"sommaren är kort"... minsann!

Tydligen så är sommaren över nu? Har inget minne alls av den? Kanske drack jag för mycket? Eller så VAR den väldigt kort????
 
Sitter nu i varma tjocksockar och omhuldad av tjockaste fleecemorgonrocken, just uppstigen ur ett varmt bad. Har blandat mig en strawberry daiqiri, som jag planerat att avnjuta en varm sommarkväll, men det hanns tydligen inte med denna semester. Nu är visst hösten kommen, och man borde börja planera julklappsrimmen. Varma köttgrytor borde puttra på spisen och huset borde fyllas med värmeljus. Istället finns här kallt fil, jordgubbar och annan för årstiden olämplig mat. Borde ta mig en värmande whisky istället för att smutta på en kall sommardrink!
 
Det är mörkt och blåsigt och dystert... Har kollat datumet på Norran en extra gång idag. Det ÄR verkligen den 29 juni. Helt ofattbart! Var är sommaren???? Är det NÅN som sett till den i år?
 
Grrrr..... blir så sur! Har spenderat en förmögenhet på blommor som planterats och satts i krukor och blombänkar runt hela huset. Förberedelserna för en härligt varm sommar har varit stora och mödosamma. Och nu sitter man här i ett mörkt kök och huttrar och fryser. Några gånger i veckan får man dra på sig höstjackan och gå varvet runt huset och vattna de förbaskade blommorna som troligtvis inte kommer att överleva juli månad, i brist på sol och värme.
 
Är till och med sur på att våra förhatliga rosbuskar inte blommar än. "Den finska vita rosen", Den brukar börja blomma veckan innan midsommar. ALLTID! Nu har den inte ens funderat på att blomma... Hatar när den blommar för blommorna är stora och tunga och gör så att kvistarna hänger ned på gräsmattan och busken ser platt och risig och ovårdad ut. Sen så blommar den bara en vecka och sedan ska man leva med brunfärgade rosblad som faller runt hela busken i en evighet. Ja, jag borde ju vara glad för att den inte blommar än, men det är jag minsann inte! Blomma då för fan! Det är SOMMAR! Vad väntar ni på??? Få det överstökat då!
 
Bitter och sur? Gnällkärring?
 
Jaaaaa....det är jag, och jag skäms inte ens över det!
 
Nu ska jag gå och hjälpa barnen skriva önskelista till tomten. Tiden går ju tydligen VÄLDIGT fort nu. Hinner inte riktigt med känner jag. Vinter...ett par dagar vår...sommar ett par dagar och nu höst! Vips så är det vinter åsså var det här året slut. Längtar redan till nästa sommar.... Och jag hoppas den blir längre än årets, för jag hann inte ens bada ute den här sommaren....
 
 

Kommentarer
Postat av: Tessan

Ja, ska man skratta eller gråta? Har verkligen inte bjudits på många varma dagar denna "sommar" vi får hoppas att vädergudarna lägger ner sitt elaka spratt snart så vi får den värme vi så väl förtjänar. Kramen

2012-06-29 @ 20:11:31
URL: http://tessan72.blogg.se
Postat av: MammaMarie

He ä nog dags å flytt ner till de mer södra delarna utav Sverige... ta med er mamma o pappa när ni tittar ut villan här nere, så kanske dom också flyttar hit.

Visserligen har även vi haft dylikt klimat här nere, men inte riktigt. Dessutom är vintrarna snöfria och milda... finns ingen orsak å bokvar året runt därnaoppi!

2012-06-29 @ 21:29:14
URL: http://mammamaries.wordpress.com
Postat av: Erika

Tessan, klart vi ska gråta. Detta liknar ju ingenting!

Marie, hörde att ni kommer upp till detta höstlandskap nästa vecka. Har du verkligen tänkt över saken? Beredd att offra en hel sommar i denna kyla? Hoppas verkligen att ni tar med er värmen när ni kommer...för detta är inte roligt. Myggen har minsann kommit, men solen och värmen Har inte visat sig..än i alla fall :(

2012-06-29 @ 22:18:56
Postat av: MammaMarie

Oroa dig inte Erika, solen kommer nästa vecka! Från nio-tiden på söndagsmorgonen(8/7), då ska du se att den börjar lysa över de norrländska landskapen... så håll bara ut tills dess :)!

2012-07-01 @ 13:20:10
URL: http://mammamaries.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0