Hostig och fet

Mår verkligen dåligt över min vikt just nu... Ångrar bittert att jag vägde mig. Bättre att leva i ovisshet. Har inte alls ansträngt mig och ätit nyttigt idag. Fick främmande så då blev det förstås en mazarinkaka. Kyckling och ris till middag, följt av en massa ostkrokar som legat i skafferiet... Inte bra alls! suck...

Hostar gör jag fortfarande också. Bara elände... Funderar allvarligt på att köra en kur med nutrilette, men jag är inte så säker på att jag klarar av det just nu. MÅSTE gå ner i alla fall två kilo denna vecka, annars deppar jag ihop fullständigt. Hur, när och vad har jag ätit så jag plötsligt gått upp fyra kilo?? Det är ju inte möjligt...?

Typiskt också att vi har en massa nötter, chips och ostkrokar i skafferiet. Blev ju över massor sen i lördags. Men jag ska INTE äta upp det! Nu ska jag vara duktig imorgon. Blir grönt till lunch och en tur till ica för att inhandla en massa frukt.

Kom just på vad jag ätit :-)

Två paket med libanon-bröd, har slunkit ner den senaste veckan. Med både ost OCH skinka! Naturligtvis! Det är det enda jag kan komma på som är utöver min vanliga kost. Säkert extraberikat bröd nu när det är ramadan. Ååååå.. Det som är så gott. Blev så glad när jag hittade det brödet på ica-maxi. Blir då inget mera sånt nu då :-(

Nää, nu ska jag och "Bert" krypa ner i sängen och läsa. Mikke gick och la sig för en stund sen. Han läser boken som jag läste ut under en dag.. när jag läste bort Alva. Han är också fast i den nu :-)



Å...nej, har en Bert på magen!

Ställde mig på vågen igår kväll. Har inte velat göra det på ett tag då jag ju känner att jag gått upp i vikt. Vill inte veta!!!! Men tänkte väl att jag måste nog kolla ändå.... så farligt kan det väl inte vara..eller?

KATASTROF! Väger i skrivande stund lika mycket som den 23 augusti 1990.. Det var mitt sista besök hos barnmorskan innan jag födde Jamal dagen efter... Fatta!!?? Väger lika mycket som när jag var i 9e månaden med Jamal. Det är riktigt stor katastrof! Betyder att jag inte kan äta upp min efterlängtade mazarinkaka som står på diskbänken och frestas. 

Tänkte igår kväll att jag skulle ägna denna dagen åt en massa motion i form av långa promenader och kanske lite hopp i studsmattan och dylikt. Problemet är bara att jag har en helt vansinnig hosta. Orkar knappt gå från tv-rummet till köket utan att bli andfådd. Måste bota förkylningen innan jag sätter igång och supertränar. Får nöja mig med att dra in på godsakerna och äta smalt istället. För så här kan jag inte ha det. Har aldrigt vägt så här mycket utan att ha en bebis i magen.. Och det har jag då definitivt inte. Kanske ser ut så men det är bara den nya valken. Kanske ska döpa den till nåt, lär ju ta ett tag innan jag blir av med den... Svante kanske.. eller Svullo? Bert förstås! Vem vill gå omkring med en "Bert" på magen? Inte då jag i alla fall, när tankarna går till den man som heter Karlsson. Ja, det hjälper nog att döpa den till Bert. Känner direkt att jag blir än mer motiverad att bli av med valken nu... haha.

Idag blir det barnens hus i jakt på nåt pussel och kanske pärlor, så barnen får nåt meningsfullt att göra. Måste också till biblioteket och återställa ett gäng barnböcker... puh, det är jobbigt att fara dit med högljudda barn!

 

mazarinkaka...mmmmums!

Min förkylning vill inte ge med sig. Hostar och snörvlar.. Nezeril, bisolvon och en och annan alvedon är numera min dagliga medicin. Och rosenrot förstås :-)

Idag har det inte hänt så mycket. Jobbat, handlat, hunnit en sväng till ankdammen med barnen och bakat en SUPERGOD mazarinkaka! Dagens höjdpunkt! Har varit sugen på en sån kaka så länge nu... Hittade receptet HÄR. Hade tänkt göra en i långpanna, men blev faktiskt glad när jag hittade detta recept som görs i en vanlig sockerkaksform.

Behöver inte äta upp en hel långpanna med kakor, måste ju tänka lite på den stora valken som helt plötsligt dykt upp ovanför jeanslinningen. Förstår inte vart den kommit ifrån? Plötsligt satt den bara där. Den gör ju mitt val av kläder väldigt begränsat. Långa tröjor som sitter löst runt kroppen, gärna jeans med väldigt låg midja så magen kan valka sig OVANFÖR jeanslinningen. Gör ont som bara den när jag har mina LEE-jeans som knäpps mitt i valken. TRIVS INTE ALLS med denna situation. Usch och FY! Ska försöka ta itu med den främmande kroppsdelen så fort min mazarinkaka tagit slut...

Nu ska jag gå och mysa i soffan. Mikke har gjort upp en brasa i kaminen.. kanske sticka lite...eller bara ligga under filten och halvsova. 


Trött och seg

Vilken dag...

Tröttheten har kommit ikapp mig nu... eller om det är baksmälla? Har varit som en zombie hela dagen. INTE värt, kan jag ju bara säga. Kommer säkert att vara så här seg hela veckan. Mikke har då inte varit mycket muntrare. Han har varit riktigt sjuk idag. Spytt till och med, och knaprat mer alvedon än någonsin. 

Har i alla fall lyckats sticka färdigt mössan till Alva :-)







Alva blev då riktigt nöjd..

Nu blir det att sticka vantar i samma färg. Sen blir det säkert en till mössa i en annan färg. Älskar den här mössan :-)


fainting goats

Detta måste ju vara världens mest livsodugliga djur??? Dessa getter svimmar eller stelnar av skräck när dom blir rädda :-) Kan ju inte funka så bra när dom blir jagade av ett rovdjur.. haha..


Supermänniska???

Har upptäckt att jag nog är någon form av supermänniska! Jobbade ju natten mot fredag, sen hem och sova några få timmar. Iväg och vara barnvakt sen resten av fredagen. Satt där till klockan två på natten, körde hem och somnade nån gång efter tre. Upp klockan sex när väckarn ringde, för då var det dags för nästa arbetspass. När jag sen kom hem var det bara att sätta igång med förberedelserna för kräftfesten. Trodde att jag nog skulle göra en tidig kväll, men nej då... satt uppe till efter två! Och sen steg jag upp klockan 06.15 i morse! Vaknade till och med före barnen! Inte klokt så lite jag sovit de senaste tre dygnen! Slapp otroligt nog baksmälla, men vaknade med en alldeles otrolig halsbränna!!!??

Festen igår var då lyckad! Vi åt nästan ihjäl oss.. Hälften av oss kunde nästan inte sitta p g a fullproppade magar. Jag smakade EN enda kräfta. Inte riktigt min grej att sitta och suga ur och peta och smutsa ner sig. Jag hade gjort en kräftpaj och en ostpaj också. Frebban kom med en VB-paj, och Conny kom med en stor form med tacogratäng. Var ju TVUNGEN att smaka av allt naturligtvis... Oj.. eller Oy hade med sig Thailändsk mat. Var ju naturligtvis tvungen att smaka av det också. Hon sa det var starkt, men att hon ändå hade gjort den lite mildare för oss oerfarna stackare. VERKLIGEN???? Jag kan lova att det var nog det starkaste jag ätit. Det började KLIA I ÖRONEN när jag åt. VA? Vad är det för konstig reaktion. Det kliade så jag ville köra in tops och bara vrida runt.. haha. Läpparna började svida och det starka gick knappt att få bort från tungan. Ja, herregud alltså. Men det var gott! Tog dock inte mer av just den rätten :-)

Ni kan inte ana hur det såg ut här när jag klev upp. Hela köket såg ut som en soptipp. Plockade inte bort en enda grej innan jag la mig. Det är kräftskal i bunkar och ölburkar och 1000 glas.... Mikke han har det bra som ligger och sover och slipper se eländet. Tänkte låta honom sova för SEN tänkte jag att det kanske är min tur att få vila ögonen. Tror jag skulle behöva några timmars sömn faktiskt.... Borde behöva det i alla fall?


Min hemlige gäst..

.. var ingen mindre än barnbarnet Kevin :-)

Hemligt värre eftersom Jamal inte fick veta något. Han blev kidnappad från jobbet klockan fem, utdragen på en massa nöjen. Lazerdoom(stavas det så?), restaurangbesök och sen fest med alla sina vänner. Rejält 20-årsfirande :-)

Beundrar Steff som ordnat allt detta och dessutom fått stoppa Jamal från att åka söderut och köpa bil. Han tänkte nämligen fara idag... Inte lätt att hålla honom från det, när man inte kan avslöja varför han inte får åka iväg. Slutade med att hon ringde hans högsta chef och bad om hjälp. Han beordrade därmed alla anställda att infinna sig på kontoret kl 17.00. Inte en chans att smita iväg tidigare då :-) Jamal trodde nog det var nåt möte eller nåt. Istället kom Steff in med ögonbindel :-)

Det är allt jag vet... Får sjå mig till senare med att höra alla roligheter han fått va med om!

