Jipppi!

Vägde och mätte mig i morse innan jag for på jobbet. Minus 1,7 kg sen i fredags. Minus FYRA centimeter runt midja och TRE centimeter runt rumpan. WOW! Det funkar verkligen. Och snabbt går det! Är inte det minsta hungrig eller sugen heller. Äter ju som mest hela tiden. Har en påse med paranötter i handväskan så jag kan tugga på nåt när andan faller på. Typ när man är på jobbet och inte har tid att äta hela tiden :-)

Det måste nog vara de fetaste nötterna nånsin. 67g fett per 100g. Inte klokt ju!

Längtar tills det har gått en vecka, så jag får se hur mycket jag gått ner då!  Men jag antar att det kommer att stanna av snart. Man kan ju inte gå ner i den här takten hela tiden...? Tröttheten och yrslet har gått över, tack och lov, så nu känner jag mig helt normal :-) Fast mycket smalare. Och med en mage som inte är svullen och full med gas! Yeah!

Det går åt rätt håll :-)

Sitter och dricker en kopp kaffe med MYCKET grädde i. Har kommit på att det är bästa och enklaste sättet att få i sig fett :-) Har vansinnigt svårt att till och med äta en ostskiva utan bröd. Men har faktiskt tryckt i mig några såna ändå. 

                                                   


Tonfisk, avocado och tomat med olivolja över till lunch. Två kokta ägg och en ost/skinkrulle till frukost. Till middag blev det lax i ugnen med grädde, vb-ost och cremefraish och till det kokt blomkål och broccoli. Inte så tokigt. Åt också lite av fyllningen på mikkes pizza. Fetare än så kan man ju inte äta :-) Liiiite oförskämt att äta pizza när inte jag kan äta det, tycker jag allt. Men jag är faktiskt inte sugen alls på nåt sånt. Är himla imponerad av att allt sötsug är som bortblåst. 

Var tvungen att väga och mäta mig. Tänkte att det är nog på väg åt fel håll, så mycket som jag trycker i mig. Resultat efter två hela dagar: Minus 0,9kg, Minus en cm runt midja, och minus en cm runt rumpan :-)

Känner mig ganska nöjd faktiskt! Men det har tagit på krafterna. Det tog två dagar för mig att städa färdigt på stortoan. Måste gå och lägga mig i soffan och pusta ut efter att ha hängt tvätt! Har ju inte blivit mycket gjort här hemma kan jag ju säga.


Zombiekänsla

Hade inte en aning om hur mycket socker/kolhydrater påverkar kroppen. Mitt blodsocker måste vara superlågt just nu. Igår kväll kände jag mig alldeles yr. Nästan onykter. Som om hjärnan inte hängde med när jag rörde mig.  Jag hoppas att det ska kännas bättre idag. Att sockeravgiftningen börjar vara över. Man kan ju inte gå omkring som en zombie på dagarna, och imorgon ska jag ju jobba! Funkar ju inte att vara till hälften hjärnförlamad då.

Känner mig faktiskt inte sugen på sötsaker, konstigt nog. På den fronten går det riktigt bra. Nemas problemas! Det konstiga är att det är just efter jag har ätit som tröttheten kommer, och hjärnan slutar funka. Det är ju då man borde vara som piggast? Så mycket fett och proteiner som jag trycker i mig... faktiskt rätt mycket grönt också! Tror jag äter för mycket kanske? Ska prova äta mindre portioner idag och kanske lite oftare istället... kanske därför jag blir så trött efter måltiderna. Kroppen får arbeta ihjäl sig efter jag vräkt i mig så mycket.

Dom säger att man ska äta när man blir hungrig och så mycket så man blir "lagom" mätt. Svårt att känna när man är lagom mätt, när man äter så snabbt som jag gör. Måste börja äta saktare alltså. Det är mycket man ska tänka på.

Måste ju säga att det är helt fantastisk om denna metod funkar för viktnedgång. Äter ju hur mycket som helst och är aldrig hungrig. Gott är det också! Ska bli spännande att väga sig på fredag. Magen känns inte lika svullen som tidigare heller, kanske är detta medicinen mot min problemmage? Ska bli än mer spännande att se hur det går med magen :-) 

orkeslös

Totalt utan enegi! Promenaden jag tog i morse var nog den tyngsta någonsin. Tydligen är det bara KOLHYDRATER som ger energi. Kände redan igår att jag var trött och orkeslös, men skyllde på att jag varit ute med barnen två gånger under dagen och lekt. Frisk luft, ni vet. Kan man ju bli helt slut av när man är ovan :-)

Sen så har jag nog aldrig varit så sugen på sötsaker som jag var igår kväll. Kunde inte tänka på annat än annanaspajer och annat gott. Till slut så mosade jag en banan och hällde en massa grädde över. Mums! Gott var det men fortfarande för lite sött. Tidigare så hade jag tagit fram blåbär ur frysen för att jag var så sugen på nåt annat än kött. Blåbär och grädde kändes riktigt gott i min tanke. Men jag kan ju säga att UTAN SOCKER gick det inte att äta! Blääää!

Det står att man blir trött och slut första veckan när man kör denna diet. Huvudvärk brukar man visst också få. Beror visst på rubbad salt och vätskebalans. Man ska dricka mycket. Tydligen så binder kolhydrater vätska i kroppen och äter man inte sånt så förstår man ju att det blir en brist. Fenomenet innebär ju också en viktminskning på ett par kilo (vätskeförlust) första veckan, vilket kan sporra till att fortsätta dieten, enligt kostbeskrivningen :-) Man ska alltså dricka mycket vatten samt salta extra mycket på det man äter, för att slippa orkeslösheten. Man kan också dricka vätskeersättning, kanske ett lättare alternativ för en som inte får i sig så mycket vatten. Måste nog fara och köpa ett rör Resorb!

Fett!

Har just tryckt i mig en frukost bestående av 2 stekta ägg med 4 ostskivor på, samt bacon och oliver. Det la sig riktigt skönt i magen faktiskt! Kan dock inte förstå att denna fettdrypande mat ska vara bra för kroppen? Det går ju liksom emot allt vad man lärt sig. Kommer nog inte att kunna trycka i mig så mycket fett som denna diet kräver. Helst ska man byta ut mjölken i kaffet till grädde också. Fy, säger jag bara!

Lunchen kommer att bestå av fläskkotlett, knaprigt stekt förstås. Till det ska jag göra en broccoligratäng med ost och grädde :-) Det låter ju hemskt, gör det inte? Men jag måste ju säga att det är rätt så gott!

Vanligtvis så brukar jag doppa lite( eller faktiskt rätt så många)  mackor i te eller varmchoklad till lunch. Blir väldigt lat när jag är ledig... Bara kolhydrater alltså...

