En vecka kvar...

Nu är semestern snart slut... Bara EN ENDA vecka kvar! Och vad har man åstadkommit unde dessa veckor? Inget! Bara slappat. Är ju van att få en massa saker uträttade under semestern. Allt som vi har planerat att göra ska istället ske till hösten. Då ska träden fällas och tror att mikke även ska påbörja bygget av soldäcket på baksidan. Eventuellt far jag en vecka till Turkiet i mitten av september... Visserligen så är det ju skönt att det verkar finnas ett liv även EFTER semestern.

Idag planerar jag in en städdag. Har sorterat tvätt hela morgonen och städat linneskåpet. Kastat en MASSA skruttiga sängkläder. Förhoppningsvis så kommer tvättstugan att återfå sin funktion innan dagen är slut. Måste även plocka bort min "målarstudio" på övervåningen. Aldrig får man ha nåt ifred. Alva hittade grejerna i morse och hade målat, verkligen MÅLAT sina dockor. Det var färg långt in i ögongloberna på dom. Sen hade hon själv färg överallt också. Funderar allvarligt på att klippa av hennes långa hår, för det är rosa färg lite här och där. Är inte så säker på att det försvann efter uppskrubbningen i badkaret... suck.

Ska nu fara en sväng till Allbutiken och se om dom har grejer till mitt pysslande :-)

Ha en bra dag allihopa!




Möööört kött.

Har nu ätit köttet som puttrat i ugnen hela dagen. Måste säga att mörare kött har jag aldrig ätit :-) Det formligen föll sönder när man petade på det. Men Caj p´s kändes lite mesigt. Skulle ha haft något starkare. Typ sambal oelek. Nästa gång ska jag använda fransyska och göra en egen stark marinad med ingefära, soya, sambal och olja, kanske en och annan chili också. Underbart gott att fylla i pitabröd med sallad och tacosalsa!

Passar på att rekomendera ännu en blogg. Det är Stephanie som börjat om att blogga, så nu får jag läsa om och se en massa fina bilder på vad mina fina barnbarn gör! Jättekul! Titta gärna in och beundra sötaste barnbarnen :-)



Pulled pork

Mikke fick ett recept från sin syster igår, så nu har vi kött i ugnen som ska puttra där hela långa dagen. Tänkte lägga ut receptet UTAN att jag smakat rätten. Recension kommer ikväll. Men det LÅTER onekligen gott. Särskillt beskrivningen i slutet där det står att man ska dra isär köttet med en gaffel... å så mört och gott det låter. Här kommer receptet i alla fall. Mycket enkelt!
Pulled pork

1,5 kg fläskkarré i bit
2 gula lökar
1 hel vitlök
salt och peppar
1 flaska valfri grillsås (vi tog Caj P´s)
Sätt ugnen på 125 grader.
Lägg köttet i en gryta med lock som tål ugn.
Skala och klyfta löken, skala och dela vitlöksklyftorna. Lägg runt köttet. Salta och peppra och häll över en flaska grillsås.
Sätt på locket och placera grytan längst ner i ugnen i 4-5 timmar. Dra isär köttet med en gaffel.
Servera i pitabröd med salsa, gräddfil, sallad, tomater, majs osv...
Ser fram emot middagen så jag får veta om det är lika gott som det låter :-)

Skratta inte nu åt min "fina" konst :-)

Har ägnat mig åt måleri ett tag. SÅÅÅÅ himla rogivande och mysigt. Sitter på övervåningen och skapar och dolar. Helt klart något jag ska fortsätta med. Är inte supernöjd med alla alster, men man borde ju bli bättre ju fler man gör, är det inte så?
Kan någon gissa vem som inspirerat mig till mina konstverk? Liknar ju inte orginalen på långa vägar, något mer naivistiska skulle jag säga... men om man känner till vem som ligger bakom så kan man nog gissa :-)
Dom är dock inte inramade ännu. Har köpt virke till att bygga egna ramar, men när ska man ha tid med det då?
Gillar faktiskt den översta, med björkarna!





Denna ska få en ram och sen hängas upp i Alvas rum så snart jag fixat hennes rum.


Denna sattes i en befintlig ram som tyvärr är för liten :-) Måste nog ta bort passepartouten (svårt ord :-))


Inte så snygg... den första jag gjorde :-) Men kanske blir fin om jag ramar in den...?


Havet

Vilken otrolig sommar vi har :-) Kan inte fatta att vädret är så här bra... Inte en enda heldag med regn på hela semestern! Nu i skrivande stund är det 24 grader ute och SOL! Helt underbart! Idag for vi till havet och badade och plaskade. Riktigt skönt....

