"sommaren är kort"... minsann!

Tydligen så är sommaren över nu? Har inget minne alls av den? Kanske drack jag för mycket? Eller så VAR den väldigt kort????
 
Sitter nu i varma tjocksockar och omhuldad av tjockaste fleecemorgonrocken, just uppstigen ur ett varmt bad. Har blandat mig en strawberry daiqiri, som jag planerat att avnjuta en varm sommarkväll, men det hanns tydligen inte med denna semester. Nu är visst hösten kommen, och man borde börja planera julklappsrimmen. Varma köttgrytor borde puttra på spisen och huset borde fyllas med värmeljus. Istället finns här kallt fil, jordgubbar och annan för årstiden olämplig mat. Borde ta mig en värmande whisky istället för att smutta på en kall sommardrink!
 
Det är mörkt och blåsigt och dystert... Har kollat datumet på Norran en extra gång idag. Det ÄR verkligen den 29 juni. Helt ofattbart! Var är sommaren???? Är det NÅN som sett till den i år?
 
Grrrr..... blir så sur! Har spenderat en förmögenhet på blommor som planterats och satts i krukor och blombänkar runt hela huset. Förberedelserna för en härligt varm sommar har varit stora och mödosamma. Och nu sitter man här i ett mörkt kök och huttrar och fryser. Några gånger i veckan får man dra på sig höstjackan och gå varvet runt huset och vattna de förbaskade blommorna som troligtvis inte kommer att överleva juli månad, i brist på sol och värme.
 
Är till och med sur på att våra förhatliga rosbuskar inte blommar än. "Den finska vita rosen", Den brukar börja blomma veckan innan midsommar. ALLTID! Nu har den inte ens funderat på att blomma... Hatar när den blommar för blommorna är stora och tunga och gör så att kvistarna hänger ned på gräsmattan och busken ser platt och risig och ovårdad ut. Sen så blommar den bara en vecka och sedan ska man leva med brunfärgade rosblad som faller runt hela busken i en evighet. Ja, jag borde ju vara glad för att den inte blommar än, men det är jag minsann inte! Blomma då för fan! Det är SOMMAR! Vad väntar ni på??? Få det överstökat då!
 
Bitter och sur? Gnällkärring?
 
Jaaaaa....det är jag, och jag skäms inte ens över det!
 
Nu ska jag gå och hjälpa barnen skriva önskelista till tomten. Tiden går ju tydligen VÄLDIGT fort nu. Hinner inte riktigt med känner jag. Vinter...ett par dagar vår...sommar ett par dagar och nu höst! Vips så är det vinter åsså var det här året slut. Längtar redan till nästa sommar.... Och jag hoppas den blir längre än årets, för jag hann inte ens bada ute den här sommaren....
 
 

Längtar till fredag :-)

Förbereder midsommarafton. Känns riktigt lugnt faktiskt. Brukar ju vara lite hispig inför såna här storkalas, men det känns som att jag har allt under kontroll för en gångs skull :-) Ingen stress över huvud taget!

Ska fara och handla strax... mycket är det förstås som ska fixas, men jag tänker inte lägga ner 100-tals kronor på dukning och piff den här gången. Har ju faktiskt både dukar och flaggor kvar från tidigare midsommarfirande :-) Tack och lov! (Trooor jag i alla fall, gäller ju att hitta dom också).

Längtar verkligen till på fredag. Ska bli riktigt kul :-). Synd bara att jag jobbar två nätter nu på raken, men det är ju som vanligt. Går ju alltid av mitt jobbpass kl 08.00 på midsommarafton. Hinner sova några timmar innan folket kommer och det brukar ju gå bra ändå :-) Det tråkiga i kråksången är dock att jag inte känner mig så frisk. Är faktiskt riktigt rejält sjuk.... 37,7 grader igår kväll. Låter ju inte mycket, men jag har sällan feber så det är JÄTTEHÖG temp för mig :-)

Hostar och snörvlar också, men ska nog se till att bli fullt frisk till på fredag. Mycket c-vitamin och förkylningspreparat ska nog göra susen :-) Den här årstiden ska man ju inte vara förkyld!

Nä, nu ska jag skynda mig i väg och handla så jag får komma hem någon gång och lägga mig och sova inför jobbnatt.....

Vad gjorde vi egentligen?

I några dagar nu så har jag och Mikke dividerat över vad vi gjorde förra midsommar. Eftersom vi båda är gamla nu så har vi ju inget minne. Mikke hävdar att vi hade fest här hemma förra sommaren, och jag säger att vi inte hade det. Möjligtvis att vi bjöd hit mor och far eller nåt sånt, men jag har inget minne av det.... ?

I morse när jag steg upp alldeles för tidigt så fortsatte jag fundera över denna gåta. VAD GJORDE VI EGENTLIGEN??? Kom då på att vi hade begravning och gick med tungt huvud vid denna tid förra året. Hur kunde vi inte komma ihåg det? Men frågan kvarstod ändå. VAD i hela fridens dagar gjorde vi just på midsommarafton? Satt vi alldlels ensamma här hemma och gjorde ingenting? Kändes inte troligt, trots sorgearbete. Kom då helt plötsligt, från ingenstans, ihåg att jag har en blogg! Ja, så himla bortglömd är den! Kom på att "på den tiden" så bloggade jag ju fortfarande varje dag.

Och visst fann jag svaret :-)

Haha... så himla praktiskt att ha varje dag dokumenterad på detta vis, för en gammal tant med minne som en guldfisk. Undrar hur jag ska kunna komma ihåg allt som hänt under tiden jag INTE har bloggat? Allt som hänt den tiden kommer bara att försvinna och rinna ut i glömska. Det blir nog som att den tiden inte funnits, inget har hänt....huh.... måste kanske sätta mig ner och skriva en lång sammanfattning om denna tid, så jag inte glömmer. Om jag bara kunde komma ihåg vad som hänt?
RSS 2.0