Supersmart igelkott????

Glömde ju berätta... Vet inte om jag sagt det förr, men vi har haft en aggresiv igelkott på vår gård i några år nu. Den har spår av röd målarfärg på ryggen så den är lätt att känna igen. Förra året var den riktigt arg och bet mikke i skon några gånger. Fräser och springer mot en om man skäller på den och tycker den ska he sig iväg.. Den spatserar fritt mellan vårt hus och grannhusen. Den har bitit och naffsat på några av grannbarnen. Livsfarlig ju! Alla är rädda för den. För två-tre dagar sen beslutade sig närmaste grannen för att fånga in den och deportera den från vår gata. Sagt och gjort. Med kattmat lurade han in den i kattburen och körde sen iväg den till Harrbäcksand. Släppte ut den där och körde nöjd hem igen. Berättade för grannarna om sitt stordåd och alla var nöjda!

Idag kom den tillbaka! Haha... Vad är det för demonisk igelkott vi blivit drabbade av? Hade ingen aning om att dom hade sånt lokalsinne, för att inte tala om den hemlängtan den måste ha känt! Den har alltså tagit sig ända från Harrbäcksand, över skelleftehamnsleden och raka vägen till vårt hus. Är imponerad av att den klarade sig över leden utan att bli överkörd. Men den kanske är så superintelligent och smart att den tog gångtunneln?

Nu funderar vi på att fånga in den och köra den på andra sidan älven, över sundgrundsbron! Mot örviken kanske? Blir mäkta imponerad om den kommer tillbaka då... Fast det skulle ju inte förvåna mig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0