Min kloka far

Så var denna dag äntligen slut! Är verkligen helt slut. ska bli så skönt att lägga sig..
När jag for på jobbet i morse så blev jag lite (några minuter, o hemska saker..) försenad p g a en olycka på vägen. Brandbil, två ambulanser och en MASSA poliser. Omdirigeringar och folk överallt. Det är så hemskt!! Var orolig en bra stund idag på grund av det. Tänk om det är någon jag känner? Visade sig vara en mc och en cykel som krockat.. Tycker inte om att komma till en plats där det just hänt en olycka. Vill inte veta att sånt händer. Tycker det är nog otäckt att se lite glassplitter på vägen, för där har det ju KANSKE hänt nåt hemskt. Huh..

Ikväll har jag målat, förhoppningsvis, sista varvet på köksluckorna. Ska bli skönt att få dom på plats igen. Inte så kul med öppet skafferi. Det förstör liksom ordningen i köket.. Sen så är jag jättestörd över att luckorna ovanför kylen är borta också. Varje gång jag går förbi dom så duckar (?) jag. "Känner" ju att dörren är öppen och vill ju inte slå skallen i den.. haha.. helt sjukt! Händer varje gång jag går förbi. Börjar bli pinsamt att ducka för en lucka som inte finns. Förhoppningsvis så hänger dom på sin plats imorgon kväll.

Pratade med min kära far om kittning och ommålning av fönster. Frågade om man verkligen MÅSTE ta bort allt kitt, och hur??? Men "Nää, int behöv man hä..  Hä räck ju å ta bort he som sitt löst. He som sitt, he sitt ju!" Vilken klok far jag har :-) Tänker nog lyssna på hans visa ord och göra det lätt för mig. Tar bort det jag kan, kittar där det behövs och sen målar jag. Enkelt! Annars blir det nog inte målat i sommar, för jag har då redan gett upp om att få bort kittet..

Ledig imorgon = Full sjå med barnen. Blir slut bara jag tänker på det...


Mors Dag

Idag har vi varit och firat min kära mor. Hon bjöd på god mat och tårta. Tack kära mor. Har haft en trevlig dag och barnen tycker verkligen om att vara hos mormor och morfar. Viggo blev dock en erfarenhet rikare.. Han har nu lärt sig att man inte kan kasta en fotboll på en fönsterruta! Tyvärr så gick det sönder en ruta på lekstugan! Vet inte vilken gång i ordningen, men jag tror att nästan alla barnbarn har lyckats med den bedriften. Viggo blev mycket förskräckt och ledsen. Gick och satte sig under en stor björk i skogen. Stackars kille! När jag gick och hämtade honom gjorde jag en stor upptäckt. BLADLÖSSEN HAR KOMMIT TILL BOLIDEN OCKSÅ! Är alltså inte bara mitt hus som är drabbat. Björkarna är alldeles överfulla med bladlöss. Likaså började altanräcken och lekstuga att invaderas. Usch och fy, säger jag bara... så äckligt! Hoppas dom får en ond bråd död inom en snar framtid. Tänk om dom stannar hela sommaren? Hemska tanke...

Vi kom inte hem från Boliden förrän efter sju. Men jag hann med en hel del här hemma ändå. Hängt två maskiner med tvätt, planterat alla blommor ute på gården. (Trotsar rekommendationerna om att inte plantera förrän risken för frost är över). Har målat andra varvet på köksluckorna, och insidan på ytterdörren! Duktig va? Mikke han har grundmålat lite virke inför altantak-bygget. Börjar hända saker här. Snart är i alla fall några saker FÄRDIGA! Nu väntar bara sängen.. och ett halvfärdigt sudoku. Ska bli najs. Det värsta är bara att jag inte är speciellt trött... Men det brukar lösa sig när jag lyfter pennan och tittar på mitt supertåkiga sudoku..

God Natt                 

Alhems lekpark

Efter middagen for vi iväg till lekparken på Alhem. Absolut den bästa i stan. Där finns allt och ungarna har hur kul som helst. Springer mellan alla grejer och vill prova allt och klättra och gunga och rutcha.. SÅÅ himla kul! Visserligen så ville inte Viggo göra annat än att köra tåget. Tog säkert 30 minuter innan han klev ur och provade nåt annat. Hans dröm är ju att bli tågförare.. Han var överlycklig!


   
 
Tuuut! Tuuut!


   
Tittut!



"Ett tips till alla med tröga magar: Smäll i er ca 3-4 hekto lakritsbåtar en natt i veckan! Rekommenderas dock inte om man ska jobba dagen efter :-)
Blir lite jobbigt då..."


Helg

Klockan är kvart över åtta och det är bara jag och Alva som är uppstigna. Fattar ingenting! När jag kom hem från jobbet igår var det tyst och öde i huset. Ja, nästan i alla fall. Joakim satt ju uppe förstås.. Men mikke låg nedbäddad som en liten bebis.. och han sover än! Vad händer? Och hur har han fått Viggo att sova så här länge?

Jag och Alva sitter och äter smörkex. Det vill säga digestivekex med smör på. Såå gott. Blir säkert jättefet av detta frosseri, men det går inte att sluta äta dom. Bara en till... det gäller ju att äta upp sig inför bikinisäsongen :-)

Imorgon är det morsdag och då blir det att åka till Boliden och fira min kära mor. Blir nog att köpa en blomma till min stackars far också som kom hem från operation i Umeå igår. Han mår dock alldeles utmärkt och har aldrig varit så frisk någon gång säger han. Lyckad operation med andra ord!

Idag ska jag till färgaffären och köpa färg till luckorna. Hann inte det i onsdags innan jobbet. Hoppas verkligen att det inte är någon helgdag idag??? Eller? Är det kanske det? Skulle ju inte förvåna mig för jag har ju prickat in alla helgdagar hittils. Har ju varit stängt på färgaffären 80 procent av gångerna som jag kört dit...

Nu BEHÖVER Alva ett till smörkex. Bäst jag skyndar mig att smöra innan hon magrar bort, den lilla rultan.



Invasion av bladlöss

Fotfil. - check
Nagellack. - check
Lakritsbåtar - check
Filmer - check
popcorn - check

Allt klart för en natts hårt arbete..



Vad är det med bladlössen i år? Har miljoner och åter miljoner i min trädgård. Massinvasion! Har aldrig varit med om något liknande.. Usch! Går ju knappt att vara ute. Ställer ner kaffekoppen en minut och sen är kaffet förstört! Nån annan som har problem? Hörde ju på nyheterna att det var något rekordår. Tydligen blåser dom hit från ryssland..? VIDRIGT!

Alva som är så rädd för alla småkryp har det riktigt jobbigt. Idag fick jag stå och sopa av rutchkanan innan hon skulle åka. Hann ju komma dit fler hela tiden innan hon fick sig iväg :-) Där fick jag stå som en slav och sopa rent framför flickan medan hon bara satt och domderade.. där...där...en till där... Undrar vem det är som bestämmer i vårt hus? Fick stå där i en evighet och sopa.. Rutchandet fick ett slut i alla fall efter att ett stort otäckt flygfä landade strax bredvid Alva. Hon skrek som en stucken gris i säkert 15 minuter. Skakade av skräck och var alldeles i chock. Kommer att bli en jobbig sommar för henne. (jag skrattade dock gott, skadeglad efter allt slavarbete med sopande av de små, knappt synliga bladlössen) Tycker fortfarande att det var riktigt kul faktiskt hihi...

