Så djävla sant!

MÅSTE bara publicera denna. Ännu ett alster av bananprojekt.se, som stämmer så himla bra med min syn på semester. Precis så här är det ju :-)

Sommar och det där semester

En dåre sade en gång att livet inte är någonting för amatörer. Om så är fallet, så är semestertider tammefan någonting som bara proffs borde få ägna sig åt. För när gången går semester så slår halvt om halvt slappa yrkesutövare om till stressade och högt presterande vilddjur. F1bilar, F14 Tomcats, atomubåtar, kärnvapenbärande medeldistansrobotar, självmordsbombare och/eller valfria andra fradgatuggande massförstörelsevapen.

Att kliva utanför sina små bräckliga ramar är och förblir ett farligt äventyr. Varje gång man går utanför dörren utan att egentligen ha något regelrätt syfte så riskerar man att hamna i den allra värsta sortens limbo. Det upphängda och piskade tillstånd av att behöva prestera någonting abstrakt. Livskvalité! Framtvingad livskvalité! Och gärna så komprimerad som möjligt, nerpackad i en rutig jävla picknick-korg tillsammans med kylklampar och allt vilket snabbköp som helst har att erbjuda. Människor ringer till höger och vänster. Planer skall smidas. Däck skall pumpas. Skrov skall målas. Gud nåde den som inte ler samtidigt.

Vädret spelar en huvudroll och under ett par veckor försöker individer i min närhet att rättfärdiga hela deras existens. Det skall helst ske samtidigt och under en blå himmel. Och finns det ingen blå himmel så skapar vi en.

Det skall vara nyktert, samtidigt som det skall vara så där salongsberusat och avslappnat. Det skall vara trivsamt och avslappnat, samtidigt som det skall proppas in så jävla mycket aktiviteter att Ingvar Kamprad förmodligen skulle ha varit avundsjuk. Dåligt samvete för likgiltighet delas ut som om det vore tag 5 betala för 1 på Ullared.

Det skall vara fantastiskt för snart är hösten och mörkret här. Mera filtar! Mera gasol! Bränn! Undan med myggen! Vila på grillspetten! Kyl ölen! Fram med cykeln! Olja kedjan! Kasta det sunda förnuftet upp i luften och drick hela världen en skål! Sjung!

Sommar och semester! Passa på att njuta nu, för man vet inte när man för njuta igen inte! Och kom ihåg att semester har man inte för att det är roligt, det har man för att man förtjänar det.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0