Någon som känner sig sugen på att måla?

Har en massa omålat virke som bara väntar på en pigg målarhand! Helt gratis nöje för den som känner sig sugen... Erkänn att det känns lockande att sitta hukad och måla över, under och på, små smala staketbrädor? Annars finns alternativet att stå på en ranglig pall och måla fönster. Eller för den riktigt uttråkade finns ett inomhus-jobb. Måla MELLAN fönsterna. skitkul. Först ska det målartvättas, sen tejpas runt rutan, grundmålas och sen på med två-tre varv med vitfärgen. Om någon har tråkigt en dag så är det bara att komma förbi och grabba tag i en pensel. Har öppet hus.. 
 
Totalt mörbultad och ont i hela kroppen! Är så vansinnigt less på att måla nu. Känner mig stressad också över att inget blir klart nån gång. Ångrar bittert att vi inte målade klart staketet innan vi skruvade upp det. Inte kul att pilla med en pensel RUNT varje liten bräda! Helt galen arbetsställning också!

Har i alla fall TACK OCH LOV, kittat det sista fönstret nu idag.... väntan på att det ska torka... 5 långa dagar... blir ju ALDRIIIG färdigt! Börjar längta till nästa lördag då jag börjar jobba igen. Ska bli skönt att vila upp sin överarbetade kropp. Det är jobbigt att ha semester!

Ska ut och måla några brädor nu... mikke löste av mig en stund, men nu gav han upp. Bara att he sig ut nu då.. suck! Blääää.

Dagen i bilder

Varmt som bara den idag. Trotsade värmen och var ändå rätt så aktiva.. Vi for till Nordanå med barnen och hade rätt skoj. Gick omkring i Bonnstan, fikade på Nordanå och gick en sväng på muséet. Helt obscen utställning där. Monster och troll och annat obeskrivbart. Väldigt spännande för barnen dock. Storgrabbarna i huset har åkt iväg på bio så jag sitter här alldeles själv. Rätt så skönt måste jag säga...

Här kommer bilder från dagen...

   


     

Helt galen utställning..




   



Hur sjukt är inte detta då?


Och vad är detta ? Moder jord, eller nåt...? Helt galet!




Min storkille, som gått upp från 74 kg till 80kg denna sommar! Hur duktig och målmedveten som helst!
 


Before and after...

Lyckades hitta en förebild. Glömde ju att man måste ta såna bilder ju....

Före


Efter


Bäst hade det ju varit om jag hittat en bild där huset fortfarande var rött och omålat! Fortfarande kvar en del småsnickerier, men det mesta är faktiskt färdigt :-)


Börjar likna en altan nu :-)

Målat hela dagen idag... känner mig faktiskt rätt så less på att hålla i en pensel. Börjar få penselvalkar på händerna :-)
Men titta så fint det blir! Inte färdigt än. Ska dit fler brädor och sen så ska det ju förstås målas.. och målas.. är bara grundat än. Suck, vad jobbigt! Fattas också en del brädor runt taket, men det kommer...




Sen så ska vi också ha en massa fin belysning. Kommer att bli så mysigt att sitta där nu när det börjar bli mörkt på kvällarna...

...ännu en sak färdigmålad :-)

Svårt att varva ner när man är mitt uppe i ett målar-il.  Älskar verkligen att dola på med färg och att göra om..


Här är min bänk som jag målat om. Kanske skulle skriva någon text med vita bokstäver på en av brädorna på ryggstödet? Känns som att det skulle bli fint. Med vad ska man skriva för klokt på den då? hmmm.. tål att fundera på.



Nu ska jag lägga mig i ett välförtjänt varmt bad. Fryser som bara den. Riktigt hurrvigt ute nu. Ska nog blanda mig en riktigt god drink att njuta av medan jag ligger och värmer mig i det bubbliga badet.. Hur najs lät inte det då?


Skål!


Tadaaaa!

Nu är ÄNTLIGEN alla fönster på framsidan vitmålade! Jippiii! Faktiskt snart klart på ena långsidan också... och en altandörr är färdigmålad också! Så himla duktig jag är. Eller hur? :-)





Vit dörr.. vitt fönster. Nu börjar det likna nåt!


Imorgon ska mikke fara och inhandla virket till staketet vi ska ha runt altanen. Längtar verkligen tills det är klart. Kommer att bli så fint :-)


Barmhärtig samarit

När jag kom till Boliden i lördags så fick jag börja med att agera barmhärtig samarit. En igelkott hade krupit in under asfalten vid huset. Den satt fast i en smal spricka. Bara bakbenen stack fram och på dom fanns det skavsår av allt sprattlande för att försöka ta sig loss. Stackare! Fast jag inte alls tycker om dessa taggiga smittspridare så kunde jag ju inte bara lämna den där. Fram med arbetshandskar och kofot... Fick bända upp asfalten, vilket inte var lätt, och sen dra ut en mycket motsträvig taggig boll. Den rullade ju förstås ihop sig i ren förskräckelse när jag skulle hjälpa den. Blev ju inte lättare att få ut den då.. Vi ställde fram lite mat och vatten till den innan vi for till Adak. Trodde inte den skulle överleva, för den såg både skadad och sjuk ut. Undrar hur länge den legat fastklämd där? Tydligen så har den då piggnat till för den var inte kvar när mamma kom hem igår...

