men vi hade en inskolning idag och han är väldigt arbetssam och vill gärna göra ALLA moment själv. Så vi som är ordinarie fick mest sitta i soffan och göra ingenting.. Kan ju vara skönt att ha det så ibland också.

Innan jag for hem från jobbet så ringde chefen och frågade om jag ville vara med i drakbåtsrodden på torsdag. Middag klockan 16 på frösunda, pepptalk och sen rodd klockan 18. Tackade ju förstås nej, eftersom jag jobbar torsdag natt. Men det lät ändå lite halvkul måste jag säga... Ångrar mig nästan lite. Men bara nästan...

Ska bli skönt att vara ledig imorgon. Längtar efter att få strosa omkring i morgonrock hur länge jag vill på morgonen och slippa stressa iväg någonstans. Troligtvis så blir det inte alls stressfritt imorgon, men MAN VET ALDRIG? Kanske har barnen kommit överens om att hålla sams hela dagen? Vi får väl se... blir skönt hur som helst att vara ledig. Hoppas på en solig och varm dag.

Nu har klockan faktiskt passerat 22, så nu kan jag gå och lägga mig med gott samvete.

God natt folks!

Jobbsöndag

Snart iväg och jobba..

Lider fortfarande av fruktansvärd värk i hela kroppen. Knappt jag kan ha tröjan på mig... Men måste ju det för hur skulle det se ut om jag kom till jobbet utan? Har varit iväg en sväng på coop och köpt sandaler till barnen. Passade på att köpa ipren också. Känns som att det kan hjälpa mot mina åkommor. Alvedon var då värdelöst i alla fall!

Mikke är inte heller tipp topp. Det är som att baksmällan kommit idag först? Vi har nog blivit för gamla för snapsar och sena nätter? Krävs två dagar för att kroppen ska bli i balans igen... Men denna gång var det faktiskt värt det! Hoppas på en lika rolig fest nån mer gång i sommar...

Nu ska jag gå och pussa på mina barn innan jag åker iväg till jobbet..

Värsta "fibromyalgin" på många år..

Lider av en alldeles förfärlig "fibromyalgi". Har sååå ont i huden. Nu har det till och med spridit sig ända ner till knäna. Brukar ju bara vara från midjan och uppåt. Det tyder väl kanske på att det blev lite väl mycket alkohol? Skulle verkligen vilja veta vad jag har för konstig dagenefter-sjukdom????

Är så glad att denna dag snart är över. Har varit rätt så jobbigt! Men faktiskt ingen baksmälla att tala om. En ipren i morse gjorde susen mot huvudvärken och nåt annat har jag inte känt av.. helt perfekt. Men däremot så håller jag snart på att falla ihop av trötthet. Jag, mikke och småttingarna tog en promenad till pizzerian för lite bakismat. Ingen av oss orkade laga mat.. knappt vi orkat koka kaffe.. Jocke föredrog grillkött som blev över från igår. I vanlig ordning så ska jag ju alltid överdriva mängden mat när jag får gäster. 4 stora fläskfileer grillade jag till 6 personer. Lite väl mycket kanske..? Särskilt med tanke på att vi först åt sill och potatis! Nåja, vi har ju då inte brist på "snabbmat" i kylen nu då..

Jag är så himla nöjd med kvällen igår. Såå kul! Vill bara göra om det igen.. Får se till att bjuda ihop gänget igen under semestern.

Nu ska jag ta mig ett varmt bad. Kanske hjälper mot min värk? Knappt jag kan ha kläder på mig för det ömmar så mycket... Det värsta är ju att det gör ont när jag lägger mig också.

Midsommarafton 2010

Klart roligaste kvällen på länge! Vi skrålade och sjöng fram till klockan tre. Fattar inte att jag sitter här klockan sju på morgonen och knappar på datorn. Blev en och en halv timmes sömn för mig igår, efter min jobbnatt. Trodde jag skulle däcka redan vid halv nio som vanligt, men höll ut ända till 03.00. OTROLIGT!

Riktigt kul var det och alla var lagom runda under fötterna :-) Tackar Åsa som bjöd på gitarr och skönsång! Vilken tur vi har som har en artist bland oss. Bara att önska en låt och nog kan hon den nog.. Super! Blev många gamla godingar!

Känner mig inte så värst sugen på att städa ute på altanen.. Ser ut som att vi hade det riktigt kul i alla fall, med tanke på hur det ser ut där :-) Har tagit mig en ipren så snart ska jag väl vara fit for fight och orka ta itu med eländet...

Midsommarfton 2010 i bilder .....


 


Tävlingarna avlöste varandra... kul var det!
    

     

Trubaduren Åsa


   

Systrar


Tack alla som kom och gjorde kvällen till sommarens höjdpunkt!


Party party

Om tio timmar är det FEST! Wow...

Allt är då klart i alla fall, så jag kan sova i lugn och ro när jag kommer hem! Haft full sjå hela natten.. Eller i alla fall till halv fyra. Efter det har jag varit sysslolös och medvetslöst trött. Längtar till min kudde nu.

Längtar också till i eftermiddag när alla kommer. Ska bli såå kul! Solen skiner från en molnfri himmel, hoppas verkligen det håller i sig och blir så hela dagen och kvällen. Finns inget bättre än att öppna en kall öl när solen skiner som varmast och man står och grillar...

När jag kommer hem ska jag lägga köttet i marinaden jag gjorde igårkväll innan jag for och jobbade. SEN blir det kudden. Mikke har lovat att fara bort med barnen på förmiddan så jag ska få sova utan att bli störd. Fast som det känns just nu så skulle jag nog kunna somna i vilket oljud som helst..

Ha en trevlig midsommar allihopa!

Sol och bråkiga barn



Vilket underbart väder det är idag. Har en massa att göra med måste ändå sätta mig i solstolen då och då. Det gör ju inte direkt att man får mera ork. Är något överhettad! Tog en promenad till konsum med barnen direkt det öppnade. Var TVUNGEN att gå, för ungarna skulle bestämt åka vagn och inte bil! Så det så! Varmt och svettigt var det, men ganska mysigt på hemvägen för då stannade vi halvvägs och åt nyinköpta jordgubbar. Mums!

Sen in och vispa ihop maräng och göra tårta.. spola upp badvatten till ungarna ute på altanen... sola.. städa lilltoan..vispa ihop resten till dajmtårtan och in i frysen. Klart! Sola.. laga mat till barnen.. jordgubbar igen. Skura altanen med överblivet badvatten :-) Undrar hur det blir för det var VÄLDIGT MYCKET solskyddskräm i vattnet. Alva och Viggo fick tag i flaskan när jag sprang in och gjorde annat. Dom "tvålade" in sig och varandra rejält med solskydd. Säkert jättebra för träet :-) Rent blev det i alla fall. Just nu är ungarna inte på sitt bästa humör. Hoppas Alva somnar en stund för hon är riktigt trött. Jobbigt att vara ute i värmen hela dagen. Det tar nog på krafterna att vara en arg liten flicka hela tiden också.

Hela vägen från konsum så bråkade dom och nöp varandra i vagnen. När vi kom hem fortsatte dom bråka om än det ena än det andra. Finns alltid något att bråka om. När vi kom hem så började Alva skrika om att hon ville åka med bilen till konsum istället för vagnen! NÄR VI JUST KOMMIT FRÅN KONSUM OCH HON FICK SOM HON VILLE MED ATT ÅKA VAGN DIT!!!! Hon satt ute på gården och var rejält arg i säkert 20 minuter för att hon inte fick åka bil till konsum. Inte alls stressande... Det värsta är att hon har världens jobbigaste skrikigaste röst! Går inte att ignorera henne. Det är därför hon är så bortskämd. Tror hon blir helt chockad om hon inte får som hon vill den lilla prinsessan. Måste börja sätta hårt mot hårt, innan hon blir alltför bortskämd! Måste helt enkelt lära mig stå ut med hennes gnäll och skäll...