Jocke blev då väldigt glad när han fick ägg och bacon till frukost :-)

Till mellanmål rekommenderar dom en hoprullad ost- och skinkskiva med oliver i. Tja... varför inte? Säkert bättre än 4 digestive kex med smör på. Eller nåt bakverk från frysen...


LCHF

Jag och mina idéer...

Nu har jag kommit på att jag ska ändra min kost. Står inte ut med min uppsvullna mage längre. Läste att denna diet ska vara bra för uppsvälld/gasig mage. Tänker göra ett försök och se om dom bara ljuger... Dessutom så kommer jag att gå ner i vikt också :-)

Metoden heter LCHF, vilket står för Low Carb, High Fat. Antar att det är GI? Är inte så insatt i sånt här, men jag tycker det låter som det. Ska plocka bort alla kolhydrater och äta mycket fett. Inget socker, inget bröd, ingen pasta, potatis etc...

                                                            

Det känns ju troligt att det är socker/kolhydrater som ställer till det för min mage. Ska bli spännande att se hur det blir utan... Har köpt hem en massa FETT! Tjockgrädde, creme fraishe, till och med standardmjölk! Ost, kött och en massa grönsaker förstås. Imorgon bitti blir det ägg och bacon till frukost :-)
Huh, hur ska jag klara det?


Författande :-)




Dagens Horoskop i Norran:                    




Fiskarna
Litterära prestationer ger nu dig känslan av tillfredsställelse - och lust att fortsätta på den inslagna vägen.




Wow.... hur kan dom veta? Hur kan horoskopet i norran stämma så exakt? Helt otroligt :-)

Har börjat skriva. Skriver så jag får ont i fingrarna, tänker skrivande precis hela tiden.. Skulle helst vilja isolera mig en vecka och sitta och skriva oavbrutet. Känner faktiskt en hel del tillfredsställelse av att tömma hjärnan på detta sätt. Vad det ska bli av det hela det vet jag inte, kanske en bok? Eller bara ett personligt och hemligt dokument med lösenordsskydd på min laptop?

Allt mitt skrivande påverkar ju naturligtvis mitt bloggande. Kommer kanske att bli lite tunt med inlägg ett tag? Fast man vet ju inte hur länge mitt författarskap roar mig. Mina fix idéer brukar ju inte vara så långvariga :-) Vi får väl se...

Idag fyller min kära pappa år. Blir nog att ta en sväng till Boliden och fira honom i eftermidag. Jag har ju äntligen avslutat min jobbiga arbetsvecka. Nu är jag ledig i fyra lååånga dagar...


underbara dotter

Ska sätta på Alva strumpbyxorna. Kavlar ihop ena byxbenet och säger att hon ska lyfta upp benet. Hon lyfter: "andra foten" säger jag då, för naturligtvis så lyfter hon ju på fel fot. Hon lyfter andra foten och säger samtidigt "men mamma... det här är ju inte andra foten. Det är ju första foten". Hur smart dotter har inte jag då? Klart det är första foten som ska in i strumpbyxan :-)

Hon är så duktig min lilltjompa. Kan inte tro att hon bara är två och ett halvt år. Blöja har hon också slutat med. Vi sätter på en på natten, mot hennes vilja, för att vara på den säkra sidan. Men varje morgon är blöjan torr. Hon är en riktig stortjej nu! Så klok, så söt och helt underbart charmig! 




Längtar efter nåt meningsfullt....

Vansinnigt trött. Snudd på medvetslös. Måste vara mitt hårda tuffa jobb som sliter ut mig...? 2 jobbkvällar kvar och sen ledig i FYRA dagar. Ska bli riktigt riktigt skönt!

Är som tömd på energi just nu. Kan bero på att jag funderar så mycket på vad jag ska göra av mitt liv. Måste ju hitta på nåt! Funderar allvarligt på att söka in på sjuksköterskeutbildning. Vill också gå en massa kurser, typ skrivarkurs, akvarell...tja, vad som helst bara det är kul!

Undrar om jag börjar komma i nån 40års kris eller nåt? Ångest över att jag inte har nåt liv. Jobbar eller sitter hemma. Och sen jobba igen för att sen skynda sig hem direkt efter jobbet igen... dag efter dag. Vet att livet är så för alla, MEN ÄR DET VERKLIGEN SÅ DET SKA VARA?

Känns som att det borde finnas nåt mer...? Har jag missat nåt?

Mia Skäringer



" 19 december. En riktigt sur och jävlig morgon: Tattarfamiljen har vaknat. Inga rena strumpor till någon. Det är fullständigt kaos i huset och jag föröker hålla tillbaka ett riktigt vansinnesutbrott åtminstone tills jag lindat in barnens fötter i tidningspapper och skickat iväg dom till skolan. Vi har en påse med omaka strumpor hängandes i vår garderob, som vi tar fram i hårda, bistra tider när ingen annan bot finnes. Då blir det olika färg på fötterna, men vem bryr sig. Jo, Alfred bryr sig. I aspergerdiagnosen ligger ett sinne för ordning, eller snarare: ordning lindrar hans ångest kraftigt. En sån skitmorsa som tvingar honom att gå i en blårandig strumpa och en röd. Just denna morgon hittade jag gudskelov ett enda litet lyxigt strumppar till honom. Det fick han Puh!

När alla är iväg och jag sängt dörren exploderar jag fullständigt. Bägaren rinner över och jag skriker i huset som gud glömde. JAG ORKAR INTE DET HÄR! JAG PALLAR INTE MER! Det är väl ungefär det jag brukar skrika när jag blir riktigt förbannad. Två tre gånger skriker jag, sedan orkar jag inte skrika mer. Jag kastar kanske en soppåse extra hårt i soptunnan och smäller igen locket. Jag städar alltså fortfarande. Är inte det löjligt? Martyriskt? Att vara arg på att det är stökigt och gå och tokskälla om det, högt så att Danne ska höra, medan jag fortfarande städar. Nu måste jag skratta. Sicken martyr. Men samtidigt så finns det ingenting som jag är så in i helsike trött på som smågrejer i högar. Smågrejer i plotterhög på hatställen. >>Det här behöver jag inte längre/vill jag inte ha/vet jag inte var jag ska göra av/orkar jag inte ta rätt på så därför lägger jag det här<<. På den lilla avstjälpningsplatsen, uppsamlingsplatsen. Kan vara bänken i hallen, på hyllan vid garderoberna, på köksbordet, på fönsterbrädorna. Kan vara en halväten kaviarsmörgås, kan vara ett par nerkissade strumpbyxor, kan vara en hink med tändstickor, en uppsmälld raket, tio kastanjer, usb-kablar, mobilladdare, eller ett viktigt papper från skolan som skulle varit inlämnat förra veckan.
Det tar timmar att röja upp smågrejer i plotterhög på hatställen. Dessutom blir de här hatställena laddade med så dålig energi att blommorna vissnar och ingen kommer sig för att ställa något annat där. Annars är jag jättetacksam för att ingen av oss har en dödlig sjukdom, att vi lever och får vara friska. Amen."