Sitter på jobbet nu och här ute finns minsann inga bladlöss.. Är det bara vi som bor vid havet som har problem? Eller är det bara mitt hus som är invaderat?

Upptäckte till min föskräckelse att det är min jobbfredag imorgon. REDAN??? Har det verkligen gått 6 veckor sen sist? Fattar inte hur det är möjligt.. Otroligt jobbigt att masa sig iväg till jobbet igen efter en vaknatt. Slutar ju åtta imorgon bitti och börjar alltså om igen kl 14. Inte kul!

Nu ska jag kolla igenom tv-tablån, kanske sätta in en film i dvdn och plocka fram fotfil och sätta igång och jobba.. Ska även måla naglarna om jag ids. Full rulle hela natten med andra ord :-)



nytt


Köpte ett väggord igår :-)





Passade perfekt i hallen, men skulle också passa ovanför badkaret inne i toan. Svårt beslut men det blev hallen i slutändan.

Sydde även nya gardiner till köket

 

Ska se om jag hinner förbi färgaffären innan jobbet. Ska köpa färg till luckorna i köket så jag äntligen för göra KLART! Har bestämt mig för att inte börja med väggarna i köket innan alla luckor är klara. Så nu är det bråttom, för jag vill verkligen måla om eller tapetsera i köket nu..




Nytt och fräscht :-)

Lite positivare nu faktiskt :-)

Viggo slutade spy, åt en massa Ahlgrens bilar drack dricka och mådde prima. Då åkte vi iväg en snabbis på Jysk och jag fyndade två badrumsmattor och nya handdukar :-)

Köpte även ett tyg som jag tänkte jag skulle sätta mig och sy gardiner av sen. Båda barnen somnade på väg hem från Jysk, så jag har hunnit med både att skura upp toan och lägga ut de nya snygga mattorna, tvättat handdukarna OCH målat ett varv på ytterdörren. Känner mig riktigt duktig ju!!! Ska nu bara trycka i mig en macka eller två innan jag svimmar av näringsbrist, och sen väcka upp de små bråkmakarna :-)

*suck*

Inte för att jag vill verka bitter eller missnöjd på något sätt, men nu har Viggo spytt 3 gånger i soffan denna morgon...

Hur många magsjukor kan man ha egentligen? Tycker det har varit VÄLDIGT MÅNGA på sista tiden. Nej då.. inte alls bitter...

Suck, jag som hade tänkt göra så mycket idag. Fara runt och flänga och handla upp min lön som jag fått idag. Men nu blir dert inget flängande. Hade även funderingar på att fara till Boliden och hälsa på min kära mor. Pappa åker in till Umeå idag för operation. Tror det är idag i alla fall... Men jag kan ju inte fara och smitta ner gammfolket med ännu en magsjuka. Hon har redan fått sin beskärda del av magsjukor det här året..

Blir att sitta här hemma, och hålla sig inomhus. Fy, så tråkigt och jobbigt! Regnigt och grått ute dessutom. Fy fy fy! Kanske smiter iväg till Jysk eller nåt om Viggo blir bättre. Är lite städsugen och skulle vilja ha nya gardiner till köket.

Vi får väl se hur det blir med den saken. Han verkar må lite bättre nu i alla fall. Frågar efter bilgodis och tycker vi ska fara och handla "några goda drickor". Tyder ju på att han i alla fall är sugen på något..

Vadå bitter...?

Är det inte typiskt att det ska spöregna ute när jag äntligen kommit igång med lite utomhusmåleri? Nu måste jag ju vänta med det också... Inte så snyggt med en grundmålad dörr, men vad göra? Får väl leva med det tills vädret blir torrare och varmare.

Just nu är mina tankar hos en väninna och hennes son. Han var med om en bilolycka för några dagar sedan och bilen är bara mos. Såå hemskt! Kan inte sluta tänka på det. Har kört förbi bilen ett antal gånger nu eftersom den ligger efter vägen till jobbet. Ser så hemskt ut! Tänk så fort livet kan förändras... Han hade dock tur och änglavakt enligt min väninna. Hoppas verkligen att allt är okej med honom och att han klarade sig utan framtida men. Han har ju hela livet framför sig! Tänker på dig Alle. *kram*

Mikke gick just förbi och tvärgluttade på min första mening i detta inlägg. "Är du medveten om att dina inlägg bara blir bittrare och bittrare" sa han.

Är det så? Ja det är nog det om jag tänker efter... Varför har det blivit så? Nån gång måste jag väl ändå ha något positivt att dela med mig av??? Hmmm.. kanske inte en regnig grå kall dag som denna.

Men jag lovar att jubla och skratta och vara den mest positiva människan på jorden när allt måleri är klart. Känns rätt så tungt nu när allting bara jäklas.. är det inte problem med material och okunskap så ställer gärna vädret till det för mig.


Full rulle hela dagen

Idag har vi inte suttit många minuter. Har hållit igång hela dagen! Rensat ogräs, slipat upp ytterdörren och sen målartvättat den. Slipa den var inte roligt! Gammal torr och sprucken dörr.. inte lätt att få den slät. Har även hunnit med att grundmåla den ett varv. Nu ska även den bli vit! Får väl se hur det går med den saken.. vet inte om det blir bra. I värsta fall så måste vi väl köpa en ny dörr. Känns dock inte som att jag vill lägga ut flera tusen på det också just nu. Hur det än blir så får det duga för tillfället :-)

Har kört fast när det gäller fönstermålningen. Hur får man bort det gamla fönsterkittet? Helt omöjligt ju!!! Och måste man bort med det då om det sitter? Är det inte bara sprucket och sprött kitt som ska bort?? Blir tokig när jag inte kan och vet sånt.. Och min kära far som kan sånt har ju varit nere i Malmö hos min kära syster, så honom har jag inte kunnat fråga. (klart jag har kunnat, men man vill ju inte ringa och störa när systeryster äntligen får ha våra föräldrar alldeles för sig själv). Får väl höra vad han har att säga om saken imorgon.

Mikke han är ute och gräver ner plintar och grejar på med underarbetet till altantaket. Han har sjåat med det hela dagen han. Är inte avundsjuk alls på hans arbetsuppgift. Så nöjd med att slipa och måla. Nog jobbigt det måste jag ju säga. Är faktiskt lite bekymrad över temperaturen utomhus nu. 12 grader har vi och det får helst inte bli kallare med tanke på färgen jag just målat på dörren. Dessutom så måste vi ju ha dörren öppen i natt eftersom jag inte kunde låta bli att måla karmarna. Hur smart var det då???

Nu ska jag gå och lägga mig i ett varmt bad. Är helt mör i hela kroppen efter allt slipande och plockande av ogräs.  Jobb imorgon!


Grrr.. så irriterande!

Såå frustrerande när man inte kan sätta igång med något arbete när man har två små som bestämmer här hemma! Och när saker inte fungerar eller är på rätt plats så man hittar det man behöver!!!

Hittade värsta myrboet i och under en kruka jag har ute på gården. Tänkte då att jag spolar krukan full med vatten och spolar sen gården ren.. men nej då! Sprutmunstycket..som jag för övrigt fick leta efter i en kvart.. (låg i Alvas rum).. läckte som ett såll! Försökte ändå spola så gott jag kunde men då skulle ju förstås Alva och Viggo ha slangen. Blev ju direkt ett slagsmål. Allt spolande resulterade ju också i en masa vattenpölar, så nu är deras nya fina gympaskor inte så fina längre, eftersom dom måste plaska i en pöl så fort dom får syn på en! Jamen jag sopar väl bort vattnet då, tänkte jag.. men Nej! Sopen är spårlöst borta! Blir så vansinnigt irriterad!!!

