Underbara barn :-)

Tog en promenad med barnen. En stor traktor har huserat på dagiset nästan hela dagen. Dom har grävt och byggt om lite på gården. Tagit bort staketet för att kunna köra in osv...

Detta störde ju förstås Viggo. Han var orolig att dom inte skulle sätta tillbaka staketet. "Då kan ju barnen fara ut på vägen och bli överkörda av bilarna och bli döda precis som min farfar" Så klokt och insiktsfullt av min lilla pojke! Alva fortsatte diskussionen, naturligtvis, eftersom hon ska härma sin bror vad han än gör... "..ja, då kommer bilarna och kör över barnen å Viggos farfar, åsså kommer Viggos farfar och blir arga på barnen, åsså kommer Viggos farfar tillbaka" Intressant! Hmm.. Undras om hon har en aning om vad hon pratar om? Fick mig då ett gott skratt i alla fall, fast det var allvarliga saker dom pratade om.

"vad skalar du mamma?" Frågade Viggo när jag för ett tag sen satt och stickade på mössan till Alva. Berättade att det heter STICKA och inget annat. Det gick några dagar och jag satte på honom en stickad tröja innan vi skulle på dagis. "Har du skalat den här mamma?" Hellycklig för att kanske mamma gjort något så fint till honom...?  Haha... jag älskar när dom säger så gulliga saker. Tyvärr så glömmer man ju alltför fort bort allt sånt. Egentligen skulle man ju fixa en pärm där man kan skriva in allt sånt som man vill minnas...

Efter lunchen har vi hunnit med promenad, lekpark och sen ett bad när dom kom hem. Just nu springer dom omkring i sina morgonrockar och tror att det snart är läggdags :-) Alva vägrade sova efter lunchen trots att hon var trött. Hoppas bara hon håller sig vaken tills det blir kväll.

Nu börjar det vara dags att sätta in fisken i ugnen ser jag. Blir Fiskgratäng och ris idag. Eller vitlöksfisk som vi säger i detta huset. Torsk med ett täcke av 2 dl creme fraishe, två vitlöksklyftor, salt, en tsk sambal oelek och lite dill, hällde dit lite grädde också så vi med säkerhet inte magrar bort. Mums..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0