I brist på bloggämne och skrivklåda kommer här några bilder från dagen :-)


En riktigt härlig dag vid havet var det :-)

Lat dag

Den här dagen har bara försvunnit. Fattar ingenting... Steg upp och drack morgonkaffet ute på altanen, som vanligt, och sen var klockan helt plötsligt halv fyra??? Visserligen så var syster yster här och pratade bort tiden, men ändå...? Har verkligen inte gjort nåt som helst vettigt denna dag. Det blev kebab till middag på pizzerian i Bergsbyn, så jag har inte ens gjort mat. Borde ju skämmas över såna här lata dagar, men jag ska erkänna att det ändå är rätt skönt att dom dyker upp ibland.

Ikväll ska vi fortsätta vårt syndiga beteende med film och ostkrokar och chips! Har man en syndardag så har man ;-) Funderar just på om man kanske skulle ha inhandlat lite godis också...? hmmm...

Inget vettigt inlägg alls och helt onödigt. Orkar inte ens blogga idag. Varför då publicera detta innehållslösa inlägg kan man ju fråga sig? Ja, varför inte? Det ÄR ju en uppdatering i alla fall :-) 

Ska skärpa mig imorgon...

Cheesecake with blueberry

Två riktigt dåliga nätter på raken. Halv fyra kom Viggo till vår säng och höll mig vaken. Han kunde tydligen inte bara somna om utan vred och vände på sig och satt stundvis i sängen. Han var visserligen tyst, men eftersom jag är som jag är så var det bara att stiga upp efter en timmes hårda försök att somna om... HALV FEM! Inte bara Viggos fel faktiskt. Vi fick ju besök av två individer till i sängen. Två kurrande katter som vägrade lämna oss ifred. Grrr...

Vad i hela fridens dagar gör man uppe den tiden? Läste norran och drack kaffe och när jag gick in till Viggo sen som satt vid tvn så upptäckte jag att han SOV. Skyndade mig att joina honom med en filt i den andra soffan. och där låg jag och sov från halv sex till halv åtta då lilltjompan vaknade. Viggo sover fortfarande :-)

Nu känns det nästan som att sommaren är över. Ett stilla regn förändrade vädret totalt. Det var 25 grader igår och efter regnet var det inte mer än drygt 18. Känns småkallt efter all tryckande värme vi haft. Hoppas verkligen att värmen kommer tillbaka... Har ju mycket sommar kvar i benen :-)

Lovade Jamal att lägga ut receptet på den supergoda cheesecake jag bakade häromdagen. Så här kommer det. Tjuvat direkt från Helenas blogg :-)



Det är mycket ingredienser, men det var faktiskt inte svårt att göra den. Verkligen jättegod! Rekommenderar den absolut!


Söndag morgon...

Trångt i sängen i natt. Jag och mikke har delat säng med TRE barn i natt. Vid fyratiden fick jag byta ut sängen mot soffan. Höll på at dö av värmeslag av varma små andetag som ständigt fyllde på värme i det redan åskklibbiga sovrummet. Puh... Kunde jag ta av mig huden så skulle jag ha gjort det. Sååå varmt och klibbigt!

21 grader ute nu när jag vaknade. Och mulet. Tack och lov att solen inte skiner, hur varmt skulle det då ha varit? Synd att vi missade regnet och åskan som verkar ha dragit över större delen av staden. Vi hörde åskan på håll igår kväll och satt och inväntade knallar och blixtar. Tyvärr färgäves. Det känns i luften att åska är på gång. Allt står stilla och det är fuktigt och kvavt. Känns som att allt skulle bli skönare om luften fick laddas ur med lite blixtar och dunder...♫♪ magiska under...

Har målat tre tavlor nu :-) Behöver bara ramar nu och sen kaaaanske jag lägger ut mina konstverk här på bloggen till allmän beskådan. Är supernöjd med i alla fall ETT av konstverken! Har varit och köpt fler canvasdukar också. Planerar redan nästa... hur kul som helst ju!

Alva...

Igår tog vi en promenad med vagnen till kallkällan här i ursviken och fyllde på förrådet av drickbart vatten. Många vattenflaskor i vagnen plus två inte så lätta barn blev ju förstås väldigt tungt att dra, så barnen fick kliva av och gå..

Efter en stund säger Alva med uppgiven röst "pappa.. jag kan inte gå längre för jag har slut luft i benen". Vill bara äta upp henne för att hon är så söööööt ♥. Klart hon fick sätta sig i vagnen då, för när man har punktering i benen så kan man ju inte gå :-)


                                                   






morgonstund har guld i mund....