Barnen vill absolut vara ute hela tiden. Man kan ju tycka att jag borde hinna med en massa ute på gården, men jag får inte göra nåt alls! Direkt jag tar tag i en spade eller sätter på mig arbetshandskar så börjar dom att skrika, slåss eller behöver hjälp med att kliva upp/ner från studsmattan. Jag ska tydligen bara stå och titta på dom när dom leker/hoppar/gräver..  Grrrr..vill ju göra en massa ju!

Började lite smått med ett fönster igår. Tvättade med fasadtvätt. Wow.. vilket effektivt medel! kollade in de andra köksfönstren också, för jag tänkte tvätta dom också.. men där behöver vi byta ut några brädor. ALLTID är det nåt som bromsar upp mina projekt! Tror jag ska skita i allt för det finns som ingen mening med att samla kraft och sätta igång.. får ju ändå aldrig göra klart. Bläää..vilka klagosånger, men jag är verkligen less på att det aldrig går som jag vill!

Min granne som är ute och rensar ogräs i sin rabatt och bevittnar spektaklet på vär gård dagligen ropade över gatan att hon är glad att hon är pensionär.. och inte har några bråkande barn som bara stör hela tiden. JAG ÄR VERKLIGEN AVUNDSJUK PÅ HENNE JUST NU!

Efterlängtad grävmaskin???

Viggo har önskat sig en grävmaskin att ha i sandlådan ett bra tag nu. En sån som man sitter i med spakar och skopa. Han hade sett ut en speciell gul med hjul i en leksakskatalog. Den dyraste förstås! Vi har lovat att han skulle få en när vi har "jobbat och tjänat pengar". Idag for vi iväg på barnens hus och köpte den, byggde ihop den och förväntade oss en överlycklig kille..

Kan ju säga att olyckligare kille har nog ingen sett.. Han försökte förtvivlat "köra" med den. Han var så arg för att den inte gick att starta! Drog den fram och tillbaka på gården, hittade en liten lutning så han kunde rulla iväg nån meter och samtidigt dra i spakarna :-) Jättearg var han på sin nya leksak! "Jag vill ha dörrar och knappar att trycka på så den startar" tjatade han om. Stackars pojke. Ville absolut inte ha den i sandlådan. Skulle absolut köra med den på vägen. Hittade till slut ett användningsområde för skopan. Vi körde tramptraktorn med släp till sandlådan och bar dit grävskopan. Han fyllde glatt släpen med sand och lekte med det en bra stund, lasta på och köra iväg och tömma... puh. Vilken tur! Är det inte ett typiskt beteende då? När barnen äntligen får sin efterlängtade leksak så blir den alltid en besvikelse.. Kommer ihåg att det var så också när Jamal var liten. Han hade alltid något han desperat önskade och längtade efter. Duktig på att tjata var han också så han fick alltid det han ville till slut. Man tyckte att man varit snäll och förväntade sig ett tacksamt barn, men så blev det ALDRIG! Alltid nåt fel och troligtvis så är det ju mammas fel. Hon är dum för att hon köpte den värdelösa leksaken...

Jo, så var det faktiskt. Alltid när man inhandlat något nytt och dyrbart så var barnen arga och ledsna. Konstigt det där..

Lite bilder från gårdagen när barnen badade i poolen. Observera den LILLA LILLA pumpen som ligger bredvid den enorma poolen. Ni kan kanske förstå varför jag blåste upp den själv, utan pump :-)



   





sömngångare och nattpratare

Fick ett sms inatt när jag jobbade. Min sambo berättade hur Alva satte sig upp mitt i natten och skrek "Nej, ta inte mina chips" Hon tittar upp på mikke och säger med gråten i rösten "Låt inte mamma ta mina chips" Hon somnar inte om igen förrän mikke lovar att mamma inte ska ta chipsen. Vad betyder det? Att min lilla dotter har mardrömmar om sin tjuvaktiga mamma? Haha.. måste nog fara och köpa chips till min lilla docka idag..

Skämt åsido. Barn som pratar i sömnen kan faktiskt vara ganska skojigt! Man kan få höra både det ena och det tredje.. Skönt när dom pratar i alla fall. Viggo hade en period av "nattskräck" då han vaknade varje natt och bara skrek. Gick inte att väcka och inte att trösta.. han ville bara fly eller nåt. Man såg riktigt skräcken i hans ögon. Undras vad han drömde då? Hoppas det inte var om mig bara? Fast han var ju bara runt 1.5 år, så vem/vad skulle han annars drömma om? Jättejobbigt var det, tur att det är över!

Joakim var också ganska lustig om nätterna. Han pratade inte så mycket, men det hände det också. Men han GICK i sömnen. Kan vara därför jag sover så himla lätt om nätterna. Vaknar ju av minsta ljud. Hör nog ihop med att jag under flera års tid fick rusa upp mitt i natten och styra gossen dit han skulle. Målet var i stort sett alltid toaletten, men konstigt nog så hittade han nästan aldrig dit..

Det hände till och med att han kom ner från övervåningen och försökte tränga sig in i skafferiet på nedervåningen för att kissa :-) Tur att jag fortfarande satt uppe då så jag märkte vad som höll på att hända..

En annan gång vaknade jag av att jag hörde nåt oljud i badkaret på övervåningen, där vi hade våra sovrum alla tre. Går in på toan och där sitter Joakim i ett tomt badkar.. Har till och med tagit av sig kläderna? Vad? Frågar om han är kissnödig? Jo! Lyfter honom till toan och han kissar och somnar sedan om. Haha.. säga vad man vill, men det är ganska humor med nattvandrare också.

En annan gång när han var runt 5-6 år hade han råkat kissa i sin säng. Tvättade upp madrassen och sen fick han sova i min säng ett par nätter. Hade lagt madrassen i hans säng där den skulle få torka riktigt ordentligt. Vaknar så om natten och J som ligger bredvid mig kliver upp. Hör hur han går till toan som ligger mitt emot min sovrumsdörr.. väntar.. kliver upp för att kolla helt säkert.. NÄÄÄÄ! Han gick inte alls till toan. Tog fel dörr och gick in i sitt eget rum. Står bredvid sin säng och har alldeles nyss kissat på den nyss rengjorda madrassen!!! Så fast han inte sov i sängen så kissade han i den :-) Fattar inte att man kan sova så hårt att man inte ens vaknar när man vandrar omkring. Helt obegripligt! Men rätt så kul för den som får uppleva dessa företeelser..

Ska bli spännande att höra vad Alva har att säga om nätterna i framtiden. Händer då och då faktiskt att hon kläcker ur sig nån mening "nej, det är min!" eller Ta inte min glass viggo".

Nu ska jag sluta skvallra om mina barns pinsamheter och gå och lägga mig ute i solen en stund innan det är dags att hämta mina små muntergökar från dagis. Ska nog fara och köpa lite färg i eftermiddag och påbörja/fortsätta med mina aldrig sinande projekt.

Njuter :-)

Njuter för fulla muggar av strålande solsken och sovande barn :-)

Fattar inte varför men nu är Alva och Viggo i en period då dom verkligen inte kan hålla sams. Blir galen på detta bråkande! Båda barnen har omplåstrade knän för att dom båda slåss och puttas hela tiden. Två tjurskallar som båda måste utkräva hämnd på den andre när den ena fått in en smäll på den andra... Såå jobbigt!

