Vintertid

Vadå sova längre...? Alla säger att dom får sova längre nu när vi ställt om klockan. Men jag får då sova MINDRE!!!! Inte bryr sig barnen om att jag klockan sex på morgonen fick vrida om klockan till fem! För mig blir ju dagen hur lång som helst ju.. särskilt när jag nu jobbar i helgen och dessutom så är det kvällspasset! Tack och lov att jag inte jobbar vaknatten. Tänk att måsta jobba en extra timme, dessutom utan betalning? Fast du suttit och kämpat med tunga ögonlock och vridit tillbaka klockan från 03.00 till 02.00 när tröttheten är som värst, så har du ju ändå bara jobbat mellan 21.00-08.00.

Dom säger att det jämnar ut sig till våren när vi ställer fram klockan, trots att det knappast är samma person som jobbar den natten...???? ORÄTTVIST  är vad det är!

Vad ska man göra när man stigit upp denna tid på en SÖNDAG??? Värdelöst ju... inte ens en morgontidning har man. Tur man har bloggen så man får berätta för NÅN hur värdelöst det är :-)



skräck och Halloween....

Vi for på ICA MAXI vid tretiden när mikke och barnen kommit hem. Såååå idiotiskt! Fredag, lön, femårsjubileum! Ni kan ju tänka er folkmängden! Alva och Viggo vågade, som vanligt, inte hoppa i hoppborgen och i minihuset där det bjöds på popcorn och fiskdamm var det FULLT! Kunde man ju ha räknat ut..

Så 3 ungar, en jättelång lista och massor med trängsel... jippi! Inte så lyckat med andra ord!

Alva ville köpa en skräck-mask så jag plockade ihop två otäcka dödskallemasker som jag tänkte dom skulle få skrämmas med. När vi kom hem satte joakim på sig en och sa buuuuu. Alva skrek som en besatt och slutade inte på hela kvällen. Fullständigt skräckslagen!!! Viggo var också jätterädd, men samtidigt så ville han gärna prova den :-) Till slut så vågade han och varje gång han satte på sig den så skrek ju lillasyster utöver sig. Hon var alldeles svettig och svullen av all gråt. Stackars flicka. Bara att gömma bort dom till nästa år. Då kanske dom är mogna för "bus eller godis".

Har haft några besök av utklädda barn redan och inte har vi hunnit köpa godis.... Är det inte fel dag att busa??? Vi skulle ju köpa godis när vi var på maxi, men iddes inte stå i den superlånga kön bara för att få oss en skopa att plocka med. Helt hysteriska människor bara för att godiset kostar 29:-/kg. Inte värt! Blir att fara på konsum imorgon och köpa det dyra godiset :-)

Nu väntar jag på att Idol ska börja... myskväll, utan godis. Kan man ha det??? Får väl göra mig en "mysmacka" eller nåt att tugga på... och en kopp te :-)


mirakel!

Nyss hemkommen från nattjobb. Min mage är i o-ordning. Den gillade nog inte de ofantliga mängder med lakritsbåtar som jag tryckt i mig... måste skärpa mig på mina nattpass. Tur jag inte jobbar någon natt nästa vecka! Det ska bli riktigt skönt med nytt schema. Synd bara att det börjar med jobbigaste veckan. Jobbar ju helgen nu, 12-22 både lördag och söndag. Sen börjar nya schemat och då jobbar jag måndag och sen tisdag- och onsdagkväll. 5 dagar på raken varav de flesta är kväll...*suck*

Måste ju bara än en gång berömma mina nya lyxprodukter :-) Ni ska bara se skillnaden! Har ju fått kärring-ögonlock, vilket innebär att när jag drar på ögonskuggan för hårt så följer huden med ut i hörnen. Där skrövlar den ihop sig och stannar kvar en stund innan den far tillbaka.... Så tragiskt! Grejen är att min hals är likadan och hur kul är det då???? Ser ju ut som att jag är 60 år MINST!

Det är på halsen den stora skillnaden syns. WOOOOW säger jag bara! Undras om det är rengöringen eller ansiktskrämen som utför mirakel? Det står att rengöringskrämen exfolierar... och att den innehåller glycolic acid. Intressant.... innehåller alltså en syra? Fräter kanske bort huden? Spelar då ingen roll för jag kommer att använda den med glädje varje dag :-) Tänk om jag är alldeles slät och ungdomlig till jul????

Ja, man kan ju alltid hoppas... och drömma :-) Nu ska jag skynda mig till sängen och förhoppningsvis sova till i alla fall 13.00 som jag ställt klockan på...

Haha...dessa ungar.

Barnen hade stängt in sig i Alvas rum. Tänkte jag skulle gå och titta till dom... Alva öppnar dörren med ett skriiii när hon ser mig komma. Hon skyndar sig att stänga igen dörren så jag inte ska ta mig in. Hmmm... anar att nåt är på gång därinne.

Öppnar dörren med motstånd från Alva som ropar "Viggo... mamma kommer!" Anar ännu mera oråd...

Viggo står vid Alvas bokhylla och lådorna är utdragna. Trodde ett ögonblick att dom dragit ut dom för att klättra upp i bokhyllan, men så var inte fallet, tack och lov! Livsfarligt ju...

Viggo skyndar sig att stoppa ner nåt i lådan samtidigt som han säger " jag har inte kissat i den här, mamma! Du får INTE se..." Haha... Det han försöker gömma i lådan är en liten tekanna i porslin med katten findus-motiv. Bannar honom förstås och säger att kissar gör man ju på toan!!! I förskräckelsen över min ankomst i rummet så råkade han även spilla lite i lådan. Han såg verkligen skamsen ut och säger "Det var en olyckshändelse, mamma" Han kissade alltså i tekannan av en OLYCKSHÄNDELSE!!! Ja, vad ska man säga. Alva höll med om att det bara var en olyckshändelse :-) Får väl tro dom när dom säger det då...

Jippii! En ny blogg att följa :-)

Nu har äntligen min jobbarkompis HELENA börjat blogga! Har väntat länge på att hon skulle börja... Hon är verkligen superrolig så jag tror det kommer att bli underhållande att följa hennes blogg :-) Ni hittar den HÄR.

Torsdag, regn, 5.4 grader. Vad ska man då hitta på? Synd att det regnar annars så hade man ju kunnat ta en promenad... Blir nog inte så mycket aktivitet idag. Klockan tolv ska ungarna på dagis (JAAAAA!). Kanske...kanske.. att jag slår igång zumbaskivan då? Känner mig inte så sugen, men det är ju enda gången jag är ensam i huset så det är ju mera att jag MÅSTE! Ungefär lika mycket "måste" som att jag "måste" sluta röka... Ett tråkigt krävande "måste" som gnager där i huvudet då och då.. Gillar inte såna måsten...

Igår for jag på icamaxi innan jobbet och inhandlade en ny golvlampa. Dom hade köpt en sån till jobbet i helgen och den var verkligen jättebillig! 199:-. Var bara tvungen att köpa den...

