Till Linda :-)

 Supergod tårta som räcker till många. Blir lika stor som en ugnsplåt/långpanna.



DAJMTÅRTA

Botten
8 st  äggvitor
400 gram  skållad mald mandel eller 500g mandelmassa
2 dl  florsocker ca
Fyllningen (parfaiten)
8 st  äggulor
6 dl  grädde 
4 paket  Daim stora paket (hackad)
2 dl  florsocker
Garnering
Riven choklad eller dajm

1. Sätt ugnen på 150gr

2. Finhacka eller mal mandeln eller finriv mandelmassan, vispa äggvitorna till ett hårt skum, vänd försiktigt ner sockret och mandeln och blanda väl

3. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i mitten av ugnen i ca 15min, passa noga den ska vara genomgräddad men ljus i färgen

4. Vispa äggulor och florsocker. Vispa grädden separat i en annan skål. 

5. Blanda ner den hackade daimen och grädden i äggsmeten, rör om väl men lätt

6. Bred smeten över den kalla botten.

7. Ställ in i frysen i minst fem timmar, ta ut en halvtimme innan servering och garnera med riven choklad 

 
 
                              
                                    Hittade en bild efter mycket googlande :-)

Kommentarer
Postat av: Linda

Tack Söta Erika! ;) Då ska jag prova göra den..:) Spännande! Kraaam

2011-04-15 @ 11:12:23
URL: http://nellylindgren.blogg.se/
Postat av: MammaMarie

O MAJ GAAAD, Jag DÖÖÖÖR, så god den ser ut!!! Den ska jag göra. Så snart som möjligt! Måste bara hitta en ordenlig ursäkt först.... alla har ju fyllt år redan, så det blir lite svårt. Men man hitt' väl på nått.

2011-04-15 @ 17:55:26
URL: http://mammamaries.wordpress.com
Postat av: Erika

Varsågod Linda! Ja, Marie, den är vansinnigt god. Men man behöver ju inte fylla år för att äta tårta. Det är ju en perfekt efterrätt också... Man kan ju alltid fira att det är helg ;-)

2011-04-15 @ 19:00:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0