Tidigt uppe igen. Sitter här i tystnaden i köket och funderar på vad man ska hitta på en dag som denna? Får lite panik när jag inser att det bara är två veckor kvar av semestern. Måste ju hitta på nåt! Fått erbjudande av mors väninna om att husera deras sommarstuga när ingen är där. Det lät faktiskt inte så dumt. Det är nog inte mer än max 4-5 mil dit. Passar ju oss perfekt. Tror inte det blir nåt mer besök i VÅR stuga som ligger 17 mil bort. Alldeles för jobbigt för Viggo att sitta så länge i bilen. Ska ta reda på lite mer om stugan så får vi se om vi kanske far dit och sover några nätter. Skulle vara skönt att komma bort ett tag.

Jag har ju en hel del att göra här hemma också. Har en massa möbler helt plötsligt som behöver placeras på passande ställen. (hämtades en hel del från kåge trots allt). Har tavlor som ska målas. Vet hur tavlorna ska se ut, men jag kan inte bestämma mig för vilka färger jag ska använda. Det var ju det då...beslutsångest. Alvas rum är i stort behov av tillfixning. Har två fåtöljer som behöver kläs om. Tvättstugan... ja, inte har jag gjort nåt där inne heller. Trots poppig energigivande musik så kunde jag inte förmå mig att ta tag i det hemska rummet. Har inte gjort nåt vettigt alls här hemma på hela semestern. Förutom inoljning av altanen igår kväll. Tror det är allt faktiskt. Snacka om slapparsemester.

Har köpt ingredienser till "blueberry cheesecake". Tror jag ska premiärbaka den idag. Är verkligen sugen på nåt gott och den är verkligen något av det godaste jag ätit. Receptet finns här om någon är intresserad av en riktigt god efterätt.

Nu blir det en till kopp kaffe innan diskmaskinen ska tömmas...och fyllas. Ser inte diskbänken under allt som står på den. Vi var trötta och lata igår... straffar sig idag.



Dagen efter kvällen före...

Kvartersfest igår. Vi satt uppe till närmare två och ölbacken vi köpte var oroväckande tom. Men jag vaknade ändå kvart i sju och var pigg som en....vad man nu är pigg som? En mört?

Trevligt igår! I alla fall mot slutet när bara järngänget satt kvar :-) Kul att "gamlingarna" kom och var med på festen. Det spelades nyckelharpa och gitarr och barnen uppträdde och sjöng. Vackert värre...!

Synd dock att så många INTE kom. Hade varit kul att träffa dom som bor bortanför kurvan. Dom man aldrig ser. Men alla på vår del av gatan kom och när vi åt var vi ganska många.

Burträskbingon som mikke knåpat ihop blev det inget av med. Alldeles för lite folk. Vi hade nog räknat med 20-30 vuxna. Men vi hade riktigt trevligt! Ser fram emot nästa kvartersfest ;-)


orkestern som sedan utökades till en sångerska och sen ett gästspel av en skönsjungande fyraåring som sjöng "manboy". 



Vi körde ju förstås den traditionella "titta i spegeln och rita"-leken.



Den sista som lämnade festen var Ken. Trevlig kille det där, men jag tror han somnade på bordet vid 01.30-tiden. Hörde ryktas om att han sov där hela natten ;-) Stackars kille....




Nu har halva semestern gått....

"Mamma. jag vill ha ett smörkex (digestivekex) utan smör!" Viggos kommentar igår morse. Påminner mig om när mc donalds hade nyöppnat i skellefteå. Jag och jocke for dit för att inhandla oss var sin hamburgare. Jag frågade honom vad han ville ha. Om han ville ha en hamburgare eller en cheeseburgare. Han skulle definitivt ha en cheese. Ok. Beställde och jag tror han fick frågan vad han skulle ha på? Bara ketchup, ingen ost!!!!! Haha... jag höll på att skratta ihjäl mig. Men han skulle minsann ha en cheeseburgare och inte en hamburgare. Så han fick sig en sådan utan ost. Undras vad det kallas då?

En annan kul grej är när min syster var på restaurang med sin lille son. Han får frågan om vad han vill dricka till maten. "Finns det cola" frågade han. Japp, det finns! "Då tar jag en fanta" säger han då! Älskar såna här underbara kommentarer från småbarn. Egentligen så skulle man ju skriva upp allt roligt dom säger i en bok, för man glömmer ju så fort...

Från det ena till det andra. Jag har varit och köpt färg, penslar och målardukar. Här ska det målas tavlor!!!! Satt och skissade på motiven imorse och nu vill jag bara sätta igång GENAST! Måste ju förstås vänta tills barnen sover någon kväll. Tror inte jag får ha penslar och färger ifred annars... Blir kanske imorgon kväll? Men vad är det som säger att jag är på målarhumör då? Nu!!!!! Jag vill NUUUU!

