Bomblarm

Fick höra vid lunchtid igår när jag satt på jobbet att arbetsförmedlingen var bombhotad. VA? Här i skellefteå??? Spännande värre tyckte jag.. Tydligen hade någon lämnat en väska inne på af och sedan gått därifrån. Kom ju efter en stund på att äldsta sonen jobbar i huset bredvid. Skyndade mig att höra med honom hur saker låg till. Jodå, han och ca 600 personer till var evakuerade och stod ute på parkeringen. Ett 50-tal poliser stod borta vid Ainas Café och ytterligare patrullerande poliser vandrade förbi var 5e minut. Ambulanser och brandbilar stod beredda. Poliser jobbade febrilt med att sätta upp avspärrningstejp runt hela området. Precis när de var klara och stoppat undan tejprullen, började dom riva ner allt igen... för då kom killen som lämnat väskan tillbaka. Han hade gått på lunch och orkade inte släpa med sig sin tunga väska...

VA? Herregud alltså! Inga bombhot eller annat som tydde på att något skulle vara farligt med väskan. Varför i hela friden drar dom igång en sådan karusell? Undrar vad hela kalaset kostade? 600 personer som inte kunde arbeta blir ju i alla fall 600 arbetstimmar. Plus att alla säker skulle prata om händelsen i en timme efteråt, så där försvann ju 600 timmar till.. Alla poliser, ambulanser och brandbilar sen då... och var i hela fridens dar kom alla poliser ifrån? Har vi så många här i skellefteå?

Läste i norran i morse att "det var ju trots allt en bra övning för framtida bombhot". Ja, det är ju bra att dom fått öva sig nu då...

Akta dig för att glömma kvar saker på offentliga platser! Kan bli väldigt kostsamt!

Kommentarer
Postat av: MammaMarie

Kan säga att Skelleftepolisen, som i jämförelse med sina sydligare kollegor nog har ett ganska ospännande jobb, säkert blev upp över öronen exalterade över att även DOM nu ev skulle få ett äventyr att skryta med på nästa poliskonferens :).



Måste känts snopet för dom... stackare. Men det är nog EN orsak varför så många poliser plötsligt kröp fram ur sina hålor... Nu vet ni i alla fall att det finns en kapacitet att hämta ifrån när ni behöver polishjälp! Fast det brukar väl aldrig behövas där uppe?!

2010-05-18 @ 21:19:58
URL: http://mammamarie.se
Postat av: Erika

Nej här händer ju aldrig nåt. Men tydligen står polisen beredda. Det är ju bra att veta..

2010-05-19 @ 19:47:13
URL: http://tallsally.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0