Detta är ett utdrag ur Mia Skäringers bok "Dyngkåt och hur helig som helst". Hon skriver i bloggform och det är helt underbart att läsa om hennes vardag. Så sköööönt att läsa att det finns fler som en själv :-) Tror alla känner igen sig i henne. Hon uppmanar oss att vi ska LEVA. Lev för fan och sitt inte och vänta på att nån annan ska göra det åt dig!
En recension från VK: "Älska, älska, älska Mia skäringer! Går det att göra annat?Hon är så nära inpå huden, innanför huden rentav, i sina texter om kärleken, om kåtheten, om skilsmässan, om ångesten, om döden, om mammaotillräckligheten. Ja, om livet!"

Rekommenderar alla att läsa denna underbara bok. Hon är helt säkert min nya idol.....

Bara att säga till om ni vill låna boken :-)



Sommarlängtan

Sommar 2010!
Jag och Alva har suttit och tittat på bilder från i somras. Åååååå, vad vi längtar till sommaren nu....
Bara minus 2 grader idag. Tydligen räcker det för att jag ska börja längta och få vårkänslor :-)



   



   
 



äntligen!

Nu har dom kommit mina böcker! Det var visst sex stycken jag hade beställt, trodde det bara var fem... nu borde jag ju ha läsning så det räcker ett tag :-)






Nu när dom äntligen kommit så måste jag ändå vänta med dom. Har nämligen kommit in i boken som jag läser nu. Måste nog läsa ut den ändå. Riktigt kul bok faktiskt :-) Gillar sättet han skriver på. Liknar faktiskt mikkes sätt att skriva på, den tiden han hade en blogg... Han sa faktiskt det när han började läsa den. Att det känns som att det är nåt han skulle ha kunnat skriva :-)


"The Grej Of The Day"

Har ÄNTLIGEN städat ur skafferiet! Nåja... två av hyllorna i alla fall! Hittade potatismjöl och kom på att man kan göra en massa skoj med det. Googlade snabbt fram receptet på SLIME! Hur enkelt som helst:

3 msk potatismjöl vispas i 1 dl kallt vatten. Sen häller man på 2 dl kokat vatten blandat med karamellfärg! Klart!
Trodde ju att barnen skulle tycka det var kul, men ack vad jag bedrog mig. INGEN av dom vågade ens röra den slime-iga klumpen :-) Viggo började nästan gråta för att det såg så ÄCKLIGT ut....




Vilka veklingar...


Nattsömnad..??

En sak är då säker: Att läsa på sin jobbnatt nr två är bara att glömma! Helt hopplöst! Fast å andra sidan så går det inte så bra under första natten heller. Det är ju som att ta ett sömnpiller...

Nä, fick snabbt lägga bort boken och ta fram stora påsen med tyger. Tänkte vara duktig och sy kuddöverdrag till några soffkuddar. FÖR HAND! Hmmm... förstår inte riktigt hur jag tänkte där. Trodde jag verkligen att det skulle vara kul och rogivande att sitta med nål och tråd och sy miljoner stygn? Så naivt av mig. Har sytt ETT litet kuddöverdrag.. nästan färdigt. Skulle bara haft med mig en kudde så jag fick sy in den i överdraget. För ni ska ju inte tro att jag tänkt sy dit dragkedja och sånt tjafs! *suck*.. jag som tänkte komma hem med en massa kuddöverdrag.

Får väl sätta mig vid symaskinen hemma istället. NATURLIGTVIS! Tar ju bara några minuter att sy 4-5 stycken med symaskinen. Kaaanske jag anstränger mig lite extra och sätter dit nån dragkedja på nån och kanske knappar funkar på nån annan? Eller örngottsvarianten? Den är då lätt att sy i alla fall! Är ju onekligen bekvämt med avtagbara överdrag, särskillt när man har barn som ständigt somnar på soffkuddarna och lämnar inte så fina dregelmärken efter sig :-)

Just nu längtar jag hem nå vansinnigt! Är makalöst trött! Blev ingen mer sömn för mig igår, bara den korta förmiddagsluren. På tok för lite känner jag ju nu... Ska försöka sova med huset fullt av familj. Mikke ska ha barnen hemma idag för det var tydligen ingen "hit" med dagis för viggo igår. Han hade varit på dåligt humör HEEELA dagen på dagis. Stackarn kände sig kanske inte så frisk ändå... Han mår nog bättre av en extra hemmadag.

En timme kvar.... ZzZz ZzzzZz...


20e!

Boken verkar faktiskt helt okej! Har inte hunnit så långt men det lilla jag läst är faktiskt bra! Det kunde jag ju aldrig tro...

Fattar inte hur jag ska orka jobba en natt till med den lilla sömn jag fick idag. Sov mellan halv nio och halv tolv. Katastrof! Hoppas jag lyckas sova en stund ikväll också.

Ska iväg med Jocke på ett möte och sen blir det att handla (är ju den 20e idag = storhandling). Längtar efter ett shampo som inte gör håret spikrakt och flygigt. Den senaste veckan har jag fått använda de shampon jag har ståendes på hyllan som jag inte anser duger till mitt hår :-) Har några såna.... Tack gode gud för den 20e! Tror det blir pizza till middag också bara för att slösa lite extra :-)


zombie-sambo

Det blev dagis för barnen idag så jag fick lägga mig och sova :-) Tack och lov så har dom ätit idag och febern är ju borta också. Värre är det då för sambon som går omkring som en zombie. Lite typiskt manligt kan jag tänka mig (vid sjukdom ,alltså)? Axlarna uppdragna, lite framåtböjd gång, bekymmersrynka i pannan och en uppsyn som förmedlar "det är synd om mig"...

Nä, jag ska inte förringa hans sjukdom. Febern är verkligen hög, över 39 grader har han stackarn. Ligger i soffan och fryser hela tiden fast han är fullt påklädd och har en morgonrock över alla kläder, sen en huvtröja över morgonrocken också för säkerhets skull :-) Det är faktiskt riktigt synd om honom!!!

Jag verkar då ha klarat mig undan febern i alla fall. Känner mig fortfarande lite halv-yrslig och har fått högfärdshosta, men det kan man ju leva med. Inte så farligt. 

Har fullt upp i natt. Ska betala räkningar och läsa en bok. "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" . Såg att den ligger etta på försäljningslistan. Obegripligt, för den ser inget bra ut alls? Ska ge den en chans i alla fall för jag väntar ju fortfarande på böckerna jag beställt... NÅT måste man ju ha att läsa under tiden... Har ju två jobbnätter framför mig och jag måste ju ha nåt att göra samtidigt som jag proppar i mig popcorn och karameller.

sömnlös natt...