Har satt ihop den nu på morgonen och det blev verkligen ljust i tv-rummet! Så sköööönt! Kartongen innehöll även några frigolitbitar... förstås. Dessa la barnen genast beslag på och jag kunde ju inte ana vilka konsekvenser det skulle få...

HELA huset...absolut HELA huset var fullt av söndersmulad frigolit!!!! Alva kom gåendes i hallen där jag satt och kämpade med lampan och hela hon var klädd i frigolitsmulor :-) Hon var lite sur för att hon inte fick bort smulorna som av statisk elektricitet envist satt fast på händerna :-)

Visste inte om jag skulle skratta eller gråta? Bara att ta fram dammsugaren och sätta igång och jobba.

Egentligen borde jag fara iväg till maxi med barnen för dom har en massa skoj där för barn. 5-årsjubileum, och hoppborg, fiskdamm, popcorn och en massa tävlingar för barnen... Kanske mikke vill fara iväg efter middan när jag sover...?


Färga hår?????

Funderar allvarligt på att färga håret! Lovade mig själv att ALDRIG mera göra nåt så dumt med mitt hår igen men så här kan man ju inte se ut.

Det var i januari 2009 som jag färgade håret sist. Då blev det brunt och sen blont igen...några gånger, med en massa hårlossning som resultat. Har nu väntat på att "mitt" hår ska växa ut. Herregud... det har ju snart gått två år! Fortfarande så har jag en utväxt. HUR? Det blir aldrig mera än en utväxt alltså. Sen bleknar det när det kommit förbi den mörkare nyansen i hårbottnen... Kan det verkligen vara så??? Har då ingen annan förklaring. Måste ju ha det konstigaste håret av alla i så fall!

Nu funderar jag alltså på att fara på salong och färga... Men hur? Ska jag bli superblond igen som jag alltid varit eller ska det bli nån brunaktig färg? Kan inte bestämma mig....


23/1 2009

Hjälp mig!!!! Hur ska jag göra? Visst ser jag ut som en häxa i brunt hår...eller? Fattar inte att jag publiserar denna bild, eftersom det var SÅÅÅÅ himla hemskt när jag hade blivit mörk, att jag genast skyndade mig iväg till affären och köpte blekmedel...huh..vilken pärs det var! Antar att det i alla fall blir bättre när man gör det på salong?


WOW..... :-)

Har provat mina nya produkter och .... wow! Tror bestämt det fungerar! Kan man verkligen se resultat efter att ha smetat på sig grejset bara EN gång? Är helt säker på att kalkonhalsen blev mindre "kalkonig"!!!! Haha... hur ska jag då inte se ut om en vecka eller två???? *lycklig*

Måste bara lägga in en bild på det jag köpte till Alva. Hon kommer att bli så sööööt! Jag vill också ha en sån tunika!


Perfekt!

Helt perfekta tänder! Som vanligt :-) Inte ens tandsten fast det var två år sen sist jag var hos tandläkaren. Nu tyckte hon att jag kunde vänta 3 år till nästa besök, eftersom tänderna är så bra, men jag vill ändå ha två år mellan besöken... för säkerhets skull!

Efter besöket på seminariegatan hann jag med nästan en timmes shopping på stan innan det var dags för min "utbildning" på Frösunda. Jag passade på att fara in på Vila, där jag hade ett presentkort som jag fick i julklapp(!). Dags att shoppa upp det nu tänkte jag och eftersom jag ALDRIG kommer att få tid att fara på någon behandling så tänkte jag att jag kunde köpa produkter för det istället. Visade sig dock att 500 kronor inte räckte till mycket! Så vansinnigt hutlöst dyrt!!!! Hon frågade vad jag var ute efter... Tja.. skrövlig hals sa jag :-) Genast började hon peka på rengöringsprodukter för 1000-tals kronor. En rengöringcreme för 1275 kr?????? Hallååååå!

Antingen så tittade hon på mig och såg en kvinna som behövde otroligt mycket hudvårdshjälp för sin rynkiga skrövliga hud, eller så trodde hon att jag var gjord av pengar. Hursom helst så tog jag henne snabbt ur villfarelsen att jag hade gott om pengar. Hon visade mig då några "billigare" produkter :-)
 Köpte en ansiktsrengöring och en ansiktskräm för totalt 875 kronor!!!! Wow... kommer nog aldrig att hända igen. Fast tänk om det verkligen är helt fantastiska produkter som gör att alla rynkor och slapp hud försvinner?? Då måste jag ju köpa det igen...


Ser det ut att vara värt 875:- ?????

Hann även med att köpa en ny klänning till dottern och ett jättesött diadem som jag tänkte hon skulle ha på tisdag när det är dags för fotografering på dagis.

På väg hem från Frösunda kom jag på att jag lovat Viggo tårta. Japp.... har man lovat så har man! Han har tjatat hela dagen om tårta, så det var bara att stanna till på konsum och köpa bottnar och tårtgrejs. Det var då ingen som blev ledsen för det :-) Vi vräkte i oss som om vi aldrig ätit tårta förr...


Tårta.... mums!

By the way.... använde min derma seta idag på mina händer. Blev ju åter SÅÅÅ mjuk och len och slät och hårfri. Nu är händerna fulla med utslag?...exem?....rödflammiga och hemska ser dom ut att vara. Har väl exfolierat bort för mycket hud antar jag.... Jäkla skitgrej!


Leeedig

Tisdag = slappardag. Är ledig och har inte gjort mycket idag. For till Ske-hamn en sväng och tittade på utförsäljningen dom hade på folketshus. Blev köpt en massa 10-kronors grejer.. skittråkigt tyckte ungarna att det var där.  

Om två timmar ska jag till tandläkarn för en koll, och klockan 17 ska jag vara på ett möte på frösunda om det nya lönesystemet.. Alltid är det någonting. Tycker ju att om man är ledig så skulle man ju få vara ifred med sitt "icke-görande". Men så är det ju aldrig. Alltid något inbokat på lediga dagar...

Går omkring och småfryser hela tiden. Känns verkligen ända in i märg och ben att det är vinter på G... Igår upptäckte vi efter en hel dags frysande på jobbet att ALLA element var avslagna! Inte konstigt att det varit kallt där i närmare en vecka. Det har tjatats så mycket om att vi inte får vara och skruva på elementen eftersom vi har golvvärme där. Elementen ska vara på 20 grader och får inte ökas på. MEN DET ÄR KLART ATT SYSTEMET FUNKAR BÄTTRE OM DOM ÄR PÅSLAGNA!!! Herregud alltså. Alla är så rädda att röra elementen att man inte ens tittar på dom :-) Helt galet...

Nu ska jag ägna mig åt mina små änglar en stund...