Måste ju påpeka att hon är också världens roligaste sötaste goaste kramigaste lilla tjej också. 80% av tiden i alla fall! Skriver nog mest om de 20 % när hon inte är så rolig att ha att göra med. Känner igen mig själv i henne :-)
Fast mitt eget humör är nog mera 70-30. Stackars min familj....


Nystädat :-)

Igår när jag kom hem från jobbet så möttes jag av en härlig såpalukt. Min underbara sambo hade städat grovhall, stortoa och kök. Skinande blankt i köket och till och med bortplockat i vårat "stökhörn". Helt fantastiskt! Detta innebär att jag kan koncentrera mig på tårtbak och städ av kylskåp. Inte alltför betungande. Hinner nog njuta av det fina vädret idag också :-)

Måste dock fara och handla så fort affären öppnar så jag kan sätta igång med tårtbaket. Sen blir det att skura upp altanen också och köpa lite midsommarpynt så jag kan festa till det lite där vi ska sitta imorgon.

Hoppas nu bara att barnen inte ställer till det så mycket. Redan har dom hunnit stöka till här i köket. Alva ska mata sin docka jämt och ständigt, så nu ligger det flingor lite här och där. Men det är ju "värdsligt" som karlson på taket säger (en film som går varm i dvdn just nu).

Trevlig dag på jobbet igår föresten. All personal samlad och vi bjöds på god mat. Nina och bebis stannade kvar ett tag och sen kom Åsa förbi och ville veta hur det blir på midsommar. Kul! Arbetspasset gick väldigt fort måste jag ju säga...

Nu ska jag utfodra de små bråkstakarna. Hör att de börjar lida av näringsbrist för det börjar bli väldigt högljutt och lite väl mycket skrik och gråt. Mätta barn är glada barn brukar min mor säga. Så sant!

Oo Maj Gad!

Glömde ju nämna att jag också var förbi Trädgårn idag här i Ursviken och köpte mera uteblommor. Dyrt! Och fortfarande känns det lite halvfattigt i krukorna trots att det inte ryms en enda blomma till i dom. Men det växer väl till sig får jag hoppas. Vi satt ikväll och räknade ihop hur många vi blir till midsommar. Vi blir 23 stycken! WHAT??? Hur blev det så många?? Ställer ju till det lite grann... Hur ska vi sitta? Vem har 23 stolar hemma? Inte då jag i alla fall.. PANIIIK!

Och hur ska jag hinna fixa allt på fredagen? All mat och allt fix.. dukning och midsommarpynt. Blir nog inge sova för min del. Blir att göra potatisgratänger på natten när jag jobbar. Visst kan man göra dom i förväg och bara värma i ugnen sen när det är dags att äta dom? ELLER??? Kanske inte funkar? Hmmm.. måste kolla upp det med nån som vet. Skulle ha haft en varmluftsugn så man kunde göra två gratänger på en gång.. Blir ju snävt med tid när gästerna kommer klockan 16. Nåja, det brukar alltid fixa sig i slutändan. Stolar får vi väl ringa runt och låna ihop till..

Blir säker kul i alla fall. Brukar bli det när man är många! Och håll för guds skull tummarna för fint väder!

God Natt!

Äntligen!

Nu har vi tak över oss till midsommarfesten! Jippiiii!!!

Nu är det bara att det regnar. Kommer hålla mig torr hela sommaren :-) Så himla skönt! Nu är det bara lite finputs kvar och staket och vindskydd som ska upp. Det kommer att byggas under semestern. Kommer att bli så fint... Tack än en gång Frebban för all hjälp!

Jag är helt slut (ovanligt..?). Har varit ute hela dagen och barnen har ju inte varit bästa vänner direkt. Har klippt gräset, med ungarnas hjälp. De turas om att gå mellan mig och klipparen och "hjälper" mig klippa. Inte kul med praktikanter när man vill få något gjort. Dessutom så blir dom ovänner ungefär var tredje minut. Sen tog vi en promenad till konsum och handlade. Har varit fint väder hela dagen, men när jag gick dit var det storm! Fick slita med tvillingvagnen i motvind. Är det inte typiskt då? Fy så jobbigt!

Tvättat tre maskiner, renbäddat dubbelsängen, lagat middag. Två olika, eftersom inte Jocke tycker om pannkaka. Drog fram kantklipparen och en 20 meter tjorvig skarvsladd som jag först fick reda ut (tog säkert tjugo minuter och en MASSA svordommar). Hann klippa 5 minuter, sen var vi utan "klippsnöre" i klipparen. Ännu mera svordommar!!!

Blev ju tvungen att roa barnen på egen hand HELA dagen och kvällen, eftersom mikke började spika tak när han kom hem (jättemånga svordommar).  Blev en till promenad. Den här gången gick vi till "trollskogen" där de små skogstrollen bor. Vi spanade länge och väl men lyckades inte se några. Dom låg nog och sov. Stannade vid vattnet och kastade stenar en stund och sen plockade vi med oss lite "trollgräs"som ungarna skulle visa sin far. Efter lite bråk och kiv på gården (svordom) fick jag äntligen in de små bråkstakarna. Bad och uppskrubbning av riktigt skitiga utebarn och lite mera bråk och sen så somnade dom äntligen...

Det var min lediga dag! Det är skönt man får vara ledig från jobbet ibland så man får vila upp sig...?

Imorgon har vi grill"fest" på jobbet. All personal kommer och cheferna bjuder på grillat. Trevligt! Ser fram emot en avkopplande kväll på jobbet imorgon. Trots att det kommer bli en massa disk och stök efteråt så blir det rena semestern om man jämför med att vara hemma....

Bus, mys och städning..

Gick hur bra som helst att lämna barnen på nya dagiset! Inga problem alls, snarare tvärtom!

Ikväll har jag haft en riktigt superkväll med min dotter. Mikke och Viggo for iväg och köpte taket till altanen och jag och Alva har busat och lekt som bara den. Vi har nästan skrattat ihjäl oss båda två :-)

Så kul att få busa med och rå om bara ETT barn. Tror vi måste dela på oss lite oftare så man riktigt hinner njuta av barnen. När dom är två så blir det bara bråk. Fast man försöker vara rättvis så blir det ändå så att nån till slut får lite mera bus och då blir den andra sur... Nästa gång får mikke ta med sig Alva någonstans, så jag får rå om min lillkille!

Trots allt busande både inomhus och utomhus så har jag hunnit påbörja städning av vardagsrummet. Har tagit bort mattan och sofforna står mitt i rummet. Inte klokt vad grejer man hittar därunder.. Förutom en massa damm så ligger där en massa barnsockar, leksaker och gamla halvätna smörmackor... mums! Måste ju storstäda hela huset om vi ska ha en massa folk här på midsommar. Gäller ju att börja i tid, för det är mycket att göra. Fy sjutton så tråkigt!

Skönt att jag är ledig imorgon. Hoppas bara att städilet inte försvunnit när jag vaknar imorgon. Ska försöka hinna så mycket som möjligt ikväll känner jag. Mina "il" brukar inte vara så långvariga...

"dagenefter-fibromyalgi"????

Har lagt mig före nio 2 kvällar på raken. Undrar om jag orkar hålla mig vaken lite längre ikväll? Skulle vilja se filmen om Michael Jackson som början kl 21. Men orkar väl knappast se hela då den slutar vid tolv eller nåt sånt.

Imorgon ska jag lämna barnen på ett helt nytt dagis. Varken dom eller jag har varit där tidigare. Helt sjukt tycker jag att dom gör så. Dom slår ihop flera dagis inför sommaren. Tidigare sa dom att det var först vecka 27 dom skulle slås ihop. Nu blir det alltså två veckor tidigare. Jag som tog semester från v. 27 för att dom skulle slippa ihopslagningen. Jag hoppas det går bra att lämna dom imorgon bitti i alla fall.. man vet ju aldrig hur dom reagerar.