Ikväll är det kvartersfest här på fyris. Känns lite både och. Vet inte hur många som kommer eller hur engagerade folk är? Antagligen så hänger allt på mig och mikke... Vi har knåpat ihop lite lekar, men i övrigt så har vi inte gjort så mycket. Men folk verkar då positiva till idén i alla fall. Hoppas på stor uppslutning och glada människor (i hatten)...

music - nonstop! ♪♫♪

Tror jag måsyte byta ut låtarna i min spotifylista. Har nu lyssnat på samma låtar varje dag hela semestern... Går och nynnar på cornelis, erik amarillo, alanis morisette, janis joplin, mm hela dagarna... slår igång listan när jag kliver upp och sen rullar den i bakgrunden hela dagen. Alla mina älsklingslåtar! Men vad gör man när man spelat sönder dom? Hur hittar man NYA älsklingslåtar???? Det gör man ju inte. Förutom de nya sommarhitsen som kommer varje år så är det ju GAMLA låtar i min lista. Förut visste man minsann hur man gjorde bra musik!!!! Håller nog på att bli gammal... börjar låta som min far som klagar över dagens musik. Häromdan satt han och beklagade sig över musiken som spelas på radion. Bristen på bra texter och bra musik... dunka dunka...elektronisk musik..? Nä, Dan Anderssons "omkring tiggarn från luossa" och taubes visor. DET är grejer det, enligt min far :-) Han var seriöst upprörd över musiken...haha. Han berättade att han höll på att bli tokig när han häromdagen lyssnade till "hej hej monika". Värst var visst någon låt där en man sjöng samma fras hela tiden "...jag gåååår nu, jag gåååår nu. Han tänkte att men far då för helvette!!!!

Nä, kommer nog inte hitta nya favoriter. Får väl utöka listan med fler låtar bara, så samma låt inte spelas lika ofta :-) För ingen semester utan musik. Det är min näring... ger mig energi. Blir glad när jag får nynna på välkända låtar medan jag gör mina bestyr. Igår "glömde" jag slå igång musiken och det resulterade i en dag totalt utan energi. Fick inget gjort och var trött hela dagen.

I morse steg jag upp tio i sex. Slog igång musiken och fylldes genast med energi. Tokskurade ugnen med alla tänkbara medel. Gallret fick ligga i badkaret och "lösas upp" i starka medel. På med diskhandskarna och gnugga, gnugga, gnugga... Hann även ge mig på micron. Nu glänser det som bara den här i köket! Underbart!

Har även denna morgon hunnit fixa två lekar till kvartersfesten imorgon kväll :-)

Nu funderar jag på vad jag mer ska skura/gnugga upp? Igår var vi i Kåge och tömde det sista från svärmors lägenhet. Och gissa om hon hade mycket skur/rengöringsmedel/sprayer/microdukar... tror hon hade minst 10 oöppnade förpackningar med microfiberdukar. Hur ska jag hinna använda alla dom? Nu har jag rengöringsmedel för ALLT! Går verkligen igång på rengöringsmedel! Skulle kunna stå i timmar på affärernas städavdelning. Lukta på alla medel och jag vill ha alla sorter som finns. När jag har minst 5-6 olika sköljmedel hemma känner jag mig RIK! Mikke bara skrattar åt mig, men det är verkligen så :-)

Drömmer om att fylla tvättstugans hyllor så dom ser ut som på affären. Comfort, Softlan... i alla dofter. Alla sorters skurmedel. Tvättmedel... ja jag vet att jag är knäpp! Men nu har jag en start i alla fall. Måste bara ta tag i städningen av tvättstugan först... suck! Det kanske blir dagens projekt? Måste dock hitta RIKTIGT bra musik för det ändamålet, för det är verkligen ett motbjudande projekt! Återvinning... vattenflaskor... nä fy vad jobbigt!

Måste nog sätta igång och leta musik. Nåt riktigt "dunka dunka"... kanske elektroniskt? Disco ska det nog vara så jag får dansa mig fram med gummihandskarna i högsta hugg. Nåt trallvänligt där jag kan texten redan. Måste ju sjunga med! Blir nog att lyssna på nåt som jag redan har då med andra ord.

"Hej hej monika"
Nej, nu vet jag: Mr bombastic" med shaggy. Yes... den får det bli.



Finaste barnbarnen!