Resan till Adak blev jobbigare än jag trott. Inte kul för en tvååring att sitta i en bil hela dagen... Försökte verkligen hålla henne vaken på vägen hem när det bara var jag och hon i bilen. Men det var ju omöjligt! Sjöng barnsånger så jag blev helt slut. Grejen var bara det att jag fick bara sjunga en sång EN gång. Sen ville hon höra en ny.. "Nä.. inte den. Den har vi redan sjungit ju!" Hur många barnsånger kan man då? Inte tillräckligt många tydligen för hon somnade och sov mellan 16-17. Mycket olämplig tid att sova på när man är en liten tjej. Fick inte isäng henne förrän vid 21-tiden...

Jag och mikke var ju bjudna på 40-årsfest hos grannen. Blev inte att fara dit förrän vid tio-tiden.. Vid elva var jag helt knäckt och for hem och la mig..  Bilkörningen var nog det jobbigaste jag gjort denna semester. Dessutom så låter forden som en rallybil när man sitter i den. Inte kul att sitta i detta buller en hel dag. Går knappt att prata med varandra.. Något med ljuddämparen. Funkar ju när man kör 50-70, men när man kör på 110-väg är det inte kul....

Gårdagen var nog den gråaste tråkigaste menlösaste dag någonsin. Gjorde absolut ingenting. Satt och tittade ut på den grå himlen och det aldrig sinande regnet... En innedag! Usch så tråkigt! Idag är det också grått, men det ser ut att ljusna lite grann i alla fall. Kanske får måla fönster idag? Hoppas på det i alla fall...

Adak idag

Upp kockan 05.00! Varför i hela fridens namn kan jag inte somna om ifall jag råkar vakna???? Alva vaknade i sin säng då, så jag hämtade henne till vår säng. Hon somnade ju förstås omedelbart helt ovetande om vad hon ställt till för sin stackars gamla utslitna mor. Inte kunde jag somna om inte. Bara att stiga upp då!

Klockan sex hade jag läst färdigt norran, druckit mina koppar med kaffe och rökt mig less.. Vad ska man då hitta på? Jo, man kan ju förstås måla fönster! Klockan sex stod jag ute och målade! Hoppas ingen såg mig, för grannarna tror väl redan att jag är galen. Om dom såg mig stå där i morgonrock och pyjamasbyxor så skulle dom nog inte bara tro, utan med säkerhet veta att det är så det ligger till! Vet inte hur många gånger jag suttit ute och rökt när norran kommer på morgonen. HALV FYRA! Ibland har jag ju hört när den kommer och hunnit springa in och gömma mig... haha. Men flera gånger har jag bara suttit där som en idiot halv fyra på morgonen och fått skämmas. Den som delar ut tidningen vid den tiden räknar nog inte med att någon ska se honom heller. Han kör som en tok, poppar musik som en tonåring och sjunger glatt med i refrängen. Många gånger har vi fått skämmas ikapp när våra blickar har mötts :-) Varför nu JAG ska skämmas över att jag är vaken vid denna tid? Gammal-kärring-varning kanske?

Idag bär det i alla fall iväg till Adak. Det blir bara jag och Alva som far. Mikke stannar hemma med Viggo, för det är inte värt att lillgossen ska bli så illamående. Han fixar ju knappt en mil i bilen ens. 16 mil känns ju då som en omöjlighet! För att inte tala om de 16 milen hem sen också så... Skönt också att bara rå om lilldockan för en dag. Viggo kommer nog också att njuta av en dag med bara pappa. Dom ska nog ner till älven och fiska lät det som, och ha en riktig far och son-dag.

Joakim var då inte så intresserad heller av att följa med och träffa gammfolket. Det förstår jag då... Vad har han ut av det då? Klart han också stannar hemma. I augusti nån gång så blir det att fara till stugan och då följer nog alla med. Tror vi ska försöka oss på en övernattning eller två den här gången. Har inte provat det med småttingarna än. Nu är dom ju så stora så nu går det ju bra. Värre när deom var små och välling skulle tillredas mitt i natten. Finns ju ingen ström och inget vatten i stugan. Gasolspis och medtaget vatten är det som gäller. Funkar hur bra som helst!

Nu har övriga familjen stigit upp så nu måste jag sluta sitta och filosifera vid datorn.

vitmålad, svartmålad och inoljad...

O herre min je.. vilken kyla! Bara 12 grader ute nu på morgonen! Vad har hänt i natt? Vilken chock för min sommarvarma kropp! Hoppas verkligen att vädret skärper till sig under dagen...

Igår målades det varje liten stund jag lyckades smita från mitt ansvar som småbarnsförälder... Har grundmålat RUNT fönsterna. Väntar ju fortfarande på att kittet ska torka så jag kan måla alltihopa. Väntar också på att mikke ska ta bort kittet på fler fönster med värmepistolen, så jag får fortsätta med kittandet.....

Igår kväll oljade vi in utemöblerna. Men innan oljningen så var vi tvungna att slipa ner flera millimeter av ytan för det var verkligen fult och förstört av väder och vind. Det var verkligen jobbigt! Totalt genomsvettig och full av slipdamm! Fy! Men nu är då det gjort i alla fall. Ikväll blir det altanens tur att oljas... Målade även ett varv på min bänk som numera är svart. Alldeles för blanksvart. Kommer att bli varmt att sitta på den när solen har värmt den. Får väl sätta upp en varningsskylt till alla som väljer att sätta sig på den i soligt väder och med för lite kläder! Risk för randiga brännskador annars :-)

Hade besök av Jamal och Kevin igår eftermiddag. Kul att Kevin vill hit hela tiden... Tydligen så tjatar han om "farmor" rätt ofta. Jippiii! Stackars Stephanie jobbar ju nästan jämt. Hela sommaren och varje helg! Dom har börjat leka riktigt bra ihop nu, Kevin och faster Alva och farbror Viggo...