Har tillbringat aftonen med världens gulligaste Kevin. Han är så himla lugn/snäll/go. Han delar också ut världens mysigaste kramar. Sitter nu och dricker kaffe efter att ha läst 4 böcker och berättat ca 10 sagor om traktorer, lastbilar, sopbilar och om nyckelpigan som krockade med ett träd och fick ett plåster på benet  :-)

Han somnade med båda armarna om min hals och kinden tryckt mot min kind. Hur mysigt lät inte det då? Funderade faktiskt på att ligga kvar där och sova med honom... Men min stickning drog i mig och mössan vill verkligen bli klar...

MysKevin :-)






utsövd och pigg :-)

Hej Erika,

Tack för ditt mejl. Jag ser att du har lämnat in ditt paket 2010-08-13. När man har skickat tillbaka en produkt för reklamation tar det mellan 2-4 veckor tills den nya kommer hem. Då Derma Seta är tillfälligt slut på vårt lager kan det dröja någon dag extra. Jag beställer ett extra paket med Chrystal pads till dig som en liten kompensation. Vi återkommer per mejl så fort den nya Derma Seta är på väg till dig. Önskar dig en fortsatt trevlig vecka så länge. 


Fick ett väldigt trevligt svar från tv-shop. Skämms nästan för min arga/sura ton i mailet jag skickade :-) Men det lönade sig att gnälla ändå. Ska ju få extra refiller :-) JIPPIII!

Natten gick ganska bra faktiskt. Läste lite bok och började sticka en mössa till Alva. Kom dock på att stickning INTE kan ersätta film... Man MÅSTE ju ha nåt att titta på när man stickar, och MacGyver funkar INTE! Men jag känner ju sticksuget komma... ÄNTLIGEN! Måste verkligen hitta på nåt pyssel att sysselsätta mig med. Har sett på min jobbarkompis Lindas blogg att hon har börjat göra armband. Jättefina! Kanske skulle satsa på nåt sånt! Avkopplande och kreativt... Känner att jag behöver "skapa" och vara kreativ. Kanske ska anmäla mig till nån kurs i höst/vinter? Ska faktiskt kolla upp vad som finns...

Nu ska jag strax fara och hämta hem "energitjuvarna". Känner mig då utvilad och pigg. Nästan så jag längtar efter de små busungarna faktiskt. Vädigt lugnt och skönt här hemma. Har utfodrat storgossen och mig själv och sen bara njutit av lugnet. Tagit mig en rosenrot så nu är jag redo...

Vid halv fyra får vi "hemligt främmande". Ska berätta mer om det sen :-)

Torsdag

Har skickat ett argt mail till tv-shop! Nu får dom ju skynda sig att skicka hit grejen! Blir så irriterad... Vill ju fila fötter och få bort allt hår och framför allt "exfoliera" hela kroppen :-) Hoppas det hjälper att skälla på dom lite grann.

Visst är det konstigt att på dagarna när jag är hemma med barnen så är jag så trött vid lunchtid att jag lätt skulle kunna somna stående. Nu lämnade jag dom på dagis vid tolv och gick genast och la mig., Tror ni jag var nå trött???? Näää. Låg där och tjurades i flera timmar. Vet att jag durade till då och då, men mest låg jag bara och var hungrig/törstig/kissnödig. Skulle kanske hellre ha njutit av min egentid genom att bara vara.... läsa, lyssna på musik eller nåt? Känns som ett slöseri att ha legat under täcket och varit irriterad. Hoppas det gav NÅN sorts vila ändå, så natten inte blir så jobbig.

Ska fara på konsum nu och inhandla förnödenheter inför natten. Börjar bli stickarväder också känner jag. Kanske ska sticka en mössa till Alva? Vi får väl se.. har då garn så jag kan sticka en halsduk som går hela vägen till Kina. Varje år får jag upp ett stickar-il och köper en massa nya garner. Ilen sitter tyvärr i kortare och kortare tid för varje år. Blir på sin höjd ett par vantar...

Ska bli spännande att höra hur många som påpekar att jag köper godis på en TORSDAG??? Fast det är nog mer tillåtet att köpa godis på kvällen? Brukar ju fara mitt på dan och DÅ är det minsann inte okej :-)

*host* ... *snörvl*

Nu börjar förkylningen komma rejält. Alla, precis ALLA verkar vara förkylda! Så jobbigt... vill verkligen inte bli sjuk på riktigt! Okej med lite host och snuva, men feber vägrar jag att få. Har inte tid med det!

Har ju fullt upp ända till söndag. Ska jobba vaknatt denna natten, sen hem och sova imorgon bitti. När jag vaknar är det dags för nästa uppdrag som kan sträcka sig ganska långt in mot lördagnatten. Sen upp klockan sex och jobba 8-17 på lördag och sen på lördagkväll har vi kräftfest! Wow... blir slut bara jag tänker på det. Tur jag äter rosenrot!

Det måste ju vara den som gör att jag orkar...? Var hur pigg som helst på jobbet igår, trots att det var min tråkonsdag... och trots att jag redan igår på jobbet började hosta och snörvla. Tar två om dagen. En på morgonen och en mitt på dagen. Håller mig pigg hela dan :-)

Idag blir det dock bara en på morgonen för idag ska jag ju lämna barnen på dagis!!!! Ska ju få sova idag :-) Ååååå så skönt! Men samtidigt så känns det inte bra att lämna barnen på dagis och fara hem och sova! Vet ju dessutom att dom helst inte vill dit.. Fy vilken egoistisk mamma jag är...

Har en tonåring hemma som med glädje stiger upp klockan sju på morgonen och i god tid går iväg till busshållplatsen trots spöregn och grått väder... Han är verkligen peppad att plugga! Problemet är bara att skolan verkar lite trögstartad. Nu är dom nämligen LEDIGA i två dagar... VA? Trodde skolan just hade börjat...? Jocke är inte alls nöjd med att behöva vara hemma två dagar när han nu äntligen är peppad. Han frågade igår om vi inte hade nå matteböcker hemma..? har vi ju förstås, med vi vet ju inte vilken matte han ska läsa nu? Tydligen så ska dom ha individuella samtal, med elever dom inte hunnit prata med dessa två dagar. ... Elände! Blir ju att göra lunch ännu en dag... och även imorgon. Ska jag aldrig slippa????

*Love*

Hittade världens gulligaste bild när jag satt och kollade igenom alla foton på datorn. Mammas lilla docka och sötaste flickan i hela världen :-)



God Natt folks. Nu ska jag lägga mig och läsa bok till jag somnar. Lär inte dröja så länge..


Kalas :-)

Kommer just från födelsedagsfirande. Har fikat så jag storknar. Trodde aldrig att barnen skulle somna ikväll, sockerhöga som dom var, men Alva somnade nästan direkt vi kom hem, och Viggo är då på god väg. Han ligger i soffan och myser med sin far... förhoppningsvis så sover han nu. Tack Jamal för gott fika och GRATTIS än en gång! Här kommer lite bilder på mina älsklingar.. 


Presentöppning..


20 år!


Mina storkillar


Viggo och Kevin står och spanar in ödlan. Var det Judas han hette...?


Provar jeansjacka...


Joakim


"Hej då fajmoj...ses imorrn"


24 augusti

Måste ju säga att rosenrot funkar riktigt bra. Inte alls varit så trött idag. Trots en sväng på staden, med griniga bråkiga barn så har jag inte brutit ihop. Just nu är dom riktigt ovänner dom små. Vi var ute och jag försökte få grundmåla ett fönster (så dumt av mig att tro att jag skulle få göra nåt i tio minuter). Viggo hittade ett häftstift ute som han först tappade... skriiiiik. Ner från stolen och hjälpa leta. Hittade till slut och när han fick den bestämde han sig för att man kanske skulle sticka Alva med den...? Värsta jakten runt huset under höga skriiiiik från Alva. Slutade med att jag fick ta häftstiftet och gömma bort det. Detta resulterade i en kvarts skriiiikande och flännande från Viggo... suck. MEN JAG HÅLLER MIG PIGG OCH VID GOTT MOD. Tack Rosenrot!

En timme kvar till mikke kommer hem. Blir att sätta igång med matlagning nu då. Ska slå på stort och göra makaroner och korv :-) Blir nog den typen av mat hela denna månad. Öppnade mitt lönekuvert idag och det var ju inte så man jublade precis... Dessutom så hade dom "glömt" ge mig betalt för en hel vaknatt! Ringde ju naturligtvis och och gnällde över detta... Dom ska sätta in pengarna så fort dom kan, "men dom håller på att göra om lönesystemet just nu så det kan ta ett tag. Blir nog inte i veckan..." Nähä... Ja, bara jag får dom INNAN nästa lön.. Det är ju då MINST en tusenlapp efter skatt!