Fy, vad man äter mycket när man är ledig så här. Borde det inte vara tvärtom? Man bara gör ingenting om dagarna och förbrukar troligtvis INGENTING. Lik förbaskat så är jag hungrig hela tiden!!! Måste kanske dra igång lite powerwalk?

Sitter nu och är något övermätt efter alldeles för mycket tacos, och sen dessutom blåbärspaj med vaniljsås efter det. Två portioner av det sistnämnda. Skäms på mig!

Haft besök av äldsta sonen med familj i afton. Alltid lika kul att träffa dom. Jag tror jag kan skryta med att ha världens vackraste barnbarn! Kevin kommer ju att bli en riktig tjejtjusare. Så vacker och med dom ögonen.... wow.

Och lille Neo... så otrooooligt söt han är! Skrattar hela tiden. Lockig verkar han bli också, så gulligt! Verkligen en pussunge!

Tjuvade lite bilder från Jamals facebook :-)


söta Neo


Jamal och Neo. Så fin bild ♥


 Kolla så fina barnbarn!!!!!
Kevin ger Neo go´kramen...


♥♥♥





uppladdning för nästa fest...

Fick nästan sovmorgon idag. Vaknade som vanligt strax efter 06.00, gjorde kaffe och satt vid köksbordet och filosiferade, trött som bara den. Tänkte att jag är en idiot som kliver upp när jag inte behöver, så hör och häpna: jag gick och la mig igen! Fick sova till 7.20. Jippi! Värsta lyxen...

Sitter och funderar över hur jag nu ska orka med nästa party? Har just hämtat mig från senaste festen. Nu är det bara att ladda för nästa.



I ett svagt ögonblick förra veckan, när jag tyckte att inget händer häromkring så började jag och mikke planera för en kvartersfest. Lappar delades ut till alla hushåll och nu finns det ingen återvändo. Fest om tre dagar igen alltså! Men det kommer nog att bli skoj det med. Mycket folk kan jag tänka mig att det blir i alla fall. Massor med barn!

Nu krävs det ju förstås en massa planering av aktiviteter och sånt för att det ska bli en lyckad fest. Ingen vila ingen ro...

Tack och lov. För tänk om jag inte hade nåt att göra?

Idag skiner solen utan ett moln på himlen. Kanske blir bikinin på i dag?



Blues!!!!!

Så himla kul det var igår! Bästa festen på många många år! Först en kul förfest hos oss på fyris, med mycket nytt folk och sen en lååååååång cykeltur till Pond där vi öste till Chuck Hall. Det var verkligen superlyckat och precis så mycket känt folk som jag trodde det skulle vara... Hade dock inte räknat med att det var såå himla långt bort! Var nästan död när vi väl kom hem igen :-)


"smoking hot"


.."och hon har blommor i sitt håååår" ♪♫♪...


party party


Mikke har partyhatten på ♥


Fick mina naglar fixade av en expert!


skål!


sen dök det upp en och annan okänd :-)


..och även en känd. Rolf Lassgård tittade förbi ;-)


Titta så fina mina naglar blev!!


Förgrymmade bränn-vesslor!!!!


                 
                                            Förhatliga brännässlor, eller bränn-vesslor som Viggo säger.


Vi tog en tripp till konsum idag. Eller avsikten var att fara dit i alla fall. Med cyklande barn och promenerande föräldrar...

Vi kom dock bara halvvägs för när vi kom till kanotudden så blev det en liten nedförslutning på vägen och vi sa till Alva att hon skulle bromsa så hon inte for så fort. Detta resulterade i att hon tvärsvängde rätt ner i diket i full fart bland meterhöga brännässlor. Med ansiktet nedåt och händerna fortfarande på cykelhandtagen låg hon sprattlandes bland dessa vidriga växter! Stackars stackars flicka. Jag och mikke tyckte ju att det såg lite komiskt ut innan vi fattade att hon kraschat i de mest fientliga av växter. Blev att bära hem både cykel och hysteriskt gråtande barn. Eller cyklar, för helt plötsligt så ville ju inte heller Viggo cykla. Kanske av rädsla för hemska bränn-vesslor? Varmt, svettigt och ont i armarna av tunga barn och cyklar. Men jag tycker vansinnigt synd om min lilla docka som fått "brännskador" på både kind och händer. Ont hade hon. Händelsen var så traumatisk så hon somnade redan klockan 18 ikväll efter duttande med salubrin. Även det var ju ett litet trauma. Gissar att det svider till lite just när man duttat? Men sen gick det då över i alla fall...