På lördag ska vi till Adak. Vi ska skjutsa min kära mor dit eftersom hon har ALLA sina syskon där denna helg. Släktträff! Stackarn kan ju inte ta sig dit eftersom min kära far har tagit bilen till Laisvall. Han är i fjällen och fiskar igen. 3 mil ska han vandra denna gång.. med kryckor och stor tung packning. Inte klokt vilken tjurig gubbe!

Onsdag

Blir glest mellan bloggandet nu för tiden. Har aldrig tid. Full rulle med barn och hus/trädgårdsbestyr. Har nu kittat färdigt tre fönster till. Ett fönster är målat och färdigt. Jättefint blev det :-) Nu ska det väntas i 4 dagar till innan jag kan måla över kittet. Vad ska man göra när man sitter och väntar på det då? VILL JU MÅLA NU!!! Har i alla fall köpt svart färg och börjat måla om en bänk vi har ute på gården. Blir också det jättefint! När lönen kommer blir det att inhandla virke till staketet runt altanen. Jippi! Då blir det att måla igen....

Man har semester men jobbar på som aldrig förr... visst är man väl konstig ändå? Men jag hinner faktiskt med både solande och lek-och badplatser också. Idag ska vi på synundersökning med storgossen. Ska kolla hans syn för han har klagat lite på den, sen ska det också göras synundersökning för att skicka in med körkortsansökan. Blir ju att börja övningsköra för honom nu.. ve och fasa! Efter det ska vi till Kåge på middag hos svärmora...

Mikke han storstädar garaget. Äntligen. Någon som har sett programmet om "samlare" på tv? Där visar dom bilder på överfulla lägenheter och garage där grejer och kartonger lastats från golv till tak. Så såg det ut i vårt garage! Efter två vändor till soptippen och en till fullastad släp, börjar det likna något... Blir nog bra så småningom. 

Varmt idag....

Varmt idag...

Började dagen med en lång promenad eftersom vädergudarna bara bjöd på en mulen himmel. Men HERREGUD så varmt och kvavt det var. Höll på att dö innan jag var hemma. Vätskebrist och huvudvärk. Fick skynda in efter en alvedon och ett glas vatten när jag kom hem. Blev sen soffläge i en kvart... jättesynd om mig.

Trodde det skulle vara mulet och svalt hela dagen men icket! Vi for till stora lekparken på A-torp på förmiddagen. Inte en skymt av blå himmel eller sol. Men medans vi var där så blev det bara varmare och varmare... solen kom fram då och då och jag höll på att smälta bort... flyta ut till en blöt fläck. Viggo började rent må illa av värmen trots att han fått både saft och bulle.

Alva somnade i bilen på vägen hem, tack och lov. Så då tog även jag en tupplur medans hon sov. Helt sjukt trött är jag på dagarna nu för tiden. Kan det vara värmen?

Blev som bara varmare och varmare under dagen. Det slutade med att jag fick dra på mig bikinin vid fyratiden. Det var som inte lönt att ha kläder på sig. Klibbade ju bara fast på kroppen. Cyklade sen iväg till konsum för att handla. Andra gången jag cyklar på gud vet hur många år... Fortfarande har jag inga cykelmuskler! Naturligtvis! Var skulle jag ha fått dom ifrån? Inte har jag satt mig på cykeln nån gång som jag sa att jag skulle göra. Inget bra beslut att cykla idag i alla fall... Var ju alldeles toksvettig när jag kom in på konsum. Hur kul är det då?

Jag och Mikke håller på att planera en hotellvistelse någonstans.. hoppas någon vill vara barnvakt? Vi tänkte fara till Luleåkalaset, men vi upptäckte ju att det är helgen som jag börjar jobba igen. Typiskt! Hade ju varit kul annars. Piteå funderade vi också på, men sen började vi prata om skellefteå. Varför åka iväg när allt finns här? Det enda vi vill är ju att komma hemifrån. Hotell, äta ute, gå på krog.. allt kan vi ju göra här. Flera år sen vi gjorde stan dessutom. Blir nog nåt så enkelt som malmia och mollys... typ.

"mamma... kan jag få vara utan barnfotar?"

Alva som vill vara utan skor och vara barfota.

Boliden

Blev en sväng till Boliden idag. Vi kände att vi bara måste ut ur huset och bort från gården.. Tänkte bara titta in på en snabbfika hos mor och far, men vi blev kvar till efter 18.. På vägen hem stannade vi till vid sidtjärn och doppade fötterna och fångade ett och annat grodyngel. Konstigt att det ALLTID finns grodyngel där? Spännande var det då i alla fall för de små. Fick till och med storgossen med oss till Boliden. Länge sen han var där känns det som... Han tyckte att björkarna på mormors gård var mindre än han minns och sidtjärn var också mycket mindre :-) Hmmm.. var nog ett tag sen sist, eller så har han vuxit så mycket på sista tiden att allt känns mindre. Han är ju numera lika lång som sin mor *stolt*.

Har inte hänt så mycket idag så det blir ett kort inlägg...