"Jag är arg på dig Iggo.. NÅNSIN!" så låter det mest hela dagarna. Gillar att hon lägger till ordet NÅNSIN med sin bestämdaste röst. Men det är bara när hon är riktigt riktigt arg, och då brukar hon även lägga till "..gosse!".

Viggo kör mera med något supervrål och en tjottablängare! Pang på, när han blir arg.. vilket då resulterar i hämndaktioner från Alva, som i sin tur resulterar i hämndaktioner från Viggo... Det tar aldrig slut! Måste alltid gå emellan med en glass eller något annat supergott för att få dom att bryta. Undrar om dom räknat ut att det är så det ligger till.. att dom alltid får något gott när dom bråkar som mest? Hmm.. måste tänka igenom mitt handlande märker jag. Barn är ju smarta och lär sig fort. KAN ju vara därför dom bråkar extra mycket nu?

Har blåst upp vår jättestora barnpool med rutchkana och allt. UTAN PUMP! Tur jag har stora och bra rökarlungor! Tog mig bara en timme eller nåt.. Barnen badade i ca tio minuter, sen var dom så ovänner att dom nästan slog ihjäl varandra. *suck* Spelar ingen roll vad man gör, det slutar ändå alltid på samma sätt. Trodde ju att dom skulle bada och plaska och skratta och ha helt vansinnigt roligt med varandra hela förmiddagen, så jag skulle få sitta och sola och dricka kaffe.. Man ska aldrig tro nåt sånt! Spelar ingen roll att jag suttit och blåst sönder lungorna för deras skull.. inte ska ni tro dom visar någon tacksamhet för sånt inte..

Hoppas att dom är på bättre humör när dom vaknar. Måste nog gå iväg på en promenad/cykeltur med dom. Då slåss dom i alla fall inte. Mina otacksamma små bortskämda barn som jag trots allt avgudar mer än livet självt.


Sol och blå himmel..

Gräsmattan är grön och det blommar friskt i blombänken jag "tömde" förra året. Vilket sommarväder det var igår. Helt underbart! Vi var ute absolut hela dagen igår. Först med barnen fram till jag skulle fara och jobba, och sen när jag kom till jobbet satt vi ute mest hela tiden.. SÅ SKÖNT MED SOMMAR :-)

Har förberett mig för en till utedag. Viggo vill inte göra annat än cykla nu när han lärt sig det. Blir att fara några varv runt gatorna här.. Visserligen så har dom ju lovat stora mörka moln och åska idag, men här skiner då solen på en blå himmel. Hoppas det håller i sig.


Blir även att fara och handla idag. Det är ju den 20:e idag... trallalllallaaaa... Dagen då man äntligen får fylla kyl och frys med onyttigheter efter flera dagars återhållsamhet p g a att allt "gott" varit slut! Joakim kommer nog också lysa upp som en sol när han får sitt efterlängtade barnbidrag :-)


Nu vill tydligen Viggo att jag kommer GENAST och bygger ihop hans tågbana. Får väl göra det då, som den goda mor jag är...


Värdelös sjukvård

Såå himla härligt väder det varit idag! Barnen har tagit sitt första utedopp i sin lilla pool. Jätteskoj! Kunde ha varit världens bästa dag om det inte var så att jag satt fast med en telefon hela dagen :-(

Har suttit i telefonköer och fått tider när jag skulle bli uppringd. Blivit hänvisad vidare till något nytt nummer.. HÖLL PÅ ATT BLI GALEN! Satt upptagen med det mellan 9.30-17.30. Hur kul är det då? Kom jag någon vart då? Nej!!! Ska bli uppringd imorgon. Blir så Dj...a förbannad! Det jobbiga är att det handlade om en närståendes hälsa, och jag kände verkligen att jag genast ville ha hjälp! Fort! Genast! Det visade sig att den avdelning jag ringde till hade stängt idag p g a utbildning??? Hur kan en avdelning bara stänga för dagen? Som att stänga akuten ungefär. "nej, tyvärr.. kom tillbaka imorgon om du fortfarande lever. Vi är lediga idag". Blev till slut hänvisad till att ringa till umeå. Sagt och gjort! Ringde dit och efter att jag fått 2-3 nya hänvisningar inom umeå lasarett så fick jag till slut tag på en människa inom rätt område. Blev då lovad att dom skulle fixa att någon skulle ringa imorgon.. IMORGON??? Varför har jag då suttit hela dagen idag??? Måste nu sitta och vänta även imorgon :-(

Bryter ihop! Inte ska man då vara sjuk när man söker hjälp från sjukvården. Hade det gällt mig själv så hade jag gett upp för länge sen..

Dessutom så var jag ju tvungen att se till att småbarnen höll sig någorlunda tysta under alla samtal. Inte lätt, då denna dag varit rekordbråkig. Dom har slagits och puttats och kastat saker på varandra hela dagen. *Pust och stön*. Dom har väl känt av min stress och irritation över den obefintliga svenska sjukvården.

Ska gå och lägga mig nu för jag är helt psykiskt utmattad av all telefonirritation. Finns inget värre. HATAR telefoner/telefonköer/hänvisningar/"vi ringer upp..bla bla.." =LANDSTINGET!!!

Sitter bara uppe och väntar på att mikke och Jocke ska komma hem. Dom är ute och övningskör för första gången. Spännande värre..

Bomblarm

Fick höra vid lunchtid igår när jag satt på jobbet att arbetsförmedlingen var bombhotad. VA? Här i skellefteå??? Spännande värre tyckte jag.. Tydligen hade någon lämnat en väska inne på af och sedan gått därifrån. Kom ju efter en stund på att äldsta sonen jobbar i huset bredvid. Skyndade mig att höra med honom hur saker låg till. Jodå, han och ca 600 personer till var evakuerade och stod ute på parkeringen. Ett 50-tal poliser stod borta vid Ainas Café och ytterligare patrullerande poliser vandrade förbi var 5e minut. Ambulanser och brandbilar stod beredda. Poliser jobbade febrilt med att sätta upp avspärrningstejp runt hela området. Precis när de var klara och stoppat undan tejprullen, började dom riva ner allt igen... för då kom killen som lämnat väskan tillbaka. Han hade gått på lunch och orkade inte släpa med sig sin tunga väska...

VA? Herregud alltså! Inga bombhot eller annat som tydde på att något skulle vara farligt med väskan. Varför i hela friden drar dom igång en sådan karusell? Undrar vad hela kalaset kostade? 600 personer som inte kunde arbeta blir ju i alla fall 600 arbetstimmar. Plus att alla säker skulle prata om händelsen i en timme efteråt, så där försvann ju 600 timmar till.. Alla poliser, ambulanser och brandbilar sen då... och var i hela fridens dar kom alla poliser ifrån? Har vi så många här i skellefteå?

Läste i norran i morse att "det var ju trots allt en bra övning för framtida bombhot". Ja, det är ju bra att dom fått öva sig nu då...

Akta dig för att glömma kvar saker på offentliga platser! Kan bli väldigt kostsamt!

Söndagsstängt!

så var sommarvädret borta :-(

Vi har varit ute och vallat runt barnen på diverse spännande platser. Vi for till ett ställe där det står typ 30 traktorer. Drömstället för Viggo. Där strosade vi omkring ett bra tag och pratade om varenda traktor. Kallt och blåsigt var det. Det kom till och med lite regn. Usch och fy säger jag bara. Besvikelsen är stor! Vad hände med sommarvädret?