Grannen har ett hav av brännässlor i slutet av gården mot  järnvägen. Passar ju utmärkt så inga barn smiter upp på järnvägen. Men annars... VARFÖR I HELA FRIDENS DAGAR FÅR DESSA VÄXA ÖVERALLT????? Borde ju utrotas från världen! Har själv gjort misstaget några gånger när jag rensat ogräs och slitit upp några av dessa hemska växter med mina bara händer. Gör aldrig om det kan jag ju säga :-) Handskar på! Gör ju ont i en evighet...




Vad tiden går....

Nackdelen med att ha en massa blommor på altanen är att man ständigt får ducka och hålla sig undan för de bowlinklotsstora humlorna som vingligt och blint flyger hit och dit. Helt opålitliga är dom. Dom tycks inte heller se skillnad på blonda lockar och rosa petunior. Dumma små (stora) djur!!!!

Har just upptäckt att jag har en FYRAÅRING hemma. Tänk att jag inte lagt märke till det tidigare. Det är kanske på tiden att jag sitter ner och gör ingenting så jag lägger märke till saker och ting?

Men helt seriöst... Viggo har förlorat allt sitt barnhull. Han har fått en fyraårings kropp. Den ändras ju vid fyra år. Från spolformad till ....ingen form alls. Rak och platt, lång och gänglig. Inte klokt vad tiden går fort! Men Alva hon kan då fortfarande stoltsera med sin spolformade treårskropp ;-)








Stolt tjej med putande mage och spolformad kropp ;-) Nästa år kommer klänningen att vara lika lång runt hela kroppen, och inte som nu... kortast på framsidan :-)





Stressande semesterlugn.

Sådärja... nu har jag vilat färdigt. Nu har rastlösheten börjat göra sig påmind. Man kan ju inte bara göra ingenting om dagarna??? Det går ju inte. Vet dock inte vad jag ska hitta på för jag vill ju absolut inte vara inne!

Är döless på att sitta ute och dricka kaffe och lösa korsord/sola. Om man då finge läsa en bok, men det är ju omöjligt när man har två små. SÅ avslappnad har jag inte blivit än. Dom brukar säga att det tar ca två veckor att hitta lugnet när man får semester, men det måste ju gälla dom som har ett stressigt jobb? Kan ju inte påstå att jag stressar speciellt i mitt jobb. Snarare så är det nog så att mitt semesterlugn drog igång redan sista arbetsveckan :-) Så nu tycker jag att jag hållit mig väldigt lugn och slappat tillräckligt. Dags att bli "wild & crazy" nu då med andra ord... Men på vilket sätt? Inte med målarpenslar eller trädgårdsskyfflar i alla fall. Tänker inte lägga en krona till på blommor och blader denna sommar.

Vill göra något galet! Något galnare än att sitta i en lekpark eller springa omkring på en badstrand och borsta sand från små barnnäsor...

Wild & crazy...hmm. Vad ska jag då hitta på?

Blues....

Nu har andra semesterveckan börjat. Huh så fort det går. I och för sig så har jag ju fyra veckor kvar, men om dom veckorna går lika snabbt så är ju sommaren snart över.... hemska tanke...!

Älskar vädret och jag har faktiskt redan börjat semesterslappa känns det som. Har inga projekt på gång. Alvas rum ser ut som en soptipp, men jag orkar inte ens bry mig om det. Ska ju göra om där... så småning om. En regnig dag kanske? Absolut inte nu i alla fall.

Jag har just pratat med min kära mor och hon har lovat att vara barnvakt på fredag, så det blir PARTYYYYY då. Vi ska på Pond här i Ursviken där Chuck Hall ska spela. BLUESFEST! Brukar vara hur kul som helst! Vet inte om jag är speciellt intresserad av musiken, men förut var jag medlem i bluesdiggers här i ske-å och var på varenda spelning som anordnades. Bästa festerna nånsin! Måste ju vara folket som är där som gör det så kul? Nu blir det i alla fall fest här innan sen så tar vi våra ben och GÅR till Ponds :-) Inte ofta det händer något på så nära håll.

Vi håller även på och planerar en kvartersfest här på fyrvaktargatan. Hade just den 15e som alternativt datum, men vi får flytta fram det en vecka. Bara roligheter framöver :-)



                                                      


Personalfest!

Igår hade vi personalfest! En trevlig kväll med bästa arbetsgänget! Här kommer en massa bilder från kvällen :-)



   

   

   








Sillskatan... eller heter det kågnäsudden?

Lägger in lite bilder från gårdagen. Ännu en varm och solig dag som denna gång spenderades på sillskatan. Helt underbar badplats där man i stort sett kan lämna barnen att bada fritt. Hur långt man än går så blir det inte djupare än till knäna :-)










Bastusel

På´väg till stugan. Tredje pausen... åksjuk kille.
 