Har ont i hela kroppen efter alkoholen igår. Fast det inte blev några mängder. VAD är det för konstigt jag lider av??? ALLTID när jag druckit alkohol så får jag värk i min kropp kvällen efteråt. Får ont i huden från midjan och upp till huvudet. Tål inte beröring och det gör jätteont bara att röra sig. Har alltid haft detta. Kommer också ALLTID vid sju-åtta tiden på kvällen dagen efter jag druckit. Jätteskumt! Ju mer jag druckit, desto ondare får jag. Har googlat detta problem och faktiskt hittat folk som har samma konstiga symptom. Men aldrig hittat något svar på vad det kan vara. Fibromyalgi säger en del, men det har jag ju inte... Kanske får ett släng av fibro bara när jag druckit? Näää, jag fattar ingenting! Men jag vet också att min syster lider av samma konstigheter. Skumt är det i alla fall. Om någon vet vad det är så upplys mig gärna!

Boli´marknan

Nyss hemkommen från Boliden! Är om möjligt mera slut än innan..

Vi åkte till Boliden igår för det är ju Boli´marknad. Ett måste för en gammal Bolibo. Har nog inte missat en enda marknad i mitt liv tror jag. Var det roligaste jag visste när jag var liten. Måste ju dock säga att den känslan avtagit rejält med åren. Men ändå så måste jag dit. Viggo och Alva var då överförtjusta. Dom åkte karuseller så dom blev alldeles snurriga. Dom skulle åka allt och gärna flera gånger.. Fort hade dom åkt upp 300 kronor. Hutlöst dyrt att åka barnkarusellerna tycker jag. 4 biljetter för 100 kronor. Två åk var alltså. Har väl för många barn helt enkelt...

Synd bara att det spöregnade hela tiden. Sen for vi hem till mor och far och åt gomiddag. Jag och mikke hade planerat att fara till marknaden sen på kvällen och roa oss och träffa en massa gamla bekanta. Snaps till middagen blev det och ett glas rött. Fortsatte sen med ett glas vitt och en likör till kaffet. Sen tog det stopp för mig. Fick spy som bara den och sen var det bara att gå och lägga sig. HALV NIO!!! Var dödligt sjuk! Tydligen så tål jag inte alkohol?? Kanske var rödvinet? Eller snapsen? Vet inte, men bäst att hålla sig borta från allt! Snopet att kvällen skulle ta slut så fort! Men suget att fara ner på marknaden hade ändå avtagit, för det regnade absolut hela tiden! Så himla otur!

Jag hoppas det går bättre för mig nästa helg när det är midsommarafton. Vi blir rätt många här hemma då. Tror vi blir runt 14 stycken, vad jag vet än så länge. Synd att det är på en fredag när jag jobbat natten... Skyller mitt illamående på sömnbristen de senaste dygnen. Får väl ta det lugnt då och hålla mig långt borta från snapsglasen.

Viggo mådde inte så bra han heller när vi körde hem. Han blir helt vansinnigt åksjuk när han sitter i bilen. Trots att vi gjorde ett stopp efter vägen då han fick gå ut och sträcka på sig, så slutade det med att han spydde! Stackars pojke. Vad gör man åt åksjuka hos barn? Finns tabletter att ge till barn? Blir ju jättejobbigt om vi ska åka nån längre sträcka i sommar...

Såå slut..

Vilken dag detta varit! Eller snarare dygn. Har inte sovit sen jag gick och la mig i onsdags.. inte klokt ju. Blir en väldigt tidig kväll för mig känner jag.

Skolavslutningen började klockan elva och höll på till närmare halv ett. Hur kul är det att lyssna på alla tradiga tal från rektorer och präster? Tog ju fel på plats, till att börja med. Vi åkte ju iväg till folkets hus där dom haft avslutning de senaste åren. Men ack så fel vi var.. där hade 6.orna avslutning. Visade sig att dom skulle vara i kyrkan. Trodde det var slut med kyrkliga avslutningar? Där skulle vi tränga ihop oss alla nior med familjer och släktingar i världens minsta kyrka. Total syrebrist höll på att ta död på oss alla. Svetten rann från både publik och nervösa tonåringar.. 

Ska inte klaga. Det är ju så på alla avslutningar. Har varit på ett antal nu. Inte nåt bättre i landskyrkan med alla elever från sörböle. Lika trångt och varmt och hemskt..

När sen kramkalaset var över for jag och jocke och köpte pizza. Jag höll på att svälta ihjäl.. totalt utmattad av jobbnatt och sen värmen och trängseln i kyrkan. När vi kom hem ringde Jamal och sa han och Kevin var på väg. Bara skynda sig iväg till konsum då och köpa tårtgrejer. Hann precis göra examenstårtan klar när det var dags att hämta Alva och Viggo. I samma veva kommer svärmor.. Blev gofika och sen lek med alla barnen. Jag och mikke roade barnen ute på gården medans Jamal lagade mat till oss alla. Såå himla duktig han är. Blev potatisklyftor i ugnen, som han först kokat i buljong, fond och en massa kryddor. Rattatouille och grillad fläskfile med egenhändigt ihoprörd marinad. Supergott! Är så stolt över min mästerkock till son. Han släktar verkligen på sin far. Älskar att laga mat och komma på nya kryddningar och kombinationer.. Så kul!

Klockan fem var det dags att skjutsa iväg Joakim till skolan där deras buss till Vindeln skulle avgå. Alla nior ska iväg på forsränning hela natten. Dom kommer hem vid 04.30 imorgon bitti. Hoppas verkligen dom får en kul sista kväll tillsammans! 

Nu sitter jag bara och väntar på att barnen ska stupa isäng så jag själv får lägga mig.. Hoppas det blir snart! 

Skolavslutning!

Grattis Joakim! Nu slipper du ÄNTLIGEN Ursviksskolan!


Min älskade storkille :-)


   

Tänk att han vuxit upp och blivit stor min lillkille! Inte klokt vad tiden går...
Älskar dig Joakim!


Bläääää!!!

Inte blev det nåt sova för min del ikväll! Blir så himla sur!! Fattar inte varför det inte går att somna??? Kan ju bero på att det är så vansinnigt oskönt att ha på sig öronproppar. Spränger och trycker. Inte skönt alls. Det gäller att somna snabbt när man lagt sig med dom, för annars är det kört, och utan dom går det absolut inte att somna. Ungarna skriker och kivas om vartannat..

Kommer inte att få en lätt jobbnatt. Och morgondagen lär inte bli så mycket roligare heller. Får nämligen inte lägga mig och sova något alls imorgon. Joakim har skolavslutning så vi ska vara på skolan klockan 11, nyduschade och fina! Suck, vad jobbigt. Efter det kan jag inte heller lägga mig. Måste ju göra en examenstårta till gossen och nån god mat. Hämta ungarna klockan halv tre. Packa Joakims väska, för han ska till Vindeln och forsränna. Dom åker halv sex från ursviken.Och före det måste jag ju ha gjort någon god mat till middag!  Full rulle hela dagen alltså... Bläääää!

Nu ska jag packa min film, nagellack och fotfil och göra mig klar för jobbet!

Torsdag = väntan på sopbilen

Idag var det den stora dagen när sopbilen kommer :-) Alltid lika spännande tycker Viggo! Förra gången missade han tömmningen för då var vi och handlade. Idag tänkte jag att vi ska absolut inte missa den. Men jag hade ju akut nikotinbrist och var tvungen att köra iväg på macken och handla. trots att klockan inte var så mycket så såg vi ju att den stod bara nåt kvarter bort..