Lugn och ro

Kvart över åtta.. lördagmorgon. Sitter här helt själv! Steg upp strax efter sex för jag blev väckt av ett ligistgäng som belägrar björken utanför vårt sovrumsfönster. Måste ha varit ett tiotal skator som bestämt sig för att reta gallfeber på mina stackars katter som numera har flyttat ut till den takprydda altanen... Varje morgon vid samma tid sätter skatorna igång och skrattar och hånar och retar dessa försvarslösa små väna varelser. Antagligen så är det väl då som katterna vaknar och går sin kontrollrunda över ägorna. Funderar på att skaffa mig en slangbella så jag kan skjuta småstenar på dom (skatorna alltså)! Helt ärligt! Eller jättestora stenar rent utav, för dom håller på att driva mig till vansinne!

Men ingen annan i detta hushåll verkar då störas av oljudet. Alla sover fortfarande.. Till och med Alva och Viggo. Fattar ingenting! Så här länge har dom då ALDRIG sovit. Börjar undra om dom verkligen ligger kvar i sina sängar? Dom kanske smitit ut under natten och vandrat iväg till Leos lekland? Skulle faktiskt kunna hända... Men jag tänker då inte gå och titta efter... än. För öppnar jag dörren till sovrummet så vaknar dom garanterat. Alldeles för skönt att sitta här alldeles själv...

Har hunnit med att fila mina naglar och måla dom ett antal gånger. Gjorde ett djärvt försök med "nagelkonst". Målade några sneda ränder i en annan färg, som jag sett att någon annan gjort på en populär blogg. Blev ju förstås inte bra. Bort med allt och börja om... Men jag har ju verkligen haft all tid i världen! Två timmar i ensamhet. Lyx!

Jaha... nu kom Alva uppsmygande. Hon fick genast syn på nagellacksflaskorna som står på bordet. Hon har grabbat tag i en rosa färg som hon genast vill ha på sina små naglar. Får väl sätta igång med det då och hoppas att hon inte tjatar om att hon "kan själv".

Slut på lugnet nu då...

häxor, tigrar och en liten hare :-)

Så skönt att få sätta sig ner i lugn och ro. Barnen sover och mikke är ute och mekar med bilen..tror jag. Fattar inte varför jag blivit så fasligt trött de senaste dagarna? Har ju inte gjort speciellt mycket.

Efter lunchen åkte vi in till stan med barnen för det var en massa jippo där för de små. Hoppborg, ansiktsmålning, Leo från leos lekland, kartingbilar och en massa annat. Vi hann bara gå några meter med barnvagnen innan första "skräcken" dök upp. En stor söt "tiger" med reklam för MAX. Tydligen fruktansvärt hemskt för Viggo som borrade ner huvudet i vagnen och vägrade titta upp förrän vi gått därifrån. Alva däremot blev förtjust. Vi fortsatte sen till torget där allt skulle finnas. Men ve och fasa... där fanns både clowner och en utklädd häxa!!! Det blev för mycket för den hariga lilla pojken. Vi smet förbi de otäcka "barnätarna" och styrde stegen mot hoppborgen som båda tjatat om. Av med skorna och upp med ungarna... Vad händer då? Viggo sitter bara som förstenad och gör ingenting, och alva gör ju alltid som sin bror gör så där satt dom! Kul! Värt? Nä!

Sen for vi in på en affär och jag köpte mig nya solglasögon och även Viggo fick ett nytt par. Hans tredje denna sommar.. Han satte på sig sina och sen kunde vi röra oss utan problem bland clowner och häxor. "Nu kan dom inte se mig" tyckte han. Haha...

Eftermiddagen spenderades här hemma med Storfrämmen. Jamal och Kevin kom hit och umgicks.. Jamal lagade en riktigt god lasagne och samtidigt bakade jag bullar.. blev lite varmt/trångt/rörigt men det gick bra :-) Är sååå nöjd över att jag äntligen bakat dessa bullar. Ett måste att ha under sommaren ju. Går ju inte att fara till lekparker och badstränder utan kanelbullar!

Utan internet :-(

Har varit utan internet HEEELA dagen! Så irriterande! Nåt fel hos AllTele...

Men vi har klarat oss riktigt bra ändå ALLIHOPA! Inga klagomål från tonåringen ens :-)

Idag har vi haft barnbarnet här för första gången (..ensam alltså). Jamal och Steff ville gå på stan och shoppa och äta gott, så självklart sköter vi gossen. Vilken go liten kille han är. Hur lätt som helst att sköta. Tänk om man hade så snälla barn, vad livet skulle vara lätt då...

Så, vad gör man då när internet äntligen kommit igång? Jo, skyndar mig ut på facebook för uppdatering av vad alla har gjort idag.. Hur sjukt är det då? Är det så viktigt att veta att nån diskar, solar eller har ätit gott, gått med i nån grupp eller nåt annat fånigt???? Inte alls skulle jag vilja påstå, men på nåt sätt måste jag ändå logga in där med jämna mellanrum för att kolla. Så fånigt! Men skillnaden är väl kanske inte så stor från att läsa någons blogg? Samma sak, bara lite mera information än de korta meningarna som alla skriver i sitt statusfält. Man blir beroende av att ta del av andras liv. Det är verkligen så det är. Ja.. får väl erkänna ännu ett beroende då!

Nu har redan TVÅ veckor av min semester flugit förbi. Oj vad fort det går.. Nu får gärna tiden stå stilla i tre veckor. Vill verkligen inte börja jobba! Helt underbart att vara ledig och inte göra mer än man måste.