Boliden idag

Idag har vi varit till Boliden och hälsat på mina kära föräldrar. Bjöds på tårta när vi kom och sen pappas goda fjällfisk till middag. Mums! Sen blev det äppelpaj och vaniljsås. Proppmätt! Alva och Viggo trivs verkligen där. Tror det börjar vara dags att dom får sova över där själva snart...  Tror dom skulle tycka det var kul faktiskt. För att inte tala om hur kul JAG skulle tycka det var :-)

Just nu så är jag förpassad ut i köket av min sambo som ska titta på tv-serien "the event". Han vill verkligen att jag ska se den serien, men eftersom jag har missat alla avsnitt (kanske 4 st) hittills så "får" jag inte se detta avsnitt som går ikväll!! Mikke ska tanka hem de fyra första avsnitten åt mig så jag kan kolla på dom på torsdag natt när jag jobbar. Han säger att den är jättebra så jag får väl lita på honom...

Hursomhelst så är jag dödligt trött och vill inget annat än att gå och lägga mig. Sitter som bara och väntar på att klockan ska bli kväll... Ska värma min vetekudde, ta kvällsciggen och sen krypa in under täcket.

Sov gott.

Lördagkväll

Har haft besök av Jamal och Steff och lille Kevin i afton. Kul! Dom leker verkligen bra tillsammans småttingarna. Visserligen väldigt högljudda lekar, men dom är då sams och skrattar en massa. Det märks att Alva och Kevin är samma årskull... Dom har jättekul tillsammans. Och tänk... nästa år är dom 4 stycken :-) Ska bli så kul att få se nästa barnbarn. Undras hur h*n ser ut??? Så spännande!!!!

Har just suttit och knappat in räkningarna. Fy, vilket dögöra! Det måste vara världens tråkigaste sak att göra. Tänk att jobba på bank och sitta och knappa in siffror hela långa dagarna..... Stackars människor!

Nu blir det att slappa i soffan och titta på tv. Har för mig att det var nåt bra som skulle börja klockan 20.00. Men har ingen aning om vad det var????

Ha en trevlig helg allihopa!

Underbara barn ♥ ♥ ♥

Har gjort en fotovägg på alla mina underbara barn. Hade ju en sån tidigare, men har inte satt upp något sen vi tapetserade hallen. Men NU blev det äntligen av....




Joakim x3


Jamal x3

Snö!!!!

Igår kom det snö!!! Till ungarnas glädje. Vi var ute igår eftermiddag och drog pulka och bob. Mer...mer..mer! Jätteglada barn! Faktiskt blev även jag lite gladare :-) Det blev ljusare ute och betydligt bättre luft...

Trodde ju aldrig att jag skulle bli glad av fallande snö, men jag fylldes genast av en känsla från barndomen med varm choklad och limpmackor och skidor... så härligt! Man minns ju oftast bara de bra grejerna, men om jag riktigt tänker efter så kommer ju också minnet av trånga pjäxor, iskalla fötter och händer och snorig näsa :-)

Idag blir det nog att vara ute en hel del. Är inne på min andra tvättmaskin och ska strax dra fram dammsugaren, men sen blir det nog täckbyxor och mössa....

Måste ju föresten tipsa om en SUPERBRA bok som jag just läst ut! Nu snackar vi Stig Larsson-bra! Det är en bok av Hellström & Roslund. TRE SEKUNDER heter den. LÄÄÄÄÄS! Den har fått pris för BÄSTA SVENSKA KRIMINALROMAN 2009 och STORA LÄSARPRISET-ÅRETS SPÄNNING 2009. Är riktigt ledsen att jag har läst ut den.... vill ju ha kvar!!!! Det är sällan man hittar en riktigt bra bok som man inte kan släppa...

mardrömmar och sömngångare

Vaknade för en halvtimma sen alldeles sjöblöt i svett. KAN ha berott på att jag sov med två täcken och en varm vetekudde, men jag hade känslan av mardröm när jag vaknade. Det var länge sen... Kommer ju sällan ihåg vad jag drömt, men oftast så hänger "känslan" av drömmen kvar. Usch, inte kul att vakna på det sättet!

Pratade med en bekant igår om sömn. Hon berättade att hon går i sömnen nästan varje natt. Hon stiger upp och flyttar på saker, tar fram kläder, stänger av väckarklockan, ibland har hon till och med gått ut. Resulterar ofta i att hon inte vet var hon har saker. Det är oftast viktiga saker som försvinner. Papper hon lagt fram som hon INTE får glömma att ta med sig imorgon etc.. brukar oftast dyka upp några dager senare på´de mest bisarra ställen. Jobbigt!

Hon kommer faktiskt oftast IHÅG vad hon gjort i sömnen. Stått och köat till garderoben för att göra körkortsuppkörning till exempel... när hon kommer fram och det ÄNTLIGEN är hennes tur då är det bara en vanlig garderob. Haha.. tycker det är jättefestligt med såna som går i sömnen. Fast kanske inte för den som är drabbad? Hon berättade nåt som gjorde att jag inte tyckte att det lät så skojigt längre...

Ibland, eller rätt så ofta, så har hennes syster blivit drabbad av hennes sömngång. Systern har flera gånger vaknat i sin säng av att denna person står i hennes rum och stirrar på henne.... Hon bara står där med armarna längs sidorna och huvudet lite på sned och STIRRAR! Huh.... *rysningar*. Systern brukar vakna med ett skriiiik. Skulle nog jag också ha gjort. Detta gör ju att hon blir rädd för sig själv naturligtvis!

Hon skulle vilja göra en utredning och få hjälp med sitt problem, men då ska man väl filmas när man sover...? Och den filmen skulle hon ALDRIG VÅGA SE! Ögonen...som stirrar i ett sömnigt men ändå vaket tillstånd. Otäckt! Någon som sett filmen "paranormal activity"? Huh...

Ska väl kanske inte berätta såna här personliga saker på min blogg, men jag blev såååå fascinerad av denna historia att jag inte kunde låta bli...

Trots denna historia så tycker jag fortfarande att det är jättefestligt med människor som går i sömnen :-) Fatta så spännande liv dom måste ha. Att vakna varje morgon och undra vad man ställt till med på natten. Har man ändrat ordningen i besticklådan, och vilka kläder har man lagt fram åt sig själv? Flyttat på tavlor? Ja, vad som helst kan ju ha hänt! Jag skulle nog vakna varje dag med ett leende på läpparna och av nyfikenhet gå husesyn. Humor kanske bara för den som inte är drabbad...?


Åååååånej!

Titta vad som hände när jag satt och skrev förra inlägget :-)

Dom har hunnit bygga HÖGAR igen...





Haha... ja vad ska man säga? Bara att börja plocka och städa då!

zumba på schemat idag ♪♫♪

En hink, ett snöre och en krok i taket...

Behövs inte så mycket för att barnen ska roa sig själva i en evighet :-) Dom hissar upp sina mjukisdjur, ett efter ett åker dom hiss upp till taket. Naturligtvis så slåss dom ju då och då om vem som ska dra i snöret och om vilket djur som ska åka i hissen, men roligt har dom då i alla fall. Det är de enkla sakerna som är roligast. De dyra leksakerna med batterier och avancerade knappar är ju bara skoj i 10 minuter...