Det retar mig också att studiebidraget inte kommit. Det är ju inte lite grejer som behöver införskaffas inför skolstarten. Och lunchen har jag då inte sluppit :-( Jocke är ju hemma vid tolvtiden och inte har han ätit heller. "..alla andra for hem och inte vill jag äta själv", ..."det var så lång kö.." 900 elever äter tydligen samtidig! Jaha.. Hela veckan ska dom sluta så här tidigt. Dom ska bara "lära känna varann", tydligen. Bara ställa sig vid spisen då och laga mat. Eller köpa dyra färdiglagade pizzor från frysdisken eller nåt...

Nåja... Efter middan ska vi fara och fira jamal, som fyller 20 år!

Bara ställa sig och börja skiva korv nu då...

Grattis Jamal!

För exakt 20 år sedan låg jag i soffan och klockade mina värkar vid denna tiden... Klockan 23 åkte vi in på BB och dagen efter klockan 12.48, d v s den 24 augusti föddes min första ögonsten. Världens vackraste barn! 50 cm lång och vägde bara 3300 gram. Han var liten när han föddes, men ökade snabbt i vikt. När han var två månader vägde han 6280gram och var 61 cm. Dubblade i stort sett sin vikt på två månader! Dom säger att barnen ska tredubbla sin vikt under sitt första levnadsår... Han borde alltså väga drygt 9.9 kg när han är ett år. Måste ju erkänna att jag var lite oroad ett tag :-) Men han hade bara bråttom att bli stor...

Och snabbt gick tiden. Nu är han inte mitt lilla barn längre. Han är en vuxen man med ett eget liv och en egen liten växande familj. Lite svårt att förstå det faktiskt. Det är svårt att släppa taget och låta barnen bli vuxna... Men han har då klarat sin uppgift med bravur. Är stolt över min förstfödda som fyller 20 år imorgon! Är stolt för varje år som du levt och berikat mitt liv. Älskar dig så mycket!

Ett STORT GRATTIS till dig Jamal!


Mitt vackra barn...


Vackrast.


Storfiskarn

   
Älskade barn...


Egen familj.


Tänk... Nu är du 20 år!

Puss och kram

/jag


Hur stor är fisken egentligen?

Beror ju på hur fotografen vinklar det :-)



Stor


Stor & Fet. Väger nog mycket..


Minst ett kilo i alla fall..?



Hahaha...


Viggos första fisk

Viggo har fått sin första fisk idag :-)

En mört blev det och en ganska så glad kille kom inspringande och ville att mamma skulle komma ut och titta.


Rosenrot och frisörjobb

Vilken lååång grå dag det här var. Den tar ju aldrig slut...

Vi for en sväng på solbacken och handlade. Passade på att springa in på apoteket och köpa rosenrot. Hoppas det ska göra mig piggare. Vet att det har funkat förut, så jag hoppas nu på denna rot. Står inte ut med att vara konstant trött hela tiden...

Har också gjort ett annat stort jobb som jag gruvat mig för i några dagar. Har klippt Jocke! Inte det lättaste då han har ungeför 4 gånger så mycket hår som nån annan. Men både han och jag blev då nöjda med slutresultatet. Nästa gång kommer jag att skicka honom till frisören!

Nu ska vi kolla upp bussar och sånt för imorgon börjar han ju äntligen skolan. Skollunch- Jaaaaaa! Så skönt att slippa laga lunch. Har verkligen tappat all fantasi när det gäller lunch! Orkar ju sällan vara lika seriös som när man lagar middag. Själv nöjer jag mig ju med en macka eller ett stekt ägg, men gossen ska ju ha RIKTIG mat! Mycket också! Har stekt mycket bacon i sommar och har en hel påse full med tomma köttsoppaburkar. Fiskpinnar, bullens varmkorv, köttbullar... Ja fy vad jag är less på det! Fast jag inte ens ätit det själv. Ska bli skönt att slippa detta mål i alla fall.

Ps. 81,4 kg väger gossen nu. Han vägde 74kg i mitten på juli. Ångrar nu att vi inte mätte omkretsen på armarna så vi kunde jämföra. Men STOR har han då blivit. Hämtade ut en beställning från gymgrossisten.se igår. Mera proteinpulver och en massa energi... Han är verkligen duktig!

Depparväder

Fy vilket väder. Man blir ju deprimerad! Är också sjukt trött, och vädret bidrar då inte med något uppiggande...

Igår grävde mikke fram en skiva som tydligen heter "erika". Något vi brännt ut för länge sen. BARA min musik.. Vill spela på högsta volym och sjunga med det högsta jag kan. Detta kräver ju förstås att jag är ensam i huset och egentid. Kommer ju inte hända med andra ord. Det är nästan lite gråt-musik... Känner nästan för att deppa lite en sån här dag. 






Helt underbar låt. För att inte tala om Eva Dahlgrens "ängeln i rummet", eller "where the wild roses grow" med Kylie och Nick Cave. Norah Jones och "Det vackraste". Åååå vilken härlig skiva. Perfekt höstdepparmusik....

GRATTIS INGELA!

Ett år kvar till ett halvt sekel...





   



   



Ett stort GRATTIS på din dag. Många kramar till 49-åringen :-)


Fredagkväll

Fredagkväll.. Sitter på jobbet och inser att snart har jag gjort min mördarvecka som jag har gruvat mig så mycket för.. Onsdagkväll, torsdagnatt, fredagkväll och sen är det bara lördagkvällen kvar. Var ju inte nåt att gruva sig för känner jag.. Imorgon hinner jag i alla fall träffa barnen. Idag har jag inte ens sett dom :-(

Pengarna jag fick på kontot den 18e var inte Jockes studiebidrag. Tydligen så kommer det inget sånt förrän 20 september. Måste ju skrapa ihop en månadspeng åt honom ändå.... suck. Nää.. det var flerbarnstillägget som kom i en klumpsumma för juli och augusti. Blev ju av med det när jocke slutade nian och han blev utan barnbidrag... Beviljades nu igen eftersom han ska börja skolan nu. Är det inte förjäkligt att barnen som fyller 16 år på våren blir utan barnbidrag hela sommaren? Dom får inga pengar förrän i september! Jamal hade tur som fyller år i slutet på augusti. Han blev aldrig utan. Pengarna bytte bara namn till studiebidrag när han börjat gymnasiet... Så tänk på det alla som ska skaffa barn: Föd inga barn i början på året! Vänta så att dom föds tidigast i augusti....

Blev inget läst ur min bok i natt. Såg i stället på en liten miniserie som bygger på en Koontzbok. Psykopaten heter boken och den var riktigt spännande. "Intensity" tror jag serien hette. Den var bra, men eftersom jag läst boken så var jag ju inte alltför spänd inför slutet... Trots att det var längesen jag läste boken så kom jag ju naturligtvis ihåg allt.

Tror jag ska ställa mig och baka nåt här på jobbet. Måste ju hålla igång så jag inte somnar... Chokladbollar känns ju lagom invecklat att baka. Inte så stor risk att man misslyckas i alla fall.

Värsta brottet!

Sitter och äter lakritsbåtar, i vanlig ordning. Kom just att tänka på när jag var på konsum idag och inhandlade dessa onyttigheter. Jag köper inte ofta godis, men varje torsdag köper jag två-tre skopor. Och VARJE gång kommer det förbi någon och säger... "men nog har dom tur barnen som får godis fast det inte är lördag..." Förstår inte varför, men jag måste varje gång försvara mig på nåt sätt... "..det är faktiskt JAG som ska ha godiset.." eller nåt. Idag sa jag så och då muttrade den 75-åriga mannen " jaha... och barnen ska få titta på då?"  AHHHHHH! Blir så irriterad! ÄR DET FÖRBJUDET ATT ÄTA GODIS PÅ TORSDAGAR? Tydligen är de det, för jag har då aldrig förr blivit så belagd med skuld och skam som när jag köper mina godisbåtar. Tydligen var det ju inte bra i mannens ögon, varken att barnen skulle få godis, eller att dom INTE skulle få..

Det är konstigt men det kommer verkligen ALLTID fram någon och påpekar att det är torsdag när jag köper mitt godis. Inte bara åldringar, utan även 30-40-åriga kvinnor/män. Värst är det ju om jag har barnen med mig på affären..

Visste inte att det var lag på lördagsgodis? Undrar om mina tänder som får torsdagsgodis far mer illa än de som får lördagsgodis?