I morgon ska Mikke fara en sväng till nån bilverkstad och få tips på felsökning på forden. Den är ju nämligen TRASIG IGEN!!!!! Sist jag körde den fick jag lämna den på konsum och SPRINGA HEM! Skulle bara tvärfara och handla nåt. Hade satt två pajer i ugnen, för jag skulle ju få en massa gäster. Fick springa hem från konsum i lång snäv jeanskjol och ett par alldeles för stora birken. INTE KUL säger jag bara! Kom hem preciiiis när det var dags att ta ut pajerna ur ugnen! HATAR FORDEN! Verkligen alltså! Vi har lagt ut ca 20 000 på denna bil detta år. Felen avlöser bara varandra. Hoppas verkligen att detta felet inte kostar skjortan. Inte så kul nu när det är semester...

Nu ska jag va så fräck att jag ska gå och lägga mig. Såå tidigt, fast det är semester! Är ju en helt slut gammal farmor som fått stå på benen hela dagen :-)

MOR OCH FAR GIFTA I 47 ÅR!

GRATTIS! Det har ni gjort riktigt bra!

Mor och Far


..och övriga gäster

   
 
Jamal och Kevin


Villiam och moster.


  

 
En trevlig fest som Tack Och Lov inte blev alltför sen! Kom faktiskt i säng redan vid tolvtiden. Känner mig ganska mätt på fester just nu.. Inte alls sugen på att öppna en till öl!

Supervarmt idag. Till och med för varmt för MIG! Då är det illa.. Har inte solat nåt överhuvudtaget idag. Suttit i skuggan och flämtat och pustat. Men jag KLAGAR ABSOLUT INTE. Hoppas sommaren fortsätter på samma sätt...


små rymlingar

Upp med tuppen även denna morgon! Superpigga barn har jag. Dom har nog också tankat i sig en hel del sol så dom fått extra energi. Stod och hängde tvätt nu på morgonen när jag "hörde" att det helt plötsligt var tyst i huset. Sprang och letade barnen men hittade dom ingenstans. Ut och leta och jodå... Dom gick längs gatan och drog dockvagnen tillsammans, endast iförda sina tunga obytta morgonblöjor. Hur gulligt som helst... fast kanske inte så gulligt när klockan inte ens var sju på morgonen. Dom hade hunnit långt också, var ända vid dagiset. Dom skulle till Leos lekland! Så det så!

Nu är dom i tv-rummet och jag hör hur dom skriker "ATTANS" med jämna mellanrum. Skrattar åt varandra, för tydligen är det väldigt roligt att ropa det ordet :-) Fasligt vad dom leker med varandra denna morgon.. nu är det plötsligt spöken och troll också. Ja, dom är roliga dom små...

Fint väder idag också. Så härligt! Ska njuta av dagen så gott jag hinner. Har ju en massa att fixa med innan alla kommer. Ska ju lagas en massa mat och dukas ute i trädgården. Måste hitta en skuggig plats så inte gamlingarna och småbarnen förgås i värmen.

29 grader idag :-)

Klockan är 21.45 och det är 26 grader varmt ute. Helt underbart!!!!!!
Det var alldeles vansinnigt varmt idag. Trots värmen så kan jag ju inte hålla mig inomhus. Har suttit och solat i stort sett hela dagen... Har faktiskt till och med tagit mitt första utedopp. Vi for ner till älven efter middan, för då stod jag inte ut med värmen längre. Jag och Viggo badade och mikke och Alva tittade på.. Vilka badkrukor!

Ikväll har vi tokstädat, jag och Mikke. Imorgon får vi ju en hel bunt med gäster. 11 vuxna och 6 småttingar blir vi... Blir party här ute på gården. Kul!

Det är inte så tokigt att bjuda hit folk lite titt som tätt. Om inte annat så blir det ju städat, för då måste man ju :-) Har inte rört en skurmopp på ett bra tag nu. Det var verkligen dags! Är ju aldrig inne tillräckligt länge för att hinna städa. Fort in och laga mat och sen ut igen.. Blir ofta så här på sommaren. Bara att blunda för hur det ser ut! Men det är jag faktiskt ganska bra på :-)

Jocke han tränar och blir större för varje dag :-) Han tänker ha en träningsfri dag imorgon, och det tycker jag verkligen. Han har sååå träningsvärk i magen, stackarn. Jag hoppas han lyckas med sin träning och att han går upp i vikt som han vill. Han håller då på att äta mig ur huset.. Är hungrig hela tiden. Blir dyrt det här... men absolut värt!

Svettig, jordig och riven nästan till döds..

Puh..pust och stön..

Har just kommit in efter riktigt hårt arbete i trädgården. Har klippt och ansat de förskräckligt hemska rosbuskarna vi har ute på gården. Sex stycken enorma monster. Nu är dom bara hälften så hemska.. Inte kul att bära bort skiten jag klippte bort. Men nu är det gjort i alla fall. Har också burit bort en enorm hög med jord, rötter, uppgrävd gräsmatta som legat mitt på gården och stört mig... Känner mig inte så fräsch nu. Svettig och jordig, rivna armar av de fördömda rosbuskarna. Ett under att jag lever!

Har en massa energi nu helt plötsligt. Måste ju bero på att jag tankat mina solceller idag. Kanonväder, med en massa solande :-) Vi struntade i festivalen med ungarna. Tänkte att dom vet ju ändå inte vad dom missar. Istället for vi till sillskatan och badade. Helt underbart väder, men där blåste det iskalla stormvindar.. WHY? Viggo hade då inga problem med kylan. Han badade och plaskade på som vanligt. Alva stod mest och huttrade. Vi var tvungna att fara hem efter ca 30 minuter, för då hade Alva suttit naken i sanden och fått en massa sand på mycket olämpliga ställen. Och hon vägrade gå ner i vattnet för att skölja av de känsliga delarna. Tjurskallen! Nåja.. jag frös då också så jag var tacksam över att få fara hem.