Bråttom bråttom... Körde till macken, sprang in och handlade och fort in i bilen igen. Körde högt över alla hastighetsbegränsningar för att hinna innan dom tömmer VÅRA soptunnor. För det är ju dom som är viktigast! Vi kom hem och efter en snabb koll så såg vi att dom inte var tömda. Vi satte oss med spänd förväntan på altanen och väntade, för nu måste den ju komma alldeles snart... vi väntade och väntade...och väntade! Vi hör den.. den kommer! Men nej... den kör förbi vår gata! Fatta vilken besvikelse. Blev att sitta hela förmiddagen och vänta på denna sopbil. Den kom så småningom, en och en halv timme senare. Visserligen så var ju det spännande, men denna väntan hade gjort både Alva och Viggo på dåligt humör. Och trötta var dom också.. Nästa gång tänker jag se till att vi är långt borta på någon affär!

Hann i alla fall klippa halva gräsmattan och gräva lite i blombänken medans vi väntade. Jätteskönt väder var det också på förmiddan. Nu verkar det molna ihop sig och ser inte alls lika skönt ut. Visserligen står det 20.8 grader på termometern, men VAR ÄR SOLEN?

Blev trött som bara den också. Hur ska jag orka roa barnen fram till klockan fyra när mikke kommer hem? Längtar tills han kommer för då får jag gå och lägga mig. Hoppas kunna sova fram till åtta. Men i vanlig ordning så har jag säkert piggnat till lagom tills jag ska lägga mig. Brukar vara svårt att somna, särskillt när vädret är bra och man har mycket att göra...

Näää...ut och leka nu!


Motionerat idag!

Har gått en rask promenad på 40 minuter med barnen. Svettigt med tvillingvagnen som hela tiden drar åt höger. Tänkte vara duktig då min syster påpekat att jag bara skriver att jag SKA börja motionera men aldrig gör det! Så sant! Linda gick förbi här igår också, hon var på väg till skelleftehamn. PROMENERANDES med barnvagn! Alla verkar vara så duktiga! Känner ju att jag måste börja röra på mig, men gör det nog hellre UTAN VAGN OCH UTAN BARN!!!

Vi stannade nere vid älven och kastade stenar och satt på bryggan. Jätteskönt var det! Viggo kröp ut på bryggan, försiktig som han är. Lite läskigt är det ju att gå på den. Men Alva gick och jag fick ABSOLUT inte hålla henne i handen. "Jag kan gå själv, mamma!" Vilken skillnad det är på barnen. Föredrar ju den försiktigare personligheten. Mindre olyckor och mindre oro.. Alva har inget vett alls. Enda gången hon är försiktig är när hon ska ner för trappen från övervåningen. Hon har ju ramlat där en gång och det var nog inte så roligt. Sen har ju jag skrämt henne för trappen så mycket också. Men det är bara VÅR trapp hon är rädd för. Far vi och hälsar på hos folk med trappa så har hon inga betänkligheter alls om att det kan vara farligt!

Snart bär det iväg till jobbet. Vädret är soligt och skönt så det blir nog en promenad runt Morö backe i afton..

Förresten.. Igår kväll vid 22.30 blev vi drabbade av jordens vrede.. Hela huset skakade och Viggo vaknade i sitt rum. Det mullrade nåt vansinnigt! Både jag och Mikke flög upp ur soffan när vi insåg att det inte var tvättmaskinen som centrifugerade och inte heller ett tåg som spårade ur. Riktigt otäckt var det. Största jordbävningen jag varit med om. 3.8 på richterskalan enligt svenska mätningar. Amerikanska mätningar visade på 4.1. Spännande värre :-)

Ordning och reda :-)

Nu är jag riktigt nöjd med min tvättstuga. Det tog hela dagen att städa och fixa där inne. Men nu är det faktiskt en TVÄTTSTUGA och inte ett förråd för överblivna grejer och återvinning. Såå glad över det! Skulle bara behöva fixa väggarna där inne, men det får bli ett projekt för en kall och snöig vinterdag! Jag riktigt längtar efter att hänga tvätt därinne nu :-)

Så här tomt och prydligt har det nog ALDRIG varit på hyllorna i tvättstugan!



Visst var dom söta?



Synd bara att resten av huset är i en enda röra.. Återvinningen åker ut i garaget! Kommer att bli jobbigt att gå ut dit med varenda mjölkpaket och annat som man förbrukar i en rasande fart. Men det är värt mödan. Vill inte ha det här inne längre. Byrån med verktyg åker också ut i garaget. Erbjöd min kära sambo att fylla någon av våra SNYGGA byråer med verktyg, men tror inte han nappade på det. Vi har nämligen en stor byrå med 6 lådor som inte innehåller nåt vettigt. Skulle ju funka som verktygsförvaring. Nåja, han gör ju som han vill.

Just nu byggs det för fulla muggar här utanför. Mikke och frebban är riktigt duktiga! Blir nog ett tak innan midsommar. Kanske redan till helgen skulle jag tro. Dom är riktigt snabba och fint blir det också.

Hmmm... tjugo över åtta! Hinner nog till konsum och köpa något gott att mumsa på. Blev vansinnigt godissugen. Kanske rosa skumsvampar och några lakritsbåtar? Joo, måste nog dit känner jag! ... kanske chips också?


Fixar tvättstugan.. hopplöst!

Rörigt här hemma! Blev inget Boliden. Vi for till Jysk för jag tänkte köpa tyg till gardiner i tv-rummet. Hittade inget snyggt, så det blev ett prinsess- och ett nalle puh-paraply istället som barnen ABSOLUT skulle ha. Sen for vi på Jacks. Där hittade jag två jättefina emaljerade "hinkar". TVÄTTMEDEL står det på en och MASKINDISK på den andra. Detta satte ju igång min lust att fixa upp tvättstugan. Ut med allt skrot, och det är inte lite.. Har en lagerhylla därinne också full med återvinningslådor. Nu ska jag ut med allt och inte ha det där inne längre... men var ska vi ha den hyllan då???? Börjar stå möbler lite här och där i detta hus som vi inte hittar någon plats till. Står TVÅ byråer på rad i min hall. Vi vet inte var vi ska ställa den som blev över. Orkar inte bära upp på övervåningen så var ska vi då ställa den???

Nu står det en lagerhylla mitt på golvet i köket. och en liten byrå med verktyg ska också ut ur tvättstugan.. suck! Blir tokig! Visst ska man väl ändå hänga tvätt i en tvättstuga? Knappt man kan göra det för allt som står därinne. Har blivit en samlingsplats för allt möjligt. Överblivna blomkrukor, tomma färgburkar, hinkar, och dessutom så byter vi blöjor därinne.. Nää, nu ska det bli ordning och reda! Prydligt på hyllorna med grejer som ska vara i en tvättstuga. Bort med ungarnas fingerfärger, målarfärger och play-do degar. Bort med alla möbler och grejer som inte hör hemma där!

Som sagt. Rörigt! Var ska vi ha alla grejer? Ska i alla fall köra iväg med all återvinning nu så blir det i alla fall tomt i dom lådorna! Vi har en fylld tvättkorg med tomma saftflaskor. Inte klokt vad det dricks saft i detta hus..


Så tokigt det kan bli :-)

Grått och regnigt idag! Vad ska man då hitta på??? Har varit utomhus så mycket på sista tiden så jag vet inte hur man ska roa barnen inomhus en hel dag...

Kanske far till Boliden om dom inte har nåt annat för sig.. Står inte ut med att vara här inne en hel dag. Skulle ju visserligen behöva städa överallt i hela huset, men är inte i det ilet känner jag.

Måste bara berätta om hur tokigt det kan bli ibland...

Kvinnan som var här i söndags från Thailand hon heter "Oj". Stavas säkert inte så men det låter då så i alla fall. Har upptäckt hur otroligt mycket jag använder detta ord :-)

"oj, Alva, så tokigt", Oj vad varmt det är". Ungarna ramlar och slår sig och får "OjOj". Sen när man har sagt Oj, så säger man Oj för att man råkade använda det ordet... haha. Hon måste ju tro vi ropar på henne hela tiden. Roligast var ändå när Mikke gick in på toan och hon satt där med olåst dörr... "Oj" säger han och stänger dörren snabbt! Hur tokigt?