Efter det for vi i alla fall en sväng till 4H-gården, där det naturligtvis var stängt. Fortsatte sen till barnens hus vid 10-tiden. STÄNGT förstås! Öppnar 11. Så trist! Var bara att köra hem sen då.. Alva somnade i bilen på vägen hem, så det blir en tidig sovstund för henne idag. Ganska skönt i och för sig. Kanske bättre väder när hon vaknar sen.

Ska snart bege mig till jobbet. Helt okej att jobba idag när nu vädret blev så här tråkigt. Men det ser faktiskt ut att klarna upp lite grann. *hoppas hoppas*. På med jeansen igen.. och sockarna.


Färgglad kropp :-)

Så var denna arbetsdag slut! Känner mig helt slut av att ha varit ute hela dagen. Har ont i nacke och axlar också. Trodde det var av att jag krattat gården på jobbet, men upptäckte när jag klädde av mig att jag BRÄNT mig i solen. Har runda illröda märken på axlarna och är alldeles rödrosa i nacken :-)

Haha.. tror inte det hänt mig förr. Brukar aldrig bränna mig och absolut inte bli röd! Fatta då hur himla blek min kropp är! Hur snyggt är det med röda axlar då? Och rosa nacke? På en alldeles vit kropp! Matchar ju inte alls de blåa åderbråcken på mina ben.. Känner mig ju inte så sexig kan jag ju tala om...

Men det jämnar väl ut sig så småning om. Hoppas ju att några solstrålar nådde även mitt ansikte. Vill verkligen få färg nu känner jag. Ska jobba hårt på det. Hoppas bara vädret håller i sig. Såg på tv att det ska vara moln över hela landet imorgon.. vägrar tro på det! Nej nej nej.. Dom har ju ljugit förr, så varför inte nu..?

Nu ska jag vara tråkig och gå och lägga mig och kanske skriva in en eller annan siffra i mitt sudoku.. eller hur det nu stavas..? Är dödstrött!

God natt

vita ben och åderbråck

Lyckades inte förbränna så många kilon på min promenad igår. Kanske ett gram eller två..

Inser att jag måste förnya min sommargarderob. Mycket att göra nu inför sommaren. Filade i panik upp mina fötter och gjorde lite pedikyr i morse + rakade benen. Upptäckte ju att det inte bara är att dra på sig ett par shorts och ta av sig sockarna. Huh.. hur man ser ut. Vad göra åt alla blåa åderbråck som helt plötsligt dykt upp på de EXTREMT BLEKFETA benen??? Ååå.. varför har jag inte solat solarium och förberett mig bättre inför den barbenta perioden? Undrar om benen hinner bli solbrända och fina innan jag ska på jobbet idag? Ska göra ett försök i alla fall. Får väl fortsätta sola benen på jobbet. Tänkte ta tag i krattning av gården på jobbet. Snön som envist hållit sig kvar där borde ju ha försvunnit nu tycker jag.. Får väl kratta runt högen i värsta fall!

Har tagit fram sommarkläder till Alva och Viggo, men det är kanske att ta i. Utanför mitt köksfönster, på grannens gård ligger det rejält med snö..  Är ju också bara 15 grader än. Men jag är positiv och tror på extrem sommarvärme idag :-)


Mitt 99:e inlägg :-)

Wow.. har hunnit med 99 inlägg på denna blogg. Inte illa. Tänker på dom som läst allt ointressant som jag tjafsar om på denna blogg. Kan inte komma på ett enda intressant inlägg jag gjort, av betydelse.. Kanske det om "Bjästa" då. Annars ingenting. Bara en massa nonsens om väder och lekparker och gungande barn :-)

Men, men.. det är ju så mitt liv ser ut.

Idag har det varit alldeles underbart väder. Av med sockar och skor och solat i bara ett linne. Så härligt! Barnen har varit ute hela kvällen och lekt med alla andra barnen på gatan. Det finns verkligen många i deras ålder. Åtta småbarn om jag räknar bara de fyra närmsta husen. En av dessa åtta är dock alldeles nyfödd, men säkert en potentiell kompis om några år. Helt perfekt! Hoppas att dom ska tillbringa riktigt mycket tid i grannhusen om några år.. Fast det blir väl säkert så att alla kommer hit istället. Så var det när mina storkillar var små. Alltid fulla huset med barn. Men det är bara kul tycker jag. Hellre 4-5 barn än bara två som bråkar hela tiden..

Det blev inget virkesköp idag. Mikke fick inte tag på någon som kunde hjälpa honom att bära. Alla jobbade ju idag. Hoppas på bättre tur imorgon..

Måste kolla igenom min sommargarderob inför morgondagen känner jag. Lite väl varmt med jeans. Hoppas jag har några sommarkläder jag kan ha?? Hmm.. måste kanske ta en snabb lång promenad ikväll och förbränna de extrakilon jag lagt på mig under vintern.. ja så får det bli. På med gångarskorna!

 

fredagmorgon

Har glömt bort hur härligt det är ute efter ett regn. Helt underbart ju! Det regnade igår på eftermiddagen och fortfarande är det fuktigt och fräscht ute. Det luktar sommar.. Ååå, vad jag längtar till värmen dom lovat ska komma imorgon. Känns att den är på väg, för det är redan 10 grader varmt och klockan är ju bara tidig morgon än. Så härligt!

Idag ska nog mikke åka iväg och köpa virke till vårat altantak. Jaaaa.. äntligen ska jag få tak över huvudet :-)
Längtar tills det blir klart. Kommer att bli så skönt att slippa sitta ute i regn och snöstorm och röka :-) För det är ju den viktigaste orsaken till varför jag vill ha tak ju. Typ...

Senare idag måste jag nog iväg och köpa nya somrigare skor till barnen. Inte kul att skicka dom till dagis med varma vinterskor om det nu blir så varmt som dom lovat..

Hmmm.. sitter just nu och tittar på TV4-vädret. Regn hela dagen idag och 12 grader och sol imorgon..? Driver dom med mig eller vad??? Inte har dom väl ljugit om värmen IGEN??? Då blir jag ju riktigt sur...

snart kommer värmen :-)

Röd dag! Så himla skönt att mikke är ledig idag, mitt i veckan. Kommer alltså att kunna lägga mig och sova mitt på dagen, istället för efter middagen. Lyx! Jag är ju inte ledig bara för att det är en helgdag.. Tvärtom faktiskt. Har kollat mitt schema och jag jobbar ALLA STORHELGER! Precis som vanligt. Har haft schemalagd arbetstid alla julaftnar och nyårsaftnar ända sen 2005. Även midsommar kommer jag att jobba. Hela påsken jobbade jag också. Visst är det för taskigt! Kommer också att jobba jul detta år och även året efter! Inte klokt! Tur man kan ta semester...

Barnen sov jättelänge idag också. Ända till åtta. Helt otroligt! Vad är det som händer? Har vi äntligen börjat göra rätt? Alva sov inget igår på dan. Kanske är så vi ska göra? Värt att prova i alla fall. Sover dom så här länge behöver dom ju knappast sova mitt på dagen. Jippiii!

Nu ska vi göra oss klara för att gå ut. Tänkte vi måste få bort de sista löven nu inför helgen när värmen äntligen ska komma! Förväntar mig en explosion av grönska på söndag! 20-21 grader och strålande sol ska det vara. ÄNTLIGEN! Synd bara att jag jobbar :-(

Ut och räfsa!


Annorlunda morgon

Klockan är nu kvart i åtta på morgonen och Alva sover fortfarande.. Viggo steg upp för en kvart sen. Wow..!

