Sista semesterveckan är snart över....

 
Ja, nu är semestern nästan slut. En ynka helg har jag kvar sen återgår jag till verkligheten på måndag. Känns tragiskt eftersom sommaren knappt har kommit igång. Men några fina dagar har vi ju trots allt haft.
 
Vi har badat (nåja... barnen i alla fall), varit i Lycksele djurpark, varit på en och annan utflykt som nästan alltid avslutats med en regnskur, besökt festivaler och marknader, varit i stugan i Bastusel och fiskat och slagits med mygg. Några dagar har spenderats i solstolen, dom är få men väldigt värdefulla. Kollade vädret för helgen och det ser strålande ut! Blir nog att ligga i solstolen på vårt nya soldäck som mikke snickrar på. Premiärsolade faktiskt på det idag! Kommer att bli superfint när det är klart :)
 
Min kära syster Marie har ju varit uppe i norrland några veckor. Har varit kul att träffa henne också, samt hennes vackra döttrar Fatima och Meriam. Mellandottern Leila fick tyvärr inte ledigt från jobb, så hon blev kvar söderöver... (Värsta bloggfamiljen, därav alla länkar :-)  )
 
Önskar sååå att vi någon gång kunde få oss ner till Malmö och hälsa på dom där nere...
 
Här kommer några bilder från senaste veckan. Ångrar grymt att jag inte fotade något när vi var i stugan. Har varit dålig på att ta fram kameran denna sommar.
 
Alva rider i Lycksele djurpark
 
Viggo åker båt i spöregnet
 
mina kära systrar :-)
 
 
farmor och lille Neo
 
Jamal och Kevin
 
Sötaste barnen och barnbarnen
 
syster med döttrar
 
Skulle gärna vilja lägga in bilder på vårt fina soldäck, men jag vill att det ska bli helt färdigt först :-)
 
 
 
 
 

Likt ko-kvinnan rör jag mig runt husets rabatter

 
 
Klockan är åtta på morgonen och jag har hunnit med att sola, tre koppar kaffe och har dessutom äntligen fått använda min nya kantklippare! Har likt "ko-kvinnan" (om någon sett den dokumentären från svt?), gått runt stenbelagda rabatter i en alldeles för kort sommarklänning, snarare ett långt linne, Med rumpan i vädret har jag klippt gräs som aldrig förr. Vet inte om jag är så nöjd med inköpet som jag var innan jag provade den? Är alldeles för lat för att dra fram den stora högljudda grästrimmern, som dessutom kräver den långa orangea sladden för att fungera. Det är liksom inte värt besväret och svordommarna! Tjorvande sladd och klipp-lina som ständigt går av när den slås mot stenarna. Och i nio fall av tio så sprättar den lossnande klipplinebiten med en hastighet av 200km/h iväg och träffar mig någonstans på mina helt oskyldiga ben. Det gör ont ska jag säga. Har även fått en skenande torkad gräsprojektil i ögat en gång. Det glömmer jag aldrig, så solglasögonen har jag minsann på mig. Men vad hjälper det mot benträffande klipplineprojektiler?
 
 
Nejdå. Jag klipper hellre med något som inte är fullt så farligt. Något som inte får gräset att flyga all världens väg i höga hastigheter. Något stillsamt :-) Har nu i arla morgonstund insett att en batteridriven uppladdningsbar dito inte skulle ha varit så tokig. Bara efter några klipp så börjar handen bli trött. Särskillt när man klipper gräs i morgondagg, kan ju tillläggas. Inte att rekommendera. Har dessutom likt ko-kvinnan fått otroooligt ont i ryggen. Kan inte sitta på huk som normala människor när jag klipper, för då får jag så ont i mina fotleder???? Låter konstigt, men tydligen så kan jag inte vinkla foten så där knepigt någon längre stund. Börjar väl bli gammal, eller så kan det bero på gamla fotstukningar? Gissar på det senare.
 
Eller är det kanske för att jag är gammal som jag inte föredrar våldsamma höghastighetsmojänger? Jaja... vilket som.
 
Ett tipsa bara till någon annan som känner på samma sätt: Köp en uppladdningsbar! Och dessutom kanske en med långt skaft. Det finns minsann. Då slipper man sluta som en dubbelvikt ko-kvinna! Ett annat tips är ju att skicka ut sambo/make med höghastighetstrimmer, då slipper man plågas av diverse åkommor!
 
Men jag måste ju ändå säga att grässaxen är bättre än den lilla kökssaxen som jag annars gått runt med :-)
 
 
 
 

Står snart inte ut längre...

 
 ...3 veckors ihärdigt hostande håller på att göra mig galen!!!! Eller är det kanske 4 veckor? Har tappat räkningen..
 
Läste ett inlägg på en av mina favoritbloggar bananprojektet.se , och kan inte annat än hålla med.

Vad ska man göra av all ledig tid??????

Idag visar termometern hela 15,7 grader, så jag har faktiskt tagit av mig tjocksockarna och dragit på mig shortsen :-) Vattenpölarna ligger djupa runt huset och på gatan men det regnar i alla fall inte! Har gått rundan runt huset och kollat in skadorna efter de senaste dagarnas höstväder. Har fått klippa av pionerna som blåst sönder i stormen. Dyrt inköpta på Rydlinge, så det kändes inte så kul. De hann inte ens börja blomma :-(  En av de nya blomlådorna har blåst/regnat sönder och fallit isär i tre delar. Går nog inte att rädda, men kanske blommorna som var i den? Snacka om meningslösa inköp!
 
Skymtar vita små knoppar på våra rosbuskar, så det kanske blir sommar ändå? Har hört att vi ligger tre veckor efter i år och det kan ju kanske stämma då? Detta har jag hört från min kära far, som flitigt läser fjällflygarnas blogg. Dagen före midsommar hade dom flygit folk upp till en fjällsjö för att PIMPLA! Japp, så illa är det.Samma sjö som han brukar fiska i midsommarveckan. Helt otroligt. Och otur för mig som tog extra tidig semester i år.... ligger vi tre veckor efter så får jag inte många dagar sommar denna semester :-(
 
Inget att göra åt det, bara att acceptera. Det tråkiga är ju bara att det inte finns något att göra när vädret är så här. Går ju inte ens att åka till stugan. Där vill man inte vara när det är kallt och regnar... Att tränga ihop sig inne i stugan det funkar liksom inte. När man är där ska man vara ute. Fiska, åka ut med båten, bada eller bara ligga och njuta i solen....
 
Nä, jag vet inte VAD man skulle hitta på??? Renoveringar inomhus kanske? Måla om, tapetsera och möblera om? Känns inte så lockande då inspirationen är i viloläge. Men blir inte vädret bättre snart så får jag väl börja skaka liv i den...

RSS 2.0