Blev inte mycket sömn för mig i natt. Båda barnen låg på min sida av sängen. Låg och trängdes en bra stund till Alva började sparkas och hålla på i sömnen. Då tog jag mitt pick osh pack och flyttade ut till soffan. Låg och läste en stund och precis när jag höll på att somna då kom hon...

Min lilla prinsessa som inte kunde sova så långt från sin älskade mor. Hon tränger sig in och tar all plats i soffan. Ligger länge och försöker somna, men inser att det inte kommer att funka. Bänglar mig upp ur soffan (jag ligger ju innerst) och lägger mig i soffa nr 2. Äntligen ska jag få sova! Somnar faktiskt, men efter bara 45 minuter så kommer hon än en gång! Suck! Bara att ge upp då!

Det riktigt värker i mina ögon av trötthet! Tur jag ska få sova under dagen eftersom jag ska jobba natten sen. Kanske...? Om nu mikke orkar ta hand om barnen så jag får sova en stund. Han är visst risig idag också...

Måste kanske sjukanmäla mig p g a sjuk sambo/barn, trots att det är natten jag jobbar? Hmmm... vet inte om barnen är så pass friska att jag kan lämna dom på dagis? Feberfria är dom ju, men dom måste ju också kunna/vilja äta... jobbigt för dom annars.

Inga kattbebisar i natt i alla fall. Men hon beter sig väldigt underligt så det är nog inte långt borta. Om hon nu inte bara är skengravid?


Nattvak i garderoben...

Vilken dag!

Ingen höjdardag precis... Alla är sjuka och orkeslösa. Mikke har redan gått och lagt sig med sina 39 graders feber. Barnen har varit trötta och griniga HELA dagen. Vill inte äta nåt. Men så är det ju tydligen när dom inte känner sig friska. Det första som försvinner är aptiten och det är också det sista som kommer tillbaka. Om man kunde få dom att förstå att det är därför dom är så griniga. Har försökt med allt... varit snäll och erbjudit dom allt dom vill ha.. varit arg och försökt tvinga i dom nåt. Men det är tvärstopp! Icket och aldrig att dom ska äta nån mat. Inte ens glass har jag kunnat locka i dom. Blir så less... Hoppas verkligen att det är bättre imorgon för en till sån här dag orkar jag inte med.

Klädde av barnen ikväll och sa att nu tar vi av dom sjuka kläderna, sätter på en ren pyjamas och imorgon så tar vi fram FRISKA kläder så ni kan leka och vara glada hela dagen imorgon :-) Avancerad psykologi och positivt tänkande. Hoppas det funkar :-)

Det värsta är att jag också börjar känna mig risig! Känner mig som yr...? Har fått lite hosta... hoppas verkligen jag inte drattar dit med feber! Gjorde en staaark tzatziki till köttfärsåsen i afton, i förebyggande medicinskt syfte. 

Måste dessutom hålla mig vaken en stund ikväll för jag tror att det kanske är förlossning på gång inatt. Inte barnbarnet dock (hoppas jag?) utan kattskrället! Min gammkatt Vilma verkar bygga bo och har strategiskt lagt sig i en låda inne i min walk in closet. Låter kanske lite hastigt tycker ni med tanke på trånande katt som jag skrev om för inte så många dagar sen... Men det här är den ANDRA katten! Hon som vi aldrig gett p-piller. Hon brukar inte bli "ongut". Hon har faktiskt fått 3 kullar för länge länge sen... Första kullen kom för tidigt och de nakna kattungarna dog förstås. Andra kullen fick hon 5 st och endast två överlevde. Sista gången födde hon EN enda unge. Hade inte en aning om att hon väntade ungar då. Plötsligt låg hon bara och slickade på en liten unge i min säng :-) Det var den sötaste unge jag sett. Den var alldeles beige  hade liksom för mycket hud i pannan, så det veckades sött när han tittade på en :-) Vi döpte honom till Ove för han påminde mig så mycket om en brukare jag jobbat med :-) Jocke saknar den katten än idag. Han har inte förlåtit mig för att vi gav bort söta lilla ove.. Nu får vi kanske en till..? Tror inte det är fler än en i hennes mage. Hoppas bara hon inte får för tidigt så den inte överlever...

Blir ju dock lite jobbigt när den andra katten också ska få ungar...? Troligtvis i alla fall! Och hon brukar få MÅNGA ungar. 5-6 stycken.

Oj oj oj... varför skapar man sig så mycket onödigt extrajobb?


Sjukdom och elände...

Det är bara jag som håller mig feberfri i detta hus! Nä, det var ju inte sant... Jocke har ju också klarat sig. Men annars så är dom sjuka allihopa! Alva håller väl på att bli frisk nu i alla fall, men hon har ingen större aptit! Och barn som inte äter... ni vet ju hur roliga dom blir efter en stund.

Viggo är febrig och sur och lättstött och Alva tål inte ens att man tittar på henne ibland. Mikke går omkring och ser stackars ut... hopkurad frusen gång med varm vetekudde runt nacken. Ja, det här blir nog en trevlig dag!

Tänkte att jag skulle fara iväg med barnen nånstans så sambon får ligga och vara sjuk ifred, men kom ju på att man inte kan fara till nån med halvsjuka barn... Glömde för en stund att dom var sjukliga! Såååå tråkigt! Fast i huset alltså!

Får väl ta med mig "nästan friska" Alva sen när jag ska till chefen och skriva på nåt papper för att jag var sjuk i december. Tydligen nåt nytt... nu måste man in till kontoret och skriva på en "planering" när man varit sjuk. Så onödigt att måsta åka in till stan för en sån sak. Tycker dom borde kunna skicka hem pappret för påskrift istället...

Nu sitter dom små och äter chokladbollar till frukost. Kanske aptiten kommit tillbaka? Man får ju hoppas. Om inte annat så lär dom då ha en massa energi om en liten stund när sockerruschen sätter igång...

450:e inlägget :-)

Oj, vad det skrivs i denna blogg. Undrar hur många inlägg jag hinner med innan den 5 mars då jag haft den i ett år?  Man tycker ju att ett om dagen borde räcka, men tydligen så har jag så mycket att säga vissa dagar att det blir fler...

Idag har det varit en riktigt seg dag. Har varit trött och på halvdåligt humör hela dagen. Kunde ju inte somna igår kväll. Naturligtvis, eftersom jag sov så länge på dagen! Jag låg och läste till halv tre. Då släckte jag lampan och tvingade mig själv att somna. Låg i alla fall och knäppte igen ögonen så gott jag kunde. Vet inte när jag till slut somnade ? Vaknade gjorde jag i alla fall kvart i sex. Onödigt tidigt kan man ju tycka, men vad ska man göra när man bara MÅSTE upp och kissa?