Har fnittrat åt det hela dagen igår.. Inte lätt att ändra sina vanor. Hon kommer hit igen på midsommarafton, måste snabbt hitta ett ersättningsord för alla mina Oj... Ooops, kanske jag ska börja säga istället? Ska öva på det idag och se om det går att ändra :-)

Vilken dag!

Oj, så himla slut jag är. HELA dagen har vi hållit igång. Mikke och kompisar har byggt och sågat och spikat. Börjar likna en altan nu :-) Gick riktigt snabbt måste jag ju säga..

Själv så har jag passat barn och passat upp på byggjobbarna. Kycklingpajer och sallad till lunch( blev riktigt gott), kaffe med jämna mellanrum, bullar och sen grillade jag 16 hamburgare till middag! Jocke har en kompis som sovit över, så det blev många som skulle äta idag.. Är sååå slut! Skönt att dagen börjar ta slut. Börjar längta efter min säng redan nu...

Sitter med Alva i soffan och väntar på att hon ska somna in. Viggo somnade redan klockan sex. Han har varit ute precis hela dagen. Skitig nå vansinnigt är han stackarn, men han somnade ju innan nån var redo att tappa upp ett bad. Detsamma gäller Alva.. Får väl se om jag hinner duscha upp dom innan dagis imorgon.

Jag är i alla fall så himla nöjd med altanen och tacksam att Frebban och Enmark kom hit och hjälpte. Är även tacksam för hjälpen jag fick med barnpassning av Enmarks tjej. Hon kan inte många ord svenska, men det brydde sig inte ungarna om. Alla barnen på gatan blev förtjusta i henne :-) Hon gick hela tiden och höll något barn i handen.. olika barn varje gång. Så gulligt :-) Hade aldrig klarat all matlagning utan att hon höll koll på barnen. Byggarna hade ju fullt upp med sitt. TACK ALLA NI SOM HJÄLPT OSS IDAG!


Seg och blåsig dag

Äntligen sover barnen. Dom var seglivade ikväll.. Morfar har varit och busat upp dom lite i eftermiddag. Mor och far kom hit och firade Joakims skolavslutning som han har först nästa fredag :-) Dom kan inte komma då för min kära far ska då på återbesök i Umeå efter operationen han gjorde. Så gulligt av dom att komma hit nu då tycker jag. Jag bjöd på grillat och kladdkaka till efterätt. Riktigt gott var det och trevligt!

Seg dag idag. Blåsigt nanting! Eller snarare Stormigt!! Verkar ha lugnat ner sig lite nu, men det har varit halvjobbigt att vara ute. Mikke han jobbar på med brädorna som ska målas färdigt. Han har även gjort en massa underarbete som var nödvändigt för takbygget. Imorgon kommer hans vänner och hjälper honom bygga! Jipppii! Hoppas att det är klart till midsommar så vi kan sitta och ta drinken UNDER TAK! Har längtat efter det i 5 år nu...

Är jättesugen på att sätta mig i ett varmt bad, med ett glas vin *LYX*. Men vet inte om det är värt det. Jocke körde med moppen till stan och TÄNK OM DET HÄNDER NÅT??? Kan ju inte komma och hämta honom om jag druckit ett glas vin... Undrar när jag ska sluta oroa mig för barnen??? Är till och med orolig när han kör till konsum. Sitter här hemma och lyssnar efter sirener, ända tills han är hemma igen.. hur sjukt är inte det då? Inte konstigt att jag får magkatarr då och då. Inte bra att vara sån hönsmamma.. Samma sak är det med småttingarna. Måste verkligen anstränga mig för att inte hindra dom att klättra i lekparken. Hämmar ju deras utveckling ju. Mikke låter dom klättra och även falla.. ett blåmärke har väl ingen dött av, tycker han. Och visst är det så! Men man vet ju aldrig... Dom kan ju lika gärna falla och bryta ben, slå sig i skallen eller nåt annat värre..  Huh, så jobbigt det är att vara en mamma som alltid ser värsta scenariot framför sig!

Efter detta utlägg så känner jag att jag ska visst ta ett glas vin och sätta mig i badet. Gossen tar sig alltid hem på nåt sätt. Och Mikke kan ju hämta honom annars. (glömde bort honom för en stund)

Så det så!


Grattis till studenten Villiam!!!

Idag sov jag mellan halv nio och halv elva. Alldeles för lite ju... Blev inte avbytt på jobbet. Satt och väntade till 20 över sju innan jag började ringa. Tyvärr så kom det som en överraskning för den som skulle jobba. Hade glömt skriva upp det i sin almanacka. Nåja. Blev inte övertid för mig men jag fick jobba tiden ut.. huh.. händer inte ofta.

Hämtade barnen halv tre och sen blev det raka vägen till studentfirande. GRATTIS VILLIAM!

Trevligt, och barnen ville inte alls hem! Blev bjuden på ett glas vin och kände genast att idag vill jag dricka mera vin :-) Vi for förbi bolaget på vägen hem och snart ska jag hälla upp ett glas vitt kallt vin :-) Myys! Det var länge sen jag var på bolaget känner jag. Fick leta länge innan jag hittade Bag in Box..

Lite bilder från ikväll..

Grattis Villiam

 

Alva, Siri och morfar          mormor                    Tvillingarna Siri och enar
     


Studenten!

Rosa skumsvampar

Igår var det helt underbart ute. For till lekparken på Nordanå med barnen. Såå himla kul dom hade där. Håller på att ha provat alla lekparker i kommunen snart :-) Vädret var underbart och vi hade bullar och saft med oss. En riktig mysdag! De flesta bullarna gick dock åt till att mata fåglarna i ankdammen. Ca 1000 fiskmåsar och två ankor fick dela på 4 kanelbullar. Uppskattat av barnen. Jag blev dock mest irriterad på de vansinnigt giriga och egoistiska måsarna.. Såå snåla! Tjuvade t o m en bullbit från munnen (näbben) på en av ankorna! Usch! Har dom inget hyfs alls de vidriga djuren?? Skriker och skränar gör dom också. Är ingen fågelälskare direkt, men ankor och småfåglar kan vara söta. Måsar och skator/kråkor har jag inte mycket till övers för..

Sitter här och håller mig vaken med hjälp av godis i vanlig ordning. Är riktigt äcklad av alla sötsaker.. Har dock inte ätit en enda lakritsbåt! Less som tusan på dom. Har istället hittat en ny sort. Rosa skumsvampar! Japp.. Det är det enda som finns i min godispåse. Supergott! Är nog den enda i världen som bara köper en sorts godis i taget :-) Men blir jag sugen på nåt så vill jag BARA ha det och inget annat. Udda och konstigt, jag vet! Undrar hur magen reagerar på några hekto skumsvampar?? Mikke börjar vara less på min "lakritsbåtmage". Han tror att dom orsakar en hel veckas gasbildning ;-) Tror ju kanske inte det beror på dom. Borde kanske sluta med mjölk eller nåt?? eller mjölprodukter eller nikotin eller kaffe eller nåt annat..? Äsch.. orkar inte sluta med saker. Kanske borde BÖRJA dricka proviva eller nåt annat välgörande nyttigt för magen. För att mikke ska slippa plågas så förskräckligt :-) Alva och Viggo har då humor i alla fall och misstycker inte alls.

Idag får jag inte sova så länge för jag ska iväg och fira systersonen som tar studenten. Ska bli trevligt att träffa familjen och äta god mat. Hoppas bara jag inte är så trött. Just nu känns det overkligt att jag ska iväg någonstans.. Är så himla trött. Längtar verkligen efter min kudde nu. 3 timmar kvar av detta nattpass. Känns som en evighet....

idag på nordanå..