Grejen är att dagen igår blev heltokig för barnen. Dom sov på eftermiddagen mellan tre och halv fem. Helgalet! Hade inte tid att väcka dom, för jag höll på att boka en resa till mina föräldrar som ska åka ner till min syster i Malmö. Det ska ju vara så enkelt att göra på internet, men naturligtvis så blev det ju fel! Tog halva eftermiddagen att fixa till det! Bläää.. Hatar sånt tjafs!

Barnen höll sig sedan vakna ända till efter 22. Inte kul det heller. Inte en lugn stund igår alltså. Men å andra sidan så är det ju rätt lugnt nu på morgonen istället då :-)

 Ganska bra att hon sover så länge för då behöver hon inte sova på dagen idag. Blir ju alltid så jobbigt på onsdagar när hon ska på dagis halv två. Mitt i hennes sovtid! Blir att hålla igång hela dagen istället nu då. Vädret ser då okej ut så det blir väl att fara till en lekpark kanske.. vi får väl se hur mycket ork JAG har idag? Känner mig rätt sliten och trött faktiskt. Träningsvärk i mina lår av allt hoppande och ont i höften (?). Undrar om jag redan måste börja byta ut kroppsdelar mot metall? Bara det som fattas för att jag ska känna mig riktigt gammal! Min kropp tål väl inte alla stötar som blir när man hoppar. Börjar falla isär...

Vita karmar och drömmar om höga skutt:-)

Klart! Nu är dörrkarmarna äntligen vita.. och färgen räckte preciiis! Hade nog behövt en centiliter till för att bli helt nöjd, men äsch då! Nu får det duga..

Blir så himla sugen på att köpa nya gardiner till alla rum. På jobbet har dom gjort så himla fint med nyinköpta gardiner snart i alla rum! Riktigt fint och fräscht är det. Inte kul att sätta upp sina gamla tråkiga gardiner som man redan haft uppe i tre- fyra omgångar. Då är dom slut anser jag. Dags att kassera! Bläää!!!

Imorgon är jag ledig och jag tror att mor och far kommer förbi för att fira Alva. Om inga nya sjukdomar dyker upp. Både mamma och pappa har haft en släng av magsjuka förra veckan. Och nu fick jag höra att Kevin fick magsjuka inatt. Och han som var här igår... Hjälp! Håll tummarna att inte mina barn blir sjuka. Orkar verkligen inte med en omgång till.. Just nu är dom hur friska som helst och det är helt underbart!

Har inte hänt så mycket idag. Jag har jobbat och sen har vi varit ute hela kvällen till det var dags för barnen att gå in och lägga sig. Börjar faktiskt tycka det är riktigt kul att hoppa på studsmattan. Skulle gärna stå där och hoppa en halvtimma för bättre träning för rumpa och lår får man ju leta efter. Grejen är ju bara att jag kan ju inte stå där och hoppa. Då tror ju grannarna att jag blivit galen, och Joakim skulle nog skämmas ihjäl.. och kanske även min sambo?

Skulle nog skämmas själv också :-) Får väl smyga ut nån natt och hoppa i skydd av mörkret.. Tur att jag får hoppa med småttingarna i alla fall så jag får stilla min lust lite grann :-) MEN JAG VILL JU HOPPA HÖGT OCH GÖRA KONSTIGA SKUTT OCH TRÄNINGSÖVNINGAR :-) Med Barnen där får jag ju bara studsa lite försiktigt... Fatta så kul att vara barn och verkligen få leva ut sina drömmar utan att nån tycker det ser konstigt eller töntigt ut. JAG VILL OCKSÅ VARA BARN..


Alva 2 år

Min prinsessa fyllde två år idag. Inte klokt vad tiden går fort! Tidigt imorse fick hon första presenten. Ett bord och två stolar. Genast skulle dom sitta vid bordet och äta köttbullar, tyckte Viggo. Så det fick dom ju förstås :-)



Sen blev det mera presentöppning och så småningom när storebror Jamal och lill-Kevin kom blev det tårta och gofika..

   



   

Mammas lilla prinsessa :-)




Grattis Alva. Hoppas du haft en bra dag!


Härlig dag

Idag har det varit riktigt skönt ute. Har hunnit med en hel del faktiskt. Vi har krattat en del och till och med fått ner löven i sopsäckar. Vi har väl ungefär hälften kvar.. fortfarande för blött på baksidan. Åkte iväg en sväng på förmiddan och köpte presenter till min lilla docka som fyller år i morgon.

 Blir inget storkalas direkt. Mamma kan inte komma för hon har bokat hotell i piteå med en vännina, och då kommer ju inte pappa heller. Svärmor var förbi med presenter idag, så hon kommer inte heller imorgon. Jag som inte bjudit in fler folk, för jag tänkte att det är bättre vi rymms i vårat kök. Bara dom närmaste alltså. Det blir bara Jamal, Stephanie och Kevin som kommer. Men det blir nog bra. Mor och far kommer senare i veckan, så hon får firas flera gånger istället...


Har klippt Alva, så nu ser hon ut som Lotta på Bråkmakargatan. Jättesöt! Sen när jag lix höll på så satte jag saxen i mitt eget hår också. Skönt att få bort allt slitet hår..

Har hunnit med en promenad ikväll också. Skönt, men helt vansinnigt jobbigt då jag inte har någon kondis! Måste verkligen skärpa till mig och börja gå några kvällar i veckan. Vet inte hur många gånger jag sagt det? I flera år har jag nog kört med den frasen :-) Vi får väl se hur det går..

Har precis målat ett varv på listerna och nu ska jag sätta mig ner och slå in födelsedagspresenter..


statisk elektricitet

Så här ser man ut i håret när man studsat omkring på studsmattan en stund :-)



Härligt väder i afton. Blev grillat till middag. Supergott! Bästa marinaden någonsin och jag kommer inte ens ihåg vad jag hade i den..
Måste försöka återskapa den nästa gång vi grillar.
 Ska gå och lägga mig nu och förhoppningsvis få sova till sju imorgon.

God natt


Fredag

Vaknade redan klockan halv tolv idag :-(

Vad gör man då när man är alldeles ensam i huset och har alla möjligheter att slappa och ta det lugnt? Njuta av tystnaden, kanske läsa en bok, ta ett varmt skönt bad? Nädå.. inte jag! Jag sätter igång med att måla! Och vad målar jag då? Jo LISTER!!! Va? KAN NI FATTA ATT JAG VÄLJER ATT GÖRA DET EN DAG SOM DENNA?

Är ju inte riktigt riktig, känner jag. Men grejen är ju att om inte jag gör det så blir det ju aldrig gjort! Blir ju galen av att se dessa bruna dörrkarmar i tv-rummet.. Hade tänkt ge mig på fönsterna i tv-rummet, men orkar inte skruva bort alla delar och handtag som ska bort. Dessutom så är dom ju inte tvättade med målartvätt heller... 

Känns ändå skönt att det är påbörjat. Nu är det grundat i alla fall. Hoppas det blir klart i helgen. Ska ju ha kalas på söndag, så då vore det ju skönt om det såg någorlunda hyfsat ut i alla fall. Hjälp... kalas! Måste ju baka en massa. Har jag totalt glömt bort! Blir inget avancerat bak känner jag. Det finns ju alltid fikabröd på konsum om det skulle krisa...

20 minuter kvar av tystnad, sen ska jag hämta hem mina små änglar(?) från dagis. Blir väl att tillbringa eftermiddagen utomhus.. och höra hur dom slåss och skriker på studsmattan.. eller stå och ge Alva fart i gungan. Stor fart!

Jippiii. ser verkligen fram emot eftermiddagen... 


