Julen 2011

Här kommer ett bildregn från julen 2011. Tänk att jag hann göra allt som jag skulle och att julen blev precis som den brukar, trots att jag var så sjuk :-)

Var till läkaren igår (IGEN), då jag inte längre stod ut med den onda halsen. crpn låg på 15 så jag är ju nästan fullt frisk, men den här gången tog dom äntligen ett halsprov och visst hade jag streptokocker! Halsfluss som aldrig går över, så nu har jag fått penicillin. Hoppas på ett snabbt tillfrisknande nu! Det gjordes en ordentlig undersökning kan jag ju säga. Nu har jag fått prova hur det känns att få en kameraslang uppkörd i näsan och förd ända ner till svalget... Inte så skönt kan jag ju säga.

NU kommer bilderna :-)

     

      

 

   
 

Ja... så på ett ungefär såg julen ut hos oss. Den började klockan 11 på förmiddagen och slutade vid 01.30 skulle jag tro...? Tyvärr så glömde vi ta de traditionella bilderna när vi sitter och äter vid fint dukat bord...
"Censur"-glasögonen åkte fram några gånger under kvällen :-) Bara så ni inte tror att det är JAG som censurerat mina släktingar :-)
Det var i alla fall en helt underbar dag! Längtar redan till nästa jul....


Inte min vecka...

Den stora STORA nackdelen med att vara hemma och vara sjuk är att jag inte kan sova på natten. KAN ju bero på att jag sover små stunder under dagen??? Men vad ska man göra annars då man är trött och hängig och inte orkar göra nåt vettigt? Klart man lägger sig och somnar i soffan. Är fortfarande inte helt feberfri och nu har jag dessutom fått nåt skit kring vänsterögat. Antingen så är det Alvas ögoninflammation som smittat av sig, eller så är det eksemet som jag ibland får kring ögonen. Vilket som, så är det i alla fall förjäkligt! Nu får det ju liksom räcka! Till råga på allt så har jag drabbats av "snabb mage" av all ipren och alvedon som jag proppat i mig. Tror inte min mage klarar av ipren :-( Kunde inte somna igår kväll p g a halsbränna...

En annan sak som störde mig nåt vansinnigt är att jag måste ligga och svälja hela tiden. Det gör ONT när jag sväljer, särskillt när jag lägger mig... då reagerar min konstiga kropp med att överprodecera saliv så jag måste svälja HELA TIDEN! Vad är det för dålig och idiotisk funktion? Låg och var förbannad på dåligt konstruerad kropp och fick ondare och ondare i halsen, och halsbrännan gjorde ju inte saken bättre. Nä, det här har inte varit min vecka kan jag ju bara säga!!!!!!!

Men efter allt elände som varit så kan det ju bara bli bättre kan man tycka. Idag till exempel så har vi kortaste dagen. Nu vänder det och blir ljusare och ljusare igen. Från och med imorgon så får vi 20 minuter längre dagsljus per vecka. Det känns ju fantastiskt. Inte för att det ger så kännbara effekter, men efter några veckor, typ 5, har vi ju fått 100 minuter. 50 minuter på morgonen och 50 minuter på aftonen. Då brukar man känna skillnaden :-) För man påverkas ju otroligt mycket av ljuset!

Jag ska försöka mig på att baka något idag. Börjar känna mig stressad över allt som jag inte orkat bry mig om. NÅT fikabröd måste man väl ändå ha till julafton? Mikke tyckte att det skulle funka lika bra med Ballerinakakor :-), men där går ju gränsen, haha... Funkar ju bra till barnkalaset, men inte annars :-)

Nä, jag måste dyka in i recepthögen och hitta nåt som inte är för invecklat och baka några sorter, fast det känns jobbigt...får bli senare under dagen. 