   


10 Juni

Idag skiner solen från en klarblå himmel och jag har stora förhoppningar på att få sätta på mig bikinin. Tror verkligen att det blir solarväder idag. Igår eftermiddag var det jätteskönt ute. Riktigt varmt och soligt. Jobbade ju naturligtvis, så jag kunde ju inte kasta mig ner i en solstol direkt. Men en promenad ute blev det och lite sittande på altanen. Hade en inskolning så det var lite extra mycket att göra igår. Trevligt, då jag tycker om att ha fullt upp. Tiden går ju så fort då...

Nu på morgonen hittade Alva en godispåse i skafferiet. Den har legat där sen mormor och morfar var här och skötte barnen för precis en vecka sen. Dom hade köpt med sig godis, men förståss så köpte dom ju det godis som dom själva tyckte om. Punchpraliner..chokladöverdragna mintkarameller..vita stora "sockerbitar". Ungarna har varit och tittat i påsen tidigare, för den har ju legat där och sett frestande ut.. Viggo tog ut en "sockerbit" ur påsen och  för några dagar sen och gick med den till diskmaskinen. Han skulle stoppa in den där. Trodde alltså att det var en diskmaskinstablett :-)

Nu på morgonen så var Alva väldigt godissugen. Sa till henne att hon ju inte tycker om det som finns i påsen. Det är ju "morfargodis", men hon ville ändå ha. Fick en punchpralin, tog genast en stor tugga.. såg hennes min :-) Fick tillbaka den. Sen tog hon en stor mintchoklad, tog en stor tugga ur den.. besvikelse.. fick tillbaka den. Sen tog hon nästa fyllda chokladpralin..samma visa. Måste ju beundra henne för hennes mod! Inte skulle jag ha fortsatt smaka om allt var jättedåligt... Viggo som är en fegis och väldigt noga med det han stoppar i munnen var klok nog att inte prova.

Slutade med att jag fick äta alla godisar. Jag TVINGADES att äta upp dom. Stackars mig då...

Idag fyller min kära syster år! Tror bestämt det är hela 45 år! Wow så gamla vi blivit... hjälp! Det betyder ju att jag är 39. Det har jag förträngt. Ska genast glömma det igen. Jag vet ju med bestämdhet att jag bara är 30!!! Så det så! ETT STORT GRATTIS TILL DIG KÄRA SYSTER!




Blir ofta tokigt när barnen klär sig själva..

Äntligen fick jag in ungarna. Vi har varit ute sen halv nio. Då kom "gubbarna" som Viggo säger, till grannens gård och började borra för bergvärme. Spännande värre.. Lastbilar och släpar och en massa grejer som lever om.

Jag är helt slut i skallen, för det lever verkligen om! Hela tiden.. inte en endaste vilopaus från oväsendet! Vi for iväg en sväng på affären. Hade både kaffe och nikotin-brist i huset. Där berättade Viggo för varenda kund på affären om "gubbar på gården". Dom fattade inte nåt, men han var väldigt stolt över att förmedla sån viktig information till främmande människor :-)

I morse klädde sig Viggo aldeles själv. Jätteduktig kille, men hela dagen har han gått omkring med snörena som man knyter ihop joggingbyxorna med, hängandes bak i rumpan. Visst är det konstigt att det ALLTID blir fel? Pratade med en arbetskompis om det för ett tag sen och hon har 18 års erfarenhet av påklädning. Hon har en 19- årig utvecklingsstörd tjej som klär sig själv. Hennes mentala ålder vad gäller påklädning är mellan 4-5 år. Hon säger att det borde ju vara 50-50 att det blir rätt när skorna ska på. Men så är det inte. Det är 90-10. Det vill säga att det blir fel 9 gånger av 10. Konstigt är det men DET ÄR VERKLIGEN SÅ!

Hon berättade en kul grej också. Hennes dotter kom hem från skolan och skulle klä om sig till nåt kalas. Detta gjorde hon själv. Fick på sig en fin klänning, och kalaset gick bara fint. På kvällen när min arbetskompis gick förbi dotterns rum höll hon just på att klä av sig. Av med klänningen och där står hon med BH.n Fel väg. Kuporna är bakom ryggen och banden som ska vara bakom ryggen har hon bara tryckt år sidorna så tissarna skulle rymmas mellan dom. Så har hon alltså haft det hela dagen. Hysteriskt roligt tyckte jag... haha. Men inte tyckte dottern det var nåt konstigt med sin klädsel. Vaddåda?

Nu ska jag skala potatis. Har gjort en stor gryta med kött och grönsaker. Ska bli gott!

Bilgodis

La mig supertidigt igår. Tror inte klockan var mer än tio. Skönt! Lika bra det, för Viggo somnade redan klockan sex igår kväll. Vaknade sex i morse. Inte illa sovet av den lilla killen. Trodde han skulle vakna redan vid fem...

Det första dom säger på morgonen varje dag är " vi ska inte på dagis idag???" Så skönt att kunna säga att Nej, det ska vi inte för vi är LEEEDIGA idag! Alva kom upp i mitt knä och ville mysa en stund på morgon. Jag frågade vad hon ville göra för roligt idag! Sa att vi måste ju göra nåt skoj nu när vi är lediga.. Hon funderar en lång stund sen säger hon "kanske BILGODIS.. sura och vanliga??" svarar hon då, med stora ögon och förväntansfull blick. Så det är alltså det roligaste hon kan komma på? Bilgodis... hon tjatar om det varje dag. Viggo gillar dom sura bilarna och Alva ska ha vanliga.. Låter så kul när hon säger det.. "jag ska ha vanliga". 

Låter ju som en enkel grej att fixa för att roa barnen. Men måste nog göra dom besvikna idag. För nu ska det införas Lördagsgodis i det här huset. Kan inte ha godis hemma i tid och otid. Inte bra för de små barnen..

Blir definitivt att ta en långpromenad idag. Det är uppskattat av barnen och bra för mig också. Vi går på "äventyr" och upptäcker saker. Skoj..

Nu börjar dom slåss i tv rummet hör jag, bäst jag sliter mig från datorn och räddar nån av dom från storstryk!

sysslolös..

Helt plötsligt så har jag ingenting att göra!! Springer omkring här hemma och försöker leta fram något projekt.. Det enda jag har är fönstrena och det går inte måla dom när det är så här kallt ute. Har beslutat mig för att vänta med dom och sluta tjata om dom också :-)

Så.. nu är jag sysslolös! Så himla tråkigt. Vad gör man då? Sitta i soffan och göra ingenting? Det har jag ju gjort på jobbet hela dagen.. är less på den sysslan! Nog har jag ju helt säkert någon bokstavsdiagnos.. eller så är jag bara pappas flicka? Vad gör alla andra när ni inte har något arbetssamt projekt på gång?

Men...men nu kommer Jamal och Kevin och hälsar på *glad*
Måste genast sluta skriva.

-0,7 kg

Oj vad jag bloggar ikväll. Har så tråkigt för mikke är ute i garaget och målar brädor. Har nog varit där i en och en halv timme eller nåt..

Ställde mig i alla fall på vågen ikväll och JAG HAR GÅTT NER 0.7 KG!! Jippi! Och detta utan att göra något. Blev inget nutrilette och fruktätande. Orkar inte gå hungrig.. Har ätit precis som vanligt! Förutom de förrädiskt goda kexen då! Blev inte ens en promenad i helgen..

På tal om äta.. Blev bjuden på middag ikväll hos min äldsta son! Så kul! Bara jag och Jamal och Kevin. Fick verkligen mysa med mitt barnbarn. Och äntligen äta proffskockens mat. Han är verkligen duktig på att laga mat min kära son. Fick lite tips och ideer faktiskt. Nästa gång jag gör köttfärssås ska jag blanda ner oliver och fetaost. SÅ GOTT!

Och jag hoppas Kevin kommer hit snart, nu när han tagit bort gipset. Han är verkligen ett litet busfrö, och charmig som bara den.