Idag har jag tänkt köra ett "riktigt" träningspass när ungarna lämnats på dagis! Ska slå igång min zumbaskiva som jag fick av Beata för en evighet sen. Äntligen är jag ensam i huset, då Joakim äntligen fått en praktikplats. Han går skola mån-ons, sen har han praktik tors och fredag. Har dock tagit en evighet innan han fick en praktikplats. Helt underbart att få hela huset för sig själv! Oj vad det ska zumbas och dansas på hög volym :-) Bäst att dra för persiennerna så ingen ser mig....

Hoppas bara att jag kan SOVA efter mitt dansande... det är ju som det som är meningen med att jag har barnen på dagis på torsdagar. Får väl köra till jag är helt slut! Fast man brukar ju snarare bli piggare och uppvarvad efter träning....

Längtar i alla fall tills barnen är på dagis....

Rymdraket och månfarkoster :-)

Pust och stön...

Kommer just från ica maxi, förlåt månen menar jag! Vi har åkt rymdraket (ford) till månen och handlat och på affären åkte dom en månfarkost :-) Satt så snällt i kundvagnen och pekade på alla rymdvarelser som körde omkring med sina rymdfarkoster.... åt en rymdbanan från fruktdisken som numera är utkletad över hela Alvas jacka *suck*.

Hittade en alldeles ny Pettson och Findus film som dom inte sett, för bara 29 kr. Köpte ju naturligtvis direkt, så nu har jag det lugnt och skönt här vid köksbordet :-) Tyckte jag handlade så mycket, 3 proppfulla kassar, men inte var det mycket när jag packade upp. Var nog mest bara shampon och sånt som skulle in i badrummet. Visserligen kul med sånt men inte blir man mätt på det... Blir nog att fara en vända imorgon också... UTAN barn!

Dags att sätta igång med lunchen. Ska försöka få i Viggo nåt annat än hamburgare...

I valet och kvalet...

Känns som att klockan borde vara sena kvällen... Och den är inte ens 18. WHAT???? Helt seriöst så skulle jag vilja lägga mig och sova nu... För mycket frisk luft kanske?

Har blivit bjuden på Hallowenfest den 6 nov. Vet inte hur jag ska göra men det lät verkligen SKITKUL!!!! Kruxet är ju att man då måste klä ut sig och det brukar inte jag vara så bra på.... Var hittar man utklädnings-kläder? Det är min kära vän Maria Omayrat som enträget bjuder mig på alla fester hon ordnar, och det är MÅNGA! Däremot så är jag väldigt dålig på att fara på festerna. Trots det så glömmer hon aldrig att bjuda mig. Världens gulligaste Maria...

Den här gången så funderar jag faktiskt helt seriöst på att fara :-) Det börjar med bastu och spa på friskvårds.... sen fest i samma lokal och sen utgång! Joooo, måste börja spana efter nån festlig häx-outfit eller nåt :-)

skönt ute idag

Varit ute och städat bort lite på gården. Tömt krukor, tagit isär studsmattan och sånt... Studsmattan var ett mindre roligt projekt att slåss med. Vi har ju ett skyddsnät runt, som sitter fast på ungefär 400 ställen. Sen självaste mattan som sitter med 80 hårt sittande fjädrar. FY vad jag slitit, men nu är det då borta i alla fall och instängt i friggeboden! Skönt!

Ungarna har roat sig med att "köra" skotern som numera står på vår gård. Jamal FICK en skoter av en barndomsvän igår. Det är ju inte den nyaste modellen och den kräver lite skruvande och småfix, men det fixar ju grabbarna! Alva och Viggo har haft superkul med den i säkert en timma. Dom har turats om att köra och packat den med löv och grejer...

Vi var faktiskt ute i en och en halv timma. Det är nästan rekord, för Alva brukar börja storgråta efter en kvart och vilja gå in. Riktigt skönt ute faktiskt!

Vi har just ätit lunch, gissa vad gossen åt? Japp...HAMBURGARE! Samma till middag igår :-) Han slukar en 90 grams hamburgare med bröd på bara några minuter. Fattar inte vad som hänt med honom...? Sen tryckte han i sig två chokladbollar också! Var ju tvungen att baka det i morse....!

Sen har Viggo suttit och lekt med pärlsockret som låg på bordet... Det var pirater och tydligen var ett pärlsocker en riktig skurk som skulle ta dom andras bebisar.... Ojojoj... spännande värre att sitta och lyssna på hans lek :-) Jättekul att han sitter och pratar högt när han leker. Det är verkligen fantasilekar, och riktigt kul att han kan leka med vad som helst...

I helgen var vi ute på en promenad och viggo trampade lös ett stort isflak från en frusen vattenpöl. Den skulle han ha med sig i vagnen och ta hem. Tyvärr så gick den sönder i fyra delar när den trillade ur vagnen, och då utbriser gossen. "Å nej,.. MIN KOMPIS gick sönder!" Han blev riktigt ledsen till och med, för hans kompis skull... Löste sig dock när jag sa att nu har han ju 4 kompisar istället!





Skotern...

Oj vad tiden går....

Hittade några bilder på Joakim från 2007 när han håller i en ganska nyfödd Viggo. Inte klokt att Jocke var så här liten när Viggo föddes!!!! Jag tycker ju att det var alldeles nyss som han kom till världen, och Jocke är ju bara en liten kille på dessa bilder...







Här är några andra bilder från samma tid....





Herregud alltså! Min söta lilla storkille! Kan inte fatta att han snart är 17 och inte alls så här liten längre :-)



Ikeadrömmar

Drömde i natt att jag varit på ikea och storhandlat. Packade upp varor ur stora blåa ikeabagar. Hade köpt en massa småtjoller som kuddar, massor av supersnygga tyger och nya handdukar/badlakan till toan.... Fatta vilken besvikelse när det bara visade sig vara en dröm....

Måste verkligen boka in en resa till haparanda snart. Kanske ska göra det när löneförhöjningen äntligen kommer? Har ju äntligen fått besked om nya lönen och den gäller från mitten på mars, så man borde ju få en del retroaktivt... Hoppas det kommer med lönen denna månad. Fast å andra sidan så kanske man inte ska fara på ikea för dom pengarna? Det är ju inte så tokigt att ha en exrapeng till julklappsinköp heller!

Jaja... vi får väl se hur det blir med det. IKEA skulle ju inte vara så tokigt :-)

O ljuva morgonstund ....eller?

Upp med tuppen och INGEN NORRA!!! Vad ska man då göra när man dricker sitt morgonkaffe??? Snacka om trist!

Känner att förkylningen är på väg tillbaka... Har nog aldrig hunnit bli helt frisk ens sen förra omgången, och nu kommer snuvan, hostan och den onda halsen tillbaka. Skit också! Man tappar ju ALL energi när man går omkring och är småsjuk hela tiden. Det tar på krafterna. Bättre att det bryter ut fullständigt med hög feber och sängläge. Då tar det då slut nån gång!!