Kommer faktiskt ihåg detta fenomen från när Jamal och Joakim var små också. Vi hade FREDAGSMYS! Alltid! Godis, dricka, chips. PÅ FREDAGAR! Fick även då kommentarer från folk att vi åt godis på FEL DAG. Vaddå fel dag???? Vem bestämmer det? Sånt gör mig vansinnig! Tror jag på rent trots ska ta med mig barnen på konsum och köpa godis varje dag. Bara för att göra så att folk blir upprörda. Fast då kanske jag får en anmälan på mig så socialen kommer och hämtar barnen...? För ojojoj om barnen får godis på annan dag än lördag! Det verkar vara ett allvarligt lagbrott i mångas ögon....

Kanske ska börja gå och titta i folks kundvagnar och påpeka hur onyttigt det är med än det ena än det andra som de lagt i kundvagnen...? hmmm, blev nästan lite sugen på det faktiskt! 

Tänk att man kan reta sig så mycket på en så liten sak, men jag GÖR FAKTISKT DET :-)


Nikotinbrist

Har nu skrivit ett nytt schema till dagis så mikke kan lämna in det imorgon när han lämnar småttingarna. Längtar såå mycket till nästa torsdag...

Har varit medvetslöst trött hela dagen. Sitter bara och väntar på att mikke ska komma hem från jobbet så jag ska få gå och lägga mig. Vi for på Coop och handlade för jag hade fått nån konstig utbetalning som heter "barnbidrag". Betalades ut den 18e och summan var på 908 kr. VAD är detta för pengar???? Barnbidraget kommer ju först imorgon och summan stämmer ju inte alls? Kanske är Jockes studiebidrag? Men då skulle det väl ha stått det kan man tycka... Om det nu var det så får han igen dom imorgon :-) Var det inte hans så tackar jag och tar emot :-)

Köpte nya skor till Alva. Hon har nog vuxit rejält i sommar för hennes skor är riktigt trånga... Snabbt gick det att shoppa upp dom pengarna... Köpte allt utom cigaretter! Sitter nu här och försmäktar utan nikotin på den öde Öhn.. Är det inte typiskt då? Alva har sovit så jag kunde inte fara och köpa heller. Nu när hon vaknat så kom det en kompis till Viggo och ringde på dörren. Vill inte gärna skicka iväg honom, för Viggo lyste verkligen upp när det blev lite mer livat här hemma. Får helt enkelt LIIIDA en stund till.

Nu hittade Alva bockarna bruse-boken. Bara att sätta sig och läsa den nu då. Jippppiiii....NOT! Har redan läst den 7 gånger idag....

Egentid

Torsdag! Mitt jobbigaste dygn...

Blev övertalad igår av en jobbarkompis att jag måste ha barnomsorg på torsdagar. Och det är klart jag borde det. Ska ju jobba vakennatt. Fattar inte varför jag inte har lämnat dom på dagis dessa dagar? Efter en hel dag med ungarna ska jag ju fara och hålla mig vaken på jobbet... Helt vansinnigt ju. Har jag tur så brukar jag kunna sova en stund efter middan, men det är inte alltid det går. Ska sätta mig och göra ett nytt schema och lämna in på dagis. Struntar i att vi då passerar 20 timmar på dagis och får en högre taxa. Man måst ju orka leva också... Ska ha dom på dagis från 12 tror jag, så får mikke hämta dom när han slutar... Förhoppningsvis så sover jag då!

Idag vaknade ungarna före sex. Inte kul alls. Är ganska trött efter att ha jobbat kväll igår (14-23). Tar ju en stund att landa när man kommer hem från jobbet och kan gå och lägga sig...

Vi pratade om "egentid" igår. Något som jag är i väldigt stort behov av och alltid har varit. I mitt liv finns det ingen som helst egentid. Skulle vara på fredagar då, när jag är ensam i huset.. men då måste jag ju sova efter en jobbig vakennatt! Men det är faktiskt den enda tid som jag har som kan kallas för MIN! Det är ju tragiskt.... Hoppas att torsdagarna framöver ska ge mig tid som är alldeles MIN! Fast samtidigt så tycker jag det är själviskt att lämna ungarna på dagis när man är hemma...

Känns som att även om jag inte skulle somna när jag lämnat dom så kommer jag ändå att ladda energi. ÅÅÅÅ... VARFÖR HAR JAG INTE GJORT SÅ TIDIGARE?

vad trött jag blir...

*suck*

Viggo roade sig med att hammra sönder pepparkakor på rumsbordet med sin plasthammare. Jättekul! Alva hjälpte till med att sprida ut smulorna runt heeeela tv-rummet. Fram med sop och skyffel. Ger upp, hämtar dammsugaren istället. Medan jag dammsugar så ritar Alva på tapeten i hallen... suck.

Sen går vi ut och leker.. Då kan väl ändå ingen katastrof hända tänkte jag. Dom vill ha vatten och en disksvamp och "tvätta" sina fordon och broarna runt huset. Det slutar förstås med att dom gör geggamoja i sandlådan. Perfekt. Jag går och beundrar ägorna och äter lite vinbär.. funderar på åt vilket håll vi ska fälla björken och aspen vi ska ner med. Hör att Viggo säger att han ska ha mera vatten och att han springer in. Det går en bra stund och han börjar aldrig komma ut igen. Går in och tittar... Han hade tydligen fyllt hinken som han sprang in med, med sand. Hade hällt ut allt i tvättfatet för han skulle ju ha vatten i hinken istället... suck. Inte lätt att få bort en liter sand från avlopp och tvättställ. Lär nog bli ett ordentligt stopp där. Orka bry sig...? Näää, det får "nån annan" ta hand om i så fall :-)

Vi går in för det börjar bli lunchdags.. Säger åt ungarna att inte stöka till tv-rummet nu när det var bortplockat och dammsugat. Ställer mig och lagar mat. Pytt i panna till småttingarna, fiskpinnar och mos till Jocke och stekt ägg på macka till mig. Alltid tre olika rätter... suck

Går in i tv-rummet för att hämta hungriga barn och vad möter mig där? ALLA leksaker, stolar, böcker, kuddar, sängkläder, barnvagnar, dockor som finns i ungarnas rum... Allt i en stor hög! Underst i högen ligger Alva och delar plats med ALLA soffkuddarna.... suck

Tack och lov så är det inte så länge kvar till jag ska fara på jobbet. Har en kyckling i ugnen till familjens middag... Tänkte vara snäll och underlätta för sambon. Brukar ju vara lite bråttom med middagen när han hämtat ungarna på dagis kvart över fyra.

Tycker jag med råge fått kompensera för min lata läsardag igår... 

Onsdag

"Mamma... jag har smärta"

Ja. Viggo kom in i köket och berättade det. Han behövde apelsinmedicin så smärtan skulle rinna bort. Apelsinmedicin = Sana-sol vitaminer. Frågade om han hade svår smärta och jo, det hade han minsann. Tur den rann bort när han fick sina vitaminer.

Börjar jobba kl 14 idag. Undras hur jag ska fördriva tiden fram till dess? Sitter ju bara och väntar på lön och barnbidrag så man kan göra något MENINGSFULLT! Som att fara och shoppa till exempel.. Födelsedagspresenter( har ju en blivande 20-åring)... nya skor till Jocke inför skolstart. Viggo och Alva behöver en massa byxor. Dom har lyckats göra hål på knäna på i stort sett alla sina byxor i sommar, Alvas skor börjar vara trånga. Ja herregud, lönen kommer ju att vara slut redan innan jag fått den! Men jag kommer i alla fall att ha himla kul medan jag slösar bort den :-)

Blir väl nån meningslös lekpark eller nåt idag. Ska försöka ta tag i lite städning också. Längtar efter såpa/ajax-doft! Mina fönster behöver också skuras upp. Många fingeravtryck och annat på dom efter omild behandling med målartvätt, vattenslang, värmepistol, kittning och målning... Just ja! Har ju inte ens målat klart alla. Färgen tog ju slut. Detta projekt väntar också på lön... suck! Tänk om man hade obegränsat med pengar.... Vilken lycka! Måste nog börja köpa trisslotter och gå med i några andra lotterier. Lär ju då aldrig bli rik på annat sätt i alla fall.

Besatt?

Trots att jag läst bort min dotter idag så kan jag inte låta bli att börja på nästa bok. LIVSTID, av Koontz. Kan inte låta bli när jag läste på baksidan..

Hoppas dock att jag ska kunna hålla mig på en normal läsnivå hädanefter. Ska läsa innan jag ska sova bara... och förhoppningsvis på torsdag när jag jobbar natt. Hade ju lätt kunnat hålla mig vaken en hel jobbnatt med boken jag just läst ut. Hoppas nästa är lika spännande :-)

Älskar när jag kommer i ett läs-il. Men det funkar inte så bra när man har en massa förpliktelser här hemma. Vadå barn... lunch? Måste dom verkligen ha det? ... ska bara läsa liiiite till.