Systrarna Johansson

Hittade en till bild från sommaren 2009. Jag och mina systrar.
Hoppas verkligen att vi alla får träffas även denna sommar? Såå kul när vi träffas alla tre! Lever fortfarande på skrattanfallen från förra sommaren... :-)




Förra sommaren

Har suttit och tittat igenom bilder vi har på datorn. Hittade bilder från förra sommaren på barnen. HERREGUD, vart tar tiden vägen? Dom var ju jättesmå förra sommaren. Och Alva var rund som en liten boll :-)

   

     

 

Försökte förtvivlat få en "julkortsbild" på barnen. Inte lätt att fånga båda två på bild, vill jag minnas. Men till slut blev det denna bild som blev årets julkort.(snarare förra årets..)



Så små dom var. Och inte hade dom börjat slåss och bråka heller... Tyckte jag verkligen att dom var jobbiga förra året? Jag kan ju inte ha vetat vad jag pratat om...


Vitt är fint :-)


Nu är dörren vit på ALLA sidor :-)




Skulle bara ha haft nåt snyggt handtag nu då...
Har fortfarande inte börjat med fönstren.. SÅÅ himla motbjudande. Får se om jag hinner börja på tisdag när jag är ledig..


 

Före och efter...
Inte så snygg dörr men betydligt bättre som vit. Nu får den duga några år till...



Tänk vad jag är duktig..

Ännu en dag när jag varit duktigare än genomsnittet :-) Borde tatuera in ordet "duktig" i pannan!

Efter jobbet for jag på Coop och köpte vit grundfärg till virket som ligger i garaget. Tyckte det var dags att mikke skulle sätta igång och måla vitt :-) Passade även på att köpa en jättefin Astillbe till min nya rabatt.

Planterade den när jag kom hem. Fortfarande lite fattigt i rabatten men den fyllde upp rätt bra ändå. Hade främmande när jag kom hem. Åsa satt här och drack kaffe med sin växande mage.. Pratade om midsommar och att eventuellt hitta på nåt då. vad säger du om det Ingela???

Snabbåt middag och sen ut med barnen i spöregnet. Kul, men väldigt blött. Det kom till och med lite hagel.. aj.

När vi sen kom in igen tvättade jag upp ungarnas vansinnigt skitiga utekläder, fyllde diskmaskinen, gjorde en bulldeg av en liter mjölk. När jag väntade på att degen skulle jäsa hann jag måla sista varvet på ytterdörrens insida! Snacka om effektiv! Nu är jag klar i alla fall och tänker inte göra mera idag, annat än att packetera bullarna när dom svalnat. Luktar otroligt gott i hela huset. Synd bara att jag är så fet, annars skulle jag smaka en. Blir ett bad nu och sen hopp i säng. Börjar jobba klockan sju imorgon bitti. Hutlöst tidigt ju!

Lördag morgon

Klockan är strax halv åtta på lördagmorgon och jag ska snart iväg och jobba. Fortfarande lika fet som igår.. Sitter och tuggar på en "lingongrova" med gurka på. Så torrt och trist! Men vad gör man inte för att vara nyttig och hälsosam!

Har lite dåligt samvete för att jag måste väcka stackaren som kom hem sent i natt. Men, men.. som man bäddar får man ligga. Han visste ju att han måste upp idag. Tycker ändå synd om honom.. lite i alla fall.

Solen skiner från en klarblå himmel idag men det är bara 7 grader ute. Hur är det möjligt? Enligt tidningen så ska det vara 13 grader mitt på dagen. Brrr.. så kallt! Bäst att ta mycket kläder på sig idag.

Nu ska jag väcka björnen som sover...

VARNING!!

Hemska saker! Tog ett bad, efter att jag smällt i mig en halv påse ostkrokar och druckit ett glas cola. Vägde mig eftersom jag känt mig halvfet ett par dagar. Skulle jag aldrig ha gjort! Har gått upp två kilon. TVÅ!! :-(

Förutom ostkrokarna ikväll så har jag faktiskt inte frossat onyttigheter förutom DIGESTIVEKEX! Har varit som besatt av dom i veckan och ätit massor.. Vill bara utfärda en VARNING! Köp inte hem dessa förrädiskt goda kex, som kräver ett tjockt lager med smör på. Ska aldrig ALDRIG ALDRIG mer sätta ett sånt sprött och gott kex i min mun! Nu blir det strikt diet i några dagar. Långpromenad imorron kväll. Nutrilette och äpplen till lunch imorgon på jobbet. Hoppas ingen bakat så det ligger framme en massa gofika. Fast den risken är ju rätt liten nu när alla storbakare på jobbet gått på mammaledighet. Två kilon, på bara några dagar. Inte kul när jag redan vägde max! Pendlar ju väldigt i vikt. 2-3 kilon upp och sen ner igen. Nu låg jag redan på upp. Då är ju två kilon rena katastrofen ju! SKÄRPNING! Otur bara att jag just köpt två nya paket med digestive. Hoppas ungarna äter upp dom snabbt. Alva älskar dom lika mycket som jag. Hmm.. kanske lika farliga för henne. Mammas lilla fetknopp borde kanske inte heller frossa i dom. Ska tipsa Jocke om kexen innan jag lägger mig. Han kan gott behöva bli lite fetare..

Nu blir det raka vägen till sängen, utan att passera kylskåpet!

 

"Ensam" hemma

Blombänken fixad. Men ack så fattig den blev... Behöver ju MASSOR med mera blommor. Blir dyrt! Har inte bestämt vad jag ska ha för något runt rabatten heller. Är less på stenar. Marksten kanske? Rakt och fint och ordning och reda..

Såå himla skönt att vara ensam hemma en kväll. Händer inte ofta inte. Eller ensam är jag ju inte direkt :-), den enda som fattas är ju mikke som är ute och roar sig. Men ensam är jag ändå. Jocke sitter och ser på Supernatural- serien för femte gången eller nåt, och småttingarna sover så sött :-)

Viggo somnade redan klockan sju. Direkt vi kom hem från lekparken med andra ord. Alva tjurades och höll sig vaken till åtta, men även det är helt okej. Så najs!

Vi var i storlekparken här i ursviken och det var alldeles förskräckligt mycket bladlöss där. Runt hela lekparken växer det stora björkar. Det var vidrigt! Varenda staketstolpe, gungställning och rutchkana var översållad med bladlöss... VIDRIGT!!!! Hur länge ska vi ha det så här? Önskar jag hade en bra kamera så jag kunde fota eländet. Det är helt vansinnigt. Ser ut som det växer tjockt med mossa på trästolparna, men när man kommer nära ser man att det bara är bladlöss som kryper och krälar i en tjock massa... blääää! *hurv*. Det kliar över hela min kropp efter denna syn. Fast jag inte har något på mig så kliar det. Man vet ju aldrig. KAN ju ha kommit in ett gäng bladlöss innanför tröjan? Blir att ta en dusch nu känner jag. Sen öppnar jag ostkrokspåsen och colaflaskan och sätter mig och myser i soffan. Ska bara hänga lite tvätt först.. och tömma diskmaskinen.. Tidig kväll blir det i alla fall eftersom jag ska upp och jobba imorgon.







Utan energi

Ställde klockan på halv elva i morse. Tänkte jag skulle sova bara en liten stund och sen få lite saker gjorda här hemma när jag för en gångs skull är ensam i huset. Steg upp, men orkade knappt röra mig. Såå trött! Gick och la mig igen och ställde om klockan på halv ett. Blundade och sen ringde klockan igen.. känns som att det tog bara 5 minuter, men klockan var verkligen halv ett! Har dock inte orkat göra något nu heller.