Gick och la mig en timme sen mellan nio och tio. Liiite bättre blev det väl efter det, men inte mycket. Som tur var så kom Åsa och lille söte Ragnar förbi och livade upp oss lite grann. Han är verkligen go och söt hennes lille Ragnar. 4 månader och sover redan hela natten lång.. Orättvist!

Från det ena till det andra.. Boken jag läste i natt var hur bra som helst! "Odjuret" av Roslund & Hellström. Kunde inte sluta läsa den... Har tidigare läst en bok av dom som också den var jättespännande. "Tre sekunder" heter den. Rekommenderar båda böckerna. Vet att det finns en tredje också, men inte vad den heter. Ska dock skynda mig att beställa hem den...

Lite trist att jag alltid ska läsa ut böckerna så fort. Skulle vilja njuta av dom lite längre. Nu har jag ju inget att läsa IGEN ju...


Inredningstips

Har surfat runt lite och hittat en sida där jag vill ha nästan ALLT! Mikke ärvde en fåtölj efter sin far som inte har det finaste tyget direkt... Skulle bli hur läckert som helst med nån av dessa tyger. Massor med Marimekko! Fina tyger, lampor, porslin, mattor och en massa andra grejer... Om ni bli nyfikna kolla in sidan HÄR.




                                                            


Massor med fina koppar och annat porslin..
  



Denna matta kosta bara 26 000 kr. Rena fyndet :-)
 

Ja, det finns en hel del dyrt, men även sånt man har råd med. Tygerna här ovanför kostar ca 350kr/metern och det är ju överkomligt när man ska klä om en fåtölj...

Supersnygga lampor har dom också. *Suck* VILL HAAAA!!!!




"Peta in en pinne i brasan..♪♫♪"

Lördag kväll...

Just ätit middag bestående av lax i ugnen med pressad potatis och bönor i dillpesto. Har två sjuka barn plaskandes i badkaret just nu. Igår hade Alva 39.5 graders feber och var jättedålig hela dagen. Idag är hon i det närmaste frisk, men då har Viggo fått hög feber istället. Tur det finns Alvedon, för nu är dom då pigga båda två!

Jag sov till 14.30 idag efter min jobbnatt. Inte klokt ju. Det är ju okej om jag skulle ha jobbat en natt till, men nu är det ju inte så. Undras när jag ska somna ikväll då? Får väl vända på dygnet som Jocke har gjort...

Minus 25 grader har vi ute! Vad är det som händer? Var kom denna kyla ifrån? Det var ju så skönt i flera dagar ju. Och imorgon så ska det vara -4 enligt prognosen... Står inte ut med denna jojo-temperatur! Det är ju knappt att bilarna startar trots timmar med motorvärmare...

Om.. OM vädret är som dom lovar imorgon så ska jag tvinga mig ut på en långpromenad. Det var ett tag sen nu som jag var duktig och gick. Och det känns verkligen. Tror det är därför jag börjat bli så trött och tappa orken. Behöver helt enkelt dessa promenader för att fungera.

Känner för lite soffmys ikväll, kanske en brasa i kaminen och en bra film. Tända rosa ljus och lite ostkrokar. Ja, det låter onekligen som en bra lördagkväll.

När mikke fyllde år förra helgen kom min kära mor och far insjungandes på låten "peta in en pinne i brasan, hämta ett par öl och revbensspjäll..." Dom hade köpt en säck med ved, en vodka, två öl och nygrillade revbensspjäll. Hur kul var inte det då? Det måste jag anamma när någon annan fyller jämnt :-)
Dom hade även författat en liten vers :

"När gästerna har gått och ljusen brunnit ut
Alla faten är tomma och maten är slut.
Tänd då en brasa av veden du fått
och kalasa på öl och revbensspjällen
De smakar säkert gott efter festen
och förrän ni ska lägga er under fällen...
plus ett bidrag till sommaren
- så att du kan resa till fjällen.." 

Ja, han fick också en slant till fjällsemestern till sommaren. Gud så gulliga dom är min kära mor och far :-)

Är så glad över veden han fick, så vi kan njuta av värmen från kaminen en kall kväll som denna.

Grekisk Pytt i panna

Lovade att dela med mig av detta recept till en jobbarkompis för ett tag sedan. Glömmer ju förstås alltid att ta med det till jobbet, så jag lägger upp det här istället :-)

Grekisk pytt i panna

8 personer
1- 1,5 kg fläskfile (oxfile funkar också. Har provat att ha hälften av varje)
ca 1,5-2 kg potatis skurna i klyftor
3 gula paprikor
2 röda paprikor
2 gröna paprikor
2 rödlökar
fetaost

Marinad till filén
3 pressade vitlöksklyftor
2,5 dl olja, inte olivolja
2 tsk sambal oelek
4 msk soya
1/2 msk riven ingefära(viktigast av allt)
salt och peppar

Tzatziki
En burk creme fraishe
2 tsk sambal oelek
3 vitlöksklyftor

Köttet ska marineras i minst 6 timmar. Gärna över natten. Filen ska vara skuren i strimlor vid marineringen.

Smörj en långpanna. Lägg i potatisklyftorna så det täcker botten. Plocka upp filén ur marinaden och strö över potatisen. Strimla paprikorna och skär rödlöken i klyftor. Lägg detta över filén och häll sedan resten av marinaden över hela rätten.

Gräddas i 220 grader i ca 40 minuter. Strö fetaost över hela rätten innan servering. 

Servera med supergod tzatziki, sallad och bröd.


Smaklig måltid!

Mera rosa :-)


Det är dom små sakerna som gör det!

Har fyllt tv-rummet med små rosa detaljer. Köpte små rosa ljuslyktor och det större ljuset som matchar så bra till allt rosa kommer från allbutiken. Det är ett doftljus som luktar jättegott. Halva priset förstås för jag är ju en riktig fyndare :-)

kolla in den extremt rosa fåtöljen i bakgrunden. Den fick jag av Jaana för flera år sen :-)




Orkidén fick mikke i present när han fyllde år... Preciiis i rätt färg :-)


Rosa rosa rosa + marimekko

Vilken härlig dag. Ledig och inga tider att passa...

Har varit ute med barnen på förmiddan och sen for vi en sväng till skelleftehamn och handlade. Gick in på Allbutiken för att se hur det blev i nya lokalerna. Hittade ett marimekkotyg som var alldeles förskräckligt osmakligt, men jag köpte det ändå :-)

Dom har 70% på alla marimekkotyger! Inte illa! Har köpt ett par knallrosa/cerisa gardiner till tv-rummet så jag behövde något som matchade dom...

Det jag köpte var "taveltyg", man köper en färdig bild på rulle. Det jag köpte var en rosa tiger.. haha, låter ju inte klokt ju! Men den var så ful så den nästan blev snygg. Använde dock inte hela bilden. Den var väldigt stor. 150 x 140. Tog bara en del av tigern...