Efter middan for vi till världens bästa lekpark. STORA LEKPARKEN PÅ A-TORP! Klart bäst hittils. Dit måste vi fara någon dag och stanna en heldag.. Var ofta där med Jamal och Jocke när dom var små. Den var bra då, men nu är den sju gånger bättre. Det finns allt där!  Men man måste ju ha bullar och saft med sig när man far dit kände jag. Blir till att baka bullar nu då...

I morse tog jag en snabb promenad med Joakim, som nu helt plötsligt börjat träna. Han har lyckats gå upp 3 kilo på tre dagar. Inte illa, säger jag bara. Hans mål är att gå upp ca 10 kilo till. Förhoppningsvis i muskler då.. Helt otroligt att han kommit igång och blivit så duktig. Känns så kul! Han till och med städade sitt rum igår helt på eget initiativ. Wow... 

Nu ska jag gå och ställa mig i duschen och spola bort all matjord som täcker min kropp, peta lös alla rostaggar som sitter lite här och var, och sen lägga mig i soffan och bara slöa resten av kvällen...  

Idag blir det festivalbesök

Idag skiner solen! Jippi! Blev inget karusellåkande för barnen igår heller, så vi måste nog in till staden idag. Igår ägnades dagen åter igen till en massa inhandlande till sonen som ska träna sig stor och stark. Även de små köpte sig något. De fick nya sparkcyklar. Jättesöta med tofsar på styret... Mikke han köpte sig också en leksak. En basketkorg på en ställning, så nu ska även han få sig lite träning :-)

Själv så får jag bara stå och titta på när alla andra roar sig med sina saker.. Får väl ta mig en cykeltur om jag får tråkigt :-)

Igår kväll firade vi att mikke fick semester. Vi ringde hit Jamal, så han kom hit och firade med oss. Vi drack öl och surrade till midnatt. Kul! Är inte ens dålig idag. Börjar kunna detta nu :-)

På tisdag blir det party igen. Mor och far och syster med son, och Jamal och Steff om hon får byta sitt arbetspass? Stackaren jobbar ju hela sommaren... Ska i alla fall bli kul att fira mor och far. Väldans mycket party nu för tiden...

Nu ska jag ut och titta på barnen som redan är ute och leker. De enda barnen i kvarteret som kliver ut genom dörren direkt dom vaknar..

Skitväder!

Varför lovar dom sol och värme varje dag när det bara är mulet och regnar??????????

Blir så sur på vädret! Vill ringa och klaga nånstans, men var ska jag ringa???? *Suck* Har man semester så vill man ju att vädret ska vara bra.. inte kul alls när man måste sitta inne. Ungarna bråkar och det finns inget att göra. Funderade på att fara en sväng ner till stan och åka barnkaruseller, men ska vädret vara så här så är det ju inget kul. Får väl bli imorgon eller på söndag? Nån av dagarna måste ju solen ändå lysa?

Idag får mikke semester! Skulle ju va kul att hitta på nåt då för att fira.. Men jag funderar på att dra ihop the family den 13 juli för då har mor och far bröllopsdag. Vi brukar fira dom varje år, och då tänkte jag att man kan ju kanske ha lite party här hemma hos oss? Ska höra med resten av familjen...

Nu väntar jag bara på att mikke ska komma hem. Ska fara på Rusta med Jocke. Han har bestämt sig för att börja träna, så vi ska köpa lite hantlar och grejs... Bara att skynda sig iväg och handla när han äntligen beslutat sig för nåt sånt. Kanonbra ju!


Jobbig dag

Fy, vilken dag jag haft! Tycker riktigt synd om mig själv, även om det är självförvållat. For på stadsfesten igår med min syster... Jättekul var det, så det var ju värt det. Men det var inte så kul i morse när barnen vaknade klockan sex och mikke hade ju redan farit och jobbat! Har nog aldrig förr haft sån huvudvärk som jag hade när jag vaknade. Höll på att dö.. på riktigt! Gjorde oboy-flaskor till barnen, sen fick jag gå och tokspy. Tog en ipren, spydde igen, tog en alvedon, spydde igen. Vågade inte ta en till huvudvärkstablett, så jag fick lida... Efter sista spyan gick faktiskt huvudvärken helt plötsligt över..??? Konstigt! Undrar om jag blivit matförgiftad eller nåt? Åt ju en massa som vanligt, när jag är på festivaler. Allt ser ju så gott ut! Måste vara så, för speciellt onykter var jag då inte! Akta er för Tex-Mex maten. Åt en tacotallrik där och kanske var det köttfärsen?

Har inte mått dåligt efter halv nio i morse, men varit vansinnigt seg. Bara att gå ut och leka med barnen och se glad och pigg ut ändå... var riktigt befriande när mikke kom hem faktiskt. Dessutom hade han med sig pizzor till middag. Är han inte för gullig? Han ringde och frågade om jag inte var sugen på bakismat.. Klart jag var :-)

Trots att jag varit dålig idag så har jag faktiskt varit med barnen både ner till havet OCH varit och matat ankorna i ankdammen! *duktig* Fick så dåligt samvete över att barnen bara fått vara på gården hela förmiddan... måste ju hitta på nåt varje dag!

Nu ska jag inte göra annat än ligga i soffan tills det blir dags att byta liggplats till min sköna säng...