Förstår inte varför jag blir så besatt av allt? Måste ALLTID överdriva när jag sätter igång med nåt. Läsa... måla... renovera... Har inte tid, men måste...måste..lite till... Konstigt att jag aldrig blivit besatt av att träna... eller spara pengar. Hmmm...

Nä, jag förstår ju varför. Träna och spara pengar TAR JU TID innan man ser något resultat. Jag blir bara besatt av sånt som jag omedelbart kan njuta av eller se resultat av...

Sluta röka till exempel kommer jag ju aldrig att fixa. Det tar ju alldeles för lång tid innan jag blivit rik på de sparade cigarettpengarna. Har provat det och när jag insåg att jag inte alls sparat några tusenlappar på en hel vecka så var det inte spännande längre. Undrar om det finns nån medicin som hjälper en med såna problem... Tålamod alltså, inte cigarettavvänjning. Det har jag ju redan provat. Har till och med kvar de dyra tabletterna...

Nä, nu ska jag sluta svamla och gå och lägga mig med min nya bok...

God Natt! 

Värsta dramatiken!

Fastnade fullständigt i boken. Har läst hela dagen och stackars barnen har nog haft jättetråkigt. Blev i alla fall en promenad och ett lekparksbesök, men det var allt. Har bara sista sidorna kvar nu... Har alltså slukat hela boken på en och samma dag. Helt vansinnigt! Riktigt bra var den!

Efter middan när mikke kommit hem, fortsatte jag läsa ute på altanen. Viggo var ute på gräsmattan och lekte och Alva var inne och såg på svampbob fyrkant... trodde jag. Tills mikke kom ut och frågade var Alva var???? VA??? ÄR HON INTE INNE????
 Trodde han skämtade.. Kastade mig på cykeln, för jag hade då inte hört eller sett henne på en bra stund. Viggo var inne hos grannarna tidigare, men de for bort så då hade jag koll på honom som lekte på gården. Mikke och Viggo letade till fots. Cyklade iväg till tågbommarna, dit hon har en benägenhet att rymma. Men nejdå.. ingen liten flicka syntes till. Cyklade till närmsta gungställning. Tomt! For runt kvarteret, men inte en skymt av min lilla docka. Panik! Men samtidigt så tänkte jag att mikke måste ha kollat dåligt i huset. Klart hon är hemma...? Eller? Svårt att andas, för paniken hinner ju komma.

När jag kommer hem hör jag henne gråta någonstans...svagt.. långt borta. Mikke kommer ut och ser förtvivlad ut. HON ÄR INLÅST HOS GRANNARNA SOM ÅKT IVÄG! Han försöker desperat leta upp mobilnummer till dom, men hittar inget.. Han springer iväg till dagiset där grannens mamma jobbar. BINGO! Hon hade som tur var en nyckel så vi kunde få ut den stackars lilla panikslagna flickan! Vilket drama! HERREGUD ALLTSÅ! Tänk om vi inte lyckats höra henne? Då hade det blivit polissamtal och antagligen sjukskrivning för min del. Är ju så svaghjärtad att jag hade nog varit nära döden om vi inte hittat henne inom tio minuter. Vågar nog inte börja med nästa bok.. blir ju tydligen så fast att jag inte märker att familjen blivit mindre mellan kapitlen.


Kallt..

Lika kallt idag. Ledig. Vad ska man då hitta på? Kommer då att bli en långpromenad i alla fall. Före semestern så var jag ute och gick med ungarna i stort sett alla dagar jag var ledig. Under min semester har det inte blivit en endaste promenad tror jag...

Känns som att jag håller på att bli sjuk... Lite så där värk i kroppen som när man har feber. Gillar det inte alls! Då sjunker ju min ork med 95%. Ska ta dubbla c-vitamin och en 1-grams Alvedon, innan barnen piggnar till alltför mycket och börjar kräva orimliga saker av mig...

Fick en bok med posten igår som jag beställt från adlibris. "Utan ett ord" av Linwood Barclay. Hoppas den är bra och hoppas jag finner ro och tid till att läsa den. Har nämligen beställt 4 böcker till. Dessa är alla av Koontz. Min favoritförfattare. Har läst ofantligt många böcker av honom. Superspännande! Men nu är ju semestern slut och jag kommer nog ha en massa tid att läsa. Om inte annat så på jobbet när jag jobbar natt. Är vansinnigt less på att sitta och glo på tv dessa nätter..

Igår kväll såg vi en film jag och min kära sambo. Grown ups... så HIMLA rolig! Rekommenderas! Bara bra skådisar och riktigt bra humor. Vi skrattade gott hela vägen till sängen...

7.4 grader!

Höll på att svimma nu när jag klev upp. Hutlösa 7.4 grader ute!!!! Vad har hänt? Efter värsta värmeböljan i helgen så får ju kroppen en smärre chock...

Idag har livet återvänt till det normala. Ungarna ska på dagis för första gången på 6 veckor. Massor att packa och dra med sig med andra ord. Och hur i hela fridens dagar ska man klä barnen idag? Blir det supervarmt eller ska det vara så här vansinnigt kallt? Och hur ska man själv klä sig? Är ju helt galet kallt! Ska man måsta ha jeans och SOCKAR? Vill verkligen inte dra på mig sockar redan, men 7 grader är ju inte att leka med....

Igår var det helt underbart väder. Solade och njöt faktiskt trots värmen.. Jamal och Kevin tillbringade eftermiddagen här med oss. Trevligt! Lite avundsjuk på honom som har fria arbetstider.. Jobbar visst inte mer än 3 timmar om dagen. Då har han hunnit det han ska och kan gå hem... Hur lyxigt är inte det då?

Nu måste jag sätta igång med hårtvätt och leta upp kläderna för dagen.. hmmm.. vad nu det ska bli för outfit? Höst eller sommar?

Lördag, ledig, sol och ett vinglas :-)

Sååå skönt att det är lördag, fint väder och dessutom är man ledig! Idag drog vi iväg till storsnäckhamn och badade. Doppade mig nästan... svinkallt var det i vattnet. Helt galet kallt! Ändå är det ju inte långt från sillskatan där det faktiskt är rätt okej temperatur i vattnet.

Måste ju berätta hur det gick med "sliperiet" i ansiktet. Vågade ju faktiskt prova att gnugga lite till på haka och överläpp :-)
Gick riktigt bra! Hade varit helt okej om jag inte kommit på att jag kanske skulle "exfoliera" läpparna också... bara lite. Gned ju så försiktigt..? Idag känns det som det gör på vintern när man varit ute i kylan och slickat sig om läpparna. Ni vet när man blir röd och lite stel strax ovanför läppen. Minns den känslan sen jag var barn.. tror faktiskt inte jag slickat läpparna så i vuxen ålder??? Men kanske... :-)

I alla fall så är jag betydligt mindre luden i mitt ansikte nu , så jag är helnöjd! För den som bara vill ha bort sitt ansiktshår så finns ju den lilla grejen att beställas separat på tvins.se. Kostar inte mycket heller. Men om någon tänker beställa hela apparaten, så var inte snål som jag var. fick ju miljoner frågor om jag inte ville ha med än det ena och än det andra. Tackade nej till allt sånt. En av grejerna var 50 extra "slippapper" för hårborttagning för 99 kr. Tänkte att om det inte fungerar så vill jag ju inte ha en massa såna... Tänkte också att om det funkar så kan jag ju beställa sen. Kruxet är bara att då kostar dom 299kr!!!!!! Va? Hutlöst dyrt ju! Har redan förbrukat 2 st av de fem medföljande... MÅSTE alltså beställa nya! Skit också...

Jag och mikke har just delat på vinflaskan jag fick av Sofie när hon var hit. Jättegott! Ska nog krypa ur bikinin som jag fortfarande har på mig under klänningen och ta mig en dusch. Känns som jag fortfarande är full i sand sen vi låg på stranden... Kanske ska öppna det mousserande vinet vi har i kylen...? Är ju inte min favorit, men har man inget annat så vad fan :-) Köpte det när vi skulle fira mammas och pappas bröllopsdag, men då var det inte så många som drack alkoholbaserade drycker, så en flaska blev över..  Kan ju bli gammalt? Eller nåt... 25 grader ute fortfarande... jo, blir nog att öppna den!

Skål!

Vilken dag...

Helt makalöst varmt helt plötsligt. Jag som trodde sommaren var över för några dagar sen. Idag blev det badstrand med grannarna. Vi for till sillskatan där det stormade som vanligt. Helt vindstilla hemma, men där verkar det minsann alltid blåsa. Ska nog leta oss en annan strand om vädret blir lika fint imorgon. Har blåst upp badringar och luftmadrasser så vi är redo att åka till stranden när som helst...