Undras vad som händer idag då? Är så mörkt så jag knappt ser vad det är för väder. Men det blir väl att hitta på nåt med barnen.... som vanligt. Skulle behöva komma ikapp med städ/tvätt/plock, men det kändes ju inte som nån skojsig lördagsaktivitet.

Är avundsjuk på Helena som drar iväg till IKEA idag..... DET hade varit ett bra lördagsnöje :-)

Rösta :-)

Gå in och rösta på min systerdotters saga som hon tävlar med på mac Donalds. Första priset är 20 böcker och hon vill verkligen, verkligen vinna!!!!!!!!

Freeeedag :-)

..och ledig helg! Kan det bli bättre?

Har just hämtat barnen från dagis. Viggo har ätit rekordmycket hela dagen säger dom. Frukost, lunch och mellis. Vi hämtade honom direkt från mellisbordet och när vi kom hem vill gossen ha en hamburgare!!! Blev en glasstrut istället, men herregud alltså. Hur hungrig ÄR han egentligen? Verkar som att han ska ta igen varje förlorat gram på direkten :-)

I helgen blir det bara att ta det lugnt. Ska bli skönt... känns som att jag vill gå omkring i slapparbyxor hela helgen. Men vi får väl se hur det blir med den saken. Brukar ju vara duktig på att hitta på projekt när jag är ledig. Men just NU så är planen frdagsmys med tacos till middag och mysgodis till IDOL.


Snö!!!!!!

Vaknade till ett riktigt snöoväder! Fy sjutton säger jag då bara! Har regnat/stormat/snöat om vartannat hela dagen. Har barnen hemma idag också. Hoppas på god sömn när mikke kommer hem. Känns som bra att ha viggo hemma en extra dag fast han minsann är fullt frisk och bråkar för fullt med sin lillasyster.

Skulle behöva fara och handla men jag vill verkligen inte ut i detta väder. Dessutom så har vi bara sommardäck på forden så det känns inte alls bra. Läste på facebook att stephanie kört av vägen denna morgon på väg till skråmträsk. Tydligen tillsammans med en massa andra bilar också. Dessutom hade en buss kanat av vägen.... Fyyyyyy så hemskt! Och jag som ska köra iväg till jobbet ikväll klockan 22. Troligtvis så har det då frusit på och är glashalt :-( Samma sak imorgon bitti när jag ska hem från jobbet. HATAR verkligen vinter!!!!

Viggå blev då verkligen glad när han såg snö falla från himlen. "Då fyller vi år nu" säger han med förväntansfull blick :-) Vet ju att han fyller år när det är vinter så nu tycker han det är dags att få öppna presenter... Och bob och pulka och skidor ska han också åka. Synd bara att snön inte lagt sig på marken. Bara slask och vattenpölar!

Utskriven

När Viggo steg upp i morse hade han riktigt vaknat på fel sida. Sur och gnällig och gick och låste in sig i sitt rum. Efter många om och men så fick jag komma in. Frågade om han ville ha nåt... nej... kanske en yoghurt?

JA!, med banan! Pojken sken upp som en sol och sprang före mig till köket. Slukade sin yoghurt på ett par minuter, slickade sked och förpackning rena. Frågade om han ville ha en till, men nää.. han ville baka chokladbollar :-)

Som tur var så hade jag färdiga såna i kylen. Så han åt en chokladboll. Efter det drack han upp en hel fantaburk! Jippi! Stadig och näringsriktig frukost :-)

Klockan tio for vi på återbesök på barnkliniken. Resulterade i att dom skrev ut honom. Återbesök igen om två veckor när dom fått provsvaren. Men att de metabola proverna skulle visa nåt fel var inte troligt sa läkaren. Låter ju bra. Känns inte som att han har nåt fel på ämnesomsättningen...

När vi for därifrån ville Viggo fara på hamburgerstället. Klart vi gjorde det! Han åt upp nästan hela burgaren och några pommes. Hejja! Alva åt dock ingenting för sådan mat tilltalar ju inte damen nämnvärt. Hon sörplade i sig sin apelsinjuice och åt EN tugga från burgaren och hela FYRA pommes...

Nu sitter jag och väntar på att mikke ska komma hem och ta över. Jag ska strax fara och jobba kväll på takdropps.



Piggare men ingen aptit :-(

Viggo åt med god aptit upp nästan hela sin hamburgare till lunchen plus en del pommes också. Efter det har vi inte fått i honom något. Vi har kämpat på med vätska i form av cola, fanta, oboy.... inte sugen på nåt alls. Nu har han i alla fall druckit lite mjölk, men det är ju alldeles för lite. Blir inte att fara in på lassa ikväll i alla fall. Vi ska ju på återbesök klockan tio imorgon och har han inte fått i sig nåt mera innan dess så lär det väl bli isoleringen igen... suck.

Men han är då pigg och leker på som vanligt, trots att han inte har mycket i magen. Hoppas på tillfrisknande till imorgon!

Fick välja bort personalmötet idag eftersom det var så osäkert om Viggo skulle måsta åka in igen, vilket vi skulle ha gjort om han spytt eller blivit så slut så han inte orkat leka.

Tydligen så var det ett viktigt möte idag, då vi skulle få nån info och utbildning i ett nytt rapporteringssystem för lönerapporten. Men det hinner jag ju lära mig. Tydligen extra utbildningar den 26e. Får väl fara på det då...

Jackan! Ja, den kom till slut. Halv två! Superdupermeganöjd! Den passade perfekt, men var inte så varm som jag trodde den skulle vara.... Minus 10 grader är nog max vad den klarar. Men jag är nöjd ändå :-) Tusen kronor inklusive frakt, det var det värt! Hade knappast hittat en billigare jacka som passat så bra här i stan till det priset(levererad till dörren)... Väääääärt!

Permis från barnkliniken

Nu är Viggo på väg hem. Dom skulle stanna till på Frasses och köpa en hamburgare, för lillkillen är sugen på en sån. Det är ju ett gott tecken :-)

Droppet han fick i natt verkar ha hjälpt en hel del. Han såg mycket friskare ut när vi var där och hälsade på. Han har haft "påskkärringsröda" kinder sen förra onsdagen. Nu var det borta! Han hade ork att leka och bråka med sin syster. Vi stannade bara en timme för det blev ett fasligt liv när dom bråkade och slogs hela tiden...

Han är inte helt utskriven, utan har bara fått permis. Om han blir dålig igen ska vi genast komma in igen. Återbesök i morgon annars. Dom har tagit en massa prover, vet inte allt som är taget, men bland annat ämnesomsättningsprover. Allt kommer ju säkert att visa sig vara normalt, som alltid. Hans sänka igår var 5, trots att han var så vansinnigt sjuk. Sänkan visar ju alltså att killen är fullt frisk???! Konstigt....