Osmakligt... jag vet! Men ändå lite coolt. Är nog fortfarande inspirerad av 80-talet tror jag.



Väldigt rosa gardiner också, fast på bilden ser dom inte så rosa ut. Det är värre i verkligheten :-)

Undrar vad mikke kommer att säga när han kommer hem? Har då inte slösat mycket pengar i alla fall. Blev inte mer än 200 kr för både gardiner och marimekko-tavla! Skickligt gjort tycker jag!

Lite utebilder från förmiddagens utelek...



   

I väntan på att tiden ska gå....

"mamma... gör du brörostar?" Säger lillgossen när jag gör min lunch, bestående av te och rostade mackor. Han ville minsann också ha brörost.

De alldeles för korta gardinerna håller på att göra mig galen. Inbillar mig då och då att ingen skulle märka nåt om dom inte VISSTE att dom var för korta :-) Men inser ju att det inte är så. Måste fara iväg och kolla efter nya gardiner, för att fålla om dom gamla det ids jag minsann inte!

Sitter bara och väntar på att tiden ska gå just nu. Barnen ska lämnas på dagis klockan ett och det är 20 minuter kvar! Förundras över att tiden liksom bara kan stanna av så här?? Har ju varit 20 minuter kvar i en evighet. Gillar inte att sitta och vänta...

Beslutsångest

Har nu bytt gardiner i köket för tredje gången! När jag vaknade tänkte jag genast sätta igång med att skruva om gardinstången som fortfarande inte var flyttad. Började då fundera och grubbla på om jag VERKLIGEN ville ha kappor???? Letade upp ett par paneler som jag KANSKE kunde tänka mig att ha... Fick då flytta tillbaka de stänger jag redan skruvat om.. pust och stön. Strök och satte upp panelerna och..... nä, dom var jag inte alls sugen på att ha! Bort med dom och leta fram några andra. Strök och hängde upp! Fortfarande katastrof! Fina gardiner och jag var faktiskt sugen på grönt, men dom har blivit FÖR KORTA! Krympt i tvätten! Skiiiit också! Nu får det vara så, för jag orkar rent inte bry mig. Har värk i armarna efter allt sjåande. Får invänta högvatten i köket. Och vara glad att åtminstonde gardinerna slipper bli blöta när översvämmningen kommer :-)

Tänk att det alltid ska bli så krångligt när jag ska göra något.

Hade planerat ett gardinbyte i tv-rummet också, men som jag håller på är det nog bäst att låta bli! Ska ägna mig åt nåt som inte innefattar svåra beslut. Typ starta en tvättmaskin och tömma diskmaskinen.

Är så superless på min katt! Hela dagarna och nätterna skriker och jamar hon. Slänger ut henne till kattgubbarna ute på gården då och då, men vill inte att hon ska vara där ute nån längre stund. Tycker ju synd om henne... Nån som vet hur länge en katt håller på så här??? Tycker hon borde vara dräktig snart? Då måste väl jamandet ändå sluta??? Nu har hon suttit tyst i köksfönstret i säkert 30 minuter.. Hoppas, hoppas att det är över nu?

Tur man ska iväg och jobba snart så man slipper höra eländet...


Full rulle

Full rulle!

Har ÄNTLIGEN fått bort julen i köket. Inte för att det var så jättejuligt. Hade ju vita gardiner, men en och annan stjärna var det ju :-) Har lämnat ett av fönsterna till mikke för jag orkar helt enkelt inte skruva bort en till gardinstång. Om det då bara var att byta gardinerna... här måste gardinfästena flyttas varje gång jag byter mellan kappa och paneler. Fy så jobbigt!

Om en stund ska vi åka iväg till stan och äta lunch på Johanna i parken, med mikke och bästa föräldrarna. Hoppas att småingarna sköter sig när vi är på restaurang. Jobbigt om dom får upp ett tjuril och lägger sig under bordet och skriker. Det kan faktiskt hända! Rätt så ofta faktiskt. Har ju två som befinner sig i treårstrots. Det räcker att man råkar skära upp den enes mat FÖRE den andres för att utlösa ett utbrott. Suck... gruvar mig faktiskt lite för dom är inte bästa vänner idag.

Sen måste jag skynda mig tillbaka till Ursviken och lämna barnen på dagis för att sen fara och jobba. Ska förbi kontoret också och meddela att jag jobbade en timme extra igår. Blev inte avbytt förrän klockan sex, så det blev en LÅÅÅÅNG dag på jobbet igår.

Full rulle alltså. Nu måste jag gå och ta hand om två barn som är väldigt mycket ovänner...



God natt

Börjar kännas i kroppen att man var uppe till halv fyra i natt. Är helt knäckt! Tur det är några månader kvar tills nästa gång det ska firas :-)

Om jag då hade kunnat sova ut i morse, men det kunde jag ju förstås inte. Vaknade halv nio och kunde inte somna om. Troligtvis för att klockan var "så mycket"... Brukar ju aldrig ligga i sängen vid den tiden på morgonen. Ville inte stiga upp heller för jag visste att mitt nikotin var slut. Av någon anledning så finns det alltid väldigt många rökare på såna här tillställningar, men väldigt lite cigaretter. Och naturligtvis så slösade jag ju frikostigt på det som fanns... så dumt!

Kunde ju inte försmäkta utan tobak på den öde öhn, så jag och mikke tog oss en relativt tidig promenad till konsum. Det var rätt så jobbigt faktiskt :-) sällan man känner sig sugen på en morgonpromenad så där dagen efter... 

Sen vid tretiden åkte vi till Boliden och hämtade de saknade barnen. Det hade gått hur bra som helst för dom. Kul!

Nu är det dags för mig att krypa in under täcket. Om jag kan somna, för vi har en skrikande trånande katt här hemma. Vi slutade med p-piller åt henne för ett tag sen för vi är sugna på kattungar. Helt galen är hon. Dessutom så har vi tre stora hankatter som sitter på vår altan och väntar på att hon ska komma ut. Då och då så slåss dom med varandra här utanför. Ett jäkla liv med andra ord... hoppas det snart är över för vi står inte ut med jamandet längre.

40-årsfest!


Så var åttiotalet över för denna gången... Jättekul hade vi ända till klockan halv fyra! Helt galet :-)
Här kommer en bildbomb från kvällen...


Uppdukat i tv-rummet

   


The outfit!


Susanne Lanefeldt/Madonna :-)

  


Gamlingen i 80-tals-stuk :-)

   

 


Mr Gordon Gecco himself


Yeah! Grattis Mikke!

Superkul kväll.


snöoväder!

Har två små trötta barn som ligger och tittar på musse pigg och långben, i soffan. Hoppas att dom somnar snart! Känner mig rätt sliten efter två jobbnätter. Tröttsamt...