Lappland :-)


Framme i stugan. Såååå härligt!
   


Älskar detta ställe :-)






Picknick i det gröna.




Här jobbas det hårt. Erik kom och slog hela slänten med traktorn och sen skulle det räffsas...
   

Har haft två helt underbara dagar i stugan. Fiskat, solat, åkt båt, eldat, grillat både kött och aborrar. Druckit några kalla öl, slagits med myggor och bremsar...

Jobbigast var dit och hemfärden. Många pauser blev det. Hemresan tog närmare fyra timmar, varav två timmars effektiv körtid i bilen. Resten pauser vid bäckar och älvar och i skogen. Men det gick bra. Det är ju bara att räkna med dubbel körtid när man har en sån åksjuk liten kille.

Katterna blev väldigt glada när vi kom hem. Kokade gädda och aborre till dom. Vilma satt snällt och väntade vid grytan när det kokade ;-)


Det är slitsamt att vara ledig ;-)

Vädret har väl varit si så där idag. Inte helt nöjd, men det blev en premiärtur till vitbergsbadet. Oturligt nog så belägrade ett stoooort moln himlen just när vi var där. Blev lite småkallt. Men vi badade i alla fall och Alva fick några kallsupar när vågorna slog omkull henne. Men inte blev hon ledsen för det. "jag dykte" sa hon bara och inväntade nästa våg. Tuff tjej det där ;-) Vattenrutchbanan blev hon också frälst i. Vi måste dit snart igen... en molnfri dag.

Resten av dagen har vi ägnat åt inköp och packning inför morgondagens äventyr. Vi ska fara till stugan! Japp! Trots att det kommer att bli en jobbig färd eftersom Viggo blir så åksjuk. Vi har planerat in många stopp efter vägen så jag hoppas det ska gå bra. Vi ska fara riktigt tidigt imorgon bitti, och hemfärden går på torsdagkväll, lagom när barnen ska sova. Blir ju perfekt om gossen lyckas sova hela vägen hem.

Vi ska fiska, åka båt, sola, gå på äventyr, grilla gott, bada.... ja vi ska verkligen njuta!

Känner mig helt slut av allt planerande och badande idag. Blir en tidig kväll för mig. Fast egentligen så känns det ju som slöseri med dyrbar semestertid att gå och lägga sig nu? Just som barnen har somnat och jag verkligen kan få njuta av att göra ingenting...

Men nej... ska lägga mig och läsa boken jag lånat av Helena. "Energitjuvar". Väldigt intressant bok som ger eftertanke. Går inte att snabbläsa den för jag vill verkligen suga i mig allt som står där. Sen så måste man stanna upp och tänka och reflektera över det man läst. Verkligen superbra bok!

Jag känner en riktig energitjuv. Beskrivningen i boken stämmer på pricken in på denna person. Men det konstiga är att jag lika ofta FÅR energi av den personen. Hur kan det komma sig? Kan man vara både ock??? Har inte kommit så långt i boken än, men det kanske man kan vara...?  Tagare och givare.



:-)



Klockrent!


Buss till festivalen :-)

Lite bilder från fredagen när vi tog bussen in till stan med barnen för att åka karuseller... Viggo blev ju förstås åksjuk innan vi var framme i stan, stackars lillkille. Men det gick över ganska snabbt när han fick syn på alla karuseller :-)














Första semesterveckan börjar nu....

Börjar min första semestervecka med att vakna långt före tuppen. Kvart i fem var klockan när jag steg upp. Sååå onödigt! Men, men... vad göra? Går ju inte att ligga och vrida sig i sängen heller. Ändå ganska skönt med tystnaden och lugnet som råder just nu. Är dock livrädd att jag ska leva om/tappa nåt, så barnen vaknar :-)

Igår var det fullt ös hela dagen. Barnens dag, kan man lugnt säga. Var barnvakt till Kevin så vi hade tre små vildingar här hemma :-) Det blev lekparksbesök, matning av fåglar i ankdammen. Inköp av enorma mängder go´fika. Barnen fick bestämma vad vi skulle handla så det blev ofantligt mycket kex av olika varianter, wienerbröd, bullar, wienerlängd, Ballerina... ja, oj vad vi fikade :-) Vi tillbringade i stort sett hela dagen ute. Härligt, trots att vindarna var rätt så kalla.

Idag blir det nog fortsatt städning här hemma. Vill som städa bort all skit nu så jag kan njuta av semestern sen. Verkar hur som helst inte bli nåt höjdarväder idag. Sol/molnblandat och bara 16 grader påstår dom. Perfekt städdag med andra ord :-) Måste bara invänta att alla ska vakna innan jag kan börja leva om med dammsugare och sånt.