Hemma från jobbet även denna natt. Barnen är på dagis så nu ska jag faktiskt börja med att ta igen lite av den missade sömnen från natten. Känner mig dödligt trött och småfrusen, men det går åt rätt håll. Febern har i stort sett försvunnit. Ligger kring 37.5 nu och det räknas väl inte ens, även om min normaltemp ligger på 36. Inte helt frisk alltså, men oj vilken skillnad det är. Är nog fullt frisk på julafton trots allt :-)Läkarbesök

Var till läkaren igår. Inte ofta jag far dit med feber/förkylningsbesvär, men nu höll jag faktiskt på att dö... Nämnde nackstelhet och fort fick jag en akuttid på vårdcentralen. Att jag nämnde hög feber, frossa, fruktansvärda smärtor i hals och öron och extrem huvudvärk hade ingen betydelse, men NACKSTELHET... ojojoj. Tydligen det magiska ordet för att få en tid hos doktorn :-)

Han lyssnade och tittade i öron och hals, gjorde neurologiska test där jag skulle blunda och göra saker med armarna. Jag frågade hur det såg ut i öronen och halsen. "Ganska normalt" säger han då? Va??? Så det syns inte att en vass kniv körts in och ut ur mina öron under ett helt dygn? Halsen då... som jag själv har sett, har antagit en mörkröd, nästan vinröd nyans och minskat i omkrets av svullnad. Kan knappt gapa. Nä... han tyckte inte det såg så illa ut. Har man halsfluss så har man ju vita prickar på halsmandlarna, tyckte han och det har jag ju inte. Blev skickad att ta temp och ta en snabbsänka (crp).

Sänkan låg på 86, så då blev han ju väldigt osäker. Men OJDÅ, hon är nog sjuk ändå... Då ville han att jag skulle åka in till lassa och göra en lumbalpunktion (heter det så?), för att se om jag har hjärnhinneinflammation, vilket skulle innebära en massa timmar och kanske övernattning på sjukhuset. Nope, har inte tid!

Blev istället så att jag skulle komma in idag på morgonen och ta en ny crp och om den fortfarande är lika hög så blir det att fara iväg. På dagtid går det fortare, sa han eftersom vi lever i ett 8-17 - land. Så sant!!!

Men varför han vill skicka iväg mig dit är alltså för att han konstaterat att jag har en infektion i kroppen, men han kan inte hitta orsaken???? MEN HALLLLLLÅÅÅÅ.... HALSEN...ÖRONEN!!!!! Han måste ju vara halverst blind, denna läkare? Ge mig pencillin för skjuttsingen!!! crp;n visar väl tydligt att jag behöver pencillin, men icket om man bor i denna del av landet tydligen. Fick ett utskick förra veckan från vll där det stod nåt med att man skulle vara försiktig med pencillin... kanske därför jag ska dit idag igen. För tänk om det går åt rätt håll, om sänkan "bara" är 80, då får jag väl ingen medicin eftersom det barkar åt rätt håll...

Nä, vi får väl hålla tummarna att det inte är hjärnhinneinflammation, för då blir jag tydligen inlagd! ÖVER JULEN!!!!!

Blir i alla fall inget jobb för mig i natt. Vi får väl se om jag tillfrisknar till imorgon natt???


Nya köket :-)

Nu är vi äntligen klara, förutom att motorn till fläkten inte sitter i än. Mikke ska upp på vinden och dra om rören från rexoventen, men förutom det så är ALLT klart :-)


För den som inte kommer ihåg: Så här såg det ut innan vi gjorde om...


Det känns som jag ska dö...

Jag är så sjuk! Kan inte minnas när jag var så här sjuk sist... HÖG feber... en huvudvärk som gör att jag snart önskar att jag hamnar i koma. Illamående... vansinnigt ont i hals och sprängande öron. Extremt ont i nacken, kan knappt röra huvudet. Kan det vara något så enkelt som influensa jag drabbats av? Eller är det hjärnhinneinflammation? Hur som helst så är det MYCKET synd om mig....

Inte så kul att bli så här sjuk dagarna innan jul. Hur ska jag hinna/orka baka, laga all maten och planera för julafton???? Har nog aldrig varit så här oförberedd någon jul tidigare. Tänkte ju att jag skulle hinna allt denna veckan. Istället orkar jag inte nåt över huvud taget. Sov hela dagen igår och har legat och frusit och svettats om vartannat hela natten. Steg upp kl 04, för då orkade jag inte ligga längre...

Ska ringa vårdcentralen idag i alla fall. Måste ju lida av något som går att bota med peniccilin? Hoppas jag i alla fall.

Köket är klart nu i alla fall. Det blev SÅ himla snyggt. Ska lägga upp bilder så fort jag orkar....

Yeah!!!

Barnen är lämnade på dagis. Friska och krya! Känns otroligt skönt. Var orolig att jag skulle vara tvungen att ha dom hemma hela dagen och vänta tills mikke kommer hem 17.30 innan jag skulle kunna sova inför kommande jobbnatten. Men nu kan jag lägga mig där vid tolvtiden när min inbyggda tröttklocka ringer :-) Åååååååå... så skönt!