For iväg till coop och jysk i eftermiddag. Inge kul alls att köra bil i detta oväder! Man måste verkligen koncentrera sig för att hålla sig på vägen och för att överhuvudtaget SE nånting. Sitter ett par riktigt kassa vindrutetorkare på forden. Geggar ihop allt till en isig massa. Men jag har en smal smal remsa där torkaren tar... så jag ser riktigt bra om jag böjer ner huvudet riktigt mycket eftersom den där remsan sitter strax ovanför ratten :-) Fy, det var verkligen en pärs att fara och handla.

Ser fram emot morgondagen. Bara lite stökande kvar här hemma sen är det klart. Vi ska flytta in borden till tv-rummet och sitta där och äta. Blir för trångt, för att inte säga omöjligt att sitta i köket.

Nu ska vi se Let's dance!! 

Fredag

En dag kvar!

Börjar ha second thoughts gällande min outfit :-) Kommer att se ut som att det är JAG som fyller år och att jag är utklädd för 40-årsspektakel! Kommer ju inte att se klok ut i mina kläder. Hur tänkte jag riktigt med Susanne Lanefeldt/ Madonna??? Men, men.... blir nog bra.

Riktigt skitväder idag. Snöar som bara den nu när temperaturen äntligen blev mänsklig. Man får som aldrig vara nöjd med vädret denna vinter. Smällkallt eller blia+snöoväder. Vet inte vad som är värst?

I eftermiddag måste vi iväg och storhandla inför festen. Sitter och filar på en handlarlista, seg och trög efter jobbnatt. Började se en ny serie i natt. Faktiskt riktigt spännande. Bara 6 avsnitt också. "Apparitions" heter den och handlar om bl a exorcism.. Rekommenderas! Tror faktist den går på tv till och med.

Mycket att göra nu. Måste nog sätta igång med NÅT i alla fall....


God morgon/God natt

Torsdag... snart lördag! Då ska Alva och Viggo fara till Boliden och sova hos mormor och morfar. Blir första gången dom sover borta själva utan oss.

Kommer att kännas overkligt när man vaknar på söndagmorgon. Utan mina små älsklingar som väcker mig före tuppen på morgonen. Jag hoppas det ska gå bra i alla fall. Alva var lite tveksam till övernattningen. "jag vågar inte" sa hon. Vi får väl se... Alla barn brukar älska att vara hos mor och far. Där får dom göra så mycket. Mamma dukar fram vatten och grejer så dom får "laga mat" och stöka på. Hon sätter till och med på dom tofflor så dom inte ska blöta ner sockarna när dom spillt på golvet. Så gulligt hahaa...

Nu är det bara sängen som hägrar. Ska göra mig en till kopp kaffe så jag orkar hålla mig vaken när jag kör hem från jobbet om en timme.. sen är det "ZzZzZZ ZZzzZ" som gäller resten av dagen.

Jippiiiiii

Har hittat min outfit för lördagens fest! Det är inte bara en outfit ska ni veta det är THE OUTFIT! Osar 80-tal i varje fiber och liten detalj!!!! Såååå himla kul!

Hela stan vimlar av 80-talskläder... Blir ju lite sugen! Är helt taggad på 80-tals kläder nu så jag kommer säkert att köpa nåt av de förskräckliga kläderna som verkar vara årets mode. 

Har köpt ett par knallrosa leggings... och de rosa örringarna är införskaffade, liksom madonna-vantarna haha... Finns även lite gult och svart.... mer säger jag inte haha, men både Susanne Lanefeldt och Madonna skulle applådera!

Utsövd för en gångs skull!

Gick och la mig kvart i tio igår kväll. Somnade bums och har sovit hela natten :-) Känns jätteskönt! Utsövd och på bättre humör...

For en sväng till staden igår eftr middagen. Skulle bara sola, men kom på att jag måste fara på cubus och bik bok. Gick omkring där och vältrade mig i 80-talskläder! Varför fara på myrorna när 80-talet finns på dessa affärer??? Där finns tröjorna med axelvaddar, haremsbyxorna och skjortorna med bälte långt ner... Det fanns till och med ljusa jeans med lappar, som är avsmalnande nedtill och alldeles för korta. Precis som det var på 80-talet. O hemska tanke att det modet kommer tillbaka!!! Men det gör ju verkligen det.. Det finns över hela stan! Köpte inget trots att det fanns så mycket. Är nu ute efter ett neon-linne. Gult, rosa, lime eller cerise. Tänkte ha en oversized t-shirt över det hela. Sen så behöver jag ju förstås benvärmare (fanns också överallt) och kanske ett par madonna-nätvantar... Det fixar sig nog med looken till festen! Längtar faktiskt nu....


myrorna

Vad ska man göra när det känns som att man kommer att falla ihop av trötthet när som helst??? Har druckit kaffe så magen börjat protestera, två c-vitamin brus har jag hällt i mig också + en massa andra vitaminer. Inget hjälper då mot min trötthet. Körde in till A-torp nyss och gjorde ett jobbigt besök på myrorna. Knappt jag kunde hålla mig vaken i bilen!!!

Inne på myrorna blev det dock livat värre. Tydligen så var det ett jättebra "springa omkring på"-ställe. Och "putta varann in i klädställen"-leken tog då aldrig slut... Får fara dit nån dag UTAN småbarn! Hade tänkt fara in på Jacks också när jag ändå var där, men det var ju bara att glömma. Bara att skynda ut till bilen och spänna fast odågorna på varsitt säte..

Hittade faktiskt en del kläder där... men som sagt: 80-talet var ju verkligen brett. Vilken stil av 80-talet vill jag ha på mig???

Hittade en massa silkiga blusar, korta och med stora axelvaddar. Gärna med en liten brodyr, eller virkad krage :-) SÅÅÅ FULT! Minns dom med förskräckelse. Hittade också midjekorta kavajer med breda axlar och EN knapp. Sen såg jag de längre kavajerna... med avsmalnande ärmar som man vek upp längst ner och lite halverst pingvinärm, öppningen var stor och knapparna, högst tre stycken satt långt ner. Fodret i en annan färg :-) Åååå... varför valde vi 80-talet som tema? Kommer ju inte att vara snygg på festen! Kommer ni ihåg de ljusa eller stentvättade jeansen som var lite pösiga runt rumpan och drogs åt REJÄLT med ett bälte i midjan? Till det hade man en VID kort tröja.... med axelvaddar förstås!

Miami vice med uppkavlade ärmar på kostymen och de färgglada baddräkterna med djup ringning i ryggen som även funkade att använda under ett par korta jeans-shorts i äkta California-anda. Tightare linne än så får man ju leta efter :-)

Näää, vilket förskräckligt mode!