Nu ska vi hålla tummarna att han äter och blir frisk så vi slipper återvända till fängelset på Barnkliniken. Inte kul att ligga där i isoleringsrummet. Mikke har verkligen varit en hjälte som har fixat det i ett helt dygn.

Sitter nu och väntar på att DHL ska komma med mitt paket.... Hur f*n kan man säga att man ska komma mellen 11-14???? Liiiite mer exakta kunde dom väl ha varit. Också det var en av anledningarna till att vi inte stannade så länge på lassa. Var ju tvungen att skynda mig hem ifall det skulle komma klockan 11.

Min lilla superhjälte

När vi ätit middag, jag och Alva for vi och hälsade på Viggo och Mikke på barnkliniken. Mikke sa att om Viggo äter upp sin middag där så skulle dom få åka hem. När vi kom dit satt han just och försökte äta. Det gick dock väldigt dåligt... Vi beställde in en tallrik med fil och socker, för det ville han ha sa han. Två skedar fick vi i honom innan det var tvärstopp. Stackarn är ju jättehungrig, men han KAN verkligen inte äta.

Doktorn kom in och jag tror hon hade tänkt skicka hem honom. Jag berättade att gossen har ju inte kissat ens på hela dagen. sist han kissade var igår mitt på dagen och då var det jättelite. Ooops, det hade dom missat! VARFÖR HAR DOM INTE FRÅGAT??? Genast satte dom in dropp och han skulle inte få åka hem förrän KANSKE imorgon...

Mera prover togs också.

Stackars, stackars min lilla superhjälte. Han var så duktig när dom satte in nålen i armen. Grät ju förstås, men höll armen alldeles stilla. Saknar honom ofantligt mycket! Känns nästan olidligt att gå och lägga sig här hemma utan honom. vill ha honom bredvid mig så jag kan ligga och lukta på honom och kramas riktigt nära... Åååå vad jobbigt! Ska åka dit så fort vi ätit frukost imorgon bitti. Om han inte får åka hem, så får jag väl byta av mikke...

Har ju personalmöte imorgon också. Får väl se hur det blir med det. På kvällen har vi också utvecklingssamtal med dagis...

Lämnade min laptop hos mikke, så nu sitter jag på en VANLIG dator. Tog en stund innan jag insåg att det inte finns nån knapp på tangentbordet som flyttar muspekaren :-) Hur hjärndöd får man bli egentligen? Vadå mus???? Jag skämdes faktiskt ordentligt. Tur att ingen såg mig ;-)

Stackars lillkille....

Trodde ju att Viggo skulle ha blivit frisk till idag. Men icket! Istället så blir han ännu sjukare... Kräktes som bara den i morse. Fast det inte finns nåt att spy upp. Vill inte ha nån vätska eller nåt att äta... Helt uttorkad och orkar inte ens gå på benen. Mikke stannade hemma idag och skulle ringa vårdcentralen när dom öppnade. Han ringde och berättade hur himla sjuk killen är. Har inte kissat nåt på evigheter och får inte i honom nåt heller. Dom säger då att OM HAN KRÄKS SÅ FÅR HAN INTE KOMMA TILL VÅRDCENTRALEN!!???? Nähä....? Vart ska vi då?

Vårdcentralen ringer till barnkliniken och hör om dom kan ta in honom. Nääää, dom vill inte heller ta in honom????!!!!

Vådrcentralen ger då med sig och inser att NÅN måste ju kanske titta på stackaren. Dom får en tid klockan 15. Aldrig, sa mikke, som tog honom raka vägen till akuten. VAD ÄR DET FÖR DUMHETER ATT MAN INTE FÅR TRÄFFA EN LÄKARE OM MAN ÄR SJUK???? Blir så förbannad!

Jag fick i alla fall åka hem från jobbet, för att hämta Alva från Lassa. Viggo ligger nu på barn och får dropp (hoppas jag, dom skulle avvakta en stund sa dom).

Så just nu sitter jag hemma med en sovande Alva och väntar på att få höra av mikke. Dom hade sagt på akuten att dom inte trodde det var magsjuka...??? Vad är det då? Dom skulle ta några prover i alla fall.

Just nu ringde min mobil. Det var från DHL... LongTallSally har ett paket åt mig...Jipppppi! Mitt i eländet. Dom kommer med paketet imorgon mellan 11-14.



Fryser..

Så var jobbhelgen över för denna gång. Synd bara att man jobbar imorgon också. Hade ju varit skönt att vara ledig måndag efter helgjobb. Men så lyxigt har ju inte jag det. Var riktigt effektiv när jag kom på jobbet i morse. Började klockan sju  och halv nio var frysen avfrostad och allt inpackat igen :-) Gillar verkligen mina daghelgpass. Man är ju 100 gånger piggare och mer effektiv än när man jobbar kvällspasset. Fattar inte varför, men kvällarna spenderas ju mest i soffan känns det som... mat och städning och inte mycket mer.

Viggo är fortfarande sjuk. Han äter ingenting! Blir galen av oro snart. Fattar ingenting...? Han spydde ju bara fredag och kanske lördag..? Men han har ju varit dålig sen i onsdags. Blir det ingen vändning imorgon då måste vi uppsöka farbror doktorn.

En annan jobbig sak är ju att Alva inte heller vill äta nåt när inte Viggo äter. Hon ska ju vara precis som honom. Exakt, precis som honom... Hoppar han då hoppar hon. Äter han nåt så ska hon äta precis samma som han. Ganska charmigt i vanliga fall, men inte en gång som denna. Hon har tack och lov inte blivit sjuk, men kommer väl att bli det precis lagom tills Viggo blivit frisk. Brukar ju vara så...

Har just tagit mig ett varmt bad. Har frusit i stort sett hela dagen. Nu har den tiden börjat alltså, då man ständigt ska gå omkring och huttra. Spelar ingen roll hur mycket kläder jag sätter på mig, det är bara ett varmt bad som kan bota min frossa. Sååååå himla jobbigt att gå omkring och frysa jämt! hmmm... 22,5 grader här enligt termometern i köket. Känns som 17.

Ska gå och dra på mig mina hellyhansen sockar och sätta mig i soffan...


Lördag

Lite friskare kille idag. Tack och lov! Ingen jättestor aptit direkt, men han är då inte sjuk längre i alla fall...

Jobbat idag. Dödstrött! Har sovit så himla dåligt i natt. När klockan ringde i morse fattade jag ingenting. Trodde jag just lagt mig. Kändes som så i alla fall. Vet att jag vaknat massor med gånger hela natten. Alva som låg bredvid mig var stökig värre. Armbågade mig hela tiden. Skrek efter tutten som var helt OMÖJLIG att hitta bland alla täcken och kuddar...sen så tror jag att Alva och Viggo bråkade om alvas snutte en stund där på natten också... suck. Hoppas verkligen jag får sova i natt.

När jag kom hem var det nystädat! Så härligt att komma hem till lukten av såpa och ajax :-) Och nu är sambon ute och byter däck på bilen...bilarna?