Igår fick vi sms om att nya spisen kommit! Så skönt att åtminstone den kommer på plats. Problemet med den är bara att vi måste hit med en elektriker för att koppla in den. Tydligen så har vi "fel" ström. Vanliga spisar och induktionsspisar har visst olika kontakter. Typiskt! Men det är tur vi har en granne som är elektriker.

Den supersnygga svarta fläkten ska också komma under veckan. Det kommer att bli så himla snyggt! Just nu är det dock inte så trevligt i köket. Spacklade gipsväggar och fläktröret hänger och slänger från taket... Men julfint i fönstren har jag i alla fall :-)

Jag har lite svårt att förstå att det snart är julafton. Har inte alls hunnit med. Julklapparna är oköpta fortfarande och vi har inte suttit ned en sekund för att planera för självaste dopparedagen. Men jag känner faktiskt ingen som helst stress över det. Jag som brukar sjåa på som en tok en hel månad före jul, med julklappsköp och långa "att göra-listor"...

Nu känns det helt lugnt. Det blir väl troligtvis samma som förra året... dukar finns och stolar och bord osv. Det ordnar sig :-)

Förhoppningsvis så hinner jag baka något i nya ugnen, men jag tänker strunta i 100 sorter. Folk fikar ju ändå inte. Möjligtvis 2-3 sorter, men det äts ju hela hela tiden på julaftonen så man orkar ju inte. Men en Nutella Semifreddo ska jag i alla fall göra till efterrätt efter julbordet. Kommer att göra succé!!!!

Nä, det är skönt att inte känna julstressen, men den kanske kommer om någon vecka eller två när vi inser att köket inte kommer att bli färdigt för att diskhon från Lakkapää inte kommit!

Men under tiden så ska jag njuta av att vara heeeelt ostressad :-) 


SuckByggdamm, gipsskivor, spya, enorma mängder tvätt, tre köksskåp borta och vad ska man göra med allt skrot som var i dom? Allt ligger utspritt överallt.

Byggdamm.... har skurat hall och kök tre gånger och det hjälpte inte ett dugg kan jag ju säga. Det ser bara värre ut. Byggdammet har liksom bara fått ett annant mönster på golvet. Det ser ut som jag har skurat med mjöl! Mitt i allt detta så ska barnen badas... ett i taget för Viggo vill inte att Alva ska bada med honom för då kan hon få spya på sig. Klok kille! Men ack så mycket jobbigare....

Sen skulle det ABSOLUT bakas chokladbollar. Mitt i dammigt kök. Så det har jag ju också gjort naturligtvis. Glad för allt den lille killen stoppar i sig.

Gjorde julfint på altanen igår. Tog ungarna med mig i skogen och sågade oss en fin gran. Satte ut jullykta och det blev riktigt julmysigt. Nu står det rivna gipsskivor fulla altanen. Man ser ingenting av det fina jag gjorde igår...

Jag hoppas nya spisen och fläkten kommer i veckan så NÅT blir klart. Men tyvärr så måste vi vänta på diskhon som har två-tre veckors leveranstid innan vi kan byta köksbänken och kakla ovanför den! Börjar tvivla på att detta blir klart före jul. Lär då inte bli något julbak för min del. Hur skulle det gå till?

Börjar bli riktigt less redan och vi som inte ens börjat kakla än...

Suck!Det händer mycket på ett år :-)


Mina älskade småttingar ♥ ♥ ♥


Förra årets syskonbild, (fotade av den där den hänger på väggen, bilden ser ut att vara 100 år gammal, :-))
Och Årets syskonbilder!
Finaste barnen ♥ ♥ ♥Äntligen har korten på barnen kommit! Och dom blev jättefina :-)
Nu väntar jag bara på att syskonbilden ska komma också...Finaste Alva ♥Finaste Viggo ♥


Alva sitter och håller en av trillingarna i handen. Dom är födda på samma dag, den 9 maj 2008. Det kan man inte tro va? De flesta av barnen som sitter längst fram är lika gamla som Alva. Storleksskillnaden är enorm! Det blir nog en riktigt stor tjej av min lilla flicka :-)

Viggo däremot är precis lika lång som killarna i hans åldersgrupp på översta raden :-)


RSS 2.0