Har redan börjar klura på hur jag ska göra om på övervåningen. Skäms på mig! Jag skulle ju inte göra nåt sånt på semestern hade jag ju bestämt... Ska försöka behärska mig. Men känner jag mig själv rätt så far jag väl snart och inhandlar tapeter eller färg...



Hur smart????

Har skrattat så jag gråtit ikväll ;-) Tog upp en diskussion med min sambo om en grej som jag diskuterade med min kollega förra jobbnatten.

Börjar med att erkänna att ja, jag är korkad! Jag har slickat på stolpar av metall vintertid! Flera gånger! Jag trodde ju att det var nåt som barn gjorde.... flera gånger alltså. Men tydligen så brukar barn lära sig efter första gången. Både mikke och min kollega i alla fall. Det gjorde ont att slicka på en stolpe i kyla och fastna med tungan, så därför har dom inte gjort det igen.

Så fungerar tydligen inte jag. Jag kommer ihåg ett flertal gånger när jag smärtsamt fått slita mig lös från frusna metallstänger. Har med min tunga stuttit fast i mormors broräcke, elskåp på vår gata i Boliden, lyktstolpar, kedjorna i gungorna i lekparken....bara för att nämna några. Tror förresten att jag även suttit fast med tungan i vårt gamla handtag till ytterdörren på mossgatan (dom har ett nytt nu ). VARFÖR? Hur kan jag vara så dum att jag provar gång på gång? Jag kan med säkerhet säga att jag aldrig någonsin slickat på en metallstång på sommaren. Jamen... visst vill man veta om det är så kallt att tungan fastnar? Klart man vill...? Min nyfikenhet på detta fenomen innebär ju förstås att jag slickat på metallstänger MÅNGA gånger fler än jag verkligen har fastnat. Jag vet ju att jag inte fastnar varje gång... DÄRAV min nyfikenhet på om jag skulle fastna denna gång! Jag minns gånger då kompisar fått hämta hjälp av föräldrar som kommit till undsättning med varmt vatten till elskåp och lekparker.

Minns också en gång då jag och en kompis undrade om det var tillräckligt kallt för att tungan skulle fastna? Vi räknade till tre och sen slickade vi... Och där satt vi :-)

Tydligen så är det inte nåt spritt fenomen... att om och om igen fastna med tungan på isbelagd metall. Det verkar ha varit ett väldigt lokalt fenomen på mossgatan i Boliden. Eller vad säger ni... har ni varit lika korkade/nyfikna som jag? Men jag måste ju säga att erfarenheten gjort att jag vet PRECIS hur stänger av metall ska se ut när det är så kallt att tungan fastnar. Det är ju en rätt så viktig överlevnadskunskap..? Ifall jag av ren impuls någon gång skulle vilja slicka på nån lyktstople eller nåt. Ni ska bara veta hur många gånger jag funderat på saken under mitt vuxna liv. Många gånger när jag gått förbi frostiga metallstängar så har jag fått hejda mig... tittat på den och konstaterat att den är så pass frostig att jag skulle fastna....haha... ja jag är nog sjuk i huvudet trots allt. 

Diskussionen inatt kom igång efter att min kollega berättat att hennes sambo under frukosten råkade få smör på armbågen när han sträckte sig efter nåt på frukostbordet. Och vad gör han då??? Jo, han försökte SLICKA bort smöret från armbågen??????? Hahahaha.... jag skrattade så jag höll på att dö.... hur kommer man ens på tanken?
Ytterligare ett bevis på att människan inte är så smart...


  

S.E.M.E.S.T.E.R!!!!!!

Har bara en timmes arbete kvart sen är jag verkligen ledig. På riktigt! Känns smått overkligt måste jag ju säga. Känner nästan hur jag genast börjar slappna av. Bara tanken på att inte ha några inbokade tider gör mig lycklig. Gissa om jag ska njuta av min ledighet...

Längtar till stugan, vill ut och tälta, fara på badstrand, slöa i solen hemma på gården, äta god sommarmat, dricka öl/vin i goda vänners sällskap, läsa bra böcker. Ja, det är mycket jag vill men jag är fullt medveten om att det inte kommer att bli precis så som jag önskar :-)

Snarare: stävja barnbråk, tillbringa timmar i lekparker, plocka blåbär, tvätta, städa, Fylla och tömma utepoolen, plocka ogräs o s v. Men det kvittar, kommer att njuuuuuta av det också :-)

Ska vara lyxigt ledig denna sommar! Inte måla hus eller fönster eller andra tokigheter. Bara vara ledig...

RSS 2.0