Blir ofta tokigt när barnen klär sig själva..

Äntligen fick jag in ungarna. Vi har varit ute sen halv nio. Då kom "gubbarna" som Viggo säger, till grannens gård och började borra för bergvärme. Spännande värre.. Lastbilar och släpar och en massa grejer som lever om.

Jag är helt slut i skallen, för det lever verkligen om! Hela tiden.. inte en endaste vilopaus från oväsendet! Vi for iväg en sväng på affären. Hade både kaffe och nikotin-brist i huset. Där berättade Viggo för varenda kund på affären om "gubbar på gården". Dom fattade inte nåt, men han var väldigt stolt över att förmedla sån viktig information till främmande människor :-)

I morse klädde sig Viggo aldeles själv. Jätteduktig kille, men hela dagen har han gått omkring med snörena som man knyter ihop joggingbyxorna med, hängandes bak i rumpan. Visst är det konstigt att det ALLTID blir fel? Pratade med en arbetskompis om det för ett tag sen och hon har 18 års erfarenhet av påklädning. Hon har en 19- årig utvecklingsstörd tjej som klär sig själv. Hennes mentala ålder vad gäller påklädning är mellan 4-5 år. Hon säger att det borde ju vara 50-50 att det blir rätt när skorna ska på. Men så är det inte. Det är 90-10. Det vill säga att det blir fel 9 gånger av 10. Konstigt är det men DET ÄR VERKLIGEN SÅ!

Hon berättade en kul grej också. Hennes dotter kom hem från skolan och skulle klä om sig till nåt kalas. Detta gjorde hon själv. Fick på sig en fin klänning, och kalaset gick bara fint. På kvällen när min arbetskompis gick förbi dotterns rum höll hon just på att klä av sig. Av med klänningen och där står hon med BH.n Fel väg. Kuporna är bakom ryggen och banden som ska vara bakom ryggen har hon bara tryckt år sidorna så tissarna skulle rymmas mellan dom. Så har hon alltså haft det hela dagen. Hysteriskt roligt tyckte jag... haha. Men inte tyckte dottern det var nåt konstigt med sin klädsel. Vaddåda?

Nu ska jag skala potatis. Har gjort en stor gryta med kött och grönsaker. Ska bli gott!

Kommentarer
Postat av: MammaMarie

Hahaa! Det var roligt :)! Fast jag tyckte att när barnen var små o de skulle klä sig o det blev fel hela tiden, så roade det mig ungefär 1 gång av 20... för oftast gav det ju merjobb åt MIG! Tur att din kollega ännu kan finna någon humor i det, efter 10 år. Wow!!

2010-06-09 @ 08:50:04
URL: http://mammamarie.se
Postat av: Erika

VANSINNIGT irriterande är det. Särskilt när man först ska stå och vänta 10 minuter på att dom ska få på sig skorna och man vet ju redan innan dom är klara att man ska göra om det. Hjälper inte att påpeka heller att det är fel fot. " Gå häriväg" säger Alva. Bara att hålla sig undan då :-)

2010-06-09 @ 12:38:52
URL: http://tallsally.blogg.se/
Postat av: MammaMarie

Hahaa... så gullig "Gå häriväg"!!!!!!!!... jag bara dööör av pusslust :)!

2010-06-09 @ 16:59:03
URL: http://mammamarie.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0