Snart får jag lägga mig och sova

Så har man suttit här på jobbet ännu en natt.. Inte gjort mycket kan jag ju säga! Filat mina fötter så dom kanske kommer vara mjuka och fina ett par dagar. Sen så har jag slösat bort 137 minuter av mitt liv på en värdelös film. Babel heter den. Se den INTE! Trodde den skulle vara bra då det faktiskt var bra skådisar. Brad Pitt brukar ju inte va med i dåliga filmer.. men jodå, det är han! "..Tre vidunderliga berättelser som elegant vävs samman i en vacker smärtsam fabel.." Nej, historierna vävdes inte alls samman. 3 olika berättelser som inte har något med varandra att göra och inget syfte alls! Satt och genomled hela filmen bara för att få veta på vilket sätt historierna hörde ihop.. vet fortfarande inte det.

Nåja. Det är ju inte så att jag hade något bättre för mig i natt. Men kunde ju ha sett någon av de andra filmerna jag hade med mig istället..


Verkar bli fint väder idag. Solen skiner och det är inte ett moln på himlen. Visserligen -2.7 grader, men det lär väl bli varmare. Synd man ska ligga och sova hela dagen idag då.

Har inga planer för helgen, men det lär väl bli ett och annat jobb på huset. Hade ju planerat att gå ut på krogen ikväll, men det känner jag då inte för längre. Tror ändå inte att Tessan är så sugen heller. Hon har ju köpt hus och packar väl för fullt antar jag? Nää krogen får bli en annan gång.. som alltid! Känns till och med roligare att måla fönster än att fara ut och roa mig. Hur konstig är jag då? Borde kanske gå i terapi?


Så långa blir mina barn :-)

Har mätt Alva nu inför hennes 2-årsdag. Hon är 90 cm lång, vilket innebär att hon kommer att bli 180 cm som vuxen. En alldeles lagomt lång och ståtlig kvinna alltså :-)

Viggo var 94 cm, så han kommer att bli ca 188 när han är vuxen!

Jamal var också 94 och han blev 188.. kanske 189?

Joakim var 93cm, och han är 187 cm just nu, och han kommer nog inte bli längre..

Ganska kul att det stämmer så bra! Jag var 94 cm när jag var två år, så jag skulle bli 188cm men blev ju hela en cm längre :-)

Älskade barn


Såå himla kul att hoppa!

     

         


Pigg för en gångs skull..

Vaknade kvart över sex av att Viggo gick omkring och ropade förtvivlat efter pappa.. som ju farit iväg på jobbet. Börjat sova riktigt bra nu helt plötsligt. Har inte ens hört mikkes väckarklocka! Superbra! Känner mig mycket piggare..

Dock inte lika pigg som barnen är. Klockan är nu halv åtta på morgonen och så här ser dom ut:


Alva är redo att gå ut. Med mössa, hjälm, skor, handväska och pyjamas :-)


Viggo har hunnit lite längre. Med jacka och allt är han redo att möta dagen..


Usch, borde ju inte publicera bilder där man ser hur stökigt det är i bakgrunden. Fast då skulle jag ju aldrig kunna visa några bilder.. Har ju som sagt, mitt i all annan röra, hunnit ta ner gardinerna i tv-rummet. Gjorde ju inte att det ser snyggare ut precis.. Tror det blir att sätta upp gardiner trots allt för jag orkar inte måla nu. Får bli senare känner jag, när jag inte är så less på att måla. Idag blir det nog att städa istället. Ser ju det när jag tagit kort! Så man ska göra kanske. Ta kort i alla rum, för då får man verkligen se hur det ser ut! Får i alla fall mig att skynda mig fram med dammsugare och bli på "plockabort-humör" :-)

Ska genast sätta igång med det nu.. barnen får vänta med att fara ut och köra motorcykel och åka skridskor, eller vad det nu var dom tänkte göra..?


Trodde jag skulle få kratta..

Nu har vi hoppat och studsat! OCH GUNGAT :-(

Klart Alva skulle gunga en halvtimme. Tror jag ska montera ner gungställningen, för jag är så less på att stå där. Och lika less på tjatet och tjutet som blir om hon inte får gunga.. Trodde ju att jag skulle få jobba och dona ostört en stund när dom hoppade på studsmattan, men nej då. Det var ett evigt bråk där inne.. Tydligen så får inte Viggo hoppa, för då ramlar Alva omkull. Så Viggo han hoppade ju så klart allt vad han bara kunde och Alva tjöt och skrek sitt högsta skrik.. Vad trött man blir. Blev i alla fall krattat lite grann på framsidan, men med den här farten kommer jag ju inte vara klar förrän till midsommar...

Viggo har varit utan blöja hela dagen och inte en enda olycka har hänt :-) Duktig pojke! Hade inte ens blöja när vi gick ut.. går nog bra det här!


Hoppas nu att dom somnar en stund innan det är dags att fara på dagis.. kanske måste ut och köra lite bil, för då somnar dom garanterat :-) skulle själv behöva en halvtimmes sömn känner jag...


Ja dessa barn :-)

Hur smarta var vi som placerade studsmattan precis utanför köksfönstret??? Halv sju skulle ungarna ut och hoppa! Dom har tjatat hela morgonen om att gå ut. Står i köksfönstret och tindrar med ögonen :-) Inte vill då jag gå ut och leka vid denna tiden på morgonen... Bara 2 grader varmt ute dessutom. NÄÄ.. nog får dom vänta till åtminstone klockan nio!

Har kommit på ett knep för att få dom att bli glada och lyckliga och glömma bort det dom tjatar om... Ta av dom alla kläder och låt dom springa omkring alldeles nakna!  Konstigt, men det är verkligen lycka att vara nakenfis tycker dom. Hoppar och studsar som kalvar på grönbete :-) Hur söta som helst! Dessutom så bråkar dom aldrig med varandra heller när dom är nakna. Undrar hur det kommer sig? Strunt samma.. även mamma blir lycklig av två glada små nakenfisar. För Viggo är det ju verkligen dags att sluta med blöja. Just nu är det bara min lathet som gör att han fortfarande har blöja, för han är verkligen mogen att sluta. Så jobbigt när man ska gå ut bara.. inte kul att springa in hela tiden och gå på toa. Av med alla galonlager.. Nä.. måste skärpa mig! Klart han ska bli en storkille nu!

Dags att göra en gröt till de små nakenfisarna nu, samt göra en översyn i alla rum dom varit i för att hitta eventuella kisspölar...

Hopp och studs

Full rulle hela dagen. Började med att fara på Jula och köpa ett nytt handtag till tvättstugedörren. Ville ju inte gärna sätta tillbaka det bruna plasthandtaget som satt där.. Bara att fara iväg på en sån affär med barnen är ju ett projekt. Dom hade jätteskoj där. Provkörde alla 4-hjulingar och åkgräsklippare som fanns där. Inte lätt att få ut dom ur affären.

Just när vi kom hem gick Linda med familj förbi, så jag fick gratta henne och titta på lilla Liam som låg i vagnen och sov så sött. Så himla liten och söt. Och snäll också, tydligen!

Resten av dagen har vi i stor sett tillbringat utomhus. Jättehärligt väder idag! Ingen större sommarvärme direkt, men alldeles tillräckligt för att jag ska slippa klaga. Sitter man mot husväggen så är det faktiskt riktigt skönt :)

Mina ambitioner idag var att tvätta fönster och byta gardiner i tv-rummet. Fortfarande ogjort kan jag ju avslöja. Gardinerna är nere, men längre kom jag inte... Tänkte att det kanske vore lika bra att måla insidan på dom fönsterna nu också? Och då är det ju onödigt att putsa dom före... eller hur? Men HUR SUGEN ÄR JAG PÅ ATT MÅLA FÖNSTER NU DÅ??? NoT!