Måste försöka få bort lite tvätt och stök här hemma också. Äntligen börjar rötmånaden vara över känns det som. Handdukarna inne på toan har drivit mig till vansinne. Dom torkar ju ALDRIG! Får tvätta dom varje dag, för dom surnar ju fortare än grädde... Fy! Har också en tonåring som numera duschar stup i kvarten och han använder två-tre badlakan varje gång.. kastar dom ju förstås på golvet när han torkat sig också. Har knappt hunnit tvätta kläder p g a all handukstvätt. Det värsta är ju att dom inte torkar på sträcket heller. Dom har ju nästan hunnit surna innan man vikt ihop dom och lagt dom på hyllan... Tack och lov att det börjar vara normal luftfuktighet!

Nu väntar duschen och en ordentlig peeling. Ska blanda ihop den bästa peeling jag nånsin provat. 1/2 dl olivolja och 3/4 dl strösocker! Så enkelt och så genialt! Skrubbar riktigt skönt och huden blir otroligt mjuk och skön efter denna behandling. Sen ska jag ge mig på ansiktet om jag vågar... får väl se om jag blir av med allt fjun, eller om huden också följer med.

Varmt.. trött..

28 grader varmt!!!!

Borde ju ligga och sola min kropp som blivit vit av all exfoliering, men jag orkar inte! Varför är det så jobbigt och plågsamt att sola i slutet på sommaren? I början av sommaren så ligger man ju gärna hela dagen och solar. Utan problem och man njuter verkligen av värmen också... Nu dör jag nästan av värmeslag efter bara 15 minuter. Tror det får bli solarium nån gång istället.

Har just kollat in mitt arbetsschema för nästa vecka. pust och stön! Har min extrafredag denna vecka, vilket innebär att jag efter jag jobbat vaknatt och slutat 8 på morgonen ska vara tillbaka på jobbet kl 14.00. Det är inte så najs! Sen så ska jag också jobba lördagen 10-22. O maj gad! Har bytt bort min söndag 29/8 för tydligen vill mikke ha kräftskiva. Innebär att jag kommer att jobba varje helg... visserligen bara ett pass, men helgen blir ju ändå förstörd. Blääää!

I morse kom det ingen och bytte av mig på jobbet. IGEN! Fick ringa och väcka tjejen som skulle jobba... Och jag som var helt dödligt trött... Spelar liksom ingen roll att man sovit ordentligt innan man far och jobbar vaknatt. Lika jobbigt ändå. Igår sov jag mellan 14.30-18. Borde ju ha klarat natten utan problem, men nejdå. Min kropp vet minsann att det är natt och mörkt ute. Går inte lura den inte. Redan vid tvåtiden började det va jobbigt. Tur jag hade med mig mycket lakritsbåtar, popcorn, nagellack, fotfil och en film.... TILLBAKA till gamla rutinerna nu då...

Ikväll ska jag göra ett nytt försök med exfoliering i mitt ansikte. är ju ledig till på måndag nu, så om det blir katastrof så hinner väl de värsta skadorna läka innan måndag. Förhoppningsvis!

Bebismjuk

Haha.. Känner att mitt förra inlägg kräver en förklaring... Ingelamjuk = owemjuk! I stort sett! Trodde ju naturligtvis att alla visste vad Ingelamjuk betyder :-), men jag inser ju att det är ungefär lika många som vet vad det begreppet betyder som de som vet vad owemjuk är.

Har en syster och mor som är välsignade med babyhud. ORÄTTVIST! Jag och min andra syster fick den torra fnasiga huden, med sprickor på hälar och annat elände. Min "mjuka" syster visade mig för ett tag sen sin fot. Hon var helt förskräckt, för hon hade fått nåt konstigt under en av sina tår; Det var en liiiten förhårdnad bredvid tån som är närmast lilltån. En sån som uppstår när den ena tån ligger mot den andra. KATASTROF... vad kan det vara?

Fatta... Hon fyller 49 år och har fått sin första förhårdnad på sina fötter! Bebisfötter! Herregud... själv får jag fila och raspa mig less på hälar och ALLA tår!

Och Ja Helena. Mina vader var otroligt torra och raspiga...snudd på rutiga. Såg ut som när det är torka i afrika. När jorden torkar så där rutigt, du vet :-) Ja, kollade man riktigt nära så var det nästan så.. Synd om mig ska du veta! Nu är dom bebislena.. och händerna blev yngre!!!! Gjorde båda innan jag for och jobbade, så ingen skulle tro att jag gjort en plastikoperation eller nåt :-) Naturligtvis så är det ju ingen som ser nån skillnad, men jag kan inte sluta titta på dom. Dom ser SÅÅÅ snygga ut när jag kör rullstolen, för att inte tala om när jag röker... ja herregud så ungdomliga mjuka händer jag har.

Men på hakan och överläppen har jag en mindre brännskada tror jag. Inte bra. Det var ju ansiktet som kändes viktigast. Vet inte om jag vågar försöka igen...? Men jooo, det är klart jag ska.

Undrar bara hur håret växer ut igen? Kommer det att komma fram små mjuka fjun, eller blir det skäggstubb? Tror jag ska avvakta med ansiktet och se hur det blir på armarna... Trist att ha skäggstubb i ansiktet!

Ja, tänk vilka stora problem jag har....


Halleluja!

Ringde tv-shop om retur. Behövde bara skicka tillbaka självaste apparaten... Alla tillbehören med snurror och "slippapper" har jag kvar. Bestämde mig för att testa att gnida bort håret utan maskinen. WOW! Funkar ju hur bra som helst. Håret försvinner, men det bästa av allt är att huden är så otroligt mjuk. Nu snackar vi Ingelamjuk och mammamjuk! Mina torra raspiga vader är helt underbart mjuka. Förhårdnader på knän och armbågar är spårlöst försvunna! Och detta UTAN maskin. Fatta då vad bra det ska bli när jag får maskinen tillbaka!!!!

Har gjort båda vaderna och EN arm och hand. Min hand ser 10 år yngre ut :-) JIPPI! ÄNTLIGEN NÅGOT SOM FUNGERAR! Visserligen så är den handen nu några nyanser ljusare än den andra. Solbrännan slipas visst bort. Men det är ju värdsligt... finns ju solarium. VÄÄÄÄÄRT!

Nu längtar jag verkligen tills jag får tillbaka min apparatgrej, tänk att få slipa upp fötterna och hälarna... Dom grejerna ser riktigt raspiga och bra ut.... Säger bara det... KÖP EN! Du kommer inte att ångra dig!


Skit-apparat!

Öppnade min mail i afton och hör och häpna... där har jag fått ett meddelande från tv-shop att mitt paket finns för avhämtning... YES! YES! YES!

Skyndade mig naturligtvis iväg och hämtade paketet omedelbart. Fort hem och öppna.. Äntligen! Packar upp alla delar, läser noga igenom bruksanvisningen där det står hur varje tillbehör ska användas. Varning: använd ej fotfilen till hårborttagning.. nähä.. det tänkte jag inte göra heller. Efter noga läsning om varningar för brännskador (hjälp?) och annat så låste jag in mig på toan för att förtjust prova mitt nya försköningsredskap. Började lite försiktigt med den lilla grejen som ska avlägsna hår i ansiktet. Ser ut som en vanlig nagelfil.. hmm... gnuggar lite försiktigt på hakan och gnuggar upp mot överläppen. Nääää, inte händer det nåt. Möjligen så blev håret lite rufsigare och framträdde än mer. Gnuggar hårdare och jo.. det for nog lite hår. Gnuggar lite mer och Aj! Börjar ju svida. Ger upp för jag börjar tänka på brännskadorna jag just läst om, men de gällde väl bara apparaten? Sååå hårt har jag ju inte gnuggat. Lämnar ansiktsgrejen och smörjer in min stackars fortfarande håriga haka. Svider som bara den. Känns precis som när man hånglat med en kille med 3-dagars stubb. Var ju ett tag sen jag gjorde det, men nog minns jag hur det känns :-)

Övergår till självaste huvudgrejen. Hade stoppat i batterier och kollat att den fungerat tidigare. Fick dock stänga av den direkt när jag hörde viggo fundera över vad mamma gör inne på toan. Han låg och skulle sövas i soffan och jag lovar att denna apparat överröstar alla andra apparater i huset. Låter som en kastrerad motorsåg :-) (en motorsåg med ljus och hög röst, om nu motorsågar har röster?)

Så.. var skulle jag börja? Armarna förstås. Startar apparaten och börjar föra den över armen i cirkelrörelser.. moturs, precis som det stod i instruktionerna. 7 sekunder ungefär.. sen dör den förbannade grejen!!! Dom har förstås skickat med gamla dåliga batterier tänkte jag och kastade mig i bilen och körde till konsum. Hade glömt att jag exfolierat min haka och överläpp och därefter smörjt in mig med den fetaste glansigaste salvan jag kunde hitta. Måste ha sett jätteäcklig ut!

