Tortilla-Tårta
Tortilla-tårta
4-6 port
1 pkt tortillabröd, 8st. (Jag använde dom största, 6 st blir större tårta då!)
Fyllning 1
600-800g köttfärs
140 g bacon
1 röd paprika
en halv chilipeppar
2 msk smör
2 pkt tacokrydda (till 800g köttfärs)
2 burkar tacosås (den ena till serveringen)
Fyllning 2
200g hackad spenat
3vitlöksklyftor
1 rödlök
2 msk smör
salt, peppar
2 dl keso
150g philadelphiaost
1 dl riven ost
1. Tärna paprika, bacon och chili. Stek köttfärsen och baconet och krydda med tacokryddan. Vänd ner paprika och chili.
2. Låt spenaten rinna av i en trådsil, pressa ur all vätska ( går bra att använda fryst hackad spenat). Skala och hacka rödlök och vitlök. Fräs tillsammans med spenaten i matfettet. salta och peppra.Ta av röran från värmen och blanda ner keso osh philadelphiaost.
3. Lägg ett tortillabröd på en plåt med bakpapper. Bred på lite av fyllning 1 och ringla tacosås över. Lägg på nästa bröd och tryck till lite. Bred på fyllning 2. Varva sedan bröden och fyllningarna. Avsluta med fyllning 2 och strö över riven ost.
4. Gratinera i mitten av ugnen ca 10-15 min i 225 grader.
Servera med en god sallad och tacosås!
4-6 port
1 pkt tortillabröd, 8st. (Jag använde dom största, 6 st blir större tårta då!)
Fyllning 1
600-800g köttfärs
140 g bacon
1 röd paprika
en halv chilipeppar
2 msk smör
2 pkt tacokrydda (till 800g köttfärs)
2 burkar tacosås (den ena till serveringen)
Fyllning 2
200g hackad spenat
3vitlöksklyftor
1 rödlök
2 msk smör
salt, peppar
2 dl keso
150g philadelphiaost
1 dl riven ost
1. Tärna paprika, bacon och chili. Stek köttfärsen och baconet och krydda med tacokryddan. Vänd ner paprika och chili.
2. Låt spenaten rinna av i en trådsil, pressa ur all vätska ( går bra att använda fryst hackad spenat). Skala och hacka rödlök och vitlök. Fräs tillsammans med spenaten i matfettet. salta och peppra.Ta av röran från värmen och blanda ner keso osh philadelphiaost.
3. Lägg ett tortillabröd på en plåt med bakpapper. Bred på lite av fyllning 1 och ringla tacosås över. Lägg på nästa bröd och tryck till lite. Bred på fyllning 2. Varva sedan bröden och fyllningarna. Avsluta med fyllning 2 och strö över riven ost.
4. Gratinera i mitten av ugnen ca 10-15 min i 225 grader.
Servera med en god sallad och tacosås!
Kommentarer
Postat av: Sofie
Tack för receptet! Det blev vår middag idag ( kunde inte motstå).Jättegott tyckte hela familjen =)
Trackback