Utsövd och storstädning på schemat



Vilken skön känsla att få sova ut tills man vaknar. Visserligen så var klockan inte mer än 5.30 när jag steg upp, men det var alldleles tillräckligt för att jag skulle bli som en ny människa. Har dolat på en massa här på morgonen. Tvättmaskin och diskmaskin går för fullt, och köksbordet är uppskrubbat med hårda svampar och starka medel. Funderar till och med på inköp av nya köksgardiner och nya kökslampor. Blev sugen på att pyssla ihop egna kökslampor. Låter helt vansinnigt, men Helena hade jättefina lampor ovanför sitt köksbord. Stora vita bollar av rotting. Vi diskuterade om man eventuellt skulle kunna göra såna själv..? Tror jag ska inhandla lite snyggt snöre, vitt eller svart, var man nu ska hitta det? Klä en badboll med ett grövre snöre och limma med tapetklister, sen göra hål på badbollen och dra ut den och vips så borde man ju ha en snygg skärm? Eller? Tvivlar ju på att det funkar, kom på att den nog kommer att bli lite halvtung så den kommer att dras ut och bli äggformad istället för rund, om den ens håller ihop. Men jag blev ändå sugen på att prova!

Full av energi är jag alltså. Så skönt! Har nog varit rätt utpumpad den senaste tiden. Inte gjort mycket här hemma. Var ju duktig igår och storstädade sovrummet, vilket verkligen var på tiden. Tvättade fönster och bytte gardiner och nu finns inte ett dammkorn därinne. Var så nöjd med mitt arbete tills jag insåg att det är det enda rummet i huset som nu är rent. Har rätt mycket kvar med andra ord. 

                                                                    


Tänk vad skönt det skulle vara att få leja bort städningen till en städfirma. Då behövde man bara ta hand om piffet och byte av gardiner och sånt. Det roliga. Känns övermäktigt att göra allt just nu känner jag. På övervåningen har kattungarna levt rövare och det finns nog inte mycket blomjord kvar i krukorna där. Det mesta ligger utspritt runt HELA hallen där uppe och halvvägs ner för trappen.

Nä, inte duger det att sitta här och beklaga sig. Bara att sätta igång om något ska bli gjort...


                                                                


Kommentarer
Postat av: Helena

Omåttligt hurtig är du. jag sov till 8.30, och har efter snart en timme inte utfört mer än att jag burit vinglasen från v-rum till köket.

Såg lampor som vi pratade om på EM-möbler. Jag vände och vred och petade på dem. De hade inget hål under vilket underlättar för hur skulle man få till det snyggt? De kände väldigt lätta, det såg ut som det var använt vanligt inte så värst grovt snöre, fanns i vitt eller svart. Hur man byter glödlampa är en gåta, men skitsnygga var de. Bra mycket snyggare och nättare än mina tjorvbollar.

Tror man bör blötlägga/dränka in snörena före man lindar, inte efter.

2011-05-14 @ 09:19:51
URL: http://helenabystedt.webblogg.se/
Postat av: Erika

Hurtig och hurtig? Tog en promenad efter inlägget och nu är jag totalt utan energi igen. Dammsugat kök, hall och trapp och nu orkar jag inget mera. Att jag inte tänkte på att jag måste hushålla med energin eftersom jag verkligen vill få det städat idag...



Måste kanske fara en sväng på EM och kolla in lamporna? Blir mer och mer sugen på att pyssla ihop egna. Skulle ju vara kul om det funkade.

2011-05-14 @ 10:22:30
URL: http://tallsally.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0