Väl hemma igen så byter jag batterier till nya av den dyrare, hållbarare sorten. Tog i för jag tänkte att här ska ju exfolieras hela kvällen.Har ju mycket kropp! Bäst att ta dom med längst hållbarhet. Tycker alltid det är pinsamt att köpa batterier på mataffärerna. Funderar jämt på vad tjejen i kassan tror jag ska använda dom till... haha! Särskilt nu när jag kom inrusande fem i nio, med "hångelhaka". Funderade på att säga nåt när jag betalade.. typ att : "visst är det typiskt att batterierna i fjärrkontrollen alltid går sönder på kvällen" . Men jag sa inget. Tjejen tyckte säkert jag kunde ha tvättat bort glidmedlet från hakan innan jag for på affärn...

Batterier i, startar den.. igen och igen och igen. DÖD! Den fungerde alltså i hela 7 sekunder. Bara 3 sekunder längre än Magnus Uggla :-) TVÅ VECKORS VÄNTAN OCH LÄNGTAN.. Fatta vilken besvikelse! Bara att packa ihop skiten och skicka tillbaka den nu då! Får väl vänta 2-3 veckor innan den nya kommer. Men å andra sidan, då hinner ju håret på mina nyrakade ben växa sig långt igen så att jag verkligen får se hur bra den är.. Ena armen blev ju faktiskt liiiite tunnhårigare och faktiskt jättelen.

längtar efter min nya apparat-grej

Undrar om grannarna på takdropps läser min blogg? Det har då varit ljudlöst från deras håll idag. Skönt det då...

Jag är vansinnigt irriterad på tv-shop som aldrig skickar iväg det jag har beställt!!! Har skickat efter en sån där grej som tar bort hår på kroppen.. på benen.. bikinilinje.. armar..ansikte? Dessutom så fixar den i ett vips så man får fina mjuka släta babyfötter :-)

Det är nu två veckor sen jag beställde. Hade bestämt mig för att inte raka benen innan jag fick min nya apparat, men nu var jag ju tvungen att göra det ändå! Kan ju inte fara och jobba med flätlångt hår på benen! Herregud alltså! Ska ringa och skälla på dom om den inte kommer imorgon...

Lovar att berätta hur förträffligt vacker jag kommer att bli när jag gått igenom alla funktioner på min DERMA SETA, så var det den hette. Undrar om den inte tar bort gropar i låren också...? och torra fula armbågar och knän. "Exfolierar" huden gör den också. Vad nu det betyder, men det är säkert bra :-)

Kolla in här och bli avundsjuk...och våga inte påstå att jag är lättlurad... hmmm?

Grannproblem?

Grått och tråkigt väder... regn! Ska visst vara så hela dagen. Fy så tråkigt. Blir så mörkt och dystert inomhus. Inte ens lamporna kan råda bot på mörktet...

Jobb idag igen... ska sitta och lyssna på nya grannarnas dunkande av musik! Har varit där en dag nu och vet redan exakt vad dom lyssnar på för musik... Mestadels spansk musik men också en massa pop med MYCKET bas. Dom har tydligen inhandlat en ny subwoofer som dom måste skryta med för hela kvarteret. Är måttligt imponerad måste jag säga...

Preciiiis hela dagen spelade dom för hela kvarteret. Vi fick stänga altandörren för att kunna hålla en konversation med varandra. Fast det hjälpte ju inte mycket då dunkandet från subban gjorde att våra kroppar vibrerade i takt med musiken. Kommer att bli ett nytt grannproblem på jobbet kan jag tänka mig. Vem vågar gå och klaga? Kennedy sa att det brukar spelas så på kvällarna också...!!!??? Vi får väl invänta kvinnan med mest skinn på näsan :-) Hon har nog inga problem att gå över och skälla ut dom efter noter! Vi får uthärda en vecka till alltså....

Känns väl si så där att fara till jobbet måste jag säga... är väl så där lagom spännande att sitta där och göra ingenting...
Nu är jag ju van att hålla igång hela dagarna och ha tusen projekt på gång. Kommer väl att ta ett tag innan man kommer att trivas med det lugna tempot på jobbet.

Nja..

.. int vet jag om det var så kul att börja jobba..? Allt är sig likt (naturligtvis), känns inte ens som att man varit ledig! Näää, hade nog behövt fem veckor till av semester känner jag.

Fint väder har det då varit. Suttit ute och njutit och mumsat svarta vinbär... Blev biten av ett förskräckligt otäckt djur. Gjorde ont som bara den! Djur och djur... insekt menar jag förstås :-) Grejen är att jag har aldrig sett nåt liknande djur. Satt fast på min handled och när jag skulle titta närmare på den så BET den mig. Ajjjj! Kändes som ett myrbett. Gjorde ondare och ondare... Fast djuret såg ut som nån sorts minikräfta. SÅ ÄCKLIGT! Undrar vad jag ska få för sjukdomar av den? Orsakar säkert reumatism eller parkinsons eller nåt annat otäckt, borrelia?... Bara att sitta och invänta symptom nu då. Har minsann en prick på handleden efter bettet. Fatta... EN PRICK! haha...  

Helt seriöst så var det det äckligaste djur jag sett. Kanske en ny sort som inte blivit upptäckt än? Brun var den dessutom. En brun minikräfta med rätt så många ben? Hmmmm... Ska hålla mig borta från vinbärsbuskarna på Takdropps! Livsfarligt ju!

I helgen är det "Karnevalen i Kurjan". Hade varit hur kul som helst att vara där ju. Men som alltid så jobbar jag ju när det är. Krutov spelar ikväll tror jag, så det är nog massor med folk. Är det inte typiskt att man jobbar när man har gångavstånd till en karneval? Vi har sagt varje år att "nästa år ska vi då ta cyklarna och fara dit". I fem år har vi sagt det nu... undras hur många år det tar innan vi verkligen får oss dit?

Nu bär det iväg till jobbet...

En och en halv timme kvar... Sen börjar jobbaråret om. Inte fullt ett år kvar till nästa semester då... Bara att börja vänta.

Känns faktiskt ändå lite skönt att börja jobba. Ska bli så skönt att komma dit och slippa barnbråk och skrik. Alldeles lugnt och skönt är det ju på jobbet.. Ja... börjar faktiskt längta dit! Är ganska less på allt semesterjobb här hemma...

Nu, tvätta håret, snygga till sig och leta upp några hyffsat svala jobbkläder, för det blir nog väldigt varmt idag verkar det som.

2 dagar kvar av semestern..

Igår regnade det precis hela dagen. Blev en innedag. Ovanligt, men ganska så skönt. Vi for en sväng till biblioteket och lånade böcker till barnen. Är fasligt less på att läsa samma böcker hela tiden... Alva har en speciell bok som ska läsas hela tiden. Jag kan blunda och läsa den korrekt, ord för ord.. har nog läst den minst 100 gånger... blä. Hoppas hon får en ny favorit..

Idag blir det att fara till Boliden. Grillfest och övernattning i flickrummet :-) HELA  stora fyrvaktargatanfamiljen! Hoppas på bra väder bara, annars så blir det grillning nån annan dag.

Börjar få jobbångest... Har mitt första arbetspass på lördag. semestern är slut för detta året. Såååå tråkigt! Fast jag har ju fått ganska mycket gjort under denna ledighet och vädret har varit bra. Många roliga fester har det varit också. Ska inte klaga med andra ord!

Måste ju säga att det känns som hösten är här.. Bara 15 grader ute nu på morgonen och lite halvstormigt. Undras hur det blir med grillfest ikväll? Men prognoserna säger ju fint väder, så vi får väl se... Nu ska jag ta tag i lite inneaktiviteter.. hänga tvätt och plocka lite grann. Ska bort med tejp från ett fönster jag målat. Besvärligt värre, eftersom jag inte använde fönstertejp. Den sitter där den sitter.....

Tortilla-Tårta

Tortilla-tårta
4-6 port
 
1 pkt tortillabröd, 8st. (Jag använde dom största, 6 st blir större tårta då!)
 
Fyllning 1
600-800g köttfärs
140 g bacon
1 röd paprika
en halv chilipeppar
2 msk smör
2 pkt tacokrydda (till 800g köttfärs)
2 burkar tacosås (den ena till serveringen)
 
Fyllning 2
200g hackad spenat
3vitlöksklyftor
1 rödlök
2 msk smör
salt, peppar
2 dl keso
150g philadelphiaost
1 dl riven ost
 
1. Tärna paprika, bacon och chili. Stek köttfärsen och baconet och krydda med tacokryddan. Vänd ner paprika och chili.
2. Låt spenaten rinna av i en trådsil, pressa ur all vätska ( går bra att använda fryst hackad spenat). Skala och hacka rödlök och vitlök. Fräs tillsammans med spenaten i matfettet. salta och peppra.Ta av röran från värmen och blanda ner keso osh philadelphiaost.
3. Lägg ett tortillabröd på en plåt med bakpapper. Bred på lite av fyllning 1 och ringla tacosås över. Lägg på nästa bröd och tryck till lite. Bred på fyllning 2. Varva sedan bröden och fyllningarna. Avsluta med fyllning 2 och strö över riven ost.
4. Gratinera i mitten av ugnen ca 10-15 min i 225 grader.
Servera med en god sallad och tacosås!




måste nog smygträna...