Imorgon går mikke på semester :-) SÅ HIMLA SKÖÖÖÖNT! Han jobbar till lunch och sen är han ledig i 5 veckor..

party party

sol, regn ,mygg

Solsting eller nåt? Är trött som bara den. Visserligen så har jag varit utomhus sen klockan 8 i morse. Då skulle barnen ut. Jag och Jocke satt och solade hela förmiddan. Helt galet varmt var det! Efter ett kom Jamal och Kevin hit och vi drog iväg till Sillskatan för att sola och bada. Vi hann inte mer än lägga ut filten på stranden förrän de STORA mörka molnen kom. Regndropparna började falla och vi hörde åskan komma.. Så himla trist! Barnen fick då bada en stund i alla fall, men vi blev inte långvariga där. Körde hem igen och där lyste ju solen :-) Hem ljuva hem!

Har tillbringat dagen med ALLA mina barn! Så kul! Och barnbarnet inte att förglömma. Han är verkligen hur go som helst! Vi for ner till älven med småttingarna medan Jamal tvättade bilen. Viggo och Alva kastade genast av sig kläderna och hoppade i. Kevin var tack och lov inte lika snabb. 1000 myggor letade sig ju genast till de små barnkropparna! Jag fick stå bredvid kevin och sopa bort mygg från hans huvud hela tiden. Värsta myggmagneten tydligen. Yngst blod kanske är godast? Fick till slut fly fältet med Alva och Kevin, för jag stod inte ut med att slåss mot myggorna längre..

Nu är det bara sängen som hägrar...

God natt!

svettigt värre...

Semestern har just börjat och jag känner redan att det blivit lite för mycket fet mat! Hur ska detta sluta? Tog en rask promenad ikväll, så jag blev så där lagom svettig. När jag kom hem gjorde jag något jag inte gjort på evigheters evighet.

Jag satte mig på cykeln och cyklade iväg till konsum. Har inte cyklat på säkert fem sex år. Kan ju bara säga att när jag kom hem var jag inte längre lagom svettig. Tröjan satt klistrad på kroppen och benen var alldeles darriga. Herregud alltså! Det är ju bara 1,5 km till konsum! Har nog aldrig varit så slut nån gång. Tungan satt ihoptorkad fast i gommen också.. Skyndade in på darriga ben för att släcka min törst direkt jag kom hem. puh...

Har äntligen kommit på en rolig träningsform! Lätt att jag ska fortsätta cykla! Har fixat lite med sadel och sånt så nu passar den mig perfekt. Var aningens för låg sadel när jag cyklade iväg... skitjobbigt ju!

Kul är det ju dessutom. Snabbt går det och tar på rumpa och lår. Kan inte bli bättre ju. Kommer säkert att ha träningsvärk imorgon. Jippiii!

Barns ärlighet

Igår när vi satt på Frasses och åt hamburgare i godan ro fick jag för första gången skämmas för min lille son. Han tuggar sin hamburgare och sitter samtidigt och tittar på folket som står i kön och beställer. Plötsligt säger han högt och tydligt "Vi har runda huvuden... men det har inte dom där" och pekar på en familj i kön. "Dom har konstiga huvuden".

Hmmm.. hur slätar man över ett sånt uttalande, som alla hörde högt och tydligt? För övrigt så var det inget fel alls på familjens huvuden, TACK CH LOV! Hade varit värre om det verkligen var något heltokigt med dom :-)

Det fick mig att minnas en gång när jag och Jamal satt i bussen på väg till Boliden. Han var tre år gammal och satt och kollade in sina medresenärer. Ett gäng medelålders, tysta människor. Jamal pratade ju på som vanligt. Han var aldrig tyst! Så allas uppmärksamhet är ju förstås på den lille killen. Jobbigt när han började kommentera folket som satt i bussen. "mamma... titta vilken stor näsa han har!"Pekar ju förstås så ingen ska missa vem han pratar om. Hela resan fortsätter med pinsamma kommentarer, både för mig och de som blev utsatta för hans ärlighet. Det var ..inget hår... vilken tjock gubbe... konstiga tänder, och så vidare.. Helt obrydd om sin mamma som säger schhh.. hysch.. och desperat försöker peka ut genom fönstret för att avleda honom från resenärernas lyten och men.

Haha.. så här i efterhand är det ganska kul, men inte när man sitter där och ser hur besvärade folk blir...
Barns ärlighet kan vara ganska brutal! När jag jobbade på dagis så var det en femåring som frågade hur stor jag var.. Jag svarade att jo, jag är jättestor. "Är du lika stor som en elefant?" "kan du nå upp till himlen?"

Hade säkert varit jättebesvärande frågor för barnets föräldrar, om dom hört på. Tur att dom slapp det :-)


Sillskatan

Vi åkte iväg en sväng till världens bästa och sandigaste badplats, Sillskatan! Så underbart! Vi var alldeles ensamma på stranden och ungarna hade hur kul som helst. Härligt i vattnet var det också..













Sommar..

Äntligen har sommarvärmen kommit! Vilken bra start på semestern.. Haft en riktigt mysig helg! Inte haft mycket mer än bikini på mig dom här dagarna. Idag är det 28 grader varmt, men inte så soligt.  Helt underbart ändå.

Igår kväll tog vi ungarna ner till älven och dom badade och plaskade. I alla fall Viggo. Han ville aldrig upp. Alva blev rädd för vågorna som en förbipasserande båt orsakade. Då var det färdigbadat för hennes del! Älskar verkligen denna årstid!!! Njuter av varje sekund av svettig sommarvärme.. Idag blir det nog inte mycket mer än att vara här ute på gården.