Håller på att vara dags faktiskt. Man måste ju skrapa rutorna på bilen på morgonen. Snart är halkan och snön här. Fy säger jag bara! Börjar frysa bara jag tänker på det... Brrrr

magsjuka

Har en riktigt sjuk kille här hemma. Viggo spydde i natt och idag har han spytt upp allt han ätit och skiter bara vatten. Det blev magsjuka ändå :-/

Men tycker det är konstigt att det tog så många dagar innan det bröt ut. Jätteskumt är det! Hoppas han inte smittade nån på dagis igår då när han var där...? Riktigt synd om honom är det! Just nu så verkar han må lite bättre. Sitter och äter en piggelin och det är ju bra för då får han i sig vätska.

Nu är det bara att hålla tummarna så man inte själv åker dit. För att inte tala om Alva. Hon om nån borde ju få det...

Synd att dom är sjuka idag för vädret är verkligen helt underbart. Solen skiner från en blå himmel och det är i stort sett vindstilla. Blir nog en promenad i afton, med eller utan barn...


yeh!

Har snart klarat av mitt nattpass. Längtar verkligen till min säng nu. Har sett en jättebra film i natt som jag lånat av Beata. Beyond borders hette den. Ett romantisk äventyr med Angelina Jolie som rik societetskvinna som viger sitt liv åt att hjälpa behövande i krigshärjade områden. Kärleken är ju förstås en orädd doktor som riskerar sitt liv för att hjälpa andra. Typiskt romantiskt drama med andra ord, men den var riktigt bra :-)

Har fått träsmak i rumpan av att bara sitta hela natten. Hur man nu kan få det i världens mjukaste soffa? Har ett hårt jobb... sett film och ätit popcorn. Är däremot riktigt hungrig känner jag. Brukar ju vanligtvis ha med mig mackor, men dom äts sällan upp. Tog inga nu och bara därför så blir jag akut hungrig. Är inte det typiskt då? Blir nog en gröttallrik när jag kommer hem så jag överlever fram till middan.

Nu är det dags att kliva upp ur soffan och göra morgon här på Takdropps...

 

Torsdag

Torsdag och snart egentid, så skööönt!

Viggo har då inte fått nån magsjuka, men han är fortfarande inte så sugen på att äta. Vi var och handlade nyss och då köpte jag både tablettask och bulle. Tablettasken slank då ner snabbt, och nu sitter han och äter på bullen. Tänkte han skulle få igång sin aptit med nåt som han verkligen gillar och det verkar då funka bra :-) Blir dagis för dom idag.

Har tagit fram kött, tänkte göra ett långkok och göra en kalops till middag. Längesen. Supergott med rödbetor ju :-) Förhoppningsvis så sover ju jag när de andra äter middag, så jag får väl steka mig nåt ägg eller nåt. Brukar bli så dessa dagar när jag jobbar natt...

Jag längtar sååå himla mycket tills min beställda jacka kommer. Är dock lite orolig att den inte ska passa eller vara så snygg som jag TROR att den är... Väntar också på ett paket från H&M med kläder till min lilla dotter. Så kul! Så praktiskt det är att beställa. Slipper ju springa omkring på stan och få beslutsångest. Bara sitta vid datorn och klicka. Fast det är ju rätt kul att springa omkring på stan också, kruxet är bara att jag aldrig får göra det utan barn. Och MED dom är det stört omöjligt. Max 2 minuter i varje affär, sen måste man fara och åka hiss eller rulltrappa några varv innan man går in i nästa affär :-). Dom tror man är på stan för att roa dom! Nä, då sitter jag hellre hemma och klickar på datorn!

Nu blir det att fixa lunch till alla hemmavarande barn. Och det är ALLA barn!

Undras vad man ska hitta på? Måste nog inventera skafferi och frys...


sjuk liten kille

Blir inget dagis idag. Pratade med mikke och han kommer hem så jag får fara och jobba. Har knappt fått i Viggo nåt. Ingen frukost och bara tre ynka köttbullar till lunch. Han är sjuk i magen säger han. Men han verkar då ha piggnat till nu efter dom där köttbullarna. En halv glasstrut har han också tryckt i sig. Springer omkring och leker med Alva, men då och då lägger han sig ner på golvet och småkvider lite grann, så inte mår han så jättebra inte.

Hoppas bara att det inte är någon magsjuka som lurar...fast man vet ju inte. Han kanske bara är skitnödig...? Kan ju alltid hoppas att det är nåt så simpelt.

Trött och småfrusen

Vet inte vad det är med barnen men båda två verkar ha vaknat på fel sida... Särskillt Alva, som är extreeemt sur och vresig. Långsint är hon också. Dom kanske håller på att bli sjuka? Alva har en prick på kinden. Undras om det kan vara vattkoppor för det går ju på dagis nu. Men kan man verkligen ha bara EN endaste prick då? Ingen feber, men något nedsatt aptit. Låter det som vattkoppor???? Vet inte det jag...

Körde iväg till OK för att inhandla lite fil och cigg. Viggo blev åksjuk på den lilla biten. Max 4 km är det ju bara... Det är verkligen synd om honom. Känns som att även han är extra känslig just nu. Kanske har dom nån bacill i kroppen ändå?

Jocke kom just hem från skolan. Han fryser och svettas om vart annat. Känner sig febrig och har huvudvärk. Så nog tror jag det cirkulerar sjukdom i detta hus... Hoppas bara att JAG slipper bli sjuk! Jag ska ju jobba hela helgen, det har man ju inte råd att missa.

Tre timmar kvar tills barnen ska på dagis. Känns som en evighet. Jag steg upp klockan fem, så det känns ju som att jag snart har gjort mitt dagsskift. Barnen steg upp kvart över sex...

Trött....



Storm och elände!!!

Ännu en kall och blåsig höstdag. Eller kall och kall... ska väl kanske inte klaga på temperaturen (11 grader), men blåsten/stormen/orkanen gör att det känns svinkallt! Tog en promenad i morse med kidsen och det ångrade jag BITTERT! Gick till konsum och vägen förbi kanotudden är inte att leka med. Fy fan för att gå där när det stormar! Var helt galet arg på den som bestämmer vädret. Tur han inte fanns i närheten för då hade han inte blivit mer än en blöt fläck när jag var klar med honom!Svor och muttrade åt honom hela vägen hem. Ungarna undrade nog vem jag pratade med...  Kom hem alldeles genomsvettig (överklädd) och med otrolig smärta i mina vindkänsliga öron. Är ju som en bebis när det gäller blåst.. tål ingenting. Ögonen tåras av minsta vindpust eller sommarbris.. OCH NU VAR DET FULL STORM!!!! Gick med rasande hastighet i blindo för jag såg ju inget för alla tårarna och hörde inget för all vinden. Slet mig fram i ren ilska. Bestämde mig för att aldrig mera gå till konsum!