Efter middagen monterade vi ihop studsmattan till barnen! Äntligen får dom hoppa och studsa. Förra sommaren blev det aldrig att vi satte upp den för vi hade inget skyddsnät till den. Gick inte att få tag i ett någonstans heller. Vi satt till och med på nätet och letade. Slut överallt. Nu köpte vi ett direkt dom fått hem det på affären! Jättelyckliga barn! Fast dom borde nog vänta några dagar med hoppandet märkte vi. Hostan satte ju igång igen när dom hoppade som värst.. Men det känns skönt att dom har nåt mer att göra ute på gården. Är fasligt less på att stå och ge Alva fart i gungan! STOR FART ska hon ha.. hela tiden, så inte kan jag luta mig tillbaka mellan varven inte. Då blir det ett himla liv..



    

Jippiii!

Alva har ätit idag. Blir så glad :-) Tillbaka till det normala nu då förhoppningsvis! Nöjd och glad tjej idag.


Har hunnit med att måla ett varv på dörren nu ikväll, så nu är det snart färdigt!!!! Fy så less jag är. Har bara ett varv kvar på ena sidan.. Såå himla ointressant det måste vara att läsa om alla mina penseldrag :-) 

Var ute med ungarna efter middagen. Härligt soligt väder. Alva skulle ju gunga förstås. Hann ändå med lite krattning och skottning av kvarvarande snöhögar mellan varven. Längtar såå efter sommaren! Vill verkligen få till det på gården. Ser ju inte klokt ut efter bergvärme-borrningen. Lerigt och stenigt och stora traktorspår! Dessutom så körde vi ju hit en friggebod i höstas, som vi placerade på baksidan av huset = ännu mera traktorspår!

Men det ordnar sig säkert. Vi får väl köra hit lite jord och jämna till det värsta. Mycket arbete nu i vår alltså, men så är det väl att ha hus. Det tar liksom aldrig slut. Blir bara mer och mer hela tiden... undrar om vi kommer att hinna med allt som ska fixas innan det blir vinter igen? Altanbygge, få bort all mossa på taket, fixa takfönstret som läcker, måla färdigt huset ( har kvar en gavel, blää!), för att inte tala om hela trädgården som måste fixas till. Kommer att ha semestern full av jobb..


Vad vi jobbar och står i...

Trallallalla... nu är listerna färdigmålade! Så vitt och fint! Dörren är också NÄSTAN klar.. Bara listerna runt golvet kvar. Men dom tänker jag INTE måla. Så det så! Blir att köpa nya färdigmålade lister.

Hmm..nu ljuger jag ju. Har ju en massa lister/dörrkarmar kvar i tv-rummet. Men jag bestämde mig ju för att göra ett rum i taget. Skyller på det för nu ids jag inte mera.

Tycker jag målar hela tiden, men ändå är det ju kvar hur mycket som helst. Hur går det ihop? Sitter här i köket och tittar mig omkring. Elementen har jag ju glömt bort.. fan! Ska nog överlåta den målningen till min kära sambo. Han har inte strukit många penseldrag i detta kök. Hans tur tycker jag!

Han fick faktiskt snickra lite igår. Såg hur nöjd han blev när han fick sätta sågen i lite virke :-) Vi köpte en skiva vit MDF-panel, som han fick såga till och göra sockel av under skåpen i köket. Blev riktigt fint!

Tydligen fick han mersmak av såg-arbeten. Just nu är han ute i garaget och sågar och spikar på ett trappsteg till våran altan. Alva fixar ju inte att kliva ner själv för det är för högt. Han håller också på för fullt med ritningar till vårt altantak. Undrar om det blir av i år nu då? Hoppas ju det! Fast även mikke har en förmåga att sprida ut sig. Samtidigt som han skissar på altantaket så har han börjat rita på en utbyggnad av altanen, vilken han just nu i alla fall verkar ännu mera sugen på att bygga än taket. Vi får väl se vad som månde bliva..?

Ska bli skönt att fara på jobbet imorgon och vila upp sig lite. Jobbar ju aldrig så hårt som när jag är ledig en helg... Gnäller ju en hel del, men det är ju faktiskt riktigt roligt att snygga till huset!

Less

Så himla tråkigt att måla lister.. är så less så jag håller på att dö. Har ett varv kvar också innan det är klart. Bläää! Vet ju att det är detaljerna som gör skillnaden. Men jag tycker inte det blir så stor skillnad när jag målar. Nu är det ju vitt och..jaha. Jag vill ha STÖRRE projekt! Där jag får måla stora ytor där man genast förändrar känslan i rummet...

Är också superless på detta väder! Grått och regnigt hela tiden. Igår for vi iväg till en stor lekpark med barnen. Den hade faktiskt tinat fram men det var ju hur blött som helst. Så härligt det hade varit om solen hade lyst och man hade sluppit FRYSA! Läste i aftonbladet att värmen kommer den 12 maj. Hur långt bort känns inte det då?

Fortfarande så äter inte Alva någonting! Jag blir tokig snart. Hon har gått ner i vikt och jag är alldeles knäckt av att gå omkring och tro att hon ska svälta ihjäl och dö vilken sekund som helst... Men hon är då pigg och kry och feberfri. Dricker lite saft/juice då och då, men vägrar äta. Inte ens gokakor och glass tilltalar den lilla damen. Tror hon bantar.. En himla tur att hon är av den rultigare typen. Hon har ju att ta av :-) Kanske får på henne alla byxor som bara ligger i garderoben p g a att de är för tighta, när det här är över.. Vilket jag hoppas blir idag!

Bara gnäll från mig...

Något positivt är ju att min jobbarkompis Linda fått sin efterlängtade bebis. Så himla söt! Har spanat in hennes blogg väldigt ofta på sista tiden och bara väntat och väntat.. och nu har hon lagt upp bilder på lille Liam. Ett stort Grattis till dig Linda!


Stängt på färgaffären! :-(

Påbörjade grundmålning av lister igår kväll. Så roligt hade vi på valborgsmässoafton :-)

Åkte ju iväg på färgaffären efter att mikke kom hem på fredagen. OCH DET VAR STÄNGT! Åkte runt till alla ställen, men alla stängde tidigt! Vad i hela fridens dagar är det med mig och färgaffärer? Det är nog inte meningen att jag ska få något gjort här i huset. Slutade i alla fall med att jag fick fara på coop bygg och köpa färgen! Som vanligt, känns det som. Det är inte alls roligt att grundmåla lister. Skittråkigt! Glömde ju köpa en liten skumroll så jag kan måla dörren till tvättstugan. Måste alltså göra ett nytt besök på coop bygg idag.


Satt uppe till klockan ett igår kväll, vilket har gjort att jag känner mig helt död idag! Gossen var ju ute och roade sig igår kväll med sina jämnåriga kompisar. Tack och lov så höll han sig här i ursviken. Dom satt ute och eldade och grillade korv till klockan ett. Kan nog tänka mig att något drickbart slank ner också.. Men med täta telefonkontakter så kände jag mig ändå rätt trygg. Han skötte sig fint!

Ikväll blir det att fortsätta målandet. Men då ska jag i alla fall avnjuta en färgglad drink under arbetets gång. Kanske blir lite roligare att måla då?

RSS 2.0