     

     

Bilder från Boli´marknan 2010:

 

     

 

Dom hade så himla roligt. Längtar nu till nästa helg då det blir en massa karuseller igen. Då är det ju nämligen STADSFESTEN! Ska bli kul!

SEMESTEEEEER!!!!

Vaknade kvart i ett. Sovit som en stock med andra ord. Så skönt! Satte genast på mig bikinin och gick ut och solade. Det var ju lovat värmebölja och rekordvärme idag... Men nej då! Okej, soligt var det ju, men blåste som bara den! Nästan storm! Struntade i blåsten. Tänkte att man blir ju brun ändå.. och det blev jag :-) Har fått jättemycket färg idag.. *lycklig*.

Har varit en härlig dag trots blåsten. Solat och tog mig ett glas vin redan vid fyratiden. SEMESTER!!!! Jipppiii!
(Måste ju tömma vindunken jag öppnade för typ 3 veckor sen, blir väl vinäger av den snart annars...?)

Sitter och funderar på att man kanske skulle ha dragit ihop en fest? Sofie och Helena: Är ni sugna? Vad sägs om att träffas nån gång under semestern och kanske bjuda in Anita? Och FisNina? Vem mer? Skulle va jättekul att träffa Anita känner jag. Det var ett tag sen och hon är ju världens roligaste partypingla...  Behöver ju inte vara en helg. Vi är ju alla lediga... (hoppas Anita är ledig, har ju ingen aning) OM ni läser detta och tycker det är en bra idé.. när har ni tid? Hör av er för det skulle vara superkul att träffas över ett glas vin.. eller fem sex stycken :-)


Gropar på låren?

Siiiista natten! Sitter här med en nackspärr som bara blir värre och värre. Tredje dagen nu. Hopplöst att sitta och se på tv. Hur jag än sitter så blir det inte bra.. jobbigt!

Har just sett "Farsan". En alldeles underbar film. Gillade den verkligen.. Men jag trodde det skulle vara mera komedi än vad det var. Var ju faktiskt lite tragisk också. Riktigt bra måste jag säga!

Ska bli underbart att börja semestern med en lång tupplur. Tänker verkligen sova ut när jag kommer hem. Har ju inte sovit på fredagarna de sista veckorna. Känns som att jag hela tiden ligger efter med min sömn. Nu ska jag ta igen det så jag kommer ikapp :-) I värsta fall får mikke hämta ungarna från dagis, så jag slipper kamma mig och fara iväg. kamma och kamma.. mitt hår kräver tvättning, kammning, fön och plattång. Tar en massa tid ju. Måste upp en timme tidigare om jag ska hämta dom. Inte kul att vara krullhårig, man ser ut som en tok när man vaknar. Knappt jag vågar gå och hämta tidningen i postlådan ju... Håret står rätt upp, gärna på bara ena sidan, och bak har jag en mittbena och en virvel som sedan avslutas med ett riktigt risigt rufs :-) På vintern löser en mössa problemet, om jag inte ids fixa. Men vad gör man på sommaren? För kort hår för tofsar.. Bara att tvätta, locka, föna och platta ut. Herregud vad jobbigt!

Läste det hittills bästa citatet någonsin: "Skrattgropar på låren tyder på ett lyckligt underliv".

Är det inte helt underbart? Var glad och stolt över era gropar i låren. Visa upp dom i sommar och låt alla groplösa kvinnor titta med avundsjuka på er lyckliga kropp! Det ska då jag göra i alla fall. Här ska det solas i bikini och mina korta sol-shorts. Mina gropiga lår ska få sin första solbränna på två år :-) Så det så!

Ha en trevlig sommar alla kära medarbetare. Både ni som jobbar och ni som går på semester.. Vi ses om 5 veckor.  

Åska

Vaknade i natt av att jag trodde huset skulle falla i bitar. Tog en stund innan jag fattade att det var åskan! Ojojojoj..vilken åska det var i natt! Det värsta jag hört på länge. Hela huset skakade! Hörde skräck/glädjetjut från jockes rum också.. Var tvungen att kliva upp och se vad som pågick. Det regnade så mycket så jocke bara kände att han måste ut och springa ett varv runt huset :-) haha... Han var uppspelt värre. Det blixtrar och dånar och öser ner och då måste man ut???? Jasse onga!

Sov inte så bra i natt med andra ord. Är rätt så trött. Har hör och häpna dragit med mig ungarna på stan idag. Det gick riktigt bra! Trodde jag ju aldrig.. Hittade en klänning och ett par "sol-shorts". Gillar inte att sitta och sola i bara bikinibyxor. Förstår inte vad som har hänt. Inte har jag brytt mig om sånt förr... Fast förr hade jag ju inte den rumpa som jag har nu :-) Har hittils bara solat med mina långa shorts, och det är inte så kul att vara vit ända ner till knäna. Inte snyggt alls!

Vet inte vad jag ska hitta på idag riktigt..? Det är ju inte direkt solarväder, fast ändå rätt varmt. Orkar absolut inte gå fler promenader. Tog en långpromenad med barnen igår på förmiddan och när jag kom till jobbet så tog jag med mig lilla törnrosa till solbacken. Fick skoskav på båda mina lilltåar, så nu får det vara nog. Hittade en t-shirt åt mig själv i alla fall. Och hade varit på stan innan jobbet och köpt en jeansjacka. Är riktigt nöjd med mina inköp måste jag säga. Billigt var det också!

Ikväll är det SISTA ARBETSPASSET på fem veckor! Så najs!

RSS 2.0