Glömde ju berätta om hur mina gäster tog sig hit igår. Helt klart värt att berättas om på bloggen. Helena kom cyklandes i sommarvärmen ända från Inner-eller-yttervik. Kommer aldrig ihåg vilken vik det är :-) men långt är det då! Minst en mil. Hur hurtigt är inte det då? Skulle aldrig komma på tanken att ta cykeln när jag ska så långväga... och absolut inte om jag satt på mig mascara och ska nånstans... Herregud alltså! Jag som varit så stolt över mina cykelturer till konsum haha... ska nog aldrig mer skryta om hur duktig jag är i det sammanhanget nå mer.

Sen berättar Anita att vadårå... Hon cyklade från Nyliden in till stan!!! Från stan skulle hon få skjuts hit till Ursviken. Va??? Men det är ju bara 2,5 mil, tyckte hon. Det är väl ingenting....?

Vilka ungdomar! Jag är faktiskt yngst i sammanhanget, men är nog den enda gamm-tanten i gänget! Jag skäms ju rent över min dåliga fysik. Måste nog smygträna lite...

Världens gulligaste arbetskompisar

Bästa tisdagen någonsin igår! Skönt att ha semester så man kan ha skojigheter mitt på en blåtisdag!
Mina underbara arbetskompisar kom hit och vi satt och surrade och ljög om allt möjligt fram till midnatt! RIKTIGT kul var det! Har verkligen världens bästa/roligaste/gulligaste arbetskompisar... Och Anita var sig då lik. Vi har ju inte setts på flera år, men ändå känns det som det bara var igår... Hon har världens skönaste skratt :-) Mikke var snäll och åkte iväg till lekpark med småttingarna i en och en halv timme så vi åtminstone fick äta ifred! Tack kära! Han tänkte vara borta med dom så länge att dom skulle ha somnat i bilen på vägen hem, men han var tvungen att åka hem eftersom den ena hade skitit ner sig och avsaknaden av tvättlappar i bilen är ju stor en sån gång :-) Den andra blöjlösa killen hade kissat ner sig....

Festartanterna :-)















Jag hade så kul igår och vaknade imorse helt pigg och fräsch! Inte minsta spår av baksmälla! Helt underbart! Känner mig dessutom full av energi... Beror nog på allt skratt igår. Mikke är då riktigt imponerad av mina jobbisar! SÅ TREVLIGA!!!! Han tänker visst starta en grupp på facebook säger han. "Män som har fruar som jobbar åt frösunda och irriterar sig på deras arbetsavtal och löjliga lönesamtal"-typ... Ja, en sån grupp kommer nog att få en del medlemmar :-)


Måndag 2 augusti

Ännu en dag till ända... Tack och lov! Känns som att detta varit världens längsta dag. Vid 14-tiden kändes det som att det borde vara middagstid... Tiden har bara krupit fram. Varmt och svettigt och kvavt.. Inte är det väl så att jag börjar ledsna på värmen? Nä.. fy skäms! Så kan det ju inte vara!

Grejen är nog bara det att jag inte gjort nåt idag... dragit penseln på nåt fönster men inget mer. Är ju van att jobba som en dåre hela dagarna. Jobbet håller på att ta slut....? Jippi...äntligen...eller?

Imorgon kväll kommer Sofie, Helena och Anita hit. Ska bli riktigt skoj. Tyvärr så kunde inte Nina komma för hon är ju bara ute och ränner utanför stadens gränser hela semestern! Att hon inte håller sig hemma och målar och donar som en annan gör... Ska bli riktigt kul att träffa Anita igen. Har inte sett henne på flera år. Ja, det ska ju bli kul att träffa Sofie och Helena också. Var ju faktiskt en hel månad sen ju.. Dessutom läste jag på facebook att Helena fyller år idag. GRATTIS! Läste också något om att Helena gift sig..? Hmmm.. i sommar? När då? Visste inte att hon var ogift..? Om det stämmer att ni gift er i sommar så ETT STORT GRATTIS till er båda! Kommer ju att vilja höra allt om det imorgon :-)

Förra onsdagen for jag och Mikke ut och roade oss. Mötte upp med syster yster på station8. Hade hur roligt som helst! Träffade en massa bekanta och framför allt så träffade jag både RONNY och OLOF. Va? Tänk att träffa båda på en och samma kväll.... Det fick mig verkligen att längta tillbaka till alla personalfester vi haft förr i tiden. Så vansinnigt roligt vi hade varje gång... Ronnys bus och Anitas skratt gör ju att man aldrig kommer att glömma den tiden. Vill bara backa tiden och uppleva alla dom festerna igen :-)

Var tvungen att leta upp bilder från några av våra fester och bara minnas...  :-)








Ååååå.. så kul vi hade!

Nu kommer det ju inte gå så här livat till imorgon, men kul ska det bli att sitta och surra och skvallra och dricka öl.... eller vin, eller vad det nu blir :-)

Vi ses imorgon brudar!

Supersmart igelkott????

Glömde ju berätta... Vet inte om jag sagt det förr, men vi har haft en aggresiv igelkott på vår gård i några år nu. Den har spår av röd målarfärg på ryggen så den är lätt att känna igen. Förra året var den riktigt arg och bet mikke i skon några gånger. Fräser och springer mot en om man skäller på den och tycker den ska he sig iväg.. Den spatserar fritt mellan vårt hus och grannhusen. Den har bitit och naffsat på några av grannbarnen. Livsfarlig ju! Alla är rädda för den. För två-tre dagar sen beslutade sig närmaste grannen för att fånga in den och deportera den från vår gata. Sagt och gjort. Med kattmat lurade han in den i kattburen och körde sen iväg den till Harrbäcksand. Släppte ut den där och körde nöjd hem igen. Berättade för grannarna om sitt stordåd och alla var nöjda!

Idag kom den tillbaka! Haha... Vad är det för demonisk igelkott vi blivit drabbade av? Hade ingen aning om att dom hade sånt lokalsinne, för att inte tala om den hemlängtan den måste ha känt! Den har alltså tagit sig ända från Harrbäcksand, över skelleftehamnsleden och raka vägen till vårt hus. Är imponerad av att den klarade sig över leden utan att bli överkörd. Men den kanske är så superintelligent och smart att den tog gångtunneln?

Nu funderar vi på att fånga in den och köra den på andra sidan älven, över sundgrundsbron! Mot örviken kanske? Blir mäkta imponerad om den kommer tillbaka då... Fast det skulle ju inte förvåna mig.

Tillökning :-)

Målat...målat. Hela förmiddagen. På eftermiddan fick vi en massa besök. Tur jag just bakat två kladdkakor! Jamal, Stephanie och Kevin kom och i samma veva kommer mor och far. Alla vill väl beundra vårt utsökta bygge :-)

Trevligt när nära och kära samlas... Kul att ha en stor familj! Kunde väl aldrig tro att min familj skulle bli så här stor. Helt underbart ju! Nu kommer den att växa ytterligare.. Om 30 veckor kommer nästa Johansson till världen :-)

Tack och lov inte här på Fyrvaktargatan! Det är barnbarn nummer två som väntar på att få komma ut och se världen.. Ska bli spännande. Roligare att följa en graviditet när man inte själv är på tjocken :-)

Helt galet fort växer detta släkte. Tre döttrar har min mor och far. Utifrån dessa har det kommit 10 barnbarn och 4, snart fem barnbarnsbarn. Kan tänka mig att det snart kommer flera barnbarnsbarn också...? Systern i Malmö har ju 3 vuxna barn.. Ja, herregud så många vi blir! Men fler barnbarn lär dom då aldrig få!

Nu kom mikke in och meddelade att altanmåleriet är färdigt! Jipppi! En stolpe är visserligen inte färdigmålad, för färgen tog slut. Otur för den stolpen då.. vem bryr sig? Känner att jag bli mer och mer onoga i mitt målande.. I början var jag jättenoga och målade inte utanför alls. Men efter fyra fem varv runt varje fönster så kan jag ju säga att varenda tegelsten runt fönsterna har vitmåla på sig. Och inte bryr jag mig heller... slafsar dit färgen bara. Är riktigt less nu. Har till och med varit inne på att måla, fast kittet inte torkat. Har besinnat mig och inte gjort det än, men vad kan hända? Det torkar kanske aldrig nånsin då? Nä, ska tålmodigt vänta och inte göra några misstag när jag nu äntligen är så nära målet. Nu ska jag ut och måla tredje varvet på några fönster....

RSS 2.0