Grekisk Pytt i panna

Lovade att dela med mig av detta recept till en jobbarkompis för ett tag sedan. Glömmer ju förstås alltid att ta med det till jobbet, så jag lägger upp det här istället :-)

Grekisk pytt i panna

8 personer
1- 1,5 kg fläskfile (oxfile funkar också. Har provat att ha hälften av varje)
ca 1,5-2 kg potatis skurna i klyftor
3 gula paprikor
2 röda paprikor
2 gröna paprikor
2 rödlökar
fetaost

Marinad till filén
3 pressade vitlöksklyftor
2,5 dl olja, inte olivolja
2 tsk sambal oelek
4 msk soya
1/2 msk riven ingefära(viktigast av allt)
salt och peppar

Tzatziki
En burk creme fraishe
2 tsk sambal oelek
3 vitlöksklyftor

Köttet ska marineras i minst 6 timmar. Gärna över natten. Filen ska vara skuren i strimlor vid marineringen.

Smörj en långpanna. Lägg i potatisklyftorna så det täcker botten. Plocka upp filén ur marinaden och strö över potatisen. Strimla paprikorna och skär rödlöken i klyftor. Lägg detta över filén och häll sedan resten av marinaden över hela rätten.

Gräddas i 220 grader i ca 40 minuter. Strö fetaost över hela rätten innan servering. 

Servera med supergod tzatziki, sallad och bröd.


Smaklig måltid!

Kommentarer
Postat av: sofie

Tusen tack! mmm... ser supergott ut! kram!

2011-01-15 @ 19:11:01
Postat av: Erika

Det ÄR verkligen supergott. Mycket godare än det ser ut att vara :-)

2011-01-15 @ 23:06:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0