Har tio säckar med blomjord i bilen som ska bäras ut och hällas ut i blombänken. ORKAR INTE! Har suttit och laddat för denna uppgift i snart en timme nu, men det känns fortfarande lika motbjudande.. Är så slut att jag inte ens orkar göra i ordning någon lunch.. Man blir konstig när man jobbat natt och sover på dagen. Känns som att man har baksmälla eller nåt. Dessutom blir magen helknasig. Blir ju inte att man äter särskillt bra såna här dagar. Har ju inte ätit någon mat sen middagen igår. Popcorn och lakritsbåtar står man sig inte på särskilt länge. Har verkligen svårt att äta nåt på natten. Brukar bli ett par mackor vid ett-tiden på natten, men sen blir det bara kaffe och snacks. Inte bra!

Måste skärpa mig och gå och äta nåt. Ta en c-vitamin och piggna till, innan jag ska hämta barnen om en halvtimme. Magen börjar skrika nåt alldeles förfärligt efter något nyttigt och mättande.. kanske piggnar till om jag äter nåt?

Nattjobb

Nu är denna dagen snart slut för dom flesta. För mig fortsätter den till klockan 8 imorgon bitti.. Ska snart iväg och jobba. Sitter bara och väntar på att klockan ska bli halv tio så jag kan åka iväg. Blev inte mycket sova idag. Är helt enkelt inte trött.

Imorgon ska det planteras blommor hoppas jag, och fixas med blombänkar. Mikke ska på personalfest imorgon så jag får slita alldeles själv med grävande och bärande av jordsäckar. Får väl se hur mycket jag orkar. Men längtar ju tills allt är klart, så jag kommer väl att kämpa på antar jag.

Idag har det regnat i stort sett hela dagen. Mor och far var här och skötte Alva och Viggo ett par timmar idag, medan jag var iväg på ett möte. Trots regn så har vi varit ute och lekt. Har ju faktiskt varit uppehåll då och då. Men inte är det kul att vara ute när allt är blött..

Har jobbarhelg nu i helgen, så det lär väl inte hinnas med så mycket här hemma då. Tur ändå att jag jobbar dagpasset, inte lika slitsamt som kvällspasset, och dessutom så hinner man umgås lite med familjen. Tråkigt för mikke bara som måste upp på lördagmorgonen och ta hand om barnen, efter sin troligtvis blöta personalfest..

Ska nu packa mina lakritsbåtar, mackor och nagellack...

onsdag morgon

Idag har dagis stängt på grund av ännu en utbildningsdag. Det betyder att mikke kommer hem tidigare idag så jag kan fara och jobba. Han kommer hem redan efter lunch någon gång så jag tänkte jag skulle fara och kolla in lite blommor till min nya planerade rabatt. Så kul! Blir nog perenner hoppas jag, om jag hittar såna som inte är så fasligt dyra. Ska bli kul att fixa till här ute. Förra året gjorde jag ingenting!

Tror jag gör allt detta bara för att slippa sätta igång med fönstermålningen... Fast å andra sidan så är det ju för kallt ute för att måla. Inte många plusgrader om nätterna. Var är värmen??? Igår gick jag omkring i shorts hela dagen fast det blåste iskalla vindar. Himlen var blå och helt molnfri, så jag trodde ju att det skulle bli varmt, men ack vad jag bedrog mig! Frös hela dagen.. Kanske blir varmare idag? Fortfarande blå himmel och blåser inte lika mycket.

Hur som helst så blir det att tillbringa förmiddagen utomhus i vanlig ordning. Eftermiddagen är jag ju på jobbet.

Barnen har stängt in sig i tvättstugan och jag hör hur dom gräver omkring i verktygslådan. Borrmaskinen är igång och jag hör hur Alva försöker skruva lös skruvarna i dörrhandtaget. Samma visa varje morgon. En dag skruvade hon lös alla skruvar från Viggos matstol. Inte illa gjort av en tvååring.. Låter dom hållas så länge dom är sams. Får väl gå emellan när dom börjar slåss med hammare och skruvmejslar... Väntar bara för det kommer att ske vilken minut som helst.


Engelska

Glömde ju häromdan att berätta om min språkbegåvade lillkille :-)

När vi var i lekparken på Alhem kom ju Viggo till slut på att han ville åka rutchkana. Han åkte glatt flera gånger. En av gångerna hörde vi när han sprang upp igen för att åka "Again, again" "Ride the slide again".

Va?? Man blir ju förvånad ibland. Han sitter alltså vid tvn och lär sig engelska. Älsklingsprogrammet är "Dora Utforskaren", där dom får lära sig en massa engelska uttryck. Men jag kunde väl aldrig tro att nåt sånt skulle fastna. Och att han använder uttrycket i rätt sammanhang. Han kanske kan flytande engelska??? Måste nog kolla upp det imorgon. Kanske ska börja prata engelska med barnen här hemma..? Alva älskar ju också Dora, så hon kanske också kan en massa? Kruxet är ju bara att JAG inte vill prata engelska så nån hör. Låter som en idiot. Man kan direkt höra att jag kommer från Boliden på mitt uttal! Låter som en riktig bonde :-)


Vad duktig jag är :-)

Fick klippa färdigt gräsmattan till slut. Har även kantklippt överallt och rensat ogräs i gruset runt grillringen *duktig*. Eftersom jag lider av svår och obotlig damp så har jag även satt igång med ett gräv-projekt mitt i allt annat som väntar på att bli gjort. Har tänkt göra en plantering mitt bland stubbar, stenar och rötter. Har ett område på gården som är alldeles hopplöst. Går inte att göra nåt där utan att en traktor kommer och jämnar till och drar upp stubbar. Och det kommer ju aldrig att hända. Satte därför spaden i jorden och grävde mig sjöblöt i svett. Hände dock inte så mycket. Visade sig vara lättare sagt än gjort. Stora rötter och stenar överallt! Mikke fick ta tag i saken när han kom hem. Vet inte hur långt han kom, men jag hoppas få köpa blommor och jord imorgon :-)

Sitter nu och tittar på mina vita köksluckor som är alldeles färdiga och sitter på plats allihopa! Såå fint det blev :-)
Undrar nu bara vilken färg jag ska måla på väggarna? Kan inte bestämma mig.. Har funderat i veckor nu och ändrar mig varje dag. Tapeter med svart och grått och vitt i, skulle vara snyggt, men då blir jag ju fast med dom färgerna i köket. Vill ju inte ha det så.. Vitt kanske? Eller ljusgrått? Enfärgat ska det vara i alla fall, så jag kan ha vilka gardiner jag vill. Och rätt så neutralt. Kommer nog att vela med detta beslut ett tag till tror jag..

Lika bra det för nu måste jag ju sätta igång med fönstermålning. Vill gärna ha så mycket som möjligt klart innan jag får semester. Förra semestern gick nämligen åt till att måla huset. Vill vara ledig i år och bara njuta av att göra ingenting. Om jag kan...? Tvivlar på det men jag ska i alla fall försöka. 

Bråkiga barn

Soligt, men blåser kallt som bara den. Alltid ska man måsta klaga på nåt! Varit ute med ungarna som BARA BRÅKAR hele tiden. Blir galen! Klippt gräsmattan, så länge jag fick i alla fall. Blir ju avbruten hela tiden. Har nog startat om gräsklipparen typ 30 gånger... så irriterande att man aldrig får göra nåt klart. Var tvungen att avbryta för att ta i sär ungarna så dom inte skulle slå ihjäl varandra med de tillhyggen dom hade i händerna.

Tog sen en promenad med dom och när vi sen började gå hemåt så skrek dom konstant hela tiden, för ingen annan än jag ville gå hem! Väl hemma så ville dom leka i bilen en stund. Okej, det fick dom väl. Gick in för att laga mat till dom och sen när jag kommer ut i bilen så sitter dom båda med varsin påse med bilgodis!!! Glömde att det fanns sånt i bilen. Bara att glömma lunchen då...

Nu kommer Alva och vill ha ett stort smörkex, kanske ska värma maten då och hoppas på att det finns lite hunger i deras magar trots allt godisätande...

RSS 2.0