Träffade Sofia Lyxell inne på myrorna och hon hjälpte mig minnas. Efter en stund kom även Krille Lindberg dit och hjälpte mig med 80-talsminnen. Det verkar som att alla blir fulla i skratt när man tänker tillbaka på hur man såg ut... Glöm inte seglarskorna, påminde Krille. Nä, dom har väl ingen glömt???


Vintertröttsjukan har drabbat mig.

Känner att min ork ligger på Noll! Var sååå himla trött när jag var tvungen att stiga upp före tuppen. Är det inte konstigt att barnen vaknar halv sex när JAG är ledig???? När mikke har varit ledig med dom då har dom minsann sovit...

Måste ju lida av någon svår vintertröttsjuka! Känner ju att humöret inte är på topp heller. Men hur kan det vara det när man måste serva de små med än det ena än det andra hela tiden? Det ska målas med vattenfärger och sen ska det vara pennor och sen ska dom leka med degen och då är det bara att packa bort utspillt vatten och blöta papper och ta fram kavlar och bakformar och ..ojdå Alva har du kissat ner dig? Men vilken otur då. In i duschen med henne och under tiden så har Viggo lagt beslag på HENNES kavel...*suck*. Då måste han ju få en tjottablängare av lilla damen också är karusellen igång för tredje gången denna morgon. *DJUP suck*

Ska i alla fall försöka få mig iväg till myrorna och jaga 80-talsoutfit. Om jag får på barnen några kläder??? För tillfället är Viggo sur för att jag packat bort bakgrejerna p g a allt bråk. Han ska minsann inte ha några kläder! *ÄNNU DJUPARE suck*!

*Jätte jätte djup suck och Gäääääsp*

I övrigt så njuter jag ju förstås av min lediga dag....

80-tal

Lika trött som igår. Somnade en stund i soffan när jag kom hem från jobbet. Trots att barnen stojade och bråkade omkring mig!

Vi har i alla fall bestämt att det ska vara 80-tals tema på mikkes 40års fest! Bara att leta fram axelvaddar och stora plastörhängen, gärna i rosa eller lila... men vad hade man på benen då? Lappade jeans med vita tubsockor ovanpå... med fötterna instoppade i ett par pumps :-) Eller var det pants och storskjorta med ett bälte ovanpå??? Kommer inte riktigt ihåg? Fast 80-talet sträcker sig ju över en 10års period och rätt mycket hann ju hända. Har för mig att killarna hade väldigt mycket mönster på sina skjortor..? Eller var det 90-tal? Skinnvästen... när var den då? DET måste väl ha varit 90-talet ändå?

Kommer i alla fall ihåg att jag hade väldigt mycket neonrosa... både på naglar, tröjor och skor :-)

Kanske måste fara en sväng på myrorna och se om dom har nåt spännande... Det var ju madonna... små spetsvantar... och å andra sidan så var det främling, med Carola. Haha... Viss skillnad på deras klädsel! Kommer att bli svårt det här. Det enda jag vet med säkerhet är att det var MYCKET hårspray och volym i håret!


Det ena avlöser det andra....

Känner mig dödligt slut! Fattar inte varför jag är så himla trött? Har visserligen jobbat hela helgen men det borde ju hellre ha gjort mig pigg och utvilad... Har ju världens bästa jobb :-) Var såååå himla slut när jag kom hem från jobbet idag, ville bara gå och lägga mig. Kanske håller på att få ännu nån vinterbassilusk? Giv mig styrka! Orkar inte med nåt sånt nu!

Kanske all stress inför julen håller på att lägga sig nu lagom tills jag ska bygga upp nästa stressevent? Mikke fyller ju 40 år! FÅR MAN VERKLIGEN FYLLA JÄMNT SÅ NÄRA INPÅ JUL??????? SÅ FRÄCKT AV HONOM!

Bara att planera nästa party nu då. Något sent ute förstås... sista minuten-party :-) Vi har en vecka på oss att fixa och dona och planera.... kommer säkert att stressa ihjäl mig innan veckan är slut. Men kul ska det bli! SEN kan jag slappna av ett tag innan det är dags för nästa 40-årsfest! puh....

Jaja... nu blir det ett tidigt möte med kudden känner jag. Måste ju vara utvilad när jag ska på jobbet imorgon :-)

Hur svårt kan det va egentligen?????

Började min dag på jobbet med att ringa skebos akutjournummer. När jag parkerade bilen på jobbet och började skotta upptäckte jag en STOOOOR vattenpöl vid tomtgränsen. Funderade inte så mycket på det för jag vet ju att det är en brunn där på vägen. Översvämmning och stopp nånstans tänkte jag. Hörde med min kollega om hon sett att det är en massa vatten på gatan. Jodå, det var blött redan när hon gick på sitt pass klockan 22 kvällen innan.

Skickade iväg henne och drack mitt kaffe i godan ro. Gick sen ut och rökte. Hörde ett förfärligt spolande och porlande.. ljudet kom från huset snett ovanför. Var tvungen att byta skor och gå iväg och undersöka saken. Jodå... Det fullkomligt sprutade vatten ur deras garage. Ringde på dörren, men naturligtvis så var ju ingen hemma. Hörde hur det forsade inne i garaget och det bara vällde ut! Skyndade mig in och ringde akutjouren. Snabbt var dom på plats och vaktmästaren fick stopp på vattnet. Efter en stund kom en stor ...slamsugare..? kanske det heter? Värsta dramatiken! Stackars dom som bor där. Trist att komma hem och upptäcka ett vattenskadat hus! Det måste ju ha sprutat i minst 12 timmar också... Ve och fasa!

Hoppas det inte är alltför mycket förstört hos dom.

Ikväll har jag ägnat mig åt mitt hår! Japp! Såg ett kul program på ettan idag när jag var på jobbet. Minuten hette det och Peter Settman är programledare. Nån som sett det? I alla fall så var det med en kvinna där med jättecoolt hår. Vitt och krulligt och stort :-) Så vill jag ha det också! Hade det så en gång och nu är det dags igen. Blev jätteinspirerad! 

Tyvärr så går det inte så bra... Klippte mig så håret blev toklockigt och stort :-) Köpte blekning för nu vill jag ha det VITT! Men tydligen så går det inte att bleka mitt hår. Köpte ljusblond. Kritvitt var det på asken. Syns INGENTING när jag gjort en provslinga. Nämnas ska ju också att jag färgade håret dagen innan jag for på källan. Två veckor sen alltså. Pärlblond hette den färgen. Efter full tid såg vi ingen skillnad jag och mikke. Och ingen annan heller kan jag då garantera! Nu for mikke och köpte den starkaste slingblonderingen som är för MÖRKT hår. "Får ej användas på blont hår" står det. Bullshit!!! Har gjort en provslinga även av den och resultatet är NADA! Syns ingenting!!!  Hur ska man då bära sig åt??? Börjar bli förbannad känner jag!

Grrrrr!

RSS 2.0