Kanske nästa sommar då, när vindarna lagt sig. Nu kommer det ju att vara så här hela hösten och vintern och våren. Grrrr. Har minsann gått igenom samma pärs förr. Många gånger till och med. Att jag inte lärt mig, men tydligen så hinner man glömma på några månader. Kanotudden är numera bara ett stort rött kryss på min karta!

Så mycket sagt om en liten tur till konsum :-) MEN NI SKA BARA VETA HUR HEMSKT DET VAR!

I övrigt så har dagen fortsatt med besök av mor och far, som satt barnvakt när jag och jocke for på läkarbesök. Bakade en mazarinkaka innan dom kom och även en playdoo-deg till barnen. Fick parkeringsböter på 350 kr när jag använde p-passet på lassa. Najs!  Middagslagande när jag kom hem och två bråkiga barn. Jippi! Plockat hundra pärlor från soffa/vardagsrumsgolv, torkat upp en halv flaska oboy som hällts ut över golvet, byggt ihop briojärnväg samt stävjat ett tjugotal bråk. En helt vanlig dag med andra ord....

Skönt att kvällen närmar sig. Om jag orkar ska jag ta mig ett bad sen och kanske en välbehövlig omgång med min Derma-Seta. Håller på att bli skrämmande långhårig om benen...

Haha...

Sex laxar i en laxask.... Släng dig i väggen! Testa det här:

Tre häxor tittar på tre swatch klockor. Vilken häxa tittar på vilken swatch klocka? Och nu på engelska:
Three witches watch three swatch watches. Which witch watch which swatch watch?

Och nu för de som gått fortsättningskursen: Tre könsopererade häxor tittar på tre swatch klockknappar. Vilken könsopererad häxa tittar på vilken swatch klockknapp? Och nu på engelska:

Three switched witches watch three swatch watch switches. Which switched witch watch which swatch watch switch?

Haha... inte alls så lätt. Tror jag håller mig till de svenska traditionella tungvrickarramsorna... Nog så svårt med dom.

Ett kvistfritt kvastskaft.
Sex laxar i en laxask (har den verkligen varit svår nån gång?)

Har jag lite att göra eller vad...? Har i alla fall efter många om och men beställt jackan från LongTallSally. Håll nu tummarna att den passar, för jag vet inte hur man ska bära sig åt för att returnera.

Love it!

Har hittat jackan jag vill ha!!!!

Finns på longtallsally. Ska beställa den helt säkert. Blev jättekär i den. Hittade flera jackor/kappor jag vill ha där. Åååå om man var gjord av pengar....

         

Visst är den fin? Ser hur mysig ut som helst..... vill ha :-)

Seg lång söndag

Vilken seg dag det här blev. Vi for ut på förmiddan och plockade bort lite sommar på gården. Krattade några tag, och passade på att måla ett varv på sovrumsfönstret.

Gjorde plättar när jag kom in, och herregud så trött jag blev efter det.. Somnade en stund i soffan. Hur skönt som helst! Måste ju vara den friska luften som gjorde slut på mig. Eller kanske det faktum att jag inte har nåt projekt som håller mig igång. Kroppen har tid att känna efter hur himla trött och slut den egentligen är....

Sitter och dricker ett kopp kaffe. Tänker passa på att ta bort nagellacket som jag penslade på i morse när jag var uppe alldeles själv. Har det rosaste av rosa på naglarna. Kunde kanske ha kommit undan med det om jag var 14 år. Men nu är ju inte fallet så (tyvärr), så bara att leta upp nåt annat gångbart. Har slut mitt vita som jag alltid använder, så nu får jag prova nåt annat av min stora samling... eller fara på maxi och köpa ett nytt vitt :-)


Söndag

Jaha, vad ska man hitta på idag då? Steg upp halv sex denna söndagmorgon. Jäkla kissblåsa! Sen kan jag ju inte gå och lägga mig heller för då vaknar ju hela barnahopen som delar säng med oss...

Nu är alla uppstigna i alla fall och det är full rulle på de små. Hela 5,4 grader ute och solen verkar visa sig idag. Skulle kanske röja bort allt ute på gården idag. Ställa in gräsklippare och cyklar i friggen och sånt. För tidigt att kratta, då de torra gula löven envist hänger kvar på kvistarna...

Blir nog nåt sånt idag. Har ju inget mera projekt att dola på med inomhus. Trist! Har ju i och för sig en övervåning som är i skriande behov av hjälp, men den skiter jag i. Där är jag ju aldrig, så det känns inte så viktigt.

Igår hade vi besök av son och barnbarn hela aftonen/kvällen. Han är så himla go lillKevin. Han har en bebis i magen säger han :-) När dom skulle fara så tackade Jamal för maten och då sa Kevin samtidigt som han vinkade : "Tack för maten... och kaffet" Hur söt är han inte då? Han vet minsann att tacka för sig och kaffet brukar det ju tackas för :-) Gullunge!


Klart :-)

Nu är det äntligen färdigt inne i klädkammarn. Skulle ju förstås ha tagit en bild innan jag fyllde den med alla kläder. Nu ser den inte så stor ut längre... fast den faktiskt är 3.30 x 2.0 meter.

Allt som fattas nu är en STOR spegel, så man kan stå därinne och prova kläder!



Är jättenöjd i alla fall! Såå himla skönt att kunna gå in där utan att kliva över all bråte som var därinne. Såg rent för hemskt ut. Därav blidde det ingen "före"-bild ;-)

Ingen människa med självaktning kan ju lägga ut nåt så hemskt till allmän beskådan..


Sista fredagspasset!

Tillbaka på jobbet igen (for ju härifrån i morse). Jobbar nu min sista fredagkväll. I november byter jag schema och slipper då detta förhatliga pass. Så himla skönt!

Blev bara ca 2,5 timmars sömn för mig idag. For på stan vid tolvtiden i jakt på en vinterjacka. Hann nog springa in i varenda affär tror jag. Har provat jackor i sinne. Långa jackor, korta jackor, tjocka jackor, kappor, skinnjackor... You name it! Har provat ALLT. Och inte en enda av dom vill jag ha... Vad gör man då? Vägrar ha min svarta jacka som jag har räknat ut är 6 år gammal!!!! Köpte ju en vit täckjacka förra vintern, men den har jag kastat bort. Blev ju lite tokigt när jag tvättade den. Tänkte inte på att man måste ha en torktumlare....

Nä, får väl sätta mig och kolla i kataloger eller på nätet.

Längtar tills imorgon när jag är ledig. Då ska vi (jag), måla färdigt i klädkammaren och mikke ska fara och inhandla hyllor. Jippiii! Så kul att få vika ihop kläderna fint på de nya hyllorna och hänga upp kläderna i en snygg garderob, som INTE luktar "gammal garderob". Måste nog köpa lite lavendel eller nåt så att det luktar gott där inne.

Längtar också efter att träffa mina barn imorgon. Har ju inte träffat dom alls idag. Känns lite konstigt men det blir ju så när jag jobbar dessa fredagar.

Blir nog en bra dag imorgon :-)

Hoppas ni får en trevlig helg allihopa!

RSS 2.0